Kärsimystie kohti Golgataa ja Golgatan tapahtumat

 

 

Elokuvassa kuvataan Emmerichin näyn mukaisesti Jeesuksen vaellusta kohti Golgataa Hänen kantaessaan ristiänsä. Jeesus laitetaan elokuvassa kaatumaan monta kertaa Emmerichin näyn mukaisesti, vaikka Raamattu ei kerro Jeesuksen kaatuneen yhtään kertaa.

 

Elokuvassa kun Jeesus on Golgatalla, jossa Hänen oikeaa kättänsä venytetään nauloja lyötäessä on Emmerichin näystä. Raamattu ei kerro mitään tästä oikean käden venytyksestä.

Elokuvassa kun Jeesusta ristiinnaulittiin ristille niin Hänet käännettiin ristineensä ylösalaisin. Raamattu ei kerro että hänet käännettiin ylösalaisin. Elokuvassa myös naulat lyötiin kämmenestä läpi, mutta todellisuudessa naulat lyötiin kuitenkin ranteessa olevien pienten luiden välistä, eikä kämmenten läpi. Kämmenten läpi lyödyt naulat olisivat repineet kämmenet rikki, koska ristiinnaulitut joutuivat käsillään kannattelemaan itseään etteivät olisi tukehtuneet. Eli Jeesus ei olisi pysynyt ristillä, jos Hänet olisi ristiinnaulittu elokuvan kuvaamalla tavalla. Joten katolisen elokuvan ristiinnaulittu Jeesus ei pysynyt ristillä ja se onkin merkki siitä ettei katolisessa kirkossa ole oikeaa sanomaa ristiinnaulitusta Jeesuksesta Kristuksesta. Sen myös paljastaa katolisen kirkon opettama oppi messu-uhrista:

Katolisessa kirkossa sen messussa katolisen kirkon opin mukaan uhrataan Jeesus uudestaan verettömästi joka päivä. Katolinen kirkko opettaa tämän messu-uhrin olevan voimakkain sovitusuhri. Katolisella kirkolla ei ole Kristuksen oikeata evankeliumia eikä se julista oikeata evankeliumia.

Elokuvassa on myös Emmerichin näky, jossa toisen ristiinnaulitun pään päälle tulee musta korppi joka nokkii häntä päähän. Raamattu ei kerro tästä mitään.

 

Elokuvassa Maria katselee Jeesusta ja sanoo, jospa voisin kuolla Hänen kanssansa. Tällaista kohtaa ei ole Raamatussa, vaan tämä on katolisen opin mukaisesti lisätty elokuvaan; sillä katolinen kirkko opettaa Marian olevan myös kanssalunastaja, sillä Maria otti osaa Kristuksen kärsimyksiin ristillä katolisen opin mukaan. Edellä oleva on Jumalan pilkkaa, sillä Kristus on yksin Lunastaja eikä Marialla ole mitään osaa ristillä tapahtuneeseen lunastukseen ja syntien sovitukseen.

 

Elokuvassa kun Jeesus kuolee niin näytetään koko temppelin menevän kahtia Emmerichin näyn mukaisesti, vaikka Raamattu kertoo vain temppelin esiripun repeytyneen kahtia.

 

Elokuvassa Maria menee ristillä roikkuvan Jeesuksen luokse ja suutelee Hänen veristä jalkaansa. Onko tässä tarkoitus taas korottaa Marian asemaa lunastukseen nähden, sillä Raamattu ei kerro Marian suutelevan ristillä roikkuvan Jeesuksen jalkoja. Katolinen kirkko opettaa, että Marialla on Välittäjättären rooli, siksi Maria on tässä elokuvassa korostuneesti esillä sekä siksi elokuvaan on otettu kohtauksia Mariasta, joista Raamattu ei kerro mitään. Elokuvassa näytetään katolisen uskomuksen mukaisesti, että kun Jeesus kuoli niin Maria tuli ja piti Häntä sylissään, vaikka Raamattu ei niin kerro. Raamattu kertoo Joosef arimatialaisen sekä Nikodeemuksen ottaneen Kristuksen ruumiin ja he käärivät Hänen ruumiinsa hyvänhajuisten yrttien kanssa käärinliinoihin. Ja panivat sen jälkeen Jeesuksen ruumiin puutarhassa olleeseen uuteen hautaan. Elokuvassa koko ajan korostetaan Marian asemaa, vaikka Raamattu keskittyy Kristukseen sekä Hänen lunastukseensa.

 

Elokuva päättyy siihen kun Kristus lähtee haudasta alastomana ja kuvassa vilahtaakin Kristuksen paljas oikea pakara. Raamattu kuvaa Kristuksen Kuninkaana, joka on pitkäliepeiseen viittaan puettu ja rinnan kohdalta kultaisella vyöllä vyötetty. Miksi elokuva loppuu paljaan pakaran näyttämiseen? Miksi elokuva ei lopu syntien anteeksiantamuksen evankeliumin julistukseen? Siksi koska katolinen evankeliumi ei välitä oikeata evankeliumia, vaan väärennettyä evankeliumia, joka keskittyy  liiaksi Marian ympärille aivan kuten elokuvakin.

 

Elokuva myös keskittyy Kristuksen ruoskimiseen ja ristiinnaulitsemiseen eikä elokuva julista syntien anteeksiantamusta syntisille, vaan mässäilee Kristuksen kärsimyksellä. Elokuva on tehty liian paljon Emmerichin näyn pohjalta ja keskittyy Mariaan sekä Kristuksen kärsimykseen; eli elokuva on katolinen evankeliumi, joka ei tuo esille pelastussanomaa eikä syntien anteeksiantamusta, vaan vain Kristuksen kärsimystä sekä Mariaa. Elokuvan kautta kerrotaan, että muutamia arabeja on tullut uskoon; minä suosittelen Raamatun mukaista evankeliumin julistusta niin muslimeille kuin kaikille muillekin enkä katolista evankeliumia Gibsonin elokuvan mukaisesti, joka on täynnä epäraamatullisia aineksia Emmerichin epäraamatullisten näkyjen siivittämänä.

 

Jumalan voitelu lähtee edelleenkin Jumalan armoistuimelta eikä Hollywoodista. Jeesus antoi opetuslapsilleen käskyn mennä kaikkeen  maailmaan julistamaan evankeliumia eikä uskottomille. Joten herätkäämme Jeesuksen Kristuksen opetuslapset julistamaan Raamatullista armon, rakkauden ja totuuden evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta tälle synnin alaisuudessa olevalle maailmalle; eli niille, jotka kulkevat kohti iankaikkista kadotusta.

 

 

Lähteet:

- Passion of the Christ elokuva

- Raamattu 33/38

- Emmerichin näyt

- Commentary: The Beatification of Anne Catherine Emmerich

- Jim Cazavielin haastattelu

 

 

 

Petri Paavola

 

 

eXTReMe Tracker