Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Jari Sarasvuo Kallion kirkossa

Jari Sarasvuo puhui tuhlaajapojasta Kallion kirkossa 25.11.2013. Sarasvuon puhe oli Raamatun sanan vastainen, Jumalaa loukkaava ja täynnä ylimielisyyttä ja ylpeyttä. Tarkoitukseni ei ole henkilökohtaisesti hyökätä tai lyödä Jaria, vaan arvioida hänen puheensa Raamatun sanan valossa.

En käy koko puhetta läpi, mutta pyrin tuomaan esille Jarin puheesta asioita, joissa hän ei ymmärtänyt lukemaansa, jonka seurauksena hän vääristi Jumalan sanan totuutta sekä hyökkäsi Jumalan pyhyyttä vastaan. Tarkoitukseni ei ole mitenkään halventaa Jaria tai nousta hänen yläpuolelleen, vaan tuoda esille sen mitä Raamattu ihan oikeasti opettaa.
 

Sisällys:
Jarin anteeksiantamus
Kainin veljesviha
Nooan tarina
Tuhlaajapoika

 

Jarin anteeksiantamus

Jari sanoi, että tuhlaajapoika on se Raamatun teksti, jonka kautta hän yrittää antaa anteeksi Raamatun Jumalalle. Jarin mukaan ihmisen on vaikea antaa anteeksi Raamatun Jumalalle, eikä päinvastoin.

Jari sanoi julmistuneensa Jumalalle lukiessaan lapsena Raamattua. Hän sanoi, että vasta sen jälkeen kun hän on ymmärtänyt tuhlaajapojan tarinaa, niin hän on alkanut tehdä omalta puoleltaan sovintotyötä.

Jes 55:
7 Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta.
8 Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra.
9 Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne.

Jari asettuu Kaikkivaltiaan Jumalan yläpuolelle kääntäen ihmisen ja Jumalan suhteen väärinpäin, sillä Raamatun sanan todistuksen mukaan ihminen on syntinen, joka tarvitsee syntien anteeksiantamusta Jumalalta. Jumala ei tarvitse ihmisen anteeksiantamusta Itseään kohtaan, sillä Jumala on Pyhä ja Täydellinen Jumala, jossa ei ole rikkomusta ja syntiä.

Jari Sarasvuo asettuu omassa ylpeydessään ja ylimielisyydessään Jumalan yläpuolelle tuomariksi, joka aikoo arvioida antaako hän anteeksi Jumalalle vai ei. Jari liikkuu hyvin vaarallisilla vesillä, sillä Jumala ei salli itseänsä pilkata:

Gal 6:7 Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.

Jari Sarasvuon puhe täyttää Jumalanpilkkaamisen kriteerit, sillä hän koittaa asettautua tuomariksi Jumalan yläpuolelle. Raamatun sanan opetuksen mukaan ihminen joutuu niittämään sen minkä hän on kylvänyt. Jarin ainoa pelastus on nöyrtyminen, parannuksen tekeminen ja uskominen Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa.

Jarin puheen aloituksesta tulee esille ihmisen synnin uhma ja kapina Jumalaa vastaan, joka purkautuu siten, että ihminen ei hyväksy Jumalan tekoja, vaan haluaa korjata, ohjata ja neuvoa Jumalaa. Edellä oleva synnin uhma ja kapina on Jumalattoman ihmisen tunnusmerkki, joka on eksynyt sielunviholliseen ansaan, jossa ihminen pyrkii asettumaan Jumalan tuomariksi, koska ihminen on omasta mielestään Jumalaa parempi ja oikeudenmukaisempi.

Apt 10:
38 te tiedätte, kuinka Jumala Pyhällä Hengellä ja voimalla oli voidellut Jeesuksen Nasaretilaisen, hänet, joka vaelsi ympäri ja teki hyvää ja paransi kaikki perkeleen valtaan joutuneet; sillä Jumala oli hänen kanssansa.
39 Ja me olemme kaiken sen todistajat, mitä hän teki juutalaisten maassa ja Jerusalemissa; ja hänet he ripustivat puuhun ja tappoivat.
40 Hänet Jumala herätti kolmantena päivänä ja antoi hänen ilmestyä,
41 ei kaikelle kansalle, vaan Jumalan ennen valitsemille todistajille, meille, jotka söimme ja joimme hänen kanssaan sen jälkeen, kuin hän oli kuolleista noussut.
42 Ja hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että hän on se, jonka Jumala on asettanut elävien ja kuolleitten tuomariksi.
43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."

Raamatun sanan todistuksen mukaan jokainen ihminen on syntinen ja vailla Jumalan kirkkautta, siksi ihminen tarvitsee syntien anteeksiantamusta Jumalalta. Jari Sarasvuo on eksynyt sielu, jonka tulisi tehdä parannus ja uskoa Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa, että hän saisi syntinsä anteeksi ja ymmärtäisi todellisen totuuden.

Kainin veljesviha

Jari Sarasvuo otti puheessaan esille Raamatun veljesvihat, joista hän otti esimerkin Kainista ja Aabelista. Sarasvuo tuo esille, että ensimmäinen maailmaan syntynyt lapsi on murhaaja.

Sarasvuo pohti puheessaan, että miksi Kain tappoi Aabelin. Hän päätyi siihen, että ilmeisesti Jumala ei ollut kasvissyöjä, vaan nautti rasvasta tehdyn polttouhrin kärystä enemmän, kääntäen kiittävät siunaavat kasvonsa Aabelin uhriin. Sarasvuon mukaan Kain tunsi osattomuutta. Jari sanoi, että hän tulee puheessaan näyttämään kuinka Raamatussa toistuu näiden veljesviha tarinoiden kautta osattomuus, kateus, petos, kauna ja murhanhimo, kunnes lopulta tulemme tuhlaajapoikaan.

Sarasvuon mukaan Jumala koitti jollakin tavalla eheyttää Kainia sanoessaan miksi katsot alaspäin, nosta katseesi, olet tehnyt oikein nauti siitä. Sarasvuo sanoi ettei se käynyt Kainille ja hän vei Aabelin niitylle, jossa hän tappoi Aabelin.

1 Moos 4:
1 ¶ Ja mies yhtyi vaimoonsa Eevaan; ja tämä tuli raskaaksi ja synnytti Kainin ja sanoi: "Minä olen saanut pojan Herran avulla".
2 Ja taas hän synnytti pojan, veljen Kainille, Aabelin. Ja Aabelista tuli lampuri, mutta Kainista peltomies.
3 ¶ Ja jonkun ajan kuluttua tapahtui, että Kain toi maan hedelmistä uhrilahjan Herralle;
4 ja myöskin Aabel toi uhrilahjan laumansa esikoisista, niiden rasvoista. Ja Herra katsoi Aabelin ja hänen uhrilahjansa puoleen;
5 mutta Kainin ja hänen uhrilahjansa puoleen hän ei katsonut. Silloin Kain vihastui kovin, ja hänen hahmonsa synkistyi.
6 ¶ Ja Herra sanoi Kainille: "Miksi olet vihastunut, ja miksi hahmosi synkistyy?
7 Eikö niin: jos teet hyvin, voit kohottaa katseesi; mutta jos et hyvin tee, niin väijyy synti ovella, ja sen halu on sinuun, mutta hallitse sinä sitä!"
8 ¶ Ja Kain sanoi veljellensä Aabelille: "Menkäämme kedolle". Ja heidän kedolla ollessansa Kain karkasi veljensä Aabelin kimppuun ja tappoi hänet.

Sarasvuon puheessa tulee taas esille Jumalan pilkkaaminen, sillä heitto että Jumala ei ollut ilmeisesti kasvissyöjä, vaan nautti enemmän  rasvasta tehdyn polttouhrin kärystä, kääntäen kiittävät siunaavat kasvonsa Aabelin uhriin on Jumalan pilkkaamista.

Jari pilkkaa Jumalaa siksi, koska hän ei ymmärrä sitä mitä Raamattu sanoo. Jumala ei katsonut Kainiin ja hänen uhrilahjansa puoleen, koska Kainin sydämessä asui synti ja pahuus. Kyse ei ollut pelkästään uhrilahjasta, vaan sydämen asenteesta.

Aabelin sydämen asenne oli oikea ja hän toi Jumalalle uhrilahjaksi laumansa esikoisista, niiden rasvoista. Aabelin uhrilahja oli esikuvaa Jeesuksesta, joka Jumalan ainokaisena (esikoinen) Poikana ja Jumalan Karitsana tulee kuolemaan ihmisten syntien tähden. Herran Jeesuksen veri tuo sovituksen niille ihmisille, jotka tekevät parannuksen ja uskovat Herraan Jeesukseen.

Jarin puheesta jäi sellainen kuva, että ikään kuin hän olisi syyllistänyt Jumalaa, koska Jumala ei katsonut Kainin puoleen, niin siksi Kain tunsi osattomuutta, kateutta, kaunaa ja hän petoksen kautta murhanhimossaan tappoi veljensä.

Kainin toteuttama murha ei ollut Jumalan syy, vaan Kainin sydämessä asuvan synnin syy. Raamatun opetuksen mukaan Kainin sydämessä asuva synti sai hänet vihastumaan, koska hänen uhrilahjansa ei miellyttänyt Jumalaa. Kainin vihastuminen sai hänet synkistymään. Kain oli kateellinen ja vihainen veljelleen, jonka seurauksena hän tappoi veljensä Aabelin.

Kainin kateellisuuden takana oli halu olla veljeään parempi. Kain halusi omia Jumalan mielisuosion itselleen, eikä hän kestänyt sitä, että hänen lahjansa ei kelvannut Jumalalle. Kateellisuus hyvin usein halveksuu muita ja eksyttää ihmisen pitämään itseään kaikkia muita parempana. Kateus johtaa vihantunteeseen, sillä silloin kun kateellinen ihminen ei ole kaiken huomion keskipiste, niin hän vihastuu ja alkaa vihaamaan niitä ihmisiä, jotka saavat hänen sijastaan huomiota.

Sarasvuon mukaan Jumala koitti jollakin tavalla eheyttää Kainia sanoessaan miksi katsot alaspäin, nosta katseesi, olet tehnyt oikein nauti siitä. Sarasvuo sanoi ettei se käynyt Kainille ja hän vei Aabelin niitylle, jossa hän tappoi Aabelin.

Jumala ei hyväksynyt Kainin tekoa, eikä missään vaiheessaan sanonut Kainin tehneen oikein. Kain tappoi Aabelin, koska hän tunsi vihaa ja kateutta Aabelia kohtaan. Kainin osattomuuden kokeminen johtui kateudesta Aabelia kohtaan. Kainin olisi pitänyt iloita veljensä puolesta sekä pyrkiä elämään Jumalan tahdon mukaisesti

Jumalan tahdon toteuttaminen varjelee ihmisen synnin pahuudelta ja synnin kavalista juonista. Jos ihminen toimii vastoin Jumalan tahtoa, niin synnin halu kasvaa ja paisuu hänen sydämessään johdattaen ihmisen syvemmälle synnin orjuuteen. Kain antoi kateellisuuden ja vihan kasvaa ja paisua sydämessään, jonka seurauksena hän päätyi kauheaan tekoon.

Nooan tarina

Jari Sarasvuo siirtyi puheessaan käsittelemään Nooaa. Hän sanoi Nooan saaneen viestin, että 120 vuoden kuluttua tulee vedenpaisumus, koska muut jumalat, eli jumalten pojat katseli maan tyttäriä ja viehättyivät heistä ja tulivat alas ja yhtyivät heihin ja he saivat lapsia, joista tuli muinaisajan sankareita kuten Herkuleksia ja Conan barbaareita.

Raamatun opetuksen mukaan oli kyse Jumalan pojista, jotka olivat langenneita enkeleitä. Lue lisää: Raamatun jättiläiset

Jari Sarasvuo kertoo että hän on kokenut olevansa erittäin tuskainen omassa Jumala suhteessaan siihen vanhan testamentin Raamatun henkeen sekä Jumalan käytökseen ja Hänen valittujensa henkeen.

Jari jatkaa puhettaan sanoen, että Nooalla oli kolme poikaa Seem, Haam ja Jaafet. Jari jatkaa edelleen puhettaan kertoen kuinka Nooa joi viiniä ja sammui alastomana telttaansa. Jari sanoi, että Haam meni isänsä telttaan ja näki alastomana sammuneen isänsä hävyn. Jari sanoo Haamin säikähtäneen näkemäänsä, jonka jälkeen Jari sanoi, että sanokaa minulle joku uskonto joka ei olisi neuroottinen ja hysteerinen seksuaalisuudelle. Jarin mukaan kaikki uskonnot ovat paniikissa seksuaalisuudesta.

Raamatun opetuksen mukaan seksuaalisuus miehen ja naisen välillä pysyvässä parisuhteessa (avioliitto) on Jumalan antama kaunis lahja. Raamattu ei ole seksuaali- kielteinen kirja, vaan kertoo seksuaalisuuden olevan kaunis lahja miehille ja naisille. Raamattu tuomitsee ainoastaan synnillisen seksin harrastamisen. Raamattu ei suhtaudu neuroottisesti seksiin, mutta tuomitsee synnin. Ilmeisesti Jari ei tiedä tätä.

Jari jatkaa puhettaan sanoen kuinka Haam tulee veljiensä luokse purkaen kokemustaan, jolloin veljet moittivat Haamia, koska kielivät myöhemmin isälleen.  Jari jatkaa edelleen puhettaan sanoen kuinkla veljet vetävät viitan päällensä kävellen selin sisälle telttaan heittäen viitan Nooan päälle.

Jari jatkaa puhettaan sanoen, että Nooa heräsi krapulassa ja kuullessaan Haamin erehdyksestä, niin hän kiroaa Haamin pojan Kanaanin ja ilmoittaen että sinun jälkeläisesi ovat veljiesi orjien orjia. Jari sanoi, että hänen on pakko sanoa ettei tämä tarina maistunut hänelle. Jarin mukaan se on kohtuuton, se Jumalan valitun Nooan raivo kuopukselleen, sillä hän syyttää siitä isänsä hävyn nähneen kuopuksen lasta, kiroten sen lapsen sukulinjan orjien orjaksi.

1 Moos 9:
20 Ja Nooa oli peltomies ja ensimmäinen, joka istutti viinitarhan.
21 Mutta kun hän joi viiniä, niin hän juopui ja makasi alasti (galah) majassansa.
22 Ja Haam, Kanaanin isä, näki isänsä hävyn (ervah) ja kertoi siitä molemmille veljillensä ulkona.
23 Niin Seem ja Jaafet ottivat vaipan ja panivat molemmat sen hartioilleen ja menivät selin sisään ja peittivät isänsä hävyn; ja heidän kasvonsa olivat käännetyt toisaalle, niin etteivät he nähneet isänsä häpyä.
24 ¶ Kun Nooa heräsi päihtymyksestänsä ja sai tietää, mitä hänen nuorin poikansa oli hänelle tehnyt,
25 niin hän sanoi: "Kirottu olkoon Kanaan, olkoon hän veljiensä orjain orja".
26 Vielä hän sanoi: "Kiitetty olkoon Herra, Seemin Jumala, ja olkoon Kanaan heidän orjansa.
27 Jumala laajentakoon Jaafetin, ja asukoon hän Seemin majoissa, ja Kanaan olkoon heidän orjansa."

Jari Sarasvuo ei ole Raamatullisessa uskossa, vaan jumalattomuuden tilassa, siksi hän ei ymmärrä mitä edellä olevassa Raamatun kohdassa tapahtuu. Kun jumalaton ihminen lukee Raamattua ja yrittää selittää sitä, niin hän on kuin sokea joka yrittää tunnustella asioita ja esineitä, joita hän ei ole koskaan nähnyt eikä tiedä niiden muotoja ja ulkonäköä. On arvaamatta selvää, ettei sokea kykene kertomaan sellaista mitä hän ei näe eikä ymmärrä. Kun tutkimme edellä olevan Raamatun kohdan, niin saamme selvän siitä mitä siinä tapahtuu ja miksi ja minkä tähden kirous tuli.

Nooa teki syntiä ja humaltui viinistä maaten alasti teltassaan. 1 Moos 9:21:ssa on hepreaksi sana galah, joka tarkoittaa tässä yhteydessä olla paljastettu (tarkoittaen alastomuutta). Galah sana ei viittaa syntiin tai häpeään.

1 Moos 9:22:ssa on hepreaksi sana ervah, joka tarkoittaa alastomuutta, epäpuhdasta, häpeää, säädyttömyys ja sopimaton käytös. Kun Raamattu sanoo, että Haam näki isänsä hävyn (ervah), niin se on kiertoilmaus sille, että Haam käytti isäänsä seksuaalisesti hyväkseen (homoseksuaalinen akti).

Hepreankielisessä Raamatussa (VT) käytetään useassa kohdassa kiertoilmaisua (eufemismi) tarkoittamaan seksiaktia. Kiertoilmaisun tarkoituksena on käyttää korvaavaa sanaa seksiaktista, joka ei loukkaa lukijaa tai kuulijaa. VT:ssa on useita kohtia, joissa kiertoilmaisu tarkoittaa seksiaktia. Muun muassa seuraavissa kohdissa on kiertoilmaus:

1 Moos 4:

1 ¶ Ja mies yhtyi (jada) vaimoonsa Eevaan; ja tämä tuli raskaaksi ja synnytti Kainin ja sanoi: "Minä olen saanut pojan Herran avulla".

2 Ja taas hän synnytti pojan, veljen Kainille, Aabelin. Ja Aabelista tuli lampuri, mutta Kainista peltomies.

1 Moos 4:17 Ja Kain yhtyi (jada) vaimoonsa, ja tämä tuli raskaaksi ja synnytti Hanokin. Ja hän rakensi kaupungin ja antoi sille kaupungille poikansa nimen Hanok.

1 Moos 4:25 Ja Aadam yhtyi (jada) taas vaimoonsa, ja tämä synnytti pojan ja antoi hänelle nimen Seet, sanoen: "Jumala on suonut minulle toisen pojan Aabelin sijaan, koska Kain hänet surmasi".

Hepreankielen sana jada tarkoittaa tietää ja tuntea. Suomenkielisessä Raamatussa yllä olevissa kohdissa jada sana on käännetty sanalla yhtyä, koska kyseessä on kiertoilmaus seksiaktista. Englanninkieliset Raamatut käyttävät edellä olevissa kohdissa sanaa knew (tiesi, tunsi), mutta kyseessä on kiertoilmaus, joka tarkoittaa seksiaktia, siksi 33/38 käännös kääntää tietää ja tuntea sanan sanalla yhtyä. 

1 Moos 9:21 käyttää alastomuus sanaa ei negatiivisessa mielessä, mutta koska jae 22 käyttää hepreankielen alastomuus sanaa, jolla on myös negatiivinen merkitys, niin on varmaa, että kun Haam näki isänsä hävyn, niin se oli kiertoilmaus seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jota Haam harjoitti nukkuvaa isäänsä kohtaan. Kyse ei ollut Haamin erehdyksestä, vaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä. On päivänselvää ettei kirous voinut tulla siitä, että Haam oli pelkästään nähnyt isänsä alastomuuden.

Miksi tuomio ja kirous tuli Haamin pojalle, eikä Haamille itselleen? Kirous tuli molemmille koko sukuun, sillä Haam oli Kanaanin suvun kantaisä. Nooa sai tietää mitä Haam oli hänelle tehnyt (joko profetian kautta tai joku kertoi). Kun Nooa kirosi Kanaanin (sekä Haamin), niin se ei ollut pelkkä ärtymys tai suuttumus, vaan profeetallinen ilmoitus, sillä Jumala ilmoitti Nooalle Kanaanin suvun synnit ja sen seurauksena tulevan kirouksen.

Tutkimalla Raamattua näemme, että Kanaanin suku harjoitti homoseksuaalisuutta ja muita iljettäviä syntejä. Tässä valossa ymmärrämme miksi Kanaanin sukua kohtasi kirous, koska he elivät homoseksuaalisuudessa ja muissa synneissä kapinoiden Jumalaa vastaan.

Nooan profetian sanat: "Kirottu olkoon Kanaan, olkoon hän veljiensä orjain orja" ei tarkoita orjuutta, vaan sitä että he palvelevat veljiänsä. Hepreankielessä jakeessa on sana ebed, joka tarkoittaa palvelijaa. Englanninkieliset käännökset kääntävät jakeen alkutekstin mukaisesti:

Gen 9:25 And he said, Cursed be Canaan; a servant of servants shall he be unto his brethren. (KJV)

Jari Sarasvuo sanoi tarinan olevan kohtuuton. Koska Jari ei ymmärtänyt Raamatun sanan opetusta ja merkitystä ja sen profetiallisuutta, niin siksi hän oli vihainen Jumalalle. Jos Jari olisi oikeasti uskossa, niin hän kykenisi näkemään totuuden tässä asiassa, jonka seurauksena kaikki ihmisen itse tekemät ja keksimät vääristymät Jumalan sanasta korjaantuisivat.

Tuhlaajapoika

Jari Sarasvuo siirtyi puhumaan tuhlaajapojasta (Luukas luku 15), sanoen että ennen tätä tarinaa Jeesus puhui kaksi lämppäritarinaa, Hän kertoi kadonneesta lampaasta ja sitten Hän kertoo kuinka kymmenestä kolikosta katoaa yksi.

Jari ei kertonut tuhlaajapojan tarinaa Raamatun kontekstista käsin, vaan jumalattoman ihmisen näkemyksen armosta ja anteeksiantamuksesta. Jari ei ymmärtänyt sitä, että kadonnut lammas tarina oli kertomus siitä kuinka syntinen ihminen tekee parannuksen synneistään, jolloin paimen (Jumala) iloitsee löydettyään kadonneen lampaan.

Jeesus rinnasti ja vertasi tuhlaajapojan tarinan kadonnut lammas tarinaan. Raamatussa tuhlaajapoika meni itseensä (katui ja teki parannuksen) ja palasi takaisin isän luokse sanoen isälleen, että hän on tehnyt syntiä taivasta vastaan sekä isänsä edessä. Isä näki ja tiesi pojan tehneen parannuksen synneistään, siksi hän juoksi kaukaa poikansa luokse armahtaen hänet.

Sarasvuo ei puhunut eikä ymmärtänyt tarinan olevan esikuva siitä kuinka uskosta luopunut Jumalan lapsi saa armon uudelleen ja yhteyden Jumalaan  sen jälkeen kun hän on katunut ja tehnyt parannuksen synneistään. Sarasvuo puhui jumalattoman ihmisen mukaisesta armosta ja anteeksiantamuksesta, ei Raamatun ilmoittamasta armosta ja anteeksiantamuksesta syntiselle ihmiselle.

Jari Sarasvuo sanoi, että tuhlaajapojan isä oli vertauskuva Jumalasta ja että tämä on tarina armosta. Jari sanoi että hänen ajatuksensa on lyhyesti koittaa näyttää kuulijoille ettei tämä asia ole ensisijaisesti pelastusopillinen ja jos jonkun mielestä se on ensisijaisesti pelastusopillinen, niin teidän onneksenne tänään jaetaan ehtoollinen. Jarin mukaan kirkkoherra huolehtii pelastuksesta ja hän saarnasta.

Tuhlaajapojan tarina oli ja on pelastusopillinen, kuten edellä on käynyt ilmi. Jari uskoo väärän opetuksen, jonka mukaan kirkon ehtoollisessa ihminen saa syntinsä anteeksi. Raamatun mukaan ihminen saa syntinsä anteeksi kun hän tekee parannuksen ja uskoo Herraan Jeesukseen ja ehtoollinen on Herran Jeesuksen muistoateria. Kirkkoherra ja kirkkoherran suorittama ehtoollinen ei pelasta ketään.

Jari sanoi puheessaan, että tuhlaajapoika kertoo armosta ja sen armon syvällinen ymmärtäminen muuttaa meidän elämäämme tässä ja nyt. Jari sanoi, että englanninkielessä on kaksi armoa mercy ja grace. Jari sanoi ajatelleensa että ensinnäkin armossa on kysymys kolmesta asiasta; yksi emme saa todellakaan ansioidemme mukaan; kaksi me todellakin saamme enemmän kuin ansaitsemme; kolme kaiken voi aloittaa alusta ja palata kotiin, löytää tiensä takaisin siihen ykseyteen.

Jarin armon määritelmä osui lähelle oikeata, mutta on väärä, koska ihminen ei voi saada Jumalan armoa ilman parannuksen tekoa synneistään. Jari jätti synnistä parannuksen teon kokonaan pois Jumalan armosta, koska Jari ei ole itse Jumalan armon ja pelastuksen sisäpuolella.

Sen jälkeen kun ihminen tekee parannuksen ja uskoo Herraan Jeesukseen, niin kuin Jumala on meidät armossaan pelastanut, niin emme saa ansiomme mukaan (ei kadotusta), saamme Jumalan armosta enemmän kuin ansaitsemme ja voimme aloittaa alusta puhtaalta pöydältä Jumalan armosta Hänen lapsenaan. Kts. Raamatullinen uskoontulo ja pelastuminen

Jari jatkoi puhettaan sanomalla, että me elämme yhteiskunnassa, joka on täynnä armoa, meillä on systeeminen armo, jota kirkkoisä Augustinus sanoi 400-luvulla teoksessaan Jumalan valtakunnasta että koska se Jeesus ei tule ilmoittamassaan aikataulussa takaisin, niin kuin ei tullut, meidän on tuotava se Jumalan valtakunta ihmisten keskuuteen, hän käskee rakentamaan uuden Jerusalemin.

Tästä kohdasta tulee esille selkeästi Jarin jumalattomuus. Hän ei usko Jeesuksen tulevan takaisin ilmoittamassaan aikataulussaan, mutta Hän tulee takaisin sen lupauksen ja järjestyksen mukaisesti, jonka Hän kertoi opetuslapsilleen Matteuksen evankeliumin 24 luvussa.

Jari ei usko Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu sanoo sen tähden hän uskoo, että ihmisten on omin voimin rakennettava Jumalan valtakunta ihmisten keskuuteen. Paavali kirjoitti, että ihmiskunnan viimeisinä päivinä monet ihmiset elävät omaten jumalisuuden ulkokuoren, mutta he kieltävät Jumalan voiman.

Jarin ajatus ja puhe on todistus siitä, että Paavalin profetialliset sanat ovat täyttyneet, sillä niin Jari kuin moni muukin ihminen elää omaten jumalisuuden ulkokuoren, mutta he kieltävät Jumalan voiman (Pyhä Henki), eli eivät usko Jumalan sanan totuuteen, vaan oman viisautensa ja voimansa varassa he vääristävät Jumalan sanan opetuksen ja eksyttävät niitä, jotka uskovat heidän puheensa.

Jari jatkaa sanoen, että ajatus siitä että on yhteiskunta joka rakentuu armollisuuden varaan. Jari sanoi jatkaen, että häneltä kysyttiin tänään twitterissa että aiotko puhua siitä epäoikeudenmukaisuudesta ja kaltoinkohtelusta joka kohdistu vanhempaan veljeen. Jari vastasi sanoen ettei vanhempaa veljeä ole kohdeltu kaltoin, ei hyväosaista kohdella kaltoin, jos huono-osaiselle annetaan armoa. Jarin mukaan ei se ole kaltoin kohtelua että me säälimme, tuemme, nostamme niitä jotka eivät sitä pysty ansaitsemaan.

Jari Sarasvuo sanoi lukeneensa Malcolm Gladwellin kirjan nimeltään David and Goliath ja Jarin mukaan kirjan lopussa on tarina, joka on tuhlaajapojan opetus auttaen ymmärtämään kuinka tulee elää voidaksemme antaa anteeksi maailman epäoikeudenmukaisuudelle liittyäksemme ajatukseen, että ihminen kiukuttelee Jumalalle ja väittää Jumalaa epäoikeudenmukaiseksi, koska hän ei ymmärrä rakkauden todellista olemusta.

Jumalan rakkauden todellista olemusta ei voi ymmärtää ilman Jumalan sanan totuutta. Jari kieltää Jumalan sanan totuuden, siksi hän ei itsekään ymmärrä Jumalan rakkauden ja armon todellista olemusta.

Jari sanoi, että Gladwellin kirjan lopussa on kammottava ja hyvin opettava tarina ja Jarin mukaan Raamatun tarinat on kammottavia, sietämättömän ristiriitaisia, kohtuuttomia, julmia ja niin on todellisuuskin. Jari jatkoi sanoen, että me voimme ylittää sen kauhun tällä armon käsitteellä.

Koska Jari tarkastelee Raamatun sanaa jumalattomuudesta käsin, niin hän ei kykene ymmärtämään sen sanomaa ja siksi hän pitää Raamatun sanaa ristiriitaisena, vaikka ristiriita ei ole Raamatussa, vaan jumalattoman mielessä ja ajatusmaailmassa. 

Jari sanoi puheensa lopuksi, että hänestä on käsittämätöntä, että me olemme täällä tänä iltana, mutta paljon käsittämättömänpää  on se että näen ihmisten keskinäinen hyvä tahto on voimakkaassa kasvussa, me eletään taas ystävät kohti armollisempia,  anteeksiantavampia, suvaitsevampia ihmiselle parempia päiviä ja johtuu tästä meidän oikeus käsityksen korvautumisesta rakkaudella ja anteeksiannolla sen ytimessä on tuhlaajapojan isän päätös luopua siitä korskeudestaan ja arvostaan sen surkeasti eksyneen poikansa puolesta.

Jari päätti puheensa Jumalan pilkkaamiseen, sillä hän tunnusti tuhlaajapojan isän olevan vertauskuvallisesti Jumala ja puheensa lopuksi Jari sanoo, että kun isä (Jumala) päätti luopua korskeudestaan ja omasta arvostaan ja rakastaen antoi anteeksi eksyneelle pojalleen, niin Jumalasta on tullut suvaitsevampi, armollisempi ja anteeksiantava.

Jari Sarasvuo syytti Jumalaa korskeudesta (Jumalan pilkkaa) sekä hän toi esille sen kuinka jumalaton ihminen näkee Jumalan. Jumalattomalle ihmisille Jumalan on oltava ihmisen synnin korvasyyhyn mukainen, jonka tulee hyväksyä kaikki ja antaa anteeksi kaikki mukaan lukien asiat, joiden Jumala sanoo olevan syntiä.

Lopunajassa jumalisuuden ulkokuoren omaavat ihmiset tekevät itse tehdystä jumalastaan sellaisen, joka suvaitsee ihmisten synnin korvasyyhyn. Jumalisuuden ulkokuoren omaavat lopunajan ihmiset syyttävät niitä Herran Jeesuksen opetuslapsia anteeksiantamattomiksi, suvaitsemattomiksi ja armottomiksi, jotka eivät hyväksy synnin harjoittamista.

Jari ei puhunut Raamatun Jumalasta, vaan hän puhui Jumalasta oman korvasyyhynsä mukaisesti ja kertoi ihmisille millainen on hänen Jumalansa, joka on täysin erilainen kuin Raamatun Jumala.  Jari on tehnyt itselleen omatekoisen jumalan ja armon, joka on juuri sellainen kuin Jari haluaisi jumalan ja armon olevan.

Jumalan todellinen armo on ihmisten ulottuvilla parannuksen tekemisen ja Herraan Jeesukseen uskomisen kautta (usko Herraan Jeesukseen niin kuin Raamattu sanoo, ei niin kuin oma korvasyyhy sanoo).

Minulla ei ole mitään henkilökohtaisesti Jaria vastaan, siksi tuon esille sen että hän on eksyttäjä, ei Raamatun Jumalan armon julistaja. Jos Jari haluaa löytää todellisen Raamatun Jumalan, niin hänen täytyy tehdä parannus ja uskoa Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa.

Linkkisuositus: Sarasvuo: Pelastus on matka viisauteen

 Petri Paavola 27.11.2013

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769
media.dei.fi
iltasanomat.fi/1288625490349
iltasanomat.fi

youtube.com/watch?v=S7ycYer6NKA

youtube.com/watch?v=O3cKKc4CVKY
nelonen.fi

 

 

 

web maker
eXTReMe Tracker