Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


              

Joyce Meyerin harhaopit

 

Joyce Meyer on myös kovin kiistelty hahmo, jota monet uskovat pitävät Jumalan voideltuna ja väkevänä sananjulistajana. Todellisuudessa Meyer on eksyttäjä ja valheellisen evankeliumin julistaja.

Jesus said, ?It is finished.? And He meant the Old Covenant. The job He had to do was just getting started. He really did the job the three days and nights that He was in hell. That?s where the job was done? ?He was pronounced guilty on the cross but He paid the price in hell? (From the Cross to the Throne Joyce Meyer, audio tape)

“During that time He entered hell, where you and I deserved to go (legally) because of our sin. He paid the price there. ...no plan was too extreme. ... Jesus said on the cross and in hell.” she continues.... God rose up from His throne and said to demon powers tormenting the sinless Son of God, 'Let Him go.' Then the resurrection power of Almighty God went through hell and filled Jesus. ...He was resurrected from the dead - the first born-again man. (Joyce Meyer: The Most Important Decision You Will Ever Make - August, 1991p. 35- 36 edition First Printing)

Joyce Meyer opettaa JDS-oppia, sanoen Jeesuksen lunastaneen ihmiset helvetissä, ei ristillä. Meyer julistaa kadotukseen johtavaa väärää evankeliumia. Monet sanovat puolustaessaan Joyce Meyeriä, että uskova voi erehtyä, eikä kukaan ole uskossaan täydellinen. Kukaan uskova ei ole täydellinen ja uskovat voivat erehtyä montakin kertaa. Kyse ei olekaan siitä, vaan siitä ettei Jumalan palvelija voi julistaa väärää evankeliumia, eikä jäädä vuosikausiksi uskomaan ja opettamaan oppeja, jotka ovat vastoin Raamatullisen opetuksen pelastuksen perustuksia. Joyce Meyerin opit ja väärä evankeliumi todistavat, että hän on eksyttäjä, ei Jumalan palvelija.

“You know, I was listening to a set of tapes by one man and he explained it like this, and I think this kind of gets the point across, he said, ‘Why do people have such a fit about God calling His creation, His man—not His whole creation, but His man—little gods? If He’s God, what’s He going to call them but the god-kind?’ I mean, if you as a human being have a baby, you call it a human kind. If cattle has another cattle, they call it cattle-kind. So, I mean, what’s God supposed to call us? Doesn’t the Bible say we’re created in his image? Now, you understand I am not saying you are God with a capital G.” (Joyce Meyer, Authority and Opposition, audio tape number 1236.)

Joyce Meyer uskoo oppiin, jonka mukaan ihmisistä tulee jumalia. Koska hän uskoo tähän harhaoppiin, niin hän on myös eksynyt uskomaan olevansa synnitön.

“I’m going to tell you something folks, I didn’t stop sinning until I finally got it through my thick head I wasn’t a sinner anymore. And the religious world thinks that’s heresy and they want to hang you for it. But the Bible says that I’m righteous and I can’t be righteous and be a sinner at the same time.” “Now whether you like it or not, whether you want to admit it or not, whether you want to operate on it or not, you are made the righteousness of God in Jesus Christ. Most people who go to denominational churches never ever hear that! They never hear it! Never! All I was ever taught to say was, ‘I’m a poor, miserable sinner.’ I am not poor, I am not miserable and I am not a sinner. That is a lie from the pit of hell. That is what I was and if I still am then Jesus died in vain. Amen?” (Joyce Meyer, “What Happened from the Cross to The Throne?” audio)

Joyce Meyer uskoo, että hän on lakannut tekemästä syntiä. Hän tuo sen esille selvästi puheessaan. Menestysteologisissa piireissä on siis selkeästi sellaista opetusta, että uskovasta voi tulla ja tulee synnitön uskon kautta Jeesukseen. Koska he uskovat olevansa jumalia, niin sen seuraamuksena he uskovat olevansa synnittömiä pikku jumalia maan päällä.

1 Tim 5:20 Syntiä tekeviä nuhtele kaikkien kuullen, että muutkin pelkäisivät.

Yllä oleva Raamatun kohta on kirjoitettu uskoville ihmisille, jonka mukaan uskova voi langeta tekemään syntiä. Raamatun opetuksen mukaan on täysin selvää ettei uskovasta tule tässä ajassa synnitöntä, eikä täydellistä. Se ettei uskovasta tule täydellistä tässä ajassa ei tarkoita sitä, että uskova puolustelisi syntiä, vaan sitä että meillä on joka päivä varaa kasvaa uskossa kohti täyttä miehuutta Herrassa Jeesuksessa. Terve usko ojentautuu joka päivä Jumalan armosta kasvuun kohti Herraa Jeesusta totuutta noudattaen rakkaudessa.

1 Joh 1:
7 Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
8 ¶ Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
10 Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

1 Joh 2:
1 ¶ Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.
2 Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.

Apostoli Johannes kirjoittaa kirjeensä uskoville Herran Jeesuksen opetuslapsille. Johanneksen kirjeestä käy selvästi esille se ettei uskova kykene elämään synnittömästi, eli olemaan täydellinen. Emme saa puolustaa ja tukea syntiä, vaan meidän on Jumalan Hengen avulla Raamatun opetuksen mukaan hylättävä syntejä, mutta se tosiasia meidän on myönnettävä, ettei kukaan uskova kykene elämään täydellisesti tässä ajassa. Tämä tarkoittaa silloin sitä, että uskovakin voi langeta tekemään syntiä, mutta siitä tulee tehdä parannus, eikä syntiä saa koskaan millään tavalla hyväksyä ja puolustaa.

Johannes kirjoitti uskoville, että jos uskova luulee ettei hän ole tehnyt syntiä uskovana (on tullut synnittömäksi), niin teemme Jumalan valehtelijaksi, eikä Hänen sanansa ole meissä totuuden mukaan. Herran Jeesuksen veri sovittaa myös uskovana tehdyt synnit, kun ne tunnustamme ja teemme niissä parannusta. Jos uskova luulee olevansa synnitön, niin hän elää valheessa ja halveksuu Jeesuksen sovitusveren voimaa, joka puhdistaa myös ne synnit, joihin uskova on langennut uskossa ollessaan, kun hän on tehnyt niistä parannuksen.

Ihminen joka luulee olevansa synnitön elää valheessa ja tekee syntiä, vaikka ei edes sitä tunnusta ja tällä tavalla hän torjuu Jeesuksen sovitusveren tarpeen omassa elämässään, eikä anna Jeesuksen puhdistaa verellään sitä valhetta ja niitä syntejä, joissa hän elää. Synnittömyys oppi on tosi vaarallinen opetus, joka johdattaa ihmisen ylpeyden synnin orjaksi.

Ef 4:15 vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus,

Jos uskova uskoo olevansa synnitön, niin hän ei kasva Jumalan sanan totuuden ja rakkauden mukaan, vaan hän elää valheessa, ollen valheen vanki. Synnittömyysoppi johtaa hyvin usein ylpeyteen ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat uskossaan langenneet johonkin syntiin tai eivät ole vielä oppineet Pyhän Hengen voiman avulla voittamaan tiettyjä syntejä. Jumala antaa voiman tehdä parannusta synneistä, mutta kenestäkään uskovasta ei tule tässä ajassa täydellistä.

Joyce Meyer julistaa kadotuksen evankeliumia, eli väärää evankeliumia, joka tarkoittaa sitä, että hän ei ole pelastettu eikä hänessä vaikuttava henki ole Pyhä Henki. Jumala ei sitoudu eikä kannata valhe-evankeliumia, eikä anna Pyhää Henkeänsä sellaisille ihmisille, jotka kieltävät Raamatullisen pelastuksen Jeesuksen veren kautta Golgatan ristillä.

Herran Jeesuksen opetuslasten tulee kyetä erottamaan valhe sekä hylätä valhe ja kadotukseen johtava evankeliumi. Meidän on ymmärrettävä ettei meillä ole mitään yhteistä (uskon yhteyttä) sellaisten kanssa, jotka sanovat ja opettavat ettei Jeesuksen veri Golgatan ristillä tuonutkaan syntien sovitusta.

Eksytys toimii hyvin usein siten, että se vääristää Raamatullisen pelastuksen ja sitä kautta Raamatun opetuksia. Eksyttäjät tulevat uskovien yhteyteen korostaen sitä, että he ovat Jeesuksen omia ja tiettyjä mielipide-eroja voi olla uskovien keskuudessa. Kun otat eksyttäjät vastaan ja uskot heidän olevan uskovia, vaikka heillä onkin joitakin erilaisia opetuksia kuin mihin uskot, niin sen jälkeen he alkavat levittämään valhe-oppeja esim. Jeesuksen veri ei sovittanutkaan syntejä, uskova on ja tulee olla kokonaan synnitön ja täydellinen jne. Jumalan tahto olisi, että tunnistaisimme nämä eksyttäjät ja heti alkumetreistä asti näkisimme etteivät he ole edes pelastettuja eikä heissä asu Jumalan Pyhä Henki, sillä Jumala ei ole mukana sellaisessa työssä, joka kumoaa pelastuksen Jeesuksen veren kautta Golgatan ristillä.

Eksyttäjät toimivat hyvin usein siten, että he kieltävät sanoneensa tai opettaneensa sitä mitä he ovat opettaneet ja opettavat. He koittavat tällä tavalla eksyttää ihmisiä uskomaan heihin, että he olisivat tehneet parannuksen, vaikka he eivät ole kuitenkaan tehneet parannusta.

Valhe ja eksytys

Hank Hanegraaf toi esille, että Joyce Meyer on opettanut Jeesuksen uudestisyntyneen helvetissä. Joyce Meyer vastasi ettei hän usko siihen, eikä ole koskaan opettanut, että Jeesus uudestisyntyi helvetissä. Löysin netistä Meyerin puheesta videoklipin, jossa hän sanoi Jeesuksen uudestisyntyneen helvetissä:

youtube.com/watch?v=neKsa_74w7k

“During that time He entered hell, where you and I deserved to go (legally) because of our sin. He paid the price there ... no plan was too extreme ... Jesus paid on the cross and in hell” .....“God rose up from His throne and said to demon powers tormenting the sinless Son of God, ‘Let Him go.’ Then the resurrection power of Almighty God went through hell and filled Jesus ..... He was resurrected from the dead — the first born-again man” ....“His spirit went to hell because that is where we deserved to go. Remember in the very beginning of this, I said, ‘When you die, only your body dies. The rest of you, your soul and spirit, goes either to heaven or hell’” ....“There is no hope of anyone going to heaven unless they believe this truth I am presenting. You cannot go to heaven unless you believe with all your heart that Jesus took your place in hell” ... “Jesus went to hell for you” (Joyce Meyer The Most Important Decision You Will Ever Make 1991)

Joyce Meyer on myös tuonut esille kirjallisessa tuotannossaan opetuksen Jeesuksen uudestisyntymisestä helvetissä. Meyerin sanotaan tehneen parannuksen JDS-opista, mutta hän itse kieltää ettei hän ole koskaan opettanut JDS-oppiin kuuluvaa Jeesukseen uudestisyntymistä helvetissä. Joyce Meyer valehtelee, sillä nauhalta voimme kuulla siitä todisteen sekä hänen kirjallisesta tuotannostaan. Kuinka uskottava on sellaisen ihmisen parannuksenteko, joka kiistää puhuneensa ja opettaneensa JDS-opin mukaista Jeesus uudestisyntyi helvetissä oppia, vaikka hän on kaikkien todisteiden mukaan opettanut ja puhunut siitä?

Kaikkien todisteiden valossa Joyce Meyer on eksyttäjä ja valehtelija. On turha puhua Joyce Meyerin kohdalla parannuksenteosta, sillä hän elää valheessa, koittaen sen kautta eksyttää ihmisiä uskomaan häneen. Joyce Meyer toimii sen mukaan kuinka eksyttäjät usein toimivat. He kiistävät sanoneensa sitä ja tätä, vaikka he ovat sanoneetkin niin. Jos uskot heidän valheitaan, kun he koittavat kiistää sen mitä he ovat sanoneet, niin sen jälkeen he pystyvät taas eksyttämään sinua valheillaan. Älä siis eksy, vaan pysy totuudessa ja hylkää valheenpuhujat, jotka eivät tahdo parannusta tehdä, koska he haluavat jatkaa valheessa ja eksytyksessä.

"Why did He need to be begotten or born? Because He became like we were - separated from God. Because He tasted spiritual death for every man. And His spirit and inner men went to hell in my place. Can't you see that? Physical death wouldn't remove your sins. He's tasted death for every man. He's talking about tasting spiritual death. Jesus is the first person that was ever born again. Why did His spirit need to be born again? Because it was estranged from God." (Kenneth Hagin, "How Jesus obtained His Name" Tape #44-H01)

Kenneth Hagin opetti harhaoppia, että Jeesus kuoli hengellisesti, eikä Hänen fyysinen kuolemansa poistanut syntejä. Samoin Hagin opetti harhaoppia Jeesuksen olleen ensimmäinen uudestisyntynyt ihminen ja että Jeesuksen hengen täytyi uudesti uudestisyntyä, koska Hänen henkensä joutui Isästä eroon. Haginin opetuksesta tulee esille menestysteologian valheopetus Jeesuksen hengellisestä kuolemasta ja uudestisyntymisestä.

Menestysteologit usein koittavat perustella Jeesuksen hengellistä kuolemaa ja uudestisyntymistä kolossalaiskirjeen ensimmäisen luvun ja jakeiden 15-18 kautta:

Kol 1:
15 ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen (prototokos) ennen kaikkea luomakuntaa.
16 Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen,
17 ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa.
18 Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, pää; hän, joka on alku, esikoinen (prototokos) kuolleista nousseitten joukossa, että hän olisi kaikessa ensimmäinen.

Kreikankielen sana prototokos tulee sanoista protos (ensimmäinen) ja tikto (tuoda esiin ja syntyä). Alkutekstin valossa ymmärrämme jaejakson oikealla tavalla. Herra Jeesus on Jumalan kuva, joka on jo ollut olemassa (esillä) ennen kaikkea luomakuntaa. Herra Jeesus on seurakunnan pää, joka on tullut esille kuolleista ensimmäisenä, sillä kuolema ei voinut Häntä omistaa, koska Hän kuoleman voittajana nousi ylös kuolleista ensimmäisenä, tullen esille ylösnousemuksen todistuksena, ilmestyen opetuslapsilleen.

Tiit 3:
4 Mutta kun Jumalan, meidän vapahtajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi,
5 pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta,

Menestysteologiat opettavat väärin, että Jeesuksen täytyi uudestisyntyä, koska Hän kuoli hengellisesti, sillä Hänet tehtiin synniksi. Raamattu ei missään kohtaan opeta Jeesuksen uudestisyntymistä, ei helvetissä, eikä missään muualla. Raamattu opettaa uudestisyntymisen olevan tarkoitettu ainoastaan syntisille ihmisille, jotka tekevät parannuksen synneistään ja uskovat Herraan Jeesukseen. Jeesus ei ollut syntinen, eikä Hänen täytynyt uudestisyntyä ylhäältä, sillä Hän tuli kuolemaan syntisten puolesta, että meillä Hänen kauttaan olisi mahdollisuus pelastua. Menestysteologian opetus Jeesuksen hengellisestä kuolemasta ja uudestisyntymisestä helvetissä on vakava harhaoppi.

Jeesus sovitti synnit ristillä verensä ja kuolemansa kautta

Ilm 1:5 ja Jeesukselta Kristukselta, uskolliselta todistajalta, häneltä, joka on kuolleitten esikoinen ja maan kuningasten hallitsija! Hänelle, joka meitä rakastaa ja on päästänyt meidät synneistämme verellänsä

Raamatussa on useita jakeita, jotka todistavat Jeesuksen veren ristin kautta sovittaneen synnit. Ilmestyskirjan 5:1 on yksi näistä monista jakeista, jotka todistavat sovituksen tapahtuneen ristillä Herran Jeesuksen veren ja kuoleman kautta.

Hebr 9:
11 Mutta kun Kristus tuli tulevaisen hyvän ylimmäiseksi papiksi, niin hän suuremman ja täydellisemmän majan kautta, joka ei ole käsillä tehty, se on: joka ei ole tätä luomakuntaa,
12 meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan oman verensä kautta kerta kaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen.

Hebrealaiskirje opettaa, että Herra Jeesus sai aikaan iankaikkisen lunastuksen oman verensä kautta. Iankaikkinen sovitus synneistä tapahtui ristillä Jeesuksen veren kautta, ei helvetissä.

Ef 1:
5 edeltäpäin määräten meidät lapseuteen, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen oman tahtonsa mielisuosion mukaan,
6 sen armonsa kirkkauden kiitokseksi, minkä hän on lahjoittanut meille siinä rakastetussa,
7 jossa meillä on lunastus hänen verensä kautta, rikkomusten anteeksisaaminen, hänen armonsa rikkauden mukaan.
8 Tätä armoa hän on ylenpalttisesti antanut meille kaikkinaiseksi viisaudeksi ja ymmärrykseksi,


Raamattu opettaa selkeästi Jeesuksen veren kautta tapahtunutta pelastusta (lunastus -syntien sovitus) Golgatan ristillä. Koska JDS-opin julistajat väärää evankeliumia, niin se tarkoittaa sitä että heissä oleva henki on riivaajahenki, ei Pyhä Henki. Pyhä Henki ei vaikuta opettamaan väärää pelastustietä, vaan riivaajahenget. Sinun tulee nähdä, että JDS-opin julistajat ovat riivaajahenkien lähettiläitä, joiden tehtävä on eksyttää ihmisiä ja kaikki heidän kauttansa tapahtuvat ihmeet on riivaajahenkien aikaansaamia, ei Jumalan Pyhän Hengen.

1 Kor 1:18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.

Raamattu opettaa että sana rististä (syntien sovitus Jeesuksen veren ja kuoleman kautta) on hullutus niille, jotka eivät usko siihen ja epäuskonsa tähden he joutuvat kadotukseen. Jumalan sanan todistuksen mukaan JDS-opin julistajat ovat matkalla kadotukseen, elleivät he tee parannusta väärän evankeliumin julistamisesta ja usko Herraan Jeesukseen niin kuin Raamattu opettaa. Miksi sinä ruokkisit itseäsi kadotuksen lähteestä, lähteestä jonka käyttövoima on pahuuden riivaajahenkien valhevoima? Hylkää JDS-opin julistajien opetukset ja hävitä heidän kirjansa sekä anna Herran Jeesuksen ottaa pois sydämestäsi heidän väärät opetuksensa. Kun pysyt totuudessa, niin silloin ymmärrät, että Herran Jeesuksen risti on evankeliumin keskipiste, jonka saatana koittaa kaikella valheen voimalla kumota.

Herran Jeesuksen ristin kuoleman kautta Hän nousi kuolleista Isän oikealle puolelle. Risti ei julista pelkästään kuolemaa, vaan elämää kuoleman kautta. Herran Jeesuksen ristin kautta tulee syntien anteeksiantamus, jokaiselle, joka uskoo Häneen. Herran Jeesuksen ristintyön kautta ja perusteella on mahdollisuus hylätä syntejä sekä elää Jumalan tahdon mukaista elämää. Herran Jeesuksen rististä tulee näin voima, jonka kautta ja perusteella uskova voi ojentautua uskossa Raamatun sanan totuuden mukaisesti. Herran Jeesuksen risti on näin kaiken perusta ja kaiken keskipiste, siksi apostolit julistivat ristiinnaulittua ja ylösnoussutta Herraa Jeesusta.


Kirjoitus
on kokonaisuudessaan sivullani: Eksytys: Uskovasta tulee synnitön ja JumalaPetri Paavola

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769

Video: Onko uskova syntinen ja pyhä vai synnitön ja pyhä?

 

 

 

 

eXTReMe Tracker