Suomen kansalaissota

 

Usein vuoden 1918 ikävät tapahtumat sidotaan suomalaisiin, jossa he valkoisina ja punaisina tappoivat toinen toisiaan. Tämä on kuitenkin vain osa totuutta, sillä Venäjän ja Saksan vaikutusta ei voi sulkea pois Suomen sisällissodasta (vapaussota, kansalaissota). Elämme aikaa, jossa työttömyys ahdistaa monia ihmisiä sekä epävarmuus oman työpaikan puolesta kalvaa monien sydämiä. Työttömyys tuo vähäosaisuutta sekä elintason huiman laskun monien elämään. Olosuhteissa on samankaltaisuutta vuoteen 1917 nähden, jonka kurimuksen jälkeen alkoi verinen ja karmea sisällissota.

Nato, Eu ja Venäjä

Uusi luokkajako on käynnissä, sillä tässä ajassa ajetaan alas koko ajan lisää tuhansia työpaikkoja, eikä tilalle saada korvaavia paikkoja. Tyytymättömyys ja vähäosaisuus kasvaa. Samaan aikaan valtaapitävät eduskunnassa nostavat omia palkkojansa ja pitävät omista eduistaan tiukasti kiinni. Kansa ei ole tyhmä, vaan näkee kaiken tämän. Media toimii paljossa myös kansan äänenä (ei kaikessa) ja myrskyvaroitus on tullut monen valtaa pitävän poliittisen elämän pysäyttäjänä ja lopettajana.

Kansa ei kauan aikaa katsele tätä "ryöstökalastusta", jossa valtaapitävät rikastuttavat itseään ja antavat yhteiskunnan alasajon jatkua. Muutamat palkankorostukset tietyillä aloilla eivät poista tuhansien ja tuhansien työttömyysahdinkoa. Tässä ahdingossa voidaan menettää kaikki ja siitä pitää huolen asunto- ja autovelat, jotka on otettu sillä aikomuksella, että ne työnteolla aikanaan maksetaan pois. Monien kohdalla näin ei käy, vaan edessä on kaiken menettäminen, joka aikoinaan rakennettiin oman työn varaan. Samankaltaista kurimusta ja jännitettä on ilmassa kuin vuonna 1917.

Samoin myös suurvallat pelaavat poliittista, sotilaallista ja taloudellista peliänsä, jossa he kaikki haluaisivat isoimman kakun itselleen sekä paljon "alusmaita" itselleen. Venäjä on vahvistunut sekä voimistunut ja ilmoittanut ettei se katso hyvällä Suomen mahdollisia Nato aikomuksia. EU haluaa myös vaikutusvaltaa itselleen. Amerikka ei haluaisi luopua "isännyydestään" kansojen seassa, jonka se katsoo itsellään olevan. Emme ehkä ole huomanneet, että maailma on menossa sellaiseen sekaannukseen kuin se oli ennen ensimmäistä ja toista maailmansotaa. Jos kehitys jatkuu, niin kaikki kriisin syntymiseen olevat asiantilat ovat piakkoin olemassa.

Päättäjät kuriin ja järjestykseen

Jos päättäjät pitävät kiinni enemmän omista oikeuksistaan kuin kansan hyvinvoinnista on se johtanut aina kapinaan, vallankumouksiin ja veritöihin. Päättäjien ja vallanpitäjien on aika ryhtyä pitämään kansan puolta ja lopettaa oman navan ympärillä pyöriminen, muuten saattaa käydä huonosti.

Globaalia hyvinvointia ja tyytyväisiä kansalaisia ei saada aikaan muuten kuin oikeudenmukaisilla poliittisilla päätöksillä, jotka keskittyvät jokaisen maan itsenäisen hyvinvoinnin aikaansaamiseksi. Ensin oma pesä kuntoon, jonka jälkeen voi myös auttaa muita. Jos on oma pesä sekaisin, muualla häärääminen ei ole uskottavaa ja luottamusta herättävää.

Kansan äänestämien päättäjien on nyt ryhdyttävä tosissaan talkoisiin Suomen kansan hyväksi. Vaalilupaukset on pidettävä eikä katteettomia lupauksia saa antaa. Suomen kansan on myös petrattava ja äänestettävä uudet tuulet puhaltamaan politiikkaan, jos nykyinen systeemi ei toimi, eikä kykene toimimaan siten kuin pitäisi.

Sisällissota

Venäjän ja Saksan omien etujen ajaminen oli myös yksi syy vuoden 1918 tapahtumille. Valkoisista osa halusi kuninkaan ja Saksan "alusmaaksi" sekä osa punaisista halusi Venäjän uuden väliaikaisen hallituksen "alusmaaksi". Venäjä halusi Suomen "alusmaakseen" sekä samoin Saksa. Miten tänä päivänä? Onko samoja piirteitä nähtävissä? Kuinka paljon ja miten Suomi hyötyy EU:sta? EU-suomessa on ruoka kallistunut ja kallistuu lisää sekä tuhannet ja tuhannet työpaikat katoavat. Suomen maatalous on osaltaan tuhottu ja tilalle on tullut EU suurmaiden tuotteet. Kuka hyötyy ja kenestä?

Mikä oli valkoisten motiivi; vapaussota, vai monarkian perustaminen? Valkoiset haikailivat monarkiaa, mutta onneksi näin ei tapahtunut. Mitä Suomelle olisi käynyt jos punaiset olisivat voittaneet? Jos punaiset olisivat voittaneet Lenin olisi enemmin tai myöhemmin liittänyt Suomen Neuvosto-Venäjään. Sisällissota oli järjetön tapahtumaketju niin valkoisilta kuin punaisilta. Jos silloiset päättäjät olisivat etsineet kansan parasta eikä haikailleet mahdollisia "kruunuprinssin" titteleitä, olisi sota ollut vältettävissä. Yhtenäinen itsenäinen ja Suomen puolta kokonaan pitävä yhtenäinen kansa olisi "ajanut" bolshevismin pois Suomesta, eikä olisi päästänyt maahansa Saksaa ja monarkian kaipuuta. Yhtenäisen ja itsenäisen kansan päättäjien olisi pitänyt luoda kaikille hyvät ja tasapuoliset olosuhteet tehdä työtä ja luoda aikaan järjestelmä, jossa kaikilla olisi ollut kunnollinen toimeentulo. Näin olisi sota vältetty sekä suurvaltojen pyrkimykset Suomen suhteen torjuttu. Sota oli kaikessa karmeudessaan järjetön ja valkoisten kuin punaisten puolesta molemmat olivat yhtä syyllisiä karmeisiin veritekoihin.

Suomen onneksi Saksan keisarikunta romahti ja Venäjällä oli epävakaat olot ja siksi Venäjä ei kyennyt loppuun saakka toteuttamaan aikeitaan Suomea kohtaan. Nyt näyttää siltä ettei Suomelle käy yhtä hyvä "tuuri". Suomi on suurvaltojen puristuksissa eikä oikein tiedä mihin kumartaa ja mihin pyllistää. Vihreä kulta ja sen hyödyntäminen olisi luomassa Suomelle itsenäistä taloudellista pääomaa. Tähän vielä lisäksi monella alalla suomalainen huippuosaaminen pitäisi Suomen kansan kiinni leivässä sekä antaisi mahdollisuuden myös hyödylliseen muiden auttamiseen sekä keskinäiseen kanssakäymiseen.

Vuoden 1918 tapahtumat voivat palata takaisin henkisenä pahoinvointina ja luokkaristiriitoina sekä eroina, elleivät päättäjät herää pelastamaan Suomea. Pyssyt eivät välttämättä pauku, mutta paha olo, sekasorto sydämessä ja porvari ja työmies asetelma palaavat henkiseen ilmapiiriin. Siksi nyt on päättäjien aika toimia. Yhtenäinen itsenäinen ja Suomen puolta kokonaan pitävä yhtenäinen kansa päättäjineen pystyy luomaan sellaisen maan, joka pitää kansalaisten puolta ja antaa kaikille mahdollisuuden hyvinvoivaan hyvinvointiin. Jos päättäjillä on vain tahtoa.

Lopullinen ratkaisu

Raamattu Jumalan sana kertoo meille totuuden siitä mitä tulee tapahtumaan ihmisille lopun aikana ihmiskunnan viimeisinä päivinä. Maailma tulee kulkemaan kohti yhdentyvää maailmaa, jonka kautta saadaan aikaan myös valerauha Lähi-itään, mutta tämä rauhaa rikkoutuu antikristillisen hengen vaikutuksesta. Loppupelissä tämä maailma tulee ajautumaan kohti tuhoa ja kaaosta ja ainoa turva, joka ihmisellä on, on turva Jumalassa uskon kautta Herraan Jeesukseen. Tämän maailman ihmiset synnin orjuudessa ovat kuin jatkuvassa sisällissodassa, jossa juonitellaan toisiaan vastaan, syytetään toisia, halveksitaan toisia, vihataan toisia, tehdään valerauhoja ja lopulta tapetaan ihmisen sielu iankaikkisesti eroon todellisesta rakkaudesta, joka toteutuu vain Jeesuksessa Kristuksessa.

Sinäkin voit saada syntisi anteeksi, kun tunnustat syntisi Jumalalle ja uskot Herraan Jeesukseen, silloin saat lahjaksi iankaikkisen elämän Jumalan luona sekä löydät todellisen rakkauden lähteen.


 

 

Petri Paavola

 

 

 

 

eXTReMe Tracker