Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Herätysliike aikakauden päättyminen videosta ajatuksia

Puhuin Jyväskylässä (4.12.2019) puheen: Herätysliike-aikakauden päättyminen - maanalaisen seurakunnan aikakausi, josta olen saanut uskovilta pääosin positiivista palautetta. Olen myös saanut tästä puheesta negatiivista palautetta, mutta todella vähissä määrin. Olen aikaisemmin kokenut ettei minun tarvitse kommentoida puhettani, koska se mitä siinä sanon, niin tietenkin seison sen takana yhä edelleen. Olen viime aikoina kuitenkin kipuillut asian suhteen olisiko Jumalan tahto kommentoida niitä negatiivisia palautteita. Pari päivää sitten koin kuinka minun tulisi kuunnella puheeni kokonaan alusta loppuun saakka. Kuunneltuani puheen ja oltuani asian kanssa rukouksessa olen kokenut sydämessäni, että minun tulisi kommentoida näitä negatiivisia palautteita.

Yleensä en tällaisia kirjoituksia tee julkisesti kaikkien kuullen ja nähden, jossa käyn läpi minulle tullutta palautetta ja sitten vastaan niihin julkisesti. Nyt koin, että nyt tulee tehdä tämä kirjoitus ja varsinkin niiden vilpittömien tähden, joita voidaan johtaa harhaan väärien tulkintojen kautta. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan totuuden kautta rukouksen kera.

 

Sisällys:
Miksi kirjoitin tämän kirjoituksen?
Väärin tulkittu puheen kohta
Minkä sanoin syyksi Jumalan tuomiolle?
Aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta
Jumalan seurakunta
LoppusanatMiksi kirjoitin tämän kirjoituksen?

En kirjoita tätä kirjoitusta siksi, että olisin kiistojen kipeä tai lyödäkseni lähimmäisiäni. Kun olen viime aikoina kipuillut tätä asiaa ja rukoillut, että miten tämän asian kanssa tulisi olla? Tuleeko suhtautua kuten aikaisemmin, etten reagoi tähän mitenkään ja antaa puheen puhua puolestaan vai tulisiko minun sanoa jotakin, niin koin, että minun piti kuunnella puhe kokonaan alusta loppuun. Kun kuuntelin puheen kokonaan, niin rukouksessa koin kuinka minun tulisi kirjoittaa tämä kirjoitus.

Kerron nyt tähän väliin siitä millaista se negatiivinen palaute on ollut. Negatiivinen palaute koskee pääasiassa puheen loppupuolta ja muutamaa lausetta siinä, jota on tulkittu siten, että minä olisin sanonut kuinka Jumala lyö sairaudella ja kuolemalla kaikkia herätysliikkeessä olevia uskovia, tällaista en kuitenkaan ole sanonut. Minua on tulkittu siten, että olisin kironnut ne uskovat, jotka eivät hyväksy uutta seurakuntaa, joka joutuu toimimaan maanalaisena seurakuntana, tällaista en ole sanonut. Minua on tulkittu siten, että olen sanonut Jumalan kiroavan toisia uskovia, jotka eivät ole kanssani samaa mieltä, jotka pysyvät herätysliikkeissä ja Jumala lyö heitä sairaudella ja kuolemalla, koska he vastustavat minun oppejani, tällaista en ole sanonut. Ja sitten on näistä erilaisia variaatioita minun sanomisistani, jota en ole kuitenkaan sanonut.

Jumala on puhunut minulle kuinka minun tulee rukoilla anteeksiantavaa, armollista ja siunaavaa asennetta niitä kohtaan, jotka puhuvat minusta pahaa, vääristelevät sen mitä sanon tai opetan, ovat minua vastaan ja levittävät minusta valheita ympäristöönsä jne. Kun kirjoitan tätä kirjoitusta, niin kirjoitan sen anteeksiantavan hengen ja asenteen kautta Pyhässä Hengessä ja pyrin koko ajan yhä uudestaan elämään anteeksiantamuksessa niitä kohtaan, jotka ovat minua vastaan.

Miksi sitten kirjoitan tämän kirjoituksen? Kirjoitan tämän niiden tähden, jotka tässä asiassa vääristelevät sanomisiani, sillä ihminen, joka valehtelee ja levittää valheita eteenpäin on vaarassa Jumalan edessä, sillä Jumala on sanassaan sanonut tuomitsevansa valheen suun, olkoon se sitten uskova tai jumalaton, joka valheita puhuu ja niitä levittää eteenpäin. Olen huolissani niistä uskovista, jotka levittävät valheita, koska valhe on synti, josta tulee tehdä parannus Jumalan edessä. Jumala on armollinen ja rakastava, mutta Hän ei ole kuitenkaan muuttunut, sillä Hän yhä tänä päivänä tuomitsee valheen myös uskovien keskuudessa.

Kirjoitan tämän myös siksi, että jotkut vilpittömät uskovat, joita johdetaan harhaan valhepuheilla voisivat päästä irti niistä valheista mihin he ovat ajautuneet.

Väärin tulkittu puheen kohta

Tietenkin olisi hyvä kuunnella koko puhe alusta loppuun asti, että ymmärtää puheen kokonaisuuden. Puheeni on linkkiluettelossa, josta klikkaamalla voit kuunnella sen kokonaan. Sinä, joka haluat saada ihan oikeasti selville sen mitä olen sanonut puheessani, niin puhe tulee kuunnella kokonaan, ei sieltä täältä pätkien. Otan tähän seuraavaksi esille sen loppuosan puheestani, josta pääasiassa se negatiivinen palaute on tullut:


Puhe: Herätysliike-aikakauden päättyminen - maanalaisen seurakunnan aikakausi 4.12.2019

Alkaa kohdasta 1:10:28:

Tiedätkö mitä nyt haluan sanoa, vakavan sanan, ei ehkä sinulle, toivon mukaan. Mutta jollekin vakava sana. Semmoinen ihminen, joka tulevina päivinä, nyt tätä päivää aikaisemmin tulee vastustamaan tätä mitä ollaan sanottu, että Jumala ennallistaa seurakunnan yhdeksi, joka vastustaa sitä ja pitää sitä eksytyksenä ja joka luulee, että Jeesuksen tulemukseen saakka voidaan olla herätysliikkeissä, niin Jumala tuomitsee sellaiset ihmiset uskovaiset riippumatta siitä mitä hän on tehnyt Jumalalle, vaikka kuinka paljon, niin Jumala tuomitsee heidät. Ja kuunnelkaa minkälainen se tuomio on, kuunnelkaa tarkkaan. Sairaudella isketään ja henkikin otetaan, jopa pois.

Miksi? Jumala ei salli pilkattavan sitä, Hänen asetustaan, Hänen säätämystään. Jumala ei katso sitä hyvällä, että ihmiset sanoo Jumalan työstä Jumalan seurakunnasta, että se on eksytys, älkää uskoko sitä, että meidän pitää olla tässä hajaannuksessa, omissa kuppikunnissaan. Se ei ole ollut Jumalan tahto koskaan. Ja me tulemme näkemään tämän asian, eli on vakavasta asiasta kysymys. Minä en uhkaile ketään, mutta sinä tiedät minkälainen Jumala on. Mitä Raamatussa sanotaan, Hän rakastaa meitä, mutta Hän ei halua sitä, että me teemme, pidämme Hänen sanansa halpana. Aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta, mutta jos se alkaa ensiksi meistä. Kun maan päällä alkaa lopunajan tuomiot, laittomuus lisääntyy, meistä alkaa tuomio ensin. Raamattu sanoo, Jeesus sanoo, että maailmanaikakauden lopulla, enkelit erottaa hyvät ja pahat Hänen valtakunnastaan. Se alkaa meistä tuomio ensin. Jos sinä rakastat Jumalaa, niin sinua ei tuomita, mutta jos sinä sanot Jumalaa eksyttäjäksi, että yksi seurakunta, joka on kiistaton Raamatun opetus, jos sinä sanot, että se on eksytys, niin silloin sinä olet Jumalan tuomion alla ja sinulle voi tapahtua mitä tahansa, kuinka kovasti sinä pilkkaat.

Minä jotenkin toivon sitä ja koen sitä, että Jumala on armollinen ja rakastava Jumala, Hän antaa aikaa myös pilkkaajille tehdä parannusta, mutta jos pilkkaaja ei käänny tieltänsä ja vastustaa Jumalaa, niin me olemme nähneet mitä Raamatussa on käynyt. Muistatteko mitä tapahtui alkuseurakunnan aikana, Ananias ja Safira, molemmat lähti tästä maailmasta, kun he petti Pyhää Henkeä. Eli meidän tulee ymmärtää, että me olemme vakavien asioiden kanssa tekemisissä, mutta jos sinä rakastat Jumalaa totuudessa, niin sinulla ei ole mitään hätää, sinä olet Jumalan hyvän huolenpidon kohteena. Tuomio ei tule tietenkään sinulle. Mutta ihminen, joka vastustaa Jumalan tahtoa, niin Hän on tuomion alla. Tiedätkö mitä, minäkin olen ollut uskovaisena Jumalan tuomion alla. Minä olen joutunut tekemään parannusta, Jumala on sanonut minulle, että tee parannus. Ja minua on lyöty sairaudella, oikeasti, tee parannus. Ja sitten kun minä tein parannuksen, pyysin anteeksi eräältä ihmiseltä, minun jalkani tuli terveeksi. Eli, nämä ovat sillä tavalla vakavia asioita, että Jumala on armahtava, Jumala on rakastava, mutta Hän ei saata itseänsä pilkata. Ja anteeksi, kun minä nyt toistan sitä ja toivon mukaan sen en ole minä yksistään.

Mutta tiedätkö mitä, Jumala ei todellakaan tykkää siitä jos Hänen sanaansa, minkä Hän piirtänyt selvästi, niin sanotaan, että se on eksytys, että on yksi seurakunta yhdellä paikkakunnalla. Se ei voi toteutua. Mitä muuta me voidaan sanoa, että kuinka monta muuta asiaa pitää laittaa henkselit Raamatun sanalle, mikä muu ei voi toteutua. Eihän Jumala anna meille sellaista käskyä, jota emme voisi toteuttaa, joka ei voi toimia. Se on meistä kiinni uskommeko me vai ei, haluammeko rakentaa omia rakennelmia vai Jumalan? Eli, nyt yritän lopettaa, minä olen aina huono lopettamaan, mutta sanon vielä sen että, meidän tulisi oikeasti ymmärtää se ja arvostaa sitä Jumalan työtä. Me voimme vielä vapaasti kokoontua tässä ajassa, mutta päivä tulee jolloin emme enää voi. Ja tulee maailmanlaajuinen vaino ja tiedätkö mitä? Ne jotka rakastaa Jumalaa, niin ne löytää ykseyden Jumalassa. Tiedätkö mitä? He elää väkevässä Jumalan voimassa. Ja he odottaa Jeesusta. Ja heidän sydämensä ilolaulu on, että tule Jeesus pian. Olkaa kaikki väkevästi siunattuja Herran Jeesuksen nimessä, amen.

Tämä oli tällainen, oliko tämä pelottava sanokaa vaan rehellisesti, oliko pelottava? Pelottiko? No tuliko ahdistus? Että minä en pärjää. Vai tuliko yhtään sellaista niinkun sydämelle rohkeutta, että kiitos Herralle? No, sen pitikin tulla, sitten olet ymmärtänyt asian oikealla tavalla, jos tulee rohkaisu sydämelle, kiitos Herralle.

 


Minkä sanoin syyksi Jumalan tuomiolle?

Sanoin puheessa: "Semmoinen ihminen, joka tulevina päivinä, nyt tätä päivää aikaisemmin tulee vastustamaan tätä mitä ollaan sanottu, että Jumala ennallistaa seurakunnan yhdeksi, joka vastustaa sitä ja pitää sitä eksytyksenä ja joka luulee, että Jeesuksen tulemukseen saakka voidaan olla herätysliikkeissä, niin Jumala tuomitsee sellaiset ihmiset uskovaiset riippumatta siitä mitä hän on tehnyt Jumalalle, vaikka kuinka paljon, niin Jumala tuomitsee heidät. Ja kuunnelkaa minkälainen se tuomio on, kuunnelkaa tarkkaan. Sairaudella isketään ja henkikin otetaan, jopa pois."

Jos ihmisille kuunnelluttaa vain tuon edellä olevan kohdan, ja sitten vääristelee sitä mitä sanoin, niin silloin voi vaikka saada sellaisen kuvan, että olisin tuominnut kaikki herätysliikkeissä olevat uskovat Jumalan tuomion alle, jota en kuitenkaan tehnyt.

Minä toin esille sen, että uskova ihminen, joka vastustaa ja pitää Jumalan seurakunnan ennallistamista yhdeksi seurakunnaksi ja pitää sitä eksytyksenä ja joka luulee, että Jeesuksen tulemukseen saakka voidaan olla herätysliikkeissä, niin Jumala tuomitsee sellaiset uskovat. Tuomio tulee siitä, että pitää Jumalan asetusta yhdestä seurakunnasta eksytyksenä. Kun lisäsin, että tuomio tulee myös siitä, että jos luulee voivansa olla Jeesuksen tulemukseen asti herätysliikkeissä, niin tarkoitin, sitä että vastustaa Jumalan seurakunnan ykseyttä pitäen sitä eksytyksenä ja sitä kautta sitten pitää kiinni herätysliike kristillisyydestä, eli uskovien hajaannuksesta, vaikka Jumala on kutsunut meidät pelastuksen kautta myös seurakunnan ykseyteen, eikä hajaannukseen.

Kerroin puheessani sen syyn miksi Jumala tulee tuomitsemaan sairaudella ja jopa kuolemalla joitakin uskovia, jotka ovat herätysliikkeiden sisällä. Jumala tulee tuomitsemaan sellaisen uskovan tulevina päivinä olkoon hän herätysliikkeessä (tai niiden ulkopuolella), joka sanoo Jumalan itse asettamaa yhtä seurakuntaa yhdellä paikkakunnalla eksytykseksi, mutta sen sijaan tulee olla hajaannuksessa (eri uskonsuunnissa, eikä yksi niin kuin Raamattu opettaa).

Toin myös esille, että jos joku sanoo yhden seurakunnan olevan eksytys, niin sellainen on Jumalan tuomion alla. Jos kuuntelet puheeni koko loppuosan, niin silloin huomaat, etten tarkoittanut sitä, että Jumala tuomitsee kaikki herätysliikkeissä olevat uskovat, vaan vain ne, jotka nousevat Jumalan säätämystä vastaan koskien yhtä ja jakamatonta Jumalan seurakuntaa.

Toki se olisi hyvä muistaa, että sellainen ihminen, joka tietää totuuden ja vastustaa sitä on eri asemassa Jumalan edessä, kun sellainen vilpitön uskova, joka ei vielä ymmärrä kaikkea ja muut ihmiset manipuloivat häntä väärään suuntaan. Toki kylläkin, jokaisella uskovalla on oma vastuunsa Herran edessä, mutta sekin on otettava huomioon, missä kasvuvaiheessa uskova on.

Puheessani toin myös sen esille, että lopunaikana nousee maailmanlaajuinen vaino uskovia kohtaan, jonka Herra Jeesus itse sanoi tulevan tapahtumaan ja siksikin emme voi enää tulevaisuudessa jatkaa herätysliike kristillisyyttä, koska totuutta rakastavia uskovia vainotaan eivätkä he siksikään voi enää kokoontua julkisesti. Raamatun sanan ilmoituksen mukaan on selvää ettemme voi jatkaa loppuun asti herätysliike- uskonsuuntien kristillisyyttä ja vainon tähden lopulta seurakunta löytää seurakunnan ykseyden tien.

Palaan takaisin siihen puheeni loppuosaan. Olen edelleen siinä samaa mieltä, että Jumala ennallistaa seurakuntaansa yhdeksi, alkuseurakunnan kaltaiseen tilaan ilman seurakuntaa jakavia uskonsuuntien nimikylttejä. Ja olen edelleen sitä mieltä, että Jumala tulee tuomitsemaan sellaisen uskovan, joka vastustaa tätä Jumalan työtä, kun Hän kokoaa seurakuntansa yhdeksi sen alkuperäiseen tilaansa. Ja olen edelleen sitä mieltä, että Jumala tulee lyömään sairaudella tai jopa kuolemalla, niitä jotka sanovat yhden seurakunnan olevan eksytys, koska he pilkkaavat Jumalaa ja Jumalan asetusta seurakunnasta, pitäen seurakunnan hajaannusta parempana kuin Jumalan asettamaa seurakunnan ykseyttä. Jumalan tuomio ei tule siitä, että kuuluu herätysliikkeisiin, vaan siitä, että vastustaa Jumalaa ja Hänen asetustaan yhdestä Jumalan seurakunnasta, jonka tulee kokoontua käytännössä ykseyden perustalla ja pitää tätä Jumalan seurakunnan ykseyttä eksytyksenä.

Aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta

Raamatussa sanotaan, että aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta, joka tarkoittaa Jumalan seurakuntaa, Jumalan kansaa. Jokainen, joka on lukenut Raamattua on nähnyt sen kuinka Jumala on lyönyt sairaudella sekä jopa kuolemalla niitä ihmisiä kansastaan, jotka ovat vastustaneet Jumalaa ja pitäneet pilkkanaan Jumalan asetuksia ja säädöksiä. Jumala ei ole tässä suhteessa muuttunut, sillä Hän yhä tänä päivänä toimii samalla tavalla suhteessa niihin Hänen kansassaan, jotka vastustavat ja pilkkaavat Jumalan asetuksia.

Jumala armossaan ja rakkaudessaan antaa aikaa tehdä parannusta ja hylätä Jumalan vastustamisen. Mutta aina Jumala on tuominnut kansassaan ne, jotka Häntä vastustavat ja pilkkaavat. Pilkkaamisella tarkoitan sitä, että ihminen hylkää Jumalan sanan totuuden ja asettaa totuuden tilalle valheen tai ihmisen asetuksen. Olen kokenut sydämessäni, että Jumala tulee tuomitsemaan kansassaan niitä, jotka sanovat yhden Jumalan seurakunnan ykseyden olevan eksytystä, ja että uskovien tulisi jäädä uskonsuuntien hajaannukseen eikä tavoitella seurakunnan jakamatonta ykseyttä. Se on Jumalan pilkkaamista, jos sanoo Jumalan asettaman seurakunnan ykseyden olevan eksytystä. Jumala tuomitsee kansaansa tietenkin myös muistakin vääristä asioista tässä lopunajassa, mutta Jyväskylässä puhumassani puheessa toin esille tämän seurakunta asian.

On todella kauhistuttavaa ja pelottavaa, että tässä ajassa kun Herran Jeesuksen toinen tulemus on lähellä ja me odotamme Jeesuksen tulemusta, niin jotkut uskovat sanovat Jumalan seurakunnan ykseyden olevan eksytystä, koska he haluavat pitää kiinni hajaannuksessa saavutetuista asemista tai ovat muuten ymmärtäneet väärin sen mitä Raamattu ihan oikeasti opettaa Jumalan seurakunnasta.

Minun Jyväskylän puheeni terän kärki oli osoitettu juuri niitä ihmisiä kohtaan, jotka sanovat Jumalan seurakunnan ykseyden olevan eksytystä, jota se ei tietenkään ole. Jumala armossaan on armollinen ja odottaa, että nämä, jotka sanovat Jumalan seurakunnan ykseyden olevan eksytystä tekisivät parannuksen, etteivät he menisi liian pitkälle ja joutuisi Jumalan tuomion alle. Jumala on armollinen ja rakastava Jumala myös tuomioissaan.

Se on todella ikävä asia, että kun Jumala haluaisi ennallistaa (ja ennallistaa) seurakuntaansa yhdeksi ykseyden tilaan, niin jotkut uskovat hyökkäävät sitä vastaan, pitäen hajaannusta, ihmisen aikaansaannosta parempana kuin Jumalan asettamaa seurakunnan käytännön ykseyden tilaa.

Matt 13:
40 Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa.
41 Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät laittomuutta,
42 ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
...................
47 Vielä taivasten valtakunta on nuotan kaltainen, joka heitettiin mereen ja kokosi kaikkinaisia kaloja.
48 Ja kun se tuli täyteen, vetivät he sen rannalle, istuutuivat ja kokosivat hyvät astioihin, mutta kelvottomat he viskasivat pois.
49 Näin on käyvä maailman lopussa; enkelit lähtevät ja erottavat pahat vanhurskaista
50 ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
51 Oletteko ymmärtäneet tämän kaiken?" He vastasivat hänelle: "Olemme".

Herra Jeesus sanoi, että maailman lopussa (aikakauden täyttymyksessä) enkelit erottelevat Jumalan valtakunnasta kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja tekevät laittomuutta. Herra Jeesus sanoi, että maailman lopussa enkelit erottavat pahat vanhurskaista, tarkoittaen sillä Jumalan valtakuntaa.

Jumalan valtakunta tarkoittaa Matt 13:40-51 jakeissa Jumalan seurakuntaa, Jumalan kansaa. Toisin sanoen Jumala sanoo sanassaan, että lopunaikana Jumalan tuomio käy yli seurakunnan, ja kaikki erilaisia syntejä harjoittavat uskovat tuomitaan ja osa heistä jopa erotetaan pois seurakunnasta ja pelastuksesta, koska he eivät tahtoneet tehdä parannusta. He ovat kiinni monenlaisissa synneissä.

Raamatusta näemme, että lopunaikana on tulossa Jumalan tuomiot Jumalan kansassa niille, jotka tekevät vääryyttä, laittomuutta, vastustavat ja pilkkaavat Jumalaa. Näiden tuomioiden alkaessa Jumala tulee toimimaan, niin kuin Hän on aina toiminut. Jumala kehottaa parannukseen, antaa aikaa parannuksen tekoon, mutta jos parannusta ei tapahdu, niin Jumala voi lyödä sairaudella (tässä täytyy muistaa, että sairaus ei ole aina Jumalan tuomio!) tai jopa kuolemalla niitä uskovia, jotka eivät nöyrry parannukseen, niin kuin Hän on tehnyt monta kertaa aikaisemmin, kuten sen näemme Raamatusta.

Olen kokenut Jumalan puhuneen minulle, että Hän tulee lyömään sairaudella tai jopa kuolemalla joitakin uskovia ihmisiä tässä lopunajassa, jotka vastustavat Jumalan seurakunnan ykseyttä, pitäen ihmisen aikaansaamaa hajaannusta parempana kuin Jumalan asettamaa seurakunnan ykseyttä. Toki näitä Jumalan tuomiota tulee myös muista synneistä lopunajassa, mutta olen tuonut tämän yhden asian esille, koska käsittelin sitä Jyväskylän puheessa.

Jos sinä elät Jumalaa rakastaen ja haluat kasvaa totuuden rakkaudessa uskossa Herraan Jeesukseen, niin silloin sinulla on sydämessä aina halua parannuksen tekemiseen, etkä tietenkään ole silloin Jumalan tuomion alla.

Jumalan seurakunta

Kuten alussa kirjoitin, niin sanoin saaneeni vain vähän negatiivista palautetta, mutta välillä todella aggressiivista ja lähinnä vain puheestani muutaman lyhyen irti otetun kohdan kautta. Eräs tällainen palaute on, että olisin perustamassa uutta maanalaista seurakuntaa, jota en tietenkään ole perustamassa. Olen puhunut aina Jumalan seurakunnasta ja sen ykseydestä, joka joutuu (tai saa Jumalan armosta) toimimaan maanalaisena seurakuntana, koska lopunaikana tulee nousemaan maailmanlaajuinen vaino uskovia kohtaan. On selvää, että tällaisessa tilanteessa seurakunta toimii maanalaisen seurakunnan tavoin, koska se ei voi vapaasti kokoontua julkisesti.

Eräs huhu, joka ei liity tähän Jyväskylän puheeseen, mutta liittyy toimintaani Jyväskylässä on sellainen, että olisin ollut aikeissa perustaa seurakunnan Jyväskylään, mutta se olisi mennyt pieleen, tämäkään ei ole totta. Jyväskylässä on uskovia ihmisiä, jotka ovat halunneet kuulla opetustani. Eräs uskovien yhdistys alkoi pitämään Jyväskylässä kokouksia ilmoittaen olevansa Jyväskylässä kokoontuva seurakunta, vaikka yhdistyksen kokousta järjestäneet ihmiset eivät asuneet Jyväskylässä. Huomautin heille tästä, että ilmoitusta pitäisi muuttaa, koska he eivät asu Jyväskylässä, eivätkä ole siten Jyväskylän (jyväskyläläisiä - eli Jyväskylän seurakuntaa) Herran seurakuntaa.

Minä kävin siis tämän yhdistyksen kutsumana puhumassa, enkä ollut tämän yhdistyksen jäsen, enkä ollut aikeissa perustaa seurakuntaa Jyväskylään. Lopetin yhteistyön tämän yhdistyksen kanssa kun he kutsuivat puhumaan ihmisen, joka on sanonut yhdistävänsä toisiinsa luterilaisuutta, Rooman katolisen kirkon uskomuksia, juutalaista uskoa sekä muita uskoja. En halunnut olla mukana sellaisen yhdistyksen kokouksissa kutsuttuna puhujana, joka sallii edellä olevan kaltaista eksytystä. Ilmoitin tälle yhdistykselle, etten ota enää kokouskutsuja vastaan, enkä tule enää puhumaan heidän tilaisuuksiinsa.

Jyväskylässä on kuitenkin monia uskovia, jotka haluavat kuunnella minun opetustani ja siksi olen sitten järjestänyt siellä kokouksia kerran kuukaudessa. Tarkoitukseni on Jyväskylässä rakentaa ja vahvistaa uskovia uskomaan Jumalan sanan totuuteen sekä varustautumaan uskon elämässä. Minä en ole perustamassa millekään paikkakunnalle seurakuntaa. Siinä työssä olen kuitenkin mukana kun Jumala ennallistaa seurakuntaansa, eli kokoaa olemassa olevan hajaannuksessa tilassa olevan seurakunnan ykseyden tilaan. Tämä ei ole seurakunnan perustamista, vaan jo olemassa olevan hajaannuksessa olevan seurakunnan palauttamista sen alkuperäiseen tilaansa.

Miksi kerroin tästä, että huhujen mukaan olisin ollut perustamassa Jyväskylään seurakuntaa, vaikka en ole sellaisessa ollut mukana? Sen tähden, koska jotkut levittävät tällaista valhetta, että he voisivat nyt nähdä sen, että heidän levittämänsä huhu perustuu valheeseen ja voisivat tehdä siinä kohden parannuksen, koska Jumalan silmissä valhe on syntiä, josta pitää tehdä parannusta. Ja myös siksi, että moni vilpitön uskova ei ajautuisi puhumaan ja levittämään valhepuheita, jota ikävä kyllä tapahtuu.

Loppusanat

Eräs iso ongelma meidän uskovien keskuudessa on se, että me otamme jonkun pienen kohdan irti asiayhteydestään ja kokonaisuudesta, ja sitten vääristelemme sen mitä on sanottu ja opetettu. Tätä voi tapahtua ihan vilpittömälle uskovalle, eikä aina ole edes kyse tahallisesta vääristelystä.

Jyväskylän puheestani voi saada silloin täysin väärän kuvan, jos ottaa vain sen yhden kohdan esille, mutta ei tuo sen kohdan kokonaisuutta esille, että mitä oikein tarkoitan tässä asiassa. Meille kaikille voi sattua sellaista, että haksahdamme ymmärtämään väärin, kun meidän eteemme laitetaan kokonaisuudesta irti revitty kohta. Minäkin olen tällaiseen asiaan haksahtanut ja saanut tehdä siitä parannusta.

Sitten on sellainen ikävä tilanne, missä jollakin ihmisellä on jotakin toista vastaan ja hän ottaa irti jonkin kohdan ja vääristelee sitä ja sitten alkaa manipuloimaan muita. Manipuloinnilla tarkoitan sitä, että kun ihmisille syöttää tiettyä väärään tulkintaan perustuvaa tietoa, niin liian helposti ihmiset lähtevät mukaan levittämään vääriä tulkintoja.

Jos minun Jyväskylän puheeni olisi kuunneltu alusta loppuun asti, niin silloin kykenee näkemään sen, että tarkoitin Jumalan tuomioiden tulevan sellaisen uskovan päälle, joka sanoo Jumalan seurakunnan ykseyden olevan eksytystä ja tällainen lausunto on Jumalan pilkkaamista, jossa pilkataan Jumalaa ja Hänen asetustaan.

Toin puheessani myös esille Jumalan armahtavan ja rakastavan puolen sekä toin oman esimerkkini kautta, että Jumalan tuomion alla oleva voi tehdä parannuksen ja saada Jumalan armon.

Matt 24:9 Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden.

Olen usein tuonut esille sen kuinka Jumala toimii herätysliikkeissä olevien uskovien kautta sekä uskonsuuntien ulkopuolella olevien uskovien kautta aina sen mukaan miten itse kukin haluaa uskoa Herraan Jeesukseen Raamatun totuuden mukaisesti. Mutta, nyt tässä lopunajassa herätysliike aikakausi tulee päätökseen ja sen tulee lopulta viimeistelemään maailmanlaajuinen vaino uskovia kohtaan, josta Herra Jeesus on kertonut ja opettanut Jumalan sanan ilmoituksessa.

Herra Jeesus puhui Matteuksen evankeliumin 24 luvussa siitä mitä tulee tapahtumaan vähän ennen Hänen tulemustaan. Eräs näistä Jeesuksen tulemuksen edeltäviä tapahtumia on se kun kaikki kansat maan päällä alkavat vihaamaan Herran Jeesuksen opetuslapsia, joka on sama asia kuin maailmanlaajuinen vaino. Tämä vaino johtuu siitä kun lopunajassa oleva seurakunta, eli ne uskovat, jotka pitävät kiinni totuudesta, niin heitä aletaan vainoamaan tämän tähden. Kun tämä vaino alkaa, niin seurakunta joutuu totisesti toimimaan maanalaisena seurakuntana, eikä voi enää julkisesti kokoontua minkään herätysliikkeen- tai uskonsuunnan alaisuudessa.

Herran Jeesuksen tulemus on lähellä ja siksi Jumala ennallistaa seurakuntansa yhdeksi ykseyden tilaan. Ja lopulta vainojen aikana ennen Herran Jeesuksen tulemusta kukaan Jumalaa totuudessa rakastava uskova ei voi olla enää minkään herätysliikkeen jäsen, koska silloin herätysliikkeet ovat tehneet maailman ja synnin kanssa kompromissin saadakseen jatkaa omana liikkeenään, mutta totuutta rakastavat uskovat ovat tulleet ulos herätysliikkeistä muodostaen ykseydestä käsin seurakunnan kokoontumisen.

Nyt on vielä vapaus kokoontua herätysliikkeissä, mutta kohta ei ole enää, ja siksikin Jumala haluaa, että uskovat alkavat varustautumaan ja järjestäytymään seurakuntana, jota tätä maailma ei kykene kontrolloimaan ja hallitsemaan. Suurin syy seurakunnan ennallistamiseen ykseyden tilaan on se, että se on Jumalan alkuperäinen ja ainoa asetus miten seurakunnan tulisi kokoontua omilla paikkakunnillaan.

1 Kor 10:
16 Siunauksen malja, jonka me siunaamme, eikö se ole osallisuus Kristuksen vereen? Se leipä, jonka murramme, eikö se ole osallisuus Kristuksen ruumiiseen?
17 Koska leipä on yksi, niin me monet olemme yksi ruumis; sillä me olemme kaikki tuosta yhdestä leivästä osalliset.

Yllä oleva Raamatun kohta kertoo meille sen, että seurakunnan ykseyden perustus, yksi ruumis (yksi seurakunta paikkakunnittain ja maailmanlaajuisesti) perustuu Kristuksen vereen, Jeesuksen sovitustyöhön.

Gal 5:
19 Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus,
20 epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot,

Eriseurat ja lahkot ovat lihan tekoja Raamatun sanan opetuksen mukaan. Hajaannuksessa elävä seurakunta elää eriseuroissa, jotka ovat usein syntyneet riitojen takia, tai jollakin on ollut eri näky kuin toisilla. Raamattu kuitenkin opettaa jakamattomasta yhdestä seurakunnasta, jonka tulisi elää ykseydestä käsin.

Kol 3:15 Ja vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha, johon te olette kutsututkin yhdessä ruumiissa, ja olkaa kiitolliset.

Jumala on luvannut meille, että Kristuksen rauha, Herran Jeesuksen rauha vallitsee meidän sydämiämme ja tähän rauhaan meidät on kutsuttu yhdessä ruumiissa (yksi seurakunta) ei hajaannuksen kautta. Kuinka paljon me todellakin arvostamme Herran Jeesuksen verta, joka on vuodatettu ei ainoastaan meidän syntiemme puolesta, vaikka se on tärkein ulottuvuus sen kanssa, että saamme yhteyden Jumalan kanssa, mutta Herran Jeesuksen veri on vuodatettu myös siksi, että olisimme ykseydestä käsin toimiva yksi seurakunta. Armahtakoon Herra meitä, ja tehkäämme parannusta itse kukin siinä missä sitä tulee tehdä. Minä ainakin olen armoa tarvitseva uskova ihminen, jonka tulee tehdä parannusta elämässään. En ole muita parempi, vaan monin tavoin huono ja vajavainen Herran edessä.

 

Petri Paavola 28.7.2021

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
Youtube puheeni: Herätysliike-aikakauden päättyminen - maanalaisen seurakunnan aikakausi

kotipetripaavola.com/ rabbi yhdistää eri uskoja toisiinsa

 

 


 

 

 

eXTReMe Tracker