Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta | rumble.com/PetriPaavola | SaulusMedia | SaulusMedia blogi | Petri - Youtube  

Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja. Ef 2:8


Tervetuloa Raamatun opetus sivulleni. Kaikkia opetuksia saa vapaasti kopioida sekä levittää jos ei muuta niiden alkuperäistä sisältöä. Lähdeviittaus tekstiini on nettietiketin mukaista. Sivuni materiaalia ei saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen. Jos haluat kysyä opetuksiin liittyviä kysymyksiä, niin täältä löydät yhteystietoni.

Raamattu on Jumalan sanan ilmoitus
Raamattu kuvaa Israelin kansan vaiheita sekä yksittäisen ihmisen elämän vaellusta ja suhdetta Jumalaan. Raamattu sisältää myös näiden ihmisten tunteita ja ajatuksia, johon sisältyy iloja, suruja, epäonnistumisia, onnistuneita valintoja, jne. Mutta kuitenkin kaikissa näissä eri ulottuvuuksissa tulee esille Jumala ja Jumalan tahto. Kaiken keskipiste Raamatussa on kuitenkin Jumala ja Hänen valmistamansa pelastus, joka on Jeesuksessa Kristuksessa.

Raamatun käsikirjoitukset
Tässä kirjoituksessa aion tuoda esille Raamatun Uuden testamentin alkuperäisten tekstien alkuperän sekä eksytyksen ja huijauksen koskien epäluotettavia käsikirjoituksia, jonka kautta tietyt tahot eksyttävät kristikuntaa.

Ajatuksia Raamatun käsikirjoituksista
Samuel Korhonen on lähettänyt sähköpostilistansa kautta minua koskevan viestin. Luettuani viestin päätin kirjoittaa vastaukseni julkisesti sivujeni kautta, koska Samuelin viesti oli myös julkinen (lähetty useille ihmisille postituslistan kautta). Heti aluksi haluan kehua Samuelia siitä kuinka kauniisti ja positiivisella tavalla hän käsitteli minua koskevaa asiaa. Tällainen toiminta on Raamatullista ja Jumalan tahdon mukaista, joka ei ikävä kyllä enää ole yleistä uskovien keskuudessa. Minä pyrin myös toimimaan ja käyttäytymään vastauksessani Samuelille siten kuinka Raamattu opettaa, eli kunnioitan Samuelia veljenä Herrassa ja tuon asiani häntä kunnioittavalla tavalla, vaikka olenkin joistakin asioista eri mieltä hänen kanssaan.

Raamatun "ristiriitoja"
Monet ovat nähneet paljon vaivaa etsiessään ”ristiriitoja” Raamatusta. Mutta kun tarkastelemme näitä ihmisten esittämiä ristiriitoja, niin ne johtuvat usein siitä, että ei tunneta Raamatun alkukieltä eikä sen aikaista kulttuuria eikä käsitteitä. Kun tutkimme Raamatussa esiintyviä ”ristiriitoja”, niin huomaamme, että ristiriita on ihmisen väärässä tulkinnassa sekä käännösten virheissä ei Raamatussa eli Jumalan sanassa.

Raamattu 33/38 ja 1992

Vuoden 1992 kirkkoraamattu on käännetty dynaamisen ekvivalenssin periaatteen mukaisesti. Dynaamisen ekvivalenssin mukaisessa käännöksessä sanoja ei käännetä tarkasti vastaamaan alkukielen merkitystä, vaan ikään kuin ajatuksiksi. Dynaamisen ekvivalenssin mukaisessa käännöksessä Raamatun sanomalle ja ajatukselle etsitään suomalaisia vastineita sekä käännöksestä tehdään kääntäjien tulkintaa siitä mitä Raamattu sanoo. On ilman muuta selvää, että vuoden 1992 raamatun käännöksen kääntämisperiaate tuhoaa paljon Raamatun alkuperäistä sisältöä. Toki se on myönnettävä, että myös 1992 käännös on onnistunut paikoin kääntämään jopa 33/38 käännöstä tarkemmin, mutta vain paikoin. Vanha 33/38 on paljon uskollisempi alkutekstille ja tarkempi kuin 1992 käännös, joten on sanomatta selvääkin selvempää, että jos haluaa lukea Raamattua alkulähteelle enemmän uskollisena, niin valinta on silloin 33/38 käännös.

Uuden Testamentin Kaanon
Miten ja millä tavalla Uuden Testamentin kaanonin syntyminen tapahtui? Siitä on monenlaista opetusta ja käsitystä. Kirjoitukseeni olen etsinyt mielestäni keskeisimmät asiat, joista käy ilmi kaanonin syntyminen. Kaanon syntymisen historia on varsin mielenkiintoinen tutkimusmatka, joten tervetuloa tutustumaan tähän mielenkiintoiseen aiheeseen.

Da Vinci koodin sanoma!
Kirjan sanoma on Magdalan Maria ja pyhä naiseus. Samoin kirja kertoo lukijalleen, että Raamatun antama kuva Jeesuksesta on väärä, sillä Brownin kirjan mukaan Jeesus oli naimisissa Magdalan Marian kanssa, joille syntyi lapsi, joka on historian suurin salaisuus, jota vatikaani kaikella vaikutusvallallaan koittaa varjella ettei tämä salaisuus vuotaisi julkisuuteen ja tuhoaisi katolisen kirkon perustuksia. Kirjassa myös jäljitetään Jeesuksen ja Marian jälkeläisiä (kuninkaallisen veren) omaavia jälkeläisiä. Kirjan sivuilla etsitään myös kuumeisesti Graalia. Nyt on hyvä siirtyä katsomaan mitä Raamattu osoittaa asiasta ja millä perustuksella Dan Brownin esiin tuomat asiat seisovat.

Dokumentti Jeesuksen perhehaudasta!
Elämme aikaa, jolloin monet Raamatun profetiat täyttyvät. Elämme myös ajassa, joka on lähellä Jeesuksen toista tulemusta. Tämän tähden myös hyökkäys Raamatun sanomaa ja Jeesusta vastaan lisääntyy kaikella valheen voimalla, myös nykytekniikkaa avuksi käyttäen. Mutta turhaan maailma koittaa mitätöidä Raamatun kuvauksen Jeesuksesta, sillä Raamatun todistuksen Suunnittelija on rakentanut kaiken iankaikkisille perustuksille, jotka eivät koskaan sorru, vaan pysyvät voimassa iankaikkisesti. Yksi tällainen hyökkäys on James Cameronin tuottama ja Simcha Jacobovicin ohjaama dokumenttiohjelma The Lost Tomb of Jesus sekä kirja nimeltä The Jesus Family Tomb, jonka kirjoittivat Simcha Jacobovici ja Charles Pellegrino. Dokumenttiohjelma ja kirja kertovat samasta aiheesta, Jeesuksen perhehaudasta. Kun tutkimme hiukan tarkemmin tätä uutta "sensaatiota", niin se paljastuu sensaatiohakuiseksi tarinaksi, joka tarinallaan koittaa kumota Raamatun kuvauksen Jeesuksesta, mutta dokumentti osoittautuukin valheelliseksi väärennökseksi.


Uusi käännös 1992

Vuonna 1992 valmistui uusi Raamatun käännös, josta on kiistelty paljon, nimenomaan sen Raamatullisuudesta. Onko käännös käännetty uskollisesti alkuteksteille?

 


 

 

 
eXTReMe Tracker