Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

 

Korona diagnoosi potilaan sairaskertomus

Minulla diagnosoitiin Lahden Päijät-Hämeen keskussairaalassa korona 10.11.2021. Käyn tässä läpi sairauden etenemisen ja ajatuksiani sairauden keskeltä. Kirjoitin ystävilleni sairastumisestani ja siihen liittyvistä tilanteista Whatsappiin ja Facebook sivulle. Olen ottanut talteen Whatsapp ja facebook viestit ja laitan ne näkyville tapahtumajärjestyksessä tälle sivulle. Olen myös käynyt omakanta.fi sivustolla, josta otin muutaman tiedon tänne sivulle näkyville. Tällä sivulla kerron myös siitä millä tavalla kuntoutuminen kohti normaalia kuntoa etenee. Uskon palautuvani ennalleen. Tämän sivun sairaskertomus ja kuntoutuminen on todella pitkä, mutta siitä voi olla jollekin apua tai hyötyä. Kirjoitan todella avoimesti asioista ja tuntemuksistani.

Kuntoutuminen on käynnissä ja lisään tähän, eli päivitän sivua kuntoutumiseen liittyvistä kuulumisista aina sitä mukaan kun kerron miten kuntoutuminen on edennyt. Omakannassa olevat terveysalan ammattilaisten (olen jättänyt nimet pois näkyvistä) lausunnot ovat pääosin oikeita koskien minua ja muutamaa tilannetta sairaalassa, mutta muutama virhekin siellä on ja muutamat asiat olen itse kokenut toisin kuin minusta on kirjoitettu, eikä kaikkea tietenkään ole tuotu esille siten kun se on alusta asti mennyt. Kaiken kaikkiaan terveysalan ammattilaiset tekivät kuitenkin sairaalassa huippuhyvää työtä.

Sivun lopussa on Englannin terveys ja turvallisuus viraston (UK Health Security Agency) COVID-19 rokotteen seurantaraportti viikolta 51, vuonna 2021. Tämän raportin mukaan kahdesti rokotetuilla oli viikkojen 47-50 seurantajakson aikana paljon enemmän koronatautia kuin rokottamattomilla. Raportin mukaan viikkojen 47-50 seurantajakson aikana koronatauti kuolemantapauksia 28 päivän päästä positiivisesta koronatestistä kahdesti rokotetuilla tapahtui paljon enemmän kuin rokottamattomilla. UK Health Security Agencyn tilasto toi esille lukumääriä, ei verrannut prosentuaalisesti sitä kuinka paljon oli rokottamattomia ja rokotettuja.

UK Health Security Agencyn tilasto antaa siihen vastauksen, miksi en aio vieläkään ottaa koronarokotetta, en vaikka olin sairaalassa teho-hoidossa korona diagnoosin ja keuhkokuumeen takia. UK Health Security Agencyn tilasto osoittaa sen kuinka koronatautiin voi sairastua kuka tahansa ja tämän tilaston mukaan koronatauti tarttuu todella helposti rokotettuihin, ja täysin rokotetut kuolevat myös usein sairastuessaan koronaan. Tämä UK Health Security Agencyn tilasto todistaa ikävällä tavalla sen puolesta, että koronarokote ei ole oikea ratkaisu koronatautia vastaan. Sairastumisestani huolimatta en aio ottaa koronarokotetta ja tämän päätöksen puolesta puhuu voimakkaasti UK Health Security Agencyn tilasto. Voi kunpa täällä Suomessakin uskallettaisiin kertoa todellisuudesta ja tämä todellisuus ei ole koronarokotteen eduksi, vaan päinvastoin osoittaa sen vaarallisuuden.

3.11.2021

Tänä päivänä minulle ja vaimolleni tuli lähes samaan aikaan kova kuume. Kuumetta oli yli 38-39 astetta.

Yksi viikko kotona

Olimme todella huonossa kunnossa. Tämä viikko oli sellainen, että tuli syötyä ja juotua koko ajan vähemmän. Lopulta kävi niin etten vaimoni kanssa enää oikein pystynyt syömään ja juomaan. Minulle tuli myös voimakas ripuli muutamaksi päiväksi. Minulla oli yskää. Minulla oli aluksi voimakas kipu oikeassa kyljessä kun yskin. Voimakas kipu oikeassa kyljessä hävisi muutamassa päivässä, mutta sen jälkeen vasen kylki tuli vieläkin kipeämmäksi kuin oikea puoli. Vasemman puoleinen kylkikipu oli todella voimakasta, sitä oli vaikea kestää, sillä se oli todella repivää ja tuotti yskittäessä aina valtavaa kipua. Silloin kun en yskinyt, niin en tuntenut kyljessä kipua.

8.11.2021

Hei kaikille. Minulla ja vaimollani on todettu korona, vaimolla PCR testi näytti koronapositiivisen ja minulla apteekin antigeeni testi näytti korona positiivisen. Olemme kotona karanteenissa. On aika vetämätön olo. Käsitykseni ei ole muuttunut koronarokotteista. Kun paranen kokonaan, niin kirjoitan ja kerron miten tämä tauti eteni. Uskon Jumalan parantavaan voimaan ja meidän puolesta saa rukoilla. Tyydyn siihen mikä on Jumalan tahto tässä asiassa.

10.11.2021 sairaalassa

Menimme vaimoni kanssa sairaalaan 10.11.2021, koska olimme niin huonossa kunnossa, emmekä enää kyenneet juurikaan syömään tai juomaan.

Sairaalan tiedot omakannassa:
Oireina alkanut viikko sitten kuume, hengitysvaikeus ja vasemman kyljen kipu. Ei ole juurikaan syönyt, juonut tai liikkunut 4 päivään. Hakeutunut Akuutti24. 10.11 Koronanäyte vastattu positiiviseksi.

Sairaalan tiedot omakannassa 11.11.2021

Ajankohta 11.11.2021
Palveluyksikkö Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymä
Diagnoosit
U07.1 COVID-19-virusinfektio, laboratoriotutkimuksella varmistettu
Potilaskertomus
HOITOTYÖ

Sisätautien poliklinikka
11.11.2021
Hoidon toteutus
Etäkontakti
Covid-19 positiivinen 10.11.2021. Oireina kuume ja ripuli, jotka alkaneet 3.11.21 Ohjattu 10 vrk karanteeniin oireiden alkamisesta, lisäksi oltava 48h tuntia oireeton. Kartoitettu lähikontaktit. Tällä hetkellä keuhko-osastolla.
Diagnoosi
U07.1
COVID-19-virusinfektio, laboratoriotutkimuksella varmistettu
Ensijaisuus: Sivudg/tmp
Pysyvyys: Määräaikainen

12.11.2021

Sairaalan antibiootit auttavat, olomme on muuttunut paremmaksi. Täällä Lahden keskussairaalassa on todella hyvä hoito ja hoitajat ovat olleet aivan mahtavia. Meitä hoidetaan todella hyvin yötä päivää.

Olemme vaimoni kanssa eristyksissä omassa huoneessa. Meidän huoneen ulkopuolella on välitila, jonka takana on keuhkosairausosaston hoitajien työtilat. Välitila osastolle on kokonaan eristetty suojamuovilla. Hoitajat tulevat hoitamaan meitä suojapukupäällä.

Me olemme huoneessa eristyksissä. Omaiset, ystävät ja tutut eivät pääse meitä katsomaan.

Tänään on paras päivä tähän mennessä. Ei ole kipuja (en tuntenut enää kyljessäni kipua). Minulla on vielä on vähän hengitysvaikeuksia. Happiviikset auttavat.

Viime yönä heräsin kauheaan hikeen paita oli läpimärkä. Kun riisuin paitaa pois, niin revin vahingossa kanyylin irti. Verta alkoi tulemaan todella paljon. Vaimo antoi minulle paljon paperia, joilla painoin tyrehdyttäen verenvuotoa. Hälytin hoitajan apuun, mutta hän viipyi tavallista pitempään. Lopulta hoitaja tuli ja laittoi uuden kanyylin.

Eilen osaston lääkäri kyseli koronarokotteesta. Sanoimme ettemme ota. Kerroin lääkärille VAERSISTA, kuinka VAERSIN tilaston mukaan koronarokote kuolemia on 10 kuukaudessa enemmin kuin muilla rokotteilla koko historian aikana. Lääkäri sanoi ettei tiedä mikä VAERS on, eikä usko mihinkään VAERSIN tilastoon.

Lääkäri oli närkästyneen oloinen. Sitten tämä lääkäri alkoi puhumaan että rokote asia pitäisi laittaa kuntoon. Sanoimme ettemme ota sitä rokotetta. Sanoin että arvostamme lääketiedettä, mutta koronarokotetta emme ota.

Osaston lääkäri tuli tänään luoksemme ylilääkärin kanssa. Taas alkoi rokote tenttaus miksi emme ota sitä. Sanoin rokotteen olevan hätäkäyttöluvan varassa. Molemmat lääkärit sanoivat että ei pidä paikkaansa. Kerroin kuinka eläinkokeissa dna mrna rokote tappoi testieläimet kun ne alistettiin villille virukselle rokottamisen jälkeen. Lääkärit eivät uskoneet näihin eläinkokeisiin. Nämä lääkärit on manipulaation uhreja. (Huom! Myöhemmin sairaalassa minulla ja tällä lääkärillä meni ihan hyvin ja tämä lääkäri toimi ammattimaisesti ilman minkäänlaista negatiivisuutta minua kohtaan).

Tänään elämä tuntuu taas elämältä. Kiitos rukoustuesta, puolestamme saa edelleen rukoilla. Me luotamme Herraan vaimoni kanssa tässäkin asiassa.

Tänään luonamme kävi mieshoitaja, joka kävi nopeasti huoneessa hän haki ruuat pois. Hänellä ei ollut suojapukua, mutta oli jokin fpp 2 tai fpp 3 maski naamalla.

Hänellä oli t-paita päällä. Hänen koko toinen kätensä oli punaisten koholla olevien näppylöiden valtaama. Kuvista olen nähnyt samantyylistä koronarokote haittana. Se käsi oli ihan karmean näköinen. En tietenkään voi tietää varmuudella onko rokotehaitta, mutta siltä näyttää.

Olen kysellyt muilta hoitajilta onko rokotteesta tullut oireita. Lähes kaikille on tullut yleensä jotakin.

Tänään näimme toisen kerran osaston siivoojan. Hän on jo lähellä eläkeikää. Hän on koko ajan hengästynyt siivotessaan. Hän sanoi, että hänellä on astma eikä hän pysty kunnolla hengittämään fpp2 tai fpp3 maskin läpi.

Hän siivoaa huoneemme suojapuku päällä ja vahva maski päässä.

Yritän pitää silmät ja korvat auki.

Teho-osastolla 13.11-23.11.2021

Sairaalan tiedot omakannassa:

13.11. Potilaalla hypoksia (hapenpuute, alentunut hapensaanti), jonka oireita ei itse tunne. Happiviiksistä ei riittävää apua. Airvon litrojen nostaminen provosoinut voimakasta yskää, jonka aikana saturaatio (happiarvo) laskenut alle 80 %. Happimaskia taas ei ole suostunut käyttämään, koska sen myötä hengitystiet menevät tukkoon. Siirretty Teho-osastolle NIV-hoitoon (hengityksen avustaminen hengityslaitteella).
18.11. intuboitu huonon happeutumisen vuoksi (hengitysputken asentaminen henkitorveen).
22.11. extuboitu (hengitysputken poistaminen).
23.11. Siirto takaisin Keuhko-osastolle

Hoitoaika - Teho-osasto 13.11-23.11.2021, 3 vuorokautta hengityskoneessa.

24.11.2021

Tänään tulee fyssari ja alkaa kuntouttamaan minua. Herra Jeesus on ollut minulle armollinen. Kaikki valtavan monet rukoukset puolestani ovat liikuttaneet minua suuresti. Olette kaikki rakkaita Herralle Jeesukselle. Rukouksillanne on suurempi merkitys kun arvaattekaan.

Sain yöllä seuraa huoneeseen tuotiin kahdesti koronarokotteella rokotettu mies, jolla on nyt vaikea korona. Puhuin hänelle Jeesuksesta.

Tänään fyssari antoi ensioppia harjoitteisiin. Pääsen perjantaina niin sanotulle puhtaalle puolelle. Tarkoittaa, että en tartuta muita ja kuntoutuminen alkaa toden teolla.

Rukoukset ovat edelleen tärkeitä. Herra Jeesus rakastaa teitä todella paljon. Olen täällä oppinut elämän haurauden ja kuinka kaikki on Isä Jumalan ja Herramme Jeesuksen kädessä ja varassa. Kiitos Herralle Jeesukselle.

Kahdesti koronarokotteella rokotettu huonekaverini joutui teholle. Puhuttiin paljon Jeesuksesta.

Sain uuden huonekaverin ja hän on kovin kiinnostunut kuulemaan Jeesuksesta. Ollaan paljon puhuttu uuden huonekaverin kanssa Raamatusta, hän kyselee kovasti uskonasioista.

Olen todella liikuttunut Herran hyvyydestä ja johdatuksesta täällä. Jopa hoitajien kanssa on tullut muutama hyvä hengellinen keskustelu.

25.11.2021

Tänään on fyssarin kanssa kävelty rollaattorilla. Aluksi fyssari tuki minua, mutta sitten kävelin rollaattorilla ilman fyssarin apua.

Huomenna pääsen niin sanotulle puhtaalle puolelle, kun on 20 päivää tartunnasta, niin en kuulemma tartuta enää tautia muille. Vaimoni ja tyttäreni tulee katsomaan minua huomenna (eivät kuitenkaan päässeet tulemaan, kun minut siirrettiin 26.11. Lahdesta Sysmään).

Olen siinä vaiheessa, että saan ottaa vastaan vieraita ja ystäviä.

Kun pääsen huomenna puhtaalle puolelle, niin en tiedä joudunko olemaan yksin vai saanko huonekaverin. Itse rukoilen taas johdatusta ja voisin päästä Jumalan johdatuksessa jonkun miehen huonekaveriksi.

Täällä on ollut ihmeellinen Jumalan johdatus. Kiitos rukoustuesta teille kaikille. Herra Jeesus rakastaa teitä todella paljon.

Olen ollut rukouksessa täällä sairaalassa. Olen kokenut Jumalan ihmeellistä apua. Olen saanut jättää elämäni Jumalan käsiin. Tilanne teholla oli vakava, mutta sielläkin rukoilin sen ajan minkä olin hereillä.

Lääkäri sanoi kun olin teholla nukutettuna, niin olin kuin kuoleman maassa. Olin osan aikaa hereillä teholla, vaikka minut nukutettiin ja kurkkuun laitettiin hengitysputki.

Minun olisi pitänyt olla teholla usean päivän nukutettuna, niin kuin olinkin, mutta olin hereillä jonkin verran. Sain turvata rukouksessa Jumalaan, Hän ihmeellisellä tavalla vahvisti ja rauhoitti minua. Ajattelin jossakin vaiheessa, että Herra ottaa minut kotiin. Ihmeellisesti Herra vahvisti ja tuki minua. Muutaman kerran teholla tuli ahdistus sydämeen, mutta kun rukouksessa käännyin Herran puoleen, niin tuli lepo ja rauha sydämeen.

Ihmisen elämä on todellakin kiinni vain Jumalasta. Sain myös kiittää ja rukoilla niiden uskovien puolesta, jotka ovat olleet minua vastaan. Koin kuinka on tärkeää elää anteeksiantamuksessa, eikä kostaa, vaan rakastaa kaikkia totuudessa.

Eräs hoitaja sanoi minulle, jos koronatartunnat ei laske, niin terveydenhuolto ei kestä ja ihmisiä tulee kuolemaan koteihin. Täällä sairaalassa on myös tuplarokotetuilla vakavia korona oireita.

Eräs tuplarokotettu sai kauhean kohtauksen ja vietiin teholle. Minun käsitykseni ei ole muuttunut koronarokotteista, vaan on vahvistunut täällä, että koronarokote tuo ongelmia.

Huonekaverini rokottamaton mies on tänään taas kysellyt Raamatusta. Kerroin hänelle miten Jumala pelastaa ihmisen ja miksi tarvitaan Herran Jeesuksen verta ja sovitustyötä. Hän on kuunnellut ja kysellyt paljon Raamatusta.

Kerroin hänelle, että tämä on Jumalan johdatusta, kun olemme samassa huoneessa ja Jumala haluaisi pelastaa hänet.

Fysioterapiasta tietoja 25.11.2021

Ajankohta 25.11.2021
Palveluyksikkö Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymä

Diagnoosit
U07.1 COVID-19-virusinfektio, laboratoriotutkimuksella varmistettu
Potilaskertomus
FYSIOTERAPIA
PHHYKY, Aikuisten kuntoutus esh
24.11.2021
Hoidon toteutus
Esitiedot (anamneesi)
RF410

Tiedonhankinta 1:
Kyseessä on omatoiminen mies, jolla perussairautena astma. 101121 potilas hakeutunut päivystykseen hengenahdistuksen, ripuloinnin ja kylkikivun takia. Potilaan covid-testi ollut positiivinen ja potilas siirtynyt hoidettavaksi keuhkosairauksienosastolle. Potilas ei ollut sopeutunut happimaskin-, eikä Airvon käyttöön ja hypoksemian takia siirtynyt hoidettavaksi teho-osastolle, jossa 181121 jouduttu intuboimaan. Aluksi jouduttu käyttämään vatsamakuutuksiakin hengitystilanteen kohentumiseksi. Extubaatioon päästy ilmeisesti 221121 ja eilen siirtynyt takaisin hoidettavaksi keuhkosairauksienosastolle.
Aloitetaan potilaalle fysioterapia lääkärin pyynnöstä.

Potilas ei tupakoi, eikä käytä alkoholia ja keskustelun perusteella saan käsityksen, että hän tekee jonkinlaista hengellistä työtä. Liikuntaa potilaalle tulee mm. koiralenkkien yhteydessä.

Toimintakyky
RF120
Fysioter. arvio toim.-ja työkyv.ja toimintaraj. 1
Asiallinen ja normaalisti kommunikoiva potilas, jonka hengitys on levossa suhteellisen sujuvaa. Spo2 on 92% ja syke 90 multivent-maskilla 15 l/min lisähapella. Kaikissa raajoissa on selvästi painovoiman voittava lihasvoima jaksaen kohottaa ne suorana irti alustalta kyeten kannattelemaankin niitä. Istumaannousu onnistuu itsenäisesti. Istuma-asennon saa hyvin pitämään. Istumaannousun jälkeen Spo2 oli 90% ja syke 103. Istuessa tekee pep-pullopuhallukset sujuvasti. Kokeillaan seisomaannousua ja yhden avustamana se onnistuu ongelmitta. Alaraajat kantavat hyvin, mutta seisoma-asento on hieman huojuvainen. Spo2 heti harjoituksen jälkeen 83% ja syke 108. Palauduttuaan harjoituksesta 2:n minuutin ajan potilaan Spo2 oli 86%.

Suunnitelma
RF130
Fysioterapiasuunnitelman laatiminen 1
Potilaalta on eristys loppumassa parin vuorokauden kuluttua ja aletaan silloin tämänpäiväistä aktiivisemmat harjoitteet. Siihen saakka pep-pullopuhallukset 3x5 puhallusta neljästi/vrk, omatoiminen vuodejumppa ja allekirjoittanut käy tekemässä mobilisointiharjoitteet. Fysioterapian alkuvaiheen tavoitteena on potilaan vähäisestä aktivaatiosta aiheutuvien komplikaatioiden estäminen/väheneminen.

Diagnoosi
U07.1
COVID-19-virusinfektio, laboratoriotutkimuksella varmistettu
Ensijaisuus: Sivudg/tmp
Pysyvyys: Määräaikainen
Toimenpiteet (Toimenpide)
R4110
Fysioterapia

Sairaalan tietoja ajalta 10.11.-13.11. ja 23.11.-26.11.2021

Keuhkosairauksien vuodeosasto 54. 10.11.-13.11. ja 23.11.-26.11.2021

Hoidon tarve
Covid19 virusinfektion oireiden hoito, hengitysvajaus
Hoitotoimet (Hoitotyön toiminnot)
Tutkimukset ja hoitotoimet
- NEWS seuranta (verenpaine, pulssi, hengitysfrekvenssi, happisaturaatio ja lämpö)
- Verensokeri x4 /vrk (Insuliinihoito)

Lääkitys
- Kotilääkitys
- Ventoline inhalaatio
- Antibiootti, kortisoni, Inhixa pistos tukoksia ehkäisemään, pistosopetus annettu
- Aloitettu insuliini Levemir kortisonin hoidon vuoksi, koska mittailtu korkeita verensokeriarvoja

Hengitys
- Saturaatiotavoite 92%
- Lisähappi tarpeen mukaan
- 24.11. Lisähappea Multivent -maskilla 50%
- 25.11. Lisähappi 6-7 l/min

Päivittäiset toiminnot ja omatoimisuus
- Omatoiminen/avustettava, asiallinen
- Rollaattori liikkumisen apuvälineenä

Nestetasapaino/ravitsemus
- Syö itse sängyn pääty kohotettuna
- Pehmeä ruoka
- Kokonaisnestemäärä 3000ml /vrk
- Nestelistaseuranta

Hoidon tulokset

Infektio rauhoittunut. Eristys purettu 25.11. Tarvitsee vielä lisähappea. Jaksaa liikkua rollaattorin avulla wc -reissut. Rasituksessa happisaturaatio laskee jonkin verran. Hengitys kulkee lähes vaivatta.
Aloitettu insuliini Levemir kortisonihoidon vuoksi, koska mittailtu korkeita verensokeriarvoja. Kortisoni vaihdettu 26.11. suun kautta meneväksi.
Ruoka maistuu. Nesteitä mennyt suun kautta hyvin.

Suunnitelma

Potilas tarvitsee jatkohoitoa terveyskeskuksessa. Siirtyy Sysmän terveyskeskuksen vuodeosastolle jatkohoitoon. Happilisästä vieroittaminen, kuntouttaminen ja mahdollisesti insuliinihoidon lopettaminen.

Keuhkokuva kontrolli 2 kk:n kuluttua. Keuhkolääkäri katsoo kuvan ja soittaa siitä potilaalle. Aika tulee kirjeellä kotiin.

Fysioter. arvio toim.-ja työkyv.ja toimintaraj.
Potilas siirtyy tänään jatkohoitoon Sysmän tk:een. Potilas luonnollisesti vielä toipilas. Potilaan kuntoutuminen näyttäisi olevan hyvässä nousussa. Liikkuminen tapahtunut tähän saakka lyhyiden kävelyiden muodossa potilashuoneessa, koska ollut eristyksessä, joka tänään päättyy. Lisähappea tarvinnut vielä 4-6 l/min sekä levossa että rasituksen aikana. Sillä happisaturoinut viime päivinä 91-96%, mutta rasituksessa Spo2 putoaa vielä helposti selvästi alle 90%:n. Eilen vessareissun yhteydessä se oli alimmillaan 86%. Potilaan fysioterapia täällä toteutunut suunnitelman mukaan, mutta tänään eristyksen loputtua en ehtinyt potilaalle fysioterapiaa toteuttamaan, sillä mennessäni hänen luokseen oli hän jo lähtenyt tk:een. Potilas on erittäin yhteistyökykyinen ja motivoitunut kuntoutumiseensa.

Sairaalan potilaskertomus omakanta 10.11.2021 - 26.11.2021

Ajankohta 10.11.2021 - 26.11.2021
Palveluyksikkö Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymä
Diagnoosit
J12.9 Määrittämätön viruskeuhkokuume
U07.1 COVID-19-virusinfektio, laboratoriotutkimuksella varmistettu

Diagnoosi
U07.1
COVID-19-virusinfektio, laboratoriotutkimuksella varmistettu
Ensijaisuus: Sivudg/tmp
Pysyvyys: Määräaikainen
Riskitiedot
-
Mikrobit ja eristystarve
Pisaraeristys (U07.1 COVID-19-virusinfektio, laboratoriotutkimuksella varmistettu)
Diagnoosi
J12.9
Määrittämätön viruskeuhkokuume
Ensijaisuus: Sivudg/tmp
Pysyvyys: Määräaikainen
Toimenpiteet (Toimenpide)
FB1BD
Keuhkojen laaja TT-angio
Loppuarvio (epikriisi) (Yhteenveto)
54-vuotias mies (Huom! Tässä on virhe oikea ikä on nyt vuonna 2021, 57 vuotta), joka aiemmin terve, liikunnallinen, never smoker, sairaskertomuksessa maininta astmasta, vain tarvittaessa Ventolinea käyttänyt. Koronan suhteen rokottamaton.

Puolisolla 4.11. koronatesti positiiviseksi, potilaalla alkanut ripuli 9.11. Sen jälkeen korkea kuume, kylkikipua ja hengitysvaikeutunut. Tämän vuoksi päivystykseen. Päivystyksessä saturaatio 90 % huoneilmalla, korjaantunut happilisällä, siirtynyt keuhko-osastolle jatkohoitoon. Tulovaiheessa CRP 111 ja keuhkokuvassa molemminpuoliset covid-pneumoniaan sopivat infiltraatit. Aloitettu antibioottihoidoksi kefuroksiimi. Trombiprofylaksiaksi Inhixa ja taudin keston ja happilisän tarpeen perusteella Dexametason 60 mg x1.

Keuhko-osaston seurannassa happilisän tarve koko ajan lisääntynyt, RoActemra saanut 11.11 kerta-annoksena 770 mg (annosmäärän tiedon kysyin sairaalasta). Tästä huolimatta tilanne vaikeutunut siinä määrin, että joutunut teho-osastolle 13.11.

Teholla alkuun 5 päivää korkeavirtaus happiviiksillä, kun tilanne ei korjaantunut jouduttu intuboimaan. Hengityskoneessa 3 vrk. Tehohoidossa on annettujen isojen kortisoniannosten myötä verensokerit nousseet ja aloitettu Levemir insuliini. Tilanteen vakauduttua siirtynyt takaisin keuhko-osastolle.

Keuhko-osastolla päästy happilisää vähentämään, 4-6 l minuutissa virtauksella saturoi 92-96 %, ilman happilisääkin saturaatio kohtuullinen 88 %. Fysioterapeutin tukemana pieniä kävelylenkkejä tehnyt, ja vointi koko ajan kohenemaan päin.

Ajankohtaiseseti CRP on matala, Hb korjaantumassa 133. Kuumeeton.

Suunnitelma
Siirtyy Sysmän terveyskeskukseen jatkokuntoutumaan. Happisaturaatiotavoite yli 90 %, pyritään hapesta vierottamaan, fysioterapeutin johdolla toivotaan aktiivista kuntoutusta. Keuhkokuva edelleen melko täynnä pneumonista infiltraattia, keuhkokuva kontrolli 2 kk kuluttua ja vointisoitto keuhko-osastolta. Inhixa suositellaan jatkettavan annoksella 40 mg x1. 2 viikkoa terveyskeskuksesta kotiuduttua. Prednisolon annoslasku mennossa, nyt 30 mg, 29.11. aikaan alkaen 20 mg x1, tätä voi jatkaa esim. 5 vrk, jonka jälkeen 10 mg 10 vrk, jonka jälkeen loppu. Insuliinin tarve tulee todennäköisesti vähenemään ja se voidaan lopettaa.
Muu merkintä (Jakelu)
Sysmän tk (EPAL+)

HOITOTYÖ
YHTEENVETO

Keuhkosairauksien Osasto 54
26.11.2021
Loppuarvio (epikriisi)
Hoitotyö
Tullut 10.11. Keuhko-osastolle koronainfektion ja keuhkokuumeen hoitoon.

Taustalla astma. Ei tupakoi eikä käytä alkoholia.

26.11.2021

Rauhaa teille rakkaille uskon sisarille ja veljille Herrassa Jeesuksessa. Minut siirrettiin tänään Lahden keskussairaalasta Sysmään, oman kuntani terveyskeskukseen, jossa kuntoutus jatkuu.

Avaan tässä teille asioita koeteltavaksi.

Rukoilin Lahdessa teholla ja muutenkin, että Herra puhu minulle ja jos tarvitsee tehdä jostakin parannusta, niin olen valmis siihen. Olemme kaikki vajavaisia ja meillä kaikilla on tarvetta parannukseen ja muutokseen, myös minulla.

Olen kokenut sen miksi Herra salli minulle lähes kuoleman kokemuksen. Kun olen ollut tämän asian kanssa rukouksessa, niin koin kuinka Herra puhui, että Hänen kansansa, lopun ajan seurakunta tulee käymään läpi suuren ahdistuksen ja koko maailmaa kääntyy vihaamaan meitä.

Kun nämä vaikeat ajat alkavat, niin emme voi luottaa kehenkään muuhun kuin Herraan. Meidän tulee asettaa luottamus Herraan tulevissa vaikeissa ajoissa, ja Hän antaa meille rauhan ja levon, vaikka koko maailma vainoaa ja vihaa meitä.

Sairaalassa Lahdessa sain kokea tätä ja Herra Jumala auttoi ja varjeli ihmeellisesti, kun asetin luottamukseni Häneen. Kun ne muutamat ahdistuksen hetket koin sairaalassa, niin jouduin ikäänkuin Jumalan ihmeellisen armon ulkopuolelle elämään lihassa, pelossa ja epävarmuudessa.

Mutta kun Jumalan armosta kiitin Hänen hyvyyttänsä, niin sydämessäni oli ihmeellinen Jumalan armo ja lepo. Kun Jumalan armosta keskityin Jumalan hyvyyteen, niin tämän maailman huolet ja ahdistukset eivät päässeet kiusaamaan minua, vaan sain kokea Jumalan ihmeellistä rauhaa sydämessäni.

Me emme ole erikoisia emme suuria uskon sotureita, mutta kun annamme Jumalalle kiitoksen ja annamme Hänen olla meidän elämämme keskipiste, niin mikään elämän koettelemus ei voi viedä meiltä Jumalan yliluonnollista rauhaa.

Koen olevani pieni ja vajavainen uskova ihminen, Jumalan armosta pelastettu. Koin kuinka Jumala kehotti luottamaan Häneen siellä teholla, joka on ikään kuin kuoleman varjon maa. Kun käännyin ylistämään ja kiittämään Jumalaa, niin Hän vahvisti ja auttoi ihmeellisesti.

Jumala halusi näyttää minulle, että elämäni on Hänen kädessään eikä kukaan ihminen voi tehdä mitään ilman Jumalan sallimusta.

Tosiaan tulevana vaikeana aikana, joka voi alkaa hyvinkin pian, Herra Jumala on meidän ainoa turvamme. Tämä meidän tulisi ymmärtää nyt jo, koska silloin kun suuri ahdistus ja koko maailma vihaa meitä, niin kestämme loppuun saakka vain Jumalaan yksin luottaen.

Kiitetään Jumalan hyvyydestä Herran Jeesuksen veren ja sovitustyön kautta. Kiitokset kaikille, jotka kantoivat minua rukouksissa takaisin elämään. Rukouksessa on valtava voima.

Minun käsitykseni ei muuttunut sairauden ankarassa kouristuksessa koronarokotteita kohtaan, vaan näkemykseni niiden vaarallisuudesta sai vahvistusta siitä mitä näin, tuplarokotetun ahdistuksen kun tulee teholle johtava korona eikä rokote suojaakaan.

Uskoin sydämessäni, että kun syön terveellisesti, niin en sairastu koronaan, koska en ole vuosikausiin sairastanut flunssia jne. Aion silti jatkaa terveellisen ruoan syömistä, mutta todellinen turva on vain Herrassa. En koe häpeää sairastuessani koronaan, sillä se on opetusta elämän hauraudesta ja vajavaisuudesta. Tässä voi käydä myös niin, että koronan sairastamisella saa vahvan luonnollisen immuniteetin ja suojan koronaa ja muita vastaavia sairauksia vastaan. Menen myöhemmin vasta-ainetesteihin varmistamaan mikä sairaus oli kyseessä, oliko korona vai jokin muu.

27.11.2021

Ajattelin vielä jakaa muutaman asian liittyen viimeaikaisiin tapahtumiin. Tietenkin kiitän suomalaista hyvää terveydenhoitoa, joka on kerrassaan todella pätevä hoitamaan koronaa ja muitakin tauteja. Mutta, suurin kiitos menee Jumalalle tietenkin ja koin kuinka se oli juuri Hän, joka oli kaiken takana. Sillä koin voimakkaasti kuinka Herra auttoi ja vahvisti minua. Meidän uskovien elämä on kokonaan Jumalan kädessä ja Hänen varassaan.

Ja meidän uskovien keskipisteenä tulisi olla Isä Jumala, Herran Jeesuksen veri ja sovitustyö sekä rakkaus totuuteen Herrassa Jeesuksessa.

Kiitän vielä esirukoilijoista joita oli Australiassa, Amerikassa sekä monessa muussa maassa ja tietenkin täältä Suomesta. Oli liikuttavaa ja koskettavaa lukea ja nähdä nuo niin paljot ja monet esirukoilijat. Jumala oli armollinen ja kuuli rukoukset. Sillä uskon, että ilman Jumalan voimaa en olisi nyt enää tässä kirjoittamassa.

Tällainen kokemus vetää myös pienelle paikalle ja tekee Jumalasta entistä suuremman. Usein suurten koettelemusten läpi käyminen asettaa Jumalan ja ihmisen asemat ja paikat oikeaan järjestykseen. Suuren koettelemuksen kautta Jumalasta tulee suurempi ja ihmisestä pienempi.

Jos luemme Raamattua, niin siellä on monta kertaa sama asetelma, missä Jumalan palvelija on kuoleman vaarassa, mutta Jumala ilmestyy ja auttaa varjellen oman kansansa pyhiä kuoleman valloista. Tämän tarkoitus on myös asettaa Jumalan ja ihmisen välit oikeille paikoilleen.

Koronarokote ei saisi tuoda meidän uskovien välille riitaa ja puoluehenkeä. Jokaisella on oikeus ottaa tai olla ottamatta koronarokotetta. Jokaisella on myös oikeus perustella näkemyksensä. Mutta meidän tulisi olla yksi ja rakastaa toinen toisiamme ja löytää keinot toisen siunaamiseen ja kunnioittamiseen, niin ettei tämä tulisi riita ja puoluehenki kysymykseksi.

Sitten minun sanottava muutama asia liittyen koronarokotuksiin ja saamiini viesteihin. Nyt kun sairastin ja edelleen toivun koronasta (teen tästä vielä myöhemmin tarkistustestin), niin moni on ottanut yhteyttä ja osa vaatii minua nyt muuttamaan koronarokotus kantaani. Se että olen todennäköisesti sairastanut koronan, niin se ei muuta sitä tosiasiaa, että koronarokote on noin vuodessa aiheuttanut enemmän kuolemia ja muita vakavia pysyviä vammautumisia kuin kaikki muut ihmiskunnan rokotteet kautta aikain.

Tuota edellä olevaa tosiasiaa en voi kumota sillä, että kun sain koronan, niin minun pitäisi kieltää ikävä todellisuus koskien koronarokotteisiin liittyviä kuolemia ja vammautumisia, joita on koronarokotteella vain yhdessä vuodessa enemmän kuin koko ihmiskunnan muilla rokotteilla.

Jos joku luottaa koronarokotukseen, niin se on hänen asiansa kun hän ottaa sen, mutta itse en voi siihen luottaa.

Jumalan armosta, Jumalan voimasta ja Jumalan tahdosta selvisin vakavasta tilanteesta (ihmisillä oli oma osuus, mutta uskovina elämämme on Herran kädessä). Monet rukoilivat puolestani luottaen Jumalaan ja itsekin sain rukoilla Jumalan armahtavan minua.

Jumala kuuli rukoukset ja armahti, näin meidän paras turvamme itse Jumala näytti voimansa. Tätä Jumala haluaa, että me luotamme Häneen ja Häneen voimaansa, ja niin Hän ilmestyy armonsa, rakkautensa ja totuutensa voimalla.

Monet uskovat eri uskonsuunnissa ja niiden ulkopuolella ovat sairastaneet ennen minua koronan ja moni tulee sen sairastamaan minun jälkeeni. Ratkaisevaa on se kuka on meidän paras apumme tässä. Eikö sen tulisi olla Jumala johon turvaamme ihmistä enemmän.

Kun hakeuduin sairaalaan, niin menin sinne sen takia, kun olin niin heikossa kunnossa etten pysynyt jaloillani. Mennessäni sairaalaan päätin että vaikka pätevät ihmiset auttavat minua, niin lopulta se on kuitenkin Herra, joka joko ottaa pois elämän tai antaa elämän.

Sairaalassa myös tapahtui monta ihmeellistä johdatusta, kun sain kertoa kärsiville ihmisille Jumalan rakkaudesta ja evankeliumista. Joku voi ajatella, että minun olisi pitänyt pysyä kotona eikä mennä ollenkaan sairaalaan, mutta sairaalassa Jumalan ihmeellisessä johdatuksessa minun oli mentävä sinne.

Sairaalaan meneminen oli myös osoitus siitä, etten halveksu lääketiedettä, missä on myös paljon hyvää. En ole koskaan halveksinut lääketiedettä, vaikka siinäkin on omat huonot hetkensä. Vaikka luotan tietyllä tavalla lääketieteeseen, niin toki meidän uskovien tulee ymmärtää, että Jumalan apu ja voima on ylivertainen ihmiseen nähden, vaikka otamme myös ihmisen apua vastaan.

Kun makasin Lahden sairaalassa, niin tiesin jo silloin sydämessäni, että koronan sairastaminen aktivoi tiettyjä ihmisiä minua vastaan ja he pitävät minua eksyttäjänä jne. Herra puhui sydämelleni, että anna heille anteeksi, mutta rakasta Herraa totuudessa. Tätä rukousta rukoilin sydämessäni.

Sitten lopuksi, kun olin sairaalassa kaikkein heikommillani, niin tunsin kuinka saatana tuli kiusaamaan ja yritti saada minut nousemaan ja katkeroitumaan Jumalaa kohtaan.

Jumalan armosta sain vain kiittää Jumalan hyvyydestä sekä käskeä saatanaa väistymään. Kun Jumalan armosta sai keskittyä kiittämään ja ylistämään Jumalaa sekä kiittämään joka tilassa Herraa, niin saatana joutui väistymään eikä päässyt enää kiusaamaan.

Koin tärkeäksi kiittää Herran hyvyydestä ja Jeesuksen verestä ja pelastuksesta.

Ymmärsin etten ole mikään suuri uskonsoturi, vaan pieni ja heikko ihminen, jota suuri Jumala armahti ja auttoi.

Meidän jokaisen elämän päivien pituus on yksin Herran kädessä ja tiedossa. Meidän lähtömme päivä pois tästä maailmasta voi tapahtua milloin tahansa.

On tärkeää ettemme Jumalan lapsina oman oikeassa olemisen takia ilkkuisi kun sisaremme tai veljemme Herrassa on heikoimmillaan. Sillä kuka tahansa meistä uskovista voi joutua milloin tahansa tautivuoteeseen, joko oman syntinsä tähden tai siksi että Jumala kirkastaa itsensä tuomalla ihmiselle terveyden Jumalan kirkkauden voimalla.

29.11.2021

Kerron kuulumisia mitä minulle nyt kuuluu. Äsken juttelin paikkakuntani terveyskeskuksen ylilääkärin kanssa. Ylilääkäri sanoi, että pääsen ehkä jo huomenna kotiin. Toivon mukaan pääsisin huomenna jo kotiin, mutta jos en vielä pääse, niin sekin täytyy hyväksyä.

Kuunneltuaan keuhkojani ylilääkäri sanoi niiden toimivan ihan siististi, ei mitään pahoja sivuääniä, vaan hyvin tuntuvat toimivan.

Minulle ei ole vieläkään aloitettu fysioterapiaa, vaikka siitä on ollut koko ajan puhetta. Olen omatoimisesti jumpannut täällä koko ajan. Olen oman hapenottoni varassa (en ole enää lisähapella) ja koko ajan tuntuu helpommalta liikkua. Tosin hengästymistä tulee, mutta ei enää niin pahasti kuin alussa.

Liikkuminen ei tietenkään toimi niin kuin ennen sairastumista, mutta pikku hiljaa eteenpäin. Pulloon puhaltaminen, eli pikku letkulla pulloon puhaltaminen on keuhkoja vahvistavaa ja sitä olen tehnyt ja tulen tekemään kotonakin.

Lahden sairaalan lääkäri, joka siirsi minut Sysmään sanoi, että keuhkoissani ei ole kovin paljon ongelmia, kova tulehdus näkyy vielä, mutta muuten kaikki on ok. Hän sanoi, että uskoo keuhkojeni palautuvan ennalleen. Toivon mukaan hän on oikeassa ja näin tulisi käymään. Tosin Jumala voi myös parantaa ja antaa minulle täysin toimivat keuhkot.

Olo on todella hyvä ja olen Jumalalle kiitollinen kaikesta sekä tietenkin olen kiitollinen hyvästä terveydenhoidosta, mistä meillä suomalaisilla on vielä etuoikeus nauttia täällä Suomessa.

Sellainen asia on vielä sydämelläni, että olen syönyt terveellisesti vuosikymmeniä ja luotin, että syömällä terveelliesti en sairastu koronaan, mutta tässä kohden erehdyin ja tämä on tietenkin parannuksen paikka. Aion kuitenkin jatkaa terveellisten ruokien syömistä. Jumala on ainoa tässä maailmassa, johon voimme turvata ja jolta tulee täydellinen apu.

Tämä koettelemus on ollut minulle monella tavalla siunaava kokemus, joka tulee muuttamaan elämääni ja Jumalasta tulee entistä suurempi elämässäni. Kun pääsen kotiin, niin sydämessäni työstän tätä koko kokemusta ja tulen sen jollakin tavalla jakamaan julkisesti.

Sain muutaman sanoman sairaalaan, jossa tuotiin tämä Raamatun kohta minulle:

Joh 11:4 Mutta sen kuultuaan Jeesus sanoi: "Ei tämä tauti ole kuolemaksi, vaan Jumalan kunniaksi, että Jumalan Poika sen kautta kirkastuisi".

Itsekin haluan uskoa, että tästä oli kyse, että Herra Jeesus kirkastuisi, kun Hän nosti minut sairauden ja kuoleman rajamailta takaisin elämään. Kiitos Jumalalle ja Herralle Jeesukselle, kiitos Herran Jeesuksen verestä ja sovitustyöstä.

30.11.2021

Eilen terveyskeskuksen hoitaja kysyi, että otanko koronapiikin huomenna kun kotiudun. Sanoin etten ota ja sitä paitsi minä sain nyt luonnollisen immuniteetin. Hoitaja tuli muutaman tunnin jälkeen uudestaan ja sanoi, että tosiaanhan sinulla on nyt immuniteetti, etkä tarvitse piikkiä.

Pääsin tänään pois terveyskeskuksen vuodeosastolta. Kirjoitan tätä viestiä omasta kodistani, olohuoneen sohvalla istuskellen. Sain jumppaohjeita ja muita ohjeita. Nyt alkaa täällä omassa kodissa kuntoutuminen. Alku lähti hyvin liikkeelle, pääsin ihan hyvin autosta taloon sisälle asti. Tosin kunto ei tietenkään ole entisensä, mutta ihan viime päivinä olen paljon piristynyt nolla kunnosta eteenpäin. Kiitos Isä Jumalalle ja Herralle Jeesukselle kaikesta armosta ja hyvyydestä meitä pieniä ihmisiä kohtaan.

Terveyskeskuksen tiedot

Vuodeosasto/ Sysmän sosiaali- ja terveystoimi
29.11.2021
HOITOTYÖ
YHTEENVETO

Vuodeosasto/ Sysmän sosiaali- ja terveystoimi
30.11.2021
Loppuarvio (epikriisi)
Hoitotyö
26.11.2021 - 30.11.2021
Hoidon tarve
Tulosyy: Määrittämätön keuhkokuume

Hoitoon tulon syy: 9.11. hakeutunut päivystykseen ripulin, korkean kuumeen, kylkikivun ja hengitysvaikeuden takia. Todettu covid-pneumonia. Ollut teholla 5 päivää, ja hengityskoneessakin 3vrk. Kortisoniannosten myötä vs alkanut kohoamaan, ja aloitettu insuliini. Tilanteen vakauduttua siirtynyt takaisin keuhko-osastolle. Vointi kohenemaan päin. Siirtyy vuodeosastolle jatkokuntoutukseen.

Hoitotoimet (Hoitotyön toiminnot)
-Aluksi jatkuva lisähapen tarve. Lisähappi ollut 8 litralla
-Saturaatioseuranta, spo2 tavoite yli 90%
-pyritään vieroittamaan lisähapesta
-mukana pitkä happiletku, jotta pääsee esim. vessaan happiviikset päällä.
-lämmön seuranta

Hoidon tulokset
-omatoimien on ollut
-saturoi huoneilmalla n.94%
-päässyt liikkumaan omatoimisesti aluski pitkän happiletkun avulla, viimeisen vuorokauden ilman lisähappea, liikkuessa hengästyy ja väsyy nopeasti
-ruoka maistuu
-vointi hyvä, puhelimessa jutustellut paljon
-vs arvot normaalitasolla
-ripuloinut kerran jakson aikana
-hieman lämpöä ollut

Jatkohoidon järjestämistä koskevat tiedot
-kotiutuu 30.11. puoliso hakee osastolta
-saanut osaston fysioterapeutilta kuntoutus ohjeita kotiin

Lääkehoito
-saanut osastolla listan mukaisen lääkityksen
-insuliinilääkitys ei jatku
-lääkitys tarkastettu, prednisolon ventoline rec /3lahtj 30.11.2021

1.12.2021

Eilinen päivä oli eräs siunatuimmista päivistäni omassa elämässäni. Pääsin eilen kotiin Sysmän terveyskeskuksen vuodeosastolta. Oli todella mahtavaa viettää aikaa oman vaimon kanssa.

Kun eilen tulin kotiin ja asettauduin sohvalle, niin yhtäkkiä ulkona aurinko alkoi paistamaan todella kirkkaasti. Koin sydämessäni kuinka Jumala kirkkaudellaan toi tervehdyksen Hänen läsnäolonsa kirkkauden voimallaan.

Me ihmisinä ja uskovinakaan emme ole itsessämme suuria ja erikoisia ihmisiä, vaan pieniä ja heikkoja ihmisiä, jota Jumala rakastaa iankaikkisella rakkaudellaan. Tuo auringon yhtäkkinen ilmestyminen puhutteli minua ja toi minulle sen ulottuvuuden, että Jumala rakkaudessaan haluaa myös antaa meille Hänen läsnäolon tuntuansa arjen ja heikkoutemme keskellä.

Sairaala kokemus suuressa heikkoudessa sairauden takia johdatti minut näkemään syvällisemmin Jumalan Kaikkivaltiuden, Pyhyyden, Hänen hyvyytensä jne. Ja sen kuinka pieni, heikko ja vajavainen ihminen on. Jumala haluaisi, että meillä olisi koko ajan tämä näkökyky, että näemme itsemme pienenä ja heikkona, joka tarvitsee Jumalan armoa ja rakkautta koko ajan. Ja kuinka meidän tulisi nähdä ja tunnustaa Jumalan Kaikkivaltius ja että kaikki tulee Jumalalta, ja meidän tulee kiittää Jumalaa, joka tilassa, koska se on Jumalan tahto meihin nähden Herrassa Jeesuksessa.

Vaikka kotiintulo päivä oli siunattu päivä, niin sairaalassa ja erityisesti Lahdessa vietetty aika on ollut elämäni siunaavin kokemus. Raamattu sanoo Jumalan olevan väkevä heikoissa. Jos ja kun ehdin tänään, huomenna, ylihuomenna, niin teen täällä kotona puhevideon, jossa kerron tästä Lahden sairaala ajasta sekä Jumalan kohtaamisesta uudella ja läheisemmällä tavalla ja miksi tuo suuri kärsimys ja sairaus toi minulle elämäni siunatuimman kokemuksen Jumalan kanssa.

Suuri on Jumalan armo ja rakkaus, mutta Jumala on myös totuus, eikä Hän siedä vääryyttä ja syntiä. Tämäkin tuli voimakkaasti esille sairaalassa ja siksi Herra sanoi minulle, että minun tulee antaa anteeksi niille, jotka lyövät ja pilkkaavat minua sen tähden, että makaan sairasvuoteella.

Eilinen päivä meni kotona hyvin. Jaksoin jonkin verran liikkua. Tosin kunto on kaukana siitä mikä se oli ennen kuin sairastuin. Meillä on makuuhuone yläkerrassa ja pääsin portaat ylös makuuhuoneeseen asti kun oli aika käydä nukkumaan. Tosin muutaman kerran levähdin portaissa ja jatkoin sitten matkaani eteenpäin. Edessä on jonkin aikaa kestävä kuntoutuminen ennen kuin palautuu alkuperäiseen olotilaan. Minulla on usko sydämessäni, että saan palautua takaisin ennalleen, joka tulee tapahtumaan enemmin tai myöhemmin.

Kun palasin kotiin, niin uni maailmani heräsi eloon. Sairaalassa en nähnyt unia. Mutta täällä kotona heti ensimmäisenä yönä näin unen, jossa sanottiin minun nimeni ja Raamattu, Jumalan sana oli edessäni. Ja sitten edessäni oleva Jumalan sana alkoi kääntymään minua kohti suoraan kohti sydäntäni.

Tuo uni oli selkeästi Jumalan antama ja se puhuu ja tarkoittaa meitä jokaista uskovaa ihmistä. Jumalan sanan tulee asua ja vaikuttaa meidän sydämessämme Pyhässä Hengessä

Henkilökohtaisesti koen, että tämän sairaalakokemuksen kautta Jumala haluaa viedä minua eteenpäin uskossa, yhä syvällisempään uskonelämään. Toivon mukaan voisin Jumalan armosta tarttua uskossa siihen mitä Jumala on nyt antamassa minulle.

Tämä koskettaa meitä jokaista, sillä Jumala kutsuu meitä kasvamaan uskossa ja menemään eteenpäin uskossa.

Jumalan rakkaus, armo ja hyvyys on ihmeellistä, ja Hänen totuutensa ohjaa meitä etsimään yhä enemmän Jumalan valtakuntaa ja Jumalan kirkkautta.

En voi sille mitään, mutta sairaalakokemus oli todella väkevä ja toi esille Jumalan kirkkauden ja valtasuuruuden. Meidän tulee ymmärtää, että Jumala on Kaikkivaltias Jumala, ja Hän on kaiken keskipiste, Hän on kaiken hyvän lähde, Hänelle kuuluu kaikki kunnia nyt aina ja iankaikkisesti.

Herran Jeesuksen veren ja sovitustyön merkitys on valtava, sillä se on saatu aikaan suuren kuolonkärsimyksen kautta. Herra Jeesus rakasti meitä niin paljon, että Hän meni meidän sijastamme ristille kärsimään meille kuuluvan kuolemanrangaistuksen.

Herran Jeesuksen veri ja sovitustyö on pelastuksen evankeliumi tälle maailmalle, mutta myös meille uskoville osoitus suuresta ja iankaikkisesta Jumalan rakkaudesta meitä kohtaan.

Koin sairaalassa, että minun ja meidän uskovien tulee tuoda esille Jumalan valtasuuruutta enemmän, syvällisemmin ja koko ajan, sillä ilman Häntä me emme ole mitään. Samoin sairaalassa oman heikkouteni kautta sain kokea ihmeellisen kokemuksen Jumalan kanssa, kuinka Hän oli elämässäni ihan eri tavalla kuin koskaan aikaisemmin.

Olin tietyllä tavalla pois maailmasta, jos ymmärrät oikein, eli olin kyllä maailmassa, mutta sairasvuoteella täysin heikkona ja ainoa asia, joka minulle merkitsi oli Jumala ja Hänen ihmeellinen läsnäolonsa. Maailman asiat menettivät merkityksensä, elämäni oli Jumalan käsissä ja sain Jumalan armosta kokea ihmeellistä Jumalan läsnäoloa ja apua, lohdutusta ja turvaa.

Alkuseurakunta eli vainottuna ja maailma työnsi heidät pois keskuudestaan, jonka seurauksena alkuseurakunnan uskovat kuten apostoli Paavali saivat olla lähellä Jumalaa, sillä Jumala oli heille kaikki kaikessa. Heillä ei ollut mitään muuta kuin Jumala ja he olivat täysin Jumalasta riippuvaisia heikkoudessaan ja maailman vainotessa heitä.

Ymmärsin sairaalassa, että silloin kun meillä on vain Jumala ja meitä vainotaan ja olemme joutuneet niin sanotusti yhteiskunnan ulkopuolelle vainottuina ja sorrettuina, niin silloin tulemme näkemään Jumalan voiman.

Ymmärsin myös siellä sairaalassa syvällisemmin sen kuinka uskovien vilpittömyydestä huolimatta olemme rakentaneet omat Jumalan valtakuntamme, jonka kautta ihminen on monessa kohden syrjäyttänyt Jumalan ja Hänen totuutensa ja asettanut sen tilalle oman perinnäissääntönsä. Toki me uskomme totuuteenkin ja Jumala meitä rakastaa, mutta tulevina päivinä tulemme näkemään konkreettisesti alkuseurakunnan kaltaisen tilan palautumisen. Kaikille ei kelpaa Jumalan alkuperäinen asetus seurakunnasta, mutta kiitos Herralle monille se tulee kelpaamaan.

Jumala tulee tekemään vielä suuria kansansa keskellä, mutta meidän tulee tulla heikoiksi ja pieniksi Hänen edessään, koska Raamattu sanoo:

2 Kor 12:

9 Ja hän sanoi minulle: "Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa". Sentähden minä mieluimmin kerskaan heikkoudestani, että Kristuksen voima asettuisi minuun asumaan.

10 Sentähden minä olen mielistynyt heikkouteen, pahoinpitelyihin, hätään, vainoihin, ahdistuksiin, Kristuksen tähden; sillä kun olen heikko, silloin minä olen väkevä.

4.12.2021

Kirjoitan teille kuulumisia mikä minun tilanteeni on nyt. Kun tulin tiistaina kotiin, niin siitä on edetty eteenpäin tosin pienin askelin mutta kuitenkin. Pikku hiljaa lisään päivittäistä aktiviteettia, että kunto nousee.

Kuuntelen tarkasti kehoani, etten rasittaisi sitä liikaa, vaan sopivasti. Eilen kun peseydyin suihkussa, niin peseytyminen sujui paljon paremmin kuin tiistaina. Yläkertaan portaiden nouseminen sujuu koko ajan paremmin.

Kunnon kehittyminen ja parantuminen on alkanut, mutta nyt pitää edetä maltilla. Haluaisin kovasti jo tehdä puhevideon sairaalakokemuksestani. Ystävät soittelevat minulle ja minä heille ja puhun monta tuntia päivässä puhelimessa, eikä puhuminen tuota ongelmia, vaan sujuu ihan hyvin.

Kun tänään istuin isolle työpöytäkoneelleni, jonka kautta teen kirjoituksia, editoin videoita, teen kotona puhevideoita jne. niin koin siinä, että vielä ei ole aika palata tietokoneen pariin ja aloittaa siitä mihin jäin. Joten tätä paluuta tietokoneelle ja myös sitä sairaalakokemus puhevideota minun on nyt odotettava, että milloin saan sen tehtyä.

Jumala on armollinen ja pyhä Jumala, jonka valtasuuruutta meidän tulee kirkastaa ja suostua kasvamaan uskossa yhä syvällisempään Jumalan tuntemiseen, armon, rakkauden ja totuuden kautta. Saamme kiittää Jumalan hyvyydestä ja Herran Jeesuksen verestä ja sovitustyöstä.

Tulevat päivät tulevat olemaan hyvin vaikeita myös suomalaisille Herran Jeesuksen opetuslapsille, siksi Jumala haluaisi, että alkaisimme jo nyt varustautumaan ja kasvamaan uskossa siten, että olemme koko ajan enemmän ja enemmän riippuvaisia yksin Jumalasta ja Hänen voimastaan ja avustaan.

7.12.2021

Jumalan rauhaa teille kaikille rakkaille uskon ystäville. Kerron tässä kuntoutumisen kuulumisia. Sairaalassa teholta pois pääsyn jälkeisenä päivänä alkoi aktivoituminen ja aluksi piti vain nousta sängystä istuma-asentoon, jota en kyennyt tekemään. Seuraavana päivänä pääsin jo istumaan sängyssä. Kerroin tämän siksi, että minun tapauksessani kaikki alkoi nolla tilanteesta.

Tänään on yksi viikko siitä kun olen kotona. Kuntoutuminen on sujunut yllättävän hyvin. Pyrin kuuntelemaan kehoani ja tekemään asioita varovasti.

Sairaalassa ja varsinkin tehohoidon jälkeen aloin kärsimään univaikeuksista. Minun on aina ollut helppo saada unta. Toisinaan jopa otan pienet päikkärit eikä se ole häirinnyt unen saamista illalla.

Teholta päästyäni en ole saanut oikein unta ollenkaan. Sairaalassa tuntui etten nukkunut ollenkaan koko yönä. Kun pääsin kotiin niin univaikeudet jatkuivat ja en ole saanut paljonkaan nukuttua. Olen rukoillut unen palautumista ja nyt kiitos Herralle olen saanut jo kahtena yönä peräkkäin nukuttua paljon paremmin. Viime yö oli tosi hyvä, nukuin pitkät unet.

Kun minulla oli tuota unettomuutta ja uni ei tullut, niin käytin aikaani rukoukseen ja koin, että nyt tulee mennä näin ja rukoilla ihmisten ja asioiden puolesta sekä kääntyä rukouksessa Herran puoleen. Jumala on koko ajan kaikessa mukana meidän elämässämme ja Jumala haluaisi, että ymmärtäisimme sen ja antaisimme paljon aikaamme Hänelle, koska vain silloin voimme nähdä niitä Jumalan tekoja, joita Hän haluaa tehdä meille.

Teen pientä kuntojumppaa kuminauhoilla. Teen myös oman kehon painolla jalkakyykkyjä, tosin en ihan optimaalisessa jalkakyykky asennossa tee kyykkyjä, mutta kuitenkin. Jalat olivat aluksi täysin heikot, oli kuin olisi raahannut tuhannen kilon puntteja mukana ja jalat olivat todella raskaat. Mutta koko ajan jalkoihin tulee voimaa ja asiat muuttuvat kevyemmiksi.

Viime viikon tiistaina kun pääsin kotiin, niin illalla kun menin yläkertaan nukkumaan (ylös on 15 porrasta), niin sain juuri ja juuri nostettua jalan porrastasanteelle ja siiten liu’utin jalkani portaalle, että sain jalan tukevasti portaalle. Näin sitten pääsin ylös, mutta jouduin huilaamaan portaissa useamman kerran,että pääsin ylös.

Eilen kävelin portaat ylös suoraan ilman yhtään huilia. Jalat nousevat ylös portaissa koko ajan kevyemmin. Aluksi oli vaikea nousta sänkyyn nukkumaan ja nostaa jalat sängylle, mutta nyt sekin sujuu jo todella hyvin.

Meillä täällä on ollut koko ajan niin kova pakkanen etten ole vielä käynyt ulkona, koska pakkanen rasittaa kovasti tässä tilassa keuhkoja. Odotan kun pakkanen laskee ja pääsen pihalle kävelemään ja vetämään happea keuhkoihin.

Vaikka olenkin vielä aika kaukana siitä kunnosta mikä minulla oli ennen sairastumista, niin kuntotuminen on lähtenyt hyvin käyntiin ja kehitystä on tapahtunut pienessä ajassa enemmän kuin olen osannut odottaa. Kiitos Jumalalle tästä kaikesta.

Olen nyt parin päivän ajan heti aamusta käynnistänyt pöytätietokoneeni, jolla teen kirjoituksia, editoin videoita, teen puhevideoita, teen tutkimustyötä jne.

En ole vielä tehnyt pöytäkoneella mitään, mutta olen sen aukaissut ja kuulostellut, että koska pääsen tekemään sen puhevideon sairaala kokemuksesta. Olisin jo kovasti innokas tekemään sitä videota, mutta olen kokenut että Herra sanoo, että odota vielä ei ole aika, mutta kohta on. Tätä jään odottamaan.

Sairaalassa oleminen ja teholla makaaminen on ollut elämäni siunatuin kokemus, koska siellä koin Jumalan kirkkauden ja läsnäolon moninkertaisena ja paljon voimakkaampana kuin koskaan aikaisemmin. Niin kuin olen tuonut esille aikaisemmin, niin Herra puhui monella tavalla minulle siellä teholla ja sain kokea Hänen läsnäolonsa kirkkautensa todella voimallisena.

Herra haluaisi meidän ymmärtävän kuinka pieniä ja heikkoja todellisuudessa olemme ja kuinka suuri Jumala meillä on. Jumala on heikoissa väkevä.

Nyt tässä koen kuinka tärkeätä olisi, että Jumalan seurakunta, Herran kansa alkaisi hengellisesti varustautumaan tuleviin vaikeisiin aikoihin. Elämme nyt tässä hetkessä täällä Suomessakin koko ajan vaikeampaa aikaa, mutta tulevat päivät tulevat olemaan niin vaikeita, että emme selviä siitä jos emme ole yksin riippuvaisia Herran armosta, avusta ja huolenpidosta.

Jumala haluaa auttaa sinua kasvamaan uskossa siten, että opit koko aika enemmän uskossa rakastamaan totuudessa Herraa Jeesusta. Nyt on aika varustautua uskossa kohtaamaan Herran kanssa lopunajan haasteet ja Hän auttaa meitä selviytymään ja pysymään uskossa lopunajan vaikeassa ajassa. Herran Jeesuksen tulemus on lähellä ja me odotamme Herran Jeesuksen tulemusta. Saamme kiittää Jumalaa, Hänen kaikkinaisesta hyvyydestä ja Hänen valtavasta kirkkaudestaan ja Kaikkivaltiudestaan. Saamme kiittää Herran Jeesuksen verestä syntien anteeksisaamiseksi, ja sovitustyöstä sekä pelastuksen armosta, amen, Jumalalle kunnia nyt ja iankaikkisesti.

9.12.2021

Kerron teille taas kuulumisia miten kuntoutuminen etenee. Olen nyt ollut viikon ja kaksi päivää kotona. Aluksi oli hankala päästä yläkertaan nukkumaan, vaikka pääsinkin yläkertaan, niin se tuotti aikamoisen ponnistuksen. Aluksi piti pitää usein taukoa portaissa ja molemmilla käsillä pitelin seinästä ja kaiteista kiinni, että pääsen ylös.

Eilen menin yhteensä neljä kertaa yläkertaan ja alas, enkä pitänyt taukoa, enkä ottanut seinästä tai kaiteista kiinni kun kipusin portaita ylös. En tietenkään ole vieläkään lähelläkään sitä kuntoa missä olin ennen sairastumista. Mutta kuntoutumista on tapahtunut.

Teen omaa jumppaohjelmaa kotona ja siinäkin koko ajan edistyn. Pyrin tekemään asioita varovasti kehoani kuunnellen, etten liikaa rasita, mutta sopivasti, että kunto alkaa nousemaan.

Kun tulin kotiin niin huomasin, että makuaistini toimi korostuneesti, sillä monet ruoka-aineet maistuivat voimakkaan kitkeriltä ja todella voimakas maku monissa ruoka-aineissa. Onneksi makuaisti on hyvin palautunut ja normalisointunut ja maistan kaikki maut nyt melko normaalisti. Makuaisti ja hajuaisti on minulla tallessa, joka on kiitos aihe Herralle, sillä monelta koronan sairastaneelta on mennyt maku- ja hajuaisti.

Vaimolleni kävi erikoisesti, kun hän sairasti koronan. Vaimoltani hävisi maku- ja hajuaisti monta vuotta sitten kun hän löi vahingossa päänsä kovasti erääseen siltarakennelmaan. Vaimoni oli monta vuotta ilman maku- ja hajuaistia.

Nyt kun vaimoni sairasti koronan ja kun hän pääsi sairaalasta kotiin ja alkoi kotona syömään, niin hän huomasi, että hän maistaa kaikki maut ja haistaa kaikki hajut. Yleensä käy toisin päin, mutta vaimolleni korona oli tällä tavalla suuri siunaus, kun hänelle palautui maku- ja hajuaisti.

Kiittäkäämme Isä Jumalaa ja meidän Herraamme Jeesusta, joka tilassa, amen. Meillä on valtavan suuri ja hyvä Jumala, amen. Kiittäkäämme päivittäin Jumalaa, Herran Jeesuksen verestä, pelastuksesta, sovituksesta, lunastuksesta, pyhityksestä, Jumalan armosta ja rakkaudesta ja kaikkinaisesta Jumalan hyvyydestä. Herra haluaa meidän rakastavan Häntä totuudessa.

23.12.2021

Tänään (23.12) olen ollut kotona 3 viikkoa ja kaksi päivää siitä kun pääsin pois terveyskeskuksen vuodeosastolta. Kerron tässä kuntoutumiseen liittyviä kuulumisia. Lähtötilanne Lahden Päijät-Hämeen keskussairaalassa oli se etten teholta päästyäni kyennyt edes nousemaan istumaan sängyltä. Sairaalassa alussa jalat eivät toimineet, niissä ei ollut yhtään voimaa, liikuin sairaalassa rollaattorilla fyssarin avustamana.

Täällä on ollut niin kovia pakkasia etten ole päässyt tai uskaltautunut kävelemään ulkona. kolmen viikon aikana on ollut vain neljä sellaista päivää, että on ollut nollakeli tai muutama aste pakkasta ja näinä neljänä päivänä kävin kävelemässä. Ensimmäinen kävelylenkki oli 200 metriä, toinen kävelylenkki oli 300 metriä, kolmas kävelylenkki 450 metriä ja tänään kävelin yhden kilometrin kävelylenkin. Tänään kävely tuntui hyvältä. Ylämäessä ottaa vähän voimille, mutta tasaisella kävely sujuu aika hyvin. Vähän hengästyttää, mutta ei enää häiritsevästi. Olen polkenut kuntopyörää muutaman kerran, täytyy yrittää kovina pakkaspäivinä polkea tuota kuntopyörää.

Oma kuntopiiri menee mukavasti. Harjoitan lihaskuntoa vastuskuminauhoilla (materiaali on jotakin muuta kuin kumia). Minulla on monta erilaista vastuskuminauhaa on ohuempia ja paksumpia. Olen saanut jo lisättyä lisää vastusta näihin vastuskuminauhoihin, kun pikku hiljaa kehittyy ja voimaa alkaa tulemaan lisää. Minulla on myös eri tasoisia sormipuristimia (jäykkiä ja vähemmän jäykkiä), ja nyt teen jo vähän yli 60 kilon vastuksella sormipuristimella. Sairaalassa en saanut Vichy pullon muovikorkkia auki avaamattomasta pullosta. Yritin kovasti saada sitä korkkia auki, mutta en saanut. Mieshoitaja auttoi ja aukaisi sen pullon korkin. Kerron tämän siksi, että ymmärrät kuinka nollista olen lähtenyt liikkeelle, mutta kiitos Herralle kuntoutuminen on sujunut yli odotusten, vaikka olenkin vielä kaukana siitä kunnosta mikä minulla oli ennen sairastumista.

Teen myös jalkakyykkyjä kehon omalla painolla. Alkulähtö tilanne oli se kun tulin kotiin, niin en päässyt tuolista ylös ilman etten olisi auttanut käsin punnertamalla pöydän kulmasta ja tuoli selkämyksestä. Nyt pystyn jo tekemään yhden syväkyykyn (menee niin alas, että takapuoli on melkein maassa), voisin pystyä tekemään enemmänkin, mutta en ole kokeillut. Teen pari sarjaa oman kehonpainolla jalkakyykkyjä ja menen hiukan alemmas kuin 90 asteen kulma. Jalkojen voimaa on tullut kaikkein eniten siksi kun olen tehnyt sitä kaikkein eniten.

Ennen sairaalareissua tein yhden jalan kyykkyjä, niin että laskeuduin tuolille ja siitä ylös yhdellä jalalla, tein niitä kolme sarjaa, jonka jälkeen tein sarjoja syväkyykkyinä omalla kehonpinolla ja ylläni oli 15-5 kiloa painavat painoliivit ja ranne/nilkkapainot. Minulla on kaksi viiden kilon ranne/nilkka painoa ja ne on tosi hyvät ja niitä voi käyttää moneen tarkoitukseen.

Olen siis todella kaukana siitä mikä oli lähtötilanne, mutta kehitystä on tapahtunut ja paljonkin lyhyessä ajassa, sillä kun tulin kotiin kolme viikkoa sitten, niin en päässyt edes tuolista ylös ilman käsillä auttamista.

Harmi, kun on tulossa muutaman viikon pakkasjakso, niin en pääse kävelemään ulos. Tai sitten täytyy keksiä jotakin. Ne vanhat kaulurit, joita pidin lapsena 60-luvun lopulla ja 70- luvulla olisivat mainioita nyt, koska ne ulottuivat ylös naamalle peittäen suun ja niiden läpi pystyi hyvin hengittämään. Minulla oli villaisia kaulureita. Täytyy ehkä kokeilla jotain kaulahuivia tai jotakin.

Tämän päivänen kilometrin kävelylenkki teki todella hyvää. Loppua kohti piristyin kun oli ylämäki jäänyt kauas taakse. Ylämäki ei ollut kovin jyrkkä, mutta pitempi nousu kuitenkin.

28.12.2021

Tiistaina (28.12) on yksi kuukausi siitä kun pääsin sairaalasta kotiin. Kerron tässä vähän miten kuntoutus on edennyt. Olen nyt käynyt ulkona kävelemässä viisi kertaa kuukauden aikana, ja tänään tuli viides kävelykerta. Kovien pakkasten takia en ole päässyt kovin paljoa kävelemään. Tänään oli viides kävelylenkkini. Viime kerralla kävelin kilometrin ja tänään kävelin 2,5 kilometriä. Tämän päivän lenkki oli jo ihan hyvää vauhtia. Kävelin 2,5 kilometriä 33 minuuttiin lumen ja jään liukastamilla poluilla ja teillä. Tosin kävelin talvilenkkareilla, jonka pohjassa on joka puolella voimakkaat metallipiikit, estämässä liukastumista ja kaatumista.

Olisin varmasti pystynyt kävelemään vielä pitemmällekin, mutta päätin, että yritän kävellä 2,5 kilometriä ja jätän tällä kertaa siihen. En hengästynyt nyt niin paljoa kuin viime kerralla. Lenkin aluksi tuli yskäkohtaus, mutta se meni ohi. Mitä pitemmälle kävelin sen paremmalta tuntui. Käveleminen puhdistaa keuhkoja ja irrottaa limaa, näin koen tässä tilanteessani. Huomenna on taas leuto päivä ja pääsee kävelemään, jos Herra suo ja elän.

Kuntoileminenkin kotona tehtävien harjoitteiden kautta sujuu ihan hyvin. On vain tehtävä harjoitteita yhä uudestaan ja voima ja kunto alkaa palautumaan pikku hiljaa. Tämä kaikki, eli varsin nopea kuntoutumisen kehitys on suurta Jumalan armoa ja olen kokenut Herran auttavan minua kuntoutumisessakin ja kaikki kiitos kuuluu Herralle.

Rukoilen Herraa jos se on Herran tahto, että kävisin taas puhumassa Jumalan sanaa eri paikkakunnilla, niin milloin olisi sen aika. Minulla on sydämelläni ollut 2022 tammi-helmikuu, mutta jääköön tämä asia Herran päätettäväksi, jos se on Herran tahto, että palaan puhumaan julkisesti Jumalan sanaa.

Kun makasin sairaalassa teholla, niin siellä tapahtui monenlaista ja Herra puhui monin tavoin. Eräs Herran puhuma asia oli, että vaikeat ajat ovat tulossa, joudumme kokonaan yhteiskunnan ulkopuolelle ja meidän tulee olla yksin riippuvaisia Hänestä, muuten emme kestä uskossa loppuun saakka. Herra on kuitenkin meidän kanssamme, niin kuin Hän oli kanssani teholla, ja olin teholla Herran mahtavassa sylihoidossa, Hänen läsnäolonsa kirkkaudessa, eikä minulla ollut mitään hätää, koska Jumalan armosta olin sellaisessa heikkouden tilassa, että minulle jäi yksin Herra ja Hänen huolenpitonsa, maailma menetti merkityksensä suuressa heikkouden tilassa, minulla oli vain Herra.

Olen itsessäni pieni ja heikko, enkä ole mikään uskon eliittisoturi, vaan ansioton palvelija, jota Herra rakastaa (Herra rakastaa kaikkia omiaan). Sain olla täysin riippuvainen Herrasta siellä sairaalassa, vaikka lääkärit ja hoitohenkilö tekivät hyvää työtä, niin kaikki riippui siitä mitä Herra päättää. Herra puhui minulle, meille uskoville epämiellyttäviä asioita jaan siitä pikkuisen tässä. Olemme uskovina tässä maailmassa tämän "maailman hyvyyden" ja antimien keskellä ottaneet sydämeemme liian paljon tätä maailmaa, joka on pois Herralta ja nyt kun joudumme vaikeaan aikaan, niin meillä uskovilla (monilla) voi olla edessään vaikea ymmärtää ja antautua kokonaan Jumalalle, kun turvamme on ollut enemmän maailmassa kuin Herrassa (minäkin olen näin toiminut, että liikaa on maailmaa sydämessäni).

Olen rukoillut ja pyytänyt tätä meidän uskovien yhteistä syntiä anteeksi Jumalalta ja armoa, että opimme koko ajan enemmän turvaamaan Jumalaan. Tätä Herra nyt puhuu omilleen ja sitä kautta varustaa meitä tuleviin päiviin, että olisimme yksin riippuvaisia Hänestä.

6.1.2022

Tänään (6.1.2022) kerron taas kuulumisia miten kuntoutuminen etenee. Lähdin aamupäivällä Sera koiran kanssa kävelylenkille. Emme pääse nyt vaimon kanssa yhdessä kävelemään, kun Rafu koiran vasen takajalka on leikattu. Rafulta meni vasemman takajalan ristiside poikki, jo aikoja sitten ja leikkaus oli viime viikon keskiviikkona. Rafua ei saa lenkittää nyt vähään aikaan, ei muuta kuin pikku pissilenkitys. Tämän tähden vaimoni kanssa vuorotellaan Seran lenkittämisen kanssa sekä Rafun pikkulenkin kanssa.

Aamupäivällä täällä meillä oli pakkasta noin 9 astetta ja välillä puhalteli ajoittain pieni tuulenvire. Sera koiran kanssa kävelimme yhteensä 5 kilometrin lenkin. Kävely tuntui nyt jo lähes normaalilta. Ylämäissä hengästyin taas, mutta ei enää niin paljon kuin kuntoutumisen alussa. Tasamaalla ja alamäissä kävely oli jo lähes normaalia. Olisin taas jaksanut kävellä pitempäänkin, mutta ajattelin, että 5 kilometriä saa nyt riittää tällä kertaa.

Mitä pitemmälle kävelin sen paremmalta tuntui. Kävellessä alkoi räkä ja lima irtoamaan ja mitä enemmän sitä irtosi, niin sitä parempi olo oli keuhkoissa. Tänään jopa juoksin ihan pikkuisen. Minulta irtosi Seran talutin kädestäni ja pikku koira Sera vain painoi eteenpäin, mutta lopulta pysähtyi ja sain Seran kiinni. Juostessa helposti hengästyin, mutta se tasaantui nopeasti.

Kävelin ihan reipasta vauhtia Seran kanssa. Minulla on talvilenkkarit, joissa on hyvät metallipiikit pohjassa, niin en kaadu ja liukastu liukkaalla lumisella tiellä. Kävelykunto on kyllä edennyt hyvään suuntaan todella nopeasti, vaikka en kovien pakkasten takia ole kyennyt kävelemään kovinkaan paljon.

Kodin kuntopiirinikin etenee ja koko ajan lihaskunto ja voimat alkavat palautumaan, vaikka olenkin tosi kaukana siitä missä kunnossa olin ennen sairastumista. On vain tehtävä koko ajan töitä sen eteen ja kunto ja voimat alkavat palautumaan. Alussa otin kuntoilun todella varovaisesti. Nyt kun olen ollut kotona noin kuukauden ja viikon siitä kun pääsin pois terveyskeskuksen vuodeosastolta, niin olen jo noin viikon kotona treenannut jo vähän kovemmin.

Tänään kävin vasta ensimmäisen kerran saunassa. Tosin en vieläkään voinut istua ylälauteilla, vaan alalauteilla, missä jalkoja pidetään. Kun tulin kotiin terveyskeskuksesta ja yritin mennä saunaan, niin en voinut mennä saunaan, koska saunan kuumuus iski heti keuhkoihin ja oli vaikea hengittää. Välillä olen pitänyt vähän aikaa saunan ovea auki pesuhuoneeseen, mutta saunan ovi on pitänyt sulkea aika pian, koska kuumuus kävi uuvuttamaan ja tuli hengitysvaikeuksia.

Minulla on astma ja tämä sairaus on aktivoinut astmaa, niin että en päässyt saunaan kuin vasta tänään. Yleensä normaalitilassakaan en ole astman takia kova löylymies, mutta pystyn ottamaan mietoja löylyjä. Vaikka olinkin tänään alalauteilla istumassa saunassa, niin oli todella hienoa, kun pystyin heittämään löylyä ja hiki virtasi taas pitkästä aikaa saunassa. Saunan jälkeen oli virvoittunut olo. Todella hienoa, kun alan päästä taas saunomaan.

Minulla on tullut sen jälkeen joka aamu veriysköksiä nenästä kun terveyskeskuksessa pääsin pois happiviiksistä. Joka aamu niistäessäni nenää näitä veriysköksiä tulee. En tiedä onko kyseessä jokin elimistön puhdistautuminen vai mikä. Tänäkin aamuna näitä veriysköksiä tuli.

Tästä kuntoutumisestani saan kiittää Jumalaa, sillä rukoilin ja pyysin Herraan auttamaan minua kuntoutumisessa ja tapahtukoon Hänen tahtonsa. Kaikki kunnia ja kiitos Jumalalle, sillä Hän on auttanut minua tässä kuntoutumisessa. Parin viikon päästä minulla on vielä keuhkojen röntgenkuvaaminen ja sitten nähdään missä kunnossa keuhkoni ovat.

Kun tänään kävelin Seran kanssa lumisia teitä pitkin ja tulin lenkiltä kotiin sydämelleni nousi muutama Raamatun kohta:

Ilm 1:14 Ja hänen päänsä ja hiuksensa olivat valkoiset niinkuin valkoinen villa, niinkuin lumi, ja hänen silmänsä niinkuin tulen liekki;

Job 38:
22 Oletko käynyt lumen varastohuoneissa, ja oletko nähnyt rakeiden varastot,
23 jotka minä olen säästänyt ahdingon ajaksi, sodan ja taistelun päiväksi?

Apostoli Johannes sai nähdä ilmestyksen, jossa hän kuuli äänen ja kun hän katsomaan mikä ääni hänelle puhui, niin hän näki seitsemän kultaista lampunjalkaa, ja lampunjalkain keskellä Ihmisen Pojan muotoisen, pitkäliepeiseen viittaan puetun ja rinnan kohdalta kultaisella vyöllä vyötetyn.

Johannes näki Herran Jeesuksen ja Jeesuksen pää ja hiukset olivat niin kuin valkoinen villa ja niin kuin lumi ja Hänen silmänsä niin kuin tulen liekki. Valkoinen villa ja lumivalkea kertovat meille Jeesuksen puhtaudesta ja pyhyydestä. Jeesuksen tulen liekki silmät näkevät suoraan ihmisen sydämeen ja Jeesus puhdistaa sen ihmisen sydämen synnin saastasta, joka uskoo Häneen niin kuin Raamattu opettaa.

Saamme ylistää ja kiittää Herran Jeesuksen verestä ja sovitustyöstä, joka tuo meille pelastuksen ja pyhityksen, kun olemme Jumalan armosta katuneet syntejämme, tunnustaneet syntimme ja uskoneet uskon kuuliaisuudessaa Herraan Jeesukseen.

Monet Raamatun tutkijat ja opettajat sanovat, että Job 38 jakeet 22, 23 kertovat lopunajan viimeisistä päivistä, jolloin Jumalan tuomiot tulevat jumalattomien päälle. Itse ajattelen samoin. Viimeinen tuomio jumalattomille tulee vasta tuhatvuotisen rauhanvaltakunnan jälkeen, mutta ihan ihmiskunnan viimeisinä päivinä Jumala tulee tuomitsemaan jumalattomuuden maan päällä. Nyt tälläkin hetkellä synnin pahuus rehottaa monella tavalla maan päällä, mutta Jumala tulee sen tuomitsemaan.

Apostoli Pietari sanoi: Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset? (1 Piet 4:17)

Meidän uskovien olisi hyvä ymmärtää, että Jumalan tuomio alkaa ensin meistä. Nyt tässä ajassa missä elämme, niin monet uskovat elävät monenlaisissa synneissä, seksi synneissä, juoppouden synneissä, ahneuden synnissä, valheessa, parjaavat kanssa palvelijoitaan, valehtelevat ja vääristelevät sen mitä kanssa palvelijat sanovat ja uskovat, rakentavat riitaa veljesten kesken, tuomitsevat Jumalan pelastamia sisaria ja veljiä kadotukseen jne.

Onko vuosi 2022 se milloin alamme näkemään edes vähemmässä määrin tai enemmän Jumalan tuomioita seurakunnassaan? Sen aika tulee näyttämään. Se on kuitenkin Jumalan sanan opetuksen mukaan varmaa, että Jumala aloittaa tuomionsa ensin seurakunnastaan. Siksi nyt on alettava laittamaan lamppuja kuntoon, öljyä lamppuihin ja alettava tekemään parannusta synneistä ja kaikesta vääryydestä, koska Jumala tulee tuomitsemaan meidät Hänen omansa ensin.

Jumalan tuomio on armoa meitä kohtaan, sillä kun Jumala tuo tuomion kansalleen, niin siinä on myös kehotus parannukseen ja kääntymään pois synneistä ettei meitä maailman (jumalattomien) kanssa tuomittaisi. Jumala on armollinen Jumala, ja armossaan Hän tuomitsee ja antaa siten mahdollisuuden kääntyä pois pahoilta teiltä ja voimme aloittaa uudestaan Herran kanssa vaeltamaan rakkauden totuudessa Jeesukseen uskoen.

On todella pelottavaa kuinka liian monet uskovat elävät monenlaisissa synneissä sekä osa uskovista lyö kanssa palvelijoitaan ja mustamaalaa veljiään ja sisariaan valhepuheidensa kautta. Jumala oikeudenmukaisuutensa kautta tuo tuomion ensin seurakuntaansa, jonka tarkoitus on puhdistaa Jumalan seurakunta palvelemaan elävää Jumalaa. Kiitos Herralle Hänen hyvistä teoistaan ja Hänen tuomionsakin kansaansa kohtaan on todella suurta Jumalan armoa.

UK Health Security Agencyn tilasto viikolta 51

UK Health Security Agency on hallinnollisesti Iso-Britannian terveys- ja sosiaaliministeriön alaisuudessa toimiva tutkimuslaitos ja terveysviranomainen. UK Health Security Agency on aktiivisesti yhteydessä myös Skotlannin, Pohjois-Irlannin ja Walesin kanssa.

Kun katsomme UK Health Security Agencyn tilastoja Englannista, niin alapuolella oleva kuva kertoo meille kuinka viikoilla 47 - 50 kaksi kertaa rokotettujen keskuudessa oli lukumääräisesti paljon enemmän koronatautia kuin rokottamattomien keskuudessa. Tässä taulukossa ei ole esillä prosentuaalisesti kaksi kertaa rokotettujen ja rokottamattomien lukumäärää, eli kuinka paljon väestöstä on rokotettuja ja rokottamattomia.

Kun katsomme UK Health Security Agencyn tilastoja Englannista, niin alapuolella oleva kuva kertoo meille sen kuinka lukumääräisesti kaksi kertaa rokotettuja kuoli paljon enemmän koronatautiin kuin rokottamattomia. Tässä taulukossa ei ole esillä prosentuaalisesti kaksi kertaa rokotettujen ja rokottamattomien lukumäärää, eli kuinka paljon väestöstä on rokotettuja ja rokottamattomia.

Nyt lähes kaikkialla maailmassa alkaa tulemaan tietoja siitä, että kahdesti ja myös useammin rokotetut sairastuvat koronaan ja osa heistä vakavasti ja jotkut heistä jopa kuolevat koronaan siitäkin huolimatta, että heidät on kahdesti rokotettu tai useammin rokotettu. Koronarokote ei estä koronaan sairastumista, vaan voi jopa edesauttaa sairastumista, kun rokote heikentää ihmisen immuunijärjestelmää, kuten monet lääketieteen huippuammattilaiset ovat tuoneet tämän asian esille.

Nature

UK Health Security Agencyn tilaston mukaan viikoilla 47 - 50 Brittein saarilla kuoli n. 2000 kaksi kertaa rokotettuja ihmisiä 28 päivän sisällä siitä kun heidät oli testattu korona positiiviseksi. Samana ajankohtana kuoli n. 700 rokottamatonta ihmistä 28 päivän sisällä siitä kun heidät oli testattu korona positiiviseksi.

UK Health Security Agencyn tilaston mukaan lukumääräisesti henkilöt laskettuina kaksi kertaa rokotettuja kuoli kaksi kertaa enemmän kuin rokottamattomia. Koronarokotteen ja varsinkin toisen annoksen luvattiin suojella ja estävän sairastumista koronataudin vakavaan muotoon. Kahdesti rokotetun kuolema koronaan on pahin mahdollinen koronataudin vakava muoto. Todellisuus ja tilastot näyttävät sen, että ihmisiä on johdettu harhaan koronarokote asiassa. Tällaista ei pitänyt tapahtua kahdesti rokotetuille, että liian moni heistä kuolee koronaan huolimatta siitä, että he ovat kahdesti rokotettuja. Näiden asioiden pitäisi avata ihmisten silmät ja sydämen näkemään mikä on todellinen totuus tässä asiassa, eikä se ole yleisen narratiivin mukainen kertomus.

Englannin viikon 51 seurantaraportti on kolmen viikon ajalta sisältäen viikot 47-50. Ajattele sitä millainen määrä Englannissa on kaksi kertaa rokotettujen koronakuolemia kun ja jos laskettaisiin tähän mennessä koko vuoden kaksi kertaa rokotettujen koronakuolemat.

Vieraasta maasta Englantiin saapunut henkilö katsotaan täysin rokotetuksi, kun viimeisestä rokotuksesta on kulunut 14 päivää. Monissa maissa henkilö katsotaan rokotetuksi, kun rokotuksesta on kulunut kaksi viikkoa (14 päivää). Vaikka henkilö on saanut jo rokotteen ja on rokotettu, niin hänet merkitään tilastoihin rokottamattomaksi ja vasta kahden viikon kuluttua rokotuksesta hänet merkitään rokotetuksi.

Kun tutkimme milloin eniten tapahtuu koronarokotuksiin liitettyjä kuolemia, niin näemme kaikkein eniten koronarokotteisiin liitettyjen kuolemien tapahtuvan ensimmäisten neljän päivän aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että todellisuudessa rokotettuja kuolee enemmän kuin niitä tilastoidaan sen tähden kun rokotettu henkilö, jolla on korona lasketaan rokotetuksi vasta kahden viikon päästä.

Nature

Yläpuolella oleva kuva on amerikkalaisen VAERSin (Rokote haittatapahtuma raportointi järjestelmä) tilasto, johon on merkitty päivät milloin koronarokotusten jälkeen tapahtuu eniten rokotteeseen liitettyjä kuolemia. Rokotuksen jälkeen neljän ensimmäisen päivän ja ensimmäisen viikon jälkeen tapahtuu kaikkein eniten koronarokotteisiin liitettyjä kuolemia. Koronarokotteisiin liitetyt kuolemat noudattavat hyvin samaa kaavaa muuallakin maailmassa kuin mitä VAERSin tilasto kertoo meille.

Nyt kun katsot uudestaan esim. UK Health Security Agencyn tilastoa koronakuolemista kaksi kertaa rokotettujen keskuudessa, niin rokotettujen osuus nousisi todella paljon, jos tilastoon merkittäisiin koronarokotuksen jälkeen koronaan kuolleet henkilöt rokotetuiksi myös ensimmäisen kahden viikon ajalta rokotuksesta. Näin ei kuitenkaan tehdä, koska kun esim. koronaan kuollut rokotettu merkitään rokotetuksi vasta kahden viikon kuluttua, niin tällä tavalla saadaan rokottamattomien keskuuteen enemmän koronakuolemia kuin mitä todellisuudessa on tapahtunut ja rokotettujen keskuuteen vähemmän koronakuolemia kuin mitä todellisuudessa tapahtuu. Monet ihmiset, jotka kuolevat viikon sisällä koronarokotuksesta rokotteen takia saatetaan merkitä koronakuolemiksi, jos heillä on ollut ennen kuolemaansa tai lähiaikoina ennen kuolemaa korona.

Tässä on aika paljon todellista faktaa siitä, että ne lupaukset mitä koronarokotteiden tehosta on annettu eivät ole olleet totuudenmukaisia. Eräs huomionarvoinen asia on se, että vain yhden vuoden aikana koronarokotteisiin liitettyjä kuolemia ja vammautumisia on tapahtunut enemmän kuin kaikilla muilla rokotteilla koko ihmiskunnan historian ajan. Näidenkin ja monen muun asian ja seikan takia en aio ottaa koronarokotetta. Toivon kaikille ihmisille kaikkea hyvää ja sitä, että uskaltaisimme katsoa ympärillä olevaa todellisuutta, joka on erilainen kuin se yleinen narratiivi mitä ihmisille kerrotaan.

 

 

Petri Paavola 30.12.2021

Lähteet:
assets.publishing.service.gov.uk/ government/ Vaccine surveillance report week 51
researchbriefings.files parliament.uk/ documents
openvaers.com/ covid-data

 

 

 

 

eXTReMe Tracker