Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Raamattu ei opeta litteää maata

Olen aikaisemmin kirjoittanut kirjoituksen Maa on pyöreä ei litteä ja ajattelin sen riittävän, mutta kun netti on pullollaan videoita ja kirjoituksia, joissa sanotaan Raamatun opettavan litteästä maasta, niin koin sydämessäni, että olisi hyvä tehdä tästä aiheesta vielä yksi kirjoitus. Kirjoitukseni lähteenä on Youtubessa oleva kolmiosainen videosarja Litteä Maanpiiri Raamatussa (tekstitetty suomeksi) sekä tietenkin Raamatun sana. Syy kirjoitukselleni on se etten voi katsoa sivusta tekemättä mitään kun jotkut litteän maan kannattajat vääristelevät Jumalan sanan opetusta saadakseen litteän maan teorian näyttämään Raamatulliselta, mitä se ei suinkaan ole. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan kautta rukouksen kera.

Tarkoitukseni ei ole ivata tai pilkata ihmisiä, jotka uskovat litteän maan teoriaan, eikä kirjoitustani saa käyttää lyömäaseena heitä vastaan. Tämä kirjoitukseni syntyi sen takia, koska on olemassa ihmisiä, jotka Raamatun sanaa vääristellen järjenpäätelmien kautta pyrkivät kumoamaan Raamatun opettaman totuuden pyöreästä maasta, tarjoten sen tilalle litteän maan teoriaa. Monet vilpittömät uskovat ihmisetkin, jotka arvostavat Jumalan sanan totuutta ja etsiessään totuutta he voivat eksyä litteän maan teorian valheeseen, jos he päästävät irti Jumalan sanan totuudesta ja antavat järjenpäätelmien vääristellä Jumalan sanan totuutta. Tämä sama vaara on olemassa meillä kaikilla uskovilla ihmisillä, sillä olkoon kyseessä mikä tahansa Raamatun sanan aiheen opetus, niin eksymme pois totuudesta, jos uskomme järjenpäätelmiä Jumalan sanan totuuden sijasta. Kirjoituksestani tuli todella pitkä sen takia, koska Litteä Maanpiiri Raamatussa videossa on aihetta käsitelty pitkästi monien jakeiden ja asioiden kautta ja koin, että siihen tuli vastata, sen jokaiseen väärään väittämään.

Ymmärrän sen jos joku ärsyyntyy ajatellen, että miksi näin selvästä asiasta pitää kirjoittaa. Tämä asia ei ole jokaiselle selvä ja litteän maan teorian kannattajien lukumäärä lisääntyy sitä mukaa, mitä enemmän litteän maan teorian videoita ja kirjoituksia julkaistaan netissä. Kirjoitukseni on vastaus sellaisille, jotka vilpittömästikin luulevat maan olevan litteä. Toki sen olen myös nähnyt, että kun jotkut ihmiset nielevät valheellisen käsityksen, niin joidenkin heistä on vaikea enää muuttaa mieltänsä, koska valhe turmelee näkökyvyn. Jos edes yksi litteän maan teorian kannattaja hylkäisi käsityksen litteästä maasta tai edes yksikin asiasta epävarma vakuuttuisi maan olevan pyöreä tai jos kirjoitukseni olisi auttamassa ettei Raamatun sanan totuutta arvostava uskova ihminen eksyisi uskomaan litteän maan teoriaan, niin silloin en olisi kirjoittanut tätä turhan takia.

 

Sisällys:
Maan neljä kulmaa
Liikkumaton maa
Pylväät - perustukset
Taivaankansi - kupoli
Aurinko
Raamattukoodit
Korkeus & syvyys
Pituus & leveys
Viisaus
Päivä & yö
Perustukset
Jakkara
Karttapallo
Tähdet
Maailmankaikkeus
Auringon rata
Maanpiiri
Heinäsirkat
Petos
Teltta
Maan ääret
Valheet
Neljä tuulta
Matematiikka

 

 

Maan neljä kulmaa

Videossa Litteä Maanpiiri Raamatussa sanotaan, että koska Jes 11,12; Ilm 7:1; Ilm 20:8 puhuvat maan neljästä kulmasta, niin pallolla ei voi olla kulmia, jonka pitäisi todistaa ettei maa ole pallonmuotoinen, vaan litteä. Jos Raamattu opettaisi maalla olevan neljä kulmaa, niin kuivan maan tulisi olla neliskulmainen tai sitten maan ja merien maan ympärillä tulisi olla neliskulmainen, koska vain nelikulmalla on neljä kulmaa. Videolla näytetään myöhemmin kuva todiste litteästä maasta kuinka litteä maa merineen ja jäätiköineen on ympyränmuotoisena kupolin sisällä. Pyöreän muotoisessa litteässä maassa kupolin sisällä ei voi olla neljä kulmaa, koska pyöreässä muodossa ei ole kulmia.


Litteä Maanpiiri Raamatussa videon
esittämä kuva maasta.

Jos Raamattu opettaisi maalla olevan neljä kulmaa, niin kuivan maan tulisi olla neliskulmainen tai sitten maan ja merien maan ympärillä tulisi olla neliskulmainen, koska vain nelikulmalla on neljä kulmaa. Videolla näytetään myöhemmin kuva todiste litteästä maasta kuinka litteä maa merineen ja jäätiköineen on ympyränmuotoisena kupolin sisällä. Pyöreän muotoisessa litteässä maassa kupolin sisällä ei voi olla neljä kulmaa, koska pyöreässä muodossa ei ole kulmia.

Videolla litteän maan teorian kannattaja kumosi myös oman versionsa ympyränmuotoisesta litteästä maasta neljän kulman teorian kautta, koska ympyrällä ei ole kulmia. Litteän maan teorian kannattajat eivät ole ehkä ymmärtäneet edes itse kuinka he ovat kumonneet oman teoriansa maan ja merien muodosta, koska he ymmärtävät väärin sitä mitä Raamattu opettaa. Silloin kun valhe sokaisee ihmisen sydämen, niin voi hän sokeutua sillä tavalla, että hän alkaa syyttämään muita samasta asiasta kuin mihin hän itse lankeaa.

Jos maalla merineen olisi ihan oikeasti neljä kulmaa ja se olisi litteä, niin silloin maan merineen pitäisi olla nelikulmainen litteä maa, eikä ympyränmuotoinen litteä maa. Litteän teorian maan kannattaja puhui tässä itsensä pussiin, toisin sanoen hän todisti oman teorian vääräksi luullessaan kumoavansa maan pyöreän ja pallomaisen muodon. Jo tämä videon ensimmäinen "todiste litteästä maasta" kumoaa itse itsensä, osoittaen litteän maan teorian vääräksi.

Jes 11:12 Hän nostaa viirin pakanakansoille ja kokoaa Israelin karkoitetut miehet; ja Juudan hajoitetut naiset hän kerää maan neljästä äärestä.

Ilm 7:1 ¶ Senjälkeen minä näin neljä enkeliä seisovan maan neljällä kulmalla ja pitävän kiinni maan neljää tuulta, ettei mikään tuuli pääsisi puhaltamaan maan päälle eikä meren päälle eikä yhteenkään puuhun.

Ilm 20:8 ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka.

Maan neljä äärtä voidaan kääntää sanalla kulma. Ilmestyskirjan 7 luku kertoo meille mitä Raamatun kielessä maan neljä kulmaa tarkoittaa. Maan neljä kulmaa on yhdistetty maan neljään tuuleen; pohjoistuuli, etelätuuli, länsituuli ja itätuuli. Maan neljä kulmaa kuvaavat maan neljää ilmansuuntaa pohjoista, etelää, länttä ja itää. Pallomaisen ympyrän muotoinen maa merineen ja jäätikköineen toimii neljän ilmansuunnan kautta. Pohjoisnapa on pohjoisen suunta, etelänapa on etelän suunta, joiden välissä on itä ja länsi.

Job 26:7 Pohjoisen hän kaarruttaa autiuden ylle, ripustaa maan tyhjyyden päälle.

Job 9:
7 hän kieltää aurinkoa, ja se ei nouse, ja hän lukitsee tähdet sinetillään;
8 hän yksinänsä levittää taivaat ja tallaa meren kuohun kukkuloita;
9 hän loi Seulaset ja Kalevanmiekan, Otavan ja eteläiset tähtitarhat;
10 hän tekee suuria, tutkimattomia tekoja, ihmeitä ilman määrää.

Jumala on asettanut neljä ilmansuuntaa ja nämä ilmansuunnat määrittävät myös maapallon neljää ilmansuuntaa. Maan neljä kulmaa ei todista litteästä maasta, vaan kertoo pyöreän ja pallomaisen maan päällä puhaltavasta neljästä tuulesta ja neljästä ilmansuunnasta.

Liikkumaton maa

1 Aik 16:30 Vaviskaa hänen kasvojensa edessä, kaikki maa. Maan piiri pysyy lujana, se ei horju (mowt).

Psa 96:10 ¶ Sanokaa pakanain seassa: "Herra on kuningas". Niin pysyy maanpiiri lujana, se ei horju (mowt). Hän tuomitsee kansat oikeuden mukaan.

Psa 93:1 ¶ Herra on kuningas. Hän on pukenut itsensä korkeudella. Herra on pukeutunut, vyöttäytynyt voimaan. Niin pysyy maanpiiri lujana, se ei horju (mowt).

Videossa Litteä Maanpiiri Raamatussa sanotaan, että jos maa ei liiku, niin silloin se ei pyöri akselinsa ympäri eikä kierrä aurinkoa. Videon tarkoituksena on "maan liikkumattomuuden" kautta todistaa ettei maa ole pyöreän pallon muotoinen.

Alkutekstin mukaan hepreankielen sanan mowt voi kääntää merkitsemään liikkumista, järkyttämistä (järkyttää), putoamista, irtoamista. Kaikissa kolmessa edellä olevassa Raamatun kohdassa hepreankielen mowt sana esiintyy niphal-verbivartalossa, jossa se merkitsee liikkumista, järkkymistä ja kukistumista.

Ymmärrän mowt sanan merkitsevän edellä mainituissa jakeissa sitä ettei Jumalan luoma maa järky, vaan pysyy lujasti siinä paikallaan tyhjyyden päällä avaruudessa, minne Jumala sen tarkasti asetti. Edellä mainitut kolme Raamatun kohtaa eivät kumoa maan pallomaista muotoa, eivätkä todista litteän maan teorian puolesta.

Pylväät - perustukset

Videossa Litteä Maanpiiri Raamatussa sanotaan, että pallolla ei ole kohtaa, johon voisit laittaa pylväät, mutta maa ei olekaan pallo, sillä pylväät kannattelevat litteää maata. Videossa sanotaan maan olevan litteä, jonka yläpuolella on kupoli.


Litteä Maanpiiri Raamatussa videon
esittämä kuva maasta sitä
kannattavien pylväiden varassa.

1 Sam 2:8 Hän tomusta nostaa halvan, hän loasta korottaa köyhän, pannaksensa heidät ruhtinasten rinnalle ja antaaksensa heidän periä kunniasijat. Sillä maan tukipylväät ovat Herran, hän on asettanut niiden päälle maanpiirin.

Job 9:6 Which shaketh the earth out of her place, and the pillars thereof tremble.

Ps 75:3 The earth and all the inhabitants thereof are dissolved: I bear up the pillars of it. Selah.

Edellä olevat Raamatun kohdat eivät sano ja opeta Raamatun olevan litteä, jota pilarit tai pylväät kannattelisivat

Job 38:
4 ¶ Missä olit silloin, kun minä maan perustin? Ilmoita se, jos ymmärryksesi riittää.
5 Kuka on määrännyt sen mitat-tottapa sen tiedät-tahi kuka on vetänyt mittanuoran sen ylitse?
6 Mihin upotettiin sen perustukset, tahi kuka laski sen kulmakiven,

Suomalainen Raamattu 33/38 kääntää Job 38:6 jakeen alkutekstin mukaisesti, jonka mukaan maan perustukset ovat upotettu maahan. Kun Raamattu puhuu maan perustuksista, niin se tarkoittaa maankuoren sisällä olevista erilaisista kerroksista, joista maapallo on rakennettu. Upotettu maahan tarkoittaa maankuoren sisälle upotettavia kerroksia, joiden kautta Jumala rakensi maapallon. Raamattu ei opeta maan olevan litteä, jonka alapuolella pylväät kannattelisivat litteää maata.

Job 26:7 Pohjoisen hän kaarruttaa autiuden ylle, ripustaa maan tyhjyyden päälle.

Jos maan alapuolella olisi pilarit, jotka kannattelisivat maata, niin se ei olisi tyhjyyden päällä, vaan pilarien päällä. Raamattu sanoo maan olevan asetettu tyhjyyden päälle (avaruuteen), koska maa on pallomaisen muotoisena tyhjyyden päällä Jumalan asettamalla paikalla avaruudessa. Raamattu sanoo maa olevan ripustettuna tyhjyyden päälle juuri sitä varten, koska maa on pallomaisen pyöreänä avaruudessa, eikä se ole minkään varassa, sitä ei tue minkäänlainen pylväs tai pilari, koska se pysyy Jumalan voimasta ja asetuksesta tyhjyyden päällä ilman minkäänlaista tukea. Meidän täytyy osata lukea ja ymmärtää Raamattua oikealla tavalla, että voimme ymmärtää maan perustuksien olevan pallomaisen maan sisällä. Maan pilarit ja tukipylväät sijaitsevat maan sisässä, ja pilarit ja tukipylväät ovat Raamatun sanan kielikuvaa.

Taivaankansi - kupoli

Videossa Litteä Maanpiiri Raamatussa sanotaan korkeuden ikkunoiden aukenemisen tarkoittavan kupolia litteän maan yllä. Videossa Litteä Maanpiiri Raamatussa sanotaan, että jos Jes 13:13 taivaat voivat järkkyä, niin sillä täytyy olla kiinteyttä. Videossa Litteä Maanpiiri Raamatussa sanotaan, että litteän maan yllä on taivaankansi kupolina (1 Moos 1:6) ja se erottaa vedet kupolin yläpuolelle. Videossa sanotaan kuinka vain litteällä maalla voi olla kiinteä taivaankansi, joka erottaa vedet yläpuolelleen ja toiset vedet ja meret alapuolelleen jättäen ilmakehän väliin. Videon mukaan tämä ei onnistuisi pallonmuotoisella maalla.

Jes 24:
17 Kauhu ja kuoppa ja paula on edessäsi, sinä maan asukas.
18 Joka pakenee kauhun ääntä, se putoaa kuoppaan, ja joka kuopasta nousee, se puuttuu paulaan. Sillä korkeuden akkunat aukenevat ja maan perustukset järkkyvät.
19 Maa murskaksi musertuu, maa halkee ja hajoaa, maa horjuu ja huojuu.
20 Maa hoippuu ja hoipertelee niinkuin juopunut, huojuu niinkuin lehvämaja. Raskaana painaa sitä sen rikkomus, se kaatuu eikä enää nouse.

Jes 13:13 Sentähden minä järisytän taivaat, ja maa järkkyy paikaltansa Herran Sebaotin kiivaudesta, hänen vihansa hehkun päivänä.

1 Moos 1:
6 ¶ Ja Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä".
7 Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin.
8 Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä.

Raamattu ei opeta maan olevan litteä, jonka yläpuolella on kupolimainen taivaankansi.

Snl 8:
27 Kun hän taivaat valmisti, olin minä siinä, kun hän veti piirin (chug) syvyyden pinnalle,
28 kun hän teki vahvoiksi pilvet korkeudessa, kun syvyyden lähteet saivat voiman,
29 kun hän merelle asetti sen rajat, että vedet eivät kävisi hänen käskynsä yli, kun hän vahvisti maan perustukset,

Hepreankielen sana chug tarkoittaa ympyrää ja piiriä. Raamattu sanoo Jumalan tehneen merenpinnat ympyrän muotoisiksi, joka sopii vain pallomaisen muotoiseen maahan, jossa meret ympyränmuotoisina ympäröivät maapallon maa-alueita. Litteän maan merenpintojen täytyisi olla suoria, jossa ei olisi ympyrän muotoisia kaarevia muotoja. Raamattu kumoaa litteän maan teorian sanomalla merenpintojen olevan ympyränmuotoisia. Raamattu todistaa maan olevan pallomaisen muotoinen. Edellä oleva Raamatun sanan totuus kumoaa litteän maan teorian kupoleineen.

Raamattu sanoo Jumalan luoneen taivaanvahvuuden vetten välille erottamaan vedet vesistä. Raamatun sanan mukaan Jumala erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä, ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi. Toisin sanoen Jumala loi vedet (meret) taivaan alle, eli maapallolle, ja Jumala loi vedet, jotka olivat taivaan päällä (yläpuolella). Taivaan yläpuolella oli luomisessa suojaava vesikerros, vesivaippa, joka mahdollisti lämpimät olosuhteet sekä korkean iän maan elävien keskuudessa koko maapallolla. Tämä vesivaippa tuli alas vedenpaisumuksessa ainakin osittain ellei kokonaan (Jumala yksin tietää). Vedenpaisumuksen jälkeen olosuhteet muuttuivat huonompaan suuntaan maailmassa, elinikä tippui ja kesän rinnalle tuli talviset olosuhteet.

Videossa Litteä Maanpiiri Raamatussa sanotaan viitaten Jes 44:24 maan levittämiseen, että et voi levittää jos muovaat palloksi. Videossa Litteä Maanpiiri Raamatussa sanotaan taivaitten kaartuvan ympärillemme ja taivaan olevan kupolin, joka on litteän maan yllä. Väitteidensä todisteeksi videon tekijä otti esille seuraavat Raamatun kohdat:

Jes 44:24 Näin sanoo Herra, sinun lunastajasi, joka on valmistanut sinut hamasta äidin kohdusta: Minä olen Herra, joka teen kaiken, joka yksinäni jännitin taivaan, joka levitin maan-kuka oli minun kanssani?

Psa 18:9 (18:10) Hän notkisti taivaat ja astui alas, synkkä pilvi jalkojensa alla.

2 Sam 22:10 Hän notkisti taivaan ja astui alas, synkkä pilvi jalkojensa alla.

Sananlaskun kahdeksannessa luvussa jakeessa 27 kerrotaan kuinka Jumala teki merenpinnoista ympyrän muotoisia (pallomaisen). Meret ympäröivät pyöreän muotoisina maa-alueita. Maan levittämisellä Jumala tarkoittaa pallomaisen maan tekemistä. Taivas on pyöreän maapallon ympärillä. Kupoli teorian synty on muinaisessa Babyloniassa, jossa uskottiin kupolimaisen taivaan ympäröivän litteätä maata. Litteän maan teoria kupolimaisine taivaineen on vanha ja muinainen valhe, jonka syntyjuuret ulottuvat muinaiseen Babyloniaan asti.

Aurinko

Videossa Litteä Maanpiiri Raamatussa sanotaan kuinka Raamatussa on 67 jaetta, joissa sanotaan auringon liikkuvan, mutta ei yhtään sellaista jaetta, joka sanoisi tai vähänkään viittaisi mihinkään sellaiseen, että maa liikkuisi. Videon mukaan voidaan vähintäänkin todeta, että Raamattu antaa tukensa maalle, joka ei liiku.

Itse uskon tällä hetkellä, että maa liikkuu auringon ympäri ja vaikka olisikin niin, että aurinko kiertäisi maata, niin sekin todistaa pallomaisen maan puolesta, ei litteän maan puolesta. Kuten on tullut esille, niin Raamattu opettaa mertenpintojen olevan ympyränmuotoisia (pallomaisia), ja koska meret ympäröivät maa-alueita, niin maa on pyöreän muotoinen. Jos maa kiertää aurinkoa, niin se pallomaisena kiertää aurinkoa. Jos aurinko kiertäisi maata, niin se kiertäisi pallomaista maata, koska Raamattu todistaa maan olevan ympyrän muotoinen, ei litteä.

Monet Raamatun tutkijat sanovat Raamatun sanovan auringon liikkuvan, koska maasta katsottuna aurinko näyttää liikkuvan, nousevan ja laskevan. Tämä selittää sen miksi Raamattu puhuu auringon liikkumisesta.

Raamattukoodit

Videossa Litteä Maanpiiri Raamatussa sanotaan, että jos olet tutustunut Raamatun koodeihin, niin tiedät, että on olemassa litteään maahan viittaava matriisi Luukas 13 jakeesta 28 lukuun 14, josta löytää litteän maam koodin ja toisella tavalla poimittuna kirjaimet löytyvät sanoihin: kupoli, taivaankansi, teltta, totuus, reuna, kiekko, tasainen ja monta muuta. Videossa tuodaan esille, että jos sinulla ei ole Raamattukoodiohjelmaa, niin sen voi tehdä ilmaiseksi biblecodewisdom.com sivulla.


Matrix Flat Earth koodi

Yllä olevasta kuvasta on poimittu punaisten viivojen sisäpuolelta kirjaimia tietyn samankaltaisen kaavan mukaisessa epämääräisessä järjestyksessä, jolloin saadaan luettua sanat flat earth. Samaa tekniikkaa käyttäen erilaisia kirjainpareja yhteen sovitellen mistä tahansa kirjoituksesta ja koodista voitaisiin löytää sanat round earth (pyöreä maa) jne. Tämä koodin "todistus" tuo mieleeni ajatuksen väkisin synnytetystä valheesta ja harhasta, jota pyritään kaikin mahdollisin tavoin todistelemaan. Raamatun sanan todistus pyöreästä maan muodosta kumoaa tämänkin koodin "todistuksen". Uskovan ihmisen usko Jumalaan ja Hänen sanansa totuuteen tulee olla tiukasti sidottu Raamatun sanan ilmoitukseen, ei epämääräisiin koodeihin.

Raamatusta toki voidaan löytää tietynlaista koodia, kuten Ivan Panin toi esille Raamatullisen numerokoodin, seitsenjaollisuuden, joka löytyy vain Raamatusta. Raamatusta ei voida kuitenkaan löytää sellaista jumalallista koodia, joka kumoaisi Jumalan luomistyön, pyöreän ja pallomaisen maan, sillä Jumala ei toimi itseään vastaan.

Korkeus & syvyys

Videossa Litteä Maanpiiri Raamatussa sanotaan (Job 11:8), että taivaalla on korkeus ja tuonelalla syvyys. Videolla kerrotaan kuinka taivaalla ei voi olla korkeutta aurinkokeskisessä jatkuvasti laajenevassa universumi mallissa, silla taivaalla voisi olla korkeus vain litteällä maalla, jonka yllä on kaartuva kansi - kupoli.

Job 11:8 Se on korkea kuin taivas-mitä voit tehdä, syvempi kuin tuonela-mitä voit ymmärtää?

Totta kai taivaalla on korkeus koskien maapalloakin, sillä taivas on korkealla kaikkialta maasta katsottuna.

4 Moos 16:30 Mutta jos Herra antaa jotakin erikoista tapahtua ja maa avaa kitansa ja nielaisee heidät kaikkinensa, niin että he elävältä suistuvat tuonelaan, niin siitä tietäkää, että nämä miehet ovat pilkanneet Herraa."
..........
16:33 Ja he suistuivat kaikkinensa elävältä tuonelaan, ja maa peitti heidät; ja niin heidät hävitettiin seurakunnan keskeltä.

Ps 141:7 Niinkuin maa kynnetään ja kuokitaan, niin ovat meidän luumme hajotetut tuonelan kuilun suulle.

Litteän maan päällä olevien reunojen ja maan alapuolella olevien reunojen tulisi olla todella laajat ja syvät, että sellaiseen mahtuisi syvä paikka, joka sijaitsisi maan syvyyksissä. Raamattu sanoo tuonelan olevan maan sisällä syvyyksissä. Pyöreän muotoisen isokokoisen maapallon sisälle mahtuu syvyyttä. Korkeus ja syvyys puoltavat pyöreää ja pallomaista maata, ei litteää maata.

Pituus & leveys

Videossa Litteä Maanpiiri Raamatussa sanotaan, että Raamattu ei sano Job 11:9:ssa, että pitempi kuin pallo ja leveämpi kuin kaartuva meri. Videossa tuodaan esille kuinka pallolla ei voi olla pituutta ja leveyttä, ellet muuta Raamatun tekstiä palloon sopivaksi. Videon mukaan vain litteällä ja tasaisella alueella voi olla pituus ja leveys.

Job 11:9 Se on pitempi kuin maa ja laveampi kuin meri.

Kuten on aiemmin tullut esille, niin Raamatun opetuksen mukaan Jumala on tehnyt mertenpinnat ympyrän muotoiseksi (pallonmuotoiseksi). Maalla voi olla pituutta ja merellä leveyttä, koska maa kaartuu ja pyöristyy pitkän matkan päästä, mutta näyttää kauas tasaiselta. Raamattu ei sano maata palloksi, koska se ei ole pallo, vaan pyöreä ja pallomainen planeetta.

Viisaus

Videossa Litteä Maanpiiri Raamatussa on kirjoitettuna 1 Tim 6:20 kohdasta valhetiede ja kun hän luki alla olevat kolme Raamatun kohtaa, niin hän sanoi pallon muotoisen maailman olevan hulluutta niille, jotka ovat maailmassa ja saavat tietonsa TV:stä ja koulujärjestelmästä. Videon tekijän mukaan ajatus pallonmuotoisesta maasta on järjettömyyttä, koska todellista viisautta ei opeta kouluissa, eikä sitä löydy uutisistakaan.

Kol 2:8 Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.

1 Tim 6:20 Oi Timoteus, talleta se, mikä sinulle on uskottu, ja vältä tiedon nimellä kulkevan valhetiedon epäpyhiä ja tyhjiä puheita ja vastaväitteitä,

1 Kor 3:19 Sillä tämän maailman viisaus on hullutus Jumalan silmissä. Sillä kirjoitettu on: "Hän vangitsee viisaat heidän viekkauteensa";

1 Tim 6:20 on kreikan sanat pseudonymou gnoosesoos (ψευδωνυμου γνωσεως), jotka tarkoittavat valheelliseksi kutsuttuja tietoja. On totta, että TV:ssä ja koulussa opetetaan joissakin asioissa vastoin Raamatun sanan totuutta (mm. evoluutio jne.), mutta ei se sitä tarkoita, että kaikki mitä koulussa tai tieteessä opetetaan olisi väärin.

Katsellessani ja kuunnellessani Litteä Maanpiiri Raamatussa videota, niin ei voi välttyä tekemästä sellaista huomiota, että videon tekijä on itse sortunut ihmisviisauden avulla selittämään Raamattua, ollenkaan ymmärtämättä Raamatun sanan hengellistä sanomaa, jonka tähden hän toistuvasti selittää väärin niitä Raamatun kohtia, joita hän on ottanut esille videossaan. En kirjoittanut äskeistä iva ja pilkka mielessä, vaan siksi koska videon tekijä pyrkii ihmisjärjen avulla järjenpäätelmien kautta tulkitsemaan Raamatun hengellistä sanomaa.

Videon tekijä syyttää huomaamattaan itse Jumalaa järjettömyydestä, koska Jumala teki maata ympäröivät merenpinnat ympyrän muotoiseksi, toisin sanoen pallonmuotoisen maan. Jokainen voi omin silmin havaita maan olevan pyöreä ja pallonmuotoinen, koska silloin kun maa on suoraan auringon ja kuun välissä kuunpimennyksen aikana, niin maa heijastaa kuuhun pyöreän ja pallomaisen varjon, todistaen maan pallomaisesta muodosta. Litteä maa heijastaisi kuuhun kapean viivamaisen varjon.

Päivä & yö

Litteä Maanpiiri Raamatussa videon tekijä lukee Job 26:10 sanoen sen olevan mielenkiintoista, jonka jälkeen hän esittelee erään litteän maan kartoista, jossa ulkoreunat ovat jäätä ja vedet ovat ympäröidyt jääreunalla. Sen jälkeen videon tekijä sanoo auringon kiertävän maata videossa esitetyn tavan mukaan, jossa aurinko kiertää ympäri litteätä maata. Videon tekijä selittää, että sekä päivä ja yö voivat päättyä vain siellä, missä päivä ja yö kohtaavat taivaankannen kupolin, jonka ulkopuolella aika lakkaa olemasta. Videon tekijä sanoi, ettei päivä ja yö voi mitenkään päättyä pallonmuotoisella maalla, koska maa ei olekaan pallo, vaan litteä.


Videon eräs litteän maan kartta.

Job 26:10 Hän on vetänyt piirin (chug) vetten pinnalle, siihen missä valo päättyy pimeään.

Litteän maan teoria kompastuu tässä siihen, että tämän teorian mukaan vesien reunat olisivat ympyrän muodossa, jota ympyröi jääreuna. Hepreankielen sana chug tarkoittaa ympyrää ja piiriä kuten on tullut aikaisemminkin ilmi. Jobin kirjassakin sanotaan Jumalan tehneen merenpinnoista ympyrän muotoisia, joka todistaa pyöreän maan puolesta. Raamattu ei tässä puhu merenreunoista, vaan vesien pinnasta (merenpinnat), jotka ovat pyöreän ympyrän muotoisia, koska maa on tehty pallonmuotoiseksi.

Maa on pyöreä, ja päivä ja yö vuorottelevat, koska silloin kun aurinko paistaa pallonpuoliskolle on päivä ja toisella puolella on yö. Jos ei usko Raamatun opettamaa kahta todistusta merienpintojen pyöreästä muodosta, joka todistaa maan olevan pallonmuotoinen, vaan yhä pitää jääräpäisesti kiinni litteän maan teoriasta, niin silloin joutuu ristiriitaan todellisuuden kanssa. Jos maa olisi litteä ja aurinko, (joka on todella kirkas ja voimakas) kiertäisi litteää maata paistaen ylhäältä päin vain rajatulle alueelle ja muut alueet olisivat pimeässä (), niin silloin jokaisen litteän ja tasaisen maan päällä pitäisi nähdä aurinko korkealta taivaalta, myös niiden joilla olisi yö. Jos kaikki ihmiset voisivat nähdä myös yöllä auringon, niin silloin litteän maan teoria olisi totta, mutta yöllä emme kuitenkaan voi nähdä aurinkoa, koska se on maapallon toisella puolella "piilossa". Litteän maan teoria on valhe.

Perustukset

Litteä Maanpiiri Raamatussa videon tekijä sanoo viitaten Job 38:4, että olemme jo aikaisemmin saaneet selville kuinka maan perustukset ovat pylväitä. Videon tekijä viittaa jes 48:13 sanoen, että jos taivaat voivat seistä Hänen käskystään, niin tässä kerrotaan, että taivaat ovat kupoli, se on kiinteä kupoli, maa on litteä.

Job 38:4 ¶ Missä olit silloin, kun minä maan perustin? Ilmoita se, jos ymmärryksesi riittää.

Jes 48:13 Minun käteni on perustanut maan, minun oikea käteni on levittänyt taivaan; minä kutsun ne, ja siinä ne ovat.

Raamattu sanoo merienpintojen olevan ympyrän muotoisia, jotka ympyröivät kuivaa maata, joka tarkoittaa maan olevan pallonmuotoinen. Raamattu sanoo maan olevan asetettu tyhjyyden päälle, jolloin maan perustukset tarkoittavat pallomaisen maan sisäpuolella olevia eri kerrostumia, joista maa on tehty. Job 38:4 ja Jes 48:13 eivät opeta yhtään mitään litteästä maasta, jota ympäröisi kupoli. Litteä maa teoria on muodostunut videon tekijälle siksi, koska hän ei osaa lukea Raamattua hengellisesti, vaan lukee sen ihmisjärjen ja järjenpäätelmien kautta sotkien ja sekoittaen sen mitä Raamattu ihan oikeasti opettaa. 

Jakkara

Litteä Maanpiiri Raamatussa videon tekijä toi esille kolme alla olevaa Raamatun kohtaa (astinlauta tarkoittaa alkukielessä jakkaraa tai jalkajakkaraa), jonka jälkeen hän näytti videolla kaksi kuvaa jakkarasta, jotka seisovat neljän jalan varassa. Videon tekijä sanoi videolla näyttäessään kuvaa jakkarasta, että kuinka tätä (jakkaraa) voi erehtyä luulemaan tällaiseksi (näytti kuvaa pyöreästä maapallosta). Sen jälkeen hän kysyy, että miten jakkara voi pyöriä 1600 kilometriä tunnissa?

Jes 66:1 ¶ Näin sanoo Herra: Taivas on minun valtaistuimeni, ja maa on minun jalkojeni astinlauta. Mikä olisi huone, jonka te minulle rakentaisitte, mikä paikka olisi minun leposijani?

Matt 5:35 älkääkä maan kautta, sillä se on hänen jalkojensa astinlauta, älkää myöskään Jerusalemin kautta, sillä se on suuren Kuninkaan kaupunki;

Apt 7:49 ‘Taivas on minun valtaistuimeni ja maa minun jalkojeni astinlauta; minkäkaltaisen huoneen te minulle rakentaisitte, sanoo Herra, tai mikä paikka olisi minun leposijani?

Jos ei ymmärrä näissä kolmessa Raamatun kohdassa olevaa Raamatun kielikuvaa, niin silloin sortuu järjenpäätelmän kautta ymmärtämään nämä kohdat samalla tavalla väärin kuin Litteä Maanpiiri Raamatussa videon tekijä ymmärsi nämä kohdat täysin väärällä tavalla.

Raamatussa Jumala on sanonut tehneensä merenpinnoista pyöreän muotoiset, eli maa on pallonmuotoinen. Taivas valtaistuimena ja maa astinlautana on kielikuvaa, ei kirjaimellinen ilmoitus, vaan kirjaimellisen ilmoituksen kielikuva. Raamatussa on usein kielikuvia. Herra Jeesus sanoi olevansa viinipuu ja Hänen opetuslapsensa ovat viinipuun oksia. Tämä on kielikuvaa, ei kirjaimellinen ilmoitus, vaan kirjaimellisen ilmoituksen kielikuva.

Jos olet Jumalan armosta pelastettu ja näet luonnossa viinipuun ja sen oksat, niin et nähnyt Herraa Jeesusta, etkä itseäsi ja muita Jeesuksen opetuslapsia, koska viinipuu ja sen oksat oli kielikuvaa, kirjaimellisen ilmoituksen kielikuva. Litteä Maanpiiri Raamatussa videon tekijän logiikan mukaan sinun pitäisi pitää luonnossa kasvavaa viinipuuta Jeesuksena ja viinipuun oksia uskovina ihmisinä. Videon tekijän logiikka johtaa järjettömyyteen, koska hän ei ymmärrä lukemaansa, eikä osaa erottaa kielikuvaa kirjaimellisesta ilmoituksesta.

Karttapallo

Litteä Maanpiiri Raamatussa videon tekijä luki alla olevat Raamatun kohdat tuoden esille kuinka on kyse Kymmenen Käskyn Toisesta Käskystä, jonka jälkeen hän sanoi ettei pyörivää karttapalloa saa olla pöydällä, sillä mikä on pyörivä karttapallo? Videon tekijä sanoi sen olevan kuin epäjumalan kuva, joka kuvaa maata. Videon tekijä sanoi, miksi käskyissä kiellettiin tällaiset kuvat? Hänen mukaansa ne iskostuvat mieleen sanoittakin. Videon tekijä sanoi ettei maa ole pallo, vaan se on litteä.

2 Moos 20:4 Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla.

Jes 42:8 Minä, Herra, se on minun nimeni, minä en anna kunniaani toiselle enkä ylistystäni epäjumalille.

Videon tekijän karttapallo osiosta tulee ikävällä tavalla esille se kuinka hän lukee ja ymmärtää Raamattua järjenpäätelmien kautta, ei rakkaudesta totuuteen. Kuva maasta, olkoon se sitten karttapallo tai valokuva jne. ei ole mikään epäjumalankuva, vaan kuva planeetta maasta, jossa asumme. En tunne yhtään uskovaa ihmistä, joka palvoisi planeetta maata epäjumalanaan ja pitäisi kuvaa maasta epäjumalanaan. Videon tekijä eksyy toistuvasti järjenpäätelmiin, jonka tähden hän ei ymmärrä ihmissilminkin havaittavissa ole tosiasiaa maan muodosta, sillä kun maa on suoraan auringon ja kuun välissä kuunpimennyksen aikana, niin maa heijastaa kuuhun pyöreän ja pallomaisen varjon, todistaen maan pallomaisesta muodosta.

Tähdet

Videossa Litteä Maanpiiri Raamatussa sanotaan kuinka meidät kaikki on aivopesty luulemaan, että tähdet ovat massiivisen isoja ja triljoonien kilometrien päässä. Hän sanoo kuinka Raamattu kertoo meille, että tähdet eivät ole massiivisia, sillä ne ovat pieniä ja lähellä ja tulevat putoamaan maan päälle. Sen jälkeen videon tekijä sanoo universumin, jonka näemme ylhäällä olevan kupolin muotoinen ja tarpeeksi pieni niin, että kaikki tähdet voivat kiertää paikallaan pysyvän litteän maan yllä. 

Matt 24:29 Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät.

Mark 13:25 ja tähdet putoilevat taivaalta, ja voimat, jotka taivaissa ovat, järkkyvät.

Ilm 6:13 ja taivaan tähdet putosivat maahan, niinkuin viikunapuu varistaa raakaleensa, kun suuri tuuli sitä pudistaa,

Tähtien putoaminen taivaalta ja ovatko ne isoja tai pieniä ei todista yhtään mitään litteän maan puolesta.

1 Moos 1:
6 ¶ Ja Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanvahvuus (raqija) vetten välille erottamaan vedet vesistä".
7 Ja Jumala teki taivaanvahvuuden (raqija) ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden (raqija) alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden (raqija) päällä; ja tapahtui niin.
8 Ja Jumala kutsui vahvuuden (raqija) taivaaksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä.
9 ¶ Ja Jumala sanoi: "Kokoontukoot vedet, jotka ovat taivaan alla, yhteen paikkaan, niin että kuiva tulee näkyviin". Ja tapahtui niin.
10 Ja Jumala kutsui kuivan maaksi, ja paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän kutsui mereksi. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

Litteän maan teorian kannattajien keskuudessa on sellaista opetusta, jonka mukaan Raamatun opettama taivaanvahvuus on kaartuva kansi, joka on kupolin muotoisena litteän maan yläpuolella.

1 Moos 1:6-10 sanoo Jumalan tehneen taivaanvahvuuden (raqija), ja Jumala sanoi vahvuuden (raqija) olevan taivas jakeessa 8. Jumala teki vedet niin taivaan päälle kuin taivaan alapuolelle. Kuten on tullut aikaisemmin esille, niin Jumala teki kuivaa maata ympäröivän merenpinnan ympyrän muotoiseksi (pyöreä, pallomainen), joka todistaa sen, että taivas ympäröi pyöreää maata, kumoten kupolimaisen litteän maan teorian.

Raamattu itse selittää Raamattua sanoen 1 Moos 1:8 jakeessa raqija sanan, eli taivaanvahvuuden ja vahvuuden tarkoittavan taivasta, ei kiinteää kupolia tai kiinteää kantta, niin kuin litteän maan puolustajat väärin väittävät.

Maailmankaikkeus


Kuva muinaisesta heprealaisesta
käsityksestä maailmankaikkeu
desta.

Litteän Maanpiiri Raamatussa videon tekijä sanoo kuinka yllä oleva kuva videolla on kuva muinaisesta heprealaisesta käsityksestä maailmankaikkeudesta. Videon tekijä tuo esille kuinka kuvassa maa on pylväiden päällä, tuonela alhaalla ja kupoli paikallaan pysyvän litteän maan yllä. Videon tekijä sanoi kuinka kaikki tähdet, aurinko ja kuu ovat kupolin sisäpuolella ja kiertävät maan yllä. Videon tekijä jatkaa sanoen kuinka  1 Moos luvussa 1 jakeessa 14 sanotaan:  Tulkoon valot taivaankanteen, ei kiertämään linnunrataa, vaan kupolin sisäpuolelle taivaankanteen.

Muinaisessa Babyloniassa uskottiin litteään maahan, joka oli kupolin sisällä. Raamattu puhuu juutalaisten pakkosiirtolaisuudesta (vankeus) Babyloniassa. Jotkut juutalaiset omaksuivat babylonialaisia käsityksiä ollessaan Babylonian pakkosiirtolaisuudessa ja siksi ei ole mikään ihme, että jotkut muinaiset juutalaiset ovat uskoneet litteän maan teoriaan. Raamatun kirjoittajat eivät kuitenkaan uskoneet litteän maan teoriaan, koska Jumala on itse kertonut sanansa ilmoituksessa maan olevan pyöreä ja pallomaisen muotoinen.

Raamattu sanoi taivaanvahvuuden olevan taivas joka ympäröi maata, jota ympäröi merenpinnat, jotka ovat ympyrän muotoisia, koska maa on pallomainen. Raamattu ei opeta kupolimaista taivaankansi oppia, vaan taivasta, joka on levittäytynyt pyöreän maan ympärille.

Auringon rata

Litteän Maanpiiri Raamatussa videon tekijä ottaa esille Psalmi 96:10 ja sanoo, että jaetta voitaisiin käyttää myös maapallon puolustamiseen, mutta ei siihen, että maa kiertäisi auringon ympäri. Videon tekijä jatkaa sanoen Psalmi 19:6 puhuvan auringosta, joka kiertää taivasten ääristä ja kiertää niiden toisiin ääriin, eikä mikään voi lymytä sen helteeltä. Videon tekijä jatkaa sanoen, että jos auringolla on kiertorata, niin aurinko ei voi olla aurinkokunnan keskus. Hän jatkaa kriitikkojen sanovan, niin mutta aurinkohan on kiertoradalla se kiertää linnunratamme keskustaa. Videon tekijä sanoi, että jos maanpiiri pysyy lujana eikä horju, mutta aurinko kiertää linnunradalla, niin silloin aurinko lentäisi tiehensä pois maan luota, emmekä näkisi sitä enää koskaan. Videon tekijä jatkaa sanoen, että kun Raamattu kertoo auringon kiertävän, se tarkoittaa auringon kiertävän maanpiirin yllä.

Ps 96:10 ¶ Sanokaa pakanain seassa: "Herra on kuningas". Niin pysyy maanpiiri lujana, se ei horju. Hän tuomitsee kansat oikeuden mukaan.

Psa 19:
4 (19:5) Niiden mittanuora ulottuu yli kaiken maan ja niiden sanat maanpiirin ääriin. Auringolle hän on tehnyt niihin majan.
5 (19:6) Se on niinkuin ylkä, joka tulee kammiostaan, se riemuitsee kuin sankari rataansa juostessaan.
6 (19:7) Se nousee taivasten ääristä ja kiertää niiden toisiin ääriin, eikä mikään voi lymytä sen helteeltä.

Raamattu sanoo maata ympäröivien merenpintojen olevan ympyrän muotoisia, joka tarkoittaa maan olevan pyöreä ja pallomainen. Kun Raamattu sanoo auringon kiertävän taivasta sen äärestä toiseen ääreen, niin Raamattu sanoo auringon kiertävän taivaalla pyöreän maan ympärillä, koska maata ympäröivät merenpinnat ovat ympyrän muotoisia. Jos tiede ja ihmiset ovat erehtyneet siinä, että maa kiertää aurinkoa ja aurinko kiertäisikin maata, niin se ei todistaisi litteän maan puolesta, vaan pyöreän maan puolesta.

Raamatun sanan opettama auringon nouseminen ja laskeminen sekä kiertäminen kumoaa litteän maan teorian, sillä aurinko ei voi nousta ja laskea litteän maan teoriassa, jossa se ainoastaan kiertäisi ympäri litteätä maata.

Raamattu sanoo maata ympäröivien merienpintojen olevan ympyrän muotoisia, joka tarkoittaa sitä että aurinko kiertää taivaalla nousten ja laskien pallonmuotoisen maan päällä. Kun aurinko nousee, niin se loistaa valoa nousevalle pallonpuoliskolle, mutta auringon laskiessa auringonvalo ei paista sille pallonpuoliskolle, josta nähdään auringonlasku.

Aurinko ei tietenkään voi sinkoutua pois paikaltaan, olkoon aurinko paikallaan tai kiertoradalla liikkumassa maan ympäri, koska Jumala on asettanut auringon omalle paikalleen luomassaan maailmankaikkeudessa.

Monet Raamatun tutkijat sanovat Raamatun puhuvan siksi auringon kiertämisestä maan ympärillä, koska alhaalta maan päältä katsottaessa maan pyöriessä näyttäisi siltä kuin aurinko kiertäisi maata, vaikka todellisuudessa maa kiertää aurinkoa, joka vahvistaisi nykytieteen ymmärryksen maan pyörimisestä. Raamatun sanan opetus kertoo aurinkoa ja maata yhdistävästä kiertävästä ja pyörivästä liikkeestä nousten ja laskien (Ps 19:4-6), joka kumoaa litteän maan teorian ja todistaa pyöreän maan puolesta, siitäkin huolimatta, vaikka nykytiede olisi oikeassa tai väärässä maan pyörimisen suhteen.

Snl 8:
27 Kun hän taivaat valmisti, olin minä siinä, kun hän veti piirin (chug) syvyyden pinnalle,
28 kun hän teki vahvoiksi pilvet korkeudessa, kun syvyyden lähteet saivat voiman,
29 kun hän merelle asetti sen rajat, että vedet eivät kävisi hänen käskynsä yli, kun hän vahvisti maan perustukset,

Job 26:10 Hän on vetänyt piirin (chug) vetten pinnalle, siihen missä valo päättyy pimeään.

Raamattu sanoo maata ympäröivien mertenpintojen muodostavan ympyrän muotoisen muodon (pyöreä, pallomainen), joka todistaa maan olevan pyöreä, ei litteä. Maapallo on iso ja laaja, siksi silmillä nähtynä meri näyttää tasaiselta, vaikka sillä on todellisuudessa pyöreä muoto. Merten muoto kaartuu ja pyöristyy pikku hiljaa ja siksi se näyttää tasaiselta. Ihminen ei ymmärrä Jumalan tekoja. Kun ihminen katselee maata ja merta, niin hän näkee vain tasaista maata sekä tasaisen meren pinnan, vaikka todellisuudessa elämme pallonmuotoisella planeetalla. Tähän pätee hyvin sanonta: "Kaikki ei ole aina sitä miltä se näyttää".

Maanpiiri

Litteän Maanpiiri Raamatussa videossa sanotaan, että ne jotka lukevat Raamattua huolimattomasti, ottavat esille Jesajan luvun 40 jakeen 22, käyttäen sitä tukemaan pallonmuotoista maata. Videon tekijä sanoo, että pallolla ja piirillä on selvä ero: Videon tekijän mukaan Jesaja tiesi pallon ja piirin eron, koska hän kuvaa palloa luvussa 22 jakeessa 18: paiskaa niin kuin palloa. Videon tekijä kysyy, että miksi Jesaja ei käytä samaa sana pallo, kun hän kuvaa maata Jesaja 40:22:ssa? Videon tekijä vastaa kysymykseen sanoen, että koska maa ei ole pallo, vaan kuin kiekko, jonka päällä on kupoli ja alla pylväät.

Jes 40:22 Hän istuu korkealla maanpiirin (chug) päällä, kuin heinäsirkkoja ovat sen asukkaat; hän levittää taivaan niinkuin harson, pingoittaa sen niinkuin teltan asuttavaksi.

Jes 22: 18 kääräisee sinut keräksi ja paiskaa pallona menemään maahan, jossa on laajuutta joka suuntaan. Sinne sinä kuolet, ja sinne jäävät sinun kunniavaunusi, sinä herrasi huoneen häpeä.

Raamattu ei sano maan olevan pallo, vaan kuvaa maata pyöreänä ja pallomaisena ympyränä. Tästä yksinkertaisesta syystä johtuen Jesaja 40:22 käyttää sanaa maanpiiri.

Snl 8:
27 Kun hän taivaat valmisti, olin minä siinä, kun hän veti piirin (chug) syvyyden pinnalle,
28 kun hän teki vahvoiksi pilvet korkeudessa, kun syvyyden lähteet saivat voiman,
29 kun hän merelle asetti sen rajat, että vedet eivät kävisi hänen käskynsä yli, kun hän vahvisti maan perustukset,

Jesaja 40:22 jakeessa on sama hepreankielen sana chug kuin Snl 8:27 jakeessa. Tämä on mielestäni todella ratkaisevaa ja todistaa maan olevan pyöreä, koska Raamattu sanoo mertenpintojen olevan ympyrän muotoisia (chug) ja Jesaja käyttää samaa sanaa chug kuvatessaan maata. Litteän ja tasaisen maan mertenpinnat eivät voisi olla ympyrän muotoisia, vaan tasaisia. Kun Raamattu sanoo merienpintojen olevan ympyrän muotoisia, niin se ei voi tarkoittaa mitään muuta kuin, että Jumalan luoma maa merineen on pyöreä ja pallomainen.

Heinäsirkat

Litteän Maanpiiri Raamatussa videon tekijä lukee Psa 33:14 jakeen ja sanoo, että niin ei voi tehdä 13,8 biljoona valovuotta olevassa universumissa, sillä se on kupoli. Videon tekijä sanoi, että jos olet aurinkokeskisen ja koko ajan laajentuvan universumin ulkopuolella, niin me emme muistuttaisi heinäsirkkoja, sillä koko galaksi näyttäisi vain pieneltä täplältä. Hän jatkoi sanoen, tämä on litteä maa, jonka yläpuolella on kupoli.

Psa 33:
13 Herra katsoo alas taivaasta, näkee kaikki ihmislapset;
14 asumuksestaan, valtaistuimeltaan hän katselee kaikkia maan asukkaita,

Jes 40:22 Hän istuu korkealla maanpiirin (chug) päällä, kuin heinäsirkkoja ovat sen asukkaat; hän levittää taivaan niinkuin harson, pingoittaa sen niinkuin teltan asuttavaksi.

Tämä heinäsirkka osiokin paljastaa sen kuinka videon tekijä tarkastelee Raamattua ihmisjärjen kautta ja selittää sitä oman järkensä avulla. Videon tekijä ei osaa erottaa sitä kun Jumala katsoo alas taivaasta siitä ettei Raamattu tässä puhu ihmisen taivaasta alas katsomisesta, sillä hän alkaa puhumaan siitä miltä näyttäisi jos ihminen katselisi alaspäin universumin ulkopuolelta. Raamattu puhuu siitä kuinka Kaikkivaltias Jumala katsoo taivaasta alas ja totta kai Jumala kykenee näkemään kaikkialta ihmiset, olisipa välimatkaa vaikka kuinka pitkästi ihmisen ja Jumalan välillä. Heinäsirkat on kielikuvaa, että ymmärtäisimme sen, että niin kuin ihmisestä katsottuna heinäsirkat ovat pieniä, niin Jumalakin kykenee näkemään meidät, niin kuin mekin näemme pienet heinäsirkat.

Videon tekijä lähestyy koko ajan litteän maan oppia ihmisjärjen avulla. Silloin kun Raamattu puhuu Jumalasta ja siitä kuinka Jumala on kykenevä näkemään meidät katsoessaan alas taivaalta, niin videon tekijä ohittaa tämän ja alkaa puhumaan siitä kuinka ihminen ei kykenisi näkemään universumin ulkopuolelta galaksia kuin vain pienenä täplänä. Videon tekijä järkeilee koko ajan eikä sen tähden kykene lähestymään tätä aihetta totuuden näkökulmasta käsin. Videon tekijä pyrkii koko ajan järjenpäätelmiensä kautta eksyttämään videon katselijoita ottamaan vastaan järjenpäätelmien kautta tulkittua ja selitettyä Raamatun opetusta sillä aikomuksella, että ihmiset uskoisivat hänen järjenpäätelmiään. Jos pysyy totuudessa, eikä eksy seuraamaan ja uskomaan järjenpäätelmiä, niin silloin ymmärtää ettei maa ole litteä, jonka ympärillä olisi kupoli.

Petos

Litteän Maanpiiri Raamatussa videon tekijä lukee alla olevista Raamatun kohdista näkyvillä olevat sanat ja sanoo, että jos olet sitä mieltä, että litteä maa vie aikaasi tärkeämmiltä asioilta, niin tarkalleen ottaen, miltä se vie aikaasi? Hän sanoo; seurapiirijuoruiltako, tai jos ajattelet, että ei ole mitään väliä sillä onko maa pallo vai litteä, niin tunnustat olevasi idiootti, koska sillä todellakin on väliä, onko maa pallo vai litteä. Videon tekijä sanoi ettet voi monin paikoin ymmärtää Raamatun sanaa jos pidät litteää maanpiiriä yhdentekevänä.

Matt 24:24 ...... niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.

2 Tess 2:3 ¶ Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. ...............

Ef 5:6 Älköön kukaan pettäkö teitä tyhjillä puheilla, ..................

Raamattu opettaa maan olevan pyöreän muotoinen, ei litteä. Asia on juuri päinvastoin, sillä jos totutat itsesi järjenpäätelmiin lukiessasi Raamattua ja uskot järjenpäätelmien harhauttamana ja pettämänä litteän maan teoriaan, niin voi olla, että et kykene monissa muissakaan asioissa ymmärtämään sitä mitä Raamattu opettaa.

Teltta

Litteän Maanpiiri Raamatussa videon tekijä sanoo, että palaamme Jesajan 40 lukuun jakeeseen 22 ja luemme siitä vähän eteenpäin. Kun videon tekijä oli lukenut Jes 40:22, niin hän näytti sen jälkeen kuvan omasta teltastaan ja sanoo, että miten ihmeessä kupolimaista telttaa voi erehtyä luulemaan läpimitaltaan 13,8 biljoonaa valovuotta olevaan jatkuvasti laajenevaan universumiin. Tämän jälkeen hän sanoo, että tämäkin jae viittaa litteään maanpiiriin, jolla on kupoli.

Jes 40:22 Hän istuu korkealla maanpiirin päällä, kuin heinäsirkkoja ovat sen asukkaat; hän levittää taivaan niinkuin harson, pingoittaa sen niinkuin teltan asuttavaksi.

Videon tekijän teltta osiosta tulee esille se kuinka hän käsittelee järjellään Raamattua eikä kykene erottamaan Raamatun sanan kielikuvaa kirjaimellisesta ilmoituksesta. Raamatussa Jumala on sanonut tehneensä maata ympäröivien merien pinnoista ympyrän muotoisia, joka on kiistaton todiste maan pyöreästä muodosta.

Maan ääret

Litteän Maanpiiri Raamatussa videossa otetaan esille kolme alla olevaa Raamatun kohtaa, jonka jälkeen hän sanoo sanalaskujen olevan vanhaa testamenttia ja mikä profetia tässä onkaan. Hän sanoo, että tässä ei ainoastaan ennalta kerrota Jeesuksesta, Jumalan Pojasta, vaan myös litteän maan ääristä. Videon tekijä sanoo ettei pallon muotoisella maalla ole ääriä (reunoja), sillä sen ympäri voi mennä loputtomasti. Tähän hän toteaa sanoen, voit päätyä äärelle (reunalle) vain litteän muotoisella tasangolla.

Job 37:3 Hän laskee sen kaikumaan kaiken taivaan alla, lähettää leimauksensa maan ääriin asti.

Dan 4:11 (4:8) Puu kasvoi ja vahvistui, niin että sen latva ulottui taivaaseen ja se näkyi kaiken maan ääriin.

Snl 30:4 Kuka on noussut taivaaseen ja astunut sieltä alas? Kuka on koonnut kouriinsa tuulen? Kuka on sitonut vedet vaipan sisään? Kuka on kohdalleen asettanut maan ääret kaikki? Mikä on hänen nimensä ja mikä hänen poikansa nimi, jos sen tiedät?

Pallonmuotoisella maalla ja merillä ja on ääret mihin ne loppuvat ja päättyvät. Kuiva maa päättyy mereen ja meri päättyy kuivaan maahan. Edellä olevat Raamatun kohdat eivät todista litteän maan puolesta, eivätkä voikaan todistaa, koska Raamattu todistaa maan olevan pyöreän muotoinen.

Sananlaskut 30:4:ssa todellakin tuodaan ennalta esille Jeesus, Jumalan Poikana. Herra Jeesus on ollut aina Isä Jumalan Poika, koska Herra Jeesus on ollut aina olemassa, iankaikkisesti ja siksi Raamattu sanookin Jeesuksen olevan Jumala, vaikka Hän ei olekaan Isä. Raamatun Jumala on yksi Isässä, Jeesuksessa ja Pyhässä Hengessä. Herran Jeesuksen veren ja kuoleman kautta syntinsä tunnustavat ja Häneen uskovat ihmiset saavat Jumalan armosta ja lahjaksi syntinsä anteeksi sekä iankaikkisen elämän. Amen, tämä on Jumalan sanan ydintä ja keskipiste, evankeliumi Herrasta Jeesuksesta.

Valheet

Litteän Maanpiiri Raamatussa videossa tuodaan esille Jer 16:19 ja sanotaan kuinka tämä on profetia tulevaisuudesta sen jälkeen kun suuri tuho on saavuttanut valheisiin uskovat. Videon tekijä sanoo, että se sopisi ihan hyvin myös tähän aikaan. Videon tekijä sanoo, että kerromme maan ääristä ja näytämme todisteita siitä, että maa on litteä ja että 1930-luvulta tähän saakka eläneille valehdeltiin. Hän sanoo, että meitä edeltävä sukupolvi sai perinnöksi valheita ja ne jotka elävät turhuuksille uskovat mitä tahansa. Tämän jälkeen videon tekijä sanoo, että maapallolla ei ole ääriä (reunoja), joten se ei ole pallo, vaan litteä.

Jer 16:19 Herra, minun voimani ja varustukseni, minun pakopaikkani hädän päivänä! Sinun tykösi tulevat pakanat maan ääristä ja sanovat: "Petosta vain perivät meidän isämme, turhia jumalia, joista ei ainoakaan auttaa taida.

Edellä oleva Raamatun kohta puhuu maan ääristä tarkoittaen sillä maan kuivia kohtia, asutettuja paikkoja, joilla on loppunsa ja päätepisteensä, sillä kuiva maa päättyy lopulta meriin, jotka ovat ympäröivät maata. Tämä kohta ei todista litteän maan puolesta. Se on totta, että ihmisille on valehdeltu paljon tieteenkin nimissä, mutta siitä huolimatta Raamattu sanoo Jumalan tehneen merenpinnoista ympyrän muotoisia, jotka ympäröivät kuivia maa-alueita, joka todistaa maan olevan pyöreä ja pallomainen. Maa ei ole pallo, vaan planeetta, joka on pallonmuotoinen.

Jer 16:
14 ¶ Sentähden, katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin ei enää sanota: ‘Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti israelilaiset Egyptin maasta’,
15 vaan: ‘Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti israelilaiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin hän oli heidät karkoittanut’. Sillä minä palautan heidät heidän omaan maahansa, jonka minä annoin heidän isillensä.
16 Katso, minä käsken tulemaan monta kalastajaa, sanoo Herra, ja ne heitä kalastavat, ja sen jälkeen minä käsken tulemaan monta metsästäjää, ja ne heitä metsästävät kaikilta vuorilta ja kaikilta kukkuloilta ja kallioiden rotkoista.
17 Sillä minun silmäni tarkkaavat kaikkia heidän teitänsä, ne eivät ole minulta salassa, eikä heidän rikoksensa ole kätketty minun silmäini edestä.
18 Ja minä kostan ensin kaksinkertaisesti heidän rikoksensa ja syntinsä, koska he ovat saastuttaneet minun maani iljetystensä raadoilla ja täyttäneet minun perintöosani kauhistuksillansa."
19 Herra, minun voimani ja varustukseni, minun pakopaikkani hädän päivänä! Sinun tykösi tulevat pakanat maan ääristä ja sanovat: "Petosta vain perivät meidän isämme, turhia jumalia, joista ei ainoakaan auttaa taida.
20 Voiko ihminen tehdä itsellensä jumalia? Eivät ne jumalia ole!"
21 "Sentähden, katso, minä saatan heidät tuntemaan-tuntemaan tällä haavaa-minun käteni ja minun voimani, ja he tulevat tietämään, että minun nimeni on Herra."

Jeremia 16:14-21 puhuu siitä kun Jumala lopunaikana kokoaa israelilaiset (juutalaiset) omaan maahansa, jonka Jumala on antanut heille (Israelin maa). Ensin tulevat kalastajat, jotka houkuttelevat israelilaisia kaikkialta maailmasta muuttamaan Israeliin, jonka jälkeen tulevat metsästäjät, joka kuvaa juutalaisiin kohdistuvasta maailmanlaajuisesta vainosta lopunaikana, jonka seurauksena monet juutalaiset muuttavat Israelin maahan. Pakanoiden maan ääristä tuleminen tarkoittaa kaikkialta maailmasta tulemista, kaikista maan paikoista Jumalan luokse ja yhteyteen tulemista ja kun he tulevat uskoon, niin he ymmärtävät palvelleensa epäjumalia, jotka eivät ole jumalia. Nämä pakanat tulevat uskon kautta tuntemaan Herran. Tämä Raamatun kohta ei millään tavalla tue litteän maan teoriaa, eikä voikaan, koska Raamattu opettaa maan olevan pyöreän muotoinen.

Neljä tuulta

Litteän Maanpiiri Raamatussa videossa sanotaan kuinka Raamattu kertoo johdonmukaisesti sekä Vanhassa, että Uudessa Testamentissa, että on olemassa neljä tuulta. Videon tekijä sanoo, että esimerkiksi  Jer 49:36 neljä tuulta, Dan 7:2 neljä tuulta, Matt 24:31 neljä tuulta ja Ilm 7:1 neljä tuulta. Tämän jälkeen hän sanoo, että on olemassa suihkuvirtaus, joka yhdistää Pohjois-Amerikan Eurooppaan ja kuinka lentokoneet yrittävät lentäessään päästä tähän suihkuvirtaukseen säästääkseen polttoainetta.  Hän sanoo, jos tutkit asiaa, saat selville, että on olemassa neljä suihkuvirtausta, kaksi päiväntasaajasta pohjoiseen ja kaksi etelään päin. Videon tekijä kysyy, miten henkilöt, jotka kirjoittivat Raamattua tiesivät näistä suihkuvirtauksista? Hän sanoo näiden suihkuvirtausten olemassaolon löydetyn vasta 1920-luvulla kun lentokoneet pystyivät lentämään tarpeeksi korkealla löytääkseen ne. Tämän jälkeen hän sanoo, että meillä on kupolin alla oleva maa, joka vaatii ilmanvaihtoa. Videon tekijä sanoo, että suihkuvirtaukset toimivat vain kupolimaisen litteän maan sisällä, mutta suihkuvirtaukset eivät toimisi pallon muotoisella maalla, sillä ne häviäisivät olemattomiin hyvin nopeasti. Hän uskoo suihkuvirtauksen toimivan vain siten, että se jollain systeemillä päästetään systeemiin jostain sisääntuloaukosta. Hänen mukaansa on mahdotonta mallintaa jatkuvaa nopeasti liikkuvaa ilmavirtaa maapallolla ellei jokin syötä ilmaa systeemiin sisään.

Jer 49:36 Ja minä tuotan Eelamia vastaan neljä tuulta taivaan neljältä ääreltä ja hajotan heidät kaikkiin näihin tuuliin; eikä ole oleva kansaa, johon ei tulisi Eelamin karkoitettuja.

Dan 7:2 Kertomuksen alku on tämä: Daniel lausui ja sanoi: Minä näin yöllä näyssäni, ja katso, taivaan neljä tuulta kuohutti suurta merta.

Matt 24:31 Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin.

Ilm 7:1 ¶ Senjälkeen minä näin neljä enkeliä seisovan maan neljällä kulmalla ja pitävän kiinni maan neljää tuulta, ettei mikään tuuli pääsisi puhaltamaan maan päälle eikä meren päälle eikä yhteenkään puuhun.

Yllä olevasta Litteän Maanpiiri Raamatussa videon tekijän ajatuksista tulee esille se kuinka hän omien järjenpäätelmien kautta pyrkii ymmärtämään Jumalan tekoja ja Raamatun sanan opetusta. Videon tekijä ei hyväksy Jumalan tekemää pyöreätä maata, koska se ei sovi hänen omiin järjenpäätelmiinsä. Videon tekijä yrittää ymmärtää Jumalan tekoja omien järjenpäätelmiensä kautta ja pyrkii tekemään Jumalan luomasta maasta sellaisen, joka sopisi yhteen hänen järjenpäätelmien kanssa.

Koska videon tekijä ei ymmärrä Jumalan tekoja, niin hän pyrkii oman järkensä avulla ratkomaan ja selittämään sen millainen maa ja tuulet ovat ja miten tuulet toimivat maassa ja tämän tehdessään hän eksyy pois totuudesta. Koko videon ajan on tullut selkeästi ilmi ettei videon tekijä ymmärrä Jumalan tekoja ja hän pyrkii oman järkensä avulla selittämään Jumalan tekoja ja niiden toimintaperiaatteita. Tästä syystä hän ei myöskään osaa erottaa Raamatun kirjaimellista ilmoitusta, Raamatun opettamasta kielikuvan kirjaimellisesta ilmoituksesta. Kielikuvakin Raamatussa on kirjaimellista ilmoitusta, mutta se on kielikuva kuten esimerkiksi viinipuu ja oksat vertaus, joka on kirjaimellisesti esitetty, mutta pitää ymmärtää kielikuvana. Kun Raamattu sanoo Jeesuksen sovittaneen syntimme ristinpuulla, niin se on kirjaimellinen ilmoitus, ei kielikuva.

Job 37:5 Ihmeellisesti Jumala korottaa äänensä jylinän, hän tekee suuria tekoja, joita emme käsittää taida.

Totta kai Jumala osaa tehdä maan neljästä tuulesta toimivan kokonaisuuden puhaltamaan maan päällä, joka on pyöreä. Me ihmisinä emme kykene ymmärtämään loppuun asti Jumalan tekoja ja jos yritämme tehdä sitä omien järjenpäätelmiemme kautta, niin erehdymme ja hairahdumme pois totuudesta. Näin on käynyt Litteä Maanpiiri Raamatussa videon tekijälle.

Matematiikka

Litteän Maanpiiri Raamatussa videossa sanotaan kuinka hepreankielessä Raamatun ensimmäinen jae näyttää tältä (Alussa loi Jumala taivaan ja maan). Tämän jälkeen videon tekijä sanoo, että jokaisella hepreankielen kirjaimella on lukuarvo ja jos kerrot kirjainten lukumäärällä kirjainten ja jaat sen sanojen lukumäärä kerrottuna sanojen tulolla, saat tulokseksi 3,1416, joka on Piin arvo neljän desimaalin tarkkuudella. Videon tekijä sanoo, että Pii on ympyrän kehän pituuden suhde sen halkaisijaan ja jos jaat minkä tahansa kokoisen ympyrän kehän sen halkaisijan pituudella, saat pituudeksi 3,141 eli Piin, joka on loputon numerojono. Tämän jälkeen hän sanoo, että se mitä Raamattu tässä kuvaa on selvästi ympyrä eikä pallo, ja vain litteä paikallaan pysyvä ympyränmallinen maa sopii tähän kuvaukseen. Tämän jälkeen hän sanoo, että jos tämäkään ei sinua vakuuttanut, niin et ollut tarkkaavainen, koska tässä Raamattu (1 Moos 1:1) kuvaa maailman luomista sanoilla ja noiden sanojen takana on matemaattinen kaava, joka ei ainoastaan todista kirjoituksen aitoutta, Jumalan sormenjälkeä, vaan se kuvaa tarkasti myös maan muodon, joka on ympyrän muotoinen

Psa 147:5 Meidän Herramme on suuri, suuri voimassansa, hänen ymmärryksensä on mittaamaton.

1 Moos 1:
1
¶ Alussa loi Jumala taivaan (HaShamajim) ja maan.
2 Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten (HaMajim) päällä.

2 Piet 3:5 Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta

Snl 8:
27 Kun hän taivaat valmisti, olin minä siinä, kun hän veti piirin (chug) syvyyden pinnalle,
28 kun hän teki vahvoiksi pilvet korkeudessa, kun syvyyden lähteet saivat voiman,
29 kun hän merelle asetti sen rajat, että vedet eivät kävisi hänen käskynsä yli, kun hän vahvisti maan perustukset,

Litteä Maanpiiri Raamatussa videon tekijä sortuu jälleen omiin järjenpäätelmiinsä pyrkiessään todistamaan maan olevan litteä. Hepreankielessä Ha on määräinen artikkeli, joka esiintyy shamajim (taivas) ja majim (vetten) sanojen yhteydessä. Jokainen tarkkaavainen lukija voi huomata, että hepreankielen taivas sana tulee sanasta vesi. Miksi näin? Raamattu antaa siihen vastauksen, että taivaat ja maa (kaikki luodut asiat) ovat rakennettu (luominen) vedestä ja veden kautta. Kun Jumala loi taivaan, niin Hän teki sen vedestä ja tämä ei suinkaan todista litteän maan puolesta, vaan pyöreän maan puolesta.

Jumala sanoo tehneensä maata ympäröivät mertenpinnat ympyrän muotoiseksi ja kuten on tullut esille, niin ympyrän muotoiset merenpinnat vastaavat ainoastaan pallonmuotoista maata. Tämä tarkoittaa sitä, että vedestä tehty taivas kiertää ympäri pyöreätä maata. Jumalan sormenjälki Raamatussa todistaa maan olevan ympyrän muotoinen, mutta ei litteä kiekkomainen ympyrä, vaan pyöreä ja pallomainen ympyrä.

Jokainen ihminen kykenee havainnoimaan, että maa on pyöreä, jopa pieni lapsi kykenee havaitsemaan tämän tosiasian. Silloin kun maa on suoraan auringon ja kuun välissä kuunpimennyksen aikana, niin maa heijastaa kuuhun pyöreän ja pallomaisen varjon. Litteä maa ei heijastaisi pyöreää varjoa, vaan kapeahkon viivamaisen varjon. Maa on pyöreä, ei litteä. Uskon sen, että ihmiset kykenevät vääristelemään valokuvia ja videokuvaa, mutta ihmisillä ei ole sellaista laitetta, että he voisivat heijastaa aina kuunpimennyksen aikana suuren diaheittimen (tai muun aparaatin) kautta väärennöksen kuun pinnalle maan pyöreästä muodosta. Luomakunnan alusta aurinko on heijastanut kuuhun maan pyöreän muodon, koska Jumala teki maasta pyöreän, joka tulee selkeästi esille Jumalan sanan ilmoituksesta.

Linkkisuositus:
http://www.kotipetripaavola.com - Maa on pyöreä ei litteä
Video - Flat Earth Theory Disproved

 

Petri Paavola 26.8.2018

 

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
Online Bible Hebrew and Greek Lexicon
Hebrew text Westminister Leningrad Codex
Litteä Maanpiiri Raamatussa osa 1
Litteä Maanpiiri Raamatussa osa 2
Litteä Maanpiiri Raamatussa osa 3

 

 


 

 

 

 

eXTReMe Tracker