Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Seksitutkimus ja elämän todellisuus

Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula on tehnyt Halu & intohimo tutkimuksen (seksitutkimus), joka kertoo meille paljon siitä millaisia 2000-luvun ihmiset ovat. Osmo Kontula on tehnyt tutkimuksia aiheesta jo 1970 -luvulta lähtien ja on julkaissut kirjansa Halu & intohimo tänä vuonna (2008). Käyn tätä aihetta läpi siten, että kursivoin Osmo Kontulan tutkimustulokset ja kirjoitan oman analyysini normaalilla tekstillä.

Kyvyttömyys sekä kykenemättömyys

Kontulan mukaan: Miesten ja naisten halut ovat kaukana toisistaan, jonka seurauksena yhdyntämäärät vähenevät ja itsetyydytys on alkanut korvaamaan parisuhteesta puuttuvaa rakastelua. Naiset kärsivät kaksi kertaa enemmän orgasmivaikeuksista kuin miehet erektiohäiriöistä sekä jo parikymppisillä naisilla on vaikeuksia orgasmin saamisessa. Kontula arveli ongelmien syiksi kiireistä elämäntapaa, kontrollin tarve, joiden vuoksi ihmisten on vaikea antautua intohimon valtaan.

2 Tim 3:
1 ¶ Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja.
2 Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita,
3 rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä,
4 pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia;
5 heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman.

Edellä lueteltu lista viimeisten päivien ihmisten ominaisuuksista kertoo meille syyn myös tämän päivän seksuaaliongelmiin. Viimeiset päivät on vaikeita aikoja ja ihmiset ovat silloin monien negatiivisten ominaisuuksien vallassa, koska he rakastavat syntiä yli kaiken ja hyljeksivät Jumalan tahtoa.

Itserakkaus

Lopun ajan ihminen on itserakas ja täynnä itseänsä. Tämä johtaa siihen, että häneltä puuttuu kyky kohdata toisen ihmisen tarpeet, koska hän on omien tarpeidensa ja himojensa vanki, joka epätoivoisesti koittaa purkaa himojansa ja tarpeitansa vain itseensä keskittyen. Luonnollisesti tästä seuraa se ettei hän kykene kohtaamaan puolisonsa tarpeita, koska hänelle on kaikkein tärkeintä omat tarpeensa. Hän on kyvytön antamaan rakkautta puolisolleen sillä tavalla, että hänen puolisonsa voisi kokea nautinnollisen seksuaalisen kokemuksen. Ei tietenkään kaikissa parisuhteissa (avioliitossa) ole seksiongelmia, mutta Raamatun opetuksen mukaan kuitenkin iso osa lopun ajan ihmisiä ovat kyvyttömiä terveeseen, oikeaan ja hellään rakkauselämään myös seksuaalisesti.

Kyvytön luonnolliseen hellyyteen

2 Tim 3:3 oleva sana rakkaudettomia on kreikankielen alkutekstissä sana astorgos, joka tarkoittaa olla vailla luonnollista hellyyttä. Jumalan sana todistaa sen, että lopun ajan ihmisillä on seksuaaliongelmia. Luonnolliseen hellyyteen kuuluu tietenkin aviopuolisojen kesken molempia tyydyttävä seksielämä. Monilta lopun ajan ihmisiltä puuttuu tämä kyky, jonka kautta he voisivat elää nautinnollista seksielämää. Hellyyden ja nautinnon tuottamisen puuttuminen johtaa tietenkin väistämättä ongelmiin seksielämän alueella. Naisten orgasmivaikeudet johtuvat myös siitä (ei aina), koska mies ei oman kyvyttömyyden takia kykene tyydyttämään vaimoansa. Samoin myös monesti naiset kärsivät orgasminpuutteista sen tähden koska nykyinen yhteiskunta suoltaa solkenaan seksiä ja pornoa joka tuutista ja antaa seksistä täysin väärän kuvan. Tämä väärä seksin korostaminen ajaa niin naiset kuin miehet vääränlaisiin suorituspaineisiin, jossa he eivät kykene harrastamaan seksiä terveellä tavalla. Seksistä on tullut itsekkään ihmisen intohimo ja konemainen suoritus, jonka kautta koitetaan hakea sitä suurta tyydytystä, josta kaikki puhuvat, mutta jonka vain harvat naiset kokevat. Seksi ei ole pelkkä konemainen suoritus, vaan kahden ihmisen välisen rakkauselämän hellä kohtaaminen, jossa kumpikin ajattelee toisen parasta, eikä itsekkäästi vain omaa tyydytystään, vaan toisenkin parasta. Tämä takaa hyvän lopputuloksen avioliiton seksielämässä.

Naisen orgasminkyvyttömyys alkaa usein parisuhteen arjesta, jossa mies arjen itsekkyydellään nakertaa rikki naisen herkän tunneakun, joka ei enää jaksa virittyä makuuhuoneen puolella. Naisen seksuaalisuus on syvemmin sisälle rakennettu kuin miehellä. Nainen tarvitsee arjen huomioitsemista sekä sitä, että mies osallistuu perheen yhteiseen arkeen eikä lusmuile omia juttuja itsekkäästi tehden. Monet parisuhteen seksiongelmat ovat siis arjen ongelmia, jotka pitäisi ensin laittaa kuntoon, jonka jälkeen seksielämäkin alkaa sujua paremmin.

Naisten ongelmat johtavat myös siihen, että seksistä kieltäydytään vetoamalla väsymykseen jne. Tämäkin voi olla joissakin tapauksissa totta ja usein silloin kun ihmisen aikataulu on täynnä asioita aamusta iltaan. Mutta pääsyy väsymykseen vetoamiselle sekä siihen ettei enää kykene kohtaamaan toista seksuaalisesti on ihmisen rikkinäinen mieli, joka etsii koko ajan jotakin eikä tyydy mihinkään. Tällainen ihminen käyttäytyy kuin ihminen, joka saa uuden tavaran. Alussa uusi tavara kiinnostaa aivan tavattomasti, mutta sitten tulee äkkiä kyllästäminen ja taas pitää ostaa joku uusi tavara.  Samalla tavalla monet lopun ajan ihmisistä toimivat ihmissuhteiden kanssa. Alussa raju ihastuminen joka lopahtaa äkkiä ja sen jälkeen etsitään taas uutta ihmissuhdetta. Nämä ongelmat huipentuvat yleensä siihen kun kummatkin alkavat etsiä seksiseuraa vieraista sängyistä.

Lopun aikana vaikuttaa hyvin voimakkaasti kyvyttömyys todelliseen rakastamiseen sekä seksuaaliseen rakkauselämään. Tämän tähden monien ihmisten seksuaalielämä vääristyy; tämä tarkoittaa sitä ihminen koittaa hakea seksielämän kokemuksia hyvin kierolla ja väärällä tavalla, esim. eläinseksin harrastaminen, homoseksuaalisuus, lesbous, ryhmäseksi.

Hekumaa rakastavat

2 Tim3:4 jakeessa oleva hekuma sana on alkutekstissä philedonos, joka tarkoittaa sellaista joka rakastaa nautintoja. Philedonos sana tulee sanoista philos  ja hedone. Hêdonê sanan alkuperäinen merkitys tarkoitti sellaista, joka miellyttää makuaistia. Pikku hiljaa sanan hêdonê merkitys laajeni tarkoittamaan kaikkea sellaista, johon liittyi nautintoja sekä kaikkea sitä mikä miellytti aisteja. Hellenistisellä ajalla kreikkalaiset viisauden opettajat antoivat hêdonê sanalle sellaisia merkityksiä kuin aistinautinto, sukupuolinen nautinto sekä myös hillitön intohimo. Paavalin kirjeessä Timoteukselle sanalla philedonos on juuri sellainen merkitys mikä kuvaa sukupuolista nautintoa ja hillitöntä intohimoa (seksiin). Paavali käyttää sanaa philedonos kuvaamaan seksihimon syntejä, joiden vallassa lopun ajan ihmiset ovat.

Lopun ajan ihmisten ongelma on hillitön halu kokea jotakin sellaista mihin he ovat kyvyttömiä synnin aiheuttaman rikkinäisyytensä tähden, mutta mitä he kuitenkin haluavat kaikkein eniten. Tämä hillitön halu on halua kokea seksin "hurmaa", mutta he ovat kuitenkin kyvyttömiä terveeseen ja oikeanlaiseen seksiin. Sen seurauksena he haluavat koko ajan kaikella tavalla etsiä tyydytystä himoillensa. Parisuhteessa ongelmien tullessa lopun ajan ihminen ei suinkaan aina heti ryntää hakemaan apua, vaan turvautuu oman käden onneen tai vieraaseen petiin. Luonnollisen seksuaalisuuden kokemisen puute ajaa myös monia kokeilemaan lesbosuhteita sekä homosuhteita. Lopun ajan ihmisen sisällä on vääristynyt seksuaalisuus, siksi hän epätoivossaan kokeilee kaikenlaista. Jumala on luonut miehen ja naisen ja antanut heille lahjaksi seksin pysyvään parisuhteeseen, kaikenlainen muu seksinharjoittaminen on syntiä Jumalan edessä. Synti aina jollakin tavalla rikkoo ihmistä, myös seksialueen synti.

Asuminen erillään

Kontula painotti kirjassaan: Onnellisimmat ja eniten seksiä harrastavat parit asuvat erillään. Syy tähän on selkeä, sillä arjen aikataulut jyräävät lemmenleikit.

Oikeastaan syy siihen että ihmiset elävät erillään ja hakeutuvat yhteen harrastamaan seksiä johtuu lopun ajan ihmisten itsekkyydestä ja kyvyttömyydestä sitoutua pysyvään parisuhteeseen. Lopun ajan ihminen on niin itsekäs, että häntä ei kiinnosta parisuhde, jossa jaetaan yhteinen arki ja yhteiset vastuut. Lopun ajan ihmiseltä puuttuu pitkäjännitteisyys sekä kyky elää vastamäessä. Pysyvä parisuhde on elämää, johon kuuluu myötämäki taipaleet sekä vastamäki taipaleet. Lopun ajan ihmisiä harjoitetaan kaikella tavalla itsekkyyteen ja lyhytpinnaiseksi. Tällainen ihminen ei kykene kohtaamaan elämän arjenrealiteetteja, koska häneltä puuttuu kyky huomioida ja rakastaa ja heti kun ilmaantuu vastamäki taival, niin hän pakkaa laukkunsa ja lähtee. Synti on tuhonnut lopun ajan ihmistä siten, että hän tulee toimeen vain silloin kun hän saa toteuttaa itseään itsekkäästi ja jos näin ei tapahdu, hän kohtaa katastrofin ja poistaa elämästään sen aiheuttajan.

Erillään asuvat eivät kohtaa toisiaan arjen keskellä ja siksi he ajattelevat ja luulevat seksielämänsä olevan parempaa kuin olisivat pysyvässä parisuhteessa. Lopun ajan ihmiset kammoavat avioliittoa ja pysyvää parisuhdetta ja monet sanovat sen olevan kuin vankilan, joka estää ihmiseltä itsensä toteuttamisen. Siksi he hyppäävät petistä petiin etsien sitä suurta täyttymystä. Lopun ajan ihmisistä tulee myös niin itsekkäitä, etteivät he kykene sitoutumaan pysyvään parisuhteeseen.

Totuus on kuitenkin se, että Jumala on luonut miehen ja naisen ja antanut heille seksin lahjaksi pysyvään parisuhteeseen. Näin pysyvä parisuhde on ainoa paikka, jossa mies ja nainen voivat kokea todella nautinnollisen seksielämän, joka paranee paranemistaan vuosien myötä. Jumala loi seksin miehen ja naisen välille, jotka oikeasti todella rakastavat toisiaan jakaen yhdessä elämänsä. Todella tyydyttävä seksielämä voidaan siis kokea vain avioliitossa, eli pysyvässä parisuhteessa. Kaikki muunlaiset seksin harjoittamisen muodot ovat kuin haaleita korvikkeita todellisesta, synnillinen seksi on kuin suudelma verhon takaa, eli se on kaukana todellisuudesta. Jos mies ja nainen rakastavat ja kunnioittavat toisiaan siten kuin Jumalan sana opettaa, takaa se myös molempia tyydyttävän seksielämän.

Parisuhde ilman seksiä

Jos parisuhteessa ei ole seksielämää, niin se yleensä voi johtua seuraavanlaisista asioista kuten partnerilla on salasuhde, eikä oma parisuhde enää innosta; naisen haluttomuus voi johtua miehen laiminlyönneistä arjen keskellä (mies ei osallistu kotitöihin, eikä huomioi vaimoaan); kostonhalusta jos toinen osapuli on loukkaantunut ja katkera, niin hän kostaa sen seksittömällä elämällä; joissakin tapauksissa voi olla kyseessä impotenttiongelmia tai ikääntymisen mukana tuomat vaivat, jotka estävät seksielämän harjoittamista; arkiintuminen ja pettymys puolisoa kohtaan; jos esim. nainen ei saa seksuaalista täyttymystä seksistä, niin hän voi kokea sen ahdistavana ja syyllistää itseään sekä luopuu seksielämästä, koska hän ei saa siitä mitään tyydytystä. Toki on paljon muitakin asioita, jotka voivat vaikuttaa siihen että parisuhde on ilman seksiä.

Terve seksielämä sekä irtosuhteet

Jumala loi miehen ja naisen siten, että he sitoutuisivat rakastamaan toisiaan loppuiäkseen. Tämän sitoutumisen ja toisiaan kunnioittamisen ja rakastamisen kautta he kykenevät kokemaan myös nautinnollista ja tyydyttävää seksielämää. Silloin kun aviopari sitoutuu toisiaan rakastamaan niin myötä kuin vastamäessä avaa se heidän elämäänsä sellaisen voimavaran, jonka kantaa läpi kaikissa elämän tilanteissa. Tämä sitoutuminen ja aito rakkaus lataa täyteen naisen tunneakut, jonka kautta hänen seksielämänsä on tyydyttävää. Samoin sitoutuminen ja aito rakkaus lataa ja virittää aviomiehen kokemaan tyydyttävän seksielämän.

Sitoutuminen toiseen ihmiseen pysyvän parisuhteen kautta (avioliitto), jossa kunnioitetaan ja rakastetaan puolisoa tuo parisuhteeseen puolisojen välille syvän luottamuksen sekä halun osoittaa toiselle rakkautta. Tämä on Jumalan tahto ja näin eläen parisuhde on onnellinen sekä nautinnollinen niin parisuhteen arjessa kuin parisuhteen seksielämässä. Sitoutumattomuus ja irtosuhteet ovat hetken huumaa, jotka eivät kykene tuomaan ihmiselle todellista iloa, nautintoa ja onnellisuutta elämään. Irtosuhteet ovat myös kuin suudelma verhon läpi, eli se on kuin kosketus vailla todellista kosketuspintaa. Sitoutuminen pysyvään parisuhteeseen, jossa kunnioitetaan ja rakastetaan omaa puolisoa luo sellaisen positiivisen luottamuksen ilmapiirin, joka kantaa kaikissa elämäntilanteissa sekä tuo onnellisuuden, nautinnon ja tyytyväisyyden ihmisen sydämeen.

Irtosuhteiden kanssa elävä ihminen on hyvin usein onneton, joka koittaa etsimällä etsiä pysyvää onnea, iloa ja tyydytystä elämäänsä. Hän ei kuitenkaan koskaan löydä etsimäänsä alati paria vaihtamalla, vaan sen sijaan yhä uudet rikki menneet suhteet tekevät hänet koko ajan enemmän onnettomaksi, jossa jokainen rikki mennyt suhde lisää haavoja hänen sydämeensä. Jotkut koittavat valehdella itselleen, että erosimme ystävinä ja kaikki on hyvin. Mutta tosiasia on se, että kahden ihmisen välinen suhde, jossa on harjoitettu seksiä, eli avauduttu hyviin läheiseen suhteeseen jättää syvät haavat sydämeen, kun suhde loppuu eroon. Yhden illan jutuista ei taas jää mitään käteen, vaan se on myös kuin suudelma verhon läpi, joka on vailla todellista kosketuspintaa. Hyvä ja tyydyttävä seksielämä koetaan pysyvässä parisuhteessa, jossa molemmat kunnioittavat ja rakastavat toinen toisiaan.

Lopun ajan ihmiskunnan kapina nousee avioliittoa (pysyvää parisuhdetta) vastaan ja ajaa ihmiset kaikenlaisiin irtosuhteisiin sekä luonnottomaan seksuaalisuuteen, eli ihminen harhautetaan tilaan, jossa hän rikkoo itseänsä sekä toisia synnin kautta.

Olen löytänyt elämäni miehen (naisen)

Monet lopun ajan ihmisistä ovat sisimmässään rikkinäisiä. Tämä tulee esille siten, että he eivät kykene pysyvään parisuhteeseen. He aluksi innostuvat ihmissuhteestaan sanoen, olen löytänyt elämäni miehen tai naisen. Mutta kuitenkin hyvin pian ihmisen rikkinäisyys tai itsekkyys ajaa hänet siihen pisteeseen, että hän kyllästyy partneriinsa ja jättää hänet ja alkaa etsimään uutta ihmissuhdetta. Kun hän on löytänyt uuden ihmissuhteen, niin hän alkaa taas alusta sanomalla, olen löytänyt elämäni miehen tai naisen. Hän on kuin alkoholisti viinakierteessä, joka sanoo, että aloitan alusta, mutta silti hän yhä uudestaan repsahtaa juomaan. Samoin monet lopun ajan ihmiset ovat sellaisia, jotka ovat parisuhde kierrätyskierteessä, jossa he etsivät koko ajan uutta ihmistä, mutta joutuvat yhä uudestaan pettymään oman tai toisen rikkinäisyyden tähden. Monilla se johtaa lopulta sellaiseen ratkaisuun, missä hän elää omaa elämäänsä hyvin itsenäisesti omassa asunnossaan yksin sekä hän tyytyy tapaamaan toista ihmistä silloin kun se hänelle sopii, mutta hän elää kuitenkin pääasiassa yksin.

Lopun ajan itsekäs synnin korostaminen kaikella tavalla tekee ihmisestä niin itsekkään ja haavoittuvaisen, että hänen on vaikea solmia pysyvää parisuhdetta. Siksi hän etsii ja koittaa löytää, mutta kokee yhä uudestaan pettymyksen. Jotkut päätyvät sellaiseen ratkaisuun, että erotaan kavereina ja pysytään hyvinä kavereina. Tähän kätkeytyy kuitenkin sellainen itsepetos, että tosiasia on kuitenkin se, että kun erotaan, niin se on osoitus siitä, että ihminen ei ole kyennyt elämään parisuhteessa. Hän kuitenkin uskottelee, että kaikki on hyvin ja olemme edelleen hyviä kavereita ja joissakin tapauksissa ihmiset sanovat että ovat nyt kuin parhaita kaveruksia. Tämä on kuitenkin itsepetosta, sillä he eivät kyenneet elämään parisuhteessa, joka on kiinteä ja läheinen suhde ja monilta lopun ajan ihmisiltä puuttuu edellytykset elää parisuhteessa. Heti kun he lyövät hynttyyt yhteen, niin alussa on sellainen ihastumisen huumavaihe, joka menee pian ohi ja sen jälkeen he alkavat oireilemaan ja voimaan pahoin parisuhteessaan. Mutta kun he jäävät kavereiksi, niin ongelmat poistuvat, niin he ajattelevat. Tämä on osoitus siitä, että tällainen ihminen ei kykene elämään parisuhteessa ja heti kun alkaa elämään parisuhteessa, niin hän alkaa oireilemaan. Siksi pelkkä kaverisuhde toimii paremmin, koska hänen ei tarvitse jakaa elämäänsä toisen kanssa.

Monet lopun ajan ihmiset ovatkin kaveri ihmisiä, jotka eivät sitoudu parisuhteeseen, vaan elävät kuin kaveri elää sitoutumatta pysyvään parisuhteeseen ja he hyppivät milloin kenenkin sänkyyn tyydyttämään seksuaaliset tarpeensa. Tämä kaikki johtuu siitä koska ihminen elää synnissä ja kapinassa Jumalaa vastaan, siksi hän ei osaa elää sitä peruselämää, jonka Jumala on antanut lahjaksi miehelle ja naiselle, joka on pysyvä parisuhde, jossa molemmat kunnioittavat ja rakastavat toisiaan.

Masturbaatio

Osmo Kontulan tutkimus paljastaa: Parisuhteessa elävien miesten ja naisten itsetyydytys on yleistynyt viime vuosina parisuhteessa elävillä.

Lopun ajan ihmisten parisuhteista puuttuu kyky toisen huomioimiseen ja tyydyttämiseen. Tämän tähden itsetyydytys on myös yleistynyt, koska himojensa vangin on pakko toteuttaa itseään masturboinnin kautta, jos ei muuten hommat onnistu. Joskus voi olla myös niin, että jos toisella on hyvä syy miksi seksi ei käy, niin se toinen osapuoli hoitaa hommat sooloseksinä, eli oman käden kautta, joka on syntiä. Ihmistä ei ole luotu jatkuvasti rakastelemaan ja siksi meillä tulisi olla myös itsehillintää jos ei aviopuolison kanssa aina satu samalle tuulelle. Jatkuva kieltäytyminen seksistä parisuhteessa on väärin aviopuolisoa kohtaan, jota ei saisi harrastaa, sillä se voi johdattaa toisen masturbaation harjoittamiseen tai jopa tekemään aviorikoksen.

Luonnottomuus

Seksialueen ongelmat johtavat myös monia kokeilemaan luonnotonta seksiä, eli jotkut ajautuvat homo- ja lesbosuhteisiin. Tähänkin kohtaan sopii Raamatun opetus, että lopun ajan ihmiset ovat vailla luonnollista hellyyttä, siksi he ajautuvat luonnottomaan seksuaalisuuteen. Raamattu opettaa homouden ja lesbouden olevan syntiä, vaikka nykytiede koittaa todistella muuta.

Linkki:
Syitä homouteen ja lesbouteen

Lopun ajan ihmiskunnassa vaikuttaa voimakkaasti synnillinen seksuaalinen vääristyminen, jossa monet miehet ja naiset ovat yhtä aikaa hetero- ja biseksuaaleja, eli he harrastavat seksiä sekä vastakkaisen ja oman sukupuolen edustajan kanssa. Syyt tähän löytyvät siitä, koska lopun aikana monien ihmisten seksuaalinen identiteetti on kateissa, koska synti on sen täysin tuhonnut ja turmellut. Tästä johtuen he ajautuvat hakemaan seksiä vastakkaisen sekä oman sukupolven edustajan kanssa. Kun terve seksuaalisuus on kateissa, niin ihminen ajautuu kokeilemaan kaikenlaista, mutta oikeata ja todellista tyydytystä ei saa vääristyneillä seksitaipumuksilla. Nämäkin ihmiset ovat onnettomia, vaikka moni on pystyttänyt "hienot" kulissit, joiden taakse koittaa kätkeä oman onnettomuutensa ja ahdinkonsa.

Lopun ajan ihmiskunta on vääristyneen seksuaalisuuden vallassa, joka tulee esille myös sen kautta kuinka erikoisesti naiset hakeutuvat "kauneusleikkauksiin", jossa esim. luonnolliset rinnat vaihdetaan luonnottomiin silikonirintoihin. Moni nainen maksaa kalliin hinnan tästä turhamaisuudesta, sillä silikoni on aine, joka ei kuulu ihmisen ihon alle. Silikonirintojen haitat tulevat olemaan tulevaisuudessa monille naisille katastrofaalisen suuria. Silikonirinnat ja kaikenlainen itsensä ehostaminen, jossa ihmisen ihon alle laitetaan vierasta ainetta tulee maksamaan kalliin hinnan, jonka seurauksena ihmisen terveys alkaa oireilemaan. Tämä silikonivillitys on lopun ajan vääristyneen seksuaalisuuden turhamainen tuote. Lopun ajan ihmisen hillitön halu korostaa itseään johtaa siihen, että monet ihmiset koittavat kaikenlaisilla aineilla ja leikkauksilla korostaa itseään ja tämä kaikki tehdään riskeeraamalla oma terveys.

Kerskailijat

Raamattu opettaa, että lopun ajan ihmiset ovat kerskailijoita. Lopun ajan ihminen kerskaa myös seksielämällään, joka on kuitenkin monessa tapauksessa hyvin olematonta, epätyydytyttävää sekä kyvytöntä. Mitä suurempi kerskaaja, niin yleensä sen suuremmat ongelmat, yleensä se menee juuri näin päin. Kaikki johtuu kapinasta Jumalaa vastaan, jonka tähden ihminen on synnin orja.

Raamattu kertoo meille miksi ihminen elää syntiensä orjana, koska saatana langetti ihmisen paratiisissa syntiin. Näin saatana on vanginnut ihmisen synnin orjaksi, jonka kautta ihmisen toteuttaa saatanan pahaa tahtoa. Tämä synnin orjuus ei sysää ihmisen tekemiä syntejä saatanan kontolle, vaan ihminen on Jumalalle vastuussa omista synneistään ja ilman parannusta ja uskoa Jumalaan (Jeesuksen Kristuksen kautta) ihminen joutuu iankaikkiseen kadotukseen syntiensä tähden. Uskomalla Jeesukseen Kristukseen ihminen pääsee Jumalan armosta iankaikkiseen elämään.

2Tim 2:26 ja selviävät perkeleen pauloista, joka on heidät vanginnut tahtoansa tekemään.

2 Kor 4:
3 Mutta jos meidän evankeliumimme on peitossa, niin se peite on niissä, jotka kadotukseen joutuvat,
4 niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva.

1Mo 4:7 Eikö niin: jos teet hyvin, voit kohottaa katseesi; mutta jos et hyvin tee, niin väijyy synti ovella, ja sen halu on sinuun, mutta hallitse sinä sitä!"


Raamattu opettaa, että uskovien tulisi kestää perkeleen kavalat (methodeia) juonet. Methodeia tulee sanoista meta (mukaan) ja hodos (tie). Perkele menettelee järjestelmällisesti yrittäessään langettaa uskovaa. Perkele valitsee tarkasti ajan ja myös paikan aina tilanteen mukaan, miten hän rakentaa synnin ansoja ihmiselle. Ihminen on äidinkohdussa ilman mitään syntigeenejä (homogeeni, väkivaltageeni jne.
geenitutkimuksen harha-askelia) ja syntymänsä jälkeen saatana vangitsee ihmisen synnin orjuudella, kun ihminen oppii ymmärtämään hyvää ja pahaa.

Synti ja saatana (pahuuden riivaajahenget) alkavat rakentamaan synnin ansoja ihmisen elämään synnin orjuuden kautta. Riivaajahenget käyttävät tässä orjuudessa ihmisen omia kokemuksia ja toisten ihmisten vaikutusta. Eli ihminen oppii synnin orjuudessa itse valitsemaan syntiä sekä toiset opettavat häntä siihen; toiset haavoittavat ihmistä tekemällä pahoja tekoja, joka muokkaa ihmisen ajatusmaailmaa, kasvatusympäristö ja erilaiset kokemukset eri tilanteissa esim. aikuinen mies käyttää pikkupoikaa seksuaalisesti hyväksi, jonka seurauksena tämän pikkupojan seksuaalisuus vääristyy ja menee rikki, joka voi johtaa homoseksuaalisuuteen.

Nykypäivänä tiede uskottelee, että joillakin miehillä on homogeeni, jonka tähden heille on homous luonnollinen ja normaali seksuaalisuuden muoto. Tieteen homogeenit ja väkivaltageenit ym. lyövät omalla valheellansa kerralla kaksi valhetta pöytään; he siirtävät ihmisessä asuvan pahuuden geeneihin ennen syntymää ja näin myös häivyttävät saatanan olemassaolon synnin lähteenä sekä sen että syntiä ei ole olemassa. Me emme saa uskovina sortua ja eksyä ihmisviisauden tukemiseen, koska se aina kampittaa valheella totuutta.

Avioliiton hylkiminen

1 Tim 4:
1 ¶ Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja
2 valheenpuhujain ulkokultaisuuden vaikutuksesta, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty
3 ja jotka kieltävät menemästä naimisiin ja nauttimasta ruokia, mitkä Jumala on luonut niiden nautittavaksi kiitoksella, jotka uskovat ja ovat tulleet totuuden tuntemaan.
4 Sillä kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä mikään ole hyljättävää, kun se kiitoksella vastaanotetaan;
5 sillä se pyhitetään Jumalan sanalla ja rukouksella.

Alkutekstissä kieltävät sana on kolyo, joka tarkoittaa kieltää, estää, hylätä. Raamattu opettaa, että ihmiskunnan viimeisinä päivinä vaikuttaa sellainen elämäntapa, jossa hylätään ja halveksitaan avioliittoa miehen ja naisen pysyvänä parisuhteena. Tämä tarkoittaa myös sitä, että avioliitto käsitettä romutetaan siten että lopun ajan ihmiskunta hyväksyy homouden ja lesbouden sekä tekee näistä suhteista virallisia ja yhteiskunnan hyväksymiä. Homous ja lesbous on kuitenkin synti Jumalan sanan mukaan.

Nykyään onkin jo vallalla käsitys, jossa ihmisiä manipuloidaan hylkimään avioliittoa ja harrastamaan seksiä ja suhteita useiden eri ihmisten kanssa. Tämä on lopun ajan synti, joka johtuu ihmisten kyvyttömyydestä vastuulliseen ja kestävään parisuhteeseen. Synti on niin rikkonut ihmiset etteivät he kykene enää elämään pysyvässä parisuhteessa, vaan he vaihtavat paria kuin vaatekertaa.

Todellinen rakkauselämä

Jumalan rakkaudessa kypsyminen johdattaa ihmisen näkemään rakkautta syvällisemmin, eikä se ole enää pelkkää seksiä, vaan ennen kaikkea myös toisen arvostamista ja kunnioittamista sekä palvelevaa mielenlaatua rakastansa kohtaan. Halu palvella, kunnioittaa ja arvostaa toista saa myös sen aikaan, että silloin kun on aika seksuaaliselle toiminnalle, niin se sujuu kaikkein parhaiten.

Elämän fakta ja tosiasia on se, että kun ihminen sitoutuu toiseen ihmiseen loppuelämäkseen ja häntä rakastetaan, kunnioitetaan ja arvostetaan, niin se synnyttää niin lujat tunnesiteet, että seksielämä on myös nautinnollista ja tyydyttävää. Ihmisen syvällä sielussa on tarve tulla hyväksytyksi, rakastetuksi, arvostetuksi ja sellaiseksi jota kunnioitetaan. Pysyvä terve ja toimiva parisuhde tuo ihmiselle turvapaikan ja suojaisen sataman, jossa hänen on hyvä olla, sillä hänellä on puoliso, joka on antautunut häntä rakastamaan ja kunnioittamaan koko loppuelämäksi.

Ihminen joka vaihtaa paria on todellisesti turvaton, sillä lähtö voi tulla koska tahansa ja taas täytyy yrittää uudestaan rakentaa rakkautta ja luottamusta. Pettymykset uudet eroamiset nakertavat koko ajan itsetuntoa ja lyövät ihmiseen yhä syvempiä haavoja. Jumalan tahdon mukainen parisuhde suojelee ihmistä ja antaa hyvän lähtökohdan ihmisen elämään, sillä silloin hänen rinnallaan seisoo ihminen koko loppuelämän ajan niin vasta- kuin myötämäessäkin.

Oikea ratkaisu

Lopun ajan ihmisen ainoa oikea ratkaisu on parannuksen tekeminen synneistänsä ja Jeesukseen Kristukseen uskominen. Kun ihminen on Jumalan armosta pelastunut ja kasvaa terveessä uskossa, niin silloin hän kohtaa todellisen elämän ja sen oikean rakkauden, eli Jumalan rakkauden. Tämän rakkauden kokeena ihmisen elämän arvot muuttuvat oikeanlaisiksi, jonka jälkeen alkaa todellinen elämä Jumalan rakkauden ilmapiirissä, jonka kautta ihminen kykenee elämään tervettä elämää kaikilla elämän osa-alueilla.

 

Petri Paavola 2009

 

Linkkisuositukset:
Terve ja kypsä seksielämä
Uskovat ja seksi
 

 

 

 

eXTReMe Tracker