Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

Lähi-idän petos

Länsimainen valtamedia uskoo toistuvasti tietyn palestiinalaisen propagandan ja valheen, jolla pyritään vääristelemään sitä mitä Lähi-idässä tapahtuu. Vääristelemisen päämäärä on saada Israel näyttämään syylliseltä joka asiaan. Tuon esille muutamia selkeitä tapauksia, jotka paljastavat palestiinalaisten valheeseen perustuvan propagandan. Totuuden nimessä on myös tuotava esille, että kaikki palestiinalaiset ja muslimit eivät tietenkään ole syyllisiä valheelliseen propagandaan.

Eräs Hamas johtajista Mahmoud Al-Zahhar oli TV-haastattelussa (Al-Jazeera Network Qatar 5.13.2018), jossa häneltä kysyttiin kysymys siitä kuinka Mahmoud Abbas on sanonut, että kaikkien näiden vuosien jälkeen Hamas on käyttänyt samaa rauhanomaista vastarintaa kuin Fatah, joten miksi Hamas ja Fatah eivät ole yksimielisiä asiassa? Hamas johtaja Mahmoud Al-Zahhar vastasi sanoen:

Tämä on selkeä terminologinen petos, kun omistat aseita, joilla kyettiin vastustamaan miehitystä sodissa vuosina 2006, 2008, 2012 ja 2014. Kun sinulla on aseita, joita käyttävät miehet, jotka kykenivät estämään alueen voimakkainta armeijaa Gazassa 51 päivää ja jotka kykenivät vangitsemaan tai tappamaan sellaisen armeijan miehiä - onko tämä todellakin rauhanomaista vastarintaa? Tämä ei ole rauhanomaista vastarintaa. Onko aseellinen taistelu vähentynyt? Ei, päinvastoin se lisääntyy ja kehittyy. Se on selvää. Joten kun puhumme rauhanomaisesta vastarinnasta, niin me petämme yleisöä (ei-muslimeita). Armeija ja turvallisuuspalvelu tukee tätä rauhanomaista vastarintaa, nauttien valtavaa kansan suosiota. Mitä tulee Fatahin rauhanomaiseen vastarintaan, niin se koostuu kokouksista, mielenosoituksista, protesteista, vetoomuksista ja pyynnöistä, edistääkseen neuvottelujen ehtoja, tai mahdollistaakseen keskusteluja Israel vihollisen kanssa. Tämä petos ei kuitenkaan huijaa palestiinalaisia.

Hamasin johtaja sanoo selkeästi kuinka Hamasin ja Fatahin toiminta perustuu petokseen, jonka kautta petetään ei-muslimeita, mutta palestiinalaiset eivät tule huijatuksi tämän petoksen kautta. Islaminuskossa on käsite al-taqiyya, joka antaa muslimille "oikeuden" valehdella ehkäistäkseen vahinkoa, joka tapahtuu islamille. Al-taqiyya antaa muslimille "oikeuden" suojella islamia valheen kautta. Al-taqiyya käsite tulee selkeästi esille Hamasin johtajan puheesta, jonka mukaan rauhanomainen vastarinta käsite on petosta ei-muslimeita kohtaan ja palestiinalaiset ymmärtävät sen olevan petosta ei-muslimeita kohtaan.

Länsimainen valtamedia eksyy toistuvasti kannattamaan samaa vanhaa valhetta, jota Hamas ja Fatah sekä al-taqiyyaa noudattavat muslimit tuovat esille valheen kautta. Kaava on aina sama. Israelista pyritään tekemään syyllinen valheen kautta. Länsimainen media tarttuu lähes aina yhä uudelleen syöttiin ja Israel saa usein syyt niskoillensa aiheettomasti.

Helsingin sanomat uutisoi kuinka 14.5.2018 oli Israelin ja Palestiina konfliktin verisin päivä vuosiin, sillä Israelin armeija ampui yli 50 palestiinalaista suur-mielenosoituksessa. HS:n uutisessa kerrottiin kuinka Israel on syyttänyt Gazaa hallitsevaa Hamasia yrityksistä järjestää "terroristioperaatio väkijoukkojen suojista". Helsingin sanomien artikkelin mukaan Palestiinan hallinto syytti Israelia kammottavasta verilöylystä sekä kuinka jotkut palestiinalaiset lähestyivät raja-aitaa yrittäen hajottaa sitä tai mahdollisesti päästä aidasta läpi. HS:n artikkeli toi esille kuinka ihmisoikeusjärjestö Amnesty sanoi Israelin rikkovan kansainvälistä oikeutta käyttäessään kuolettavaa väkivaltaa mielenosoittajiin, joista ei ole välitöntä hengenvaaraa. Lukiessani HS:n artikkelia huomasin kuinka siitä paistoi läpi puolueellisuus ja Israelin toimien tuomitseminen sekä Israelin esittäminen pahana poikana mielenosoittajia vastaan. En hyväksy väkivaltaa, enkä tappamista, mutta länsimaisessa mediassa tätä asiaa ei kerrottu totuudenmukaisesti, vaan puolueellisesti Israelia vastaan.

Hamas on tuonut esille, että 62:sta raja-aidan lähellä tapetuista uhreista 50 oli Hamasin jäseniä. Hamas järjestön Bassem Nain sanoi, että on luonnollista nähdä suuria määriä Hamasin kannattajia tällaisissa protesteissa ja kuinka tapetut Hamasin jäsenet tapettiin osallistuessaan rauhanomaiseen mielenosoitukseen.

Israel on syyttänyt Hamasia tappavasta väkivallasta, sanoen terroristien johtaneen protestia, hyökkäyksiä Israelin armeijaa vastaan pyrkien murtautumaan raja-aidan läpi. 

Muutama päivä mellakan jälkeen Hamasin Gazan johtaja Yahya Sinwar sanoi toivoneensa näkevän massa murtautumisen Israelin rajan läpi protestiksi USA:n suurlähetystön siirtämisestä Jerusalemiin. Hamasin Gazan terroristiryhmän johtajat pyrkivät tuhoamaan Israelin ja he ovat sanoneet, että protestin päämäärä oli rajan pois pyyhkiminen ja Palestiinan vapauttaminen.

Hamas pyrki murtautumaan ihmiskilven suojin läpi Israelin rajan tehdäkseen terroritekoja tappaakseen israelilaisia, jonka sanotaan olevan Palestiinan vapauttamista. Kyseessä ei ollut mikään suur-mielenosoitus, vaan Hamasin terroristien pyrkimys päästä tekemään tappavaa tuhoa Israelin maaperällä.

Hamas toimi raukkamaisesti asettaen ihmiskilven suojaksi toteuttaakseen verilöylyn Israelin maaperällä. Israelin armeijalla oli tarkka tieto terroristeista, sillä suurin osa 62 kuolleesta oli terroristeja. Kahdentoista siviilin kuolema ei ollut Israelin armeijan syy, vaan Hamasin, joka uhrasi omaan kansaansa kuuluvien kahdentoista siviilin hengen pyrkiessään aiheuttamaan tappavaa tuhoa israelilaisille. Hamasin taktiikka on käyttää ihmiskilpiä (siviilejä) pyrkiessään iskemään kuolettavasti israelilaisten keskuuteen, tietäen Israelin pyrkivän estämään Hamasin iskut ja kuinka sekasortoisessa tilanteessa Israel puolustaessaan omiaan joutuu todennäköisesti tilanteeseen, jossa viattomia palestiinalaisia siviilejä tulee kuolemaan. Hamas pyrkii toimimaan siten, että Israel saadaan näyttämään syylliseltä, kun Hamas uhraa omia kansalaisiaan kuolemalle. Länsimainen puusilmäinen media lankeaa toistuvasti samaan petokseen ja ansaan, jonka takana ovat Hamas sekä muut muslimi terroristiryhmät.

Länsimainen valtamedia ei ole luotettava tietolähde koskien Lähi-idän uutisointia (ja muissakin asioissa uutisointi ei ole aina luotettavaa) ja tämän tähden valtamediat voidaan rinnastaa valemediaan ja valeuutisiin. Länsimainen media esittää asian rauhanomaisena mielenosoituksena ja kuinka Israel on rikkonut kansainvälistä oikeutta ja syyllistynyt kammottavaan verilöylyyn tappaessaan palestiinalaisia. En hyväksy veritekoja, enkä tappamisia kenenkään toimesta, enkä valheellista uutisointia, enkä petokseen perustuvaa manipulaatiota. Länsimainen media on sokeutunut uskoessaan valheellista manipulaatiota ja propagandaa, eikä siksi näe todellisuutta.

Osa 2:
kotipetripaavola.com/ lahiidanpetososa2Petri Paavola 18.5.2018

Lähteet:
israeltoday.co.il/ NewsItem/tabid/ 178/nid/34009
hs.fi/ulkomaat/
israeltoday.co.il/ NewsItem/ tabid/178/ nid/34017
timesofisrael.com/ hamas-official-50-of-the-people-killed-in-gaza-riots-were-members

 

 

 

eXTReMe Tracker