Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöt ja asiat


 

Seksitaudit yleistyvät

 

Helsingin sanomat julkaisi 20.2.2012 uutisen kupan ja tippurin yleistymisestä. Perinteiset sukupuolitaudit ovat kovaa vauhtia yleistymässä. Esimerkiksi kuppaa on todettu viime vuosina lähes kaksinkertainen määrä verrattuna 2000-luvun puoliväliin. Matkailun lisääntyminen on lisännyt tartuntoja, vaikka kotimaiset tartunnat ovat vähentyneet. Sukupuolitauteja tuodaan Suomeen etenkin Venäjältä ja Kaakkois-Aasiasta. Venäjältä saatiin aiemmin sekä kuppaa että tippuria, mutta nykyään lähinnä kuppaa. Tippuria taas tulee varsinkin Thaimaasta. Sieltä saadaan myös hiv-tartuntoja. Hivin vaara on olemassa erityisesti maksullista seksiä ostettaessa, sillä monen sikäläisen prostituoidun tiedetään kantavan hi-virusta.

Tippurin hoitaminen ei ole enää nykyään niin helppoa kuin joskus aikaisemmin, koska tippuria aiheuttava bakteeri on kehittänyt vastustuskykyä lääkettä vastaan. "Ongelmia on ollut vuosikymmeniä", sanoo iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Eija Hiltunen-Back Husin iho- ja allergiasairaalasta. "Pistoslääkitykseen lähdettiin, kun tabletit eivät tehonneet. Nyt on arveltu, että tämäkin alkaisi menettää tehoaan." Husissa on nähty jo kolme tippuribakteerikantaa, joille oli vaikea löytää lääkkeitä. Vastustuskykyisiä kantoja on löytynyt etenkin Britanniassa, Japanissa ja Australiassa. Suomessa ongelmat ovat olleet toistaiseksi yksittäisiä, Hiltunen-Back sanoo. Tilannetta kuitenkin seurataan tiiviisti. Isompi ongelma näyttää olevan hakeutuminen hoitoon. Lääkäriin lähdetään vasta, kun tunnetaan oireita, mutta tippuri on usein oireeton. Silloin voi levittää tautia eteenpäin tietämättään.

Eija Hiltunen-Backin mukaan yleisimmät sukupuolitaudit ovat ovat klamydia, kondylooma ja herpes. Vuosittain todetaan noin 13 000 klamydiatartuntaa miehillä ja naisilla. Tarkkaa lukumäärää sukupuolitauteihin sairastuneista ei pysytä arvioimaan, koska tulokset tuovat esille vain testeissä käyneet ihmiset. Tietämättään sukupuolitautia sairastavien lukumäärää ei pystytä arvioimaan.

Daily Mail uutisen mukaan yli 45-vuotiaiden seksitautien määrä on kaksinkertaistunut avioerojen yleistymisen myötä.  Klamydia- ja herpestartuntojen määrää on kaksinkertaistunut kymmenen vuoden aikana. Syfilikseen eli kuppaan sairastuu nykyään nelinkertainen määrä ihmisiä aiempaan verrattuna. HIV-tartuntojen määrä on myös kasvanut iäkkäämpien keskuudessa.  Yksi viidestä HIV-hoitoa saaneista on yli 50-vuotias.

Terveydenhoitoalalla työskentelevät ovat olleet pitkään huolissaan keski-ikäisten ihmisten sukupuolitautien määrän lisääntymisestä. Avioerojen yleistyttyä yhä useammilla on lukuisia seksisuhteita ja siten riski sairastua seksitautiin lisääntyy merkittävästi. Esimerkiksi seksitaudit ovat lisääntyneet USA:ssa, Englannissa ja Kanadassa 45-65-vuuotaiden keskuudessa huomattavasti kymmenessä vuodessa. Kuppa on lisääntynyt eniten, peräti 337 prosentilla ja klamydiakin on lisääntynyt 138 prosentilla. Vaihdevuosien takia vanhemmilla naisilla on suurin riski altistua infektioille. Todella suuri riski saada seksitaudista tartunta miehillä, jotka käyttävät Viagraa tai jotakin muuta potenssilääkettä. He saavat tartunnan muita todennäköisemmin ensimmäisen vuoden aikana lääkkeen käyttämisen aloittamisesta.

Ihmisen keksimät lääketieteelliset "avut" seksin harjoittamiseksi kääntyvät lopulta ihmistä vastaan, nostaen riskiä sairastua seksitauteihin. Tämä on ikävä esimerkki siitä kuinka syntinen ihminen luodessaan ihmisille "apukeinoja" ajautuu "apukeinojen" kautta synnin tiellä yhä suurempiin vaikeuksiin.

Avioerojen lisääntyessä ihmiset kokevat olevansa seksuaalisesti vapaita, mutta todella monille ihmisille synnillisen seksin "vapaus" useiden seksikumppaneiden kautta koituu kohtalokkaaksi aiheuttaen seksitauteja ja niistä johtuvia ikäviä seuraamuksia, joista jotkut voivat aiheuttaa jopa kuoleman.

Koska seksuaalinen moraali on nykyisin todella alhainen, niin sen seurauksena myös sukupuolitaudit leviävät ja tarttuvat todella nopeasti. Amerikan hallituksen tutkimusraportin mukaan amerikkalaisilla teineillä on 25 prosentin todennäköisyydellä joku sukupuolitauti. Hallituksen raportin luvut ovat karua luettavaa, sillä yhdellä neljästä teinitytöllä on sukupuolitauti. Tutkimuksen kirjoittaja tohtori Sami L. Gottlieb HealthyDay -uutisten mukaan sanoi luvun olevan niin suuri, ettemme voi olla välittämättä. Gottlieb sanoi myös että seksuaaliterveys on merkittävä osa teinien terveyttä ja hyvinvointia. Liian kauan tämä valtio on kainostellut seksuaaliterveyden ja teinien seksivalistuksen kanssa. Me olemme lapsillemme velkaa sen, että tästä on päästävä yli.

Gottlieb keräsi tutkimuksessa tietoja 838 teinitytöstä 14-19 ikävuosien väliltä. Tytöiltä testattiin trikomonas, tippuri, klamydia, papilloomavirus ja genitaaliherpes. Tutkimuksen mukaan yli 24 prosentilla kaikista tytöistä oli  joku testatuista sukupuolitaudeista. Seksuaalisesti kokeneista tytöistä 37,7 prosentilla oli sukupuolitauti. Papilloomavirus oli kaikista yleisin ja heti perässä tuli klamydia. Tutkituista tytöistä 15 prosentilla oli useampi kuin yksi taudeista.

Hillittömän ja holtittoman synnillisen seksin seurauksena myös yhä nuoremmat ihmiset saavat kärsiä synnillisen seksin seurauksista seksitauti tartuntojen kautta. Niin nuorille kuin vanhemmille uskotellaan, että suojattu seksi suojaa tartunnoilta, mutta tässä erehdytään ja raskaasti.

Tautien sanotaan tarttuvan suojaamattomassa seksissä, mutta esim. kondomi ei anna täyttä suojaa tauteja vastaan. Ainoa suoja on välttää synnillistä seksiä ja harjoittaa seksiä avioliitossa pysyvässä parisuhteessa.

Suomessa vuosien 2002-2006 välisenä aikana sukupuolitaudit ovat lisääntyneet huomattavassa määrin naisten keskuudessa. Kansanterveyslaitoksen mukaan vuonna 2006 klamydiatapauksia raportoitiin lähes 14 000. Suurin osa tartunnoista oli 15-24-vuotiailla naisilla ja 20-24-vuotiailla miehillä. Tapauksista oli naisia 60 prosenttia ja alle 20-vuotiailla naisilla tauteja oli paljon enemmän kuin miehillä.

2010 Suomessa miesten kuppatartunnat olivat lisääntyneet etenkin Etelä-Suomessa. Vuonna 2009 kuppatartuntoja ilmoitettiin 200 kpl, joista 7 prosenttia oli miehillä. Joka toinen kuppatartunta oli saatu tuliaiseksi ulkomailta, useimmiten Venäjältä. 2009 tippuritartuntoja oli n. 240, joista 75 prosenttia oli miehillä. Tippuritartunnoista suurin osa oli peräisin Thaimaasta.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan jopa joka viidennellä matkailijalla on kohdemaassaan tilapäisiä seksikontakteja, joista noin puolet ovat suojaamattomia. Matkailun lisääntymisen ja yleistymisen vuoksi myös harvinaisemmat seksitaudit voivat helposti levitä uudelleen maasta toiseen. Kuppa oli aikaisemmin jo lähes hävinnyt Suomesta, mutta Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen kuppa palasi Suomen maaperälle. Todella vastustuskykyiset tippurikannat tulevat Suomeen paljolti Kaukoidästä. Afrikan ja Intian yleiset klamydiakannat ovat 2000-luvulla rantautuneet Keski-Eurooppaan.

Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että suomalaiset nuoret käyttävät muihin Pohjoismaihin verrattuna eniten kondomia. Siitä huolimatta Suomessa raportoidaan vuosittain noin 13 000 klamydiatartuntaa. Sen lisäksi joka vuosi todetaan parisataa uutta hiv-, kuppa- ja tippuritartuntaa, joista kuppa- ja tippuritartunnoista puolet tarttuvat ulkomaan tuliaisina.

Kondomin uskotaan suojaavan seksitaudeilta, mutta kuten ikävistä tilastoista näkyy, niin esim. vuosittain Suomessa raportoidaan 13000 klamydiatartuntaa. Kondomi ei anna täyttä suojaa seksitauteja vastaan. Kuppa- ja tippuritartunnat tulevat lisääntymään myös Suomessa globalisoitumisen vuoksi.

Ihmiskunta on joutunut maksamaan kalliin hinnan seksuaalisen haureuden synnistä. Useita miljoonia ihmisiä on kuollut erilaisiin sukupuolitauteihin, useat miljoonat ihmiset ovat sairastuneet ja sairastuttaneet muita ihmisiä erittäin vakaviin seksitauteihin. Jotkut äidit ovat raskausaikanaan oman sukupuolitautinsa kautta tuhonneet oman syntyvän lapsensa elämän siirtäen heille seksitautinsa ja siitä aiheutuvat seuraukset.

Jos ihminen on yhdenkin kerran elämässään harrastanut suojaamatonta seksiä yhden illan suhteessa, niin sen seurauksena ihmisen elimistöön voi pesiytyä virus, joka esiintyy oireettomana (muista että esim. kondomi ei anna täyttä suojaa tauteja vastaan). Erilaisten tekijöiden summana oireeton virus voi aktivoitua ja aiheuttaa myöhemmin vakavia sairauksia. Kyse on siis todella vakavasta asiasta kun antautuu himojen vietäväksi ja harrastaa synnillistä seksiä.

Kun ihminen tekee parannuksen ja Jumalan armosta uskoo Herraan Jeesukseen, niin synnin vaikutus ja aiheuttama kirous katkeaa uskovan ihmisen elämässä, eikä uskovan tarvitse pelätä entisen synnillisen elämänsä seuraamuksia esim. synnillisen seksin tähden, sillä Jumala on voimallinen varjelemaan ja suojelemaan Hänen omia lapsiaan.

Tämän kirjoituksen opetus on siinä, että ihmisen synti teettää hänelle ja lähimmäisille suunnatonta kärsimystä sekä sairautta. Synnin himo pakottaa ihmisen tekemään haureuden syntiä, mutta sen seuraukset ovat aina kauhistuttavia. Tässä ajassa monet saavat itselleen synnillisen seksin seurauksena vakavan seksitaudin ja jos he kuolevat synnintekijöinä ilman Jumalan pelastusta, niin he joutuvat iankaikkiseen kadotukseen. Synnin himolla on kauhistuttavat ja kauas kantoiset seuraukset.

Ihmiskunnan kapina Raamatun Jumalaa vastaan maksaa ihmiskunnalle korkeata hintaa. Raamattu sanoo, että jumalaton ihminen synnin tähden valitsee itselleen kuolemansa jälkeen iankaikkisen kadotuksen tuomion. Vielä voit tehdä parannuksen ja tunnustaa syntisi Jumalalle ja uskoa Herraan Jeesukseen, niin Hän antaa sinulle syntisi anteeksi sekä saat iankaikkisen elämän Hänen kanssaan tulevassa Jumalan valtakunnassa Uudessa Jerusalemissa:

Ilm 21:
1 ¶ Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
2 Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
3 Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;
4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."
5 Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet".
6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.
7 Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani.
8 Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."

 

Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani: Sukupuolitaudit


 

 

Tiedustelut ja yhteydenotot: Palautesivu         eXTReMe Tracker