Etusivulle

 

 

Kirjoitan seuraavan en kenellekään erityisesti, vaan yhteisesti meille kaikille. Lyhykäisesti synnistä sekä nuhtelusta.

Gal 6:1 Veljet, jos joku tavataan jostakin rikkomuksesta, niin ojentakaa te, hengelliset, häntä sävyisyyden hengessä; ja ole varuillasi, ettet sinäkin joutuisi kiusaukseen.

Jos, joku elää synnissä tai tekee syntiä, niin Raamattu antaa oikeuden ojentamiseen ja nuhtelemiseen. Tuo ojennus tulee tapahtua hengellisesti ja vain hengellisen uskovan tulee tehdä tuo nuhtelu. Nuhtelu tulee tehdä sävyisyyden hengessä eli toista rakastaen ja kunnioittaen, ei siis lynkkaus mieli alalla.

Raamatullisen nuhtelun tarkoitus on palauttaa asiat Raamatullisen uskon mukaiseen järjestykseen. Nuhtelun tarkoitus ei ole nolata toista oman oikeaoppisuuden pönkittämiseksi, vaan nuhtelu tulee tehdä sävyisästi sekä nöyrästi, jotta nuhdeltava huomaisi tilansa, missä synti on tuhoamassa häntä. Eli emme lynkkaa toista, vaan kyynelillä kehoittaen ja rakastaen olemme ohjaamassa sisarta tai veljeä pois synnistä, joka tuhoaa hänet.

]Vaimoni äiti kertoi minulle aikoinaan kuinka hänen äitinsä ohjasi lapsiaan oikeaan suuntaan. Kun lapsena kävivät joskus kurittomiksi, niin hänen äitinsä käski hakea koivuniemen herran. Sen jälkeen äiti ripsautti risulla takamuksille, siten jotta se ei sattunut yhtään. Mutta pienen lapsen sydämeen sattui ja koski, sillä hän näki äitinsä kasvoilta valuvat kyyneleet ja sen pahan olon, joka äidillä oli, kun pahuuksia oli tehty ja hän joutui asiasta ojentamaan.


Tuo asenne tulee olla myös nuhtelijalla, kyynel silmä kulmassa sen tähden kun hän rakastaa lastaan, mutta on mureheellinen sen synnin tähden, joka tuhoaa lapsensa. Hän kyynelehtii siksi, koska hän rakastaa eikä halua lapsellensa mitään pahaa, vaan ainostaan hyvää. Tuollainen asenne nuhtelussa palauttaa varmasti monta asiaa takaisin kohdallensa. Oikeassa oleminen ja lihallinen nuhtelu saa aikaan, vaan asioiden pahentuneen tilan.

Kukaan meistä ei ole synnitön, mutta tarvitsemme Jumalan kokonaisvaltaisen hoidon. Voi jospa haluaisimme puhdistautua matkamme aiheuttamista pölyistä.

Olen syntynyt ja asun suomalaisessa sauna kulttuurissa, josta olen pannut merkille erään mielenkiintoisen asian. Kun olen saunassa perheeni kanssa, niin yleensä joku perheen jäsenistäni ojentaa minulle tai jollekin meistä pesusienen ja pyytää pesemään likaisen selkänsä, koska ei itse siihen pysty. Olisipa seurakunnassa sama asenne?eXTReMe Tracker