Etusivulle

 

Raamatunopetuksia

 

 

Kuolleiden puolesta kastaminen

 

 

Aihe on ihmeellinen, mutta käsittelen sitä siksi, koska on olemassa ihmisiä, jotka opettavat, jotta voimme käydä kasteella kuolleiden ihmisten puolesta. Totuushan on, jotta tämä ei pidä paikkaansa, jokainen käy kasteella henkilökohtaisesti. Toisen puolesta ei voi käydä kasteella.

 

1 Kor 15:29 Mitä muutoin ne, jotka kastattavat itsensä kuolleitten puolesta, sillä saavat aikaan? Jos kuolleet eivät heräjä, miksi nämä sitten kastattavat itsensä heidän puolestaan?

Eräs perustelu on, jotta jos uskoo kuolleiden ylösnousemukseen, niin voi kastattaa itsensä kuolleiden puolesta!!!

 

Paavali ei puhunut mitään kuolleiden ylösnousemuksesta, vaan hän sanoi, jotta jos kastattaa itsensä kuolleiden puolesta, mitä sillä saavat aikaan? Jos kuolleet eivät heräjä, miksi nämä sitten kastattavat itsensä heidän puolestaan?

 

Vesikasteella käyneet ovat uskossa ja heidän tulee tässä elämässä vaeltaa Raamatullisen uskon mukaisesti. Mutta, koska kuolleet ovat kuolleet eivätkä nouse kuolleista tuon vesikasteen kautta eivätkä voi tulla enää tähän maailmaan vaeltamaan Raamatullisen uskon mukaan, niin on tuo toimenpide turha.

Paavali ei mitenkään sallinut kuolleiden puolesta kastamista, vaan hän kielsi sen. Asia tulee ymmärtää oikein, jotta sen voi ymmärtää mitä on sanottu ja kirjoitettu. Paavali ei suinkaan antanut lupaa käydä kasteella kuolleiden ihmisten puolesta. Paavali kysyi; miksi joku käy kasteella kuolleiden puolesta kun he eivät silti herää kuolleista. Kylä tuon pitää riittää meille, jotka uskomme Jumalan sanaan, jotta Paavali selvästi kielsi tuon kuolleiden puolesta kastamisen.

On järjetöntä kastattaa itsensä kuolleen ihmisen puolesta. Kaste on henkilökohtainen asia eikä sitä voi suorittaa toisen ihmisen puolesta.

 

 eXTReMe Tracker