Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Karitsan (Jeesuksen) veri pelastaa synnin myrkyltä

Eräs uskon ystävä lähetti minulle erään toisen uskovan todistuksen, joka kertoi kuinka kalkkarokäärme oli purrut hänen karitsaansa (lammas). Käärme puri karitsaa päähän, joka turposi pari päivää, mutta sen jälkeen lammas tervehtyi ja jatkoi elämäänsä täysin terveenä. Miten se on mahdollista? Lampaan veressä syntyy vasta-aineita käärmeen puremaa vastaan ja lampaan veri tuhoaa käärmeen myrkyn. Näin tämä uskova kertoi, jonka karitsaa kalkkarokäärme oli purrut.

Halusin tutkia tätä asiaa pintaa syvemmältä ja löysin monta tieteellistä artikkelia netistä, jossa kerrotaan kuinka lampaan veri tosiaankin luo vastamyrkyn, joka neutralisoi käärmeenmyrkyn, jolloin myrkyt kulkeutuvat lampaan elimistön läpi ilman sivuvaikutuksia, mikä pelastaa lampaan hengen. Tutkijoiden mukaan lampaalla on DNA:ssa kirjoitettu koodi, jossa on tämä luonnollinen suoja käärmeenmyrkkyä vastaan. Tämä on Jumalan luoma DNA koodi lampaaseen (karitsaan), jonka Jumala on tehnyt vertauskuvaksi siitä, kuinka Jumalan Karitsan Jeesuksen veri pelastaa ihmisen synnistä, saatanan vallasta ja iankaikkisesta kadotuksesta, jos ihminen tekee parannuksen ja uskoo Jeesuksen olevan Herra ja Pelastaja. Kirjoitan tästä tällä kertaa lyhyesti, mutta saatan kirjoittaa tästä joskus pitemmän tekstin tai pitää tästä Raamattutunnin. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan totuuden kautta rukouksen kera.

Eräs brittiläinen biotekniikan yritys tuottaa Etelä-Australian lampaiden verestä kalkkarokäärmeen vastamyrkkyä (vasta-aine). Joka kuukausi lampaisiin ruiskutetaan kalkkarokäärmeen myrkkyä, ja lampaan verestä syntynyt vastamyrkky kerätään talteen ja lähetään Englantiin. Prothericsin operatiivinen johtaja Rob Mugford sanoo, että australialaisia lampaita käytetään, koska ne ovat vapaita skrapista ja suu- ja sorkkataudin kaltaisista taudeista. "Aloitamme paljon pienemmällä annoksella ja nostamme sitä hitaasti, jotta eläimet tuottavat yhä enemmän vasta-aineita, kunnes saamme hyperimmuunin eläimen, joka tuottaa huomattavan määrän kalkkarokäärmeen vasta-ainetta tai vasta-aineita", Mugford sanoi.

Lev 17:11 For the life of the flesh is in the blood; and I have given it to you upon the altar to make atonement for your souls; for it is the blood that maketh atonement by reason of the life. Jewish Puplication Society Bible 1917 - JPS

Lev 17:11 For the life of the flesh is in the blood, and I have assigned it to you for making expiation for your lives upon the mizbayach; it is the blood, as life, that effects expiation. The Israel Bible (Ortodoksi juutalaisten Raamatunkäännös - The Israel Bibleon rabbi Tuly Weiszin toimittama ja kesäkuussa 2018 julkaistu kaksikielinen englanninkielinen ja hepreankielinen versio hepreankielisestä Raamatusta)

Lev 17:11 For the life of the flesh is in the blood: and I have given it to you upon the altar to make an atonement for your souls: for it is the blood that maketh an atonement for the soul. KJV

Lev 17:11 For the life of the creature is in the blood, and I have given it to you on the altar to make atonement for your lives—for it is the blood that makes atonement because of the life. Tree of Life Version by The Messianic Jewish Family Bible Society - TLV

3 Moos 17:11 Elävän olennon elämä on näet veri, ja minä olen antanut sen teille alttarille, että se tuottaisi teille sovituksen. Veri tuottaa sovituksen, koska elämä on siinä. Jumalan Kansan Raamattu

Raamattu opettaa ja sanoo hepreankielen alkutekstin mukaan, että lihan elämä on veressä, ja minä (Herra) olen antanut sen teille alttarille, että se tuottaisi teille sovituksen, sillä veri tuottaa sovituksen, koska elämä on siinä. Käännökset, jotka kääntävät 3 Moos 17:11 alun, että sielu on veressä on väärin käännetty, koska lihan elämä veressä on jakeen alun oikea käännös alkutekstin mukaan. Herra Jumala on asettanut veren syntien sovitukseksi. Veri puhdistaa synnit, veri tuo sovituksen synneistä sekä pelastuksen.

Joh 1:29 Seuraavana päivänä hän näki Jeesuksen tulevan tykönsä ja sanoi: "Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!

Kol 1:
19 Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi
20 ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa.

1 Joh 1:7 Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

Johannes Kastaja sanoi Jeesuksen olevan Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin, eli jokaisen joka tunnustaa syntinsä ja uskoo Jeesuksen olevan Herra ja Pelastaja, niin Jeesuksen veri puhdistaa synnistä ja pelastaa synnin ja saatanan vallasta sekä iankaikkisen kadotuksen tuomiosta iankaikkiseen elämään. Kun Jumala loi lampaan ja asetti lampaan (karitsan) DNA:han mekanismin, jossa on luonnollinen suoja käärmeenmyrkkyä vastaan, niin Jumala teki sen vertauskuvallisesti kertomaan siitä, että Jumalan Karitsan (Jeesuksen) veri tuo puhdistuksen ja sovituksen synneistä sekä pelastuksen.

Ilm 12:9 Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.

1 Moos 3:
9 ¶ Mutta Herra Jumala huusi miestä ja sanoi hänelle: "Missä olet?"
10 Hän vastasi: "Minä kuulin sinun askeleesi paratiisissa ja pelkäsin, sillä minä olen alasti, ja sentähden minä lymysin".
11 ¶ Ja hän sanoi: "Kuka sinulle ilmoitti, että olet alasti? Etkö syönyt siitä puusta, josta minä kielsin sinua syömästä?"
12 Mies vastasi: "Vaimo, jonka annoit olemaan minun kanssani, antoi minulle siitä puusta, ja minä söin".
13 Niin Herra Jumala sanoi vaimolle: "Mitäs olet tehnyt?" Vaimo vastasi: "Käärme petti minut, ja minä söin".
14 ¶ Ja Herra Jumala sanoi käärmeelle: "Koska tämän teit, kirottu ole sinä kaikkien karjaeläinten ja kaikkien metsän eläinten joukossa. Vatsallasi sinun pitää käymän ja tomua syömän koko elinaikasi.
15 Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän."

Raamattu sanoo, että saatana on perkele, lohikäärme ja se vanha käärme. Jumala loi kaiken hyväksi, eli aluksi ennen syntiinlankeemusta käärmeetkään eivät tappaneet ketään. Syntiinlankeemuksen jälkeen käärmeenmyrkystä tuli tappava, kun luomakunta myös lankesi syntiin. Paha saatana langetti ihmisen syntiin paratiisissa käärmeen hahmossa ja käärmeenä. Jumala sanoi käärmeelle, että koska se langetti ihmisen syntiin, niin se on kirottu ja siksi käärmeen pitää vatsallaan liikkuman koko elinaikansa.

Paratiisin käärme ei siis ollut vain pelkkä hahmollinen vertauskuva, vaan konkreettisesti käärme-eläin, koska ei Jumala olisi muuten antanut käärme-eläimelle tuomiota, jos saatana ei olisi mennyt konkreettisesti käärmeeseen. Jumalan antama tuomio käärmeelle todistaa sen, että saatana meni konkreettisesti käärmeeseen, jos saatana käärmeen hahmossa olisi vain vertauskuvaa, eikä todellinen tapahtuma, niin miksi Jumala olisi rangaissut käärmettä, jos käärme-eläimellä ei olisi ollut mitään tekemistä asian kanssa. Jumala ei tuomitse viatonta, ja käärmeen saama tuomio todistaa sen, että saatana meni konkreettisesti käärmeeseen ja sitä kautta petti ihmisen.

Maailmassa on noin 24400 käärmelajia, joista n. 600 on myrkyllisiä. Joidenkin myrkyllisten käärmeiden purema johtaa kuolemaan myös ihmisen kuolemaan. On olemassa myrkyllisiä käärmeitä, joiden myrkky on tappavaa. Raamattu puhuu saatanan olevan se vanha paratiisin käärme. Pahan saatanan vaikutus synnin kautta on kuolettava, koska synnin kautta ihminen on hengellisesti kuollut ja sitten synnin kautta tulee ruumiin kuolema ja lopulta iankaikkinen kuolema kadotuksessa.

Karitsan (Jeesuksen) veri on ainoa aine, joka voi puhdistaa ja pelastaa ihmisen saatanan synnin myrkyltä. Niin kuin karitsan ja lampaan veri tuottaa vasta-ainetta käärmeenmyrkkyä vastaan, että lammas tai karitsa pelastuu, niin samoin Herran Jeesuksen veri on pelastava ja puhdistava vasta-aine synnin myrkkyä vastaan.

Raamatun opetuksen mukaan Herra Jeesus murskaa käärmeen pään ja vallan ja sen Hän on tehnyt Golgatan keskimmäisellä ristillä, kun Hän kärsi, vuodatti verensä, kuoli ja nousi kuolleista syntien anteeksisaamiseksi. Herran Jeesuksen veren kautta synnin myrkyttämä hengellisesti kuollut ihminen saa elämän Jumalassa ja Jumalan kanssa.

Raamatun opetuksen mukaan käärme (saatana) pisti Jeesusta kantapäähän, joka tarkoitti sitä, että kun Jeesus, Jumalan Poika, sana, joka oli Isä Jumalan luona ja joka on Jumala tuli ihmiseksi, että saatana kiusasi Jeesusta, kun Hän vaelsi ihmisenä maan päällä. Jeesus oli suojassa synnin iskuilta ja kiusauksilta, koska Hän on Jumalan Karitsa, joka on itse Pyhä Jumala, jota Jumalan pyhyys suojeli, kun Hän vaelsi ihmisenä maan päällä. Hän oli kaikessa kiusattu, niin kuin mekin, koska Hänkin oli ihminen, mutta Hän oli ilman syntiä.

Kirjoitan tähän seuraavaksi tällaisen ajatelman. Niin kuin karitsan ja lampaan DNA koodi suojaa heitä käärmeenmyrkyltä, niin Jeesuksen "Jumalallinen DNA" suojasi Häntä kun Hän vaelsi ihmisenä maan päällä. Jumalallinen veri virtasi Jeesuksen suonissa, joka puhdistaa ja suojaa ihmistä saatanan synnin myrkyiltä. Käytän siksi sanontaa jumalallinen veri, koska Jeesuksella oli ihmisenä vain biologinen äiti, mutta ei biologista isää, sillä Raamattu sanoo, että se, mikä Mariassa oli siinnyt, oli Pyhästä Hengestä, Jumalan Hengestä (Matt 1:20).

Joh 10:27 Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua.

Herran Jeesuksen opetuslapsina olemme Hänen lampaitaan ja meillä on Hänessä ja Hänen veressään suoja synnin myrkkyä vastaan. Kun saatana yrittää myrkyttää sinua synnin myrkyn kautta, niin ainoa aine mikä puhdistaa sinut synnin myrkystä on Jeesuksen veri. Jos olet langennut syntiin, niin tee parannus, tunnustaen syntisi sekä haluat hylätä syntisi, niin Herran Jeesuksen veri puhdistaa sinut kaikesta synnin myrkystä, kiitos Jumalalle, Jeesuksen verestä ja sovitustyöstä.

 

 

Petri Paavola 2.5.2022

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
answers.com/ zoology/ What happens when a snake bites a sheep
abc.net.au/ news/ 2005 05 23/ sheeps blood provides rattlesnake anti venom

independent.co.uk/ arts entertainment/ the sheep that save lives

 


 

 

 

eXTReMe Tracker