Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Syyttäjä vastaan Räsänen Perjantai-dokkari

Ylen TV1 julkaisi 25.3.2022 Perjantai-dokkarin Syyttäjä vastaan Räsänen. Tämä ohjelma kestää 12 minuuttia. Ylen ohjelmaksi tämä oli harvinaislaatuinen ohjelma, koska Päivi Räsänen sai tuoda ohjelmassa esille selkeän pelastuksen sanoman Herrassa Jeesuksessa. Päivi on jo vuosia puolustanut kunniakkaasti Raamatun arvoja ja Raamatun opettamaa seksuaalisuuden harjoittamista miehen ja naisen välillä pysyvässä parisuhteessa, avioliitossa. Jotkut kristityt tulevat ymmärtämään väärin tämän kirjoitukseni, koska tulen ottamaan esille Ylen Perjantai-dokkarin Syyttäjä vastaan Räsänen ohjelmassa esiin tulleen Päivin lausunnon, joka on Raamatun sanan vastainen ja Jumalan sanan totuuden näkökulmasta synnin hyväksymistä. Kirjoitan kirjoitukseni aralla tunnolla, koska tiedän ja tunnen kuinka erehtyväinen, vajavainen ja pieni ihminen olen. Toivon ettei tästä nyt tulisi uutta kiistakapulaa uskovien välille, vaan tätä asiaa voitaisiin tutkia ja käsitellä sävyisyyden Hengessä toinen toisiaan kunnioittaen.

Ennen kuin käsittelen Päivin Perjantai-dokkarissa lausuntoa, joka oli Raamatun sanan vastainen tuon esille muutamia tärkeitä asioita. Räsäsen Päivi on saanut pitää julkisesti esillä todella paljon Jumalan sanan totuutta, pelastusta uskon kautta Herraan Jeesukseen, Raamatun seksuaalikäsitystä, kuinka abortti on syntiä jne. Arvostan todella paljon Päivin rohkeutta sekä sävyisää ja lähimmäisen kunnioittamisen asennetta ja horjumatonta periksiantamattomuutta kun hän on puolustanut julkisesti Jumalan sanan totuutta. Minulla ei tietenkään ole mitään Päiviä vastaan, vaan päinvastoin olen saanut monen vuoden ajan seurata ja iloita sitä kuinka hän on pitänyt esillä julkisesti Jumalan sanan totuutta.

Ylen Perjantai-dokkarissa Päivi Räsänen sanoi seuraavan lausunnon, jossa hän puhuu Jumalan sanan totuutta, mutta sanoo myös Jumalan sanan vastaisen ajatuksen:

Päivi Räsänen: Raamattu on mun mielestä harvinaisen yksiselitteinen tässä. Ei homoseksuaalisuus sinänsä ole synti, vaan homoseksuaaliset teot. Seksisuhteet samaa sukupuolta olevien kesken on syntiä.   1:09 - 1:24 min kohdassa.

Päivi sanoi ettei homoseksuaalisuus ole synti, vaan homoseksuaaliset teot. Tämä on Jumalan sanan vastainen opetus, koska Raamatun opetuksen mukaan synti ja varsinkin seksuaalinen synti on tapahtunut jo ennen käytännön tekoa. Herra Jeesus sanoi, että ihmisen sydämestä lähtee haureus ja aviorikos (Mark 7:21,22). Herra Jeesus sanoi myös, että jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa (Matt 5:28).

Herran Jeesuksen opetuksen mukaan, jos ihminen katsoo tai himoitsee lähimmäistään, niin hän on jo sydämessään tehnyt huorin (synnin). Herran Jeesuksen esimerkin mukaan sama pätee siihen, jos nainen katsoo himoiten miestä, tai mies katsoo himoiten toista miestä, tai nainen katsoo himoiten toista naista.

Herran Jeesuksen opetuksen mukaan seksuaalinen synti tapahtuu jo ennen varsinaista käytännön tekoa, koska se on tehty jo sydämen tasolla. Tämä tarkoittaa myös sitä, että jos joku mies kokee olevansa homoseksuaali, mutta hän ei ole sitä harjoittanut käytännössä, niin hän on silti tehnyt sydämessään jo synnin, koska hän tuntee seksuaalista halua oman sukupuolensa edustajaa kohtaan.

Jumala on luonut ihmisen mieheksi ja naiseksi ja asettanut heille kauniin seksuaalisen lahjan harjoittamisen pysyvään parisuhteeseen. Jos ihminen kokee sydämessään olevansa homoseksuaali, niin hänen ajatuksensa ovat Jumalan tahdon vastaisia, koska Jumala on asettanut seksuaalisuuden miehen ja naisen välille pysyvään parisuhteeseen, avioliittoon. Tämän perusteella se on jo syntiä ja Jumalan tahtoa vastaan, että ihminen sanoo tai ajattelee olevansa homoseksuaali.

On todella tärkeätä ymmärtää, että Raamatun opetuksen mukaan seksuaalisuuden kohdalla ihminen voi tehdä sydämessään synnin ennen kuin toteuttaa sen käytännössä. Jos miehellä on homoseksuaalisia tunteita toista miestä kohtaan, niin näitä tunteita ei voi olla olemassa ilman sydämessä olevia seksuaalisia ajatuksia, himoja, tunteita ja haluja toista miestä kohtaan. Homoseksuaalinen tunne ja taipumus on aina syntiä jo sydämen tasolla, koska silloin tunnetaan seksuaalista himoa ja halua oman sukupuolen edustajaa kohtaan. Homoseksuaalinen tuntemus, taipumus sekä sen käytännössä toteuttaminen ovat kaikki syntiä. Jos sanomme, että ihminen voi olla homoseksuaali kunhan ei harjoita homoutta, niin silloin hyväksymme synnin hänen sydämensä tasolla.

Ihminen toteuttaa sydämestään käsin seksuaalisuuttansa ja jos sanomme, että homous ei ole syntiä, jos ei harjoita käytännössä homoutta, niin emme ole ratkaisseet synnin ongelmaa, koska tämä seksuaalisuuden synti on olemassa jo ennen kuin sitä on tehty käytännössä. Jumalan sanan totuuden perusteella kaikki mikä liittyy homoseksuaalisuuteen (homoseksuaalinen identiteetti, seksuaalinen halu ja himo omaa sukupuolen edustajaa kohtaan, käytännössä seksin harjoittaminen oman sukupuolen edustajan kanssa) on syntiä, koska seksuaalisuuden synti on ja vaikuttaa jo sydämessä, ennen kuin mitään on tehty käytännössä.

Raamattu näyttää meille, että seksuaalisynnin takana on paljon syvempi asia kuin itse käytännön teko. Se mikä on sisällä sydämessä syntinä tulee ilmi käytännön tekona, mutta seksuaalisynnin kohdalla synti on jo synti ennen kuin sen tekee käytännössä.

Itse ajattelen niin, että kun yhteiskunta on nyt tänä aikana todella voimakkaasti hyväksynyt monessakin asiassa Jumalan tahdon vastaisia asioita, niin se voi saada aikaan sen, että jotkut Herran Jeesuksen opetuslapset tulevat siinä määrin vastaan, että he alkavat tietämättään tai ymmärtämättömyyttään hyväksymään Jumalan tahdon vastaisia asioita. Yksi tällainen asia se, että homous ei olisikaan syntiä, jos ei harjoita käytännössä homoutta. Tällainen ajattelumalli on kompromissin tekemistä synnin ja maailman kanssa. Raamatun opetuksen mukaan seksuaalialueen synnit ovat jo ajatuksen tasolla syntejä. Jos ihminen kokee, että hänen identiteettinsä on homoseksuaali, niin silloin hän on jo sisällä sydämessään hyväksynyt Jumalan tahdon vastaisen asian eli synnin.

Muistan ajan kuinka Herran Jeesuksen opetuslapsien keskuudessa on ymmärretty lähes poikkeuksetta, että homoseksuaalisuus kokonaisuudessaan on ymmärretty syntinä, mutta nyt uskovienkin keskuuteen on tullut käsitystä, että homoseksuaalisuus ei olisikaan kaikissa sen muodoissaan syntiä. Raamatun sanan profetoima luopumus uskovien keskuudessa lopunajassa vaikuttaa monella tavalla, josta eräs on tämä opetus ja ajatus ettei homoseksuaalisuus sen kaikissa muodoissaan olisikaan enää syntiä.

Jotkut uskovat ovat eksyneet uskomaan myös ettei homoseksuaalisuuden harjoittaminenkaan ole syntiä, koska he ajattelevat, että itse homoseksuaalisuus ei olisi syntiä. Tämäkin ulottuvuus on olemassa silloin kun hyväksyy synnin jollakin tavalla, niin synti ei enää olekaan vain jollakin hyväksyttävää, vaan synti tulee hyväksytyksi sen kaikissa muodoissaan. Tosin Päivi Räsäsen kohdalla ei tule käymään, niin että hän hyväksyessään homouden ilman käytännön tekoja hyväksyisi myös homouden käytännön harjoittamisen, mutta joidenkin kohdalla näin on käynyt ja voi tulla käymään myös joidenkin kohdalla.

Olemme nyt sellaisessa ajassa, jossa Herran Jeesuksen opetuslapset joutuvat ja saavat tehdä valintoja Jumalan tahdon ja jumalattoman synnin maailman välillä. Joudumme kohtaamaan monia asioita uskovina, joissa asiat tuodaan eteemme sellaisessa paketissa, että se näyttää kauniilta ja hyvältä ja siinä on hyviäkin asioita mukana, mutta siihen on myös integroitu synti mukaan, jolloin se koko asia onkin Jumalan tahdon vastaista.

Homoseksuaalinen ihminen on tietenkin arvokas lähimmäinen Jumalan luomana ihmisenä. Homoseksuaalinen ihminenkin on Jumalan luoma ihminen, mutta Jumala ei ole luonut ihmistä homoseksuaaliksi, sillä homoseksuaalisuus on synnin valinta, jonka ihminen tekee. Raamatun sanan opetuksen mukaan kaikki ihmiset ovat syntisiä ja kaikki ihmiset tarvitsevat pelastuksen synneistään Herran Jeesuksen veren ja sovitustyön kautta.

Aiheeseen liittyvä linkki:
www.kotipetripaavola.com/ sydamessaan huorin tekeva tekee syntia

 

Petri Paavola 3.4.2022

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769

areena.yle.fi/ 1-50950534

 

 

 

 

eXTReMe Tracker