You are target of His love

 

Etusivulle

Raamatunopetuksia

 

 

Tieto pukeutuu rakkauden palvelukseen

 

 

 

 

Usein kuulen uskovien piireissä paheksuttavan tietoa, mutta asia ei ole niin yksinkertainen, että tiedon voi heittää roskakoriin. Tieto  tekee ihmisen ylpeäksi jos tieto jää itsekkään oikeaoppiseksi teoreettiseksi tiedoksi ihmisen pään tasolle. Eli jos tieto jää tiedoksi, joka toimii vain pään tietona, muttei laskeudu sydämen tasolle. Tieto ilman rakkautta paisuttaa aina uhrinsa. Uskova jonka pääasiallinen tarkoitus on kerätä tietoa ja teoreettisen tietopuolisesti uskoa kirjoitettuun sanaan (Raamatun) jää aina ylpeäksi ja väittelynhaluiseksi, jonka kautta hän haluaa päteä tiedoillaan.

 

1 Kor 8:

1 ¶ Mitä sitten epäjumalille uhrattuun lihaan tulee, niin tiedämme, että meillä kaikilla on tieto. Tieto paisuttaa, mutta rakkaus rakentaa.
2 Jos joku luulee jotakin tietävänsä, ei hän vielä tiedä, niinkuin tietää tulee;

 

Uskovainen kuitenkin tarvitsee tietoa Jumalasta ja Jumalan sanasta, koska muutoin hän ei tiedä kuinka palvella Jumalaansa. Tiedon tarkoituksena on uskon kautta sulautua ihmisen sydämeen, jossa tieto pukeutuu Jumalan rakkauteen Pyhän Hengen armovaikutuksen kautta. Tiedon tarkoituksena on se, että Jumalan sanan ja Pyhän Hengen yhteisvaikutuksen kautta uskovainen ihminen muuttuu Jumalan kuvan kaltaisuuteen. Huom! Ihmisestä ei tule Jumalaa, vaan Jumalan kuvan kaltainen.

 

Raamatun tutkimisen ja Raamatun tiedon tutkimisen perusperiaate on siis tiedon muuttuminen rakkauden palveluksi uskovan sydämessä. On hyvä myös tutkia ja perehtyä Raamatun aikaiseen kulttuuriin ja tapoihin, mutta niistä ei saa tulla itse tarkoitus, vaan niidenkin tulee tukea rakkaudessa suoritettavaa Jumalanpalvelusta. Raamatun kulttuuri ja sen aikojen tapojen tutkiminen ei välttämättä kiinnosta kaikkia uskovia, vaan joillekin riittää sanoma ja rakkauden kautta vaikuttava usko, jonka Jeesus vaikuttaa ilman tätä kulttuurin ja taustojen tietämistä. Hyvä näinkin, sillä kuitenkin jokaisen uskovan tulisi kasvaa Pyhän Hengen vaikuttamassa rakkaudessa on sitten kutsu ja palvelutehtävä mikä tahansa.

 

Rakkaus

 

Pyhän Hengen tehtävä on vaikuttaa rakkautta uskovan sydämessä, Jumalaa ja Hänen sanaansa kohtaan kuin myös kaikkia ihmisiä kohtaan. Nykykristillisyydessä on paljon lihallista tiedon tasolla vaikuttavaa puoluekristillisyyttä, jossa jokaisen puolueen jäsenet kiivailevat lihan voimalla oman puolueensa oppinsa paremmuudesta. Samoin monet pätevät tiedoillansa ja pumppaavat itsensä täyteen tietoa, mutta heillä ei ole aikomustakaan ja halua elää käytännössä Jumalan tahdon mukaan. Jotkut myös tämän tiedon hakemisen kautta haluavat päteä siten että he lyövät korville koko ajan muita. Jos ei sittenkään nykyisessä kristillisessä kentässä ole tarpeeksi aitoa Pyhän Hengen vaikutusta ja täyteyttä tai sitten ei olla suostuttu Pyhän Hengen hallinta vallan alle?

 

Todellinen oikea tieto Jumalan sanasta johtaa aina uskovaisen elämän sisäiseen muutosprosessiin, jossa uskovainen iestetään Hengen vaikuttamaan hedelmään, joka on; rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, sävyisyys, uskollisuus ja itsensähillitseminen.

 

Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta, sillä niiden tähden tulee Jumalan viha,  ja niissä tekin ennen vaelsitte, kun niissä elitte. Mutta nyt pankaa tekin pois ne kaikki: viha, kiivastus, pahuus, herjaus ja häpeällinen puhe suustanne.  Älkää puhuko valhetta toisistanne, te, jotka olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoinensa ja pukeutuneet uuteen, joka uudistuu tietoon, Luojansa kuvan mukaan ,Kol 3:5-10.

 

Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu, Room 5:5.

 

Jos joku luulee jotakin tietävänsä, ei hän vielä tiedä, niin kuin tulee tietää. Tämä tarkoittaa juuri sitä, että jos tieto on jäänyt vain pään tasolle, mutta ei ole laskeutunut sydämen tasolle, niin ei tämä kyseinen henkilö kuitenkaan mitään tiedä. Otan esimerkin elävästä elämästä. Jos vaimo kehottaisi miestänsä siivoamaan ja tiskaamaan kotonansa, vaikka mies tietäisi kuinka tulee siivota ja tiskata, muttei tekisi kuitenkaan mitään, vaan kerskaisi siitä kuinka oikeaoppisesti tulee tiskata ja siivota niin ei hän kuitenkaan mitään tietäisi siivoamisesta ja tiskaamisesta. Jumalan sanan tiedon tarkoitus on toimia käytännössä eikä jäädä teoriaksi kahden korvan väliin.

 

Tiedon lisääminen tuo myös tuskaa ja ahdistusta ihmisen elämään. Mutta on myös tietoa, joka tuo iloa ihmisen sydämeen ja suurin ilonaihe ihmisen sydämelle onkin ilosanoma Jeesuksesta Kristuksesta. On myös olemassa Jumalan mielen mukaista murhetta, jonka kautta kuitenkin hyvä hedelmä ihmisen sydämessä saa kasvaa ja vahvistua.

 

 Saarnaajan kirja päättyy ihanaan lopputoteamukseen, joka kuuluu näin: ”Loppusana kaikesta, mitä on kuultu, on tämä: Pelkää Jumalaa ja pidä hänen käskynsä, sillä niin tulee jokaisen ihmisen tehdä. Sillä Jumala tuo kaikki teot tuomiolle, joka kohtaa kaikkea salassa olevaa, olkoon se hyvää tai pahaa.” Jumalan käskyt eivät ole minulle ankaria kielto määräyksiä siitä mitä en saa tehdä. Jumalan käskyt luovat turvallisuuden minun sydämeeni, koska Hänen käskyissään on terveet ohjeet ihmisen elämään. Raamattu onkin ihmisen ja Jumalan välisen suhteen käsi-, oppi- ja ohjekirja. Jos ihminen toimii vastoin Jumalan sanaa menee hän väistämättä ennemmin tai myöhemmin rikki. Synti on vain niin rajulla tavalla sitonut ja paaduttanut ihmisen, että harva ihminen huomaa synnin hirvittävän tuhovaikutuksen. Valitkaamme siis Jumalan rakkauden ja totuuden evankeliumi, jotta saamme nauttia Jumalan vanhurskaista ja hyvistä antimista.

 

Ilman rakkautta emme ole terveessä uskossa

 

1 Kor 13:

1 ¶ Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen.
2 Ja vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tietäisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon, ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin vuoria siirtää, mutta minulla ei olisi rakkautta, en minä mitään olisi.
3 Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi.

 

Tieto ilman rakkautta on turhaa eikä hyödytä uskovaa mitenkään. Tiedon tarkoituksena on Pyhässä Hengessä rakkauden kautta pukeutua Jumalan kuvan kaltaisuuteen. Uskovaa ei siis ole kutsuttu keräämään teoreettista tietoa, vaan tietoa Jumalan sanan opetuksesta ja tahdosta, jonka tulee sulautua ja muuttua meissä rakkauden palveluksi käytännön elämän tasolla.

 

Kol 3:

8 ¶ Mutta nyt pankaa tekin pois ne kaikki: viha, kiivastus, pahuus, herjaus ja häpeällinen puhe suustanne.
9 Älkää puhuko valhetta toisistanne, te, jotka olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoinensa
10 ja pukeutuneet uuteen, joka uudistuu tietoon, Luojansa kuvan mukaan.

 

 

 

 

Petri Paavola

 website statistics
eXTReMe Tracker