Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

 

Sukupuolitaudit

Sukupuolitaudit ovat hyvin yleisiä, joista jotkut ovat todella vaarallisia ja voivat pahimmassa tapauksessa johtaa kuolemaan. Käsittelen kirjoituksessani sitä mistä eräät sukupuolitaudit johtuvat ja miten niiltä voi välttyä. Tuon esille myös Raamatullisen näkemyksen aiheesta, sillä Raamattuun perustuva pysyvä parisuhde avioliitossa miehen ja naisen välillä on kaikkein paras sekä ainoa täysin toimiva suoja sukupuolitauteja vastaan.

Sisällys:
Tippuri
Klamydia
Kuppa
Kondylooma (Papilloomavirus)
Herpes
HIV
Lokeronivusajos
Yhteenveto


Tippuri

Tippuri on sukupuolitauti, jonka bakteeri aiheuttaa. Tippuri tarvitsee lämmintä kasvaakseen ja kehittyäkseen kohdunkaulan alueella, kohdussa, munajohtimessa naisilla ja miehillä ja naisilla virtsakanavissa. Bakteeri voi kasvaa myös suuhun, kurkkuun, silmiin sekä peräaukkoon.

Tippuri tarttuu yleensä sukupuoliyhteydessä, mutta tippurin aiheuttama gonokokki-bakteeri voi myös levitä esim. ihokontaktin kautta, vaikka gonokokki-bakteeri kuoleekin nopeasti jouduttuaan ihmisen elimistön ulkopuolelle. On harvinaista että tippuri tarttuu muutoin kuin sukupuoliyhteydessä, mutta se on kuitenkin mahdollista. Kondomikaan ei siten anna 100% suojaa ja kondomi voi aina revetä tai luiskahtaa pois paikoiltaan.

Tippuri tarttuu yleensä suuseksin, emätinyhdynnän ja anaaliseksin kautta, mutta voi tarttua myös ilman yhdyntää. Raskaana olevan naisen kautta tartunta voi siirtyä myös lapseen.

Tippurin oireita ovat tihentynyt virtsaamisen tarve, kipua ja kirvelyä virtsatessa ja harmaata tai kellertävää vuotoa virtsaputkesta. Alavatsakipujakin voi esiintyä. Tippurin oireina voi myös olla miehillä kivuliaat erektiot ja naisilla lisääntynyt valkovuoto.

Tippuri on vakava tauti, joka saattaa johtaa esim. naisilla lapsettomuuteen sekä voi tehdä miehet steriileiksi. Hoitamattoman tippurin seurauksia voivat olla myös nivel- ja aivonkalvontulehdukset. Tippuri voi myös levitä verenkiertoon sekä johtaa joissakin tapauksissa kuolemaan.

Hoitamattomana tippuri voi aiheuttaa esim. miehillä hedelmättömyyttä ja naisilla sekä virtsaputken, kohdunkaulan ja peräsuolen tulehduksia. Se lisää keskenmenojen ja liian aikaisen synnytyksen käynnistymisen riskiä. Raskaana oleva naisen kautta tippuri voi siirtyä syntyvään lapseen ja pahimmassa tapauksessa lapsi voi saada silmätulehduksen, joka voi aiheuttaa sokeutta. Hoitamaton tippuri lisää myös hiv-infektion riskiä. Joka vuosi n. 160 miljoona saa tippurin.

Tippuri on ottamassa voiton ihmisen luomista hoitokeinoista. Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa antibiooteille vastustuskykyisen tippurin leviämisestä. Ainakin Ruotsi, Norja, Iso-Britannia, Ranska, Japani ja Australia ovat raportoineet tippuritapauksista, jotka ovat vastustuskykyisiä antibiootteja vastaan. Syynä tippurin vastustuskyvyn kasvuun ovat muun muassa antibioottinen liikakäyttö ja huonolaatuiset antibiootit. Lääkärit ovat erittäin huolestuneita tilanteesta, sillä tippuriin ei ole kehitteillä uusia lääkkeitä. WHO:n asiantuntijan mukaan saatavilla olevat tiedot näyttävät vain jäävuoren huipun. Jos tippuria ei saada kukistettua, terveysvaikutukset ovat joka tapauksessa merkittävät.

Uutistoimisto Reutersin uutisen mukaan (2011 heinäkuu) Japanissa tiedemiehet ovat löytäneet tippurista superbakteerin, joka pystyy vastustamaan kaikkia suositeltavia antibiootteja. Sen lisäksi tämä superbakteeri pystyy muuntumaan helposti vakavaksi maailmanlaajuiseksi infektioksi, terveysuhkaksi. Tätä uutta sukupuolitautilöydöstä, jota kutsutaan nimellä H041 ei voida eliminoida nykyisillä tippurin hoitomenetelmillä. H041 kuvataan hälyttäväksi ja arvaamattomaksi löydökseksi.

1940-luvulla antibiooteista tuli tippurin yleinen hoitomuoto, mutta tämä uusi löydös kykenee kehittämään merkittävän kapasiteetin ja vastustusmekanismin kaikkia antibiootteja vastaan. Tippurin uusi superbakteeri voi tutkijoiden mukaan vuosikymmenen päästä levitä kaikkialle maailmaan.

Tippuri ei siis ole pelkkä sukupuolitauti, vaan vakava terveysuhka, joka voi kyetä muuntautumaan vielä nykyistäkin vakavammaksi terveysuhaksi. Jos tippuri kykenee tappamaan joissakin tapauksissa ihmisiä, niin kiistaton tosiasia, että muuntuessaan superbakteeriksi tippuri tulisi kaikella todennäköisyydellä tappamaan entistä enemmän ihmisiä, jotka ovat saaneet tartunnan superbakteeri tippurista.

Iso-Britannian Health Protection Agencyn mukaan tippurin hoitoon käytetty antibiootti on menettämässä tehonsa. Tippurista on tullut vakava ongelma Isossa-Britanniassa.  Tippurin hoidon takia on otettu yhteyttä lääkäreihin, joita on varoitettu huolestuttavasta tilanteesta. Tippurista on tullut nykyään yhä vastustuskykyisempi antibiootille, jota sen hoitoon on tavallisesti käytetty.

Terveydenhuollon järjestö Health Protection Agencyn mukaan suojaamattoman seksin välityksellä tarttuvasta taudista voi tulla parantumaton, ellei uusia hoitokeinoja löydetä. Lääkäreitä neuvotaan olemaan käyttämättä keftriaksonia ja hoitamaan tippuria sen sijaan kahdella voimakkaammalla antibiootilla. Vielä vuonna 2005 keftriaksonille vastustuskykyisiä bakteereja ei oltu havaittu Iso-Britanniassa. Vuonna 2009 niitä oli tutkituista näytteistä 10 prosenttia ja viime vuonna 20 prosenttia. Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee, että ensijaisesti käytettävä antibiootti vaihdetaan, kun hoidon epäonnistuminen nousee 5 prosenttiin tapauksista. Iso-Britanniassa tippuri on toiseksi yleisin sukupuoliteitse tarttuva bakteeritauti heti klamydian jälkeen. Tartuntojen määrä on kasvamaan päin. Viime vuonna (2011) tapauksia todettiin yli 16 000.

STT:n uutisen mukaan (23.8.2012) vaikeasti hoidettava tippuri on lisääntynyt ruotsalaisnuorilla. Tippuritartuntojen määrä ruotsalaisnuorten keskuudessa lisääntyy nopeasti. Kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla on rekisteröity jo liki 600 tartuntaa, mikä on 50 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, kertoivat viranomaiset torstaina.

Tutkija Inga Velickon mukaan syynä saattaa olla se, että kondomien käyttö on vähentynyt. Aidsin hoidossa uusilla lääkkeillä on niin ikään edistytty, mikä saattaa edesauttaa ehkäisyn unohtamisessa. Myös testit ovat kehittyneet, joten tippuritartunnat havaitaan entistä paremmin. Velicko muistuttaa, että tippurin hoito on nykyisin huomattavasti vaikeampaa kuin takavuosina.

"1970-luvulla riitti kun otti pari tablettia, ja tauti oli voitettu. Näin asia ei enää ole. Bakteereista on tullut vastustuskykyisiä, joten tarvitaan toisenlaisia antibiootteja", Velicko selvittää. Nykyisin tippuria hoidetaan muun muassa ruiskeilla annettavilla antibiooteilla. Hoitoa saatetaan joutua jatkamaan pitkään.

On selkeästi nähtävissä todennettuihin faktoihin perustuen, että tippurin bakteerikanta on muuntautumassa vaarallisemmaksi. Tulevaisuudessa tippuri voi kehittää ihmisille todella vakavia sairauksia sekä siihen voi jopa kuolla entistä useammin kuin aikaisemmin. Bakteerin muuntautumista ei voi etukäteen ennalta arvata, joten edessä voi olla tippurin suhteen katastrofaalisia vuosia.

Raamatun profeetallinen sana kertoo lopunajassa olevista kulkutaudeista:

Matt 24:
7 Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin.
8 Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua.

Matteuksen evankeliumin luku 24 kertoo asioista, jotka tapahtuvat ennen Herra Jeesuksen tulemusta. Ennen Jeesuksen tulemusta kansat nousevat kansoja vastaan ja valtakunnat valtakuntia vastaan. Tämä on mielenkiintoista sillä kansa ja kansaa sanat tarkoittaa kansanheimoja ei valtioita ja valtakunta tarkoittaa valtioita. Ennen Jeesuksen tulemusta kansanheimot nousevat toisia kansanheimoja vastaan, eli valtion tai maan sisällä eri etniset kansanryhmät tai ryhmittymät taistelevat toisiaan vastaan. Tätähän on jo jonkin verran tapahtunut esim. Euroopassa ja muuallakin, samoin lopun ajalla on valtioita, jotka käyvät toisia valtioita vastaan.

Kaikki lopunajan merkit ovat kuin synnytystuskien alkua, joka tarkoittaa että lopun aikana asiat menevät kuin raskaana olevan naisen synnytyspoltot, jotka kovenevat ja toistuvat koko ajan kiihtyvällä vauhdilla.

Herra Jeesus myös puhui nälänhädistä ja maanjäristyksistä monin paikoin. Valitettavasti 33/38 on tästä jakeesta jättänyt pois yhden tärkeän sanan, joka on loimos ja tarkoittaa ruttotautia ja kulkutautia. Lopun ajalla on paljon tauteja, kulkutauteja (epidemioita) ja ruttoja. Vaikka ihmiskunnan lääketiede on kehittynyttä, niin uusia kulkutauteja puhkeaa ja vanhojakin vielä esiintyy. Herra Jeesus Messias sanoi, että ennen Hänen toista tulemustaan puhkeaa monin paikoin rutto- ja kulkutauteja. Loimos tarkoittaa ruttotautia, kulkutautia, vitsausta ja maanvaivaa. Viimeisten päivien kulkutaudit ovat myös osittain ihmisten synnin aikaansaannoksia, sillä nämä taudit puhkeavat seksisyntien sairauksina, ilmastonmuutos on myös osin ihmisen aikaansaama, joka lisää kulkutauteja, ihmisen laiminlyönnit eläimiä kohtaan, joiden kautta moni sairaus leviää, huumeidenkäyttö lisää tauteja jne. Viimeisten päivien ihmiskunta joutuu kohtaamaan monenlaisia sairauksia ja tauteja, jotka tappavat paljon ihmisiä.

Ihminen joka harrastaa synnillistä seksiä usean eri ihmisen kanssa on vaarassa saada itselleen sukupuolitaudin. Sukupuolitauti on siten synnin "palkka", jonka ihminen saa itselleen riesaksi synnin tekemisen tähden.

Jos ihmiset uskoisivat Raamatun Jumalaa, niin ihmiskunnan ei tarvitsisi kärsiä tippurista ja sen aiheuttamista terveyshaitoista, joista jotkut voivat johtaa jopa kuolemaan. Jumala opettaa sanassaan, että miehen ja naisen tulee harrastaa seksiä pysyvässä parisuhteessa, eli avioliitossa. Tällä tavoin ihmiset välttyvät sukupuolitaudeilta. Jumalan asetus on kaikkein paras suoja ja turva sukupuolitauteja ja niiden haittavaikutuksia vastaan.

Klamydia

Klamydia on Suomen yleisin seksitauti. Klamydia taudin aiheuttaa Chlamydia trachomatis-bakteeri. Bakteeri lisääntyy hiljalleen soluissa tuottaen uusia bakteereita. tauti voi olla oireeton tai vähäoireinen. Oireeton taudinkantaja voi myös saada vakavia jälkiseuraamuksia, sille tauti voi edetä ja kehittyä oireettomasta erittäin kivuliaaksi. Tauti tarttuu suojaamattoman seksin välityksellä, suuseksin kautta sekä klamydiabakteeri voi tarttua myös käsien kautta silmiin. Vastasyntynyt voi saada tartunnan raskaana olevalta äidiltään.

Klamydian oireina miehillä voi esiintyä virtsankirvelyä, vuotoa virtsaputkesta sekä alavatsakipua tai kiveskipua. Klamydia voi myös aiheuttaa lisäkivestulehduksen, jossa oireena on kivesten toispuoleinen turvotus ja arkuus.

Naisille klamydia voi aiheuttaa epänormaalia valkovuotoa, kuukautishäiriöitä, yhdynnän jälkeistä veristä vuotoa, tihentynyttä virtaamistarvetta, virtsakirvelyä sekä alavatsakipuja. Klamydiatulehdus esiintyy yleensä sekä emättimessä että virtsaputkessa. Tulehdus voi hoitamattomana levitä emättimestä ylöspäin kohtuun ja munasarjoihin aiheuttaen sisäsynnytintulehduksen ja siitä pikkulantioon ja ylävatsan alueelle. Tällöin oireena on voimakas, oikealla puolella ylävatsaa tuntuva kipu, joka lisääntyy etenkin liikkuessa ja syvään hengitettäessä. Tämä oire on vaikea erottaa äkillisen umpilisäketulehduksen aiheuttamasta oireilusta.

Klamydian jälkiseurauksena miehet voivat saada lisäkivestulehduksen ja naiset sisäsynnytintulehduksen. Naisille sisäsynnytintulehdus voi aiheuttaa munatorviperäisen lapsettomuuden ja altistaa kohdunulkoiselle raskaudelle. Klamydia voi aiheuttaa myös lapsettomuutta, joka yleensä pystytään todentamaan 5–10 vuoden kuluttua sairastamisesta.

Suomalaisessa klamydiaselvityksessä analysoitiin lähes 4 000 klamydiapotilaan riskitekijöitä. Yli puolet naisista sai tartunnan vakituiselta seksikumppaniltaan. Miesten tartunnat johtuivat yleensä tilapäisistä seksisuhteista. Tartunnan saaneista naisista n. kolmannes ei ollut käyttänyt ollenkaan minkäänlaista ehkäisyä. 8% tartunnan saaneista naisista ilmoitti yhdynnässä miespartnerin käyttäneen kondomia. Lisäksi merkittävä lisäriski klamydiatartunnalle oli viimeksi kuluneen vuoden sisällä sairastettu aiempi klamydia.

Kuten tutkimuksesta kävi ilmi, niin kondomi ei anna täyttä suojaa klamydiaa vastaan. Tutkimuksesta kävi ilmi myös se, että yli puolet naisista oli saanut tartunnan vakituiselta seksikumppaniltaan, joka tarkoittaa sitä että hänen kumppaninsa on pettänyt häntä ja saanut pettämisen seuraamuksena klamydian itselleen, jonka hän on tartuttanut vakituiseen kumppaniinsa.

Kesäisin sukupuolitartuntoja esiintyy eniten, mutta tartuntojen epäily  näkyy myös pikkujouluaikaan. Oulun yliopistolliseen mikrobiologian laboratorioon tuli klamydian testauspyyntöjä noin 3200 loka- ja joulukuun aikana vuonna 2011. Näytteistä positiivisia oli n. 260.

Mikrobiologian laboratorion johtaja Jaana Kauppila. sanoi että meillä ei ole tietoa paljonko tapauksia jää diagnosoimatta ja sitä kautta piileväksi. Klamydiaepäilyjä arvioidaan kuitenkin olevan nelinkertainen määrä verrattuna tartuntoihin Suomessa. Piilevyys on klamydian yksi suurimmista haasteista, koska sen aiheuttamat komplikaatiot tulevat mahdollisesti myöhemmin.

Pikkujoulun ajan klamydia testausepäilyt paljastavat sen, että pikkujoulun aikaan ihmiset pettävät kumppaneitaan firmojen pikkujouluissa tai niiden jatkoilla. Ihmisen sydämessä oleva haureuden ja himon henki ajaa pettämään puolisoaan, jonka seurauksena osa pettäjistä sairastuu klamydiaan.

Synnillisen seksin seurauksena ihmiset sairastuvat klamydiaan. Jos ihmiset olisivat uskollisia aviopuolisoilleen ja toimisivat Jumalan tahdon mukaisesti seksielämänsä suhteen, niin kenenkään ei tarvitsisi sairastua klamydiaan.

Kuppa

Kuppa (syfilis) on sukupuolitauti, jonka aiheuttaa bakteeri. Yleensä kuppa tarttuu suojaamattoman seksin kautta, mutta se voi myös tarttua suuseksin tai suutelemisen kautta, jos partnerilla on kuppatulehdus suun alueella. Raskaana olevan naisen kautta kuppa voi tarttua syntyvään lapseen. Kuppa on yleistynyt nykyään homoseksuaalien keskuudessa, jotka harrastavat suojaamatonta seksiä.

Kolmisen viikkoa tartunnan jälkeen tartuntakohtaan yleensä sukupuolielimiin ilmestyy kovia ja kivuttomia haavoja. Nämä oireet katoavat muutamassa viikossa.

Noin kahden kuukauden kuluttua tartunnasta seuraa ihottuma oireita. Ihottumaoire vaiheen aikana kupan tartuntavaara on suurimmillaan. Tässä vaiheessa kupan aiheuttamia oireita voi olla myös esim. kuume, painonlasku, kurkkukipu, niskajäykkyys, päänsärky sekä yleistä sairauden tunnetta.

Kupan niin sanottu kolmas vaihe voi tulla esiin vielä vuosienkin, jopa kymmenien vuosien jälkeen tartunnasta. Tämän vaiheen aikana kehittyy runsaita iho-oireita, vaurioita verenkiertoelimistöön ja limakalvoille. Kuppa voi myös missä tahansa vaiheessa siirtyä keskushermostoon, josta voi seurata monenlaisia oireita.

Hoitamaton kuppa on erittäin vaarallinen tauti, koska se voi levitä sydämeen, aivoihin, verisuoniin, silmiin ja luihin. Kuppa voi joissakin tapauksissa olla jopa tappava tauti.

Suojaamaton seksikään ei kaikissa tapauksissa suojaa kupalta. Siksi ainoa keino välttyä kupalta on harjoittaa seksiä Jumalan tarkoittamassa pysyvässä parisuhteessa, eli avioliitossa miehen ja vaimon välillä.

Aamulehden uutisen (22.8.2012) mukaan kuppa iski Los Angelesiin, jonka seurauksena pornoelokuvien tuotanto keskeytyi kymmeneksi päiväksi. Syynä tuotannon keskeytymiseen on  näyttelijöiden keskuudessa leviävä syfilis eli kuppa. Kaupungissa on noin tuhat aikuisviihdealan näyttelijää. Pornoteollisuuden pornofilmit ovat synnillistä seksiä, jonka avulla ihmisiä koukutetaan synnillisen seksin pauloihin. Toki ihmiset harrastavat synnillistä seksiä ilman pornofilmienkin vaikutusta, mutta on totta että pornofilmit koukuttavat ihmisiä yhä syvemmälle pornon ja seksihimon orjiksi. Kupan leviäminen Los Angelesissa on osoitus synnin vahingollisista vaikutuksista.

Tanskalaisen lääkärien ammattilehden Ugeskrift for Läger mukaan kuppa, eli syfilis on alkanut yleistymään Tanskassa. Vuonna 2011 uusia tautitapauksia todettiin jo 480. Se on neljänneksen enemmän kuin edellisvuonna, kertoo lääkärien ammattilehti. Lehden mukaan tauti on leviämässä myös perinteisen riskiryhmänsä eli homoseksuaalien ulkopuolelle muihin väestöryhmiin. Lääkärit arvelevat tartuntojen yleistymisen syyksi, että kondomia käytetään entistä harvemmin ja pelko aidsia kohtaan on lieventynyt.

Kuppa on aiemmin hävinnyt Kiinasta lähes kokonaan, mutta nykyään se leviää Kiinassa hurjaa vauhtia. China Daily- lehti toi esille, että terveysministeriön tietojen mukaan kupan tartuntojen määrä lisääntyy vuosittain 30 prosenttia. Kupan äkkinäisen lisääntymisen syy on Kiinan talouskasvu, joka on lisännyt prostituutiota Kiinan kaupungeissa.

Kiinalaismiehet tartuttavat kupan vaimoihinsa, joista tauti siirtyy raskauden myötä sikiöön. Vuonna 2010  New England Journal of Medicine -lehti julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan Kiinassa syntyy joka tunti vauva, joka on saanut kupan äidiltään. Tutkimuksen mukaan kuppa ei ole levinnyt missään muussa maassa yhtä nopeasti sitten penisilliinin keksimisen.

Sukupuolitaudit ovat synnin seurausta, sillä holtiton seksielämä ja parin vaihtaminen alistaa sukupuolitaudeille. Jumala on asettanut turvallisen suojan seksielämälle avioliittoon, pysyvään parisuhteeseen miehen ja vaimon välillä. Kannattaa toimia Jumalan tahdon mukaisesti seksielämän suhteen jos haluaa välttyä ikäviltä ja hengenvaarallisilta sukupuolitaudeilta. Avioliiton ulkopuolinen seksin harrastaminen on syntiä ja vastoin Jumalan tahtoa. Suojattu seksi ulkopuolella avioliiton on myös syntiä.

Kondylooma

Kondylooma (visvasyylä) on ihmisen papilloomaviruksen aiheuttama sukupuolitauti. Osa papilloomaviruksista (HPV) kehittyy sormiin ja jalkapohjiin sekä osa viruksista kehittyy sukupuolielinten limakalvoille, tarttuen helposti toiseen ihmiseen sukupuoliyhdynnän kautta. Papilloomavirus voi myös tarttua esim. sormista toiseen ihmiseen. HPV-infektio on on nykyään kaikkein yleisin sukupuolitauti.

Kohdunsuun papilloomavirustulehduksissa joissakin virustyypeissä on keskimääräistä suurempi riski solumuutoksiin.  Papilloomaviruksen aikaansaama pysyvä solunmuutos kohdunsuulla ei oireile, siksi se hoitamattomana voi johtaa kohdunkaulan syöpään.

Prostituoiduilla kohdunkaulan syövän esiintyvyys on suurinta. Esimerkiksi ulkomaille matkustavat seksituristit ovat vaarassa saada papilloomaviruksen käyttäessään prostituoidun seksipalveluja. Monissa maissa hygieniataso ja muut seikat edesauttavat papilloomaviruksen tarttumista seksin kautta sekä myös kosketuksen kautta, jos sormissa tai jalkapohjissa on viruksia. Suomessakin on lisääntynyt ulkomaalaisten tarjoamat seksipalvelut ja näin papilloomaviruksen leviäminen on yhä yleisempää myös Suomessa, johtuen osaksi suomalaisten käyttämistä prostituoitujen seksipalveluista niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Synnillisen seksin harjoittaminen levittää kaikella tavalla kaikenlaisia sukupuolitauteja, joista jotkut joissakin tapauksissa voivat johtaa jopa kuolemaan.

Amerikan syöpäyhdistyksen (American Cancer Society) vuosiraportin (2013) mukaan kuolemaan johtavat syöpätapaukset ovat laskussa, mutta raportin mukaan papilloomaviruksen (HPV) aiheuttamat syöpätapaukset ovat lisääntyneet, niin miesten kuin naisten keskuudessa. Raportin mukaan papilloomavirus aiheuttaa nykyään enemmän kurkku- ja muita suusyöpiä kuin tupakointi.

National Cancer Institute. Seksitapojen ja tottumusten muuttuminen viimeisten vuosikymmenien aikana on lisännyt neljä-viisinkertaisesti HPV infektion aiheuttamia suusyöpiä nuorten miesten keskuudessa. Suusyövistä noin 85-90% parantuu, mutta silti USA:ssa vuosittain kuolee suusyöpään noin 8000 ihmistä. National Cancer Instituten arvion mukaan USA:ssa oli vuonna 2010 n. 12660 nielu-ja kurkkusyöpä tapausta, joista 2410 johti kuolemaan. Noin puolet kuolleista olivat miehiä ja noin 75% syöpätapauksista oli  papilloomaviruksen aiheuttamia.

Mount Sinai lääkärikeskuksen (The Mount Sinai Medical Center - New York USA) selonteon mukaan kurkku- ja suusyöpien määrä on lisääntynyt Amerikassa, johtuen suuseksin kautta saadusta HPV infektiosta. Syöpätapaukset ovat erikoisesti lisääntyneet nuorten miesten keskuudessa suuseksin harjoittamisen kautta. Miesten keskuudessa suusyövät ovat kaksi kertaa yleisimpiä kuin naisilla. HPV-infektion aiheuttamat suusyövät ovat miesten keskuudessa 6-7 kertaa yleisimpiä kuin naisilla.

Mount Sinai lääkärikeskuksen selonteon mukaan ihmisillä, joilla suuseksipartnerien määrä on ollut 6 tai enemmän on 8,6 kertaa suurempi riski sairastua HPV-infektioon verrattuna ihmisiin, jotka eivät ole koskaan harrastaneet suuseksiä. Ihmisillä, joilla on ollut 1-5 suuseksipartneria on kaksinkertainen riski sairastua HPV-infektioon verrattuna ihmisiin, jotka eivät ole koskaan harrastaneet suuseksiä. Tupakoitsijoilla on kolminkertainen riski sairastua HPV-infektioon verrattuna ihmisiin, jotka eivät ole koskaan harrastaneet suuseksiä. Tupakoiminen sekä liiallinen alkoholinkäyttö voi lisätä suusyövän riskiä niiden ihmisten keskuudessa, joilla on HPV-infektio. HPV-infektion aiheuttamia suusyöpiä on myös raportoitu niiden keskuudessa, joilla on vain muutama seksisuhde tai ei ollenkaan seksisuhteita.

Papilloomavirus voi tarttua myös iho-kontaktin kautta. Se selittää tartunnat ihmisillä, joilla ei ole ollut koskaan seksisuhteita.  Edellä olevat faktat ja tilastot kertovat meille sen kuinka synnillisen seksin harjoittamisen kautta monet ihmiset saavat itselleen HPV-infektion ja sitä kautta syövän, joka johtaa joissakin tapauksissa kuolemaan. Raamattu ei turhaan varoita synnin vaaroista. Seksisynnit voivat olla kuolemanvaarallisia, sillä todistettujen faktojen kautta on toteennäytetty, että sukupuolitaudit voivat aiheuttaa syöpää, joka voi johtaa ennenaikaiseen kuolemaan.

Raamatun malli (avioliitto, pysyvä parisuhde miehen ja naisen välillä) seksin harjoittamiseen on turvallinen ja ihmistä varten suunniteltu, sillä se suojaa ihmisiä tappavilta seksitaudeilta.

CDC:n julkaisu papilloomaviruksesta

Ihmisen terveyteen keskittyvän laitoksen (amerikkalainen järjestö) CDC:n (Centers for Disease Control and Prevention) julkaisun mukaan papilloomavirus (HPV) on yleinen virus, joista noin 40 viruslajia tarttuu ihmisestä ihmiseen seksikontaktin kautta. CDC:n julkaisussa tutkittiin miesten papilloomavirus tapauksia.

Miehillä papilloomavirus voi infektoitua sukupuolielimien alueelle peniksen tai peräaukon ympärille sekä infetioita voi myös esiintyä suun ja kurkun alueella. Miehet saavat papilloomavirus tartunnan yleisimmin emätin- ja anaaliyhdyntöjen kautta. Papilloomavirus voi myös tarttua suuseksin kautta. Papilloomavirus voi joissakin tapauksissa aktivoitua vasta vuosienkin kuluttua seksiaktin seurauksena, jossa seksipartneri on ollut taudinkantajana.

Useimmissa tapauksissa miehillä papilloomavirus ei aiheuta oireita eikä terveyshaittoja. Joissakin tapaukissa papilloomavirus muodostaa miehillä syyliä sukupuolielimien alueelle. Jotkut papilloomavirukset voivat aiheuttaa miehillä penissyöpää, peräaukonsyöpää (anaalialueille), kurkkusyöpää (myös kielen alueelle ja nielurisat). Papilloomaviruksen aiheuttamat syylät eivät ole samaa lajia, jotka aiheuttavat syöpää.

Papilloomaviruksen aiheuttamia syöpä tapauksia havaitaan Amerikassa vuosittain seuraavasti:

- 400 miestä sairastuu penissyöpään
- 1500 miestä sairastuu peräaukonsyöpään
- 5600 miestä sairastuu suualueen syöpiin

Ylläolevissa luvuissa on myös huomioitu se että näiden syöpien taustalla on myös tupakan ja alkoholin käyttöä, ei yksistään papilloomavirus.

CDC:n julkaisun mukaan homoseksuaali ja biseksuaali miehillä on 17 kertainen riski sairastua peräaukonsyöpään kuin miehillä, jotka harrastavat seksiä vain naisten kanssa. Homoseksuaalit ovat siis vaarassa sairastua syöpään papilloomaviruksen kautta paljon todennäköisemmin kuin heteromiehet.

CDC:n julkaisun mukaan miehillä, joiden immuunijärjestelmän vastustuskyky on heikentynyt esim. HIV:n takia sairastuvat muita miehiä todennäköisemmin peräaukonsyöpään. Miehillä joilla on HIV tartunta saavat myös muita helpommin vaikeasti hoidettavia syyliä sukupuolielinten alueille.

Papilloomavirukselta on vaikea suojautua, sillä edes kondomi ei suojaa tartunnalta, koska papilloomavirus voi tarttua pelkästä ihokosketuksesta.

CDC: julkaisun mukaan on kiistaton tosiasia, että homoseksin harjoittamisen kautta riski sairastua papilloomaviruksen kautta erilaisiin syöpiin on paljon todennäköisempi kuin heteroseksin kautta. Itse asiassa CDC:n julkaisun mukaan homoseksin kautta esim. peräaukonsyövän riski kasvaa 17 kertaiseksi verrattuna heteroseksiin. Kiistattomasti homoseksin harjoittamisen kautta syöpäriski on moninkertainen verrattuna heteroseksiin.

On siis kiistaton tosiasia, että homoseksuaalisuuden harjoittamisen kautta riski sairastua vakaviin terveydelle vaarallisiin sairauksiin on paljon yleisempää homojen keskuudessa kuin heteroiden. Raamatun mukaan homoseksuaalisuus on syntiä. Homoseksin kautta homoilla on myös suurempi riski sairastua sukupuolitauteihin kuin heteromiehillä. Synnillä on aina ikävät ja raskauttavat seuraukset.

Ainoa keino suojautua papilloomaviruksen aiheuttamilta vakavilta vaaroilta on Raamatullinen pysyvä parisuhde, eli avioliitto miehen ja naisen välillä. Raamattu, Jumalan sana antaa tässäkin asiassa parhaimmat ohjeet, joiden tarkoitus on suojella ihmisen fyysistä kuin psyykkistä hyvinvointia.

Herpes

Herpes on yleinen viruksen aiheuttama sukupuoli- ja seksitauti. Herpesvirus tyyppi 1 aiheuttaa huuliherpeksen. Herpesvirus 2 aiheuttaa sukuelinherpeksen.

Virus tarttuu yleisesti suorassa iho- tai limakalvokontaktissa, mutta sukupuolielinherpestartunnan voi saada myös suuseksin kautta, jos partnerilla on aktiivinen huuliherpes. Herpesvirus voi myös tarttua sormien kautta esim. omaan silmään.

Herpesvirustartunnan seurauksena virus jää elimistöön pysyvästi. Joillakin herpes voi olla oireeton, kun taas toisilla viruksen aktivoituminen voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia.

Noin 1-2 viikon päästä tartunnasta tulevat voimakkaat ensioireet, johon voi liittyä kuumetta, lihassärkyä, kurkkukipua, sairaudentunnetta, sukuelinten alueella kivuliaita vesirakkuloita, jotka rikkoutuessaan aiheuttavat kirveleviä haavapintoja. Virus jää pysyvästi elimistöön ja useimmilla ihmisillä virus aktivoituu ajoittain.

2 tyypin herpes uusiutuu useammin kuin 1 tyypin herpes. Uusiutuvia oireita voi olla muun muassa kutinaa, kihelmöintiä, lihassärkyjä, punoitusta ja rakkuloita.

Kondomi ei suojaa tietyissä tilanteissa herpekseltä esim. kun joutuu kosketuksiin partnerin iho-alueiden kanssa, jossa esiintyy herpesvirusta.

Jumalan asettama seksin harjoittaminen pysyvässä parisuhteessa estäisi herpes tartunnat. Ihminen elää synnin kapinassa Raamatun Jumalaa kohtaan ja sen seurauksena harrastaa synnillistä seksiä, jonka seurauksena ihmisiin tarttuu monenlaisia sukupuoli- ja seksitauteja.

HIV

AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) on imuunikatotauti, jossa retrovirus HI-virus (HIV) aiheuttaa sairauden ihmisissä ja SI-virus aiheuttaa sairauden apinoissa. HI-virus hyökkää immuunijärjestelmää vastaan aiheuttaen hoitamattomana HIV-infektion, eli AIDS:n.

Geneettisen tutkimuksen mukaan HIV on peräisin Afrikan länsi- tai keskiosista 1800-luvun lopulta tai 1900-luvun alusta. Ensimmäinen tutkimusraportti AIDS:sta tapahtui Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskuksen toimesta 1981. Taudin syy, eli HIV tunnistettiin varhain 1980-luvulla.

Keväällä 1981 ilmestyivät ensimmäiset tutkimusraportit New Yorkissa ja Kaliforniassa, joissa todettiin että aiemmin terveillä homoseksuaalimiehillä oli vakavia tulehdustauteja, jotka johtivat kuolemaan.  HIV, eli AIDS todettiin siis ensimmäiseksi homoseksuaalisten miesten keskuudessa.

HIV:n alkuperästä on monenlaisia teorioita muun muassa että metsästäjät söivät tai joutuivat kosketuksiin apinan veren kanssa, jonka seurauksena AIDS syntyi; Erään teorian mukaan AIDS on syntynyt rokotteen kautta jonka nimi on Chat, jota annettiin ihmisille 1950-luvulla Belgian Kongossa, Ruandassa ja Urundissa, Erään teorian mukaan AIDS on syntynyt saastuneiden rokoteneulojen kautta; Erään teorian mukaan on kyseessä salaliitto värillisiä ja homoja vastaan, jossa Amerikan virusohjelman "Special Cancer Virus Program" (SCVP), tarkoituksena oli vähentää väestöä ei haluttujen ja toivottujen ihmisten kohdalla; Erään teorian mukaan joku ihminen harjoitti seksiä apinan kanssa, josta syntyi AIDS.

AIDS tarttuu verikosketuksen sekä sukupuoliyhteyden kautta. Kun tästä vetää johtopäätöksen, niin kaikkein todennäköisimmät vaihtoehdot ovat ihmisen ja apinan välinen seksiakti sekä joko apinan veren syöminen tai muulla tavalla kosketuksiin joutuminen apinan veren kanssa. Itse pidän todennäköisimpänä vaihtoehtoa miehen ja apinan välistä seksiaktia AIDS:n syntymisen seurauksena. Perusteluni ovat seuraavanlaiset:

Koska AIDS esiintyi aluksi todella voimakkaasti homomiesten keskuudessa, niin todennäköisesti joku tai jotkut homomiehet ovat harrastaneet seksiaktia apinoiden kanssa. Tutkimusten mukaan joillakin homomiehillä on poikkeuksellisia ja tavallisuudesta poikkeavia seksuaalisen suuntautumisen muotoja, joten eläimeen yhtyminen ei ole tässä kohden poissuljettu mahdollisuus. En kirjoittanut edellä olevaa rasismi mielessä tai tarkoituksellisesti homoja mustamaalaten, sillä kirjoittamani joidenkin homomiesten epätavalliset seksitaipumukset ovat todennettu tutkimuksissa, eivätkä ole siten minun keksimiäni ajatuksia.

Tosiasia on se että AIDS:ia havaittiin ensimmäisenä homomiesten keskuudessa, joka tarkoittaa sitä homoseksuaalit ovat olleet jollakin tavalla yhteydessä apinoiden kanssa, että AIDS on syntynyt. Kaikkein todennäköisen vaihtoehto sen synnylle on ihmisen ja apinan välinen seksiakti. Samaa mieltä kanssani on lukematon määrä ihmisiä, jota ovat jollakin tavalla asiaan perehtyneet. Asia on niin kiusallinen, että tietyt tahot pyrkivät kaikin mahdollisin keinoin osoittamaan AIDS:n syntymisen johtuvan jostakin muusta tekijästä, kuin ihmisen ja apinan välisestä seksiaktista.

AIDS siirtyi sitten huumeidenkäyttäjien pariin, koska se siirtyi helposti ihmisestä ihmiseen veristen huumeneulojen myötä. Sitten AIDS siirtyi tavallisten heteroseksuaalien keskuuteen.

Miksi AIDS teki niin paljon tuhoa homomiesten keskuudessa? Homomiehet harrastavat paljon anaaliyhdyntöjä, jonka seurauksena peräaukon sulkijalihas vahingoittuu ja rikkoutuu helposti. Muita haitallisia seurauksia ovat peräsuolen pidätyskyvyttömyys, peräsuolen kalvon repeytymät, paikkojen rikkouduttua ja repeydyttyä bakteerit pääsevät verenkiertoon. Homoseksin seurauksena HIV pääsee helposti peräaukon repeämien ja haavojen kautta ihmisen elimistöön. Anaaliseksin harrastamisen kautta HIV tarttuu nopeasti ihmisestä toiseen.

Tarkoitukseni ei ole lyödä tai mustamaalata homoseksuaaleja, vaan pyrkiä tuomaan esille tiettyjä faktoja sekä todennäköisyyksiä. Olkoon AIDS:n syntymisen alkujuuri mikä tahansa, niin kuitenkin se on tosiasia, että tautia alettiin ensimmäiseksi havaitsemaan todella laajasti homoseksuaalien keskuudessa, joten selkeä johtopäätös on että homoseksuaalisuudella täytyy olla iso merkitys AIDS:n syntymisessä. Edellä olevaa ei ole kirjoitettu syyllistämisen merkityksessä, vaan todennäköisyyden perustukselta.

Raamatun sanan opetuksen mukaan niin eläimiin yhtyminen kuin miesten välinen seksi on syntiä sekä kauhistus Jumalalle. Jos ihmiskunta uskoisi Jumalaa, niin AIDS:a ei olisi olemassa, eikä siihen liittyviä kauhistuttavia kärsimyksiä.

Lokeronivusajos

Lokeronivusajos (Lymphogranuloma venereum) vanhentunut nimitys neekerisankkeri on sukupuolitauti, jota on nykyisin esim. Länsi-Euroopassa löydetty lisääntyvästi homomiehillä, mutta toki muillakin sitä esiintyy.

Lokeronivusajos on varsin yleinen sukupuolitauti Intiassa, Kaakkois-Aasiassa, Afrikassa sekä Etelä-Amerikassa, melko yleinen lisäksi Pohjois-Amerikassa ja Yhdysvalloissa. Nykyään matkustelun yleistyessä myös Suomessa esiintyy lokeronivusajos seksitautia. Homomiesten keskuudessa tartunnan lisäksi on myös havaittu useita HIV-positiivisia tapauksia.

Lokeronivusajos on hyvin yleinen seksitauti esim. Afrikassa, Aasiassa, Etelä-Amerikassa ja Karibialla. Afrikkalaispakolaisten mukana tauti on levinnyt Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan myös Suomeen. Lokeronivusajos taudin kantajilla on myös esiintynyt HIV-positiivisuutta sekä C-hepatiitti infektiota. 

Lokeronivusajos on bakteerin aiheuttama seksitauti, joka tarttuu genitaalilimakalvokosketuksesta. Oireita ovat muun muassa nivusten imusolmukkeiden turpoaminen ja märkiminen. Hoitamattomana tauti voi johtaa sukuelinten ja peräaukon epämuodostumiin,  virtsaputken ja lantion elinten kuroumiin sekä joskus jopa kuolemaan.

Taudinaiheuttajat kulkeutuvat tartuntapaikasta imusuoniin ja alueellisiin imusolmukkeisiin, aiheuttaen pitkäaikaisen tulehduksen.  Miehillä ja naisilla taudinkuva on erityyppinen. Niin miehillä kuin naisilla on samantyyppisiä yleisoireita kuten sairauden tunnetta, kuumeilua, ruokahaluttomuutta, laihtumista sekä nivel- ja ihottumaoireita. Harvinaista mutta mahdollista on myös että tauti voi levitä myös vereen ja keskushermostoon.

Miehille tauti aiheuttaa imusolmukkeiden tulehduksen sekä suurenemisen  toisessa tai molemmissa nivustaipeissa. Imurauhaset alkavat erittämään märkää, joka voi puhjeta iholle. Märän eritystä kestää todella pitkään. Hitaan paranemisen aikana tulehtuneet imusuonet ja -solmukkeet arpeutuvat tukkoon ja tulehtuneen alueen ihon nestekierto hidastuu tai lakkaa kokonaan. Tämän seurauksena sukupuolielinten alueella voi ilmetä hyvinkin voimakasta turvotusta.

Naisilla tauti aiheuttaa imusolmukkeiden suurenemista huomattavasti harvemmin. Emättimen pohjukasta tai kohdunkaulan nipukasta tulehdus leviää lantionpohjan ja peräsuolen alueen imusolmukkeisiin. Näiden tulehtuneiden kudosten arpeutuessa syntyy usein peräsuolen ahtaumaa aiheuttava kurouma noin 6 cm päähän peräaukosta. Lantionpohjan imusuonten arpeutuminen puolestaan vaikeuttaa ulkoisten sukuelinten ja välilihan verenkiertoa, joka voi johtaa voimakkaaseen turvotukseen häpyseudussa ja peräaukon ympäristössä. Myös munasarjat voivat arpeutua. Turvotus voi aiheuttaa iholle pitkäaikaisia haavaumia.

Lokeronivusajos on synnillisen seksin seurauksena syntynyt seksitauti. Globaalin maahanmuuton seurauksena tämäkin tauti tulee entisestään yleistymään Suomessa. Edellä oleva kommentti ei ole vastalause maahanmuutolle, vaan tosiasia, sillä kun suomalaiset ja maahanmuuttajat harrastavat seksiä keskenään, niin lokeronivusajos tautiin sairastumisen riski kasvaa. Samoin se myös lisää taudin esiintyvyyttä Suomessa.

Kondomin käytön sanotaan suojaavan taudilta, mutta siitä huolimatta useat suomalaiset lääketieteen asiantuntijat antavat ohjeen, että jos ilmi tulee tauti epäilys, niin silloin tulee pidättäytyä seksikontakteista. Johtopäätös on selvä, eli kondomi ei anna täyttä suojaa tautia vastaan. Tässäkin kohdassa toimii ainoastaan Jumalan asettama seksielämän kultainen ja turvallinen sääntö: Seksin harjoittamisen paikka on vain ja ainoastaan pysyvässä parisuhteessa, avioliitossa oman aviopuolison kanssa.

Yhteenveto

Helsingin sanomat julkaisi 20.2.2012 uutisen kupan ja tippurin yleistymisestä. Perinteiset sukupuolitaudit ovat kovaa vauhtia yleistymässä. Esimerkiksi kuppaa on todettu viime vuosina lähes kaksinkertainen määrä verrattuna 2000-luvun puoliväliin. Matkailun lisääntyminen on lisännyt tartuntoja, vaikka kotimaiset tartunnat ovat vähentyneet. Sukupuolitauteja tuodaan Suomeen etenkin Venäjältä ja Kaakkois-Aasiasta. Venäjältä saatiin aiemmin sekä kuppaa että tippuria, mutta nykyään lähinnä kuppaa. Tippuria taas tulee varsinkin Thaimaasta. Sieltä saadaan myös hiv-tartuntoja. Hivin vaara on olemassa erityisesti maksullista seksiä ostettaessa, sillä monen sikäläisen prostituoidun tiedetään kantavan hi-virusta.

Tippurin hoitaminen ei ole enää nykyään niin helppoa kuin joskus aikaisemmin, koska tippuria aiheuttava bakteeri on kehittänyt vastustuskykyä lääkettä vastaan. "Ongelmia on ollut vuosikymmeniä", sanoo iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Eija Hiltunen-Back Husin iho- ja allergiasairaalasta. "Pistoslääkitykseen lähdettiin, kun tabletit eivät tehonneet. Nyt on arveltu, että tämäkin alkaisi menettää tehoaan." Husissa on nähty jo kolme tippuribakteerikantaa, joille oli vaikea löytää lääkkeitä. Vastustuskykyisiä kantoja on löytynyt etenkin Britanniassa, Japanissa ja Australiassa. Suomessa ongelmat ovat olleet toistaiseksi yksittäisiä, Hiltunen-Back sanoo. Tilannetta kuitenkin seurataan tiiviisti. Isompi ongelma näyttää olevan hakeutuminen hoitoon. Lääkäriin lähdetään vasta, kun tunnetaan oireita, mutta tippuri on usein oireeton. Silloin voi levittää tautia eteenpäin tietämättään.

Eija Hiltunen-Backin mukaan yleisimmät sukupuolitaudit ovat ovat klamydia, kondylooma ja herpes. Vuosittain todetaan noin 13 000 klamydiatartuntaa miehillä ja naisilla. Tarkkaa lukumäärää sukupuolitauteihin sairastuneista ei pysytä arvioimaan, koska tulokset tuovat esille vain testeissä käyneet ihmiset. Tietämättään sukupuolitautia sairastavien lukumäärää ei pystytä arvioimaan.

Daily Mail uutisen mukaan yli 45-vuotiaiden seksitautien määrä on kaksinkertaistunut avioerojen yleistymisen myötä.  Klamydia- ja herpestartuntojen määrää on kaksinkertaistunut kymmenen vuoden aikana. Syfilikseen eli kuppaan sairastuu nykyään nelinkertainen määrä ihmisiä aiempaan verrattuna. HIV-tartuntojen määrä on myös kasvanut iäkkäämpien keskuudessa.  Yksi viidestä HIV-hoitoa saaneista on yli 50-vuotias.

Terveydenhoitoalalla työskentelevät ovat olleet pitkään huolissaan keski-ikäisten ihmisten sukupuolitautien määrän lisääntymisestä. Avioerojen yleistyttyä yhä useammilla on lukuisia seksisuhteita ja siten riski sairastua seksitautiin lisääntyy merkittävästi. Esimerkiksi seksitaudit ovat lisääntyneet USA:ssa, Englannissa ja Kanadassa 45-65-vuuotaiden keskuudessa huomattavasti kymmenessä vuodessa. Kuppa on lisääntynyt eniten, peräti 337 prosentilla ja klamydiakin on lisääntynyt 138 prosentilla. Vaihdevuosien takia vanhemmilla naisilla on suurin riski altistua infektioille. Todella suuri riski saada seksitaudista tartunta miehillä, jotka käyttävät Viagraa tai jotakin muuta potenssilääkettä. He saavat tartunnan muita todennäköisemmin ensimmäisen vuoden aikana lääkkeen käyttämisen aloittamisesta.

Ihmisen keksimät lääketieteelliset "avut" seksin harjoittamiseksi kääntyvät lopulta ihmistä vastaan, nostaen riskiä sairastua seksitauteihin. Tämä on ikävä esimerkki siitä kuinka syntinen ihminen luodessaan ihmisille "apukeinoja" ajautuu "apukeinojen" kautta synnin tiellä yhä suurempiin vaikeuksiin.

Avioerojen lisääntyessä ihmiset kokevat olevansa seksuaalisesti vapaita, mutta todella monille ihmisille synnillisen seksin "vapaus" useiden seksikumppaneiden kautta koituu kohtalokkaaksi aiheuttaen seksitauteja ja niistä johtuvia ikäviä seuraamuksia, joista jotkut voivat aiheuttaa jopa kuoleman.

Koska seksuaalinen moraali on nykyisin todella alhainen, niin sen seurauksena myös sukupuolitaudit leviävät ja tarttuvat todella nopeasti. Amerikan hallituksen tutkimusraportin mukaan amerikkalaisilla teineillä on 25 prosentin todennäköisyydellä joku sukupuolitauti. Hallituksen raportin luvut ovat karua luettavaa, sillä yhdellä neljästä teinitytöllä on sukupuolitauti. Tutkimuksen kirjoittaja tohtori Sami L. Gottlieb HealthyDay -uutisten mukaan sanoi luvun olevan niin suuri, ettemme voi olla välittämättä. Gottlieb sanoi myös että seksuaaliterveys on merkittävä osa teinien terveyttä ja hyvinvointia. Liian kauan tämä valtio on kainostellut seksuaaliterveyden ja teinien seksivalistuksen kanssa. Me olemme lapsillemme velkaa sen, että tästä on päästävä yli.

Gottlieb keräsi tutkimuksessa tietoja 838 teinitytöstä 14-19 ikävuosien väliltä. Tytöiltä testattiin trikomonas, tippuri, klamydia, papilloomavirus ja genitaaliherpes. Tutkimuksen mukaan yli 24 prosentilla kaikista tytöistä oli  joku testatuista sukupuolitaudeista. Seksuaalisesti kokeneista tytöistä 37,7 prosentilla oli sukupuolitauti. Papilloomavirus oli kaikista yleisin ja heti perässä tuli klamydia. Tutkituista tytöistä 15 prosentilla oli useampi kuin yksi taudeista.

Hillittömän ja holtittoman synnillisen seksin seurauksena myös yhä nuoremmat ihmiset saavat kärsiä synnillisen seksin seurauksista seksitauti tartuntojen kautta. Niin nuorille kuin vanhemmille uskotellaan, että suojattu seksi suojaa tartunnoilta, mutta tässä erehdytään ja raskaasti.

Tautien sanotaan tarttuvan suojaamattomassa seksissä, mutta esim. kondomi ei anna täyttä suojaa tauteja vastaan. Ainoa suoja on välttää synnillistä seksiä ja harjoittaa seksiä avioliitossa pysyvässä parisuhteessa.

Suomessa vuosien 2002-2006 välisenä aikana sukupuolitaudit ovat lisääntyneet huomattavassa määrin naisten keskuudessa. Kansanterveyslaitoksen mukaan vuonna 2006 klamydiatapauksia raportoitiin lähes 14 000. Suurin osa tartunnoista oli 15-24-vuotiailla naisilla ja 20-24-vuotiailla miehillä. Tapauksista oli naisia 60 prosenttia ja alle 20-vuotiailla naisilla tauteja oli paljon enemmän kuin miehillä.

2010 Suomessa miesten kuppatartunnat olivat lisääntyneet etenkin Etelä-Suomessa. Vuonna 2009 kuppatartuntoja ilmoitettiin 200 kpl, joista 7 prosenttia oli miehillä. Joka toinen kuppatartunta oli saatu tuliaiseksi ulkomailta, useimmiten Venäjältä. 2009 tippuritartuntoja oli n. 240, joista 75 prosenttia oli miehillä. Tippuritartunnoista suurin osa oli peräisin Thaimaasta.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan jopa joka viidennellä matkailijalla on kohdemaassaan tilapäisiä seksikontakteja, joista noin puolet ovat suojaamattomia. Matkailun lisääntymisen ja yleistymisen vuoksi myös harvinaisemmat seksitaudit voivat helposti levitä uudelleen maasta toiseen. Kuppa oli aikaisemmin jo lähes hävinnyt Suomesta, mutta Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen kuppa palasi Suomen maaperälle. Todella vastustuskykyiset tippurikannat tulevat Suomeen paljolti Kaukoidästä. Afrikan ja Intian yleiset klamydiakannat ovat 2000-luvulla rantautuneet Keski-Eurooppaan.

Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että suomalaiset nuoret käyttävät muihin Pohjoismaihin verrattuna eniten kondomia. Siitä huolimatta Suomessa raportoidaan vuosittain noin 13 000 klamydiatartuntaa. Sen lisäksi joka vuosi todetaan parisataa uutta hiv-, kuppa- ja tippuritartuntaa, joista kuppa- ja tippuritartunnoista puolet tarttuvat ulkomaan tuliaisina.

Kondomin uskotaan suojaavan seksitaudeilta, mutta kuten ikävistä tilastoista näkyy, niin esim. vuosittain Suomessa raportoidaan 13000 klamydiatartuntaa. Kondomi ei anna täyttä suojaa seksitauteja vastaan. Kuppa- ja tippuritartunnat tulevat lisääntymään myös Suomessa globalisoitumisen vuoksi.

Ihmiskunta on joutunut maksamaan kalliin hinnan seksuaalisen haureuden synnistä. Useita miljoonia ihmisiä on kuollut erilaisiin sukupuolitauteihin, useat miljoonat ihmiset ovat sairastuneet ja sairastuttaneet muita ihmisiä erittäin vakaviin seksitauteihin. Jotkut äidit ovat raskausaikanaan oman sukupuolitautinsa kautta tuhonneet oman syntyvän lapsensa elämän siirtäen heille seksitautinsa ja siitä aiheutuvat seuraukset.

Jos ihminen on yhdenkin kerran elämässään harrastanut suojaamatonta seksiä yhden illan suhteessa, niin sen seurauksena ihmisen elimistöön voi pesiytyä virus, joka esiintyy oireettomana (muista että esim. kondomi ei anna täyttä suojaa tauteja vastaan). Erilaisten tekijöiden summana oireeton virus voi aktivoitua ja aiheuttaa myöhemmin vakavia sairauksia. Kyse on siis todella vakavasta asiasta kun antautuu himojen vietäväksi ja harrastaa synnillistä seksiä.

Kun ihminen tekee parannuksen ja Jumalan armosta uskoo Herraan Jeesukseen, niin synnin vaikutus ja aiheuttama kirous katkeaa uskovan ihmisen elämässä, eikä uskovan tarvitse pelätä entisen synnillisen elämänsä seuraamuksia esim. synnillisen seksin tähden, sillä Jumala on voimallinen varjelemaan ja suojelemaan Hänen omia lapsiaan.

Tämän kirjoituksen opetus on siinä, että ihmisen synti teettää hänelle ja lähimmäisille suunnatonta kärsimystä sekä sairautta. Synnin himo pakottaa ihmisen tekemään haureuden syntiä, mutta sen seuraukset ovat aina kauhistuttavia. Tässä ajassa monet saavat itselleen synnillisen seksin seurauksena vakavan seksitaudin ja jos he kuolevat synnintekijöinä ilman Jumalan pelastusta, niin he joutuvat iankaikkiseen kadotukseen. Synnin himolla on kauhistuttavat ja kauas kantoiset seuraukset.

Ihmiskunnan kapina Raamatun Jumalaa vastaan maksaa ihmiskunnalle korkeata hintaa. Raamattu sanoo, että jumalaton ihminen synnin tähden valitsee itselleen kuolemansa jälkeen iankaikkisen kadotuksen tuomion. Vielä voit tehdä parannuksen ja tunnustaa syntisi Jumalalle ja uskoa Herraan Jeesukseen, niin Hän antaa sinulle syntisi anteeksi sekä saat iankaikkisen elämän Hänen kanssaan tulevassa Jumalan valtakunnassa Uudessa Jerusalemissa:

Ilm 21:
1 ¶ Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
2 Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
3 Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;
4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."
5 Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet".
6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.
7 Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani.
8 Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."Petri Paavola 19.12.2012 - myöhemmin muutamia päivityksiä

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769
cdc.gov/std/general
tohtori.fi
STDFact-Gonorrhea
sukupuolitauti.info/

terveyskirjasto/00247
terveyskirjasto/00244
terveyskirjasto/00007
erveyskirjasto/00006
aids.gov
wiki/HIV/AIDS
iltasanomat.fi/terveys
ts.fi
arnoldus/lymphogr
Lymphogranuloma_venereum
terveyskirjasto/01096
wiki/Papilloomavirukset
aamulehti.fi
hs.fi/1305562362624
hs.fi/1305556023358
hs.fi/1305594869864
neljannella-tytolla-sukupuolitauti
kauneusjahyvinvointi
seksitautien-maara-kasvanut
iltalehti.fi/2011101114549497
iltalehti.fi/2012061115691399
iltalehti.fi/2010061211848525
iltalehti.fi/2010071912061788
iltalehti.fi/2011063013981360
iltalehti.fi/200708226491285
huffingtonpost.com/2013/01/14/
mountsinai.org

 

 

 

eXTReMe Tracker