Nature

Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-
se on Jumalan lahja. Ef 2:8

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta | SaulusMedia blogi | SaulusMedia | Petri - Youtube

Tervetuloa Raamatun opetus sivulleni. Kaikkia opetuksia saa vapaasti kopioida sekä levittää jos ei muuta
niiden alkuperäistä sisältöä. Lähdeviittaus tekstiini on nettietiketin mukaista. Sivuni materiaalia ei saa
käyttää kaupalliseen tarkoitukseen. Jos haluat kysyä opetuksiin liittyviä kysymyksiä, niin täältä löydät:
yhteystietoni.

Historiallinen Jeesus
Kehotan sinua joka et usko Raamatun Jeesukseen lukemaan kirjoitukseni, sillä Jeesuksen historiallisuus sekä Raamatun sanan totuus voidaan todistaa kiistattoman selvästi. Jos et pelkää haasteita, niin lähde mukaan mielenkiintoiselle matkalle selvittämään Raamatun Jeesuksen historiallisuutta sekä Raamatun sanan totuuksia ja profetian sanoja.

Herra Jeesus Kristus
Raamattu opettaa Jeesuksen olevan Jumala.

Jumala on yksi
Jumalan ykseyden tarkastelua Raamatun opetuksen valossa.

Jhwh on Isän ja Pojan nimi
Raamatussa on nimi JHWH, joka esiintyy Raamatussa n. 5521 kertaa. Nimitystä Jhwh Raamattu käyttää sekä Isästä että Pojasta.

Genesis todistaa luomisesta
Raamatun sana todistaa Jumalan luoneen maan ja taivaan. 1 Mooseksen kirjan ensimmäisessä jakeessa on kiistaton todistus siitä, että Raamattu on Jumalan sanan ilmoitus. 1 Mooseksen kirjan ensimmäisestä luvusta jakeesta yksi tulee esille Jumalan todistus taivaan ja maan Luojana numero seitsemän kautta. Numero seitsemän esiintyy Jumalan luomistyössä aikamääreenä, avaruudessa, maassa, luonnonilmiöissä, Jumalan huolenpidossa sekä syntien anteeksiantamuksessa. Kaikkein tärkein Jumalan todistus on pelastus uskon kautta Herraan Jeesukseen syntiselle ihmiselle, mutta Raamatussa on myös muita mielenkiintoisia todisteita, jotka tuovat esille mm. sen että Raamatun Jumala on taivaan ja maan Luoja.

Raamatullinen vesikaste
Tätä kirjoitusta ei ole kirjoitettu lyömäaseeksi niitä vastaan, jotka uskovat lapsikasteeseen, vaan siksi että Jumalan rakkaus ja totuus vesikasteesta tulisi esille siten kuinka Raamattu siitä opettaa. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan kautta. Kirkon sisällä on uudestisyntyneitä Herran Jeesuksen opetuslapsia, joita saan rakastaa ja kunnioittaa sisarina ja veljinä Herrassa Jeesuksessa. Kirjoitukseni tarkoitus ei ole aiheuttaa eripuraa uskovien välille, vaan saada uskovat kiinnostumaan Jumalan sanan totuudesta ja siitä mitä Raamattu opettaa.

Vesikaste Raamatun opetuksen valossa
Raamattu opettaa, että on yksi usko ja yksi kaste.

Raamatun opetus vesikasteesta
Raamatun opetus Uuden Liiton vesikasteesta.

Vesikaste upottamalla
Raamatullinen vesikaste kuvasarjana sekä opetuksen kera.

Johtajuus Jumalan seurakunnassa
Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut.

Alkuseurakunta ja juutalaisuus
Netivyah Bible Instruction Ministryn Joseph Shulam on kirjoittanut kirjoituksen nimeltään The Early Believers in Yeshua & the Second Temple (In the light of the New Testament and the Ancient Jewish Literature) (Varhaiset Jeshuaan uskovat ja toinen temppeli - Uuden Testamentin muinaisen juutalaisuuden kirjallisuuden valossa). Shulamin kirjoitus ei ole Uuden Testamentin sanoman mukainen, sillä hän muun muassa väittää kirjoituksessaan ettei alkuseurakunta nähnyt mitään ristiriitaa Jeesuksen uhrin voimassaolon ja VT:n temppelipalvonnan välillä, eikä Jeesuksen uhri ristillä kumonnut VT:n temppelin uhrijärjestelmää, vaan oli sen täydellistymä.Shulamin opetus on ristiriidassa UT:n ilmoituksen kanssa sekä se on toista evankeliumia, ei Raamatun Uuden Liiton mukaista evankeliumia. Pidän Joseph Shulamia rakkaana lähimmäisenäni, eikä minulla ole häntä mitään vastaan henkilönä. Sen sijaan pidän hänen tiettyjä opetuksia eksyttävinä väärinä oppeina, jotka vievät uskovia väärän ikeen alaisuuteen. Aihe on todella tärkeä, sillä se käsittelee UL:n pelastuksen perustuksia. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan kautta rukouksen kera.

- Alkuseurakunta ja juutalaisuus luku 1
- Alkuseurakunta ja juutalaisuus luku 2
- Alkuseurakunta ja juutalaisuus luku 3
- Alkuseurakunta ja juutalaisuus luku 4

Seurakunta vai kirkko
Joka pelastuu Jeesuksen kautta, niin hän saa käydä sisälle Jumalan Hengen vaikutuspiiriin, mutta hän saa myöskin käydä ulos tämän maailman hengestä ja sen vaikutuksesta. Ja silloin hän on löytävä Hyvän Paimenen laitumen, jossa kasvaa rakkauden, ilon, rauhan, pitkämielisyyden, ystävällisyyden, hyvyyden, uskollisuuden, sävyisyyden ja itsensähillitsemisen hedelmä, jonka Jumala kasvattaa ja vaikuttaa sanansa ja Henkensä kautta Jumalan lasten sydämissä.

Raamattu ja katekismus
Raamatun ja katekismuksen oppien vertailua.

Kaatumisilmiöt tarkastelussa
Kirjoitukseni herättää varmasti hyvin voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan. Tarkoitukseni ei ole lyödä ketään, ei kiihottaa ketään toista ihmistä vastaan. Pyrkimykseni ja päämääräni on tutkia aihetta Raamatun sanan valossa. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan todistuksen kautta.

Kaikessa me osoittaudumme Jumalan palvelijoiksi
Paavalin toisen korinttolaiskirjeen kuudennen luvun sanoma on tavattoman rikas ja syvällinen jokaiselle Jumalan palvelijalle, siksi pureuden sen alkujuuriin asti. Tämän luvun sanoma on sinua varten, joka olet Jeesuksen opetuslapsi, lähde siis mukaan tutustumaan sen rikkaaseen sanomaan.

Jumalallinen järjestys
Jumalan sanan tutkiminen on tarkkaa työtä, joka vie meiltä paljon aikaa, mutta korvaa siihen käytetyn ajan meille satakertaisesti takaisin. Jumalan sanan opetus on kuin ”kultajyvä”, kun löydät tällaisen kultajyvän niin näet, että se on arvokas, mutta et kuitenkaan tiedä sen todellista painoa etkä arvoa. Sen tähden meidän ei tule heti kuuluttaa sen painoa tässä maailmassa. Meidän tulee viedä tämä kultajyvä kammioomme ja tarkasti punnita sen paino eli sen arvo. Sitten kun olemme tarkasti punninneet jokaisen kilon ja gramman, niin sen jälkeen meidän on kerrottava sen todellinen arvo tässä maailmassa. Kun Jumalan Sana on tarkasti punnittu, niin se säilyttää arvonsa eikä käy suolattomaksi tässä maailmassa. Vain todellinen Jumalan sana ja opetus saa aikaan elämää tässä maailmassa. Väärä ja valheellinen jumalan sana eksyttää ihmisiä epäjumalanpalvelukseen, sen tähden meidän on lähestyttävä suurella kunnioituksella Jumalan sanaa.

Farisealaisuus
Tutkimme Raamatun avulla miten fariseukset toimivat ja mitä Jeesus heistä opetti sekä millaisia ominaisuuksia fariseuksilla on

Torinon käärinliina
Torinon käärinliinasta on monenlaisia mielipiteitä sekä tutkimuksia, jotkut sanovat sen olevan aito ja toiset sanovat sen olevan huijausta. Tosiasia on että Torinon käärinliina ei esitä Raamatun Herraa Jeesusta, sillä Raamatusta löytyy todisteet, jotka kumoavat teorian, että Jeesuksen kasvoista olisi jäänyt kuvaus Torinon käärinliinaan.

Torinon käärinliinan arvoitus
Jeesuksen ajan Jerusalemin hautalöydön sekä Raamatun sanan todistuksen valossa Torinon käärinliina on kiistattomasti väärennös.

Körttiläisyys
Tarkoitukseni ei ole hyökätä tai lyödä körttiläisyyttä, vaan tuoda esille ajatuksia, joita sydämelleni on noussut körttiläisyydestä. Herra Jeesus kehottaa opetuslapsiaan rakastamaan kaikkia lähimmäisiään ja niin aion toimia tässä kirjoituksessani. Lähimmäisen rakastamiseen ei kuitenkaan kuulu se että on kaikista asioista samaa mieltä. Lähimmäisen rakkauden kautta voimme ja saamme olla eri mieltä, kunhan kunnioitamme ja rakastamme lähimmäisiämme.

Raamatun pilkkaajat
Monet ihmiset pilkkaavat ja parjaavat Raamattuun uskovia ihmisiä. Eräs yleinen tapa pilkata on sellainen missä sekoitetaan vanhan liiton käskyt Uuteen Liittoon. Tässä kirjoituksessa tuon esille kuinka ivaajien ja pilkkaajien esittämät asiat ovat usein vääristeltyjä, otettu irti asiayhteydestä tai vanhan liiton järjestys on sekoitettu Uuteen Liittoon.

Wiccalaisuus
Wiccalaisuus julistaa demonien "evankeliumia", jossa kehotetaan rakastamaan lähimmäistään niin kuin itseään; ja missä ei saa asettaa ketään toisen yläpuolelle, vaan kaikki ovat tasa-arvoisia riippumatta mihin itse kukin uskoo. Keneltäkään ei saa kieltää oikeutta ja vapautta harjoittamasta omaa uskoaan. Edellä olevat asiat ovat ihan oikeita ja hienoja asioita. Mutta asian tekee syntiseksi ja vääräksi se, että lopun ajan noituuden vallassa maailma kieltää uskon Jeesuksen Kristukseen ja kaikin tavoin lyö korville Raamatun totuutta ja vanhurskautta. Lopun ajan noituus koittaa murentaa pala palalta kaikkea totuutta ja muuttaa sen laittomuudeksi. Lopun ajan noituuden vallassa olevat ihmiset sanovat Jeesuksen opetuslapsille, että älä tuomitse ettei sinua tuomittaisi, eli he hyväksyvät kaiken ja jokainen voi itse päättää mikä on totta ja oikeaa hänelle. Totuus on kuitenkin se, että Jumala on se joka määrittelee Raamatussa mikä on totta ja mikä valhetta. Jeesus Kristus sanoi lopun ajan ihmiskunnan aloittavan vainon Jeesuksen opetuslapsia kohtaan Hänen (Jeesus) nimensä tähden. Ilmestyskirja kertoo, että saatanan "demoniarmeija" yllyttää lopun ajalla ihmiskunnan niitä vastaan, jotka pitävät kiinni Jeesuksen käskyistä (Raamatun totuus ja rakkaus).

Vapaamuurarit ja petos
Tässä kirjoituksessa aion tuoda esille entisten vapaamuurareiden käsityksiä siitä mitä he ovat ja mitä he edustavat. Itse on ole koskaan ollut vapaamuurari, mutta sivullani olevat tietolähteet ovat luotettavia, koska todistus tulee entisiltä vapaamuurareilta. Asetan suuren painoarvon sille, että todistuksen antajina on uskoon tulleita uudestisyntyneitä uskovaisia, siksi saamme hyvin totuudenmukaisen kuvan ja käsityksen siitä mitä vapaamuurarius on.

Natsien okkultismi
Tämä kirjoitus käsittelee natsien okkultistisia juuria ja taustoja.
- Kolmas valtakunta okkultismi
- Natsit eivät olleet kristittyjä
- Katolisen kirkon antisemitismi
- Natsit ja juutalaisten tuhoaminen

Koraani ja Raamattu
Koraanin ja Raamatun opetukset ovat täysin erilaisia. Kun tutkimme tarkasti koraanin ja Raamatun opetuksia, niin huomaamme koraanin opettavan väkivaltaa ja ihmisten alistamista, mutta Raamattu opettaa rakastamaan lähimmäisiään sekä jopa niitä, jotka vihaavat meitä ja antamaan heille anteeksi heidän pahat tekonsa. Aion tässä kirjoituksessa verrata koraanin ja Raamatun opetuksia keskenään, josta käy ilmi todella selkeästi näiden kahden kirjan välinen suuri ja sovittamaton erilaisuus. Koko kirjoituksen voit lukea klikkaamalla alla olevia lukuja.

Hamasin poika
Mosab Hassan Yousef on Hamasin erään johtohenkilön sheikki Hassan Yousefin poika. Mosab Hassan Yousef oli Hamas järjestön toiminnassa mukana. Mosab Hassan Yousef teki henkilökohtaisen uskon ratkaisun vuonna 2000, jolloin hän alkoi uskomaan Herraan Jeesukseen. Mosab Hassan Yousef on kertonut Hamasin tavoitteista ja siitä mitä Islamin usko edustaa. Tuon tässä kirjoituksessa esille Mosab Hassan Yousefin näkemyksiä Hamasista ja Islamista sekä Raamatun Jumalasta. Käsittelen myös Islamia ja Koraania ja sen sanomaa.

Islamin uskosta ajatuksia
Ylen TV2 kanavalla 29.10.2013 käytiin keskustelua Islamin uskosta A2 Islam-ilta ohjelmassa. Kun katsoin ja kuuntelin ohjelmaa, niin mieleeni nousi monia asioita Islamin uskosta ja siitä mitä koraani opettaa. Kirjoitukseni ei ole vihapuhe tai hyökkäys Islamin uskoa kohtaan, vaan pyrin tuomaan esille sen mitä koraani opettaa niistä asioista, joita A2 Islam-illassa käsiteltiin. Tuon myös esille entisten muslimien näkemyksiä ja ajatuksia Islamin uskosta.
- Onko Islam Suomelle mahdollisuus vai uhka
- Islam on myös poliittinen uskonto
- Islam ja sharia-laki
- Naisen asema
- Islam ja lopunaika

Tutkimus: Uskonnolliset ihmiset ja ateistit
Yhdysvalloissa Rochesterin yliopistossa professori Miron Zuckermanin johdolla on tehty tutkimus, joka väittää uskonnollisten ihmisten olevan vähemmän älykkäitä kuin ateistit. Yhteenveto tutkimuksesta julkaistiin Personality and Social Psychology Review-lehdessä. Kun tutkin edellä esille tuotua tutkimusta, niin mieleeni nousi monia ajatuksia, joiden valossa tällä tutkimuksella ei ole kovinkaan paljon painoarvoa, vaan se on lähinnä ateistisen arvomaailman provokaatio sekä halveksunnan osoitus tietylle ihmistyhmälle.

Euroviisut ja oma agenda
Euroviisuista on tullut paljolti oman asian ja sanoman esittämisen paikka, jonka kautta haetaan julkisuutta ja hyväksyntää omien asioiden ajamiselle. Tänä vuonna, eli vuoden 2014 euroviisujen voittaja ajoi omaa asiaansa euroviisujen kautta, kuten on tehnyt niin moni muukin ennen häntä. Euroviisut eivät enää edusta puhtaasti laulukilpailua, vaan siitä on tullut näkyvä paikka, jonka kautta tietty ryhmä hakee huomiota omalle agendalleen.

Jumalanpilkkaajan teesit
Käsittelen kirjoituksessani  Jumalanpilkkaajien vääriä väitteitä ja heidän käyttäytymistään.

Nokia Missio tarkastelussa
Nokia Missio on luterilaisen kirkon sisältä syntynyt karismaattinen herätysliike, joka opettaa että sen tärkein tehtävä ja päämäärä on saattaa ihmiset tuntemaan Jeesus. Nokia Missionissa puhutaan Jeesuksesta ja opitaan myös varmasti tuntemaan Herraa Jeesusta. Nokia Mission suurin ongelma on totuuden ja valheen sekoittaminen, jota liike tekee kutsumalla puhujavieraita, jotka ovat eksyttäjiä, samoin Nokia Mission oma opetus on myös joissakin paikoin totuuden ja valheen sekoittamista. Aion ottaa esille tässä kirjoituksessa muutamia asioita, joista käy ilmi kuinka Nokia Missio sekoittaa totuutta ja valhetta. Toivon että koettelet kirjoitukseni ja siinä käsiteltävät asiat Jumalan sanan valossa, sillä tämä asia on erityisen tärkeä. Erikoisesti toivon, että sinä joka olet sisällä Nokia Missio toiminnassa lukisit tämän kirjoituksen ajatuksella, rukoillen ja koetellen sen Jumalan sanan valossa. Tämä kirjoitus ei ole panettelu tai mustamaalaamistarkoituksessa tehty, vaan tämä kirjoitus on tehty aitoa huolta ja tuskaa tuntien Jumalan seurakunnan tilasta ja siitä mitä kaikkea Nokia Missio edustaa.

Kuolleiden puolesta kaste
Aihe on ihmeellinen, mutta käsittelen sitä siksi, koska on olemassa ihmisiä, jotka opettavat, jotta voimme käydä kasteella kuolleiden ihmisten puolesta. Totuushan on, jotta tämä ei pidä paikkaansa, jokainen käy kasteella henkilökohtaisesti. Toisen puolesta ei voi käydä kasteella.

Kasvaminen totuudessa noudattaen rakkaudessa
Uskovan ihmisen kutsumus suhteessa uskon sisareen ja veljeen on, jotta hän rakastaa kaikessa nöyryydessä ja hiljaisuudessa ja pitkämielisyydessä uskon sisartaan ja veljeään.

Opetusta tempauksesta
Tempauksen ajankohdasta on monenlaista opetusta. Minäkin olen sitä tutkinut Raamattua apuna käyttäen. En pakota ketään uskomaan samalla tavalla, mutta tuon tässä kirjoituksessa esille ne Raamatun kohdat, joihin uskoni perustan tässä asiassa.

Profetiat toteutuvat!
Raamatussa on paljon toteutuneita profetioita, jotka todistavat Jumalan olemassaolosta sekä siitä, että Hän toimii ja toteuttaa suunnitelmansa tässä maailmassa. Tässä on esillä muutamia mielenkiintoisia toteutuneita profetioita.

Pyhän Hengen sinetti ja Hengellä täyttyminen
Pyhän Hengen kasteessa uskova saa Pyhän Hengen sinetin sisimpäänsä asumaan. Pyhällä Hengellä täyttyminen voi taas tapahtua monta kertaa.

Benny Hinn
Benny Hinn tunnetaan miehenä, jonka opetukset ja toiminta jakaa kristillisiä piirejä. Hinn leimataan vääräksi profeetaksi joittenkin mielestä, toisille hän Jumalan voitelema ihmemies. Jotta saamme selvän siitä mikä Benny oikein on miehiään, niin meidän tutustuttava mieheen nimeltä Benny Hinn. Mistä Benny Hinn on saanut voitelun, joka hänellä on?

Arkkipiispa ei usko Raamattuun
Raamattu opettaa suuresta luopumuksesta sekä eksytyksestä, joka tapahtuu viimeisinä päivinä, lopunajassa. Kirjoitukseni tarkoitus ei ole hyökätä henkilökohtaisesti Kari Mäkistä tai ev.lut kirkkoa vastaan, vaan tarkastella aikamme ilmiöitä Raamatun sanan kautta erottaaksemme totuuden ja valheen välisen eron.

Arkkipiispan anteeksipyyntö
Pori Suomi Areena 14.7.2014 oli tapahtumapaikka, jossa arkkipiispa Kari Mäkinen esitti anteeksipyynnön homoseksuaalien kohtelusta, jonka kohteeksi he ovat joutuneet yhteiskunnan ja kirkon toimesta. Kari Mäkisen puhetta on pidetty hienona sekä loistavana puheena, mutta tarkempi asian tarkastelu osoittaa Kari Mäkisen puheen ristiriidat sekä kuinka hän vääristeli Raamatun sanaa.

Liberaaliteologia ja ateismi
Liberaaliteologit jotka ovat kirkon viroissa kritisoivat ja vastustavat Raamatun sanan opetusta. Miten on mahdollista, että kirkoissa joissa tulisi uskoa Raamatun sanaa on teologeja, jotka eivät usko Raamatun sanaa? Tähän löytyy useita syitä, joita on mm. Raamatun profetoima lopunajan luopumus monien uskovien keskuudessa; kirkkolaitoksen luonne, jossa ihmisviisaus ja epäraamatulliset pakanalliset uskonnolliset ja filosofiset opetukset vaikuttavat; jumalattomien soluttautuminen seurakuntaan.

Jesuiitta mystiikka
Jesuiittojen tarkoitus on eksyttää kirkot ja kirkkokunnat harjoittamaan itämaisten uskontojen tekniikoita sekä mystistä okkultiikkaa. Väärän karismaattisuuden parissa esiintyy väärää voitelua, jota pimeyden henkivallat saavat aikaan myös idän uskontojen tekniikoiden sekä mystiikan avulla. Itse asiassa väärässä karismaattisuudessa on selvästi nähtävissä jesuiittojen petoksen kädenjälki.

Kekri - Halloween
Kekrin, pyhäinpäivän ja Halloweenin juuret ulottuvat muinaiseen Babyloniaan. Raamatun opetuksen mukaan ihmiskunnan ensimmäinen uskonto syntyi Babyloniaan syntiinlankeemuksen seurauksena. Pahuutta täynnä oleva saatana eksytti ihmiset uskonnon pauloihin, jonka opetukset kumosivat Raamatun Jumalan opetukset. Asiat esitettiin päinvastoin kuin Raamatussa sekä sielunvihollinen kehitteli kaikenlaisia uskomuksia ja taikamenoja, jonka kautta hän eksytti ihmisiä.

Eutanasia
Ihmiskunta kapinoi monin tavoin Raamatun Jumalaa vastaan, joista eräs kapinamuoto on eutanasia, eli "armokuolema" tai "armomurha." käyn läpi tässä kirjoituksessa sen miksi eutanasia on väärin sekä syntiä Jumalaa vastaan.

Abortti
Abortti on puheenaihe, joka nostattaa ihmisten sydämissä monenlaisia tuntemuksia, jotkut ovat sen puolella ja jotkut sitä vastaan. Abortti on eettisesti väärin, sillä abortointi on ihmiselämän surmaamista. Jumalan sanan (Raamattu) sekä tervehenkisen etiikan valossa on selvää, että abortti ei ole oikein.

Tantraseksi
Tantraseksi on valheellisen henkisen kasvun opetuksen eksytys, jonka kautta ihminen sidotaan tiukasti haureudenhengen alaisuuteen.

  


 

Jeesuksen kuolinvuosi (kirj. Raimo Hynynen)
Selvityksessä kuvatun matemaattisen yhtälömallin ja muitten asioitten ja tapahtumien perusteella todennäköisyyslaskentaa käyttäen voidaan todeta, että Jeesus on ristiinnaulittu keskiviikkona nisankuun 14. päivä vuonna 30.

 Herra Jeesus on Messias
Tälle sivulle olen koonnut vanhan testamentin Messias profetioita, jotka ovat toteutuneet uuden testamentin puolella ja ne kertovat Herrasta Jeesuksesta ja todistavat Herran Jeesuksen olevan Messias.

Jeshua ja Jeesus
Messias Herran Jeesuksen alkuperäinen hepreankielinen nimi on Jehoshua - Jeshua. Tässä kirjoituksessa käyn läpi Jeesus nimen taustaa ja historiaa sekä Jeesuksen alkuperäisen hepreankielen nimen merkitystä.

Mannerten jakaantuminen
Raamattu kertoo vedenpaisumuksen jälkeen tapahtuneesta kielten sekoituksesta ja kansojen hajaannuksesta sekä niiden jälkeen tapahtuneesta maan jakaantumisesta (mannerten jakaantuminen) Pelegin aikana. Sen mitä tiede todistaa oikeaksi tai osittain oikeaksi voidaan löytää Raamatun sanan totuudesta. Tiede on vahvistanut alussa olleen yhden supermantereen, josta on syntyneet nykyiset mantereet mannerlaattojen siirtymisen (laattatektonisten prosessi) seurauksena. Tiede puhuu miljoonien vuosien ajasta mantereiden syntymiselle, mutta Jumalan sanan totuus kertoo näiden tapahtuneen muutama tuhat vuotta sitten. Raamattu on oikeassa.

- Tiede yhden mantereen todisteet
- Raamatun sanan yhden mantereen todisteet
- Kielten sekoitus kansojen hajaannus maan jakaantuminen
- Kansojen hajaannus uskonnon syntyminen

Moraalin rappio
Käsittelen kirjoituksessani todella vakavia asioita ja mitä siitä seuraa kun yhteiskunta hyväksyy tietyt asiat. Kirjoitukseni ei ole todellakaan hyökkäys ketään vastaan, vaan perustuu todellisiin tosiasioihin ja siihen kuinka negatiivisia seurauksia alkaa tapahtumaan yhteiskunnassa sen jälkeen kun asioita sallitaan, jotka eivät ole luonnollisia ja ihmisille sopivia.

Arkkipiispa vastustaa Raamattua
Arkkipiispasta tehtiin kantelu tuomikapituliin. Kantelussa kysytään voiko arkkipiispa olla täysin eri mieltä kuin edustamansa taho ja voiko hän jatkaa tehtävässään. Kantelun tausta on arkkipiispan myönteiset lausunnot sukupuolineutraalista avioliittolaista. Kirjoituksessani tuon esille muutamia Raamatun sanan näkökulmia koskien homoseksuaalisuutta sekä homoavioliittoja. Olen eri mieltä arkkipiispan kanssa, eikä kirjoitukseni ole suinkaan henkilökohtainen hyökkäys häntä kohtaan, vaan keskustelua sekä ajatuksien esille tuomista tästä ajankohtaisesta aiheesta. Painotan vielä sitä, että rakastan arkkipiispaa lähimmäisenäni, niin kuin Raamattu opettaa. Lähimmäisen rakkauteen ei kuulu sellainen ulottuvuus, että on oltava joka asiasta samaa mieltä. Erilaisen näkökannan esittäminen ei myöskään poikkea lähimmäisen rakastamisesta.

Jumalisuuden ulkokuori
Kirjoitukseni tarkoituksena on tuoda esille erittäin ikävä ja negatiivinen ilmiö, joka on laaja-alaisesti levinnyt nykyaikana ihmisten keskuudessa. Raamattu kertoo tarkasti kuinka lopunaikana vähän ennen Herran Jeesuksen tulemusta osa ihmisistä omaksuu sydämeensä uskonnollisuuden, jota Raamattu kuvaa jumalisuuden ulkokuoreksi. On kyse asiasta, jolta puuttuu sisin sekä ydin. Siksi lopunajan uskonnollisuus on kuin tyhjä ulkokuori, jolta puuttuu todellinen elämä ja Henki.

Suomen asema lopunajassa
Olen kokenut sydämelläni kirjoittaa lopunajasta ja siihen liittyvästä tapahtumasta, jonka Raamattu kertoo yksityiskohtaisen tarkasti. Raamattu kertoo lopunaikana käytävästä sodasta, joka tapahtuu Lähi-idässä, kun tiettyjen maiden sotilasliittouman tai yhteistyön tuloksena hyökätään Israelin kansan ja valtion kimppuun. Uskon että se millainen kanta Suomella on Raamatun sanan pyhyyteen ja Israelin valtioon ratkaisee sen mikä on Suomen kohtalo lopunaikana. Riippumatta siitä uskotko Raamatun sanaan vai et, niin sinun tulisi kuitenkin tietää se mitä Raamattu opettaa lopunajoista.

Tuleva Lähi-idän suursota
Lähi-idässä on ollut sotia ja selkkauksia aina siitä asti kun Israelin valtio näki päivänvalon vuonna 1948. Raamatun profetiallinen sana tuo esille sen kuinka ihmiskunnan viimeisinä päivinä Jerusalem ja Israel on kuin juovuttava malja sitä ympäröiville arabikansoille. Raamattu kertoo juovuttavan maljan kuvaavan petosta ja tuhon ajatuksia Israelin kansaa kohtaan. Vaikka sinä et uskoisi Raamatun sanaan, niin siitä huolimatta sen teksti on jo noin 2500 vuotta sitten tarkasti profetoinut tämän hetkisen Lähi-idän tilanteen. On myös aivan varmaa, että Raamatun sanan profetia koskien Lähi-itää tulee toteutumaan kokonaan. Palestiinan valtion tunnustaminen tulee johtamaan petokseen sekä Lähi-idässä käytävään suursotaan ihmiskunnan viimeisinä päivinä.

Keisarin Messias dokumentti
Amerikkalainen Raamatun tutkija Joseph Atwill väittää Rooman Flaviuksen suvun kirjoittaneen ensimmäisellä vuosisadalla Uuden Testamentin ja keksineen koko Jeesuksen tarinan. Joseph Atwill kirjoitti aiheesta kirjan nimeltään Caesar's Messiah. Aiheesta on tehty myös videodokumentti nimeltä Caesar's Messiah The Roman Conspiracy to Invent Jesus, jonka alussa esitetään seuraavia ajatuksia. Kuka Jeesus oli? Onko hän historiallinen henkilö? Kuka kirjoitti evankeliumit ja miksi ne on kirjoitettu kreikaksi? Miksi evankeliumeilla on roomalaisuutta puoltava näkökanta?  Miksi uskonnon päämaja oli Roomassa? Kautta historian Herraa Jeesusta ja Raamatun totuttaa vastaan on hyökätty erilaisten valheiden, löydösten ja tulkintojen kautta, mutta Caesar's Messiah (keisarin Messias) on yksi kaikkein alkeellisimmista valheista, jolla on yritetty vääristää Raamatun sanan totuus. Keisarin Messias kirjan ja dokumentin väitteet on helppo kumota, koska ne ovat mielivaltaisen absurdeja väitteitä. Kirjoituksessani käyn lävitse Caesar's Messiah videodokumentin vääriä väitteitä.

Shekina "kirkkaus"
Uskovienkin keskuudessa puhutaan ja opetetaan käsitteestä Jumalan kirkkaus, josta käytetään nimitystä shekina. Kirjoituksessani aion käsitellä "shekina kirkkauden" alkuperää ja taustoja. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanalla rukouksen kera.

Tantragurun kutsu
Ylen TV1 kanava esitti maanantaina 13.5.2013 MOT dokumenttiohjelman tantragurun kutsu, jossa tuotiin esille kuinka uskonnollisen kultin johtaja houkutteli nuoria naisia seksuaalisesti hyväksikäytettäviksi.

Väärä ja oikea pelastuksen käsitys
Jari Sarasvuo kertoi mietteitään kirkko ja kaupunki lehden julkaisussa 22.07.2013 (nettiversio) siitä mitä kristinuskon peruskäsitteet merkitsevät hänelle. Artikkelin nimenä oli Pelastus on matka viisauteen. Jarin ajatukset ovat sen verran kaukana Raamatun totuuden sanasta, sen tähden on hyvä käydä läpi Raamatun sanan valossa mitkä ovat Raamatullisen uskon peruskäsitteitä. Jari Sarasvuo nauttii tiettyä arvostusta tietyissä piireissä ja monet ihmiset samaistuvat Jarin ajatuksiin, siksi on perusteltua ja välttämätöntä tutkia sitä mitä Raamattu oikeasti opettaa. Tarkoitus ei ole lyödä ketään, eikä nousta kenenkään yläpuolelle, vaan tuoda esille sitä mitä Raamattu opettaa.

Jari Sarasvuon puhe tuhlaajapoika
Jari Sarasvuo puhui tuhlaajapojasta Kallion kirkossa 25.11.2013. Sarasvuon puhe oli Raamatun sanan vastainen, Jumalaa loukkaava ja täynnä ylimielisyyttä ja ylpeyttä. Tarkoitukseni ei ole henkilökohtaisesti hyökätä tai lyödä Jaria, vaan arvioida hänen puheensa Raamatun sanan valossa. En käy koko puhetta läpi, mutta pyrin tuomaan esille Jarin puheesta asioita, joissa hän ei ymmärtänyt lukemaansa, jonka seurauksena hän vääristi Jumalan sanan totuutta sekä hyökkäsi Jumalan pyhyyttä vastaan.

Ehtoollinen
Herran ateria

Jehovan todistajien opetus Raamatun valossa
Olen tutkinut vuosia Jehovan todistajien oppia sekä käynyt lukuisia keskusteluja heidän kanssaan. Olen koonnut koosteen ratkaisevista Jehovan todistajien opin kappaleista, jotka todistavat ettei Jehovan todistajien oppi ole Raamatun oppi. Tämä on tarkoitettu luettavaksi Jehovan todistajille sekä niille, jotka haluavat evankelioida Jehovan todistajia, jotta he pelastuisivat.

Nainen ja seurakunnan johtajuus
Jumalan säätämä järjestys luo turvallisuutta, mutta Hänen asetuksiensa rikkominen vaurioittaa seurakuntaa sekä meitä itseämme. Älkäämme riidelkö Jumalan sanasta, vaan tehkäämme sen mukaan mitä Raamattu opettaa. Rakastakaamme toisiamme sisaret ja veljet Jeesuksen Kristuksen rakkaudella.

 

Vainon siemenet
Elämme ajassa, jossa tarvitaan todellista Jumalan rakkautta, joka pitää kiinni totuudesta, eikä anna valheelle sijaa. Olemme ajassa, jossa Jumala seuloo seurakuntaansa. Rukoillaan Herran Jeesuksen opetuslapsina, että Jumalan armosta pysymme kestävinä totuuden rakkaudessa ja pidämme kiinni Jumalan sanan totuudesta, vaikka valheen vankkurit lyövät meitä vastaan kaikella valheen voimalla.

 

Jeesuksen syntymä ja lehtimajanjuhla
Herra Jeesuksen syntymän ajankohdasta on monenlaista opetusta ja ymmärrystä. Raamatun sana kertoo meille monella tavalla ajankohdan, jolloin Jeesus syntyi maan päälle Pelastajana, Herrana ja Messiaana. Miksi on tärkeätä ymmärtää Herran Jeesuksen oikea syntymisen ajankohta? Siksi koska Jeesuksen syntymisen ajankohta tapahtui Jumalan pelastushistorian merkittävänä juhlahetkenä, joka viestittää sanoman Jumalan suuresta armosta ja pelastuksesta. Raamattu ei sano suoraan milloin Herra Jeesus syntyi, mutta Raamatusta voidaan kuitenkin löytää selkeästi ajankohta, jolloin Herra Jeesus syntyi. Jeesuksen oikean syntymän ajankohdan ymmärtäminen avaa meille syvällisemmän näköalan Jumalan pelastushistoriaan sekä Jumalan lasten loistavaan tulevaisuuteen Herran Jeesuksen kanssa. Tämä asia ei ole vähäpätöinen eikä yhdentekevä milloin Jeesus syntyi, koska Jeesuksen syntymän ajankohta osoittaa Jumalan sanan pelastushistorian profeetallisen täyttymyksen, merkin ja sanoman. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan avulla rukouksen kera.

 

Milloin Jeesus Kristus syntyi?
Tämän kirjoituksen tarkoituksena on selvittää mihin vuoden aikaan Jeesus Kristus syntyi. En ota kantaa siihen minä vuonna ja minä viikonpäivänä Hän syntyi, vaan siihen mihin vuoden aikaan se tapahtui. Tarkkaa aikaa emme tiedä milloin Jeesus syntyi. Mutta Raamatun mukaan se tapahtui syys- lokakuun aikana (lehtimajanjuhlan aikaan).

Betlehemin tähti

Betlehemin tähden sanoma oli ja on, että maailmaan syntyi Pelastaja, Messias ja Herra, joka tuo iankaikkisen pelastuksen niille, jotka uskovat Herraan Jeesukseen. Raamatun painopiste, ei ole "seimen lapsessa", vaan siinä, että maailman syntyi Pelastaja, Messias ja Herra. Miten sinä suhtaudut Herraan Jeesukseen, onko Hän sinulle pieni joulun lapsi "seimessä" vai syntiesi sovittaja ja sinun Pelastajasi? Jos sinä tunnustat syntisi Jumalalle ja uskot sydämessäsi, että Jeesus on Herra, niin Hän antaa sinulle syntisi anteeksi sekä iankaikkisen elämän.

 

Antisemitismi

Antisemitistisen vainon syy ei ole juutalaisissa ja siinä mitä he tekevät, sillä pimeyden ruhtinas (saatana) on antisemitismin takana, joka saa ihmiset vihaamaan juutalaisia ja Israelin kansaa. Antisemitismi on väärin, eikä kukaan saisi kannattaa sitä millään tavoin. Jumalan sanassa (Tanakh) on ratkaisu sille kuinka antisemitismi voidaan pyyhkiä pois ihmisen sydämestä ja millä tavalla ihminen tulee siihen päätökseen, että hän haluaa siunata Israelin kansaa.


Israel ja Palestiina konflikti

Palestiinalaisten ja juutalaisten ja välillä on jatkuva kiista ja konflikti siitä kenelle Jerusalem ja tietyt osat Israelin maasta kuuluvat. Lähi-idän ongelmaan on olemassa ratkaisu. Ikävä ja valitettava tosiasia on se etteivät arabit hyväksy ratkaisun avaimia Lähi-idän ongelmaan. Kirjoituksessani tuon esille tiettyjen tahojen pyrkimyksen tuhota Israel sekä anastaa sen maa-alueet itselleen. Paljastan Israelin tuhoa suunnittelevien tahojen motiivit sekä Israelia ja sen maa-alueita koskevan lopullisen ratkaisun.

 

Esivalta
Raamattu opettaa Herran Jeesuksen opetuslapselle alamaisuutta esivaltaa kohtaan. Tässä kirjoituksessa tuon esille muutamia näkökulmia kuinka uskovan tulisi suhtautua esivaltaan erilaisissa tilanteissa. On tietenkin selvää, että Herran Jeesuksen opetuslapsen tulee kunnioittaa esivaltaa sekä olla sille alamainen Raamatun opetuksen mukaisesti. Tuon tässä kirjoituksessa esille myös vaikeita asioita, joita on myös syytä pohtia ja ajatella.

Seitsemäs päivä
Vanhan Liiton pappeusjärjestelmä ja uhrieläinjärjestelmä on varjokuvaa, joka on poistettu ja muutamat muut säädökset, jotka oli annettu Israelin kansalle. Jeesus ei tullut kumoamaan lakia, vaan Hän tuli täyttämään sen. Jeesus ei kumonnut kymmenen käskyn laista yhtäkään käskyä.

Älä tee Jumalan kuvaa
Raamatussa Toisessa käskyssä on opetus, jossa kielletään että Jumalan ja epäjumalankuvia ei saa tehdä, eikä palvoa niitä. Toinen Käsky kuuluu Kymmeneen Käskyyn, joka on laki, jota Herra Jeesus Messias ei kumonnut. Aion tässä kirjoituksessa tuoda esille sen kuinka Raamattu opettaa tästä asiasta ja mistä on tullut kristikuntaan vääristymä Jumalankuvan tekemisestä. Toivon, että tutkit ja koettelet tämän kirjoituksen Jumalan sanan todistuksen valossa. En pakota ketään uskomaan samalla tavalla kuin minä uskon tässä kohden, mutta tuon esille sen kuinka minä ymmärrän mitä Raamattu opettaa tästä aiheesta.

Iankaikkinen pelastus
Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä


Upotuskaste vai valelukaste?
Onko sillä väliä suoritetaanko kaste upottamalla vai valelemalla? On sillä väliä, koska vesikaste kuvaa Pyhän Hengen työtä ihmisessä. Pyhän Hengen tehtävä on tuoda kuolema ihmisen lihalle ja haudata vanha ihminen sekä antaa voima elää uudessa elämässä Pyhän Hengen kautta.

 

Teologit Raamatun opetusta vastaan
Tiistaina 19.3.2013 Ylen Aamu-TV:ssä vierailivat luterilaisen kirkon teologit Wille Riekkinen ja Antti Kylliäinen. He pohtivat ohjelmassa kirkon merkityksestä nykypäivän ihmisille. Kirjoituksessani vertaan heidän puheitaan Raamatun opetukseen. Niin Riekkinen kuin Kylliäinen puhuivat monessa kohden vastoin Raamatun sanan opetusta.

 

Neitseestä syntyminen
Raamattu opettaa todella selkeästi Jeesuksen syntyneen neitseestä.  Raamatun ja juutalaisten tekstien todistuksen mukaan Messias syntyy neitseestä.

 

Juutalaisen tekstin todistus
Talmud kertoo erittäin merkittävistä ja tärkeistä asioista, jotka tapahtuivat 40 vuotta ennen temppelin tuhoutumista.


Geenitutkimuksen harha-askelia
Nykyään on yleistynyt geenien tutkiminen, jossa on varmasti myös paljolti hyvää ja oikeaa tutkimusta mukana. Tässä kirjoituksessa otan kuitenkin esille geenitutkimuksen muutaman harha-askeleen. Käsittelen muutamaa ns. geeniä, joiden väitetään olevan olemassa, vaikka itse asiassa niitä ei ole olemassa. Näiden väärien väitteiden tukemana ihmiskunta antaa itselleen luvan tehdä ja harjoittaa syntiä.

 

Miksi ympärileikkaus?
Vanha testamentin mukaan (1 Moos 17:12), vastasyntyneiden poikavauvojen ympärileikkaus piti suorittaa kahdeksantena päivänä syntymän jälkeen. Miksi juuri kahdeksas päivä? Vuonna 1935 professori H. Dam kertoi, että "vitamiini K" on tekijä ravinnossa, joka auttoi estämään verenvuotoa kananpojilla. Nykyisin me tiedämme, että vitamiini K vaikuttaa veren hyytymää maksassa. Jos K vitamiinia on liian vähän, niin verenhyytyminen vähenee ja voi tapahtua sisäistä verenvuotoa. Vastasyntyneen poikavauvan elimistö alkaa tuottamaan K vitamiinia 5-7 päivä syntymästä. Ja kahdeksantena päivänä verenhyytymisprosentti nousee yli 100 prosentin normaalista määrästä. Ainoa päivä kun vastasyntyneen poikavauvan verenhyytymisprosentti on näin korkealla, on kahdeksas päivä. Näin ollen myös paras päivä ympärileikkaamisen suorittamiseen on kahdeksas päivä.

 

Joulun historia
Tässä kirjoituksessa käyn läpi kristillisen joulun historiaa sekä joulupukin historiaa.

 

Turvapaikka

Raamattu opettaa, että Jumala on valmistanut sinulle turvapaikan Herran Jeesuksen valmistavan pelastustien kautta. Kun ja jos sinä tunnustat syntisi Jumalalle ja uskot Herran Jeesuksen olevan Herra, Messias ja Pelastaja, niin Hän antaa sinulle syntisi anteeksi ja iankaikkisen elämän. Sen jälkeen sinä tiedät ketä uskoa ja mihin voit luottaa, sillä silloin sinun elämääsi kannattelee ja johdattaa Kaikkivaltias Jumala, joka rakastaa sinua iankaikkisella rakkaudella.

 

Kamelinkarvapuku
Raamatussa on selvän sanan opetuksen lisäksi myös vertauskuvia ja symboliikka. Johannes Kastajan vaate, eli kamelinkarvapuku pitää sisällään myös symbolisen vertauskuvan.

Usko ilman tekoja on kuollut
Jaakob sanoi ettei usko ilman tekoja pelastaa. Jaakob tarkoitti sillä sitä että uskon seurauksena ovat uskon teot, joita Jumala vaikuttaa uskovassa Pyhän Hengen kautta. Jaakob ei siis tarkoita lain tekoja pelastukseen.

1 Kor 14 oppimaton
Ensimmäisen korinttolaiskirjeen 14 luvun ja jakeiden 23 ja 24 opetuksesta osattomasta jotkut opettavat ongelmallisesti ja väärin. Olen törmännyt sellaiseen opetukseen, jossa opetetaan, että 1 Kor 14 luvun jakeiden 23 ja 24 "opetuksesta osaton" on uskova, joka ei kuitenkaan kuulu todelliseen seurakuntaan. Tässä opetuksessa aion käsitellä 1 Kor 14 luvun opetusta alkukielen valossa, että saamme ymmärrystä siihen kuka on "opetuksesta osaton".

Aleksandrian tekstit gnostilaisuus
Olen tuonut esille kirjoituksissani, että Aleksandrian tekstiperheen UT:n tekstit eivät edusta UT:n alkuperäisiä tekstejä, vaan ne ovat korruptoituneita tekstejä, joissa on mukana gnostilaista vaikutusta. Tässä kirjoituksessa tuon esille selkeän ja kiistattoman gnostilaisen vaikutuksen ja kädenjäljen Aleksandrian tekstiperheen tekstissä. Bysantin tekstiperheen tekstit edustavat aitoa ja alkuperäistä UT:n tekstiä. Tutki ja koettele kirjoitukseni Raamatun sanan avulla rukouksen kera.

Jediakatemia
Monet nuoret, jotka ihailevat elokuvatähtiä ja elokuvia, voivat hyvinkin innostua Jediakatemian kaltaisesta järjestöstä, jonka toiminta pyörii Tähtien Sota elokuvien ympärillä. Todellisuudessa Jediakatemia ei toimi vain pelkästään Tähtien Sota elokuvan ympärillä, vaan samalla levittää henkisiä opetuksiaan. Nimenomaan juuri tästä syystä olen kirjoittanut tämän kirjoituksen, että monet nuoret ja vanhemmat osaisivat varoa tämänkaltaisia järjestöjä. Toisaalta nykyään monet tämän maailman ihmisistä uskovat itämaiseen henkisyyteen sekä kaikenlaisiin henkisiin eksytyksiin eivätkä he näe tämänkaltaisissa ilmiöissä mitään pahaa. On kuitenkin olemassa vielä ihmisiä, jotka uskovat Raamatun alkuperäistä sanomaa sekä ihmisiä, jotka eivät halua lastensa joutua erilaisten kulttien kynsiin. Olkoon tämä kirjoitus heille varoituksena, joka paljastaa sen mitä on Jediakatemian henkisyyden takana. Samalla tämä kirjoitus voi olla herätyshuuto jollekin ihmiselle etsimään alkuperäistä ja aitoa totuutta, joka löytyy Raamatusta (Jumalan sana).

Urantia kirja
Urantia-kirja on syntynyt kanavoinnin, eli pahojen henkien toimesta, siksi sen sanoma hyökkää Raamatun totuutta vastaan.

Foorumipersoonat
Tässä kirjoituksessa käyn läpi ihmistyyppejä, joita olen huomannut olevan erilaisilla foorumeilla. Olen seuraillut erilaisia persoonia, jotka ovat kirjoitelleet erilaisille keskustelufoorumeille. Persoonat ovat sekoitusta monista eri ihmisistä, joita olen tavannut suomenkielisillä ja englanninkielisillä keskustelufoorumeilla noin kymmenen vuoden ajalta. Suurin osa huomioista on tehty kristillisillä foorumeilla. Persoonien sukupuolet eivät ole sidottuja nimeen tai sukupuoleen, vaan niissä on miehiä ja naisia sekaisin. Koitin keksiä sellaisia rimmaavia nimiä kuten Teija Touhuaja jne. Persoonat eivät siis ole sidottuja yhteen ja samaan sukupuoleen, vaan sopivat molempiin sukupuoliin. Persoonilla ei ole mitään yhteyttä niihin liittyviin miesten ja naisten etunimiin, vaan ne ovat keksittyjä nimiä, eivätkä ole kohdistettu henkilökohtaisesti kenellekään.

 

eXTReMe Tracker