Yksisilmäisyys on hullun paimenen merkki

 

Elokuva näyttää Jeesuksen yksisilmäisenä koko kärsimyksen ajan, poikkeuksena on ne kohtaukset, jotka palaavat takaisin aikaan ennen kärsimystä. Jeesuksen oikea silmä oli muurautunut umpeen elokuvassa.

 

Sak 11:

15 Sitten Herra sanoi minulle: "Ota vielä itsellesi hullun paimenen kapineet.

16  Sillä katso, minä olen herättävä maahan paimenen: hukkaantuneista hän ei pidä huolta, hajaantunutta hän ei etsi, ruhjoutunutta hän ei paranna, pystyssäpysyvää hän ei tue; mutta hän syö lihavien lihaa ja halkaisee niiden sorkat.

17  Voi hullua paimenta, joka lampaat hylkää! Käyköön miekka hänen käsivarteensa ja oikeaan silmäänsä. Hänen käsivartensa kuivettukoon, ja hänen oikea silmänsä soetkoon."

 

Miksi elokuva esitti Jeesuksen yksisilmäisenä ja vielä siten että Jeesuksen oikea silmä oli muurautunut umpeen? Miksi esittää Jeesuksesta sellaista kuvaa ja tuntomerkkejä, joka ovat hullun paimenen tuntomerkkejä? Uuden maailmanjärjestyksen luojien symboli on yksisilmä, joka valvoo koko maailmaa. Tämä merkki yksisilmäisyydestä on merkki antikristuksen vallasta; eli oliko Gibsonin viesti viestittää elokuvan kautta antikristuksen tuloa, sillä sitähän katolisuus valmistelee ekumenian kautta.

 

Paavi harjoittaa ekumeniaa buddhalaisten kanssa sanoen, että buddhalaisuus on pelastuksen uskonto. Paavi suuteli vuonna 1999 koraania. Paavin suudelma on osoitus suuresta kunnioituksesta Islamia sekä koraania kohtaan sekä koko Islamin uskontoa kohtaan. Paavi harrastaa ekumeniaa Islamin uskonnon edustajienkin kanssa. Paavi puhuu avoimesti, jotta katolinen kirkko kunnioittaa Islamin uskontoa.

 

Paavi ajaa ekumenian asiaa kovin tarmokkaasti, mutta Paavi ajaa ekumeniaa katolisesta näkökulmasta käsin. Paavi kirjoittaa kiertokirjeessään viisi kohtaa, jotka ekumeenikkojen on hyväksyttävä, jotta ykseys saavutetaan.
Paavin puhe kursivoituna sekä lihavoituna:

 

Matka välttämättömään ja riittävään näkyvään ykseyteen Kristuksen tahtoman yhden kirkon yhteytenä vaatii vielä kärsivällistä ja rohkeaa työtä. Tällöin emme saa asettaa mitään ylimääräisiä velvollisuuksia niiden lisäksi, joista emme voi luopua (vert. Ap. t. 15:2).

 

Voimme jo nyt nimetä ne aiheet, joita on syvennettävä saavuttaaksemme aidon yksimielisyyden uskossa.

1. Pyhän Raamatun, ylimmän auktoriteetin uskoa koskevissa asioissa, ja Jumalan sanaa selittävän välttämättömän pyhän tradition suhde.

 

Tämän kohdan kun uskot, niin silloin sinun on uskottava katolisen kirkon epäraamatullinen evankeliumi sekä katolisen kirkon perimätieto sekä traditio.

 

2. Eukaristia, Kristuksen ruumiin ja veren sakramentti, joka kannetaan Isän ylistykseksi, Kristuksen uhrin ja reaalisen läsnäolon muistoksi ja Pyhän Hengen pyhittäväksi vuodattamiseksi.

 

Tämän kohdan kun uskot niin silloin murretaan Golgatan sovitustyö. Katolinen kirkko opettaa, jotta messu-uhrissa Kristus uhrataan uudestaan joka kerta verettömällä tavalla. katolinen kirkko opettaa, jotta messu-uhri on voimakkain sovitus-uhri. Raamattu kertoo Golgatan sovitustyön olevan voimakkain sovitus uhri sekä, jotta se on kertakaikkinen uhri. Ei ole kahta uhria uudessa liitossa eikä Jeesuksen uhria uhrata enää uudestaan.

 

3. Pappeus sakramenttina, vihkimyksenä kolmiasteiseen palveluvirkaan: piispan, papin ja diakonin virkaan.

Tämän kohdan kun uskot, niin silloin sinun on tunnustettava katolisen kirkon piispojen ja pappien opit Raamatullisiksi opeiksi.

 

4. Kirkon opetusvirka, joka on uskottu paaville ja hänen kanssaan yhteydessä oleville piispoille ja joka käsitetään vastuuksi ja valtuudeksi opettaa Kristuksen nimessä uskoa ja pitää uskosta huolta.

Tämän kohdan kun uskot, niin silloin sinun on uskottava katolisen kirkon opettama asema Paavista, joka on täysin epäraamatullinen. Ja kun uskot tämän kohdan niin silloin sinun Paavista tulee sinun hengellinen auktoriteetti, jonka opetukselle sinun tulee alistua.

 

5. Neitsyt Maria, Jumalan äiti ja kirkon ikoni, hengellinen äiti, joka rukoilee Kristuksen oppilaiden ja koko ihmiskunnan puolesta.

 

Tämän kohdan kun uskot niin silloin sinun on uskottava katolisen kirkon opetus Mariasta, joka on täysin epäraamatullinen. Siihen kuuluu myös Marian palvonta.

 

Nämä viisi kohtaa siis Paavi edellyttää kaikkien ekumeenikkojen uskovan. Paavi ja katolinen kirkko tekee tarmokkaasti töitä, jotta nuo edellä mainitut viisi kohtaa täyttyisivät ja muut uskonnot sekä kirkot ja herätysliikkeet hyväksyisivät nuo kohdat. Nuo viisi kohtaa kuuluvat myös ekumeniaan mukaan, joiden eteen ekumenia tekee kovasti työtä. Katolisen kirkon oppi on antikristillistä opetusta. Katolinen kirkko opillaan sekä ekumenialla tekevät kovasti, jolla he valmistelevat antikristuksen tuloa maailmaan. Joten olikohan Gibsonin elokuva, jossa Kristus kuvataan yksisilmäisenä sattumaa vai Jumalan sallima paljastus siitä, että missä hengessä tämä elokuva on tehty ja kenen tuloa tämäkin filmi valmistelee.

 

 

Lähteet:

- Passion of the Christ elokuva

- Raamattu 33/38

- Emmerichin näyt

- Commentary: The Beatification of Anne Catherine Emmerich

- Jim Cazavielin haastattelu

 

 

 

Petri Paavola

 

 

eXTReMe Tracker