Rooman kirkon
kuvasymboliikkaa

Takaisin linkki luetteloon
 

 

1.

2.

 

 

1. Daagon kala-aurinko kultin palvoja, jolla on kala-asu sekä kalahattu päässään.  Kun vertaat sitä Paavin päähineeseen, niin huomat sen olevan identtinen muinaisen Babylonian kalahatun kanssa. Raamattu kieltää ettei Hänen kansansa saa käyttää samanlaisia uskonnollisia tapoja kuin pakanat käyttävät, koska ne ovat epäjumalanpalvelusta.

Jumala ei ole käskenyt kansaansa pitämään kalahattua päässään, mutta demoninen Babylonialainen kalajumala sen sijaan on hyvillään siitä kun häntä tavalla tavalla muistetaan. On siis sanomattakin selvää ettei Jumalan palvelijat kanniskele päässään kalapäähinettä tai sellaista päähinettä, joka on identtinen tälle epäjumalanpalveluksessa käytetylle päähineelle. Kala päähinettä käyttivät Babyloniassa papit, joilla oli oleellinen merkitys heidän epäjumalanpalveluksessa.

Babyloniassa ja muissa pakanakulttuureissa uskonnolliset johtajat käyttivät päähinettä, joka oli kalanpään muotoinen. Sillä Babyloniassa uskottiin Jumalan kävelevän kala-päähine päässään. Tämä kala Jumala Daagonin palvonta oli yleistä myös Meedo-Persiassa, Egyptissä, Assyriassa ja Roomassa, josta sitten Rooman paavit ottivat myös käyttöön tämän päähineen (mitra). Dagon tulee sanoista dag =kala sekä on =aurinko. Dagon kultin papit käyttivät pyhän veden pirskotuksia.

2. Kybele jumalatar, jota palvottiin Vähässä-Aasiassa sekä Syyriassa on kuvattuna tässä kuvassa myös kalapäähine päässään.

 

 

 eXTReMe Tracker