Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöt ja asiat

Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani:
http://www.kotipetripaavola.com/mannertenjakautuminen.html

 

Raamatun sanan yhden mantereen todisteet

 

Maailmassa on seitsemän manteretta, jotka ovat pinta-alaltaan suuruusjärjestyksessä: Aasia, Afrikka, Pohjois-Amerikka, Etelä-Amerikka, Etelämanner (Antarktis), Eurooppa ja Australia. Tiedemiehet ja tutkijat ovat sitä mieltä, että maailmassa oli n. 300 miljoonaa vuotta sitten yksi supermanner nimeltään Pangea, josta nykyiset mantereet ovat jakautuneet seitsemään mantereeseen.

Nykytiede kertoo alussa olleen yhden ison mantereen ja nykyiset mantereet ovat muodostuneet aikojen kuluessa laattatektonisten prosessien seurauksena. Alfred Wegener esitti vuonna 1915 teorian mannerliikunnoista, eli mannerten liikkumisesta toisiinsa nähden laattatektoniikan vaikutuksesta.  Aluksi monet vastustivat tätä teoriaa, mutta nykyään tiede pitää sitä tieteellisesti todistettuna ilmiönä.

Monet tutkijat ovat sitä mieltä, että mannerlaattojen liikkuminen on historian aikana useampaan kertaan saattanut mantereet yhteen yhdeksi isoksi jättiläismantereeksi. Tämän teorian mukaan n. 1,8 miljardia vuotta sitten oli Gondwana niminen supermanner ja noin miljardia vuotta sitten oli Rodinia supermanner sekä 300 miljoonaa vuotta sitten oli Pangea, josta nykyiset mantereet ovat muodostuneet. Jotkut tutkijat ovat sitä mieltä, että Amerikan ja Euraasian mantereet kohtaavat toisensa Pohjoisnavan tuntumilla 50-200 miljoonan vuoden kuluttua.

Nykytiede on vain osittain osunut oikeaan, mutta on monessa kohdin erehtynyt selittäessään yhdestä supermantereesta, josta nykyiset mantereet ovat syntyneet. Raamattu, Jumalan sana kertoo mannerten jakaantumisesta ja milloin se on tapahtunut. Merkittävää on se, että Raamattu on kertonut mannerten jakaantumisesta noin 3400 vuotta sitten. Sen minkä nykytiede on kyennyt todistamaan vasta vähän aikaa sitten on kerrottu Raamatussa jo tuhansia vuosia sitten.

Vaikka sinä et uskoisi Raamatun Jumalaan, niin Raamattu todistaa tarkasti mannerten jakaantumisen. Jos sinä haluat tietää mitä todella on tapahtunut, niin Raamattu kertoo sinulle siitä totuuden ilman tieteellisiä erehdyksiä. Sinulle joka uskot Raamatun Jumalaan, niin tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan avulla rukouksen kera.

1 Moos 1:
9 ¶ Ja Jumala sanoi: "Kokoontukoot vedet, jotka ovat taivaan alla, yhteen paikkaan, niin että kuiva tulee näkyviin". Ja tapahtui niin.
10 Ja Jumala kutsui kuivan maaksi, ja paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän kutsui mereksi. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

Raamattu sanoo Jumalan koonneen luomisessa vedet yhteen paikkaan, jonka seurauksena maa tuli näkyviin. Koska vedet koottiin yhteen paikkaan mereksi, sillä seurauksella että maa tuli näkyviin, niin se tarkoittaa Jumalan luoneen yhden ison mantereen, jota meri ympäröi.

1 Moos 7:
6 Nooa oli kuudensadan vuoden vanha, kun vedenpaisumus tuli maan päälle.
7 Ja Nooa ja hänen poikansa, vaimonsa ja miniänsä hänen kanssaan menivät arkkiin vedenpaisumusta pakoon.
8 Puhtaita eläimiä ja epäpuhtaita eläimiä, lintuja ja kaikkia, joita maassa matelee,
9 meni Nooan luo arkkiin kaksittain, koiras ja naaras, niinkuin Jumala oli Nooalle käskyn antanut.

Jumala antoi Nooalle käskyn mennä vaimonsa, poikiensa, miniöidensä sekä eläinten kanssa arkkiin. Raamattu sanoo, että maan päällä elävät eläimet tulivat Nooan luokse. Tämä tarkoittaa sitä, että oli olemassa yksi iso manner, sillä muuten kaikki maan päällä eläneet eläimet eivät olisi kyenneet tulemaan Nooan luokse, jos nykyiset mantereet olisivat olleet olemassa Nooan aikana. Kts. luomisen todisteet Nooan arkki

Psa 136:
1 ¶ Kiittäkää Herraa, sillä hän on hyvä, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti.
2 Kiittäkää jumalien Jumalaa, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti.
3 Kiittäkää herrain Herraa, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti;
4 häntä, joka yksin tekee suuria ihmeitä, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti;
5 häntä, joka on taidolla tehnyt taivaat, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti;
6 häntä, joka on vetten ylitse levittänyt (raqa) maan, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti;

Psalmi 136 kertoo kuinka Jumala levitti maan veden päälle. Raqa tarkoittaa levittämistä, eli sitä kuinka Jumala levitti maan yhdeksi isoksi maa-alueeksi (supermanner). Raamatun todisteet sanovat Jumalan luoneen yhden ison mantereen.


 

Petri Paavola

 

 

Tiedustelut ja yhteydenotot: Palautesivu         eXTReMe Tracker