Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Israel Palestiina kahden valtion malli on väärä ratkaisu

Lähi-idässä on ollut sotia ja selkkauksia aina siitä asti kun Israelin valtio näki päivänvalon vuonna 1948. Raamatun profetiallinen sana tuo esille sen kuinka ihmiskunnan viimeisinä päivinä Jerusalem ja Israel on kuin juovuttava malja sitä ympäröiville arabikansoille. Raamattu kertoo juovuttavan maljan kuvaavan petosta ja tuhon ajatuksia Israelin kansaa kohtaan.

Vaikka sinä et uskoisi Raamatun sanaan, niin siitä huolimatta sen teksti on jo noin 2500 vuotta sitten tarkasti profetoinut tämän hetkisen Lähi-idän tilanteen. On myös aivan varmaa, että Raamatun sanan profetia koskien Lähi-itää tulee toteutumaan kokonaan. Palestiinan valtion tunnustaminen tulee johtamaan petokseen sekä Lähi-idässä käytävään suursotaan ihmiskunnan viimeisinä päivinä.

Kaksi valtiota ei tuo ratkaisua

Monet luulevat kahden valtion mallin (Israel-Palestiina) olevan ratkaisu Lähi-idän jatkuviin kiistoihin ja konflikteihin. Kahden valtion malli ei kuitenkaan tuo ratkaisua Lähi-itään, vaan tulee olemaan ongelma, joka johtaa suursodan syttymiseen Lähi-idässä.

Fundamentalisti muslimit ovat aina ilmoittaneet päämääränsä olevan Israelin tuhoaminen. Sen jälkeen kun kahden valtion malli on asetettu Lähi-itään, niin äärimuslimit saavat "laillisen" tukikohdan Israelin valtion sisälle, josta käsin on helpompaa pyrkiä tuhoamaan Israelin valtio ja kansa. Kahden valtion malli on tuhon tie, ei Lähi-idän kiistan ratkaisu.

Ainoa oikea ja toimiva ratkaisu olisi sellainen malli, jossa arabimaat asuttaisivat maidensa alueille Israelissa asuvat palestiinalaiset. Näin ei kuitenkaan tule käymään, vaan kahden valtion malli asetetaan Lähi-itään.

Jooel 3:
1 ¶ Sillä katso, niinä päivinä ja siihen aikaan, kun minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon,
2 minä kokoan kaikki pakanakansat, vien ne alas Joosafatin laaksoon ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani, Israelin, tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansain sekaan, ovat jakaneet minun maani
3 ja heittäneet minun kansastani arpaa; ovat antaneet pojan porttoa vastaan sekä myyneet tytön viinistä, jonka ovat juoneet.

Raamatun profetiallinen sana ilmoittaa sen, että lopunaikana maailman kansat tulevat jakamaan Israelin maan. Tämä tarkoittaa sitä, että Palestiinan valtio syntyy Israelin valtion sisälle. Raamattu sanoo Jumalan tuomitsevan jokaisen joka on osallistunut Israelin maan jakamiseen lopunaikana. Älä hyväksy kahden valtion mallia Israelin valtion sisälle, koska muuten joudut Jumalan tuomittavaksi. Jumalan tuomio tulee huipentumaan Lähi-idässä käytävään suursotaan, jossa useat kansakunnat hyökkäävät Israelia vastaan.

Suursota Lähi-idässä

Sak 12:
1 ¶ Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra, joka on jännittänyt taivaan ja perustanut maan ja joka on luonut ihmisen hengen hänen sisimpäänsä:
2 Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä.
3 Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.
4 Sinä päivänä, sanoo Herra, minä lyön kaikki hevoset vauhkoudella ja niiden ratsastajat hulluudella. Mutta Juudan heimoa kohti minä avaan silmäni, ja kaikki kansojen hevoset minä lyön sokeudella.

Raamatun sanan profetia kertoo Israelin ja Jerusalemin ympärillä olevien arabikansojen olevan kuin juovuttava malja, jonka seurauksena he aistit turrutettuina pyrkivät tuhoamaan Israelin kansan. Tästä syystä Israel on jatkuvasti äärimuslimien terroristitekojen kohteena.

Sen jälkeen kun Israelin maa on jaettu, niin petoksen kautta koko maailma kääntyy Israelia vastaan, jonka seurauksena useat kansakunnat hyökkäävät Israelia vastaan. Raamatun sanan profetia kertoo Lähi-idän alueella käytävästä suursodasta lopunajassa. Raamatun profetian sanan mukaan Jumala itse tuottaa häviön jokaiselle hyökkääjävaltiolle. Jokainen joka hyväksyy kahden valtion mallin Israelin valtion sisälle on syypää Lähi-idän petokseen sekä siitä aiheutuvaan suursotaan.

Raamatun sanan profetian puhuessa hevosista ja ratsastajista liittäen sen lopunaikaan on kyse kielikuvasta, jolla kuvataan armeijaa ja sotatoimia. Tässä kohden ei kannata kompastua siihen ettei usko tämän kohdan puhuvan lopunajasta, sillä armeijat käyvät nykyään sotia nykyaikaisen aseteknologian kautta. Sakarjan kirjan profetia lopunajan suursodasta on ilmoitettu noin 2500 vuotta sitten. On ymmärrettävää ettei sinä aikana osattu kuvata nykyajan aseteknologiaa ja siksi sotatoimia on kuvattu sen aikaisten sotatoimien termeillä ja käsitteillä.

Psa 122:3 sinä Jerusalem, rakennettu kaupungiksi, johon kokoonnutaan yhteen,

Alkutekstin mukainen käännös; Jewish Puclication Society Old Testament Ps 122:3 Jerusalem, that art builded as a city that is compact together;

Jae kuuluu suomeksi: Psa 122:3 Jerusalem on rakennettu kaupungiksi joka kuuluu tiukasti yhteen.

Jumala on sanassaan ilmoittanut, että Jerusalemia ei saa jakaa, vaan se on kaupunki, joka kuuluu tiukasti yhteen. Jumala tulee tuomitsemaan lopun ajan viimeisinä päivinä pakanakansat sekä kaikki ne ihmiset, jotka ovat jakaneet Israelin maan ja Jerusalemin kaupungin vastoin Jumalan tahtoa. Jumala antaa myös koko Israelin maan juutalaisille, joille se kuuluukin.

Lopullinen Lähi-idän rauhan ratkaisu tapahtuu vasta silloin kun Herra Jeesus palaa maan päälle hallitsemaan Rauhanruhtinaana Jerusalemista käsin koko maailmaa. Sitä ennen antikristus tekee valerauhan Lähi-idässä, mutta johtaa lopulta Lähi-idän tuhoisaan lopun ajan sotaan, josta vain Israel tulee selviytymään voittajana Jumalan armosta. Raamatun profetiat lopun ajoista, Jerusalemin jakamisesta ja Israelin valtion ahdingosta, joka päätyy lopulta Israelin voitoksi tulevat toteutumaan hyvin pian.

Oikea ratkaisu ei kelpaa äärimuslimeille

Palestiinan kysymys sekä Lähi-idän ongelmat ratkeaisivat jos muslimit antaisivat israelilaisten asua omassa maassaan. Rikkaat arabimaat voisivat uudelleen asuttaa Palestiinan arabit ja antaa heille kunnon kodin ja elannon öljymiljardien tulojen kautta. Arabit eivät kuitenkaan halua tehdä tätä, vaan he haluavat pitää Palestiinan arabit kurjuudessa sekä kilpenä ja tekosyynä Israelia vastaan. Ongelma poistuisi jos arabimaat uudelleen asuttaisivat palestiinalaiset eri arabimaihin, josta he ovat alunperin kotoisin.

Itse asiassa käsitettä Palestiina valtio ei ole ollut olemassa ennen Israelin valtion syntymistä 1948. Käsite Palestiinan valtio tuli Israelin valtion syntymisen jälkeen, joka tapahtui 1948. Käsite Palestiinan valtio perustettiin ainoastaan siitä syystä että sen kautta koitetaan tuhota Israel ja saada maailman sympatiat arabien puolelle.

Vuoden 70 jKr. jolloin Jerusalemin temppeli tuhottiin ja Israelin kansa joutui hajaannukseen kaikkien kansojen sekaan ei Lähi-idässä ole ollut Palestiinan valtiota eikä sitä ennen. Lähi-idässä ei ole ollut ennen Israelin valtion perustamista Palestiinan valtiota, jolla olisi ollut oma raha, omat selkeät kansakunnan rajat, valtion omat johtajat tai hallitsijat tai oma valuutta. Vuoden 70 jKr. jälkeen Israelin maa oli roomalaisten, bysanttilaisten, arabien, seljukkien, ristiretkeläisten, ammelukkien, turkkilaisen ottomaanien ja brittiläisten mandaattihallinnon alaisuudessa.

Arabitkaan ei puhuneet Palestiinan valtiosta mitään ennen kuin vasta Israelin valtion perustamisen jälkeen. Israelin maan historia todistaa, että se ei ole koskaan kuulunut Palestiinan valtiolle. Raamatun todistuksen mukaan Israelin maa kuuluu juutalaisille, jotka saivat sen virallisesti haltuunsa vuonna 1948. Palestiinan arabit ovat Egyptin Libanonin, Syyrian, Jordanian ja Irakin arabien jälkeläisiä, jotka ovat asettuneet Israelin maalle.

"Palestiinan valtio" on koraanin opetuksia kirjaimellisesti uskovien arabien suunnitelma ja siksi maailman ihmisistä suuri osa ei tiedä sitä kenelle Israel todella kuuluu, vaan he ovat uskoneet vääristetyn version, joka koittaa uskotella maailmalle, että Israel toimii väärin ja palestiinalaiset ovat uhreja. Palestiinalaiset ovat fundamentalismi Islamin kannattajien uhreja, ei Israelin joka puolustaa omaa kansaansa fundamentalisti arabeja vastaan. En puolusta kaikkia Israelin toimia Israelin maalla, mutta on ihan selvää, että islamistinen terrorismi on syynä Lähi-idän ongelmiin, eikä Israel, joka taistelee oman olemassaolonsa puolesta islamilaista terrorismia vastaan.

Palestiinan valtion käsite on arabien luomus, jonka kautta fundamentalisti muslimit syyllistävät Israelia sekä he haluavat usuttaa koko maailman tuomitsemaan Israelia. Valitettavasti fundamentalisti muslimit ovat onnistuneet tässä ja suurin osa maailman ihmisiä on sokeita sille mitä Lähi-idässä tapahtuu ja mikä on Lähi-idän ongelmien suurin syy ja syyllinen. Jos fundamentalisti muslimit lopettaisivat aikeensa tuhota Israelin valtion, niin Lähi-idän ongelma olisi sillä ratkaisu.

Muslimit sanovat Palestiinan kuuluvan heille sekä Jerusalemin olevan heille pyhä paikka. Koraanissa ei ole kuitenkaan mainittu kertaakaan sanoja Palestiina tai Jerusalem. Koraanin mukaan käsitteillä Palestiina tai Jerusalem ei ole minkäänlaista merkitystä muslimeille, koska Koraani ei puhu niistä yhtään mitään. Muslimit käyttävät Palestiinaa ja Jerusalemia keppihevosena aikomuksilleen hävittää Israel ja juutalaiset pois maailman kartalta.

Arabien Palestiina kortti on siis keino yrittää tuhota Israel sekä saada koko maailma Israelin vastaan. Siinä arabit tulevat onnistumaan vähäksi aikaa, kunnes Jumala palauttaa Israelin maan juutalaisille, jolle se kuuluu.

Siunaa Israelia

4 Moos 6:
22 ¶ Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:
23 "Puhu Aaronille ja hänen pojillensa ja sano: Siunatessanne israelilaisia sanokaa heille:
24 Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua;
25 Herra valistakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen;
26 Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan.
27 Näin he laskekoot minun nimeni israelilaisten ylitse, ja minä siunaan heitä."

Raamattu opettaa meitä siunaamaan Israelin kansaa. Israelin siunaaminen ei tarkoita sitä, että meidän tulisi hyväksyä kaikki Israelin teot ja toimet, vaan sitä että siunatessamme Israelia toivomme ja rukoilemme Jumalan tahdon toteutuvan Israelin kansan keskuudessa.

Palestiinan valtion syntymisen hyväksyminen Israelin valtion sisälle ei ole Israelin siunaamista, vaan petoksen hyväksymisen osoitus. Sellaisen petoksen hyväksymistä, joka pyrkii tuhoamaan Israelin.

1 Moos 12:
1 ¶ Ja Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan.
2 Niin minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi.
3 Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä."

Aabrahamista syntyi Israelin kansa ja Herra Jeesus on syntynyt maan päälle Israelin kansasta. Herra Jeesus on siunaus kaikille maan kansoille.

Raamatun opetuksen mukaan Israelia siunaavat tulevat siunatuiksi ja Israelia kiroavat tuhoutuvat. Historia todistaa sen että kaikki, jotka ovat kironneet ja nousseet Israelia vastaan ovat itse tuhoutuneet. Israelin siunaamiseen liittyy Jumalan tahdon toteutuminen Israelin kansan kohdalla, joka tulee huipentumaan siihen, kun lopunaikana Israelin kansan jäännös (kolmasosa) tekee parannuksen ja uskoo Jeesuksen olevan Herra, Messias ja Pelastaja:

Sak 13:
1 ¶ Sinä päivänä on Daavidin suvulla ja Jerusalemin asukkailla oleva avoin lähde syntiä ja saastaisuutta vastaan.
2 Ja sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot, minä hävitän epäjumalain nimet maasta, eikä niitä enää muisteta. Myöskin profeetat ja saastaisuuden hengen minä ajan maasta pois.
..................
8 Ja näin on käyvä koko maassa, sanoo Herra: kaksi osaa siitä hävitetään ja saa surmansa, mutta kolmas osa siitä jää jäljelle.
9 Ja sen kolmannen osan minä vien tuleen; minä sulatan heidät, niinkuin hopea sulatetaan, ja koettelen heitä, niinkuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "Se on minun kansani," ja se sanoo: "Herra, minun Jumalani".

Siunaamalla Israelia rukoilemme heidän puolestaan, että he kansakuntana (jäännös-kolmasosa) uskovat Herraan Jeesukseen. Siunaamalla Israelia, Israel tulee näkemään todellisen siunauksen, eli Herran Jeesuksen.

Todellinen ratkaisu

Siitäkin huolimatta vaikka et uskoisi Raamatun olevan Jumalan sanaa, niin se on Jumalan sanan ilmoitus ihmiskunnalle. Raamatun sanan profetiat toteutuvat silmiemme edessä siitäkin huolimatta vaikka emme uskoisi Raamatun Jumalaan. Raamattu on totisesti Jumalan sanaa ja oikea sekä todellinen ratkaisu on uskoa Herraan Jeesukseen syntien anteeksisaamiseksi.

Raamattu sanoo ihmisen olevan synnin orjana vailla pelastusta sekä yhteyttä Luoja Jumalaan. Tämä tarkoittaa sitä, että jumalaton ihminen on kulkemassa kohti iankaikkista kadotusta oman valintansa tähden. Jumala on valmistanut sinulle pelastuksen Herran Jeesuksen kautta.

Raamattu sanoo Jumalan rakastavan maailman ihmisiä niin paljon, että Hän lähetti oman Poikansa (Jeesus) maailmaan ettei yksikään joka uskoo Herraan Jeesukseen joutuisi kadotukseen, vaan hän saisi iankaikkisen elämän uskon kautta Herraan Jeesukseen.

Jos tunnustat syntisi Jumalalle, teet parannuksen (katumus, mielenmuutos, ajatella uudella tavalla) sekä uskot Herraan Jeesukseen, niin saat syntisi anteeksi ja osallisuuden iankaikkiseen elämään.

 


Linkkisuositus:
Israel ja Palestiina konflikti

 

 

Petri Paavola 18.12.2014

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769

 

 

 

eXTReMe Tracker