Ekumenia

 

 

Kirkko käy nykyään ekumeenista dialogia muslimien kanssa, josta käy ilmi kirkon hyväksyvä kanta islamin uskoon. Raamattu painottaa lähimmäisen rakkautta, eli meidän tulee rakastaa myös muslimeja, mutta uskova ei voi kuitenkaan hyväksyä Islaminuskoa, joka on Raamatun opetuksen perusteella epäjumalaan uskomista. Muslimit ja "kristityt" ovat pääsemässä yhä syvempään yhteyteen toistensa kanssa. Tämä on yksi osa luopumusta, joka siirtää ihmiskuntaa kohti antikristuksen hallitsemaa maailmaa. 138 muslimiteologia on kirjoittanut avoimen kirjeen kristityille, jossa he ojentavat ystävällisen kädenojennuksen kristittyjä kohtaan.

Alla on kursiivissa 138 muslimiteologien vetoomus kristityille ja juutalaisille:

Muslimiteologien kirje sisältää mm. seuraavat asiat:

- Muslimeilla ja kristityillä on yhteinen perusta muinaisessa Aabrahamin uskossa ja juutalaisuudessa (judaismi).

- muslimien ja kristittyjen välille on saatava uskonnollinen sekä maailmanrauha.

- Muslimien ja kristittyjen yhteinen perusta on rakastaa Jumalaa ja lähimmäisiä.

Muun muassa seuraavat kristilliset vaikuttajat ovat hyväksyneet tämän muslimien kirjeen:
 

David Yonggi Cho, Founder and Senior Pastor of Yoido Full Gospel Church, Seoul, Korea

Bill Hybels, Founder and Senior Pastor, Willow Creek Community Church, South Barrington, IL

Rev. Dr. Robert Schuller, Founder, Crystal Cathedral and Hour of Power

Rick Warren, Founder and Senior Pastor, Saddleback Church, and The Purpose Driven Life, Lake Forest, CA

George Verwer, Founder and former International Director, OM
 

Samoin mm. seuraavat vaikuttajat ovat hyväksyneet tämän muslimien kirjeen:

- Rev. William G. Sinkford
President

Unitarian Universalist Association of Congregations:

- Mor Eustathius Matta Roham
Archbishop of Jezira and the Euphrates

Syrian Orthodox Church of Antioch

- Daniel A Madigan SJ (jesuiitta)

- The Rev. Dr. Sharon E. Watkins, General Minister and President

The Rev. Dr. Robert K. Welsh, President, Council on Christian Unity

Dr. Peter Makari, Disciples of Christ representative to the NCCC Interfaith Relations Commission
 

- Chief Rabbi Shlomo Amar and Chief Rabbi Yonah Metzger of Israel, Rabbi Shear Yashuv Cohen, Chief Rabbi of Haifa

- Sir Sigmund Sternberg Three Faiths Forum (Kolmen uskon foorumi on 10 vuoden ajan rakentanut Aabrahamin perheen jäsenten välistä yhteyttä, eli juutalaiset, kristityt ja muslimit)

Lähteet 138 muslimiteologia:

http://www.acommonword.com/
http://www.yale.edu/faith/abou-commonword.htm

 

Minun ajatuksiani edellä olevasta:

Aabrahamin uskon oikeat ja ainoat perilliset maailmassa ovat ne, jotka uskovat Jeesuksen Kristuksen olevan ainoa välimies (Vapahtaja ja Pelastaja) ihmisen ja Jumalan välillä. Juutalaisuus ei johda Jumalan luokse; islaminusko ei johda Jumalan luokse.

Jeesuksen opetuslapsilla ei ole yhteistä pohjaa muslimien kanssa Aabrahamin uskon kautta. Aabrahamin usko perustuu ja pohjautuu aina yksin Israelin Jumalan ja Raamatun ilmoittamaan ilmoitukseen. Islaminusko ei pohjaudu Aabrahamin uskoon ja Raamatun uskoon, vaan epäjumalanpalvelukseen.

Jeesuksen opetuslapset rakastavat muslimeita lähimmäisinään, mutta eivät hyväksy muslimien uskoa, joka perustuu epäjumalanpalvelukseen. Jeesuksen opetuslapsilla ja muslimeilla on eri Jumala. Jeesuksen opetuslapset uskovat Jumalaan ja muslimit epäjumalaan. Tunnetut kristityt vaikuttajat kuten David Yonggi Cho, Bill Hybels, Robert Schuller, Rick Warren ja George Verwer ovat tehneet synnin ja vääryyden hyväksyessään muslimiteologien avoimen kirjeen. Kristittyjen, juutalaisten ja muslimien pyrkimys hyväksymään toistensa uskon on antikristillistä toimintaa, ei Jumalan Hengen vaikuttamaa toimintaa.

Kolmen uskonnon yhteinen pyrkimys tunnustaa toisensa yhden ja saman Jumalan palvelukseen on antikristillistä toimintaa, joka valmistelee antikristuksen tuloa maailmaan. Tästä on kysymys tässä asiassa, jossa nämä uskonnot tunnustavat toinen toisensa sekä yhteisen päämäärän palvella ja rakastaa Jumalaa ja lähimmäisiä.

David Yonggi Cho, Bill Hybels, Robert Schuller, Rick Warren ja George Verwer ovat eksyneet hyväksymään antikristuksen evankeliumin, joka tulee yhdistämään kaikki uskonnot sopuisaan yhteiseloon, jossa myös eksytetään uskomaan Raamatun ilmoitus samalle viivalle muiden uskontojen ilmoitusten kanssa. Suden karvat tulevat lopun ajalla selvästi esiin niissä "lampaissa", jotka ovat susina pukeutuneet lampaiden vaatteisiin. He (siis lopun ajan eksytetyt uskovat) ovat joko eksyneet tai sitten olleet jo alunperin susia tullessaan lammaslaumaan.

Kun kerran tällainen eksytys valtaa lopun ajan maailman, niin ymmärrämme varmaan ettemme Jeesuksen opetuslapsina voi hyväksyä kaikkien uskontojen ja uskojen yhteensovittamista ja hyväksymistä, sillä se olisi synti Jumalan edessä. Paha saatana rakentaa maailman ihmisten eteen kauniin eksytyksen, jossa kaikki uskonnot ja uskot hyväksyvät toisensa ja niin he sanovat rauha rauha ei enää mitään hätää. Tämäkin rauha lopulta rikkoutuu, niin profetian sana sen osoittaa. Jeesuksen opetuslapset joutuvat vainon kohteeksi, koska he eivät voi uskoa lopun ajan antikristillistä uskontojen ja uskojen hyväksymistä ja tunnustamista. Siksi Jeesus sanoi:

Matt 24:
9 Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden.
10 Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan.

Jeesus puhui tuossa tapahtumista, jotka edeltävät Hänen tulemustaan. Jeesuksen opetuslasten ei tule pelätä, vaan iloiten odottaa Jeesuksen tulemusta myös vainojen keskellä. Loppupelissä se tulee ratkaisemaan kuka meistä haluaa kestää koko maailman vihan ja vainon ja silti seistä Pyhän Hengen voiman avulla Jeesuksen puolella vainottuna tämän maailman ihmisten ja saatanan vihan voimasta, mutta Jumalan rakastamana. Olemme pian ajassa jolloin antikristus ilmestyy. Maailma odottaa antikristusta, mutta Jeesuksen opetuslapset odottavat Messias Jeesusta. Jeesuksen tulemus on lähellä!

Vielä on aikaa tehdä parannus synneistä ja uskoa Herran Jeesuksen olevan Messias, Herra ja Pelastaja, eli Kaikkivaltiaan Jumalan valmistama pelastus ihmisille. Jos uskot Herraan Jeesukseen saat syntisi anteeksi sekä iankaikkisen elämän.

 

 


 


 

 

Petri Paavola

 

 

 

 

eXTReMe Tracker