Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

Nouse Suomi tapahtuma 2017

Espoon Metro areenalla oli 19-20.5.2017 Nouse Suomi -suurtapahtuma, jossa pääpuhujina olivat Heidi Baker ja Guillermo Maldonado. Tapahtuman järjestäjänä toimi Missiomaailma ry. Heidi Baker ja Guillermo Maldonado edustavat kumpikin epätervettä kristillisyyttä sekä kantavat mukanaan vierasta tulta. Herra Jeesus sanoi löytäneekö Hän uskoa maan päältä kun Hän tulee sekä että ennen Hänen tulemustaan nousee monta väärää profeettaa ja voideltua, jotka eksyttävät jos mahdollista valitutkin (Jeesuksen opetuslapset). Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan kautta rukouksen kera.

 

Sisällys:
Jumalan tuli ja eksytyksen tuli
Rahan himon synti
Poista paha keskuudestasi

 

 

Jumalan tuli ja eksytyksen tuli

Guillermo Maldonado heilui Nouse Suomi tapahtuman lavalla New Winen johtaessa ylistystä ja taustalla soi  laulu Pyhä tuli, pidä minut palamassa (Holy Fire). Maldonado heilautti kättään kohti ihmisiä ja huusi fire, fire jne., jonka seurauksena ihmiset kaatuivat kiinniottajien käsivarsille. Kaatuneet ihmiset sätkivät maassa. Maldonado otti esille lapsen sanoen: tämä on seuraava sukupolvi, teidän lapsenne, hän edustaa teidän kaikkien lapsia, huuda Herran puoleen, kosketa lapsiani. Maldonado otti esille seuraavan lapsen sanoen katsokaa häntä, kohottakaa kätenne suomalaiset, rukoilkaa lastenne puolesta. Maldonado otti esille taas uuden lapsen sanoen kohottakaa kätenne, mitä koet tyttäreni, tunnetko Pyhän Hengen läsnäolon, jolloin lapsi nyökkäsi, jonka jälkeen Maldonado puhalsi lapsen päähän sanoen Jeesus kosketa häntä ja lapsi kaatui maahan kiinniottajien käsien tukemana. Tämä viimeksi mainittu lapsi näytti pelokkaalta ja epävarmalta. Moni muukin lapsi näytti olevan epävarma, pelokas ja hämillään siitä mitä tapahtui. Maldonado rukoili tämän jälkeen monien puolesta, jotka kaatuivat maahan.

Nouse Suomi tapahtumassa Maldonadon toiminta lapsia ja muitakin kohtaan ei ollut Raamatun sanan totuuden mukaista, vaan kyse oli eksyttävistä valhevoimista ja manipuloinnista, joka sai aikaan epävarmuutta, pelkoa sekä tiettyä käyttäytymistä (Jumalan tekojen matkimista) manipuloinnin kautta. Eksyttäjät käyttävät hyvin usein tuli sanaa huutaen ja toistaen tulta, tulta, tulta jolla he tarkoittavat "Pyhän Hengen toimintaa", joka on kuitenkin sielullista toimintaa sekä sielunvihollisen valhevoimaa.

Ilm 13:
11 ¶ Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme.
12 Ja se käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maan ja siinä asuvaiset kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava parani.
13 Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.

Luuk 3:
16 niin Johannes vastasi kaikille sanoen: "Minä kastan teidät vedellä, mutta on tuleva minua väkevämpi, jonka kengänpaulaakaan minä en ole kelvollinen päästämään; hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.
17 Hänellä on viskimensä kädessään, ja hän puhdistaa puimatanterensa ja kokoaa nisut aittaansa, mutta ruumenet hän polttaa sammumattomassa tulessa."

1 Piet 1:7 että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa havaittaisiin paljoa kallisarvoisemmaksi kuin katoava kulta, joka kuitenkin tulessa koetellaan, ja koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä.

Ilm 3:18 Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit.

Raamattu opettaa Jumalan voiman toimintaa kuvattavan tuli sanalla, mutta sen ainoa tarkoitus on puhdistaa uskovan ihmisen sydän synnin saastasta sekä kaikesta vääryydestä myös vääristä ja eksyttäväisistä opeista. Eksytyksen henki käyttää tulta, tulta, tulta (Jumalan tuli) väärin korostaen "Jumalan tulen" kaatavan ihmisiä maahan, jonka voimasta he sätkivät ja kaatuilevat maahan. Eksytys korostaa "voidellun ihmisen" (väärä voitelu) auktoriteettia kaataa ihmisiä maahan sätkittelemään jne. tulta huutojen kautta. Eksytys korostaa tulta huutojen kautta "voidellun ihmisen palvelutehtävää" sekä asettaa "Jumalan tulen" väärään yhteyteen, sillä Raamatun apostolit ja Jumalan palvelijat eivät koskaan ja missään tilanteessa huudelleet tulta, tulta, tulta ja kaataneet ihmisiä maahan, eikä meidänkään pidä toimia niin, koska se ei ole Jumalan Hengen toimintatapa, vaan valhehenkien eksytystä. Raamatun sanan mukaan Jumalan Pyhän Hengen voiman tuli koettelee ja puhdistaa uskovan ihmisen mielen ja sydämen, eikä kaada ihmisiä maahan saaden heitä käyttäytymään juopuneen tavoin sekä käyttäytymään ilman kontrollia ja kaikin tavoin sekavasti.

Raamattu opettaa eksyttäjien matkivan Jumalan voiman toimintaa, niin että näyttäisi siltä kuin he saisivat tulenkin (Jumalan tulen) taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden, mutta eksyttäjien voima on kuitenkin saatanallista valhevoimaa. Koska eksyttäjien kautta vaikuttaa saatanallinen valhevoima, joka matkii ja jäljittelee Jumalan tulta, niin siksi eksyttäjät huutavat ja hokevat tulta, tulta, tulta jne. pyrkien sillä tavalla eksyttämään jopa valittujakin (todellisia Herran Jeesuksen opetuslapsia), kun samalla valheenvoima toimii ja vaikuttaa näiden eksyttäjien kautta.

Pakanallisessa ja saatanallisessa Baalin palvonnassa lapsia uhrattiin Molokille. Lapset asetettiin vaskesta tehdyn epäjumalan käsivarsille siten, että lasten kädet olivat eteenpäin kohotettuina (palvonta-asento) ja kuuma tuli poltti lapset epäjumalan kunniaksi. Kun lapsia poltettiin, niin Baalin papit löivät rumpuja ja soittivat huiluja sekä tamburiineja, niin etteivät vanhemmat kuulleet lasten kuolon- ja kauhunhuutoja eivätkä vanhemmat kuulleet toistensa ahdistuneita huutoja. Kovaäänisen musiikin soittamisen tarkoitus oli myös estää vanhempien sydämen tunteiden liikutus lastensa puolesta, eli toisin sanoen kovaäänisen musiikin tarkoitus oli turruttaa vanhempien luonnolliset tunteet lastensa hätää ja kauhua kohtaan.

Maldonadon kaltaiset eksyttäjät valhevoiman kautta eksyttävät ihmisiä palvomaan epäjumalia ja uhraamaan ihmisiä sekä lapsia epäjumalille ja tulemaan eksytyksen astian välikappaleiksi. Raamatun sanan opetuksen mukaan Jumalan voima ei tarvitse tuekseen kovaäänistä musiikkia, mutta valheenhenki on muinaisista ajoista asti käyttänyt kovaäänistä musiikkia tukenaan valheenhengen toiminnalle sekä epäjumalalle osoitettuun palvontaan. Tämän syyn tähden eksyttäjät antavat "ylistysmusiikille" korostetun aseman, jonka kautta Jumalan voima toimisi erityisen voimakkaalla tavalla. En tietenkään vastusta musiikkia seurakunnassa, mutta Uuden Liiton uskonjärjestyksessä ei ole sellaista opetusta, että Jumala toimisi erityisen voimakkaasti seurakunnassa soitettavan musiikin kautta ("voideltu ylistysmusiikki"). Musiikkia voi ja saa soittaa seurakunnassa, mutta sillä ei ole sellaista vaikutusta, että tietty ja "voideltu ylistysmusiikki" avaisi Jumalan voiman voimallisen toiminnan seurakunnan keskellä. Kun ja jos uskovat rakastavat sydämessään Herraa Jeesusta (Jumalaa) ja uskovat Jumalaan totuuden rakkauden kautta, niin silloin Jumala toimii ja vaikuttaa voimallisesti seurakunnan keskuudessa sekä seurakunnan kautta.

Luuk 4:
34 "Voi, mitä sinulla on meidän kanssamme tekemistä, Jeesus Nasaretilainen? Oletko tullut meitä tuhoamaan? Minä tunnen sinut, kuka olet, sinä Jumalan Pyhä."
35 Niin Jeesus nuhteli häntä sanoen: "Vaikene ja lähde hänestä". Ja riivaaja viskasi hänet maahan heidän keskelleen ja lähti hänestä, häntä ollenkaan vahingoittamatta.
36 Ja heidät kaikki valtasi hämmästys, ja he puhuivat keskenään sanoen: "Mitä tämä puhe on, sillä hän käskee vallalla ja voimalla saastaisia henkiä, ja ne lähtevät ulos?"

Mark 9:
17 Silloin vastasi eräs mies kansanjoukosta hänelle: "Opettaja, minä toin sinun tykösi poikani, jossa on mykkä henki.
18 Ja missä vain se käy hänen kimppuunsa, riuhtoo se häntä, ja hänestä lähtee vaahto, ja hän kiristelee hampaitaan; ja hän kuihtuu. Ja minä sanoin sinun opetuslapsillesi, että he ajaisivat sen ulos, mutta he eivät kyenneet."
19 Hän vastasi heille sanoen: "Voi, sinä epäuskoinen sukupolvi, kuinka kauan minun täytyy olla teidän luonanne? Kuinka kauan kärsiä teitä? Tuokaa hänet minun tyköni."
20 Niin he toivat hänet hänen tykönsä. Ja heti kun hän näki Jeesuksen, kouristi henki häntä, ja hän kaatui maahan, kieritteli itseään, ja hänestä lähti vaahto.
21 Ja Jeesus kysyi hänen isältään: "Kuinka kauan aikaa tätä on hänessä ollut?" Niin hän sanoi: "Pienestä pitäen.
22 Ja monesti se on heittänyt hänet milloin tuleen, milloin veteen, tuhotakseen hänet. Mutta jos sinä jotakin voit, niin armahda meitä ja auta meitä."
23 Niin Jeesus sanoi hänelle: "‘Jos voit!’ Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo".
24 Ja heti lapsen isä huusi ja sanoi: "Minä uskon; auta minun epäuskoani".
25 Mutta kun Jeesus näki, että kansaa riensi sinne, nuhteli hän saastaista henkeä ja sanoi sille: "Sinä mykkä ja kuuro henki, minä käsken sinua: lähde ulos hänestä, äläkä enää häneen mene".
26 Niin se huusi ja kouristi häntä kovasti ja lähti ulos. Ja hän kävi ikäänkuin kuolleeksi, niin että monet sanoivat: "Hän kuoli".

Luuk 9:
41 Jeesus vastasi ja sanoi: "Voi, sinä epäuskoinen ja nurja sukupolvi; kuinka kauan minun täytyy olla teidän luonanne ja kärsiä teitä? Tuo poikasi tänne."
42 Ja vielä pojan tullessakin riivaaja repi häntä ja kouristi kovin. Mutta Jeesus nuhteli saastaista henkeä ja paransi pojan ja antoi hänet takaisin hänen isällensä.

Kun tutkimme Jumalan sanan opetusta, niin näemme etteivät Herra Jeesus ja apostolit kaataneet ihmisiä kiinniottajien käsivarsille huutaen tulta. Näemme myös Raamatusta, että Jumalan koskettamat ihmiset eivät sätkineet holtittomasti maassa, niin kuin tapahtui Nouse Suomi tapahtumassa ja kuten tapahtuu muissakin äärikarismaattisissa kokouksissa. Raamatussa ihmisiä on kaatunut maahan Jumalan voimasta, mutta yhdessäkään tapauksessa ei ollut kiinniottajia ottamassa heitä kiinni, koska Jumala ei satuta ihmistä, vaikka ihminen kaatuisi maahan Jumalan voimasta. Silloin kun sanotaan Jumalan voiman toimivan ja ihmisen kaatuvan maahan, niin kiinniottajat ovat turhia sekä osoitus epäuskosta, sillä Jumala ei satuta ketään. Kun Jumalaan uskova ihminen kaatui maahan Raamatussa Jumalan voimasta, niin yksikään maahan kaatunut ei sätkinyt samalla tavalla kuin äärikarismaattisissa piireissä ihmiset sätkivät kaatuessaan maahan. Äärikarismaattisissa piireissä esiintyvät maahan kaatamiset eivät tapahdu Jumalan voimasta, vaan ihmiset kaatuvat maahan joko sielullisesti tai riivaajahenkien kaatamina. Raamatun opetuksen mukaan riivaajahenget repivät, kouristelevat ja viskaavat ihmisiä maahan ja tekevät ihmisestä holtittoman, jolla ei ole itsekontrollia.

Rahan himon synti

Guillermo Maldonado opetti ohjelmassa The Supernatural Now - The Power to Prosper (Yliluonnollinen nyt - voima menestymiseen), että israelilaiset olivat orjina Egyptissä ja tulivat pois Egyptistä miljonääreinä ja ensimmäistä kertaa historiassa kaikki juutalaiset olivat miljonäärejä. Samassa puheessa Maldonado opettaa ihmisten (jumalattomat) antavan uskoville (rahaa, rikkauksia jne.) sen takia kun uskovat ovat Jumalan mielisuosiossa.

2 Moos 12:
35 Ja israelilaiset olivat tehneet Mooseksen sanan mukaan: he olivat pyytäneet egyptiläisiltä hopea- ja kultakaluja sekä vaatteita.
36 Ja Herra oli antanut kansan päästä egyptiläisten suosioon, niin että nämä suostuivat heidän pyyntöönsä; ja niin he veivät saalista egyptiläisiltä.
37 ¶ Ja israelilaiset lähtivät liikkeelle ja kulkivat Ramseksesta Sukkotiin; heitä oli noin kuusisataa tuhatta jalkamiestä, paitsi vaimoja ja lapsia.
38 Ja myös paljon sekakansaa meni heidän kanssansa, sekä lampaita ja raavaskarjaa suuret laumat.

Raamattu ei sano kaikkien juutalaisten olleen miljonäärejä tai tulevan taloudellisesti rikkaiksi. Maldonado valehteli ja vääristeli Jumalan sanan opetusta. Maldonado vetosi 5 Mooseksen kirjan lukuun 8, että Herra antaa rikkauksia kansalleen. 5 Mooseksen kirja 8 luku kertoo kuinka Jumala on antanut kaikkea hyvää Israelin kansalle, eli maallista ruokaa, karjaa ja kultaa sekä hopeaa ylen runsaasti, koska näin Jumala antoi Israelin kansalle voimaa hankkia kaikkinaista "rikkautta" näyttääkseen kuinka Jumala piti liittonsa ja sen lupaukset. Jumalan antamat rikkaudet eivät tulleet jokaiselle israelilaiselle yksityisesti, vaan yhteisesti koko Israelin kansalle, koko kansan saadessa oman osansa Jumalan siunauksista.

Maldonado opetti Jumalan yliluonnollisen voiman erään alueen olevan vaurauden ja rikkauden. Maldonado sanoi Herran voivan antaa sinulle yhden idean, jonka kautta voit saada miljoonia dollareita, mutta sinulla pitää olla oikeanlainen sydän, että nämä miljoonat voivat lisääntyä ja kylvää kuningaskuntaan. Maldonado sanoi ettet rikastu kaikista ideoista, sillä rikastut ainoastaan uusista ideoista. Maldonado sanoi, että luo sellainen ilmapiiri, että voit saada idean, kuuntele ylistysmusiikkia ja Jumala alkaa puhumaan sinulle kun etsit näitä ideoita. Maldonado toi esille, että siunaus tuo aina mukanaan myös rahaa. Maldonado rukoili kokouksessa vapauttavansa luovat ideat jopa niiden hyväksi, jotka katsovat ohjelmaa TV:stä tai Internetistä. Maldonadon opetus on osoitus rahan himon synnistä, sillä Jumala ei ole luvannut tehdä kansansa jäsenistä miljonäärejä eikä ennen kaikkea tavoittelemaan rahaa ja omaisuutta, vaan etsimään Jumalan tahtoa sekä elämään Jumalan rakkauden totuudessa.

Poista paha keskuudestasi

5 Moos 13:
1 ¶ "Jos teidän keskuuteenne ilmestyy profeetta tai unennäkijä ja lupaa sinulle jonkun tunnusteon tai ihmeen,
2 ja jos sitten todellakin tapahtuu se tunnusteko tai ihme, josta hän puhui sinulle sanoen: ‘Lähtekäämme seuraamaan muita jumalia, joita te ette tunne, ja palvelkaamme niitä’,
3 niin älä kuuntele sen profeetan puhetta tai sitä unennäkijää, sillä Herra, teidän Jumalanne, ainoastaan koettelee teitä tietääksensä, rakastatteko Herraa, teidän Jumalaanne, kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne.
4 Seuratkaa Herraa, teidän Jumalaanne, häntä peljätkää ja pitäkää hänen käskynsä, häntä kuulkaa, häntä palvelkaa ja hänessä kiinni riippukaa.
5 Mutta se profeetta tai unennäkijä surmattakoon, sillä hän on julistanut luopumusta Herrasta, teidän Jumalastanne, joka vei teidät pois Egyptin maasta ja vapahti sinut orjuuden pesästä, ja on tahtonut vietellä sinut siltä tieltä, jota Herra, sinun Jumalasi, käski sinun vaeltaa. Poista paha keskuudestasi.

Raamatussa Jumala sanoo, että jos Jumalan kansan keskuuteen tulee profeetta tai unennäkijä (tai kuka tahansa eksyttäjä) lupaamalla tunnustekoja ja ihmeitä ja jotka sitten tapahtuvat, mutta hän siitä huolimatta kehottaa Jumalan kansaa lähtemään seuraamaan ja palvelemaan muita jumalia, niin sitä ihmistä ei saa kuunnella, koska Jumala koettelee tämän eksytyksen kautta rakastammeko Jumalaa kaikesta sydämestämme ja sielustamme.

Maldonado on eksyttäjä, joka levittää väärää tulta ja kylvää rahan himon syntiä häntä kuuntelevien ihmisten sydämiin. Heidi Baker on myös eksyttäjä, joka levittää valheenvoiman "Pyhän Hengen juopumisoppia" sekä antaa juovuttaa itsensä riivaajahenkien valheenvoimalla ja pyrkii juovuttamaan myös muita valheenvoiman kavalalla petoksella.  Maldonado ja Baker ovat eksyttäjiä, jotka tulisi poistaa seurakunnan keskuudesta. Tämä tarkoittaa sitä ettei totuutta rakastava Jumalan seurakunta kutsu Maldonadoa ja Bakeria tilaisuuksiinsa eikä yksilöuskova mene sellaiseen tilaisuuteen, jossa Maldonado tai Baker ovat mukana puhumassa ja esiintymässä.

Nouse Suomi - Yhteistyöseurakunnat 2017:

Espoon helluntaiseurakunta, Espoon vapaakirkko, Majakka seurakunta, Arken seurakunta, Helsingin Cityseurakunta, Helsingin Siion -seurakunta, Harvest church Finland, River Helsinki -seurakunta, Elävä Sana -seurakunta, Ilmestysmaja -seurakunta, Fireplace, Sila Peremen Church, Love Story, Nations Calling Church, Sanan sydän seurakunta, Helsinki Vineyard -seurakunta, Risteyspaikka kotikirkko, Salon Vapaaseurakunta, Lapin Kristillinen keskus, Kotkan kristillinen Soihtu, Forssan Ystäväkirkko, Keys of Kingdom ministry, Healing Rooms Finland, Ruach Finland ry, Global Power Evangelism ry ja Kohtaamispaikka -seurakunta.

 

Kehotan yllä olevia uskonsuuntia sekä Missiomaailmaa tutkimaan ja koettelemaan Jumalan sanan kautta sitä mikä on totuus sekä tekemään parannusta ja hylkäämään väärät opetukset, etteivät kutsuisi tilaisuuksiinsa valhehengen kautta toimivia eksyttäjiä puhumaan uskonyhteisöjensä tilaisuuksiin. Jumala sanoo Raamatussa, että kun eksyttäjä tulee Jumalan kansan keskuuteen ja ihmeitä ja tunnustekoja tapahtuu hänen kauttansa valhevoiman kautta, niin Jumala koettelee rakastammeko Herraa kaikesta sydämestämme ja sielustamme. Meidän tulee hylätä eksytys ja seurata Herraa totuuden rakkaudessa. Maldonado, Baker jne. ovat koetuksia Jumalan kansalle, jonka kautta paljastuu se kuka rakastaa Herraa totuudessa ja kuka rakastaa valhetta, luullen valhetta totuudeksi.

 

En ole täydellinen, enkä ketään toista uskovaa parempi, vaan pieni, heikko ja vajavainen ihminen. Olen kokenut monta kertaa uskon elämäni aikana tarvetta tehdä parannusta ja korjata kurssiani koskien uskoa Herraan Jeesukseen ja Raamatun opetuksia. En kirjoita halusta lyödä ja mustamaalata muita ihmisiä, vaan rakkaudesta Jumalaan sekä rakkaudesta totuuteen, että eksytys, joka turmelee ja saastuttaa uskovien sydämiä tulisi paljastetuksi, joka johtaisi edes joidenkin kohdalla parannukseen ja eksytyksen hylkäämiseen sekä uskon kasvuun, jonka polttoaineena olisi totuuden rakkaus Pyhässä Hengessä.

 

1 Joh 3:
7 Lapsukaiset, älköön kukaan saako teitä eksyttää. Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas.
8 Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot.

 

Valheenhenkien kautta tapahtuva eksytys polkee ja tallaa jalkoihinsa Herran Jeesuksen verta ja sovitustyötä, sillä Herran Jeesuksen veri ja sovitustyö johdattaa uskovat pois valheenhenkien kavalista eksytyksistä sekä synnin poluilta ja siksi uskovilla ei saisi olla minkäänlaista osallisuutta eksytyksen kavalissa juonissa. Herra Jeesus ja Jumalan sanan totuus tekee tyhjäksi ja paljastaa perkeleen teot sekä jokaisen eksytyksen. Rakastakaamme Jumalaa ja palvelkaamme Häntä rakkauden totuudessa.

 

Linkkisuositus:
www.kotipetripaavola.com - Näky lopunajan eksytyksestä

 

 

 


Petri Paavola 20.6.2017

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769
missiomaailma.fi - Nouse Suomi 2017

The Supernatural Now - The Power to Prosper Guillermo Maldonado
ancientdestructions.com - Baalbel temple human sacrifice worship Baal

 


 

 

 

eXTReMe Tracker