Etusivulle
Raamatunopetuksia


Millainen ihminen on?

 

Ihminen toivoo olevansa, kaunis, rohkea, rikas, hyvä ja hyväksytty. Mutta millainen ihminen on oikeastaan? Joku ajattelee, ettei kukaan hyväksy häntä eikä pidä hänestä. Usein me ihmiset ajattelemme sitä, että mitä muut mahtavat ajatella minusta. Usein meillä ihmisillä on huolia oman ulkonäkömme suhteen. Joku inhoaa omaa ulkonäköään. Joku toinen on taas tyytyväinen itseensä. Joku arvostelee itseään siitä ettei häneltä suju eikä onnistu mikään. Usein me ihmiset kadehdimme jotakin toista ihmistä ja haluaisimme olla niin kuin hän. On niitäkin ihmisiä, jotka ajattelevat olevansa kaikkein parhaimpia.

Jumalan näkökulma

Sinä saat olla sellainen kuin olet, sillä Jumala rakastaa sinua, siksi Jeesus kuoli puolestasi Golgatan keskimmäisellä ristillä. Miksi Jeesus on kuollut sinun puolestasi? Raamattu vastaa sinulle: Jumalan vanhurskaus (oikeamielisyys), joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta. Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Jeesuksessa Kristuksessa.

Koska olemme kaikki syntisiä niin siksi Jumala haluaa pelastaa meidät. Onhan synti sellainen, joka tuhoaa ja kadottaa ihmisen ikuisesti. Jeesus hyväksyy sinut sellaisena kuin olet, mutta Jeesus rakastaa sinua niin paljon, että haluaa muuttaa sinut Hänen kuvansa kaltaisuuteen. Tämä onkin suurta  Jumalan Rakkautta ihmistä kohtaan, että se synti joka haluaa hallita meitä ja tuhota meidät, niin sen Jumala haluaa poistaa meidän elämästämme. Tämä muutosprosessi, jossa ihminen saa hylätä syntinsä ja vastaanottaa Jumalan vanhurskauden on kaikkein parasta mitä ihmiselle voi tapahtua.  Tätä kutsutaan parannuksen teoksi, kun ihminen hylkää syntinsä ja vastaanottaa Jeesuksen elämäänsä. Tätä kutsutaan myös nimellä uskoontulo.  Kun olet tehnyt sitten elämäsi parhaan päätöksen ja valinnan niin Jumala antaa sinulle voiman ja oikeuden olla Hänen lapsensa. Saat Pyhän Hengen, joka auttaa sinua eteenpäin uskon tiellä, Hän johdattaa sinut uskovien yhteyteen eli turvalliseen ja terveeseen seurakunta yhteyteen. Pyhä Henki myös johdattaa sinut tutkimaan Raamattua, koska Jumala muuttaa sinut mielesi uudistumisen kautta, joka tapahtuu Raamatun tutkimisen kautta. Sieltä löydät mikä on hyvää ja otollista Jumalalle, Room 12:1-3.  Ja ennen kaikkea Pyhä Henki johdattaa sinut Jeesuksen yhteyteen ja kirkastaa ja sinulle Jeesuksen persoonaa ja sitä rakkautta, joka hänellä on sinua kohtaan.

Mitä yhteys Herran kanssa on?

Jumala haluaa, että sinä vaellat Jumalan lapsena rakkaudessa ja totuudessa, 3 Joh jae 4.

Jumala korjaa minä kuvasi oikeaksi

Sinä saat kiittää Jumalaa kaikesta myös siitä, että Hän on luonut sinut. Olethan ainutlaatuinen ihminen täällä maan päällä. Kukaan ei ole niin kuin sinä, eikä kukaan voi koskaan korvata sinua. Jos olet ottanut Jeesuksen vastaan elämässäsi niin olet uudestisyntynyt ja koska olet syntynyt Jumalan lapseksi niin sinulle on varattuna myös oma tehtävä Jumalan suunnitelmissa. Kukaan toinen ei voi elää sitä henkilökohtaista suunnitelmaa sinun sijastasi, jonka Jumala on suunnitellut sinulle, se paikka on varattuna sinulle. Olethan tärkeä Hänen suunnitelmissaan. Etkä olekaan enempää etkä vähempää kuin mitä olet Jeesuksessa Kristuksessa. Sinun oikeutesi on olla Jumalan lapsi ja saat myös oikeudet, jotka kuuluvat Jumalan lapseuteen. Nauti olostasi Jumalan lapsena ja anna Jeesuksen kasvattaa sinua kohti Hänen kaltaisuuttaan.

Petri Paavola

 

 

 website statistics
eXTReMe Tracker