Benny Hinn

 

Benny Hinn tunnetaan miehenä, jonka opetukset ja toiminta jakaa kristillisiä piirejä. Jotkut leimaavat Benny Hinnin vääräksi profeetaksi, jotkut sanovat hänen olevan Jumalan voitelema ihmemies. Jotta saamme selvän siitä mikä Benny oikein on miehiään, niin meidän tutustuttava mieheen nimeltä Benny Hinn. Kun tutkimme Benny Hinnin opetuksia, sanomisia ja hedelmää, niin sen jälkeen me tiedämme vastauksen millainen mies on Benny Hinn.

 

Benny Hinn ja katolisuus

 

 

Benny Hinn osallistui paavi Johannes Paavali II hautajaisiin. Bennyltä kysyttiin, että miten ihmisten tulisi rukoilla uuden paavin valintaa. Benny Hinn sanoi, että heidän tulee rukoilla, että Pyhä Henki johtaa kardinaaleja valitsemaan miehen, joka saisi aikaan valtavan Pyhän Hengen vuodatuksen maailmassa. Benny Hinn sanoi, että paavi Johannes Paavali II osoitti Kristusta miljoonille ihmisille. Benny Hinn pitää paavia suurena kristillisenä johtajana.

 

Rooman katolisen kirkon paavi on katolisen kirkon väärän evankeliumin keulakuva ja päämies. Benny Hinnin lausunto, että paavi olisi osoittanut Raamatun opettamaa Herraa Jeesusta miljoonille ihmisille on eksytystä, sillä paavi julistaa valheellista katolisen kirkon evankeliumia. Benny Hinnin lausunto paavista osoittaa, että Benny Hinn on eksyksissä ja eksyttäjä.

 

Joulukuun 27 päivä vuonna 1994 Benny Hinn kuvaili TV-ohjelmassa ("Praise The Lord Show", Trinity Broadcasting Network), mitä hän koki kun hän otti osaa Amarillossa katoliseen ehtoolliseen; Benny sanoi, että meni turraksi (puutui, koki olevansa turta), sitten hän tunis että joku astui hänen eteensä. Benny ojentautui ja kosketti viittaa, joka oli silkin tuntuinen, kaunis pehmeys viitassa. Seuraava asia jonka Benny tunsi oli ruumiin muoto ja Bennyn ruumis meni turtaksi. Benny jatkaa ja sanoi Paul Crouchille, että sinä yönä Jumala antoi hänelle ilmestyksen, että kun otamme osaa ehtoolliseen, se ei ole vain ehtoollinen. Me otamme osaa Kristukseen. Hän (Kristus) ei sanonut, Ota, syö, tämä kuvaa minun ruumistani. Hän (Kristus) sanoi, tämä on minun ruumiin, sinun edestäsi murettu. Kun otat osaa ehtoolliseen, otat osaa Kristukseen ja tämä parantaa sinun ruumiisi. Kun otat osaa Jeesukseen kuinka voit pysyä heikkona? Kun otamme osaa ehtoolliseen, emme ota osaa leipään. Otamme osaa siihen mitä Hän (Kristus) sanoi meidän kuuluisi ottaa osaa; tämä on minun ruumiini.

 

Benny Hinn opettaa siis tuossa katolisesta ehtoollisesta ja siitä miten hän sen koki ja Benny Hinn myös opettaa tuossa ehtoollisesta samalla tavalla kuin katolinen kirkko. Rooman katolisen kirkon evankeliumi ja opetus ehtoollisesta on harhaoppia. Tietenkin Herra Jeesus antoi kuvauksen leivän kautta sanomalla tämä on minun ruumiini. Tietenkään Herran Jeesuksen kädessä ollut leipä ei ollut Jeesuksen ruumis, vaan kuvaus siitä, että Hän on elämän leipä, joka murretaan (kuolee) ristillä syntien tähden. Samoin viini oli kuvakieltä Herran Jeesuksen verestä, jonka kautta saadaan synnit anteeksi.

 

Rooman katolinen kirkko opettaa ehtoollisen olevan sama uhri kuin mikä tapahtui Golgatalla ja siksi katolinen pappi muuttaa leivän Kristukseksi. Jos Benny Hinn olisi todella voideltu Pyhässä Hengessä, niin hän ymmärtäisi, että katolinen ehtoollinen on riivaajien pöytä, eikä Jumalan pöytä. Todellinen Jumalan voideltu ei mene riivaajien pöytään eikä ylistä riivaajien oppia.

23.4.1988 Larry King Live TV-ohjelmassa Benny Hinn sanoi: ”Katsos, Jumala on antanut meille, Larry, monta parantumisen lähdettä. Katsopa Lourdesia. Ihmisiä on parantunut mentyään Lourdesiin ja Fatimaan…”

 

Benny Hinn sekoittaa demoniset parantumisihmeet Jumalan ihmeisiin. Lourdesissa ja Fatimassa on patsas Marialle, nämä patsaat pystytettiin Marialle, koska tämä demoninen Maria on ilmestynyt näissä paikoissa. Lourdes ja Fatima ovat katolisten pyhiä paikkoja, joissa palvotaan Mariaa. Benny Hinn tarkoitti, että Jumala parantaa ihmisiä katolisen kirkon Maria kultin kautta. Benny Hinn on kaiken edellä tutkitun valossa väärä profeetta, sillä aito Jumalan palvelija ei sekoita demonisia ilmestyksiä Jumalan Hengen toiminnaksi.

 

 

Totuuden Henki ei sekoita itseensä valhetta

 

 

Pastori Larry Thomas antoi seuraavan lausunnon Benny Hinnistä. kasetti No Laughing Matter lokakuu 1994: ”Jos Benny Hinn nousee ylös ja saarnaa, että hän on maailman messias tänään, kuten hän tekee, että Jumalan suunnitelma on jokaisen kohdalla, että hän olisi hoikka, hyvännäköinen ja rikas, että Jeesus oli riivattu, että hänestä tuli ristillä pahan hengen valtaama ja hänen täytyi mennä helvettiin ja syntyä uudesti itse Hengestä, että Hän oli vain ihminen eikä Jumala..kun hän saarnaa tällaista valhetta ja harhaoppeja, uskotko hetkeäkään, että Jumalan Henki tulee Jumalanpalvelukseen ja siunaa ihmisiä, puhaltaa ihmisiä kumoon ja palvelee ihmisiä? Jos tämä on Jumalan Henki, meillä ei ole mahdollisuuksia. Jos Jumalan Henki kunnioittaa niin totuutta kuin valhetta, kuinka me koskaan tiedämme mikä on totta? Mutta Pyhä Henki on Totuuden Henki, joka johdattaa meidät kaikkeen totuuteen eikä hän hetkeksikään suvaitse sellaisen harhaopin saarnaamista.”

 

 

Bennyn kertoo voitelusta

 

 

Benny itse kertoo saarnassaan: Yksi oudoimmista tapauksista sattui muutama vuosi sitten, kun vierailin Aimeen haudalla. Nyt torstaina olen TBN:n lähetyksessä. Perjantaina aion vierailla Kathryn Kuhlmanin haudalla. Se on lähellä Aimeen hautaa… en koskaan unohda mitä näin Aimeen haudalla. Se oli uskomattoman dramaattista. hän oli sellainen nainen, että hänen haudallaan, sen molemmin puolin, seisoivat yli kaksimetriset enkelit kumartuneina haudan puoleen ja kultainen ketju ulottui haudan ympäri…tuntuu uskomattomalta, että joku voi kuolla ja enkelit seisovat haudan vierellä kumartuneena. Tunsin valtavan voitelun, kun olin siellä… Jumalan voima tuli ylleni… uskon voitelun lähteneen Aimeen ruumiista… te, te teidän tulisi tuntea Aimeen haudan voitelu. Se on uskomatonta. Ja Kathrynin. Se on valtava. Olen kuullut ihmisten parantuneen kun he ovat käyneet haudalla…

 

Uskovat saavat Raamatun opetuksen mukaan Pyhän Hengen voitelun Jumalan kautta,  eikä kuolleiden hautojen kautta. Benny puhuu haudan voitelusta, hän siirtää voitelun sellaisiin yhteyksiin, jotka ovat Raamatun opetuksessa kiellettyjä yhteyksiä.

 

Jos joku kääntyy vainaja-tai tietäjähenkien puoleen, lähtien haureudessa kulkemaan heidän jäljessänsä, sitä ihmistä vastaan minä käännän kasvoni ja hävitän hänet hänen kansastansa, 3 Moos 20:6.

 

Aimee Semplee MacPherson 1890-1944. Aimeen miehen kuoltua hän perusti seurakunnan, jonka nimeksi tuli Foursquare Gospel. Macphersonin hengellinen toiminnan sanottiin olevan eri tunnusten välissä olevaa ”ekumeenista”. Aimee MacPherson oli aikansa huomatuin naisjohtaja Amerikan monisävytteisessä helluntailiikkeessä. Aimee kannatti latter rain (myöhäissade) oppia.

 

Lopun ajassa tulee vääriä profeettoja, jotka tekevät suuria ihmeitä. Ihmeet eivät saa hämätä uskovia näkemästä tosiasioita, näiden ihmemiesten taustoista ja opetuksista. Tällainen, haudassa kuolleen ihmisen ruumiin kautta tuleva voitelu ei ole Raamatun Jumalan voitelua ja jos se ei tule Jumalalta niin sen on tultava eksyttäviltä riivaajahengiltä.

 

Raamattu kieltää ettemme saa olla tekemisissä vainaja- ja tietäjähenkien kanssa. Benny Hinn uskoi Jumalan voitelun lähteneen Aimeen (Aimee MacPherson) ruumiista. Benny Hinn puhui haudan voitelusta. Bennyn voitelu on pimeyden henkivalloista, sillä Jumalan voitelu tulee Pyhältä Hengeltä eikä kuolleiden ruumiiden ja hautojen kautta. Jotkut koittavat puolustella Bennyn voitelua tällä Raamatun kohdalla

 

2 Kun 13:21 Ja kerran, kun he haudatessaan erästä miestä näkivät partiojoukon, heittivät he miehen Elisan hautaan ja menivät matkoihinsa. Kun mies kosketti Elisan luita, virkosi hän ja nousi jaloilleen.

 

Tällä Raamatun kohdalla jotkut puolustavat Hinnin "hautavoitelua". Tässä on unohtunut eräs tärkeä ja oleellinen pointti, joka on se, että Jumala kieltää vainaja- ja tietäjähenkiin yhteydenotot sekä se että Jumala antaa Pyhän Hengen voitelun taivaasta, eikä kuolleiden ihmisten kautta. Toisessa kuninkaan kirjassa ollut mies oli jo kuollut eikä hän siis etsinyt voitelua kuolleiden kautta. Elisan luissa ei ollut voimaa, vaan Jumalalla on voima ja valta herättää kuolleet eloon. Se miksi Jumala toimi näin tässä kohdassa on Hänen asiansa. Mutta sellaista opetusta ei ole VT:ssa tai UT:ssa, että uskovien tulisi rukoilla voitelua kuolleiden haudoilla ja vastaanottaa voitelua kuolleiden ruumiiden kautta, sillä sellainen on riivaajahenkiin yhtymistä ja sitä on myös Bennyn "haudanvoitelu".

 

Tiedän, että monet loukkaantuvat kuin kirjoitan tällä tavoin Benny Hinnistä, mutta meidän on uskallettava katsoa tosiasioita suoraan kohti eikä kääntää päätä pois niistä.

 

Vastustus totuuden puhujia vastaan

 

Ihmiset jotka puolustavat Benny Hinnin kaltaisia vääriä profeettoja sanovat niiden uskovien olevan lakihenkisiä, sokeita, rakkaudettomia, hengellisen työn hajottajia, fariseuksia, panettelijoita ja valehtelijoita jne. Benny Hinnin puolustajat sanovat, että ne jotka vastustavat Bennyn työtä aiheuttavat vahinkoa seurakunnalle ja hajottavat Herran työtä.

 

Totuus on kuitenkin se, että Benny Hinn hyväksyy katolisuuden, pitää paavia suurena Jumalan miehenä, on yhteydessä vainajahenkiin haudalla hakien sieltä voitelua. Todellinen Jumalan palvelija ei voi erehtyä edellä mainituissa kohdissa, sillä Rooman katolinen kirkko julistaa toista evankeliumia; paavi on eksytyksen päämies ja keulakuva katolisessa kirkossa; Raamattu kieltää kontaktit kuolleisiin.

 

Totuus onkin sellainen, että Benny Hinnin työ aiheuttaa vahinkoa ja Herran työlle, koska hän kytkee Herran työhön sellaisia elementtejä, jotka ovat riivaajien vallassa.

 

 

Voitelun hedelmää

 

 

Benny Hinn uskoo Jeesuksen ilmestyvän näkyvästi hänen suurkokouksissaan. Raamattu opettaa toisin, kun Jeesus kuoli lähetti hän toisen Puolustajan olemaan hänen omiensa kanssa. Kun Jeesus tulee näkyvästi seuraavan kerran hän tempaa omansa ylös Karitsan hääjuhliin.

Benny Hinn vääristelee tosiasioita, kun hän oli Ghanassa niin suurkokouksessa Bennyn mukaan, nousi mies kuolleista, joka myös videoitiin. Kun tätä videota kyseltiin, jotta se katsottaisiin ja tarkastettaisiin, niin yhtäkkiä selitettiin ettei videokamerat olleetkaan käynnissä tapauksen aikana. Kun asia haluttiin tarkemmin tutkia, niin Benny sanoi:” Jumala voi herättää kuolleen.” Benny Hinn toimiii näin, ensin sensaatiomainen tarina, jossa Jumala käyttää Bennyä voimallisesti ja sitten asia yhtäkkiä muutetaan ja latistetaan. En ole sanonut niin sanoin näin. Todelliset Jumalan palvelijat eivät valehtele vääristämällä tosiasioita.

 

Benny Hinn on sanonut: ”Asetan kirouksen jokaisen miehen ja naisen ylle, jotka nostavat kätensä tätä voitelua vastaan. Kiroan sen miehen, joka uskaltaa puhua tätä palvelutehtävää vastaan.”

 

Raamattu opettaa: Älkää kostako pahaa pahalla, älkää herjausta herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa; sillä siihen te olette kutsututkin, että siunauksen perisitte,

1 Piet 3:9.

 

Raamattu opettaa Jumalan palvelijoita siunaamaan niitä, jotka ovat heitä vastaan, koska Jumalan palvelijat ovat kutsutut siunaamaan ihmisiä, jotta he itse perisivät siunauksen. Jumalan palvelijoita kehotetaan siunaamaan ihmisiä eikä kiroamaan. Benny ei, joko tunne Jumalan sanaa tai ei välitä mitä Raamattu sanoo, koska hän tekee toisin kun Raamattu opettaa. Bennyn voitelu julistaa toisin ajattelijoille kirousta, myös katolinen kirkko pitää niitä kirottuina, jotka eivät usko katolista evankeliumia. Onkohan Bennyllä ja katolisella kirkolla sama voitelu?

 

Raamattu opettaa sellaisen ihmisen olevan kirottu, joka julistaa toista eli väärää evankeliumia. Benny Hinnille ilmestyvät näyissä Jeesus, Kuhlman, enkelit, Elia ja Pyhä Henki, joilta Benny saa aina uuden ilmestystiedon ja uuden voitelun. Näiden ilmestystietojen kautta Jumala on paljastanut Bennylle, että Jumala on yhdeksän. Raamattu opettaa niin vanhassa kuin uudessa testamentissa Jumalan olevan yksi. Isästä Benny opettaa:” Jumala Isä on persoona, jolla on oma henki, sielu ja henkiruumis. Bennyllä on Jumaluuden perusta täysin pielessä. Tämä voitelu ei voi tulla Jumalalta, joka vaikuttaa Bennyssä. Eihän Jumalan Henki opeta koko ajan vastoin Raamattua. Ihmeet joita on tapahtunut Bennyn palvelutehtävän kautta eivät paina Jumalan vaa’assa mitään, koska Jumalan Henki on totuuden Henki, joka johdattaa uskovan koko totuuteen. Valheen henki on erityisen innokas peukaloimaan Jeesuksen ristinkuolemaa. Mitäköhän Benny opettaa Jeesuksen rististä?

 

Benny Hinn elää kuin ruhtinas, hänellä on oma henkilökunta ja avustajat sekä omat lakimiehet. Benny itse on sanonut itsestään: ”So, I am Benny Jehovah,” Spiritual Warfare Seminar, 2.5. 1990.

Raamattu opettaa Jumalan tehneen ihmisen omaksi kuvakseen. Benny ymmärtää tämän Raamatun kohdan väärin, hän ymmärtää, että Jumala teki ihmisestä Jumalan. Raamatussa on opetus, että laittomuuden ihminen julistaa olevansa Jumala. Tämä ei ole mitään tikulla kaivelemista, vaan nämä asiat ovat erittäin vakavia. Benny Hinnissä oleva voitelu tekee Bennystä Jumalan, kun taas Raamatun Pyhä Henki tekee ihmisestä Jumalan lapsen. Näiden kahden asian välillä on suuri ja sovittamaton ero.

 

 

JDS-oppi

 

 

Benny Hinnin omin sanoin v. 1987: ”Hän kuoli hengellisesti…Jeesus Kristus ymmärsi, että hengellinen kuolema on yhteys saatanan luontoon… Mikä on hengellinen kuolema? Ero Jumalasta… Hän, joka on Jumalasta, tuli osaksi saatanan luonnosta, kun hänet tehtiin synniksi.”

 

Benny kuulostaa aika sekavalta eikä sano juuri mitään. Näin moni ajattelee, mutta kun laitamme tähän Bennyn puheen jälkeen E.W. Kenyonin JDS-opin(Jesus died spritually= Jeesus kuoli hengellisesti) niin alamme ymmärtää, että mitä Benny oikein tarkoitti. E. W. Kenyon kirjassaan The Father and his family kirjoitti JDS-opista, joka on paha harhaoppi näin:

Jeesus riippui ristillä kolme tuntia ennen kuin Hänestä tuli syntiemme kantaja. Hänestä tuli syntien kantaja sillä hetkellä kun Jumala otto meidän syntimme ja laski ne Hänen henkensä päälle. Silloin Hänen henkensä koki muutoksen ja Hän siirtyi hengellisen kuoleman ja saatanan valtaan. Oli välttämätöntä, että Hänet samastettiin sen yhteyden kanssa, joka meillä on saatanaan, niin että Hänkin kuoli hengellisesti. Se tapahtui silloin kun Hän huusi: ”Jumalani Jumalani miksi minut hylkäsit?” Nyt Hän on meidän syntiemme kirous. Nyt Hänet on suljettu pois Jumalan läsnäolosta. Tuntikausia Hän riippuu siellä ja lopuksi huutaa: ” Se on täytetty” ja luovuttaa henkensä. Jeesus ei tällä tarkoita, että Hänen sijaiskärsimyksensä olisi täytetty. Huuto tarkoitti sitä, että ihmisenä ja juutalaisena Hän oli täyttänyt Mooseksen lain. Kun Jeesus teki tämän, Hänen täytyi mennä helvettiin ja maksaa meidän syntisen luontomme rangaistus. Jeesus tuli osalliseksi saatanan luonnosta, kun Jumala pani meidän syntisen luontomme Hänen päälleen ristillä.


Kärsittyään fyysisen kuoleman hänen henkensä vietiin helvettiin, jossa hänet köytettiin synnin ja sairauden kahleilla ja kaikella saatanan pahuudella. Helvetin demonien kuoro saatanan johdolla lauloi: Me olemme voittaneet, me olemme voittaneet Jumalan Pojan. Sen jälkeen seurasi voitonjuhla kadotuksessa, koska perkele nyt uskoi voittaneensa Jumalan Pojan. Hän ei kuitenkaan tiennyt, että Jeesus esiintyi syntisten edusmiehenä, kun hänet tehtiin synniksi ja Hän otti itselleen saatanan pahan luonnon. Siksi Jumala hylkäsi Hänet. Hän ei ollut enää Hänen Isänsä, koska saatana oli nyt hänen herransa. Jeesus kärsi sanoin kuvaamattomasti helvetissä kolme päivää ja yötä, kaikki helvetin joukot kimpussaan.


Sitten Hänet äkkiä vanhurskautettiin. Kaikkivaltias Jumala nousi taivaassa ylös valtaistuimeltaan ja huusi: Se on täytetty! Se riittää! Silloin Jumala saattoi sanoa: Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin. Tuona hetkessä helvetissä synti kysymys oli ratkaistu. Jeesus Kristus oli laillisesti vanhurskautettu ja Hänelle oli palautettu Hänen valtansa. Jeesus syntyi uudesti ja oli jälleen hengessä elävä. Helvetti vapisi. Jeesus pudisti itsensä vapaaksi synnin, sairauden ja pahuuden kahleista. Hän meni perkeleen eteen, tarttui häneen ja heitti hänet maahan. Sitten Jeesus laski jalkansa hänen päällensä ja otti häneltä kuoleman, kuoleman valtakunnan ja haudan avaimet. Pyhä Henki avasi helvetin portit ja herätti Jeesuksen ruumiin kuolleista. Hän nousi ylös Isän luo ja julisti: Minä olen maksanut hinnan ja avannut vankilan ovet.


Kristus voitti saatanan(helvetissä) niin kuin ihminen. Saatana saattoi pitää Hänet valtansa alaisena siihen saakka kun Jumala oli julistanut Hänet vanhurskaaksi. Kristus oli ensimmäinen ihminen, joka vapautti itsensä saatanan vankeudesta ja voitti hänet. Kun Hän nousi ylös niin kuin ihminen, saatanan voimat asetettiin Hänen jalkojensa alle.

 

Varsinainen satu tämä kertomus, jossa tehdään pilkkaa Jeesuksesta tosi rajulla tavalla. Tämä on harha-oppi, joka vääristää todellisen ristintyön, josta on tehtävä parannus, koska tämä JDS-oppi on toista evankeliumia. JDS-oppi opetti Jeesuksen kuolleen hengellisesti ja samoinhan Bennykin sanoi. JDS-oppi opetti, että Jeesuksen hengellisen kuoleman kautta Hän tuli osalliseksi saatanan luonnosta, samoin Bennykin opetti Jeesuksen tulleen osalliseksi saatanan luonnosta. Benny Hinn opettaa toista evankeliumia ja eksyttää sillä Jumalan kansaa, jotka ovat ihmeiden lumoissa.

 

Benny Hinnin tunnustukset

 

1990 luvun alussa Benny Hinn sanoi ja tunnusti opettaneensa väärin opettaessaan menestyteologiaa, uskon-sana liikkeen opetuksia taloudellisesta menestyksestä, JDS-oppia, pieni jumala oppia, me olemme jumalia opetus ja opetus parantumisesta. Benny Hinn sanoi, että Jumalan miehilläkin Raamatussa oli sairauksia ja hän on opettanut väärin sairauksien ja parantumisen alueella.  Onko Benny Hinn tehnyt oikeasti parannuksen?

 

Olin vuonna 1996 Seinäjoella kuuntelemassa Benny Hinniä, joka julisti siellä sanomaa, jossa hän sanoi, että Jumala ei anna sairauksia ja että sairaudet ovat perkeleestä. Benny Hinn julisti siis yhä samaa opetusta parantumisesta kuin mistä oli tehnyt "parannuksen" 1990 luvun alussa. Todellisuudessa hän ei ole tehnyt tästä asiasta parannusta ja hän yhä jatkaa myös rahasaarnojansa ja opettaa uskon sanan taloudellisen menestymisen opetusta. Tästä tulee hyvin esille, se että Benny Hinn voi sanoa sitä ja tätä, mutta kuitenkin tehdä aivan jotakin muuta. On totta, että uskova voi erehtyä opettamaan väärin, mutta Benny Hinnin toiminta näyttää suunnitelmalliselta, jossa hän uskoo aina siten miten sen kokee olevan itselleen eniten hyödyllistä.

 

Pidän Benny Hinniä edelleen eksyttäjänä ja vääränä profeettana, joka eksyttää ihmisiä monin tavoin.

 

 

 

 

 

 

Petri Paavola
 

 

Lähteet:

- 33/38 Raamattu
- King James Version (1769)
http://www.1cubed.com/display.php?ID=13&sectionID=32

sekä tekstissä esiintyvät lähteet
 

 

eXTReMe Tracker