Etusivulle

Raamatunopetuksia

 

Jeesuksen parantava kosketus

 

 

Ja he tulivat Beetsaidaan. Ja hänen tykönsä tuotiin sokea, ja he pyysivät, että hän koskisi häneen. Niin hän tarttui sokean käteen, talutti hänet kylän ulkopuolelle, sylki hänen silmiinsä ja pani kätensä hänen päälleen ja kysyi häneltä: "Näetkö mitään?" Tämä katsahti ylös ja sanoi: "Näen ihmiset, sillä minä erotan käveleviä, ne ovat puiden näköisiä". Sitten hän taas pani kätensä hänen silmilleen; ja nyt mies näki tarkkaan ja oli parantunut ja näki kaikki aivan selvästi. Mark 8:22-25

 

 

Järjetön tulkinta ja opetus

 

 

Tämän päivän kristillisyydessä on yleistyneet todella oudot ja epäterveet ilmiöt varsinkin hyvin erikoiset ja erilaiset hengen ilmenemismuodot. Tänä päivänä opetetaan mm. Jumalan Hengen toimintana, jotta Jumalan Hengen vaikutuksesta uskova alkaa päästelemään erilaisia eläimen ääniä, jotka ovat osoituksena ”Pyhän Hengen voitelusta”. Kaikennäköisiä outoja ilmiöitä pidetään Jumalan Hengen työnä. Ns. Toronton uudistuksessa nämä eläin äänet menivät täysin läpi uskovien keskuudessa, joita pidettiin Pyhän Hengen aikaansaannoksena. Mitä Raamattu tähän sanoo?

 

Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa, sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa, koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet  ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.  Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa,  nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.  Room 1:18-25

 

Raamattu opettaa Jumalan Hengen tekevän uskovasta ihmisestä Jumalan kuvan kaltaisen; 1 Moos 1:26,  Moos 5:1, 2 Kor 3:18. Pyhä Henki ei koskaan vaikuta uskovassa eläinäänien muodostumista eikä koskaan vaikuta minkäänlaista eläimen kaltaista toimintaa. Sensijaan Raamattu opettaa valheen muuttavan Jumalan kirkkauden eläimen kuvan kaltaisuuteen. Jeesus sanoi, että jos emme tunne kirjoituksia ja Jumalan voimaa niin me eksymme, Matt 22:29.

 

Kaikenlaiset eläinäänet sekä eläinilmiöt ovat siis valhehenkien aikaansaannosta, joilla ei ole mitään tekemistä Pyhän Hengen kanssa. On siis erittäin tärkeätä tutkia sekä ymmärtää mitä Raamattu todella sanoo, sillä Raamattu puhuu myös eksyttäjistä, jotka yrittävät eksyttää ihmisiä pois Jumalan sanan totuudesta.

 

 

Silmille sylkeminen

 

 

Muutaman kerran Raamatussa esiintyy sellainen ilmiö, jossa Jeesus laittaa sylkeä ihmisen sairaan kohdan päälle. Näitä Raamatun kohtia sitten monet ”puoskarit” opettavat väärin. He perustelevat kummalliset ja oudot oppinsa usein sillä, että sylkihän Jeesuskin ihmisten päälle, joten me voimme sillä perusteella tehdä mitä ihmeellisimpiä sekä oudoimpia temppuja.

 

Miksi Jeesus laittoi sylkeä sairasten ihmisten päälle? Oikeutettu kysymys, johon kuuluu saada vastaus.

 

Sylki sisältää parantavia aineita ja Jeesuksen aikaiset lääkintätaidon harjoittajat käyttivät sylkeä parantamisessa, he laittoivat sylkeä sairaan kohdan päälle. Tästä syystä johtui myös Jeesuksen toiminta, miksi Hän käytti sylkeä sairasten kohdalla. Tämä syljen käyttäminen sairasten kohdalla ei siis ollut järjetön teko, vaan sen aikaisten lääkärien lääketieteellinen toimenpide.

 

Kaksi parantumista

 

Tämä sokean miehen tapaus, jossa Jeesus sylki sokean miehen silmille on puhutellut minua kovasti. Olen kysellyt  Jumalalta, mikä on näiden asioiden tarkoitus. Uskon saaneeni Jumalalta vastauksen siihen mikä oli tämän Markuksen evankeliumin kohdan opetus ja tarkoitus. Sinä voit nyt koetella olenko ymmärtänyt Jumalan puheen oikein.

 

Syljen laittaminen sairaan kohdan päälle oli siis Jeesuksen aikaisten parantajien yleinen lääketieteellinen toimenpide. Jeesus ei halveksinut aikansa lääkäreitä, vaan antoi sille oman arvostuksensa. Toisin sanoen Jeesuksen teko eli syljen käyttäminen oli osoitus siitä, että ihmislääketiede kykenee ja pystyy auttamaan ja parantamaan ihmistä. Mutta ihmisapu on varsin rajallinen, sillä ensimmäinen kosketus inhimillisellä ihmisavulla (syljen avulla) sai aikaan hyvin utuisen ja epätarkan näkökyvyn. Sokea mies erotti ihmiset kuin ne olisivat olleet ikään kuin puiden muotoisia. Ihminen voi ja kykenee auttamaan toista ihmistä, mutta kuitenkin hyvin rajallisesti. Se oli tämän tapahtuman opetuksen yksi puoli.

 

Mutta, sitten Jeesus koskettaa toistamiseen sokea miestä, jonka näkökyky oli hieman palautunut. Jeesus koskettaa uudestaan miestä silmiin, ilman syljen laittamista. Nyt tapahtui Jumalallinen kosketus, jonka seurauksena mies näki kaikki tarkkaan ja aivan selvästi. Raamattu myös kertoo. että tämän toisen kosketuksen jälkeen vasta mies parani, sillä hänen näkökykynsä palautui silloin vasta normaaliksi. Jumala parantaa täydellisesti mutta, myös ihmiskonstein voi parantumista tapahtua, joka on kuitenkin osittaista.

 

Rukoillaan Jeesuksen opetuslapsina, että Jeesuksen parantava voima saavuttaisi mahdollisimman monta ihmistä, jotka kärsivät mitä erilaisimmista tuskallisista sairauksista. Sielun pelastus on evankeliumin ykkösasia, mutta sairaitten parantuminen kuuluu myös yhtenä osana evankeliumiin. Joten, rukoillaan Jeesuksen terveeksi tekevää voimaa ja voitelua, jotta sairaat tulevat Jeesuksen Kristuksen nimessä terveiksi.

 

 

Petri Paavola

                                  

 

 

 

 

 

 

 

 eXTReMe Tracker