Elokuva on antisemitistinen eli juutalaisvastainen

 

 

Elokuva on varsin antisemitistinen, varsinkin se kohtaus, jossa juutalaislapset muuttuivat kuin riivatuiksi ahdistaessaan Juudasta. Raamattu ei edes kerro sellaista tapahtuneen. Miksi Gibson kuvasi filmissään nuo lapset riivatun kaltaisiksi? Elokuva on varsin antisemitistinen sen todistaa tämä aivan älytön kohtaus, jossa juutalaislapset muuttuvat kuin riivatuiksi. Kun Gibson kuvasi nämä pikkulapset riivattuina on se todistus tahallisesta Raamatun tapahtumien vääristelystä sekä osoitus selvästä antisemitismistä. Mel Gibsonin elokuvan antisemitismi on osoitus ns. vanha katolisten suhtautumisesta juutalaisiin.

 

Katolinen kirkko on ollut koko historiansa ajan antisemitistinen ja se näkyy myös tässä elokuvassa. Barabbaskin esitettiin tässä filmissä mielipuolisen oloisena, vaikka tuskin Barabbas oikeasti käyttäytyi kuin mielipuoli. Emmerichin näytkin olivat antisemitistisiä, sillä Emmerichin näyissä juutalaiset kuvataan usein mielipuolisina sekä demonisina, joten juuret elokuvan antisemitismille on selvästi näkyvissä myös itse filmissä.

 

Minä itse pidän antisemitismiä sielunvihollisen tekona, jota ei kukaan Jeesuksen opetuslapsi saisi kannattaa. Jeesuksen opetuslapset ovat kutsuttuja siunaamaan Israelia, ei vihaamaan sitä.

 

 

 

Lähteet:

- Passion of the Christ elokuva

- Raamattu 33/38

- Emmerichin näyt

- Commentary: The Beatification of Anne Catherine Emmerich

- Jim Cazavielin haastattelu

 

 

 

Petri Paavola

 

 

eXTReMe Tracker