Raamatun opetuksia | Ilmiöitä yhteiskunnassa | Netin hyötysivuja | Ravinto ja terveys | Saulus-Lähetys | SaulusMedia | Youtube - Petri

 


Ravinto ja terveyso


 

Terveellinen ravinto on oleellinen osa ihmisen hyvinvointia. Hyvän terveyden lähtökohta on oikeanlaisen ravinnon säännöllinen nauttiminen.

Laihdutus ja terveellinen ruokavalio
Laihduttaminen ja pysyvä painonhallinta ei onnistu pikadieeteillä ja poppakonsteilla. Menestyksellinen laihduttaminen tapahtuu pikkuhiljaa, jossa paino tippuu puoli kiloa viikossa tai korkeintaan kilo viikossa. Oikeaan laihduttamiseen kuuluu monipuolinen ja terveellinen ruokavalio, johon kuuluu ihan normaalit ateriat; aamiainen, päivällinen ja iltapala. Välipalaakin voi ottaa aamiaisen ja päivällisen välissä, kun syö jotain terveellistä, joka ei lihota. Laihtumisen aikana ei ole tarkoitus kuolla nälkään tai saada aikaan puutostiloja yksipuolisen ravinnon takia. Kun syöt terveellisesti ruokaa, joka ei lihota, voit syödä melko normaalisti ja painosi alkaa tippumaan, kun lisäät siihen vielä säännöllisen liikunnan.

Raaka kaakao
Raaka kaakao on eräs ravinnerikkaimmista ruoka-aineista maailmassa Raaka kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja raaka kaakaon kokonaispainosta siinä on noin 10% antioksidantteja. Raaka kaakaon ylivoimainen ravinnerikkaus sekä sen terveyttä monipuolisesti edistävät tekijät tekevät raaka kaakaosta todellista super-ruokaa.

Suola
Teollisen ruokasuolan natriumkloridi on epäterveellistä ihmiselle, koska teollisessa prosessissa suolasta poistetaan 82 alkuainetta, jota suolan natriumkloridi tarvitsee toimiakseen oikealla tavalla elimistössämme. Luonnollisen suolan natriumkloridi sitoo itseensä muita luonnollisen suolan alkuaineita, että natriumkloridi voi toimia hyödyttäen elimistöämme. Teollisesta ruokasuolasta puuttuu 82 elintärkeää alkuainetta ja siitä syystä ruokasuolan natriumkloridin vaikutus on myrkyllinen ja epäterveellinen, koska ruokasuolan natriumkloridi ei pääse yhtymään niiden tärkeiden alkuaineiden kanssa, jotka puuttuvat ruokasuolasta. Syö suolaa, mutta vältä teollista ruokasuolaa ja korvaa ruokasuola luonnonsuolalla. Luonnonsuola 84 erilaisen alkuaineensa kanssa on sitä suolaa, jota elimistömme tarvitsee.

Omenaviinietikka
Omenaviinietikan säännöllinen käyttö edistää terveyttä monin tavoin, siksi omenaviinaetikan käyttäminen tulisi kuulua luonnollisena osana terveyttä arvostavan ihmisen päivittäiseen ruokavalioon.

Paastoaminen
Elämme nykyään ajassa, joka kuormittaa negatiivisesti ihmisten terveyttä monella erilaisella tavalla. Nykyinen teollisesti valmistettu ruoka sisältää monia ihmiselle haitallisia lisäaineita ja säilöntäaineita. Epäterveellinen ruoka altistaa monia ihmisiä erilaisille sairauksille. Monet ihmiset etsivät apua sairauksiinsa monenlaisista lähteistä. Jotkut etsivät apua lääkkeistä kuluttaen niihin paljon rahaa, toiset taas etsivät erilaisia vaihtoehtolääkinnänhoitoja, joista toiset maksavat enemmän ja toiset vähän vähemmän. Paasto on ilmainen terveydenhoitomenetelmä, jonka vaikutukset ovat hämmästyttävän tehokkaita jos ihminen paastoa säännöllisesti sekä noudattaa terveellistä ruokavaliota. Paasto voi herättää monissa negatiivisia tuntemuksia ja nostattaa mieleen rääkin, jossa ihminen nälkiinnyttää itseään. Paasto on kuitenkin positiivinen asia, jolla on terveyttä edistäviä vaikutuksia. Kun opit paaston niksit, niin se ei ole sinulle enää ikään kuin negatiivinen nälkälakko, vaan elimistöä hoitava, puhdistava sekä terveyttä luova prosessi. Kirjoituksessani pyrin käsittelemään paastoa monesta erilaisesta näkökulmasta, jonka tulisi antaa meille perusteet siihen miksi ihmisen olisi hyvä paastota säännöllisin väliajoin.

Painonhallinta
Mikä saa ihmisen lihomaan? Mikä saa ihmisen syömään liikaa ja mikä laukaisee ruuanhimon? Nämä kysymykset askarruttavat monia, jotka kamppailevat ylipaino ongelman kanssa. Eräs oleellinen asia lihomisessa on, että energian saanti (ruuan kalorimäärä) on suurempi kuin energian kulutus. Ylipainosta kärsivät syövät enemmän kuin kuluttavat. Ylensyöntiin ja ruuanhimoon vaikuttavia tekijöitä ovat stressi, ahdistus, itsehillinnän puute (näköaisti herättää himon herkullisiin ruokiin), epäsäännölliset ruokailuajat, väsymys, mielihalut sekä tottumus naposteluun.

Sikainfluenssa rokote
Olen seurannut keskustelua ja informaatiota, joka liittyy sikainfluenssaan ja Pandemrix rokotteeseen. Olen huomannut eräitä huolestuttavia asioita, joiden tähden päätin kirjoittaa niistä julkisesti, sillä on asioita, joista Pandemrix rokotteesta vastuussa olevat tahot Suomessa ovat joko vaienneet tai vähätelleet. Kun luet tämän kirjoituksen luet sen omalla vastuulla, sillä jokaisen tulee tehdä oma henkilökohtainen ratkaisu miten suhtautua rokotteeseen. Minä tuon esille asioita, joista valtamedia ei puhu, vaan usein vähättelee rokotteeseen liittyviä asioita, jotka jokaisen meistä tulisi tietää.

Wilsonin tauti
Wilsonin tauti on erittäin harvinainen sairaus, jonka esiintyvyys on noin 1:30 000. Wilsonin tauti on autosomaalinen resessiivisesti periytyvä tauti, joka on geneettisesti perinnöllinen sairaus. Wilsonin taudissa elimistössä oleva kupariaineenvaihdunta joutuu häiriötilaan.

 

 


 

 
eXTReMe Tracker