Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Passion of the Christ elokuva

Olen itse katsonut katolisen Mel Gibsonin Passion of Christ elokuvan, joka ei ollut hyvä elokuvana ja sisälsi paljon Raamatulle vieraita aineksia.  Elokuvassa näkyy katolisen ilmestysuskon sekä perinteen mukainen kädenjälki ja juutalaisvastaisuus, eli antisemitismi. Elokuva keskittyi vain ruoskimiseen sekä ristiinnaulitsemiseen, mutta ei sisältänyt armon evankeliumia eikä pelastussanomaa. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan totuuden kautta rukouksen kera.

Mystikko Anne Catherine Emmerichin näyt

Mel Gibson itse myönsi käyttäneensä elokuvassa Anne Catherine Emmerichin näkyjä, joka oli katolinen stigmaatikko sekä katolinen nunna, joka sai joka vuosi Jeesuksen verijäljet kehoonsa. Gibson uskoo, että tämän nunnan näyt ovat Jumalasta, mutta Raamatun oma todistus todistaa Anne Catherine Emmerichin näyt epäraamatullisiksi.

Maria sanoi olkoon niin

Elokuvassa Maria herää ja kokee ikään kuin tuskaa samalla hetkellä kuin Jeesus Kristus vangittiin.  Tämä kohtaus on nunnan näystä, joka korottaa katolista Marian asemaa, joka on kuitenkin epäraamatullinen. Maria myös sanoo olkoon niin, Kristuksen vangitseminen sekä kuolema oli Isän ennalta määräämä päätös ei Marian. Elokuvassa Marian lausumat sanat: ”Olkoon niin” korottavat katolisen kirkon opettamaa Marian asemaa. Katolinen kirkko mm. opettaa, että Marialla pelastuksen virka, eli hän esirukouksillaan tuo katolisille iankaikkisen pelastuksen lahjat. Raamattu opettaa, että Jeesuksen lunastustyön kautta ihmiset saavat iankaikkisen pelastuksen; eli ne jotka vastaanottavat pelastuksen uskon kautta Kristukseen Jeesukseen.

 

Getsemanessa

 

Elokuvassa käärme luikerteli kohti Jeesusta, jonka Jeesus jalallansa murskasi Getsemanessa; Raamattu ei kerro tästä mitään. Jeesus murskasi saatanan vallan Ristillä ei Getsemanessa. Tämä elokuvan käärmeen luikertelu kohtaus on Emmerichin näystä. Elokuvassa myös saatana kuiskii Getsemanessa ettei Jeesus voi kantaa ihmisten syntejä; elokuvaan Gibson otti mukaan myös tämän Emmerichin näyn, mutta Raamattu ei kerro, että saatana oli Getsemanessa kuiskimassa Jeesukselle ettei Hän voi kantaa ihmisten syntejä.

Jeesus roikkuu sillalla

Elokuvassa oleva kohtaus, jossa sotilaat heittävät Jeesuksen sillalta alas on Emmerichin näystä.  Jeesuksen roikkuessa sillalta alaspäin Hän näkee Juudaksen. Tällaista kohtaa ei ole Raamatussa.

Elokuva on antisemitistinen eli juutalaisvastainen

Elokuva on varsin antisemitistinen, varsinkin se kohtaus, jossa juutalaislapset muuttuivat kuin riivatuiksi ahdistaessaan Juudasta. Raamattu ei edes kerro sellaista tapahtuneen. Miksi Gibson kuvasi filmissään nuo lapset riivatun kaltaisiksi? Elokuva on varsin antisemitistinen sen todistaa tämä aivan älytön kohtaus, jossa juutalaislapset muuttuvat kuin riivatuiksi. Kun Gibson kuvasi nämä pikkulapset riivattuina on se todistus tahallisesta Raamatun tapahtumien vääristelystä sekä osoitus selvästä antisemitismistä. Mel Gibsonin elokuvan antisemitismi on osoitus ns. vanha katolisten suhtautumisesta juutalaisiin.

 

Katolinen kirkko on ollut koko historiansa ajan antisemitistinen ja se näkyy myös tässä elokuvassa. Barabbaskin esitettiin tässä filmissä mielipuolisen oloisena, vaikka tuskin Barabbas oikeasti käyttäytyi kuin mielipuoli. Emmerichin näytkin olivat antisemitistisiä, sillä Emmerichin näyissä juutalaiset kuvataan usein mielipuolisina sekä demonisina, joten juuret elokuvan antisemitismille on selvästi näkyvissä myös itse filmissä.

 

Minä itse pidän antisemitismiä sielunvihollisen tekona, jota ei kukaan Jeesuksen opetuslapsi saisi kannattaa. Jeesuksen opetuslapset ovat kutsuttuja siunaamaan Israelia, ei vihaamaan sitä.

Pietari kielsi Jeesuksen ei Mariaa

Elokuvan mukaan kun Pietari kielsi Jeesuksen hän juoksi Marian luokse tunnustamaan petoksensa Marialle sanoen Mariaa äidikseen, vaikka Raamatussa ei ole tällaista kohtaa. Pietari teki syntiä Jeesusta vastaan, ei Mariaa, sillä Pietari kielsi Jeesuksen eikä Mariaa. Elokuvassa on tässä kohtaa kohtaus, jossa Pietari puhutteli Mariaa äidiksi, vaikka Raamatussa ei Pietari kertaakaan käytä Mariasta nimitystä äiti. Tämän tarkoitus on korostaa katolisen kirkon oppia, jossa Pietari Paavina tunnustaa Marian äidikseen, vaikka Maria ei ollut eikä ole Pietarin äiti, eikä Pietarikaan ole paavi.  Katolinen kirkko opettaa Marian olevan kaikkien katolisten äiti, tämä oli elokuvan tarkoitus; eli korottaa Maria kaikkien äidiksi.

Marian yliluonnollisuus 

Elokuvaan on tehty Maria yliluonnolliseksi henkilöksi, joka vain Jeesuksen ohella näki Saatanan konkreettisesti. Maria myös elokuvassa vaistosi missä Jeesus oli vangittuna ja hän laskeutuu temppelin lattialle juuri sen paikan yläpuolelle, jossa Jeesus oli. Ja elokuvassa näytetäänkin Maria tässä kohtaa Jeesuksen yläpuolella; Jeesuksen ollessa vangittuna. Tätäkään kohtaa ei ole Raamatussa.

 

Elokuvassa kuvataan Jeesuksen kärsimystä ja kun Hän kärsimyksessään kaatuu ja kantaessaan ristiä katsoo Mariaa saa Hän ikään kuin voimaa Marialta. Toisessa kohtaa elokuvaa Mariaa juoksee kohti maassa makaava Jeesusta ja lohduttaa Jeesusta; Raamatussa ei ole tällaista kohtausta. Tässä kohtauksessa näytetään saman aikaisesti kuinka Maria juoksee kohti Jeesusta, joka oli lapsi ja auttaa ja lohduttaa Jeesusta Hänen kivuissaan niin lapsena kuin Via Dolorosallakin.  Maria on tässä elokuvassa kuvattu todella katolisen opin mukaisesti; onhan Maria katolisille loistava Välittäjätär sekä Puoltaja, Auttaja ja Hyväntekijätär, mutta Raamattu ei kylläkään opeta Mariasta näin.

 

Elokuvassa on kohtaus, jossa Jeesusta ruoskitaan ja elokuvassa näytetään myös Marian olleen paikalla, vaikka Raamattu ei niin kerro. Koko ruoskimiskohtauksen ajan näytetään vuoroin Jeesusta sekä vuoroin Mariaa. Elokuvassa tuli koko ajan korostuneesti esille Maria, vaikka itse evankeliumi; eli Raamatun kuvauksen keskipisteenä on Kristus sekä Hänen lunastuksensa ei Maria. Elokuvan ruoskimiskohtaus näyttää että Kristus ruoskittiin kaksi kertaa 39 lyönnillä, vaikka Kristus ruoskittiin vain kerran 39 lyönnillä. Ruoskimiskohtauksessa näytetään kuinka saatana pitää sylissään pientä lasta ja kun pieni lapsi kääntää päänsä niin hänen kasvonsa ovat demoniset. Miksi ihmeessä tällainen demoninen kohtaus, jota ei Raamattu kerro? Oliko Gibsonin tarkoitus näyttää että saatana jäljitteli katolista kuvaa, jossa Maria pitää Jeesusta sylissään. Vaikka Jeesus on varmasti ollut Marian sylissä pienenä, niin ei Raamattu siitäkään puhu mitään, koska UT:n ydin on Kristus Jeesus sekä Kristuksen lunastustyö ei Maria.

 

Elokuvan ruoskimiskohtauksessa Maria tulee maassa makaavan Jeesuksen luokse ja katsoessaan Mariaa Jeesus sai voimia nousta ylös. Tämä kohtaus sai myös roomalaiset sotilaat hämmästymään. Raamatussa ei ole edellä olevia kohtauksia. Elokuva tekee Mariasta henkilön, jolla on voimaa ja karsimaa, joka auttaa ja lohduttaa. Aivan kuin katolisen kirkon opettama kuva Mariasta.

 

Raamattu keskittyy Kristukseen ja Hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa, jonka seuraamuksena uskon kautta Kristukseen ihminen saa syntinsä anteeksi. Raamattu siis kuvaa Kristuksen auttajaksi, joka pelastaa, auttaa ja lohduttaa eikä Mariaa.

 

Elokuvassa myös Pilatuksen vaimo tuo liinavaatteita Marialle, aivan samalla tavalla kuin Emmerichin näyssä, mutta Raamattu ei mainitse tästä mitään. Marian asemaa elokuva korostaa koko ajan lisäten elokuvaan kohtauksia Mariasta, joita ei Raamattu kerro.

Yksisilmäisyys on hullun paimenen merkki

Elokuva näyttää Jeesuksen yksisilmäisenä koko kärsimyksen ajan, poikkeuksena on ne kohtaukset, jotka palaavat takaisin aikaan ennen kärsimystä. Jeesuksen oikea silmä oli muurautunut umpeen elokuvassa.

 

Sak 11:

15 Sitten Herra sanoi minulle: "Ota vielä itsellesi hullun paimenen kapineet.

16  Sillä katso, minä olen herättävä maahan paimenen: hukkaantuneista hän ei pidä huolta, hajaantunutta hän ei etsi, ruhjoutunutta hän ei paranna, pystyssäpysyvää hän ei tue; mutta hän syö lihavien lihaa ja halkaisee niiden sorkat.

17  Voi hullua paimenta, joka lampaat hylkää! Käyköön miekka hänen käsivarteensa ja oikeaan silmäänsä. Hänen käsivartensa kuivettukoon, ja hänen oikea silmänsä soetkoon."

 

Miksi elokuva esitti Jeesuksen yksisilmäisenä ja vielä siten että Jeesuksen oikea silmä oli muurautunut umpeen? Miksi esittää Jeesuksesta sellaista kuvaa ja tuntomerkkejä, joka ovat hullun paimenen tuntomerkkejä? Uuden maailmanjärjestyksen luojien symboli on yksisilmä, joka valvoo koko maailmaa. Tämä merkki yksisilmäisyydestä on merkki antikristuksen vallasta; eli oliko Gibsonin viesti viestittää elokuvan kautta antikristuksen tuloa, sillä sitähän katolisuus valmistelee ekumenian kautta.

 

Paavi harjoittaa ekumeniaa buddhalaisten kanssa sanoen, että buddhalaisuus on pelastuksen uskonto. Paavi suuteli vuonna 1999 koraania. Paavin suudelma on osoitus suuresta kunnioituksesta Islamia sekä koraania kohtaan sekä koko Islamin uskontoa kohtaan. Paavi harrastaa ekumeniaa Islamin uskonnon edustajienkin kanssa. Paavi puhuu avoimesti, jotta katolinen kirkko kunnioittaa Islamin uskontoa.

 

Paavi ajaa ekumenian asiaa kovin tarmokkaasti, mutta Paavi ajaa ekumeniaa katolisesta näkökulmasta käsin. Paavi kirjoittaa kiertokirjeessään viisi kohtaa, jotka ekumeenikkojen on hyväksyttävä, jotta ykseys saavutetaan.


Paavin puhe kursivoituna sekä lihavoituna:

 

Matka välttämättömään ja riittävään näkyvään ykseyteen Kristuksen tahtoman yhden kirkon yhteytenä vaatii vielä kärsivällistä ja rohkeaa työtä. Tällöin emme saa asettaa mitään ylimääräisiä velvollisuuksia niiden lisäksi, joista emme voi luopua (vert. Ap. t. 15:2).

 

Voimme jo nyt nimetä ne aiheet, joita on syvennettävä saavuttaaksemme aidon yksimielisyyden uskossa.

1. Pyhän Raamatun, ylimmän auktoriteetin uskoa koskevissa asioissa, ja Jumalan sanaa selittävän välttämättömän pyhän tradition suhde.

 

Tämän kohdan kun uskot, niin silloin sinun on uskottava katolisen kirkon epäraamatullinen evankeliumi sekä katolisen kirkon perimätieto sekä traditio.

 

2. Eukaristia, Kristuksen ruumiin ja veren sakramentti, joka kannetaan Isän ylistykseksi, Kristuksen uhrin ja reaalisen läsnäolon muistoksi ja Pyhän Hengen pyhittäväksi vuodattamiseksi.

 

Tämän kohdan kun uskot niin silloin murretaan Golgatan sovitustyö. Katolinen kirkko opettaa, jotta messu-uhrissa Kristus uhrataan uudestaan joka kerta verettömällä tavalla. katolinen kirkko opettaa, jotta messu-uhri on voimakkain sovitus-uhri. Raamattu kertoo Golgatan sovitustyön olevan voimakkain sovitus uhri sekä, jotta se on kertakaikkinen uhri. Ei ole kahta uhria uudessa liitossa eikä Jeesuksen uhria uhrata enää uudestaan.

 

3. Pappeus sakramenttina, vihkimyksenä kolmiasteiseen palveluvirkaan: piispan, papin ja diakonin virkaan.

Tämän kohdan kun uskot, niin silloin sinun on tunnustettava katolisen kirkon piispojen ja pappien opit Raamatullisiksi opeiksi.

 

4. Kirkon opetusvirka, joka on uskottu paaville ja hänen kanssaan yhteydessä oleville piispoille ja joka käsitetään vastuuksi ja valtuudeksi opettaa Kristuksen nimessä uskoa ja pitää uskosta huolta.

Tämän kohdan kun uskot, niin silloin sinun on uskottava katolisen kirkon opettama asema Paavista, joka on täysin epäraamatullinen. Ja kun uskot tämän kohdan niin silloin sinun Paavista tulee sinun hengellinen auktoriteetti, jonka opetukselle sinun tulee alistua.

 

5. Neitsyt Maria, Jumalan äiti ja kirkon ikoni, hengellinen äiti, joka rukoilee Kristuksen oppilaiden ja koko ihmiskunnan puolesta.

 

Tämän kohdan kun uskot niin silloin sinun on uskottava katolisen kirkon opetus Mariasta, joka on täysin epäraamatullinen. Siihen kuuluu myös Marian palvonta.

 

Nämä viisi kohtaa siis Paavi edellyttää kaikkien ekumeenikkojen uskovan. Paavi ja katolinen kirkko tekee tarmokkaasti töitä, jotta nuo edellä mainitut viisi kohtaa täyttyisivät ja muut uskonnot sekä kirkot ja herätysliikkeet hyväksyisivät nuo kohdat. Nuo viisi kohtaa kuuluvat myös ekumeniaan mukaan, joiden eteen ekumenia tekee kovasti työtä. Katolisen kirkon oppi on antikristillistä opetusta. Katolinen kirkko opillaan sekä ekumenialla tekevät kovasti, jolla he valmistelevat antikristuksen tuloa maailmaan. Joten olikohan Gibsonin elokuva, jossa Kristus kuvataan yksisilmäisenä sattumaa vai Jumalan sallima paljastus siitä, että missä hengessä tämä elokuva on tehty ja kenen tuloa tämäkin filmi valmistelee.

 

Kärsimystie kohti Golgataa ja Golgatan tapahtumat

 

Elokuvassa kuvataan Emmerichin näyn mukaisesti Jeesuksen vaellusta kohti Golgataa Hänen kantaessaan ristiänsä. Jeesus laitetaan elokuvassa kaatumaan monta kertaa Emmerichin näyn mukaisesti, vaikka Raamattu ei kerro Jeesuksen kaatuneen yhtään kertaa.

 

Elokuvassa kun Jeesus on Golgatalla, jossa Hänen oikeaa kättänsä venytetään nauloja lyötäessä on Emmerichin näystä. Raamattu ei kerro mitään tästä oikean käden venytyksestä.

Elokuvassa kun Jeesusta ristiinnaulittiin ristille niin Hänet käännettiin ristineensä ylösalaisin. Raamattu ei kerro että hänet käännettiin ylösalaisin. Elokuvassa myös naulat lyötiin kämmenestä läpi, mutta todellisuudessa naulat lyötiin kuitenkin ranteessa olevien pienten luiden välistä, eikä kämmenten läpi. Kämmenten läpi lyödyt naulat olisivat repineet kämmenet rikki, koska ristiinnaulitut joutuivat käsillään kannattelemaan itseään etteivät olisi tukehtuneet. Eli Jeesus ei olisi pysynyt ristillä, jos Hänet olisi ristiinnaulittu elokuvan kuvaamalla tavalla. Joten katolisen elokuvan ristiinnaulittu Jeesus ei pysynyt ristillä ja se onkin merkki siitä ettei katolisessa kirkossa ole oikeaa sanomaa ristiinnaulitusta Jeesuksesta Kristuksesta. Sen myös paljastaa katolisen kirkon opettama oppi messu-uhrista:

Katolisessa kirkossa sen messussa katolisen kirkon opin mukaan uhrataan Jeesus uudestaan verettömästi joka päivä. Katolinen kirkko opettaa tämän messu-uhrin olevan voimakkain sovitusuhri. Katolisella kirkolla ei ole Kristuksen oikeata evankeliumia eikä se julista oikeata evankeliumia.

Elokuvassa on myös Emmerichin näky, jossa toisen ristiinnaulitun pään päälle tulee musta korppi joka nokkii häntä päähän. Raamattu ei kerro tästä mitään.

 

Elokuvassa Maria katselee Jeesusta ja sanoo, jospa voisin kuolla Hänen kanssansa. Tällaista kohtaa ei ole Raamatussa, vaan tämä on katolisen opin mukaisesti lisätty elokuvaan; sillä katolinen kirkko opettaa Marian olevan myös kanssalunastaja, sillä Maria otti osaa Kristuksen kärsimyksiin ristillä katolisen opin mukaan. Edellä oleva on Jumalan pilkkaa, sillä Kristus on yksin Lunastaja eikä Marialla ole mitään osaa ristillä tapahtuneeseen lunastukseen ja syntien sovitukseen.

 

Elokuvassa kun Jeesus kuolee niin näytetään koko temppelin menevän kahtia Emmerichin näyn mukaisesti, vaikka Raamattu kertoo vain temppelin esiripun repeytyneen kahtia.

 

Elokuvassa Maria menee ristillä roikkuvan Jeesuksen luokse ja suutelee Hänen veristä jalkaansa. Onko tässä tarkoitus taas korottaa Marian asemaa lunastukseen nähden, sillä Raamattu ei kerro Marian suutelevan ristillä roikkuvan Jeesuksen jalkoja. Katolinen kirkko opettaa, että Marialla on Välittäjättären rooli, siksi Maria on tässä elokuvassa korostuneesti esillä sekä siksi elokuvaan on otettu kohtauksia Mariasta, joista Raamattu ei kerro mitään. Elokuvassa näytetään katolisen uskomuksen mukaisesti, että kun Jeesus kuoli niin Maria tuli ja piti Häntä sylissään, vaikka Raamattu ei niin kerro. Raamattu kertoo Joosef arimatialaisen sekä Nikodeemuksen ottaneen Kristuksen ruumiin ja he käärivät Hänen ruumiinsa hyvänhajuisten yrttien kanssa käärinliinoihin. Ja panivat sen jälkeen Jeesuksen ruumiin puutarhassa olleeseen uuteen hautaan. Elokuvassa koko ajan korostetaan Marian asemaa, vaikka Raamattu keskittyy Kristukseen sekä Hänen lunastukseensa.

 

Elokuva päättyy siihen kun Kristus lähtee haudasta alastomana ja kuvassa vilahtaakin Kristuksen paljas oikea pakara. Raamattu kuvaa Kristuksen Kuninkaana, joka on pitkäliepeiseen viittaan puettu ja rinnan kohdalta kultaisella vyöllä vyötetty. Miksi elokuva loppuu paljaan pakaran näyttämiseen? Miksi elokuva ei lopu syntien anteeksiantamuksen evankeliumin julistukseen? Siksi koska katolinen evankeliumi ei välitä oikeata evankeliumia, vaan väärennettyä evankeliumia, joka keskittyy  liiaksi Marian ympärille aivan kuten elokuvakin.

Elokuva myös keskittyy Kristuksen ruoskimiseen ja ristiinnaulitsemiseen eikä elokuva julista syntien anteeksiantamusta syntisille, vaan mässäilee Kristuksen kärsimyksellä. Elokuva on tehty liian paljon Emmerichin näyn pohjalta ja keskittyy Mariaan sekä Kristuksen kärsimykseen; eli elokuva on katolinen evankeliumi, joka ei tuo esille pelastussanomaa eikä syntien anteeksiantamusta, vaan vain Kristuksen kärsimystä sekä Mariaa. Elokuvan kautta kerrotaan, että muutamia arabeja on tullut uskoon; minä suosittelen Raamatun mukaista evankeliumin julistusta niin muslimeille kuin kaikille muillekin enkä katolista evankeliumia Gibsonin elokuvan mukaisesti, joka on täynnä epäraamatullisia aineksia Emmerichin epäraamatullisten näkyjen siivittämänä.

Jumalan voitelu lähtee edelleenkin Jumalan armoistuimelta eikä Hollywoodista. Jeesus antoi opetuslapsilleen käskyn mennä kaikkeen  maailmaan julistamaan evankeliumia eikä uskottomille. Joten herätkäämme Jeesuksen Kristuksen opetuslapset julistamaan Raamatullista armon, rakkauden ja totuuden evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta tälle synnin alaisuudessa olevalle maailmalle; eli niille, jotka kulkevat kohti iankaikkista kadotusta.

Katolisen maailman uutisten todistus

Katolisen maailman uutiset informoi asiasta seuraavaa:

 

cwnews.com/ news/ viewstory

 

Anne Catherine Emmerich (1774- 1824), a German mystic and stigmatist, has enjoyed a renewed popular appeal during the past year because her visions served as the basis for Mel Gibson's movie, The Passion of the Christ. A nun who was confined to her bed by illness for years, she recorded at length her visions of the Passion.

 

Suomennos:

Anne Catherine Emmerich (1774- 1824), saksalainen mystikko ja stigmaatikko on saanut osakseen suurta huomiota tänä vuonna, koska hänen näkynsä on Mel Gibsonin elokuvan perustana, The Passion of the Christ. Nunna joka oli vuoteenomana sairautensa takia vuosia merkitsi ylös näkynsä Kärsimyksestä.

 

Katolinen maailma tunnistaa Emmerichin näyt elokuvasta sekä sanoo, että Emmerichin näyt ovat Gibsonin elokuvan perustana. Katolinen todistus on selvä, jota ei voi kritisoida eikä kiistää, että Gibsonin elokuvan perustana ovat epäraamatulliset näyt.

 

Gibson itse sanoo lukeneensa Emmerichin kirjan The Dolorous Passion of Our Lord Jesus Christ.

 

Mel Gibson on itse myöntänyt esim. televisio haastattelussa Dianne Sawyerille, että hän otti paljon materiaalia elokuvaansa Anne Catherine Emmerichiltä.

Salamointi kuvausten aikana

Mitä Jumala itse on filmistä mieltä? Kuvausten aikana kun kuvattiin kohtausta vuorisaarnasta niin salama iski Jim Cazavieliin, joka esitti filmissä Jeesusta. Salama iski myös Jon Mikaliniin, joka toimi filmissä avustajana. Jim sanoi tunteneensa jättimäisen läimäytyksen äänen korvissaan. Jim näki myös vaaleanpunaisen sekä punaisen sähköpurkauksen muutaman sekunnin ajan silmiensä edessä. Paikalla olevat sanoivat, että Jim Cazavielin pään yläpuolella oli kuin tuli oikealla sekä vasemmalla puolella. He myös näkivät Jimin koko ruumiin kuin valaistuneena. Elokuvan tekijät ovat varmasti tulkinneet valaistumisen Jumalan hyväksynnän merkiksi. Mutta jos tuo kaikki pitää paikkansa, mitä he kokivat vuorisaarna kohtauksen aikana, niin ei tuo salamanisku ainakaan ollut Jumalan hyväksyntä elokuvalle, vaan päinvastoin merkki Jumalalta, että elokuva ei nauti eikä saa Jumalan luottamusta.

 

Raamatussa on salamaa käytetty mm. yhtenä Jeesuksen tulemuksen merkeistä sekä myös merkkinä kun Saatana heitettiin pois taivaasta. Mitä edelliset salamoinnit tarkoittavat? Kun salama välähtää Kristuksen puolesta on silloin aina kysymys totuudesta. Mutta kun salama välähtää Saatanalle on kysymys valheesta. Miksi kuvauspaikalle iski salama? Siksi koska se oli tuomion merkki ei siunauksen, sillä filmi on tehty pääosin tarkasti epäraamatullisten näkyjen pohjalta. Ei Jumala siunaa valhetta, sillä esim. Emmerichin näyt korottavat Mariaa sekä vääristävät sen miten asiat todellisuudessa tapahtuivat Raamatussa. Joten uskovien on syytä herätä kaikkien tosiasioiden edessä ja annettava hyväksyntänsä totuudelle ei valheelle.

 

Kirjoituksen voi lukea myös erikseen otsikon mukaan:

1. Mystikko Anne Catherine Emmerichin näyt
2. Maria sanoi olkoon niin
3. Getsemanessa
4. Jeesus roikkuu sillalla
5. Elokuva on antisemitistinen eli juutalaisvastainen
6. Pietari kielsi Jeesuksen ei Mariaa
7. Marian yliluonnollisuus
8. Yksisilmäisyys on hullun paimenen merkki
9. Kärsimystie kohti Golgataa ja Golgatan tapahtumat
10. Katolisen maailman uutisten todistus
11. Salamointi kuvausten aikana

 

Petri Paavola 2004 helmikuussa

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
Passion of the Christ elokuva
Emmerichin näyt
Commentary: The Beatification of Anne Catherine Emmerich

Jim Cazavielin haastattelu


 


 


 

 

 





eXTReMe Tracker