html> Minun tulee vähetä ja Kristuksen kasvaa

 

 Pieni sananen lihan pienenemisestä

 

 

 

Kun Mooses alkoi ymmärtämään omaa  palvelutehtäväänsä, niin hän tappoi lihansa voimalla yhden egyptiläisen yrittäessään vapauttaa Israelin kansan egyptiläisten orjuudesta. Monet alkavat palvella omalla voimallansa Jumalaa ja sitä tehdessään he tuskastuvat ja ajautuvat lopulta kuivaan erämaahan niin kuin kävi Mooseksellekin. Moosesta Jumala hioi ja varusti erämaassa tulevaa tehtäväänsä varten. Samoin myös meitä Jumala usein kouluttaa piilossa ihmiskatseilta, jottemme me ihmiset pilaisi sitä kutsua, jonka Jumala on antanut meille. Mutta monien vuosien hiontatyön jälkeen Jumala kutsui Mooseksen työhönsä. Mooseksen reaktio, tunteet ja ajattelutapa olivat täysin muuttunut. Mies, joka oli ollut aikaisemmin täynnä omaa voimaansa ja lihansa intoa, käyttäytyi nyt aivan päinvastaisella tavalla.

 

Mooses vastaa Jumalalle näin: ” "Oi Herra, minä en ole puhetaitoinen mies; en ole ollut ennen enkä senkään jälkeen, kuin sinä puhuit palvelijallesi; sillä minulla on hidas puhe ja kankea kieli".” Kun Mooses kohtasi palavan pensaan äärellä Pyhän Jumalan, niin hän joutui kohtaamaan siellä oman syntisyytensä ja pienuutensa.  Syntisyyden ja pienuuden tunne tuli siitä, että Mooses kohtasi Jumalan vanhurskauden, pyhyyden, rakkauden ja totuuden. Kun ihminen kohtaa tällaisen Jumalan, niin hän ei enää pullistele lihaksiaan ja myös silloin ihmisen viisaus tulee turhuudeksi. Tähän juuri Jumala tähtäsi, jotta Mooses tulisi avuttomaksi ja pieneksi Hänen edessään. Mooseksen elämässä tulisi tästedes  tapahtumaan Jumalan tekoja ja Jumalan voiman ilmenemistä ihmistekojen- ja lihan voiman sijasta. Itseensä ja omaan viisauteen ja voimaan luottavainen ihminen ei pysty antautumaan Jumalalle. Tarvitaan Jumalan pyhyyden, vanhurskauden, rakkauden ja totuuden kohtaaminen, jonka kautta Jeesus Kristus alkaa kasvamaan meidän sydämessämme ja silloin me alamme vähenemään, jotta Jumala voi tehdä tekonsa meidän kauttamme.

 

Jeesus itse sanoi, että uskovat kantavat hedelmää ja tuottavat paljon hedelmää sen tähden, jotta Jumala tulisi kirkastetuksi. Sen tähden kun Jumala tulee kirkastua, tulee meidän vähetä. Jos olemme pieniä ja heikkoja, niin nämä ominaisuudet  ovat hyväksi palvelutyössämme, koska silloin voi elävä Jumala ilmestyä sinun elämäsi kautta. Itsessään vahvojen ihmisten kautta ei koskaan Jumala ilmesty. Joten anna Jeesuksen tehdä sinut pieneksi, jotta maailma voi nähdä suuren Jumalan.

 

Petri Paavola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 eXTReMe Tracker