Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


              

Äärikarismaattiset katolisiksi

Texasissa kokoontuivat äärikarismaattiset pastorit ja johtajat. Kokoontumista johti Kenneth Copeland (Kenneth Copeland Word of Faith Ministries). Copeland oli kutsunut kokoukseen puhumaan hyvän ystävänsä Anthony (Tony) Palmerin. Tony Palmer on anglikaanisen episkopaalisen kirkon piispa (kelttiläinen anglikaaninen traditio).

Palmer aloitti puheensa esittelemällä itseään sanoen tulleensa radikaalisti uskoon ja olleensa yhteyksissä helluntailaisten ja Word of Faith (Kenneth Hagin Ministries) liikkeen kanssa. Hän kertoi myös suhteistaan ja työstään karismaattisten katolisten kanssa, mitä hän on tehnyt italiassa. Palmer kertoi kuinka Copeland on tukenut häntä ja hänen työtään vuosia ja yhä vielä tukee.

Palmer sanoi, että katolinen karismaattinen uudistus on katolisen kirkon toivo. Hän sanoi myös, että paavi Benedictus on sanonut katolisten karismaatikkojen olevan katolisen kirkon toivo. Palmer sanoi, että katolinen kirkko yrittää saada katoliset tulemaan todella uskoon karismaattisuuden kautta.

Palmer sanoi, että kun hänen vaimonsa näki ja ymmärsi, että hän voisi olla katolinen, karismaattinen, evankelinen sekä helluntailainen, joka on täysin hyväksyttyä katolisessa kirkossa, niin hän halusi palata takaisin katolisille juurilleen, jonka hän teki.

Palmer sanoi, että hänellä on kolme hengellistä isää, joista yksi on Kenneth Copeland ja eräs mies nimeltään Jorge Mario Bergoglio (nykyinen paavi), johon hän tutustui palvellessaan Argentiinassa. Hän sanoi, että hänestä tuli hyvä ystävä Bergoglion kanssa. Plamer kertoi kuinka hän ja vaimonsa ovat kasvattaneet lapsensa karismaattisiksi katolisiksi, evankelisiksi, helluntailaisiksi. Palmer jatkoi puhettaan sanoen, että Jeesus asetti sakramentit.

Palmer kertoi kuinka hänen hengellisestä isästään tuli paavi. Sen jälkeen hän sanoi kertoneensa tietyt asiat, siksi että paikalla olleet äärikarismaattiset, jotka tukevat hänen työtään saisivat käsitystä asioista ja niiden taustoista.

Sen jälkeen Palmer kertoi kuinka hän sai puhelinsoiton paavi Franciscukselta. Paavi sanoi Anthonylle, että voisiko hän tulla tapaamaan häntä. Sen jälkeen Palmer kertoi menneensä tapaamaan paavia sovittuna aikana. Hän kertoi sanoneensa paaville menevänsä Kenneth Copeland Ministriesin konferenssiin. Palmer kysyi paavilta, että voisiko paavi sanoa jotakin Copelandille ja liikkeen johtajille.  Palmer kuvasi paavin videotervehdyksen Copelandille ja liikkeen muille johtajille oman iphonen kautta.

Palmer kertoi puheessaan äärikarismaatikoille, että Jumala lähetti hänet puhumaan heille profeetta Elian hengessä. Palmer toi esille kuinka profeetta Elian hengen tehtävä on tuoda lapset isien luokse ja isät lasten luokse, valmistaakseen tien Herralle. Palmer sanoi Elian hengen olevan sovinnon henki, joka kääntää sydämet toinen toistensa puoleen. Palmer sanoi tämän olevan todella tärkeätä.

Palmer sanoi kuinka me tiedämme, että ensimmäiset tuhat vuotta oli olemassa vain yksi seurakunta, joka oli nimeltään katolinen kirkko. Hän jatkoi sanomalla, että katolinen sana tarkoittaa yleistä, eikä roomalaista. Palmer sanoi, että jos sinä olet uudestisyntynyt, niin nosta kätesi ylös, hän lisäsi tähän sanoen, että sinä olet katolinen, viitaten siihen että, jokainen uudestisyntynyt uskova on katolinen. Sen jälkeen Palmer sanoi, että ottakaa takaisin se mikä teille kuuluu, lisäten siihen että me olemme katolisia.

Sen jälkeen Palmer puhui hajaannuksesta, itäisestä ortodoksisuudesta, jolloin tuli kaksi kirkkoa, jonka jälkeen viisi sataa vuotta myöhemmin tuli Luther ja hänen protestinsa, jonka jälkeen tuli tuhansia uusia kirkkokuntia.

Palmer kysyi mitä on karismaattinen uudistus? Hän vastasi sanoen, että se on kokemus Jumalan läsnäolosta. Palmer jatkoi puhettaan sanoen Jumalan antaneen uskoville Jumalan kirkkauden, että he voisivat olla yksi. Hän sanoi, että kirkkaus liimaa meidät yhteen, ei opit. Hän sanoi, että jos hyväksyt Jumalan kirkkauden olevan minussa, ja että Jumalan kirkkaus on teissä,  niin se on kaikki mitä tarvitsemme, sillä kaikki opit saadaan vasta yläkerrassa (tarkoittaen Jumalan taivasta).

Palmer sanoi, että pelko pitää meidät erossa toisistamme, sillä pelko on väärä todistus, sillä pelko perustuu propagandaan. Palmer sanoi että katolinen ja luterilainen kirkko vuonna 1999 kirjoittivat yhteisen julistuksen, joka lopetti protestin. Hän jatkoi sanomalla, että Luther uskoi meidän pelastuvan armosta uskon kautta, yksistäänkö? Asia ei ole niin. Katolinen kirkko uskoo, että me pelastumme tekojen kautta ja tämä oli protesti.

Palmer viittasi puheessaan että protestantit kiinnittivät katseensa uudestisyntymiseen ja pelastukseen, mutta ei hedelmään ja koska ei katsottu hedelmään, niin hedelmä ei ollut välttämätöntä pelastukseen, eikä se olekaan, mutta se on hyvä jos olet pelastettu.

Palmer toi esille vuonna 1999 kirjoitetun katolisen ja luterilaisen kirkon yhteisen tunnustuksen, joka päätti protestin. Palmer sanoi, että hän lukee suoraan katoliselta vatikaanin nettisivulta, jossa lukee näin: Vanhurskauttaminen tarkoittaa, että Kristus itse vanhurskautemme, jonka jaamme Pyhän Hengen kautta Isän tahdon mukaan ja yhdessä me katoliset ja protestantit luterilaiset uskomme ja tunnustamme että yksin armon kautta uskossa Kristuksessa on pelastavat teot ja ei siksi, että meidän puoleltamme ansiot ovat Jumalan hyväksymiä ja vastaanotetut Pyhässä Hengessä uudistaen sydämemme, varustaen ja kutsuen meidät tekemään hyviä tekoja.

Palmer jatkoi puhettaan sanoen, että tämä päätti Lutherin protestin. Palmer lisäsi tähän sanoen, että veljet ja sisaret Lutherin protesti on loppunut, onko teidän? Palmer sanoi, että koska protesti on ohi, niin siksi jotakin täytyy korjata. Hän jatkoi sanomalla, että protesti on loppunut yli viisitoista vuotta sitten ja siksi hän haastaa protestanttiset pastori ystävänsä, sillä jos ei ole enää protestia, niin miten voi olla olemassa protestanttinen kirkko, ehkäpä me kaikki olemme taas katolisia.

Palmer sanoi, että me olemme reformoituja katolisiksi universaalisella tavalla, sillä emme protestoi enää katolisen kirkon oppia pelastuksesta, vaan me julistamme nyt samaa evankeliumia. Hän jatkoi sanoen, että me julistamme nyt että olemme pelastettuja yksin armosta uskon kautta. Palmer sanoi, että sana yksin oli kiistanaiheena viiden sadan vuoden ajan. Palmer jatkoi sanoen, että protesti on ohi, protesti on ohi. Tämän jälkeen Plamer puhui Joh 17 luvun opetuksesta, jossa Herra Jeesus opetti ja painotti, että uskovien tulisi olla yksi, että maailma uskoisi Jeesukseen. Äärikarismaattinen kuulijakunta antoi raikuvat aplodit Palmerille hänen päättäessään puheensa. Palmerin puheen jälkeen kokouksessa näytettiin Paavi Franciscuksen puhe Copelandille ja paikalla olleille äärikarismaattisille pastoreille, johtajille sekä kaikille paikalla olleille.

 

Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani:
Paavin videoviesti Copelandille

 
Petri Paavola

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769

 

 

 

 

eXTReMe Tracker