Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöt ja asiat


 

Lintu ja kalakuolemat (eläinkuolemat)

 

2010 joulukuun ja tammikuun 2011 välisenä aikana on ympäri maailmaa tapahtunut lintujen ja kalojen joukko- ja massakuolemia sekä muutamien muiden eläinlajien laajoja kuolemia. Koska kyseessä on erittäin paljon eläinten massakuolemia, niin kyse ei ole pelkästään luonnollisista eläinkuolemista, vaan jostakin suuremmasta asiasta. Aion tuoda esille tässä kirjoituksessa erilaisia mahdollisia selityksiä eläinten joukkokuolemille.

Beebe Arkansas mustarastaat

CNN uutisartikkeli 4. tammikuuta 2011 tiedottaa neljän - viiden tuhannen linnun (mustarastas) kuolemasta Beeben kaupungissa Arkansasin osavaltiossa Amerikassa. Linnut putosivat kuolleina maahan juuri ennen puolta yötä uuden vuoden aatonpäivänä. Tutkijoiden mukaan kuolleissa linnuissa oli vammoja rintakudoksessa, verihyytymiä ja kokkareita sekä paljon sisäistä verenvuotoa. Kuolleiden lintujen pääelimet olivat normaalikunnossa. Tutkijoiden mukaan asiaa tutkitaan, mutta julkisuuteen annettiin tietoja joiden mukaan linnut kärsivät akuutista fyysisestä vammasta, joka johti sisäiseen verenvuotoon ja kuolemaan. Tutkimuksen mukaan ei ole merkkejä pitkäaikaisesta tai tartuntataudista. Ornitologi Karen Rowen mukaan tapahtuma ei ole epätavallinen ja voi usein johtua salamoinnista tai rajusta raekuurosta. Rowen mukaan linnut ovat luultavasti törmänneet johonkin kovaan ja saaneet sisäisen verenvuodon. Kuolleissa linnuissa oli vammoja ja Rowen mukaan emme tiedä onko vammat tulleet maahan putoamisen seurauksena vai ovatko linnut törmänneet johonkin ilmassa. Perjantaina aikaisemmin osavaltiossa oli liikkunut raju myrsky. Joidenkin viranomaisten mukaan uuden vuoden ilotulitteet ovat voineet laukaista ankaran stressin joka on voinut aiheuttaa lintujen kuoleman. Joidenkin kertomuksen mukaan linnut olivat käyttäytyneet "juopuneiden" tavoin ja tutkijoiden mukaan tämä voisi viitata myrkytystilaan. Koska linnut olivat mustarastaita, joita pidetään ongelmalintuina, niin on epäilty, että linnut myrkytettiin tahallaan. Jotkut epäilevät, että ilmakehässä tapahtui mikropurkaus tai voimakas tuulenpuuska, joka aiheutti lintujen kuoleman. Jotkut linnut jotka jäivät eloon, eivät enää kyenneet lentämään ja ne olivat äänettömiä, eli hiljaa.

Katselin netin kautta Amerikan uutiskanavien videomateriaalia, joissa näytettiin kuinka viranomaiset olivat sonnustautuneet täyteen suojavarustukseen kerätessään kuolleita lintuja Beeben kaupungissa, heillä oli jopa kaasunaamarit yllä. Herättää ihmetystä se miksi viranomaiset, jotka keräsivät kuolleita lintuja olivat pukeutuneet samanlaiseen varustukseen kun kyseessä olisi ollut jonkun hengenvaarallisen tai vaarallisen myrkyn, kemikaalin tai muun aineen käsitteleminen. Samaan aikaan kun linnut putosivat ja kuolivat, niin alueen yllä tutkakuvissa liikkui jotakin, joka ei ollut pilvi tai myrsky. Tutkankuvan läikkä liikkui noin. 390-420 metrin korkeudessa (1300-1400 feet). Ei tiedetä mikä oli tutkakuvan läikkä. Mustarastaat olivat paljon alempana kuin tutkakuvan läikkä.

En usko, että linnut kuolivat ilotulitteiden aiheuttamasta stressistä. Koska jotkut eloonjääneet linnut olivat käyttäytyneet juopuneen tavoin, niin se saattaisi viitata myrkyttämiseen tai että linnut ovat joutuneet tekemiseen jonkin aineen kanssa joka lamautti heidät ja sai käyttäytymään juopuneen tavoin. Tähän voi olla monta selitystä. Linnut on tahallisesti myrkytetty, ne ovat syöneet jotakin jossa on ollut myrkkyä tai vaarallisia aineita tai linnut ovat joutuneet kosketuksiin jonkunlaisen "tieteellisen" kokeen kanssa, jossa on testattu, jotakin aineita (bioase, virus, bakteeri, myrkyllinen kemikaali jne.). Olisiko tutkakuvan laaja läikkä ollut jonkunlainen testi, vaikkapa ihmisen tekemä "myrkkypilvi". Jos lintujen kuolemaan liittyy joku hämärä koe tai jokin ihmisen aiheuttama bioaseen, kemikaalin testaaminen jne. niin siinä tapauksessa viralliseksi kuolinsyyksi keksitään joku tekosyy, joka ei ole kuitenkaan oikea kuolinsyy. Eräs vaihtoehto on vielä sellainen, jossa ihmisen aiheuttama teollinen saastuminen on siinä pisteessä, että sen aikaansaamat vahingot alkavat näkyä eläinkunnassa näin voimakkaalla tavalla, sillä viime aikoina on tapahtunut paljon erilaisten eläimien joukkokuolemia. Kyse voi olla tietenkin myös luonnollisesta kuolemasta infektiosta lintujen keskuudessa, jota kuitenkin epäilen.

Lousiana 500 lintua

Louisianan osavaltiossa Amerikassa kuoli 500 lintua muutama päivä sen jälkeen kun Arkansasissa kuoli n. 5000 lintua. Nämä kaksi lintukuolema paikkaa sijaitsee n. 480 kilometrin (300 mailia) päässä toisistaan. Louisianan kuolleista linnuista n. 50 löydettiin voimajohtojen (sähkölinja) läheltä ja noin 400 kuollutta lintua löytyi muutaman sadan metrin päässä sähkölinjoista. Useilla linnuilla oli pää-, niska-, nokka- ja selkävammoja. Tutkijat uskovat lintujen lentäneen sähkölinjoja päin.

Yleensä terveet linnut eivät törmäile sähkölinjoihin, eikä varsinkaan laumana. Sairas tai todella pahasti pelästynyt lintu voi törmätä sähkölinjoihin. Voisiko olla niin, että nämä linnut ovat joutuneet kosketuksiin saman asian kanssa kuin Arkansasin linnut. Arkansas ja Louisiana ovat naapuriosavaltioita ja lähellä toisiaan. Voiko olla niin, että nämä linnut ovat joutuneet kosketuksiin jonkun myrkyn tai vaarallisen kemikaalin kanssa, joka teki niistä niin sairaita, että ne lentelivät sähkölinjoja päin ja kuolivat. Voi hyvinkin olla. Jos asia on näin, niin siinä tapauksessa viranomaiset tulevat tiedottamaan väärän kuolemansyyn.

90 lintujen massakuolemaa

2010 kesäkuusta joulukuuhun Amerikan Geological Service's nettisivun mukaan on merkitty ylös 90 lintujen massakuolemaa johtanutta tapausta. Viisi tapausta, joissa on kuollut vähintään noin tuhat lintua on tapahtunut lähellä Houstonia Texasin osavaltiossa, joissa loistauti tappoi n. 4000 vesilintua syyskuun 6. ja marraskuun 26 päivän välisenä aikana.

Teksasin osavaltio on Arkansasin ja Louisianan naapuriosavaltio. Houston sijaitsee Teksasin osavaltiossa paikassa, josta ei ole kovin monta sataa kilometriä Louisianaan ja Arkansasiin. Voiko olla niin, että Amerikassa testataan, jotakin uutta bioasetta, vaarallista kemikaalia, virusbakteeria jne. joka on päässyt jotenkin leviämään lintukantaan? Koska puolen vuoden aikana on tapahtunut 90 lintujen massakuolemaa Houstonissa Teksasissa, niin ei olisi mikään ihme, vaikka ihminen olisi tämän kaiken takana edellä kuvattujen asioiden tavoin. En usko, että luonnollisia lintujen massakuolemia tapahtuu näin valtavan paljon ja näin lyhyessä ajassa. Kyse on jostain muusta. Ilmakehän saastuminen voi olla myös yksi tekijä, joka on edennyt niin pitkälle, että tällaista pääsee tapahtumaan.

Arkansas kalakuolemat

Amerikassa Arkansasin osavaltiossa Franklinin kunnassa noin 100 000 kuollutta kalaa rantautui Arkansas-joen rantaveteen. Tutkijoiden mukaan joka vuosi tapahtuu kalakuolemia, mutta näin suuri määrä kalakuolemia yhtäkkiä on epätavallista. Tutkijoiden mielestä kalakuolemien takana voi olla jokin tauti. 99 prosenttisesti kuolleet kalat olivat punarumpukaloja, jotka syövät vedenpohjassa olevia nilviäisiä, äyriäisiä sekä kaloja. Jotkut kerätyt kalat olivat vielä elossa mutta sairaina ja huonossa kunnossa. Tutkijat eivät usko saasteiden tappaneen kaloja, koska silloin kaikki muutkin kalalajit olisivat kuolleet, mutta nyt pääasiassa kuoli vain yksi kalalaji.

Nämä kalakuolemat tapahtuivat päivää ennen Arkansasin lintukuolemia. Voiko näillä olla jokin yhteys keskenään? Kyllä ja ei, mutta uskon että jotakin on nyt tekeillä ja ihmisellä on sormensa pelissä tässä.

Kalakuolemat

Tammikuussa 2011  Amerikassa Marylandin osavaltiossa Chesapeake Bayssa tiedotettiin noin 2 miljoonan kalan joukkokuolemasta. Tutkijoiden mukaan veden laatu on ihan hyvää ja epäillään, että kylmän veden aiheuttama stressi on syynä tälle kalojen joukkokuolemalle.

Tammikuun alussa 2011 Uudessa-Seelannissa kellui suurina lauttoina pitkin rantoja satoja kuolleita napsijakaloja. Jotkut arvioivat, että kalat ovat kuolleet nälkään. Silminnäkijät eivät usko nälkäkuolemaa, koska valtaosa kuolleista kaloista oli kookkaita ja ravitun näköisiä.

Joulukuu 2010 Yhdysvallat Floridassa Cocoan kylässä rantaan huuhtoutui suuri määrä kuolleita kaloja. Erään kalastajan mukaan kyse on monnikaloista, jotka kuolivat liian kylmään veteen.

2010 joulukuun puolessa välissä Filippiineillä Baranga Ibon rannikkovesillä kellui veden pinnalla tuhansia kuolleita kaloja lähellä Lapu Lapu kaupunkia. Syyksi epäillään saasteita tai myrkyllisiä kemikaaleja.

Nettiartikkeli jonka bymnews julkaisi toinen päivä tammikuuta 2011 kertoo satojen kalojen kuolemista Englannissa. Kuolleita lahnoja, karppeja ja särkiä on löydetty Monmouthshiren satamasta ja Breconin kanaalista läheltä Abergavennya. Kalakuolemien syyksi epäillään kylmää säätä, jäätä sekä hapenpuutetta vedessä. Tutkijoiden mukaan ei ole havaittu saastumista. Viranomaiset kehottavat että ihmiset eivät saa koskea tai mennä kuolleiden kalojen lähelle. Miksi ei saa koskea tai mennä niiden lähelle? Tietääkö viranomaiset jotakin, jota ei voi eikä saa kertoa suurelle yleisölle?

The Sydney Morning Herald nettiartikkeli 15 joulukuuta 2010 kertoo sadoista kalakuolemista. Australian Victorian osavaltiossa Goulburn joesta on löydetty satoja kuolleita kaloja. Kalakuolemien syyksi epäillään massiivisia tulvia. Massiivinen tulva pyyhkii vedestä pois ravinteita ja heikentää veden eliöperäistä elämää sekä huonontaa veden happipitoisuutta. Hapenpuute voi tappaa kaloja.

Viides päivä tammikuuta 2011 n. 100 tonnia kuolleita kaloja pääosin sardiineja ajautui Paranaguan rantavesiin Brasiliassa.

Joskus voi käydä niin, että kylmä vesi tappaa kaloja. Ympäri maailmaa (Haiti, Australia, Britannia, Uusi-Seelanti, Brasilia jne.) on raportoitu kalojen joukkokuolemia lähes samanaikaisesti. Joten en usko kyseessä olevan luonnollinen asia, ei ainakaan kaikissa tapauksissa, sillä tätä on tapahtunut ympäri maailmaa erilaisissa olosuhteissa. Ihmiset saastuttavat meriä ja eräs syy voi olla se että meret ovat päässeet saastumaan jo siihen pisteeseen, että alkaa esiintymään kalojen joukkokuolemia yhä useammin.

Mehiläiskuolemat

Nykyään myös on käynnissä mehiläisten maailmanlaajuisia joukkotuhoja. Yhdysvalloissa useina peräkkäisinä talvina noin kolmannes mehiläisyhdyskunnista on kokonaan tuhoutunut. Mehiläisyhdyskuntien ja lajin romahtaminen tuhoaisi viljasadot ja olisi biologinen katastrofi koko maailmalle. Kolmannes kaikesta ihmisten syömästä ruuasta on riippuvaisia mehiläisten pölytyksestä. Mehiläistuhojen syiksi on arveltu IAP-virusta. kännykkäsäteilyä ja kemikaalimyrkkyjä.

Osa mehiläisyhdyskunnista kuolee luonnollisiin tauteihin. Osa kuolee tuholaismyrkkyjen seurauksena, jota ruiskutetaan pelloille ja metsiin. Nämä myrkyt heikentävät mehiläisiä, joka johtaa lopulta kuolemaan ja jopa kokonaisten yhdyskuntien joukkotuhoon.

On esitetty uusi arvio, että kännyköiden tukiasemien säteily vaikuttaa tuhoisasti mehiläisiin. Varmaa on myös se, että teollisuuden myrkkypäästöt laskeutuessaan kukkiin ja kasveihin on myös eräs vaikuttava tekijä, jonka kautta niin mehiläisten kuin muidenkin eläinten vastustuskyky heikkenee.

Yhteenveto

Syynä eläinten joukkokuolemille voi olla ihmisen kehittämä myrkyllinen kemikaali ja ilmakehän sekä merien saastuminen sekä joissakin tapauksissa luonnollinen kuolema. Luonnollisen kuoleman syy jää kuitenkin pieneksi mahdollisuudeksi monissa tapauksissa, koska näitä eläinten massakuolemia on tapahtunut niin paljon samanaikaisesti ympäri maailmaa.

Jos joidenkin näiden massakuolemien takana on ihmisen testi esimerkiksi joukkotuho aseen käyttöä varten, niin lintu- ja kalaparvet olisi helppo jäljittää tutkalla ja siten tarkasti kohdentaa parveen. En sano, että näin on tapahtunut, mutta kaikki on mahdollista ja ihminen on tehnyt ennenkin kauheita ja karmeita asioita.

Uuden vuoden aikoihin maahan iski geomagneettinen myrsky, jota jotkut pitävät syynä lintujen joukkokuolemiin. Auringon aktiivisuus ja geomagneettinen myrsky liittyvät toisiinsa. Geomagneettisissa myrskyissä voi tapahtua kaikenlaista ja myrsky muodostaa voimakkaan magneettikentän. Kun tällainen myrsky tapahtuu ja muodostuu voimakas magneettikenttä, niin voi tapahtua seuraavanlaisia asioita:

- Eläinten ja ihmisten immuunisysteemi heikkenee merkittävästi

- Maankuoressa voi tapahtua useita vulkaanisia asioita, mannerlaattojen liikkumista, maanjäristyksiä sekä maanvyöryjä

- Magneettikenttä aiheuttaa kosmisen säteilyn lisääntymistä johtuen radioaktiivisesta saasteesta, joka vaikuttaa esim. syövän syntymiseen

- Asteroidien (taivaankappaleiden) on helpompi päästä maan ilmakehään

- Muutoksia voi tapahtua maan painovoimakentässä.

Ydinvoimala ionisaatio aiheuttaa säteilypilviä, jotka varmasti vaikuttavat negatiivisesti esim. lintuihin ja mehiläisiin kuin myös muihin eläimiin.

Voimme elää jo siinä ajassa, jossa ihmisen aiheuttamat saasteet, kemialliset myrkyt ja ympäristömyrkyt vaikuttavat voimakkaasti eläinkantaan (ilmakehään ja meriin), jolloin eläimet tulevat niin heikoiksi, että tällaisia joukkokuolemia tapahtuu niin runsaasti kaikkialla maailmassa.

Ihminen tuhoaa maapalloa

Ilmastonmuutos voi olla vaikuttamassa kalojen joukkokuolemiin. Jäätiköiden sulaminen muuttaa makean veden suolapitoisuutta, jotka merivirtojen mukana kulkeutuvat eri alueille. Samoin ilmastonmuutos on johtanut merivesien lämmönnousuun. Vesien muuttunut ja muuttumassa oleva suolapitoisuus sekä veden lämmönnousu voivat myös vaikuttaa siten, että kalojen luonnollinen ympäristö on muuttumassa ja vaikuttaa negatiivisesti kaloihin, että ne sairastuvat tai tulevat heikoiksi tai voivat jopa kokea äkkikuolemia. Sitten kun tähän yhdistetään vielä ihmisten laskemat teollisuuden saasteet merivesiin, öljykatastrofit merillä ja muut ihmisen aiheuttamat myrkyt vesistöille, niin ei ole mikään ihme jos alkaa tapahtumaan kalakuolemia maailmanlaajuisesti.

Raamatun profetia

Hoos 4:3 Sentähden maa murehtii, ja kaikki siinä asuvaiset nääntyvät, metsän eläimet ja taivaan linnut; myöskin kalat merestä katoavat.

Hoosea 4:3 oleva sana nääntyvät on hepreaksi amal. Amal on tässä jakeessa verbimuodossa, joka tarkoittaa olla tai tulla heikoksi ja voimattomaksi. Raamattu profetoi, että ihmisen synnin tähden maassa asuvat tulevat heikoiksi (sairaudet, äkkikuolemat). Raamattu tuo sen esille, että tämä koskee myös metsän eläimiä, lintuja ja kaloja. Raamattu jopa sanoo, että kalat alkavat katoamaan meristä.

Metsä sana on hepreankielen Raamatussa sadeh, joka tarkoittaa peltoa ja vainiota. Raamatustakin käy ilmi, että ihminen saastuttaa erilaisilla myrkyillä pellot, jonka tähden siellä ruokailevat eläimet heikkenevät ja kuolevat. Tämä myös selittää osin mehiläiskuolemia.

On täysin selvää, että ihmisen toiminta monella tavalla saastuttaa, myrkyttää ja tuhoaa luontoa ja meriä ja sen seurauksena eläimiä, lintuja ja kaloja tulee kuolemaan, jopa joukkokuolemia tulee tapahtumaan. Raamattu kertoo tämän myös hyvin selvästi meille.

Tämä Raamatun kohta tuo myös sen esille, että heikkous ja voimattomuus on syynä kuolemiin. Tämä tarkoittaa sitä, että ihmisen toiminnan aiheuttamat saasteet, kemialliset myrkyt ja ympäristömyrkyt vaikuttavat eläimiin siten, että ne tulevat heikkenemään, joka johtaa lopulta kuolemaan.

Hoosean kirja toi esille, että kaikki maan päällä asuvat tulevat kärsimään tästä asiasta myös ihmiset. Lopunaikana kuolee myös paljon ihmisiä erilaisiin tauteihin, jotka johtuvat ihmisen aiheuttamista myrkyllisistä aineista. Ihmisen kuolema on jokapäiväistä ja se ei välttämättä herätä ihmisiä, ehkäpä siksi Jumala kertoo meille, että kun eläimet alkavat kuolla ympärillämme, niin silloin alkaa olla viimeinen aika herätä synnin unesta ja on aika alkaa etsimään Kaikkivaltiasta Jumalaa.

Mitä Raamattu sanoo lopunajasta?

Matt 24:7 Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää (limos) ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin.

Mark 13:8 Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, tulee maanjäristyksiä monin paikoin, tulee nälänhätää (limos). Tämä on synnytystuskien alkua.

Luuk 21:11 ja tulee suuria maanjäristyksiä, tulee ruttoa ja nälänhätää (limos) monin paikoin, ja taivaalla on oleva peljättäviä näkyjä ja suuria merkkejä.

Edellä olevat Raamatun kohdat puhuvat lopun ajoista ja asioista, jotka edeltävät Herran Jeesuksen tulemusta. Eräs näistä merkeistä on laaja nälänhätä. Se mikä on merkittävää on se että alkutekstissä nälänhätä sana on limos, joka tarkoittaa nälänhätää, nälkää, sadon niukkuudesta johtuvaa nälänhätää sekä varattomuudesta johtuvaa nälänhätää.

Maailmalla on jo muutaman vuoden ajan tapahtunut tätä mehiläisten katoa ja se vaikuttaa sen, että sadot eivät enää tuota niin runsaasti, vaan vähenevät. Mielenkiintoista on se että myös Raamattu profetoi lopun ajassa tapahtuvaa nälänhätää, joka tapahtuu satojen vähentymisen takia sekä varattomuuden tähden. Olemme selvästi menossa kohti lopunajan huipennusta ja finaalia.

Ihminen voi löytää tekohengitysvaiheen esim. mehiläisongelmaan, mutta Raamatun profetian mukaan lopun ajan maailmassa nähdään nälkää monin paikoin satojen vähyyden sekä varattomuuden tähden.

Noita edellä olevia jakeita voisi tutkia vielä laajemmin ja tarkemmin, sillä niissä puhutaan myös rutosta, jota tulee esiintymään monessa paikassa maailmassa lopun aikana. Rutto sana on alkukielellä loimos, joka tarkoittaa kulkutautia. Loimos on Matteuksessa ja Luukkaassa monikossa, eli useita erilaisia kulkutauteja (Huom! Matt 24:7 on alkutekstissä sana loimos, mutta se on jätetty pois 33/38 käännöksestä). Elämme myös ajassa, jossa on monenlaisia kulkutauteja ympäri maailman.

Raamattu kertoo myös maanjäristyksistä monissa paikoissa ympäri maailmaa lopunaikojen merkkinä.

Luuk 21:

25 Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat.

26 Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät.

27 Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suurella voimalla ja kirkkaudella.

Luukkaan evankeliumi luku 21 kertoo, että lopunaikana on oleva merkit auringossa, kuussa ja tähdissä. Maailman kansojen ihmisillä on ahdistus ja pelko kun he ymmärtävät, että näiden merkkien kautta maan päällä tapahtuu pelättäviä asioita taivaitten voimien järkkyessä. Voi olla jopa niin, että tapahtuu aurinkomyrskyjä, avaruusmyrskyjä sekä geomagneettisia myrskyjä jne. jotka saavat paljon tuhoa aikaan maan päällä. Luukkaan mukaan myös maailman meret pauhaavat eli merellä on kovia myrskyjä, jotka vaikuttavat myös rannikoilla asuvien elämään.

Ilm 8:

5 Ja enkeli otti suitsutusastian ja täytti sen alttarin tulella ja heitti maan päälle; silloin syntyi ukkosenjylinää ja ääniä ja salamoita ja maanjäristystä.

6 Ja ne seitsemän enkeliä, joilla oli ne seitsemän pasunaa, hankkiutuivat puhaltamaan pasunoihin.

7 ¶ Ja ensimmäinen enkeli puhalsi pasunaan; niin tuli rakeita ja tulta, verellä sekoitettuja, ja ne heitettiin maan päälle; ja kolmas osa maata paloi, ja kolmas osa puita paloi, ja kaikki vihanta ruoho paloi.

8 Ja toinen enkeli puhalsi pasunaan; niin heitettiin mereen ikäänkuin suuri, tulena palava vuori; ja kolmas osa merta muuttui vereksi,

9 ja kolmas osa luoduista, mitä meressä on ja joissa henki on, kuoli, ja kolmas osa laivoista hukkui.

10 Ja kolmas enkeli puhalsi pasunaan; niin putosi taivaasta suuri tähti, palava kuin tulisoihtu, ja se putosi virtoihin, kolmanteen osaan niistä, ja vesilähteisiin.

11 Ja tähden nimi oli Koiruoho. Ja kolmas osa vesistä muuttui koiruohoksi, ja paljon ihmisiä kuoli vedestä, koska se oli karvaaksi käynyt.

Lopunaikana ennen Herran Jeesuksen tulemusta mereen tippuu iso taivaankappale. Jakeessa 10 on kreik. sana tähti, joka on aster ja tarkoittaa tähteä sekä jakeessa 11 on sana apsinthos/afisinthos, joka on sen tähden nimi ja tarkoittaa koiruohoa. Tämä taivaankappaleen mereen tippuminen saa aikaan varmasti jättimäiset tsunamiaallot, jotka saavat aikaan suunnattoman suurta tuhoa. Se saa aikaan kolmannen osan laivoista hukkumisen sekä meressä olevista kolmas osa tuhoutuu. Varmasti myös rannikolla olevat kaupungit ja kylät tulevat monin paikoin tuhoutumaan pahoin.

Jumalattoman ihmisen näkökulmasta tulevaisuus ei näytä hyvältä ja siksi Raamattu kertoo lopun ajan ihmisten tietävän, että taivaalta tulee uhka, joka aiheuttaa maailmanlaajuisen katastrofin. Nykytekniikalla kyetään jo näkemään ja ymmärtämään asteroidien liikkeitä ja sitä mihin ne tippuvat. Lopun ajan ihmiset pelkäävät siis taivaalta tulevaa uhkaa, jopa siten että jotkut menehtyvät sen tuomaan ahdistavaan ajatukseen. Tämä taivaalta tuleva tippuva asteroidi/tähti saa totisesti aikaan sen, että meri ja aallot pauhaavat ja nostattavat jättimäiset hyökyaallot, jotka saavat aikaan suunnattoman suuret tuhot.

On selvää, että elämme lähellä Herran Jeesuksen tulemusta, sillä aikain merkit kertovat sen selvästi meille.

Raamattu puhuu lopunajan merkeistä, jotka tapahtuvat aivan meidän silmiemme edessä. Hyvin pian antikristilliset voimat asettavat uuden maailmanjärjestyksen, jossa uskontojen ekumenia vaikuttaa täydellä voimallansa, siirrytään uuteen valuuttajärjestelmään, jossa rahan korvaa mikrosirun kaltainen järjestelmä sekä antikristus astuu hallitsemaan koko maailmaa antikristillisen valtakoneiston kautta. Vielä on aikaa tehdä parannus ja tunnustaa syntinsä Jumalalle sekä uskoa Herran Jeesukseen syntien anteeksisaamiseksi.

 

Petri Paavola 11.1.2011

 

Lähteet:

 

33/38 Raamattu

King James Version
Online Bible Lexicon
Strong's Lexicon

bbc.co.uk/news/world-us-canada
scientificamerican.com/blog
usatoday.com
usatoday.com/news/nation
todaysthv.com/news/
watoday.com.au/environment
en.wikipedia.org/wiki/Red_drum
bymnews.com/news
todaysthv.com/news
smh.com.au/environment/water-issues

www.cnn.com/2011/US/01/03
wpsdlocal6.com/

todaysthv.com/news/local/
wbaltv.com/r/26357581/
cfnews13.com/article/news/2010

ksat.com/news/
wndu.com/localnews/headlines
thelocal.se/

 

Tiedustelut ja yhteydenotot: Palautesivu         eXTReMe Tracker