Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Onko USA ja Bidenin hallinto rahoittanut Ukrainan salaisia biolaboratorioita?

 

FoxNewsin uutistoimittaja Tucker Carlson uutisoi Ukrainan salaisista biolaboratorioista ja sanoo ohjelmassaan USA:n rahoittaneen näitä salaisia biolaboratorioita. Olen suomentanut Carlsonin puheen tekstimuotoon, jonka voit lukea sanasta sanaan tältä sivulta. Carlson mainitsee QAnonin ja siinä yhteydessä, että QAnon olisi myös muiden mukana levittänyt vääriä väitteitä näistä Ukrainan salaisista biolaboratorioista. Haluan voimakkaasti painottaa, että minä en tue enkä kannata QAnonia. Tässä Tucker Carlsonin puhe suomeksi tekstitettynä:

 

Jos olisitte kertoneet meille neljä päivää sitten, että Bidenin hallinto rahoittaa salaisia biolaboratorioita Ukrainassa, emme olisi uskoneet teitä. En usko, että laitamme sitä televisioon. Ei kiitos.

Jos sitten olisitte kertonut meille, että Bidenin hallinto ei ainoastaan rahoittanut näitä salaisia biolaboratorioita Ukrainassa, vaan että se ei myöskään onnistunut turvaamaan näiden laboratorioiden tappavaa sisältöä ennen Venäjän hyökkäystä - hyökkäystä, jonka se tiesi tulevan ja jota se auttoi edistämään - jos olisitte kertonut meille tämän neljä päivää sitten, olisimme pitäneet teitä hulluina. Se on liian järjetöntä. Emme halua olla missään tekemisissä tuollaisen tarinan kanssa. Se ei voinut mitenkään olla totta. Se oli liian kaukaa haettua. Joka tapauksessa tiesimme jo varmasti, että tuo tarina oli väärä. Mistä me sen tiedämme? Koska luemme USA Todayta, Amerikan sanomalehteä.

Muutaman tunnin kuluessa Venäjän hyökkäyksestä USA Today julkaisi vastineen kaikille niille hulluille, jotka jorisivat salaisista ukrainalaisista biolaboratorioista. Tässä oli otsikko: "Faktatarkistus: Väärä väite Yhdysvaltain biolaboratorioista Ukrainassa liittyy Venäjän disinformaatiokampanjaan."

Jos siis tarkastelet tarinaa tarkkaan - ja niin me teimme, koska olimme kiinnostuneita - huomaat, että tämä faktatarkistus on peräisin Ukrainan hallituksen nimeltä mainitsemattomilta virkamiehiltä ja sitten Bidenin ulkoministeriön virkamiehiltä. Nämä eivät olleet aivan puolueettomia lähteitä aiheesta, mutta silti juttu vaikutti selvältä. Se oli täysin varma. "Venäjä on lyöttäytynyt yhteen Kiinan kanssa vahvistaakseen entisestään väärää väitettä Yhdysvaltain laboratorioista Ukrainassa."

OKEI. USA Today sanoo, että se on venäläistä disinformaatiota. Ehkä se onkin. Seuraavaan juttuun, mutta faktantarkistukset eivät loppuneet. Se oli outoa. Näimme saman tarkistuksen yhä uudelleen ja uudelleen. Oli melkein kuin loputtomista virallisista selvityksistä huolimatta jotkut ihmiset eivät suostuneet uskomaan Bidenin hallintoa. He pitivät sen sijaan venäläistä propagandaa parempana, ja oletamme heidän olevan QAnonin jäseniä. Oletamme niin, koska Foreign Policy Magazine kertoi meille niin. Foreign Policy -lehden mukaan QAnon, mitä se sitten onkaan, levitti kuumeisesti "vääriä väitteitä Yhdysvaltain biosodankäyntilaboratorioista Ukrainassa".

Näitä laboratorioita ei selvästikään ollut olemassa. Se oli vain yksi valhe venäläisiltä, jotka valehtelevat työkseen. Sitten Euroopan unioni... punnitsi asiaa ja antoi uskottavuutensa saman väitteen taakse. Nämä ovat salaliittoteorioita, EU kertoi meille, ne ovat Putinin levittämiä valheita. EU:n tiedottaja muistutti sitten, että "Kremlin antamien tietojen uskottavuus on yleisesti ottaen hyvin kyseenalaista ja vähäistä". Se oli hyvä tietää.

"Venäjän disinformaatiolla on kokemusta manipuloivien kertomusten levittämisestä biologisista aseista ja väitetyistä salaisista laboratorioista."

Niin. Emme aio tehdä jaksoa Ukrainan salaisista laboratorioista. Viimeinen asia, jota haluamme tehdä tässä ohjelmassa, on QAnonin levittämä venäläinen disinformaatio, joten jätimme sen jutun väliin. Ja siinä tilanne oli eiliseen asti, kun satuimme virittäytymään senaatin ulkomaansuhteidenkomitean kuulemistilaisuuteen.

Toria Nuland oli todistamassa, joten olimme kiinnostuneita. Nuland oli yksi niistä ihmisistä, jotka aiheuttivat meille Irakin sodan, eikä hän koskaan pyytänyt sitä anteeksi ja sai ylennyksen, koska niin Washington DC toimii. Toria Nuland on nyt Joe Bidenin Ukrainasta vastaava alivaltiosihteeri, ja hän tietää paljon Ukrainasta.

Vuonna 2014 Toria Nuland järjesti vallankaappauksen Ukrainassa demokratian nimissä, tietenkin. Hän on siis hyvin perillä Ukrainasta. Hän keskusteli todistajanlausuntonsa aikana Floridan senaattorin Marco Rubion kanssa, ja eräässä vaiheessa Rubio otti esiin näkökulman, jota emme odottaneet lainkaan. Hän kysyi Nulandilta, oliko Ukrainalla biologisia aseita.

Emme koskaan kuvitelleet, että Ukrainalla olisi biologisia aseita. Miksi Ukrainalla olisi bioaseita? Kysymys vaikutti siis aika oudolta, mutta se ei ollut puoliksikaan niin järkyttävä kuin hänen saamansa vastaus. Toria Nuland sanoi seuraavaa.

Senaattori. MARCO RUBIO: Onko Ukrainalla kemiallisia tai biologisia aseita?

VICTORIA NULAND: Ukrainalla on biologisia tutkimuslaitoksia, olemme huolissamme, että venäläiset joukot saattavat pyrkiä saamaan ne haltuunsa. Työskentelemme siis ukrainalaisten kanssa sen selvittämiseksi, miten he voivat estää näiden tutkimusmateriaalien joutumisen venäläisten joukkojen käsiin, jos ne lähestyvät.

Onko Ukrainalla biologisia aseita? Ukrainalla on biologisia tutkimuslaitoksia. Mitä? Tarkoitatteko salaisia biolaboratorioita, kuten salaisia biolaboratorioita, joita Ukrainalla ei todellakaan ole? Onko Ukrainalla sellaisia? Kyllä on. Toria Nuland sanoi, ettei Ukrainalla ole ainoastaan salaisia biolaboratorioita, vaan se, mitä niissä tehdään, on niin vaarallista ja pelottavaa, että hän on "melko huolissaan" siitä, että niin sanottu tutkimusmateriaali näissä biolaboratorioissa saattaa joutua Venäjän joukkojen käsiin.

Yritä olla käyttämättä kirosanoja kuvaamaan reaktiotamme lähetyksessä. Leukamme loksahtivat auki, jätetään se siihen. Toria Nuland vahvisti juuri valaehtoisesti avoimessa valiokuntakuulemisessa, että venäläinen disinformaatio, jota meille on kerrottu päivien ajan valheeksi ja salaliittoteoriaksi ja hulluksi ja moraalittomaksi uskoa, on itse asiassa täysin totta.

Tuollaista ei kuule joka päivä Washingtonissa. Puhutaan ohjelman keskeyttämisestä, ja mieleen tulee heti tusina kysymystä. Mitä tarkalleen ottaen näissä salaisissa ukrainalaisissa biolaboratorioissa tehdään? Ukraina on Euroopan köyhin maa. Se tuskin on biolääketieteellisen tutkimuksen pesäpaikka. Oletamme, etteivät nämä olleet lääkelaboratorioita, joissa ei luultavasti kehitetä uusia leukemialääkkeitä. Vastauksestanne, Toria Nuland, voisimme olettaa, koska te melkeinpä sanoitte sen, että tällä tutkimuksella on sotilaallinen tarkoitus, että he työskentelevät bioaseiden parissa. Vastauksenne viittaa jälleen kerran siihen.

Miksi rahoittaisimme jotain tällaista Ukrainassa, ja miksi ette turvannut näiden biolaboratorioiden sisältöä ennen venäläisten saapumista, kuten tiesitte heidän tekevän? Ja miksi sitten valehtelitte kaikin keinoin amerikkalaiselle yleisölle tästä kaikesta? Jos näissä laboratorioissa olevat "tutkimusmateriaalit" pääsisivät jotenkin karkuun, ja vaikutatte olevan hyvin huolissanne siitä, mitä vaikutuksia sillä olisi Ukrainaan ja sitten muuhun maailmaan? Miten voimme valmistautua sen seurauksiin, tästä asiasta, josta olette huolissanne? Eikö meidän pitäisi valmistautua? Koska, kuten on käynyt ilmi, olemme juuri viettäneet viimeiset kaksi vuotta eläen taudin aiheuttajan kanssa, joka alkoi toisessa ulkomaisessa biolaboratoriossa, jota Yhdysvaltojen hallitus rahoitti salaa.

Joten tämä kysymys on mielessämme. Se vaikuttaa oikeudenmukaiselta. Nyt tämä on osa siitä, mitä olisimme kysyneet, jos olisimme Yhdysvaltain senaattoreita, joita emme olleet. Kyllä, on olemassa aikaraja. Aikaraja olkoon viheliäinen, koska tämä on tavallaan tärkeää, mutta Rubio ei kysynyt näitä kysymyksiä. Sen sijaan hän vaihtoi aihetta ja kertoi meille jälleen kerran, että Vladimir Putin on paha.

Senaattori. MARCO RUBIO: Jos Ukrainassa tapahtuu biologinen tai kemiallinen aseellinen hyökkäys, epäilettekö yhtään, että venäläiset olisivat olleet sen takana100-prosenttisesti ?

VICTORIA NULAND: Minulla ei ole epäilystäkään, senaattori, ja se on klassinen venäläinen tekniikka syyttää toista siitä, mitä he aikovat itse tehdä.

Okei, hae vain kynä. Se on klassinen venäläinen tekniikka syyttää toista siitä, mitä itse aikoo tehdä. Niin Toria Nuland sanoi. Melkein nauroimme ääneen. Tarkoitat siis, Toria Nuland, että jos esimerkiksi rahoittaisit salaisia biolaboratorioita Ukrainassa, mutta haluaisit salata tämän tosiasian niiltä ihmisiltä, jotka maksavat sen ja joiden nimissä teet sen, voisit valehdella siitä väittämällä, että venäläiset valehtelevat siitä. Toisin sanoen voisitte järjestää disinformaatiokampanjan väittämällä, että toinen osapuoli järjestää disinformaatiokampanjan. Tätäkö tarkoitatte, Toria Nuland? Se on aika hassua.

Hassua ei ole se, että tämä kaikki on täysin totta. Kutsuimme Marco Rubion ohjelmaan kertomaan, mitä hän tietää näistä biolaboratorioista. Hän kieltäytyi tulemasta. Kutsu on edelleen avoinna. Sillä välin käydään läpi se vähä, mitä tiedämme tästä. Aloitamme Venäjän puolustusministeriön tiedottajan sunnuntaisesta puheenvuorosta. Me emme koskaan tekisi näin. Emme ole koskaan ennen esittäneet mitään tällaista ohjelmassa, koska olemme amerikkalaisia, ja kun haluamme tietää, mitä on tekeillä, kysymme omilta virkamiehiltämme, valitsemiltamme ihmisiltä, joiden palkkoja maksamme, koska kyseessä on meidän maamme.

Emme mene ulkomaisiin lähteisiin, koska luotamme ensin omiin lähteisiimme. Mutta kun käy ilmi, että ihmiset, jotka edustavat meitä ja johtavat hallitustamme, valehtelevat meille eivätkä koskaan pyydä anteeksi sitä ja tekevät kauheita asioita meidän nimissämme, silloin on avattava hieman mielensä ja ainakin arvioitava, mitä muut ihmiset sanovat. Tässä oli siis venäläisten väite.

IGOR KONASHENKOV: Sotilaallisen erikoisoperaation aikana paljastui tosiseikkoja tärkeimmästä järjestelmästä, jolla hävitettiin jälkiä Ukrainassa kehitteillä olevasta sotilaallisesta biologisesta ohjelmasta, jota Yhdysvaltain puolustusministeriö rahoitti.

OK. Joten, tämä ilmeisesti - emme olleet nähneet sitä ennen kuin tänään iltapäivällä aloimme penkoa sitä - tämä saattoi olla salaliittoteoriaa, jota faktatarkastukset kertoivat meille, että se on venäläistä disinformaatiota. Lainataanpa sitä: "Ukrainassa kehitetään sotilaallisia biologisia ohjelmia, joita USA:n puolustusministeriö rahoittaa." Tämä on venäläisten väite.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja sanoi, että ukrainalaiset työskentelevät tappavien taudinaiheuttajien, kuten rutto ja pernarutto, parissa. Onko se totta? Emme tietenkään uskoisi Venäjän sanaa koskaan, mutta meidän ei tarvitse uskoa Venäjän sanaa. Yhdysvaltain puolustusministeriöllä on verkkosivusto, jossa on tämä medialeike biologisen tutkimuslaitoksen avaamisesta Ukrainassa vuonna 2010:
 

"Yhdysvaltain senaattori Dick Lugar hyväksyi tällä viikolla Odessassa Ukrainassa sijaitsevan väliaikaisen keskusviitelaboratorion avaamista ja ilmoitti, että se auttaa bioterroristien käyttämien vaarallisten taudinaiheuttajien tutkimuksessa. Kolmannen bioturvallisuustason laboratoriossa tutkitaan pernaruttoa, tularemiaa ja Q-kuumetta sekä muita vaarallisia taudinaiheuttajia."

Okei. Sitten National Pulse kaivoi esiin Yhdysvaltain kansallisen tiedeakatemian vuoden 2011 raportin, jossa myös selitetään, että Odessassa sijaitseva laboratorio "vastaa erityisen vaarallisten biologisten taudinaiheuttajien tunnistamisesta". Teemme siis näin - tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kuulette tämän tarinan - rahoitamme tappavien taudinaiheuttajien luomista, jotta voimme tutkia niitä ja estää ihmisiä saamasta tartuntaa. Ehkäpä? Tästä on paljon esimerkkejä. Yhdysvaltain Ukrainan suurlähetystöllä on kätevä verkkosivu, jossa kerrotaan, että amerikkalaiset ja ukrainalaiset tiedemiehet ovat työskennelleet monien tällaisten kokeiden parissa.

Joihinkin hankkeisiin kuuluu muun muassa afrikkalaisen sikaruton virusta, verenvuotokuumeen virusta ja erilaisia hengitystieviruksia koskeva työ. Mielenkiintoista ja paljastavaa on, että Yhdysvaltain suurlähetystön verkkosivuilla on myös linkkejä tietolehtisiin, jotka kertovat Yhdysvaltojen tuesta biologiselle tutkimukselle Ukrainassa, mutta kaikki nämä linkit ovat nyt hävitetty. Se on outoa. Se on meidän hallituksemme. Me maksamme siitä. Jälleen kerran, ne ovat siellä meidän nimissämme, Amerikan kansalaisten nimissä, mutta emme voi enää lukea niiden verkkosivuja. Miten se tarkalleen ottaen toimii? Heillä ei ole oikeutta valehdella meille.

Verkkosivu on onneksi arkistoitu, ja tiedotteet osoittavat, että puolustusministeriö rahoittaa Ukrainassa sijaitsevia laboratorioita. Se siis näyttää todisteelta. Se ei ole venäläistä disinformaatiota. Se on täysin totta. Anteeksi USA Today, Amerikan sanomalehti, se on totta. Voitte katsoa sitä internetistä, jos haluatte. Tuon todisteen edessä Pentagon valehtelee edelleen, ja itse asiassa he toistavat samoja uskomattoman typeriä ja nyt jo perusteellisesti perättömiksi todistettuja valheita, joita faktantarkistajat ovat kertoneet jo viikkojen ajan. Tässä Pentagonin tiedottaja John Kirby tänään.

JOHN KIRBY: Venäjän syytökset ovat absurdeja. Ne ovat naurettavia ja, irlantilaiskatolisen isoisäni sanoin, pelkkää puppua. Siinä ei ole mitään perää. Se on klassista venäläistä propagandaa, enkä antaisi sille tippaakaan huomiota, johon kannattaisi kiinnittää huomiota.

Reportteri: Niin, mutta voitteko selittää meille, mitä... onko ollut mitään suhdetta...?

JOHN KIRBY: Emme ole, emme ole kehittämässä biologisia tai kemiallisia aseita Ukrainan sisällä. Sitä ei tapahdu.

Sinuna en antaisi sille tippaakaan huomiota. Ensinnäkään et saanut tehdä tuota päätöstä, herra byrokraatti. Meillä on tässä maassa vapaa lehdistö. Te ette saa päättää, mutta huomaattehan, että lopussa Kirby kieltäytyy vastaamasta kysymykseen. Onko Yhdysvaltain Pentagonin ja Ukrainassa sijaitsevan bioaseiden tuotantolaitoksen välillä ollut mitään yhteyttä, ja jos on, niin mikä se suhde on? Se on venäläistä disinformaatiota! Mikä on vastaus? Emme kehitä joukkotuhoaseita Ukrainassa juuri nyt! Selvä, mutta miksi me rahoitamme tätä ja mitä me tarkalleen ottaen rahoitamme?

Otimme erikseen yhteyttä ulkoministeriöön, ja he toimittivat meille tämän hyvin huolellisesti muotoillun lausunnon: "Yhdysvaltain puolustusministeriö ei omista tai ylläpidä biologisia laboratorioita Ukrainassa". Ei sillä, että kukaan olisi väittänyt niin. Jatketaan lainausta: "Alivaltiosihteeri Nuland viittasi lausunnossaan Ukrainan diagnostisiin ja biopuolustuslaboratorioihin, jotka eivät ole biologisia aselaitoksia." Mitä eroa sillä tarkalleen ottaen on? Jatketaan lainausta: "Nämä laitokset torjuvat biologisia uhkia koko maassa."

Se ei siis tarkoita mitään. Ydinasevarastoamme voisi kuvailla oikein puolustukselliseksi. Ydinaseitamme ei ole suunniteltu tappamaan ketään ennaltaehkäisevästi. Ne on suunniteltu estämään muita ihmisiä tappamasta meitä, mutta ne ovat silti ydinaseita. Joten, kun lopetatte valehtelun ja kerrotte meille, mitä täällä tapahtuu, ja miksi ette kertoisi meille tarkemmin, miksi ette turvannut näitä materiaaleja? Joten kyllä, rahoitamme salaisia biolaboratorioita Ukrainassa, mutta ne ovat diagnostiikka- ja biopuolustuslaboratorioita, jotka torjuvat biologisia uhkia.

OK, jos nämä ovat puhtaasti puolustuslaboratorioita, miksi Toria Nuland oli niin huolissaan siitä, että venäläiset saisivat haltuunsa näiden laitosten materiaalit? Muut maailmanvallat ovat tulleet ilmeiseen johtopäätökseen. Jälleen kerran, vihaamme tehdä tämän, mutta näissä olosuhteissa kysyimme omilta tiedottajiltamme, ja he valehtelivat. Menimme Kiinan ulkoministeriöön, maahan, jota halveksimme. Tässä on mitä he sanoivat tänään. He vaativat asetarkastajia tarkastamaan nämä laitokset Ukrainassa välittömästi.

ZHAO LIJIAN: Viimeisten kahden vuosikymmenen aikana Yhdysvallat on estänyt biologisia aseita koskevaan yleissopimukseen liittyvän tarkastusjärjestelmän perustamisen ja kieltäytynyt hyväksymästä biologisten laitosten tarkastuksia rajojensa sisä- ja ulkopuolella. Tämä on entisestään pahentanut kansainvälisen yhteisön huolta. Kehotamme jälleen kerran Yhdysvaltoja antamaan täydellisen selvityksen rajojensa sisä- ja ulkopuolella tapahtuvasta biologisen militarisoinnin toiminnasta ja hyväksymään multilateraalisen todentamisen.

He laittavat venäläistä ja kiinalaista propagandaa esille! Niin, me teimme. Me laitamme myös Yhdysvaltain hallituksen propagandaa esille, ja erona on se, että me odotamme, että vieraat hallitukset valehtelevat meille. Emme ole globalisteja. Me uskomme yhteen maahan. Se on tämä maa, Yhdysvallat. Emme odota, että hallituksemme valehtelee meille, emmekä hyväksy sitä. Mutta mennäänpä nyt siihen, mitä Kiinan hallitus juuri sanoi. Emme ole koskaan samaa mieltä Kiinan hallituksen kanssa mistään, mutta tässä tapauksessa he esittävät perustellun näkökannan. Tiedämme nyt, että vaaralliset biologiset aineet, kutsuimmeko niitä aseiksi vai emme on täysin epäolennaista, koska niitä voidaan käyttää aseina. Onko ase, ase? Ei, kun metsästät viiriäisiä. Kun olet tulitaistelussa, se on. Tämä on naurettavaa semanttista väittelyä.

Vaaralliset biologiset aineet ovat Bidenin hallinnon ansiosta edelleen turvaamatta kaoottisella sota-alueella. Jossain vaiheessa meidän on saatava tietää, miten se tapahtui ja kuka teki nämä päätökset. Meillä on oikeus tietää, ja toivottavasti joku kongressissa, ei luultavasti Marco Rubio, mutta joku muu, selvittää asian, mutta sillä välin rukoilemme, että joku Yhdysvaltojen hallituksessa on aikuinen, joka välittää tarpeeksi saadakseen tilanteen hallintaan välittömästi.

Tämä artikkeli on Tucker Carlsonin avauskommentista "Tucker Carlson Tonight" -ohjelmassa 9. maaliskuuta 2022.

 

Petri Paavola 14.3.2022

Lähteet:
foxnews.com/opinion/ tucker we have right know this

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker