RaamattukuvatLammastarha aitaus, joka suojattiin muureilla sekä muurin päälle laitettiin piikkisiä oksia. Näin varmistettiin ettei petoeläimet pääse lampaiden kimppuun sekä myös etteivät rikolliset pääse varastamaan lampaita.

Lammastarha rakennettiin usein luolan ympärille (niinkuin kuvassa)ja sen ympärille rakennettiin kivimuuri. Lampaat vietiin yöksi lammastarhaan. Paimen asettautui koko yöksi makaamaan oviaukon eteen ja näin paimen toimi lammastarhan ovena.

Messias Jeesus on meidän Hyvä Paimen, joka pitää hyvää huolta lampaistaan.

Kuvassa paimen vuodattaa öljyä lammasten päihin. Öljy suojasi lampaita auringonpistolta. Öljyä vuodatettiin myös lampaiden haavoihin, jos piikkiset oksat olivat heitä raapineet.

Paimen psalmissa 23 jakeessa 5 sanotaan kuinka Hyvä Paimen (Herra) voitelee öljyllä lampaidensa päät. Öljy on Pyhän Hengen vertauskuva. Jumala voitelee kansansa Pyhällä Hengellä, jossa meillä on turva tämän maailman syntiä ja turmelusta vastaan. Pyhä Henki hoitaa kuntoon myös meidän haavamme, jota maailma on meihin lyönyt.

Kuvassa paimen kantaa karitsaa sylissään. Paimen kantoi ja piti sylissään karitsoja, sillä näin karitsa oppi tuntemaan paimenen ja hänen äänensä. Näin karitsa oppi luottamaan paimeneen, jonka seurauksena karitsa seurasi paimenta, minne tahansa paimen menikin.

Kun Jumala pelastaa ihmisen, niin vastasyntyneen paikka on olla ja viipyä Jumalan sylissä, jossa hän saa Hyvän Paimenen hellää sylihoitoa.

Jes 40:11 Niinkuin paimen hän kaitsee laumaansa, kokoaa karitsat käsivarrellensa ja kantaa niitä sylissään, johdattelee imettäviä lampaita.

Joh 10:27 Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua.

Paimenen tehtävä oli johdattaa lampaat viheriäisille niityille, jossa lampaat saivat syödä. Paimenen tehtävä oli myös löytää juomapaikka lampaille.

Sumun tullen paimen ja lampaat eivät aina nähneet toisiaan. Tällöin paimen koputteli sauvallaan kiviin ja lampaat tiesivät olevansa turvassa. Sauva toimi myös aseena petoja vastaan.

Paimenella oli myös linko, joka toimi aseena petoja vastaan.eXTReMe Tracker