Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


              

Alkuseurakunnan uskovista ja Jerusalemin temppelistä

 

(Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani: Alkuseurakunta ja juutalaisuus)

Joseph Shulam tuo esille kuinka alkuseurakunnan uskovat pitivät Jerusalemin temppeliä erittäin tärkeänä asiana. Shulam kertoo huomiostaan koskien alkuseurakunnan uskovia ja heidän suhdettaan Jerusalemin temppeliin sekä asioista joita tämän perusteella voidaan soveltaa meidän aikaamme.

Joseph Shulam viittaa Apt 2:46 Raamatun kohtaan sanoen, että opetuslapset kokoontuivat edelleen yhteen temppelialueelle. Shulam kysyy kysymyksen, oliko Jerusalemin temppeli Messias Jeesuksen vakituinen kokoontumispaikka?

Apt 2:46 Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,

Apt 5:42 Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta.

Raamattu antaa selkeän vastauksen siitä, että alkuseurakunnan uskovat Jerusalemissa kokoontuivat päivittäin kodeissa sekä temppelissä. Jerusalemin temppelillä oli tärkeä sija alkuseurakunnan uskovien sydämissä, mutta siitä huolimatta he kokoontuivat myös päivittäin kodeissa.

Joseph Shulam sanoo yhden naurettavimmista väitteistä mitä hän on kuullut kristityiltä olevan sellainen etteivät Pietari ja Johannes käyneet Jerusalemin temppelissä rukoilemassa, vaan metsästämässä sieluja. Raamatun opetuksen mukaan alkuseurakunnan uskovat rukoilivat temppelissä Israelin Jumalaa Messias Herran Jeesuksen nimessä. Samalla he kuitenkin olivat temppelissä kalastamassa sieluja Jumalalle uskon kautta Herraan Jeesukseen:

Apt 5:
19 Mutta yöllä avasi Herran enkeli vankilan ovet ja vei heidät ulos ja sanoi:
20 "Menkää ja astukaa esiin ja puhukaa pyhäkössä kansalle kaikki tämän elämän sanat".
21 Sen kuultuansa he menivät päivän koittaessa pyhäkköön ja opettivat. Niin saapui ylimmäinen pappi ja ne, jotka olivat hänen puolellansa, ja he kutsuivat koolle neuvoston ja israelilaisten vanhinten kokouksen; ja he lähettivät noutamaan heitä vankilasta.

Apt 6:7 Ja Jumalan sana menestyi, ja opetuslasten luku lisääntyi suuresti Jerusalemissa. Ja lukuisa joukko pappeja tuli uskolle kuuliaisiksi.

Alkuseurakunnan uskovat eivät pelkästään rukoilleet temppelissä ja temppelialueella, vaan pyrkivät aktiivisesti julistamaan papeille, kirjanoppineille, fariseuksille sekä kaikille juutalaisille evankeliumia Herrasta Jeesuksesta.

Jumala lähetti alkuseurakunnan uskovat temppeliin julistamaan ja opettamaan evankeliumia Herrasta Jeesuksesta. Temppelissä tapahtuva juutalaisten evankelioiminen  oli Jumalan käsky, koska Jumala oli kumonnut vanhan liiton järjestyksen, niin sen tähden myös temppelissä ja temppelialueella tuli julistaa Uuden Liiton evankeliumin sanomaa Messias Herrasta Jeesuksesta.

Apostolien tekojen kolmannessa luvussa Pietari ja Johannes menivät temppeliin yhdeksännellä hetkellä, rukoushetkellä. Kauniin portin pielessä oli syntymästään saakka rampa mies, joka parani Jumalan voimasta kun Pietari sanoi: "Hopeaa ja kultaa ei minulla ole, mutta mitä minulla on, sitä minä sinulle annan: Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä, nouse ja käy."

Tämän jälkeen Pietari oli Johanneksen kanssa Salomon pylväskäytävässä, jossa Pietari julisti evankeliumia Messias Herrasta Jeesuksesta paikalla olleille juutalaisille. Raamatun oma todistus on, että alkuseurakunnan uskovat rukoilivat Jerusalemin temppelissä ja temppelialueella Jumalaa sekä myös kalastivat sieluja Jumalalle Jeesuksen evankeliumin kautta. Joseph Shulam myöntää myös tämän kirjoituksessaan sanoen alkuseurakunnan rukoilleen temppelissä ja temppelialueella sekä opettivat jokaisessa mahdollisessa tilaisuudessa hyvää uutista, että Jeesus on Messias.
 

 

Petri Paavola

 


 

 

eXTReMe Tracker