Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Venäjän ja Ukrainan kriisi ja sotarikokset vuodesta 2014 eteenpäin

Venäjän ja Ukrainan välinen kriisi ja sotatilanne on todella huolestuttava ajatellen koko maailman tilannetta, sillä tämä kriisi voi loppua leviämättä muihin maihin, mutta sellainenkin mahdollisuus on olemassa, että se leviäisi muuallekin ja voisi jopa aiheuttaa kolmannen maailmansodan lyhyellä tai pitemmällä aikavälillä. Kun nyt elämme tätä vuotta 2022 ja huhtikuun loppupuolta, niin varsinkin länsimedia antaa tästä kriisistä tietyn tilannekuvan. Ymmärtääksemme sitä mistä Venäjän ja Ukrainan kriisissä ja sodassa on kyse, niin meidän on mentävä aina vuoteen 2013 asti.

Kirjoituksessani tuon esille niin Venäjän kuin Ukrainankin tekemiä sotarikoksia vuosilta 2014 ja 2015. Itse en hyväksy sotaa missään tilanteessa ja siksi tietenkin pidän vääränä ja tuomittavana Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Putin on sanonut, että Venäjän tavoite ei ole Ukrainan miehittäminen, vaan sen demilitarisointi ja natseista puhdistaminen. Putin on syyttänyt Ukrainaa venäläisvähemmistön kansanmurhasta sekä Ukrainan hallintoa natsismista. Ukrainan presidentti on sanonut Putinin väitteiden olevan valheellisia ja naurettavia. Kirjoituksessani tulen käymään läpi sitä, että onko Putinin puheissa mitään perää, kun hän syyttää Ukrainaa natsi ongelmasta.

Kirjoituksessani pyrin puolueettomasti tutkimaan ja tuomaan esille tietoja tästä tilanteesta. En ole poliittisesti sitoutunut mihinkään poliittiseen puolueeseen. En ole sitoutunut mihinkään sekulaariin aatteeseen tai ideologiaan. En kannata Venäjää, enkä kannata Natoa tai Amerikkaa. Olen sitoutunut uskomaan Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa, ja tämän asian takia minulla ei ole tässä asiassa etukäteen valittua puolta tai suosikkia ketä puoltaisin, vaan pyrin käymään tätä asiaa läpi puolueettomasti. Ja tietenkin Herraan Jeesukseen uskovana ihmisenä kannan rukouksin Ukrainan kärsivää kansaa.

Tuon esille jonkin verran Ukrainan harjoittamia sotajulmuuksia itäisessä Ukrainassa vuosilta 2014-2015, koska niistä ei niin paljon tiedetä, ei ainakaan enää tässä nykyisessä tilanteessa. Se mitä Ukrainassa tapahtui vuosina 2014-2015 auttaa meitä ymmärtämään Venäjän ja Ukrainan konfliktia ja sotaa.

Tuon myös esille Venäjän sotajulmuuksia ja kauheuksia. Se miksi kirjoituksessani on enemmän esillä Ukrainan sotajulmuudet kuin Venäjän johtuu siitä, että tästä sodasta on annettu yksipuolinen kuva ja nyt tällä hetkellä uutisoidaan vain Venäjän tekemistä kauhistuttavista sotajulmuuksista, vaikka Ukrainakin on syyllistynyt näihin kauhistuttaviin sotajulmuuksiin. En ole Venäjän puolella tässä asiassa ja tuomitsen niin Venäjän kuin Ukrainankin sotatoimet ja julmuudet.

Kirjoituksessani tuon esille vuosien 2014-2105 Ukrainassa tapahtuneita asioita, joista jotkut länsimedian valtamediankin edustajat ovat tähän aikaan kirjoittaneet rehellisesti siitä kuinka niin Ukrainan hallinto ja uusnatsit sekä itäisen Ukrainan venäläisvähemmistö on syyllistynyt julmuuksiin. Vuosina 2014-2015 media ei vielä tiennyt mitä tuleman pitää ja siksi siihen aikaan asioista kirjoitettiin ainakin joissakin länsimedioissa niin kuin asiat ovat ihan oikeasti tapahtuneet. Nyt vuosia myöhemmin asiasta uutisoidaan yksipuolisesti ja sillä tavalla, että konfliktin todellisia syyllisiä ei enää tuoda esille. Siksi on todella tärkeätä ymmärtää tämän konfliktin todellinen tausta.

Kun luet kirjoitustani eteenpäin, niin vaikka Ukraina puolustaakin omaa kansaansa Venäjän sotatoimia vastaan, niin samalla Ukraina on myös syyllistynyt sotajulmuuksiin oman maan kansalaisiaan kohtaan. Niin Ukraina kuin Venäjäkin harrastavat sotapropagandaa. Tämä tarkoittaa sitä, että molempien maiden media ja TV ei anna ihan oikeaa tilannekuvausta siitä mitä todella on tapahtunut. Esimerkiksi Ukrainan hallinto ei tiedota kansalaisilleen niistä sotarikoksista ja julmuuksista, joita uusnatsi joukot ovat tehneet itäisessä Ukrainassa. Sama se on Venäjän puolella, joka ei myöskään tiedota omille kansalaisille niistä sotarikoksista ja julmuuksista, joihin venäläiset sotilaat ovat syyllistyneet. Molemmilla puolilla on myös väärä tietoa ja valheellista propagandaa toinen toisiaan kohtaan.

Kirjoituksestani tulee todella pitkä, koska tämä asian ymmärtäminen ei avaudu ihan lyhyellä kirjoituksella. Tuon esille tässä kirjoituksessa sekä oman näkemykseni, että monien erilaisten tietolähteiden näkemyksiä (virallisia tietolähteitä). Tietenkään kirjoituksessani en kykene tuomaan kaikkia asioita esille liittyen tähän konfliktiin, mutta olen kerännyt tähän kirjoitukseeni sen verran tietoa, että siitä pystyy muodostamaan käsitystä tästä tilanteesta. Varoitus herkille ihmisille, kirjoitukseni sisältää kauheita julmuuksia mitä Ukrainassa on tehty molempien osapuolten kautta.

Tämä kirjoitus on lyhyempi versio pitemmästä kirjoituksesta, jossa on mukana jokaisen tietolähteen uutisartikkelin tekstiä. Pitempi kirjoitus löytyy sivultani:

kotipetripaavola.com/ venajan ja ukrainan kriisi ja sotarikokset vuodesta 2014 eteenpain

 

Sisällys:
Nykyisen kriisin taustaa
Ukrainan uusnatsi ongelma

Ukrainassa musertavat todisteet vankien kidutuksesta ja tappamisesta konfliktin keskellä
Ukrainan ohjaamattomat ohjukset tappavat siviileitä
Aidar uusnatsipataljoonan sotarikokset
Venäläisten sotarikoksia joukkohautoja
Joukkomurhia ja elinkauppaa Ukrainassa
Totuus joukkohaudoista
Venäjän ja Ukrainan sota raiskauksia molemmin puolin
Loppusanat

 

 

Nykyisen kriisin taustaa

World Beyond War sanoo olevansa maailmanlaajuinen väkivallaton liike sodan lopettamiseksi ja oikeudenmukaisen ja kestävän rauhan aikaansaamiseksi.

Ukrainan presidentti Viktor Janukovitsia vastaan puhkesi joukkomielenosoituksia 2013, kun hän ei ollut samaa mieltä maan parlamentin kanssa kauppasopimuksista. Kiovassa järjestettiin joukkomielenosoitus Maidanin itsenäisyyden aukiolla. Aluksi kokoontumiset olivat rauhanomaisia, mutta hyvin pian oikeistolaiset puolisotilaalliset järjestöt (joukossa myös paljon uusnatseja) ottivat haltuunsa nämä kokoontumiset. Tämä johti väkivaltaisuuksiin, jota Ukrainan uusnatsit johtivat, jonka seurauksena Janukovitsh pakeni tai lähti Ukrainasta. Janukovitshin tilalle tuli vt. presidentti Oleksandr Turtshynov, jonka jälkeen Poroshenkosta tuli presidentti, joka kannatti Yhdysvaltoja, EU:ta ja Natoa.

Tästä väkivallasta syntyi liike nimeltä Maidan, joka oli laiton, perustuslain vastainen ja väkivaltainen vallankaappaus, jota Yhdysvaltain hallitus sekä monet Euroopan Unionin maat tukivat. Uusnatsien paljolti aikaansaama väkivalta johti laittomaan vallankaappaukseen, jota USA ja moni Euroopan maa tuki, koska ne halusivat irrottaa Ukrainan läheisistä väleistä Venäjän kanssa. USA ja tietyt Euroopan maat halusivat tehdä Ukrainasta länsimaisen valtion. Jos Ukraina haluaisi itsenäisesti olla osa länsimaista yhteiskuntajärjestelmää, niin toki sillä on siihen oikeus.

Iso ongelma on tässä se, että Ukraina teki pesäeroa Venäjästä uusnatsien masinoiman väkivallan kautta pyrkiessään kokonaan osaksi länttä. Uusnatsien masinoima väkivalta Ukrainassa on tämän nykyisen Venäjän ja Ukrainan sodan eräs alkusyistä vuodesta 2014 aina tähän päivään asti. Toinen sodan syy on Ukrainan lähentyminen Natoa kohti. Minä en tietenkään itse hyväksy mitään syytä sodalle, koska en kannata sotaa missään tilanteessa. Venäjä on kokenut Naton laajentumisen ja laajentumispyrkimykset uhkaksi itselleen, joka on eräs syy miksi monet venäläiset ovat hyväksyneet Venäjän sodan Ukrainaa vastaan.

Yhdysvallat oli käyttänyt viisi miljardia dollaria, jonka avulla se puuttui Ukrainan sisäisiin asioihin pyrkien ohjaamaan Ukrainaa pois Venäjän yhteydestä ja vaikutuspiiristä ja valitsemaan liiton lännen kanssa.  Tunnettu uuden maailmanjärjestyksen puolesta puhuja George Soros on sanonut tukeneensa Ukrainaa vuodesta 1990 lähtien. Soroksen tavoite on integroida Ukraina Eurooppaan. Soros jopa myöntää sen, että hänen säätiöllään oli tärkeä rooli Euromaidan-protestien aikana, eli vuoden 2013 loppupuolella alkaneissa uusnatsien masinoimissa väkivaltaisissa joukkomielenosoituksissa.

Soros tavoittelee uutta maailmanjärjestystä, joka lopettaisi tämän nykyisen maailmanjärjestyksen. Voi olla jopa niin, että George Soros säätiöineen on myös saattanut tukea Ukrainan uusnatseja Venäjää vastaan, koska nykyinen Venäjä ei ole halukas länsimaiseen yhteiskuntajärjestelmään. Putinin Venäjä on tietynlainen este ja tulppa Soroksen pyrkimyksille, siksi hän on hyvinkin mahdollisesti rahoittanut uusnatsien venäläisvastaista toimintaa.

Ukrainan laiton ja väkivaltainen vallankaappaus ja sen seurauksena uusnatsien voimakas toiminta sekä heidän venäläisvihansa on ollut jakamassa Ukrainaa. Ukraina meni tämän vallankaappauksen seurauksena kahtia enemmän kuin koskaan sen itsenäisyyden aikana. Ukrainasta tuli maa, jossa osa on länsimyönteisiä ja toinen osa on Ukrainassa asuvia venäläisiä lähinnä Itä-Ukrainassa.

Uusi vallankaappaushallitus alkoi kieltämään neuvostoaikaisia symboleja korvaten ne natsien yhteistyökumppanien muistomerkeillä. Samanaikaisesti Maidanin mielenosoituksiin osallistuneiden uusnatsijärjestöjen jäsenmäärä ja aggressiivisuus kasvoivat.

Vallankaappauksen jälkeen uusnatsien lisääntyminen ja aggressiivisuus johti siihen, että Krimin asukkaat järjestivät kansanäänestyksen, missä enemmistö (yli 90 %) äänesti liittymisestä Venäjään. Tämän seurauksena Ukrainan Krimin niemimaa julistautui itsenäiseksi sen jälkeen, kun sen asukkaat äänestivät ylivoimaisesti Ukrainasta irtautumisesta ja Venäjään liittymisen puolesta. Yhdysvallat ja Euroopan Unioni asetti pakotteita joillekin jotka edistivät eripuraa aiheuttavaa kansanäänestystä.

Tuon tähän seuraavaksi esille kuvitteellisen tarinan, joka avaa sitä mitä Ukrainassa tapahtui. Jos Suomessa alkaisi vihamielisyys Ruotsia ja ruotsinkieltä (toivon mukaan koskaan ei alkaisi, tämä on vain kuvitelma, että voisimme hahmottaa Ukrainan tilannetta) kohtaan ja se eskaloituisi voimakkaasti Ahvenanmaata kohtaan. Jos tämän tilanteen seurauksena Ahvenanmaa ei haluaisi olla enää osa Suomea, vaan Ruotsia, niin eikö ahvenanmaalaisilla saisi olla oikeus päättää sen mihin maahan he haluavat kuulua? Suomalaisina täällä mantereella meillä voisi olla erilainen näkemys kun ahvenanmaalaisilla, mutta siitä huolimatta ahvenanmaalaiset varmasti tekisivät oman päätöksensä tilanteessa, jossa he olisivat suuren uhkan ja väkivallan kohteena.

Ukrainan Krimin niemimaan alueen venäläiset asukkaat näkivät ja kokivat suurta uhkaa paljolti uusnatsien toimesta. Tämän syyn tähden he halusivat olla osa Venäjää. Jos Ukrainassa ei olisi uusnatsi ongelmaa, eikä Krimillä asuvia venäläisiä kohtaan olisi uhkaa uusnatsien taholta, niin sellaista konfliktia ja sotaa kuin mikä nyt on ei olisi tapahtunut. Uusnatsi uhka johti siihen, että Donbassin alueella paikallisia julistautui itsenäiseksi. Tämä sai aikaan Ukrainan voimakkaan vastarinnan ja taistelut, jotka ovat vaatineet yli 10 000 ihmisen hengen.

Odessa on historiallisesti venäläistaustainen kaupunki, missä vaadittiin liittojärjestelmää, jossa keskushallinto ei nimittäisi kuvernöörejä, vaan heidät valittaisiin paikallisesti, jolloin nämä kuvernöörit ajaisivat paikallisten asukkaiden etuja. Toukokuussa 2. päivä. 2014 fasistit teurastivat ja tappoivat kymmeniä Odessan asukkaita, jotka halusivat paikallisia kuvernöörejä johtamaan Odessaa. Uusnatsien veritekojen kautta ukrainalaisten maanmiesten veri punasi Ukrainan maaperää.

Länsimedia on luonut Venäjästä ison pahan pojan, eikä Venäjä tietenkään ole mikään puhdas pulmunen. Länsi ja Amerikka on ummistanut silmänsä Ukrainan todelliselle ongelmalle, joka on natsi ongelma. Ukrainan kansa ei ole natsikansaa, mutta Ukrainan maan sisällä on voimakas uusnatsiliike, jota Ukrainan hallinto ei ole halunnut laittaa ruotuun, eikä liioin USA ole siihen halunnut puuttua, niin kuin olisi pitänyt. Länsimielistä Ukrainan hallintoa, Ukrainan uusnatseja sekä Yhdysvaltoja yhdistää yksi ja sama tekijä: ne kokevat Venäjän uhkaksi itselleen, tämän takia uusnatsit ja heidän voimakas venäläisvihansa saa "kukkia" Ukrainan maaperällä.

Kun Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991, niin samalla lakkautettiin Varsovan liitto. Yhdysvaltojen johtama Nato alkoi värväämään entisiä neuvostotasavaltoja Naton jäseniksi, jonka päävihollinen oli Neuvostoliitto ja nykyinen Venäjä. Ukrainalla ja Venäjällä on yhteistä rajaa n. 2000 kilometriä. Yhdysvallat ja muut länsimaat ovat kouluttaneet Ukrainan sotilaita, auttavat tukikohtien rakentamisessa ja järjestävät säännöllisesti massiivisia maa-, meri- ja ilmasotaharjoituksia Ukrainan kanssa. Kysymys kuuluu ketä vastaan he harjoittelevat? Venäjää vastaan. Jos Kanada tai Meksiko harjoittelisi Venäjän armeijan kanssa USA:n rajan tuntumassa, niin voit vain arvata millainen mekkala siitä syntyisi, eikä USA sellaista hyväksyisi. Venäjäkään ei hyväksy sitä, että sen rajan tuntumassa järjestetään sotaharjoituksia, ja kaikki tietävät ketä vastaan siellä harjoitellaan. Jos Nato ei laajentuisi Venäjän rajoille, niin silloin Venäjä ei voisi millään tavalla oikeuttaa kansalaisilleen sotatoimia naapurimaitansa kohtaan. Naton laajentuminen on myös eräs syy Ukrainan ja Venäjän konfliktiin ja sotaan.

Ukrainan uusnatsi ongelma

Reutersin uutisartikkeli Ukrainan uusnatsi ongelmasta on kirjoitettu vuonna 2018, eli noin kolme vuotta ennen tätä nykyistä tilannetta. Muutama vuosi sitten ainakin Suomen ulkopuolella länsimedia uskalsi kirjoittaa Ukrainan todellisesta uusnatsi ongelmasta, joka on yhtä todellinen vielä tänäkin päivänä. Paljon on ehtinyt tapahtua vain kolmessa vuodessa, kun täällä länsimaissa monet eivät edes tiedä, että Ukrainan uusnatsi ongelma on siellä todella iso ongelma, yhä vielä tänä päivänä.

Azov on natsirykmentti, jonka tunnuksena on natsitunnukset susienkeli ja musta aurinko. Azovin natsirykmentti on avoimesti natsimyönteinen, joka harjoittaa natsi-ideologiaa. Ukrainan hallinto on hyväksynyt Azovin natsirykmentin osaksi Ukrainan virallista armeijaa. Miksi Ukrainan hallinto on antanut uusnatseille virallisen aseman armeijassaan? Koska uusnatsit vihaavat Venäjää ja Ukrainan hallinto on vahvasti länsimielinen ja Venäjän vastainen.

Ukrainan hallinto ei ole puhdistanut Azovin rykmenttiä natsismin kannattamisesta, joka tarkoittaa sitä, että Ukrainan hallinto hyväksyy natsit ja natsismin osaksi omaa virallista järjestelmää armeijassaan, koska Ukrainan hallinto hyötyy Azovin natsipataljoonan Venäjän vihasta sekä heidän eliittisotureistaan, jotka ovat rohkeita ja taitavia taistelemaan ja siten ylläpitävät ja vahvistavat Ukrainan länsimyönteistä kansallistunnetta. Olen huomannut, että tätä asia ei moni ymmärrä tai halua ymmärtää täällä länsimaissa kuten Suomessa. Tässä asiassa ihmisiä on manipuloitu todella voimakkaasti, niin etteivät he enää näe ja ymmärrä sitä millaisia ihmiskuntaa uhkaavia tekijöitä Ukrainassa on. Putin ja Venäjä moukaroivat Ukrainaa ja tappavat viattomia siviilejä, joka on tietenkin kauhistus, ja väärin sekä tuomittavaa. Ukrainan sisällä piilee yhtä suuri uhka uusnatsismin muodossa kuin mitä Venäjä on käydessään sotaa Ukrainaa vastaan. Voi olla jopa niin, että uusnatsien julmuus voi olla vieläkin kauheampaa mitä Venäjän armeija on tehnyt.

Ukrainan ja Venäjän konfliktin aikana julkinen vihapuhe on lisääntynyt Ukrainassa, jossa esim. Azovin jäsenet sekä muut uusnatsit ovat kohdistaneet väkivaltaa sodan vastustajia, seksuaalivähemmistöjä, tiedotusvälineiden edustajia, ulkomaalaisten opiskelijoiden (näiden joukossa on ollut juutalaisia) vastaan ja he ovat hyökkänneet romanien kimppuun. Esimerkiksi uusnatsijärjestö C14 toteutti sodanvastaisen aktivistin Stas Serhiyenkon lähes kuolemaan johtaneen puukotuksen.

Samaan aikaan kun Ukrainalla ja Venäjällä on ollut keskenään konflikti ja Ukrainassa on osittain sekasortoinen tilanne ainakin Itä-Ukrainassa, niin uusnatsit käyttävät väkivaltaa Ukrainan maan sisällä monia erilaisia ihmisryhmiä vastaan. Länsimedia ei juurikaan raportoi tästä. Länsimedia raportoi vain Venäjän tekemistä sotilaallisista iskuista. Itse en tietenkään hyväksy Venäjän sotilaallisia iskuja Ukrainan maaperällä enkä siviileihin kohdistuvia iskuja. Samaan hengenvetoon länsimedian tulisi paljastaa ja tuomita Ukrainan uusnatsien veriteot ja väkivallan käyttäminen omia kansalaisiaan ja muitakin kohtaan. Tästä et juurikaan kuule länsimediasta, vaikka se on ikävää ja kauhistuttavaa todellisuutta ainakin Itä-Ukrainassa. Länsimaat ovat tehneet Putinin Venäjästä niin suuren pahantekijän, että sen kautta se ummistaa silmänsä sille pahuudelle mitä uusnatsit tekevät Ukrainassa.

Jos on kaksi pahaa, josta tuomitset vain toisen, niin silloin olet tekopyhä sekä puolueellinen ja pahuuden puolella. Jos tiedät kahden pahan olemassaolon, mutta tuomitset vain toisen pahan, niin silloin olet sen toisen pahantekijän puolella. On tekopyhää tuomita pahuus ja samaan aikaan hyväksyä toisen tekemä pahuus. Venäjä ei tietenkään näe itseään pahana, vaan Ukrainan venäläisväestön pelastajana ja auttajana. Huolimatta siitä, että Venäjän armeija on tappanut siviileitä, joka on väärin ja tuomittavaa, niin Venäjän armeija on pyrkinyt myös samalla olemaan pelastus ja apu Ukrainan venäläisväestölle, jota uusnatsit vihaavat. En hyväksy, enkä kannata sotaa millään verukkeella. Toin vain esille sen miten Putinin Venäjä ajattelee koskien Ukrainan venäläisväestöä.

Ukrainassa musertavat todisteet vankien kidutuksesta ja tappamisesta konfliktin keskellä

Amnesty International julkaisi vuonna 2015 puolueettoman artikkelin sekä Venäjän että Ukrainan sotarikoksista. Nyt tänä vuonna 2022 Amnesty International ei enää julkaise kuin yksipuolisia uutisia Venäjän ja Ukrainan sodasta. Amnesty Internationalin mukaan niin Venäjä kuin Ukraina ovat syyllistyneet sotarikoksiin ennen vuotta 2022, mutta nyt jostakin syystä Ukraina olisi lopettanut sotarikoksien tekemisen ja Venäjä tekee niitä nyt yksinään. Venäjän sotilaallisissa iskuissa on kuollut Ukrainan siviileitä ja sodan raakuus ja hirvittävät veriteot ovat aiheuttaneet monia viattomien siviilien kuolemia ja kärsimystä. Tämä on ikävää todellisuutta Ukrainassa.

Itse en henkilökohtaisesti usko, että Ukraina olisi lopettanut sotarikoksien tekemisen, niitä ei vain enää uutisoida, koska koko maailma on nyt Putinin Venäjää vastaan, siksi media kertoo vain siitä mitä Venäjä tekee. Ukrainassa tapahtuu pahoja ja kauheita asioita, joka on ikävä ja kauhistuttava fakta. Sodassa on aina ollut mukana propaganda, jossa sodassa oleva maa vähättelee omia tappioitaan sekä suurentelee vihollisen aiheuttamaa tuhoa. Niin Venäjä kuin Ukrainakin harrastavat sotapropagandaa siitäkin huolimatta, että Ukrainassa tapahtuu pahoja ja kauhistuttavia asioita. 

Vuonna 2015 Amnesty International raportoi kuinka Itä-Ukrainan konfliktissa niin Venäjän kuin Ukrainan puolella molemmat osapuolet ovat syyllistyneet julmiin sotarikoksiin, kuten kidutuksiin ja teloituksiin sekä sotavankien pahoinpitelyyn.

Raportin mukaan esimerkiksi Ukrainan kansallismieliset oikeistosektorin (uusnatsit) edustajat piti siviilivankeja panttivankeina, kidutti heitä raa'asti ja kiristi heiltä ja heidän perheiltään suuria rahasummia. Amnesty International oli varoittanut Ukrainaa näistä väitetyistä teoista, mutta Ukrainan viranomaiset eivät vastanneet näihin pyyntöihin (ei ollut ainakaan vastannut tämän artikkelin kirjoittamisen aikoihin).

Amnesty Internationalin raportin mukaan vuonna 2015 niin Venäjä kuin Ukraina oli pitänyt mielivaltaisesti siviilejä vangittuina, jotka eivät olleet syyllistyneet mihinkään rikokseen, vaan heillä oli ollut sympatioita vastapuolta kohtaan. Niin Venäjä kuin Ukrainakin pidätti ja pahoinpiteli näitä siviileitä.

Sodan julmuus ja raakuus tarttuu helposti sotilaan sydämeen ja vastapuolen ihmisistä, jopa siviileistä tulee kohde, johon kohdistetaan äärimmäistä julmuutta. Tulee se mieleeni, että kun ja jos Venäjä hyökkäisi Suomeen, niin en tietenkään hyväksyisi tätä hyökkäystä, mutta en kuitenkaan tue ja kannata sotaa, koska se lisää kärsimystä ja kuolemaa. Vaikka pidän sotatoimia kaikissa tilanteissa tuomittavina, ja koska en itse hyväksy sotaa missään tilanteessa, niin sodan raakuus ja julmuus johtaisi siihen, että minun kaltaisiani alettaisiin täällä Suomessa suomalaisten toimesta vainoamaan ja voitaisiin jopa kohdella yhtä julmasti kuin Venäjä ja Ukraina ovat kohdelleet siviiliväestöä.

Ukrainan ohjaamattomat ohjukset tappavat siviileitä

Human Right Watch (ihmisoikeus vahti) tutkii ja raportoi väärinkäytöksistä, joita tapahtuu kaikkialla maailmassa. Human Right Watchissa on noin 450 ihmistä yli 70 eri kansallisuudesta, jotka ovat valtio-asiantuntijoita, lakimiehiä, toimittajia ja muita, jotka työskentelevät suojellakseen kaikkein vaarallisimmassa asemassa olevia ihmisiä, haavoittuvista vähemmistöistä ja siviileistä sodan aikana pakolaisiin ja hädänalaisiin lapsiin. Human Right Watchin artikkeli kertoo siitä kuinka 12-21 heinäkuuta välisenä aikana Ukrainan hallituksen joukot ja kansalliskaartilaiset ovat tappaneet ainakin 16 siviiliä ja haavoittaneet monia ihmisiä Donetskin kaupungissa ja sen esikaupunki alueilla.

Donetsk on kaupunki itäisessä Ukrainassa, jonka väestö koostuu pääosin ukrainalaisista, joiden äidinkieli on venäjäkieli ja he ovat etniseltä taustaltaan venäläisiä. Ukrainan armeija ja uusnatsi joukot ovat tappaneet ohjaamattomilla ohjuksilla oman maan asukkaitaan, joiden etninen tausta on venäläisyydessä. Samoin Ukrainan armeija ja uusnatsit ovat tuhonneet oman maansa kaupunkia ohjaamattomilla ohjuksilla. Ohjaamattomien ohjusten ampuminen asutuille alueille, missä asuu siviilejä on sotarikos. Uusnatsien alulle laittama Maidanin mielenosoitukset ovat johtaneet ei vain Venäjän ja Ukrainan sotaan, vaan sisällissodan kaltaiseen tilaan Ukrainassa.

Ukrainan hallitus ja kansalliskaarti (koostuu myös uusnatseista) kiistävät etteivät he ole käyttäneet Grad-ohjuksia Donetskissa. Paikan päällä tehty tarkka tutkimus todistaa sen, että Grad-ohjus iskut tulivat Ukrainan armeijan ja kansalliskaartilaisten (Kiovan länsi myönteistä hallitusta tukevia aseellisia ryhmiä) joukkojen suunnalta. Kun ihmisen valtaa julma sodanhenki, murhan- ja tappamisenhenki, niin ihminen alkaa valehtelemaan ja vähättelemään veritekojaan.

Toki sekin on tuotava esille, että myös Venäjän on väitetty ampuneen näitä Grad-ohjuksia. Se on myös totta, että Venäjä on ampunut ohjuksia Ukrainan siviileitä kohtaan. Tässä suhteessa kumpikaan ei ole toinen toisiaan parempia, vaan Venäjän johto ja Ukrainan johto ovat yhtä syyllisiä pahoihin tekoihin.

Aidar uusnatsipataljoonan sotarikokset

Ultranationalistiset ja avoimesti uusnatsistiset puolisotilaalliset ryhmät saivat vapaat kädet toimia Ukrainassa sen jälkeen, kun Maidan-vallankaappaus tapahtui helmikuussa 2014. Uusnatsistinen Aidar-pataljoona johti laittomasti toimivaa ja salaista vankilaa Luganskin alueella Polovinkinon kylässä.

Amnesty International raportoi vuonna 2014 ukrainalaisen Aidar-pataljoonan tekemistä sotajulmuuksista. Aidar pataljoona on uusnatsipataljoona. Amnesty Internationalin raportin mukaan Aidar pataljoona on löyhästi liitetty Ukrainan turvallisuusrakenteisiin ja heitä syytetään Luganskin alueella tehdyistä sieppauksista, laittomista pidätyksistä, pahoinpitelyistä, varkauksista, kiristyksistä ja mahdollisista teloituksista.

Se mikä on todella hälyttävän huolestuttavaa on se kuinka Aidar-pataljoona on toiminut Ukrainan turvallisuusjoukkojen päämajan yhteydessä, mutta käytännössä Aidar-pataljoonan jäsenet toimivat ilman minkäänlaista valvontaa, ja paikallinen poliisikin oli joko haluton tai kykenemätön puuttumaan Aidar-pataljoonan väärinkäytökseen ja julmuuteen. Vuonna 2014, eli ei kovin kauaa aikaa sitten Ukrainan hallinto ummisti silmänsä siltä kun Aidar-pataljoona teki hirvittäviä julmuuksia omille maanmiehilleen, jolla oli etnisenä taustana venäläisyys. Käytännössä Ukrainan hallinto hyväksyi natsipataljoonan julmuudet ja sotarikokset omia kansalaisiaan kohtaan.

Aidar on vain yksi monista vapaaehtoispataljoonista, jotka muodostettiin Ukrainassa Kiovan vallankaappauksen jälkeen vuonna 2014. Muita ovat kansainvälisesti tunnetut Azov, Dnipro-1, Dnipro-2, Donbass, Kryvbass, Kherson ja Oikean sektorin Ukrainan vapaaehtoisjoukot (DUK).

Monet ovat sanoneet, että Aidar on hyvä ja sitoutunut taistelujoukko, mutta todellisuudessa se on raakalaismainen rosvojoukko, joka kiduttaa ja tappaa oman maansa kansalaisia. Aidar-pataljoonan monet uhrit ja silminnäkijätodistajat eivät uskalla kertoa yksityiskohtia Aidar-pataljoonan julmuuksista, koska he pelkäävät Aidar-pataljoonan jäsenten kostotoimia.

Huolimatta uskottavista syytöksistä rikollisesta toiminnasta ja useista rikosjutuista Aidaria vastaan, jotka Ukrainan viranomaiset ovat avanneet jopa vallankaappauksen jälkeen, Ukrainan presidentin kanslia on myöntänyt Aidar-taistelijoille mitalit "rohkeudesta" sekä Bogdan Hmelnitskin ritarikunnan, joka on valtion palkinto "erityisistä ansioista valtion suvereniteetin ja alueellisen koskemattomuuden suojelemisessa sekä Ukrainan puolustuskyvyn ja turvallisuuden vahvistamisessa". On todella ikävää ja kauhistuttavan surullista, että Ukrainan hallinto on palkinnut Aidar-pataljoonan uusnatsi jäseniä, vaikka he ovat tehneet kauhistuttavia tekoja oman maansa kansalaisille.

Venäläisten sotarikoksia joukkohautoja

Euromaidanpress on ukrainalainen mediajulkaisu. Vaikka aina on olemassa tietty propagandan maku kun toisiaan vastaan taistelevat maat ja ryhmittyvät sotivat keskenään, niin siitä huolimatta tämä ukrainalaismedian tieto on otettava vastaan ja pidettävä sitä mahdollisena totuutena. Miksi näin? Siksi, koska tämä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ja sota on riistäytynyt täysin kontrollista, kun molemmat osapuolet ovat syyllistyneet hirvittäviin sotarikoksiin ja julmuuksiin. Jos olemme puolueettomia ja rehellisiä, niin emme voi ajatella, että Venäjä ei olisi syyllistynyt ollenkaan näihin julmuuksiin tai sotarikoksiin ja Ukraina olisi vain yksin niihin syyllinen. Samoin emme voi ajatella ja uskoa, että Ukraina ei olisi syyllistynyt ollenkaan näihin julmuuksiin tai sotarikoksiin ja Venäjä olisi vain yksin niihin syyllinen. Jos asetumme tässä sodassa jommankumman puolelle, niin emme ole enää puolueettomia ja rehellisiä itsellemme ja lähimmäisillemme.

Ukrainan vastavakoilun mukaan venäläismieliset terroristit ovat ottaneet käyttöönsä kostoviranomaiset, joka on vanginnut ihmisiä ilman syytteitä ja oikeudenkäyntejä, ja on kiduttanut heitä kellareissa ja teloittaen vankeja ampumalla ja tapetut ihmiset on haudattu joukkohautoihin. Nämä ovat kauhistuttavia ja tuomittavia tekoja.

Joukkomurhia ja elinkauppaa Ukrainassa

Vuonna 2014 venäläinen julkaisu Pravda kertoi kuinka Ukrainan joukkohaudoista löydetyiltä uhreilta puuttuivat sisäelimet. Raportin mukaan Ukrainan kansalliskaartin sotilaat olisivat surmanneet nämä joukkohaudasta löydetyt uhrit. Ukraina kiistää tämän. Kun on kyse sotaa käyvästä maasta kuten Venäjästä, niin aina on olemassa propagandan mahdollisuus, mutta Ukraina on tunnettu elinkaupoistaan, joten tämän uutisen todenperäisyyttä ei voida sulkea pois.

Totuus joukkohaudoista

Al Jazeera on qatarilainen kansainvälinen arabiankielinen radiokanava, jolla on myös media toimintaa muuallakin esim. Amerikassa englanninkielellä. Vuonna 2014 America Al Jazeera raportoi kuinka Ukrainasta on löydetty joukkohautoja. Amnesty Internationalin mukaan niin Venäjä kuin Ukraina ovat syyllistyneet laittomiin teloituksiin, joiden laajuutta on liioiteltu.

Artikkelin mukaan Venäjän median artikkelit joukkohaudoista olivat isosti liioiteltuja, joka on ihan totta. Sota-ajan propaganda liioittelee ja sitä tapahtuu molempien osapuolien taholta, niin Venäjän kuin Ukrainankin toimesta. Se on kuitenkin käynyt ilmi, että vuonna 2014 tällaisia "joukkohautoja" on löytynyt, mutta pienemmässä mittakaavassa. Tämä on järkyttävää olkoon ne haudat pieniä tai isoja.

Venäjän ja Ukrainan sota raiskauksia molemmin puolin

Newsweekin artikkeli vuodelta 2017 kertoo kuinka niin Venäjä kuin Ukraina on syyllisiä sota-ajan konfliktin raiskauksiin. Se mikä on todella huolestuttavaa on se, että vuonna 2017 kumpikaan maa ei ole juurikaan rangaissut sota-ajan raiskaajia. Raiskausten lisäksi niin Venäjä kuin Ukrainakin ovat syyllistyneet pakkoprostituutioon, seksiorjuuteen sekä silpomisiin.

Artikkeli tuo esille kauhistuttavia asioita siitä kuinka niin Venäjä ja Ukraina ovat syyllistyneet pidätyskeskuksissa vankien raiskaamiseen sekä he ovat antaneet sähköiskuja uhrien sukupuolielimiin. Tämä kertoo kauhistuttavan todellisuuden siitä mitä sota voi tehdä ja tekee sodan molemmille osapuolille.

Loppusanat

Mikä on kaiken tämän syy ja ydin, miksi Venäjä ja Ukraina ovat sodassa keskenään? Canadiandimension.com tuo esille vuoden 2015 artikkelissaan syitä, jotka ovat johtaneet Venäjän ja Ukrainan väliseen konfliktiin ja sotaan. En tuonut esille koko artikkelia ja artikkelissa kerrottiin myös Naton laajentumisen sekä Naton ja Ukrainan yhteisistä sotaharjoituksista ja kaikki ymmärtävät ketä vastaan he ovat käyneet näitä sotaharjoituksia ja tämä on eräs syy tälle konfliktille ja sodalle. Jos Kanadan tai Meksikon Yhdysvaltojen vastaiselle rajalle tulisi Venäjän armeijan joukkoja harjoittelemaan sodankäyntiä yhdessä Kanadan tai Meksikon kanssa, niin jokainen ymmärtää ketä vastaan siellä harjoitellaan ja mitä siitä seuraisi ja miten Yhdysvallat reagoisi siihen.

Canadadimension.com käy läpi Ukrainan vuoden 2014 vaaleja ja vallankaappaushallituksen toimia. Vuoden 2015 vaalien jälkeen uusnatsit säilyttivät asemansa Ukrainassa. Vuoden 2014 Ukrainan hallitus, joka oli fasistien innoittama ja heti valtaantulonsa jälkeisenä päivänä se ensimmäiseksi hyväksyi lakiesityksen, jolla kumottiin Ukrainan monikulttuurinen kielilaki. Lakiehdotus kielsi venäjän-, unkarin-, moldovian-, ja romaniankielen käyttämisen kaikissa virallisissa toimissa ja tehtävissä. Vuoden 2014 lakiehdotuksessa oli myös säännös, joka kielsi kaikki venäjänkieliset tiedotusvälineet Ukrainassa.

Ukrainassa säädettiin uusi laki, joka kumosi lain, missä kiellettiin fasismin rikosten kieltäminen tai anteeksipyytäminen. Nämä edellä olevat Ukrainassa tapahtuneet toimenpiteet loivat pohjaa sille, että Ukrainan uusnatsismin kannattajat Ukrainan hallinnon hiljaisen hyväksynnän kautta alkoivat valmistautumaan vainoamaan ja syrjimään itäisessä Ukrainassa asuvia etnisiä venäläisiä, jotka olivat Ukrainan kansalaisia.

Ukrainan Krimillä 16. maaliskuuta 2014 krimiläiset äänestivät Ukrainasta irtautumisen puolesta. Äänestyksen tuloksena 97 prosenttia krimiläisistä äänesti Ukrainasta irtautumisen puolesta. Äänestyksessä paikalla olleet yli sata kansainvälistä tarkkailijaa eivät raportoineet minkäänlaisista sääntöjenvastaisuuksista.

Heti helmikuussa 2014 tapahtuneen vallankaappauksen jälkeen uusi hallinto ei yrittänyt päästä sovintoon Itä-Ukrainan väestön kanssa, vaan uusi hallinto alkoi välittömästi erottamaan kaikkia paikallishallinnon virkamiehiä ja korvasi heidät Kiovan tai Länsi-Ukrainan virkamiehillä. Uusi hallinto myös pidätti paikallishallinnon virkamiehiä ja sulki heitä vankilaan. Ruutitynnyrin sytykkeet oli sytytetty, ja pian alkaisi Länsi-Ukrainan ja Itä-Ukrainan välinen aseellinen konflikti.

Näiden tapahtumien seurauksena Itä-Ukrainan kaupunkien Donetksin ja Luhanskin asukkaat alkoivat ottamaan asioita omiin käsiinsä. Itäukrainalaiset joissakin kaupungeissa erotti Kiovan nimittämiä virkamiehiä korvaten heidät omilla virkamiehillään. Itäisen Ukrainan asukkaat pyrkivät käymään keskustelua Kiovan kanssa, että saataisiin aikaan jonkinlainen hyvä ratkaisu tilanteeseen. Kiovan hallinto kieltäytyi näistä keskusteluista. Kiovan hallinto varmisti sen, että keskusteluja ei käytäisi ja he alkoivat kutsumaan Donetskin ja Luhanskin asukkaita "terroristeiksi", joiden kanssa ei voida käydä keskusteluja.

Huhtikuun 15. päivä 2014 Kiovan hallitus aloitti sotilaallisen hyökkäyksen Donetskin ja Luhanskin alueille itäisessä Ukrainassa, joiden asukkaista pääosa on etnisiä venäläisiä, mutta he myös ovat Ukrainan kansalaisia. Monet Ukrainan armeijan sotilaat kieltäytyivät ampumasta maanmiehiään. Amerikkalaisten tukema 2014 Ukrainan vallankaappaus sekä Ukrainan uuden hallinnon natsimielisyys sai aikaan sen, että Ukrainan hallinto alkoi syrjimään maansa venäläisvähemmistöä, joka eskaloitui siihen, että Ukrainan armeija teki sotilaallisen hyökkäyksen venäläisvähemmistöä kohtaan, jotka asuvat itäisessä Ukrainassa.

Koska sortotoimet venäläisvähemmistöä kohtaan kasvoivat hurjiin mittasuhteisiin, sotilasoperaatioon, niin sen seurauksena Donetsk ja Luhansk järjestivät alueillaan kansanäänestyksen Donetskin ja Luhanskin kansantasavallan itsehallinnosta. Ukrainan hallinto ilmoitti ettei se tunnusta kansanäänestyksen tuloksia. Valtamedialle ympäri maailmaa Donetsk ja Luhansk on esitetty kapinallisina "terroristeina", mutta todellisuudessa Ukrainan hallinnon sorto- ja sotatoimet saivat Donetskin ja Luhanskin nousemaan Ukrainan hallintoa vastaan. Jos missä päin tahansa olisi sellainen tilanne, että maan hallinto alkaa sortamaan sekä sotilaallisesti hyökkäisi oman maansa tietyn ryhmän ja alueen asukkaita vastaan, niin on selvää, että sorron ja hyökkäyksen kohteeksi joutuvat alkavat vastustamaan tällaista hirmuhallintoa.

Ukrainan sotilaalliset toimet itäisessä Ukrainassa johti massiiviseen sotilaalliseen hyökkäykseen Donetskin ja Luhanskin alueille. Ukrainan armeija syyllistyi sotarikoksiin tappaen tuhansia ihmisiä pommituksillaan, jotka aiheuttivat tuhoa ihmisten kodeissa, kouluissa, sairaaloissa, tehtaissa, vesi- ja sähkölaitoksissa.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Ukrainan-operaation johtavan tarkkailupäällikön sijainen Alexander Hug sanoi Reutersille antamassaan haastattelussa, että Ukrainan ja alueen venäläismielisten separatistien välistä horjuvaa tulitaukoa (Minskin sopimus) rikotaan säännöllisesti ja että molemmat osapuolet rikkovat tulitaukoa. Tässäkään asiassa ei ole vain yhtä syyllistä, sillä molemmat ovat rikkoneet tulitauko sopimusta.

Arseni Jatsenjuk toimi Ukrainan pääministerinä 27. helmikuuta 2014 - 14. huhtikuuta 2016 välisenä aikana. Jatsenjukin lähettämä surunvalittelu Luhanskissa surmansa saaneiden omaisille ja ystäville kertoo ikävällä tavalla sen kuinka siihen aikaan Ukrainan hallinto pääministeriä myöten oli hyvin epäinhimillinen, väärämielinen ja vihamielisyyksiä provosoiva Ukrainan venäjäläisvähemmistöä kohtaan.

Ukrainan suurlähetystön julkaisi USA:ssa 15. kesäkuuta klo 03.17 Jatsenjukin lausunnon, jossa sanottiin muun muassa näin: "He menettivät henkensä, koska he puolustivat miehiä ja naisia, lapsia ja vanhuksia, jotka joutuivat tilanteeseen kohdaten tappamisen uhkan hyökkääjien toimesta, joita nämä ali-ihmiset sponsoroivat. Ensiksi, muistamme sankareita tuhoamalla ne, jotka tappoivat heidät, ja sitten puhdistamme maamme pahasta".

Nature

Löysin netistä kuvankaappauksella otetun kuvan Ukrainan Amerikan suurlähetystön sivulta, jossa näkyy sana subhumans (ali-ihminen), joka on vaihdettu sanaan inhumans (epäinhimillinen). Tästäkin varmaan syntyy väittelyä puolin ja toisin. Oletetaan ettei Jatsenjuk olisi käyttänyt sanaa ali-ihminen, vaan sanaa epäinhimillinen ja vielä sen lisäksi viittasi pahalla ja pahuudella Ukrainan venäläisvähemmistöä, niin todellisen demokraattisen ja ihmisoikeuksia kunnioittavan maan pääministeri ei voisi käyttää tällaisia sanoja. Tällaisten sanojen käyttäminen ja osoittaminen maan vähemmistöryhmiä kohtaan on vihapuhetta ja provokaatio ja yllyke vihamielisiin toimiin vähemmistöjä kohtaan. Ikävä kyllä tämä oli Ukrainan vuoden 2014 hallinnon suhtautumistapa oman maansa venäläistä vähemmistöä kohtaan.

Se mikä tässä on todella ikävää, röyhkeätä ja kauhistuttavaa on se kuinka vuoden 2014 Ukrainan hallinto yritti saada Ukrainan venäjävähemmistön näyttämään syylliseltä Ukrainan konfliktiin, vaikka todellinen syy on Ukrainan vallankaappaushallituksen ja Ukrainan uusnatsien sortotoimenpiteet Ukrainan venäläisvähemmistöä kohtaan, joka eskaloitui väkivaltaisuuksiin ja sotatoimiin.

Laitoin sanat нелюди means Yahoo hakukoneeseen, joka antoi sanalle нелюди non-humans merkityksen, joka tarkoittaa ei-ihminen. Stopfake.org sivu myönsi, että sana нелюди voidaan kääntää saksaksi myös sanalla untermensch, joka tarkoittaa ali-ihmistä. Natsi-Saksa käytti juutalaisista sanaa untermensch siksi, että kun tietty ihmisryhmä demonisoidaan ja heitä ei pidetä enää ihmisinä, vaan ali-ihmisinä tai pahoina ihmisinä, niin silloin kansa voidaan manipuloida heitä vastaan, jolla pyritään "oikeuttamaan" heidän tuhoamisensa ja tappamisensa.

Ukrainan hallinto vuonna 2014 on toiminut samalla tavalla, sillä se alkoi kutsumaan Ukrainan venäläisvähemmistöä epäinhimillisiksi ja pahoiksi ihmisiksi. Näin kansa saatiin manipuloitua oman maan kansalaisia vastaan, joka on johtanut hirvittävään sisällissotaan Ukrainan sisällä, joka on laajentunut Venäjän ja Ukrainan väliseksi sodaksi.

Kirjoitan lopuksi lyhyesti nykyisestä tilanteesta. Ukrainan kansa ei ole natsikansaa ja Ukrainan kansa kärsii hirvittävistä sodan seurauksista Venäjän armeijan toimesta. Ukrainan nykyinen presidentti juutalainen Volodymyr Zelenski ei ole natsi, mutta hänen hallintonsa ei ole lakkauttanut uusnatsien toimintaa, vaan yhä tänä päivänä esimerkiksi Ukrainan armeijassa toimii natsipataljoonia esim. Azov natsipataljoona. Azov pataljoona on osa Ukrainan Armeijaa, joka tarkoittaa sitä, että Ukrainan hallinto on hyväksynyt uusnatsijärjestön osaksi maansa järjestelmää. En tiedä, että missään päin maailmaa minkään muun maan hallinto kuin Ukraina olisi hyväksynyt natsismia kannattavan järjestön olemaan osa maansa virallista järjestelmää.

Joulukuun 16, päivä 2020 YK äänesti natsismin, uusnatsismin, rotusyrjinnän ja muukalaisvihan kannattamisen ja hyväksymisen eliminoimista. YK esitti asian seuraavasti: Natsismin, uusnatsismin ja muiden sellaisten käytäntöjen ihannoinnin torjuminen, jotka edistävät rasismin, rotusyrjinnän, muukalaisvihan ja niihin liittyvän suvaitsemattomuuden nykymuotojen lietsomista : yleiskokouksen päätöslauselma / yleiskokouksen hyväksymä. AgendaA/75/251 70a Rasismin, rotusyrjinnän, muukalaisvihan ja niihin liittyvän suvaitsemattomuuden poistaminen.

Äänestykseen osallistui 193 maata. 130 maata äänesti kyllä. Kaksi maata äänesti ei. 51 maata äänesti tyhjää. 10 maata ei äänestänyt ollenkaan. Ukraina ja Yhdysvallat äänestivät ei. Ei ääni tarkoitti, että äänestävä maa ei halunnut poistaa natsismin, uusnatsismin, rotusyrjinnän ja muukalaisvihan ihannoinnin poistamista, joka tarkoittaa sitä, että Ukraina ja Yhdysvallat kannattavat ja hyväksyvät natsismia, uusnatsismia, rotusyrjintää ja muukalaisvihaa.

Uskon, että normaalitilanteessa niin Ukraina kuin Yhdysvallat vastustaisivat natsismia, uusnatsismia, rotusyrjintää ja muukalaisvihaa. Yhdysvallat on kouluttanut Ukrainan sotilaita taistelemaan Venäjää vastaan ja tukee Ukrainaa, jonka syyn takia se tässä sotatilanteessa äänesti ei. Ukraina äänesti siksi ei, koska se haluaa jatkaa maassaan venäläisvähemmistön sortamista sekä hyväksyy natsismin maassaan, koska uusnatsit vihaavat venäläisiä ja siten uusnatsit antavat voimakkaan lisäpanoksen taistelussa Venäjää ja Ukrainan venäjävähemmistöä vastaan.

En millään tavalla hyväksy ja tue Venäjän sotatoimia Ukrainaa vastaan, vaan pidän niitä tuomittavina ja väärinä, missä Venäjän armeija on tappanut Ukrainan siviilejä. Olen pyrkinyt kirjoittamaan tästä Ukrainan tilanteesta puolueettomasti ja sydämessäni en hyväksy minkäänlaisia sota- ja sortotoimia ketään kohtaan.

Kun katson tätä nykyistä tilannetta Suomen näkökannalta ja sitä jos Suomen ja Venäjän välille syttyisi sota, niin sellaisia merkkejä on ilmassa, että täällä Suomessakin voisi syntyä voimakasta hajaannusta ihmisten välille. Ei Naton kannattavien ja Natoa kannattavien välillä voi tapahtua verisiä yhteenottoja Suomen maaperällä. En nyt sano, että tällaista varmasti tulee tapahtumaan, mutta kun katsoo suomalaisten mielipiteitä esim. sosiaalisesta mediasta, niin tällainen vastakkainasettelu voisi vaikka tapahtua, mutta tietenkin toivon ettei sellaista tulisi tapahtumaan, että Suomen kansa jakautuisi verisesti kahtia. Olen rauhan mies ja aina rauhan puolella sotaa vastaan.

 


 

Petri Paavola 26.4.2022

Lähteet:
worldbeyondwar.org/ background to the present russia ukraine crisis
cbsnews.com/ news/ official results 97 of crimea voters back joining russia
reuters.com/ article/ us cohen ukraine commentary
amnesty.org/ en/latest/ news/2015/05/ ukraine new evidence prisoners tortured and killed amid conflict
hrw.org/news/2014/07/24/ ukraine unguided rockets killing civilians
amnesty.org/en/ wp content/ uploads/ 2021/06/eur500402014en
dailytelegraph.co.nz/ former inmates of neo nazi militia run prison in ukraine chilling testimony on torture abuse

euromaidanpress.com/ security service of ukraine compile concentration camps and mass graves in the donbas
english.pravda.ru/ hotspots/ 128612 ukraine organ trafficking
america.aljazeera.com/ articles/ 2014/10/20/ ukraine war crimes
newsweek.com/ 2017/12/08/ ukraine war rape sexual violence
canadiandimension.com/ articles/view/ the ukraine crisis why and how it has come to this
yatsenyuk.org.ua/ ua/news/ open/1010
reuters.com/article/ us ukraine crisis osce/ osce sees increase in ceasefire violations in east ukraine
stopfake.org/en/ fake ukrainian prime minister called luhansk and donetsk people untermensch
usa.mfa.gov.ua/en/news/
digitallibrary.un.org/record/3894841?ln=en

 

 

 

 

eXTReMe Tracker