Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Raamattu ja lopunajan katastrofit

 

Maanjäristykset sekä lopun ajan sotaoperaatiot

Maanjäristykset syntyvät kun mannerlaatat liikkuvat tai erkaantuvat toisistaan sekä kun mannerlaatat hankautuvat tai kun mannerlaatat liukuvat toistensa alle. Edellä kuvatut mannerlaattojen liikkeet saavat aikaan maankuoren värähtelyä. Vedenalaiset maanjäristykset saavat aikaan tsunamiaaltojen syntymisen, joka synnyttää 3-5 isoa aaltorintamaa. Aion seuraavaksi käsitellä sitä mitä Raamattu sanoo maanjäristyksistä.

Lopunajan maanjäristykset tulevat aiheuttamaan suunnattoman suurta tuhoa. Monin paikoin tulee esiintymään maanjäristyksiä, jotka saavat aikaan kylien ja kaupunkien tuhoutumisia.

Jumala aiheuttaa myös maanjäristyksiä

Maanjäristykset syntyvät siis mannerlaattojen liikkumisen seurauksena. Maanjäristykset eivät kuitenkaan aina aiheudu luonnon mekanismien liikkeiden seurauksena, vaan myös Jumala ohjaa ja aiheuttaa maanjäristyksiä. Seuraavaksi katsomme sen, että missä ja miksi Jumala aiheutti maanjäristyksiä.

Synnin tähden maanjäristys

Job 9:

1 ¶ Job vastasi ja sanoi:
2 "Totisesti minä tiedän, että niin on; kuinka voisi ihminen olla oikeassa Jumalaa vastaan!
3 Jos ihminen tahtoisi riidellä hänen kanssaan, ei hän voisi vastata hänelle yhteen tuhannesta.
4 Hän on viisas mieleltään ja väkevä voimaltaan kuka on niskoitellut häntä vastaan ja jäänyt rankaisematta?
5 Hän siirtää vuoret äkkiarvaamatta, hän kukistaa ne vihassansa;
6 hän järkyttää maan paikaltaan, ja sen patsaat vapisevat;

Ihmiset usein syyttävät Jumalaa kaikesta ja siten asettavat itsensä Jumalan yläpuolelle. Ihminen ei kuitenkaan voi olla oikeassa Jumalaa vastaan. Ei auta riitely Jumalaa vastaan. Ihmisen älykkyys ei vedä vertoja taivaitten ja maan Luojaa Kaikkivaltiasta Jumalaa vastaan. 

Jumalan viha syntiä vastaan saa aikaan sen, että joissakin tapauksissa Hän synnyttää maanjäristyksen. Jos ihminen ymmärtäisi loppuun asti synnin hirvittävän luonteen, niin ei ihminen syyttäisi Jumalaa edes maanjäristyksen aiheuttamisesta. Ihminen on kovakorvainen ja rakastunut syntiin, siksi Jumala joutuu toisinaan käyttämään kovempia keinoja, että saisi ihmisen pysähtymään. Kun Jumala itse aiheuttaa maanjäristyksen, niin hän tekee sen toisinaan siksi, koska tuomitsee ihmisten synnin harjoittamisen.

Herran päivänä

Jes 13:
9 Katso, Herran päivä tulee, tulee armottomana, tulee kiivaus ja vihan hehku, tekemään autioksi maan ja hävittämään siitä sen syntiset.
10 Sillä taivaan tähdet ja Kalevanmiekat eivät loista valollansa, aurinko on pimeä noustessansa, kuu ei kirkkaana kumota.
11 Minä kostan maanpiirille sen pahuuden ja jumalattomille heidän pahat tekonsa; minä lopetan julkeitten kopeuden ja painan maahan väkivaltaisten ylpeyden.
12 Minä teen kuolevaiset harvinaisemmiksi kuin puhdas kulta, ihmiset harvinaisemmiksi kuin Oofirin kulta.
13 Sentähden minä järisytän taivaat, ja maa järkkyy paikaltansa Herran Sebaotin kiivaudesta, hänen vihansa hehkun päivänä.

Ihmisten syntien ja julkeuden tähden Jumala sallii Herran päivänä suuren maanjäristyksen kohdata maanpiiriä aina taivasta myöten. Herran päivä on se päivä kun Herra Jeesus tulee ylöstempaamaan oman kansansa.

 

Maanjäristyksen ja katastrofien kautta Herra etsii ihmistä

Jes 29:
6 Herra Sebaot etsiskelee sinua ukkosenjylinässä ja maanjäristyksessä, kovassa pauhinassa, myrskyssä ja rajuilmassa, kuluttavan tulen liekissä.

Kun Jumala sallii maanjäristyksen tai sen itse aiheuttaa, niin sen tarkoituksena myös on, että ihminen kääntyisi pois pahoilta teiltänsä ja kääntyisi Jumalan puoleen. Samoin kun ihminen joutuu suuren katastrofin keskelle, niin Jumala kutsuu ihmistä parannukseen hylkäämään syntinsä sekä vastaanottamaan pelastuksen.

Siunauksen tähden maanjäristys

Lain antaminen

2 Moos 19:

16 ¶ Ja kolmantena päivänä, kun aamu oli tullut, alkoi jylistä ja salamoida, ja paksu pilvi laskeutui vuoren ylle, ja kuului ylen kova pasunan ääni, niin että koko kansa, joka oli leirissä, vapisi pelosta.
17 Silloin Mooses vei kansan leiristä Jumalaa vastaan, ja he asettuivat vuoren juurelle.
18 Ja koko Siinain vuori peittyi savuun, kun Herra astui sille alas tulessa, ja siitä nousi savu niinkuin pätsin savu, ja koko vuori vapisi kovasti.
19 Ja pasunan ääni koveni kovenemistaan. Mooses puhui, ja Jumala vastasi hänelle jylinällä.
20 Ja Herra astui alas Siinain vuorelle, vuoren kukkulalle, ja Herra kutsui Mooseksen vuoren kukkulalle; ja Mooses nousi sinne ylös.

Ennen lain antamista Siinain vuori vapisi kovasti maanjäristyksen seurauksena. Tämä maanjäristys, jonka Herra aiheutti, ei johtunut vihasta, vaan sen tähden koska Herra siunasi kansansa antamalla heille lakinsa.

Jer 31:
31 Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton;
32 en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet, vaikka minä olin ottanut heidät omikseni, sanoo Herra.
33 Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.


Herra lupasi profeetta Jeremian kautta, että Hän tulee tekemään Uuden Liiton Israelin ja Juudaan heimojen kanssa. Tämä Uusi Liitto ei tule olemaan samanlainen, joka tehtiin niiden kanssa, jotka vapautettiin Egyptin orjuudesta. Uudessa Liitossa Jumala asettaa lakinsa ihmisen sydämeen. Se on mielenkiintoista mitä tapahtui kun Herra Jeesus Kristus vuodatti sovintoverensä Uuden Liiton aikakauden alkamiseksi, sitä tutkimme seuraavaksi.

Kristuksen antaessa henkensä maa järisi

Matt 27:
50 ¶ Niin Jeesus taas huusi suurella äänellä ja antoi henkensä.
51 Ja katso, temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas asti, ja maa järisi, ja kalliot halkesivat,
52 ja haudat aukenivat, ja monta nukkuneiden pyhien ruumista nousi ylös.
53 Ja he lähtivät haudoistaan ja tulivat hänen ylösnousemisensa jälkeen pyhään kaupunkiin ja ilmestyivät monelle.

Temppelin esiripun repeäminen oli merkki vanhan liiton päättymisestä ja Uuden alkamisesta, jossa Kristuksen sovitustyöhön turvaamalla ja Häneen uskomalla on ihmisellä pääsy kaikkeen pyhimpään eli Jumalan luokse. Kun Jumala valmistautui antamaan lakinsa vanhan liiton kansalle, niin sitä ennen Siinain vuorella tapahtui maanjäristys. Samoin on myös Uudessa Liitossa, kun Kristus kuoli ja aloitti Uuden liiton, niin sen seurauksena tapahtui maanjäristys, tämä siksi koska Jumala antoi lakinsa heidän sydämeensä helluntaipäivänä. Näin osa tuota Jeremian profetiaa toteutui. Kokonaisuudessa tuo profetia toteutuu kun päivien lopulla oleva Israelin kansan jäännös tulee koko kansana vastaanottamaan pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa.


Suuri maanjäristys Israelissa päivien lopulla

Hes 38:
1 ¶ Minulle tuli tämä Herran sana:
2 "Ihmislapsi, käännä kasvosi kohti Googia Maagogin maassa, Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinasta, ja ennusta häntä vastaan
3 ja sano: Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä käyn sinun kimppuusi, Goog, sinä Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinas.
4 Minä kuljetan sinua, panen koukut sinun leukoihisi ja nostatan sotaan sinut ja kaiken sinun sotaväkesi: hevoset ja ratsumiehet, kaikki pulskasti puettuja, suuren joukon suurine ja pienine kilpineen, miekankantajia kaikki.
5 Persia, Etiopia ja Puut ovat heidän kanssansa, kilvet ja kypärit on heillä kaikilla.
6 Goomer ja kaikki sen sotalaumat, Toogarman heimo pohjan periltä ja kaikki sen sotalaumat-lukuisat kansat ovat sinun kanssasi.
7 Ole valmis, varustaudu, sinä ja kaikki joukkosi, jotka ovat kokoontuneet sinun luoksesi, ja ole sinä varalla heitä varten.
8 Pitkien aikojen perästä sinä saat määräyksen, vuotten lopulla sinun on karattava maahan, joka on tointunut miekan jäljiltä, koottu monien kansain seasta, -mentävä Israelin vuorille, jotka kauan aikaa olivat olleet rauniomaana; se on tuotu pois kansojen seasta, ja he asuvat turvallisina kaikki tyynni.

9 Sinä hyökkäät kuin rajuilma, tulet kuin pilvi, pettääksesi maan, sinä ja kaikki sotalaumasi ja lukuisat kansat, jotka ovat sinun kanssasi.
10 Näin sanoo Herra, Herra: Mutta sinä päivänä tulee mieleesi jotakin, ja sinä mietit pahan juonen
11 ja sanot: Minä hyökkään suojattomaan maahan, karkaan rauhallisten ihmisten kimppuun, jotka asuvat turvallisina-asuvat muuria vailla kaikki tyynni, ja joilla ei ole salpoja, ei ovia.
12 Sinä aiot saalista saada, ryöstettävää ryöstää, ojentaa kätesi raunioita kohti, jotka on saatu asutuiksi, ja kansaa kohti, joka on koottu pakanakansain seasta, joka on hankkinut karjaa ja omaisuutta ja asuu maan navassa.
13 Saba ja Dedan ja Tarsiin kauppiaat ja kaikki heidän nuoret jalopeuransa kyselevät sinulta: ‘Oletko sinä menossa saalista saamaan, ryöstettävää ryöstämään? Oletko koonnut joukkosi kantamaan hopeata ja kultaa, ottamaan karjaa ja omaisuutta, suurta saalista saamaan?’
14 ¶ Sentähden ennusta, ihmislapsi, ja sano Googille: Näin sanoo Herra, Herra: Sinä päivänä sinä kyllä huomaat, että minun kansani Israel asuu turvallisena,
15 ja lähdet asuinpaikastasi pohjan periltä, sinä ja sinun kanssasi lukuisat kansat, jotka kaikki ratsastavat hevosilla: suuri joukko, lukuisa sotaväki.
16 Sinä hyökkäät minun kansani Israelin kimppuun kuin pilvi, peittääksesi maan. Päivien lopulla on tämä tapahtuva. Ja minä annan sinun karata maahani, että pakanakansat tulisivat tuntemaan minut, kun minä osoitan pyhyyteni sinussa, Goog, heidän silmäinsä edessä.
17 Näin sanoo Herra, Herra: Etkö se ole sinä, josta minä muinaisina päivinä puhuin palvelijaini, Israelin profeettain, kautta, jotka niinä päivinä ennustivat, vuodesta vuoteen, että minä annan sinun karata heidän kimppuunsa?
18 Mutta sinä päivänä, jona Goog karkaa Israelin maahan, sanoo Herra, Herra, nousee minun vihani hehku.
19 Kiivaudessani, tuimuuteni tulessa minä sanon: Totisesti tulee sinä päivänä suuri maanjäristys Israelin maahan.
20 Ja minun edessäni vapisevat meren kalat ja taivaan linnut ja metsän eläimet ja kaikki maassa liikkuvat matelijat ja kaikki ihmiset, jotka maan pinnalla ovat; ja vuoret luhistuvat, ja vuorenpengermät sortuvat, ja kaikki muurit sortuvat maahan.

Raamattu ennustaa, että ihmiskunnan vuosien ja päivien lopulla monet kansat kääntyvät Israelin kansaa vastaan ja hyökkäävät Israelia vastaan. Eli tulee suuri sota päivien lopulla.

Tämä kohta on varsin mielenkiintoinen, sillä se kertoo, että Israelin kansaa ja maata vastaan hyökätään viimeisinä päivinä, eli ihmiskunnan viimeisinä päivinä. Sitten se kertoo sen, että Israel on silloin kansa, joka on koottu monien kansojen seasta. Tämä kohta ei siten voi tarkoittaa Babylonian n. 600 eKr. sekä Assyrian n. 700 eKr. pakkosiirtolaisuuden jälkeistä aikaa, koska Israelin kansa oli Babyloniassa ja Assyriassa pakkosiirtolaisuudessa yhdellä alueella, ei monien kansojen keskuudessa. Israelin kansa hajotettiin kaikkien kansojen sekaan vuoden 70 jKr. Jerusalemin temppelin hävityksen jälkeen. Israelin kansa ei ole vielä kokonaisuudessaan palannut takaisin kaikkien kansojen keskuudesta, mutta tulee palaamaan sinne.


Jumalan sanan profeetallisen ilmoituksen mukaan Jumala on hajottanut Israelin kansan kaikkien kansojen sekaan, jossa he palvelevat muita jumalia. Näin on käynyt, sillä Israelin kansa on ollut hajaannuksessa kansojen keskellä. Mutta Jumala kokoaa kansansa takaisin omaan maahansa. Ensin Jumala lähettää kalastajia, jotka kalastavat juutalaisia takaisin omaan maahansa. Vuoden 1948 jälkeen on paljon kalastettu juutalaisia omaan maahansa. Muun muassa myös Suomen kautta on viime vuosikymmeninä muuttanut paljon juutalaisia takaisin Israeliin. Profetian sana puhuu myös metsästäjistä, joka tarkoittaa vainoa. Lopun aikana tulee suuri vaino juutalaista kansaa kohtaa, jossa heitä vainotaan ja halutaan päästä eroon. Näin juutalaisilla ei ole muuta paikkaa minne mennä kuin Israelin maa. Profetia kertoo Jumalan palauttavan juutalaiset takaisin omaan maahansa pohjoisesta, joka tarkoittaa Venäjää, sillä Venäjä on pohjoisessa Israelista käsin katsottuna. Vuoden 1948 jälkeen suurin osa juutalaisista jäi hajaannukseen asumaan Venäjälle sekä Amerikkaan. Näistä maista sekä kaikkialta juutalaiset tullaan viimeisinä ihmiskunnan päivinä savustamaan vainon kautta ulos. Eli Hesekiel puhuu ajasta, joka tarkoittaa viimeisiä päiviä, sillä silloin on Israelin kansa koottu kaikista maista omaan maahansa. Hesekiel myös kertoo Israelin maan olevan maa, joka on toipunut miekan jäljiltä ja asuu rauhallisena maassaan, kunnes sen kimppuun hyökätään. Ihmiskunnan viimeisinä päivinä saadaan aikaan Israelin maahan lyhytaikainen rauhanaika, joka kuitenkin päättyy hyökkääjien sodanjulistukseen.

Tämä Hesekielin kohta kertoo myös keitä hyökkääjät ovat. Varhaiset arabilaiset ja Syyrialaiset kirjoittajat sanoivat skyyttalaisten ja tataarien asuvan Maagogin maassa. Skyyttalaisten asuinpaikasta on esitetty monenlaista tietoa. Todennäköisesti skyyttalaiset asuivat Kaspian meren sekä Mustan meren pohjoisen puoleisilla alueilla sekä Aasiassa Balhas- ja Baikal-järvien alueilla. Skyyttalaisten kerrotaan tulleen näille alueille Kiinasta. Maagogin maa sijaitsee siis nykyisin osittain Venäjän maalla sekä Maagogin maa sijaitsi myös seuraavien maiden alueilla: Ukraina, Georgia, Armenia, Azerbaijan, Kazahstan, Uzbekistan, Tadzhikistan, Kirgisia ja Turkmenistan. Näyttäisi siltä, että ainakin Venäjä on mukana hyökkäämässä Israelin maahan. Samoin mahdollista on, että jotkut noista entisistä neuvostotasavalloista voivat olla myös mukana tässä hyökkäyksessä. Venäjän edeltäjä Neuvostoliitto tuki Israelin itsenäistymistä, mutta vuosien 1967 ja 1973 sodissa Neuvostoliitto tuki arabeja, ei Israelia. Myös nykyinen Venäjä on enemmän tukemassa arabeja kuin Israelia. Koska skyyttalaiset tulivat Kiinasta ja varmasti myös osa heistä jäi sinne, niin uskon myös Kiinan olevan mukana hyökkäämässä Israelia vastaan. Venäjän ja Kiinan armeijat pitävät nykyisin yhteisiä sotaharjoituksia, sekin on osoitus lopun ajan sotilaallisista liittoutumista.

Hesekiel mainitsee Persian myös hyökkääjänä. Persian valtakuntaan kuului alueita Intiasta, Egyptistä, Euroopasta, Afrikasta, läntisestä Aasiasta (mustan meren alueilta ja Kaspian meren alueilta, Kaukasukselta, Arabiasta aina Persian lahdella asti). Persian keskus sijaitsi nykyisen Iranin alueella. Iran ja muita arabivaltoja osallistuu myös hyökkäykseen Israelia vastaan. Iranin tavoite on ollut vuodesta 1979 Israelin valtion tuhoaminen sekä Jerusalemin valloittaminen. Venäjä nykyään tukee Irania. Tässäkin heillä on yhteinen linkki, joka sitten päivien lopulla ajaa heidät sotaan Israelia vastaan.

Hesekiel kertoo Etiopian hyökkäävän Israelia vastaan. Etiopia sana on Hesekiel 38:5 sana
kush כּוּשׁ  tarkoittaa mustaa. Kuusin maan kerrottiin sijaitsevan etelään Egyptistä, joka viittaa nykyiseen Sudanin alueeseen. Sudan siis hyökkää myös Israelia vastaan. Sudan on ääri-islamilainen maa, joka on siis Israelin maan vihollinen.

Puutin maan kerrotaan ja hyökkäävän Israelia vastaan. Puutin maan sanottiin sijainneen Pohjois-Afrikassa. Todennäköisin vaihtoehto Puutin maaksi on Libya, joka sijaitsee aivan Egyptin vieressä. Josefus sekä Plinius käyttivät Puutin heimon asuinpaikasta nimeä Libya. Septuaginta käyttää Puutista myös sanaa Libya muutamia vuosisatoja Hesekielin profetian jälkeen. Näyttää siis melko selvältä, että Puut on Libya.

Goomer hyökkää myös Israelia vastaan. Goomerin maa sijaitsi Vähä-Aasiassa nykyisen Turkin alueella. Turkki on myös mukana tässä hyökkäyksessä Israelia vastaan.

Toogarmah hyökkää myös Israelia vastaan. Toogarmah sijaitsi nykyisen Armenian ja Georgian alueella, eli jompikumpi tai molemmat maat hyökkäävät Israelia vastaan.

Näitä hyökkääviä maita yhdistää yksi yhteinen piirre ja se on viha Jumalaa ja Israelia kohtaan. Venäjä ja sen entiset neuvostotasavallat sekä Kiina omaavat kaikki yhteisen kommunistisen ja ateistisen taustan. Muslimimaat taas omaavat yhteisen taustan Islaminuskoisina maina, joita yhdistää viha Raamatun Jumalaa sekä israelilaisia kohtaan. Tämä voimakas ateistinen sekä islamilainen tausta sopii kuin nenä päähän tälle lopun ajan liittoutumalle, joka hyökkää Israelia vastaan.

Raamattu kertoo, että sinä päivänä kun nämä hyökkääjät hyökkäävät Israelin kansan kimppuun Jumala aiheuttaa suuren maanjäristyksen Israelissa sekä vaikuttaa sen, että hyökkääjät häviävät aloittamansa sodan.

Miksi hyökkäys Israeliin?

5 Moos. 4:26-31; 26  niin minä otan tänä päivänä taivaan ja maan todistajiksi teitä vastaan, että teidät äkkiä hävitetään siitä maasta, johon te menette Jordanin yli ottamaan sen omaksenne; te ette saa kauan elää siellä, vaan teidät tuhotaan kokonaan.  Ja Herra hajottaa teidät kansojen sekaan, ja ainoastaan vähäinen joukko teitä on jäävä niiden pakanakansojen keskelle, joiden tykö Herra teidät kuljettaa. Ja siellä te palvelette jumalia, jotka ovat ihmiskätten tekoa, puuta ja kiveä, jotka eivät näe eivätkä kuule, eivät syö eivätkä hajua tunne.  Mutta sitten sinä siellä etsit Herraa, sinun Jumalaasi, ja sinä löydät hänet, kun kysyt häntä kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi.  Kun olet ahdistuksessa ja kaikki tämä kohtaa sinua aikojen lopussa, niin sinä palajat Herran, sinun Jumalasi, tykö ja kuulet hänen ääntänsä.Sillä Herra, sinun Jumalasi, on laupias Jumala. Hän ei jätä sinua eikä hukuta sinua; hän ei unhota sinun isiesi kanssa tekemäänsä liittoa, jonka hän on heille valalla vahvistanut.

Sak 12:
2 Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä.
3 Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.
4 Sinä päivänä, sanoo Herra, minä lyön kaikki hevoset vauhkoudella ja niiden ratsastajat hulluudella. Mutta Juudan heimoa kohti minä avaan silmäni, ja kaikki kansojen hevoset minä lyön sokeudella.
5 Silloin Juudan sukuruhtinaat sanovat sydämessään: "Minun väkevyyteni ovat Jerusalemin asukkaat Herrassa Sebaotissa, heidän Jumalassansa".
6 Sinä päivänä minä teen Juudan sukuruhtinaat ikäänkuin tulipannuksi puitten sekaan ja ikäänkuin tulisoihduksi lyhteitten sekaan, ja he kuluttavat oikealta ja vasemmalta, kuluttavat kaikki kansat yltympäri. Ja Jerusalem saa yhäti asua paikoillansa-Jerusalemissa.
7 Ja Herra on ensiksi vapauttava Juudan majat, ettei Daavidin suvun kunnia ja Jerusalemin asukasten kunnia ylvästelisi Juudaa vastaan.
8 Sinä päivänä on Herra suojaava Jerusalemin asukkaita; ja kompastuvainen heidän seassansa on sinä päivänä oleva niinkuin Daavid, ja Daavidin suku on oleva niinkuin jumal’olento, niinkuin Herran enkeli heidän edessänsä.
9 ¶ Mutta sinä päivänä minä tahdon hävittää kaikki pakanakansat, jotka hyökkäävät Jerusalemia vastaan.
10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.
11 Sinä päivänä pidetään Jerusalemissa suuret valittajaiset, niinkuin olivat Hadadrimmonin valittajaiset Megiddon laaksossa.
12 Ja maa pitää valittajaisia, kukin sukukunta erikseen: Daavidin huoneen sukukunta erikseen ja heidän naisensa erikseen, Naatanin huoneen sukukunta erikseen ja heidän naisensa erikseen,
13 Leevin huoneen sukukunta erikseen ja heidän naisensa erikseen, siimeiläisten sukukunta erikseen ja heidän naisensa erikseen.
14 (12:13) Kaikki muut sukukunnat, kukin sukukunta erikseen ja heidän naisensa erikseen.

Matt 23:39
Sillä minä (Jeesus Kristus) sanon teille: tästedes te ette näe minua, ennenkuin sanotte: ‘Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen’."

 Profeetta Sakarjan kautta Herra ilmoittaa, että lopun aikana kaikki kansat käyvät Israelin kansaa vastaan. Israelin kimppuun siis hyökätään viimeisinä päivinä. Sakarjan kautta tulee myös profetia Israelin kansan kääntymisestä takaisin Jumalan puoleen. Ja he katsovat Häneen (Kristukseen), jonka ovat lävistäneet (ristiinnaulittu).  Raamattu opettaa siis tässä, että Israelin kansan lopunajan jäännös tulee vastaanottamaan pelastuksen Herrassa Jeesuksessa. 

Jeesus sanoi juutalaisille, etteivät he näe Jeesusta ennen kuin sanovat siunattu olkoon Hän, joka tulee Herran nimessä; Matt 23. Jeesus ei siis tule takaisin ennen kuin juutalalaiset kääntyvät uskomaan Kristukseen. Saatana tietää tämän, siksi hän on kautta historian järjestänyt vainon juutalaisia kohtaan (mm. Hitler, natsien holocaust toisen maailman sodan aikana). Tämän tähden juutalaisia kohtaan nostetaan aina vaino ja sen tähden saamme myös nähdä viimeisinä päivinä antisemitistisen vainon, jossa juutalaisia vainotaan ja lopulta useat maat aseellisesti hyökkäävät Israelin kimppuun. Mutta Herra Jumala loppujen lopuksi pelastaa Israelin kansan ja hyökkäävät maat kokevat suuren tappion ja häviön.

Viimeisten päivien sotilasliittouma

Hesekielin kirjan 38 luku paljastaa Venäjän ja arabimaiden muodostavan viimeisinä päivän sotilasliittouman sekä yhteisen suuren sotilasoperaation, jossa ne hyökkäävät Israelin maan kimppuun. Ilmestyskirjan 16 luku myös paljasti meille, että Kiina hyökkää myös Israelia vastaan. Viimeisten päivien sotilaalliset voimatekijät ovat siis Venäjä ja Kiina sekä heidän kanssaan liittoutuneet arabimaat. Näyttää siltä että Amerikka ja EU ovat joutuneet vetäytymään taka-alalle, eikä heillä ole sananvaltaa Venäjän, Kiinan ja arabimaiden sotilaallisiin operaatioihin. On muistettava se, että Amerikka on aina tukenut Israelia, sillä se on ollut aina Amerikan intresseissä, että arabimaat pysyvät kurissa Lähi-idässä. Mutta viimeisinä päivinä Amerikka on menettänyt otteensa maailmanpoliisina ja joutuu seuraamaan sivusta tapahtumien kulkua. Myös Euroopan Unioni on kyvytön estämään Venäjän, Kiinan sekä arabimaiden aikomuksia. Mielestäni Raamatun profetian kautta voidaan tulkita, että Amerikka ja Euroopan Unioni molemmat ovat viimeisinä päivinä taloudellisesti ja sotilaallisesti paljon heikompia kuin ovat Venäjä, Kiina sekä arabimaat.

Suomen tulevaisuus ei tässä valossa hyvältä näytä, varsinkaan kun Suomi on mukana Euroopan Unionissa, jonka sotilaalliseen turvallisuuteen Suomi luottaa. Suomi on myös NATON kanssa rauhankumppanuusyhteistyössä. Näissä liitoissa tullaan tekemään terrorisminvastaista työtä. Tämä terrorisminvastainen työ kohdistuu myös arabimaiden harjoittamaa terrorismia vastaan ja sitä kautta jännite on valmis arabimailla Amerikkaa ja Euroopan Unionia kohtaan. Venäjä ja Kiina eivät myös tule omaksumaan länsimaista demokratiaa ja myös heidän toimintansa tulee aiheuttamaan närää Amerikassa ja Euroopan Unionissa. Venäjän ja Kiinan osittainen avautuminen länsimaiden suuntaan ja kommunismin lakkauttaminen ei tee heistä demokraattisia länsimaita. Venäjä ja Kiina ovat pikemminkin avanneet ovensa hyötyäkseen länsimaiden kanssa käytävästä kaupasta ja sitä kautta he voivat paremmin kehittää voimakkaampaa ja tehokkaampaa asevarustelua. Venäjän, Kiinan ja arabimaiden liittoutuma tulee olemaan lopun aikana paljon vahvempi kuin Amerikan ja Euroopan Unionin. Siksi Amerikka ja Euroopan Unioni joutuvat polvistumaan tämän lopun ajan liittouman edessä.


Ihminen maapallon pelastajana?

 
Vaikka ihmiskunta yrittää pelastaa maapallon, ei se siinä kuitenkaan onnistu, koska ihmiskunta ei suostu uskomaan Jumalaan. Siksi pahat henkivallat ihmisen avustuksella kaikesta ihmisten hyvästä yrityksestä huolimatta johdattavat ihmiskunnan rappion ja tuhon partaalle. Ihminen ei voi pelastaa ihmistä, mutta Jumala voi! Viimeisinä päivinä tehdään rauhaa ja lyödään kättä päälle, mutta Venäjä, Kiina ja arabimaat eivät välitä tästä rauhasta kun vähän aikaa, sillä omien ideologioiden ja intressien vuoksi he lopulta ajavat maailman suureen sotaan.

 


 

 

Linkkisuositus:
http://www.kotipetripaavola.com - Lopunajan tapahtumia
 

Petri Paavola 7.3 2007  Muutama lisäys vuonna 2011.


 


 

 

 

eXTReMe Tracker