Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

Holokaustisivut | Auschwitz | Belzec | Bergen-Belsen | Chelmno | Dachau | Majdanek | Sobibor | Treblinka | Ghetto | SS


SS

Tammkuussa 1929 Heinrich Himmler natsipuolueesta nimitettiin SS:n kansalliseksi johtajaksi. Hänen arvonsa oli SS-Oberführer ja hän johti 1000 miestä. Himmlerin pakkomielle oli ajatus siitä että pohjoismaalainen rotu oli muita ylempi ja parempi, vaikka hän ja Hitler olivat molemmat tummatukkaisia Bavarianin sukua pyöreine päineen, eivätkä he olleet ylempää vaaleaa pohjoismaalaista rotua, joilla oli pitkänomaiset kallot. Himmler halusi, että hänen SS joukkonsa olisi ylempää luokkaa kuin SA (Strumabteilung). Saksan tavallinen armeija käytti silti SA:n pakkokeinoja, vaikka he pitivätkin SA:ta kapinallisjoukkona, joka tuhosi Saksan mainetta. Wehrmachtin upseerit olivat perinteisesti Saksan ylempää luokkaa, jotka katsoivat ylen SA:n kovia miehiä, joita Röhm kutsui "ihmisten armeijaksi". Himmler ylivertaisella järjestelykyvyllään suunnitteli rakentavansa SS:n, joka ylittäisi SA:n. Himmler halusi vain pohjoismaalaista verta, "loistavia vaaleita petoja", jotka ovat "herrarodun" jäseniä (Nietzschen sanat).

Kesäkuussa 1932 SS oli kasvanut jo 30 000 miehen vahvuiseksi, joka oli kuitenkin vasta 10% SA lukumäärästä. 1932 vaaleissa Adolf Hitler oli kansallissosialistisen (natsi) puolueen presidenttiehdokkaana. Sosiaalidemokraateilla ja kommunisteilla oli omat "taistelujoukkonsa", jotka taistelivat kadulla keskenään.


Hitler ja Himmler.

Natsit värväsit salaa lisää SS-miehiä vaalikampanjan aikana. Kun Hitler pääsi toiselle sijalle presidentin vaaleissa, niin hänet nimitettiin Saksan kansleriksi tammikuussa 30, 1933, jolloin SS:n (natsipuolueen yksityisarmeija siihen aikaan) lukumäärä oli kasvanut 82 000 mieheen. Sodan aikana SS oli kasvanut joukoksi, jossa oli yli miljoona sotilasta mukaan laskettuna vapaaehtoiset divisioonat useista maista, jotka taistelivat Saksan puolella kommunismia vastaan. Loppua kohti Saksan epätoivoinen taistelu isänmaan pelastamiseksi kommunismilta johti siihen, että keskitysleireissä olleille saksalaisille rikollisille annettiin mahdollisuus liittyä Waffen-SS:ään.

Kesäkuussa 30, 1934 Ernst Röhm SA: päällikkö pidätettiin "pitkien puukkojen yön" tapahtumien aikana, siitä alkoi häpeällinen "puhdistusoperaatio", joka kosketti kaikkia SA:n korkeita upseereita. Röhm vietiin Stadelheimin vankilaan, joka oli lähellä Müncheniä, jossa Theodor Eicke ampui hänet seuraavana päivänä keskipäivän aikaan. Theodor Eicke oli SS-Obergruppenführer ja Waffen-SS:n kenraaleja, joka oli myös Dachaun keskitysleirin komentajana. "Palkkioksi" Röhmin surmaamisesta Eiche ylennttiin kaikkien keskitysleirien tarkastajaksi ja SS-Totenkopfverbände päälliköksi. Se oli kuoleman pääyksikkö, joka koko ajan koulutti kaikki keskitysleirien vartijat. Heidän lakeissaan oli hopeisen pääkallon kuva, sama merkki jota Waffen-SS käytti. Kuoleman yksikön ajateltiin merkitsevän, että he olivat uskollisia kuolemaan, eivät he olivat murhaajia, vaikka todellisuudessa monet heistä olivat pahamaineisia juutalaisten murhaajia ja tappajia. SS:n motto oli "Uskollisuus on kunniani".

Termi Waffen-SS merkitsee kirjaimellisesti "Aseet-SS". Waffen-SS perustettiin Saksassa 1939 kun SS jaettiin kahteen yksikköön. Maaliskuun 2 päivä 1940 Waffen-SS nimi vahvistettiin virallisesti. Sodan loppuaikoina Waffen-SS:ssä oli 39 divisioonaa, jotka taistelivat valiotaistelujoukkona tavallisen armeijan (Wermacht) rinnalla.

SS:llä oli monia ulkomaisia divisioneja mm.  ranskalainen 20 000 miehen vahvuinen Charlemagne divisioona ja fleemiläinen Flandersin divisioona. Yhteensä SS:llä oli 200 000 vapaaehtoista miestä mm. Englannista, Puolasta, Espanjasta (40 000 miestä), Belgiasta (40 000 miestä), Hollanista (50 000 miestä), Suomesta (Waffen-SS), Eestistä, Latviasta, Liettuasta ja Tanskasta, Ukrainasta, Valkovenäjältä ja Armeniasta. 1944 Waffen-SS:lä oli 910 000 sotilasta taistelemassa Saksan puolesta, mutta alle puolet heistä olivat syntyneet Saksassa. Waffe-SS:llä oli 310 000 etnistä saksalaista sotilasta, jotka olivat Romaniasta, Jugoslaviasta ja Unkarista.

Suomalaisessa Waffen-SS vapaaehtoisessa pataljoonassa oli esikunta, kolme jalkaväkidivisioonaa ja raskas komppania. Pataljoonaa komensi SS-Hauptsturmführer Hans Collani.

Nurembergin kansainvälisessä sotaoikeudessa SS tuomittiin rikollisjärjestönä osallisuudesta sotarikoksiin sekä holokaustiin.

 

Holokausti sivujen Lähde:
Pääosan tekstiä ja kuvia olen kopioinut sivulta:
www.scrapbookpages.com 

Kuvat ja teksti on sivullani scrapbookspages.com sivun ylläpitäjän luvalla. Holokausti sivullani olevien kuvien kopiointi on kielletty!


 


 

 

 

eXTReMe Tracker