Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Raamattu ja lopunajan katastrofit

 

Kasvihuoneilmiö ilmastonmuutos


Jes 24:

1 ¶ Katso, Herra tekee maan tyhjäksi ja autioksi, mullistaa sen muodon ja hajottaa sen asukkaat.
2 Ja niinkuin kansan käy, niin papinkin, niinkuin orjan, niin hänen herransa, niinkuin orjattaren, niin hänen emäntänsä, niinkuin ostajan, niin myyjän, niinkuin lainanottajan, niin lainanantajan, niinkuin velallisen, niin velkojankin.
3 Maa tyhjentämällä tyhjennetään ja ryöstämällä ryöstetään. Sillä Herra on tämän sanan puhunut.
4 Maa murehtii ja lakastuu, maanpiiri nääntyy ja lakastuu; kansan ylhäiset maassa nääntyvät.
5 Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton.
6 Sentähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystänsä kärsivät; sentähden maan asukkaat kuumuudesta korventuvat, ja vähän jää ihmisiä jäljelle.

Ihminen ahneudessaan ja maapallon luonnonvaroja "ryöstäessään" saa aikaan maapallon pahoinvoinnin. Tämä pahoinvointi johtaa myös kasvihuoneilmiöön, joka nostaa rajusti maapallon lämpötilaa. ihmiskunta on saastuttanut maapallon synnin rikkomuksen tähden, kun haluaa elää erossa Jumalasta. Sentähden kirous kalvaa maata ja ihmiset joutuvat kärsimään monenlaista tuhoa ja katastrofia maailmassa.

Ilm 16:
8 ¶ Ja neljäs enkeli vuodatti maljansa aurinkoon, ja sille annettiin valta paahtaa ihmisiä tulella.
9 Ja ihmiset paahtuivat kovassa helteessä ja pilkkasivat Jumalan nimeä, hänen, jolla on vallassaan nämä vitsaukset; mutta he eivät tehneet parannusta, niin että olisivat antaneet hänelle kunnian.
10 Ja viides enkeli vuodatti maljansa pedon valtaistuimelle, ja sen valtakunta pimeni; ja he pureskelivat kielensä rikki tuskissansa
11 ja pilkkasivat taivaan Jumalaa tuskiensa ja paiseittensa tähden, mutta eivät tehneet parannusta teoistansa.
12 ¶ Ja kuudes enkeli vuodatti maljansa suureen Eufrat-virtaan, ja sen vesi kuivui, että tie valmistuisi auringon noususta tuleville kuninkaille.

Ilmestyskirja kertoo, että Eufrat-virta tulee kuivumaan. Se on varsin mielenkiintoista että nykyisillä satelliittikuvilla on seurattu Eufrat-virtaa ja huomattu sen alkaneen kuivumaan. Samoin tiedemiehet ovat tutkineet, että kasvihuoneilmiö saa aikaan myös jokien kuivumista ja on tutkittu, että kasvihuoneilmiö myös suuresti vaikuttaa Eufrat-virran kuivumiseen. Eufrat-virta kulkee Syyrian ja Irakin alueella. Raamattu sanoo, että kuivuneen virran poikki tulee idästä (Kiina) sota-armeija käymään sotaa Harmagedonille, eli Israeliin. Tiedemiehet ovat tutkineet, että niin Tigris- kuin Eufrat-virtojen kuivumisen taustalla vaikuttaa voimakkaasti kasvihuoneilmiö. Raamattu siis myös kertoo meille kasvihuoneilmiön seurauksista, jonka tähden osa virroista ja joista kuivuvat. Lopun ajan ilmasto tulee muuttumaan joissakin paikoin paahtavan kuumaksi. Raamatun mukaan ihminen ei siis kykene poistamaan kasvihuoneilmiön aiheuttamaa maapallon lämpötilan nousua. Silti on hyvä, että ihmiset ovat heränneet huomaamaan kuinka suuri uhka ilmastomuutos on ihmiskunnalle ja hyvä on että jotakin tehdään asian torjumiseksi. Mutta Raamatun mukaan ihmiskunta ei kuitenkaan pysty estämään ilmaston muutoksesta aiheutuvia katastrofeja. Ihmiskunnalla on edessään monenlaisten tuhojen ja katastrofien vuodet, jotka koko ajan lisääntyvät.

Jooel 1:
10 Hävitetty on pelto, maa murehtii; sillä vilja on hävitetty, viinistä on tullut kato, öljy on kuivunut.
11 Peltomiehet ovat joutuneet häpeään, viinitarhurit valittavat nisun ja ohran tähden, sillä mennyt on pellon sato.
12 Viiniköynnöstä on kohdannut kato, viikunapuu on kuihtunut, granaattipuu ja myös palmu ja omenapuu; kaikki kedon puut ovat kuivettuneet. Niin, häpeään on joutunut ilo, ihmislasten joukosta pois.....

16 Eikö ole otettu meiltä ruoka silmäimme edestä sekä meidän Jumalamme huoneesta ilo ja riemu?
17 Surkastuneet ovat siemenjyvät multiensa alla, varastohuoneet autiot, aitat puretut, kun viljasta on kato.
18 Kuinka huokaa karja, kuinka hädissään ovat raavaslaumat, sillä ei ole niillä laidunta! Myös lammaslaumat joutuvat perikatoon.
19 Sinua, Herra, minä huudan, sillä tuli on kuluttanut erämaan laitumet ja liekki polttanut kaikki kedon puut.
20 Metsän eläimetkin sinua ikävöivät, sillä vesipurot ovat kuivuneet ja tuli on kuluttanut erämaan laitumet.

Jooelin kirja kertoo ihmiskunnan lopun ajoista. Jooelin kirjan kuvauksen mukaan viljasta on kato sillä tuli (lopun ajan suurtulipalot kuivuuden tähden) on kuluttanut laitumia. Jooel kuvaa myös vesipurojen kuivumista. Jooel kuvaa myös ilmastonmuutoksen seurauksia.

Jes 19:
4 Minä annan Egyptin tylyn herran käsiin, ja kova kuningas on hallitseva heitä, sanoo Herra, Herra Sebaot.
5 Vedet virrasta loppuvat, joki ehtyy ja kuivuu.
6 Joet levittävät löyhkää, Egyptin kanavat mataloituvat ja ehtyvät, ruoko ja kaisla lakastuvat.
7 Ruohostot Niilivirran varsilla, virran suussa, ja kaikki Niilivirran kylvömaat kuivuvat, kuihtuvat ja häviävät.
8 Kalastajat valittavat ja murehtivat; kaikki, jotka heittävät onkea virtaan ja laskevat verkkoa veteen, nääntyvät.

Jesaja profetoi Niilivirran alueiden kuivumista. Lopun aikoina Niilivirran alueilla tapahtuu kuivumista ilmastonmuutoksen seurauksena ja nämä seuraukset ovat Niilinvirran alueilla katastrofaalisia.

Luuk 21:11 ja tulee suuria maanjäristyksiä, tulee ruttoa ja nälänhätää monin paikoin, ja taivaalla on oleva peljättäviä näkyjä ja suuria merkkejä.

Luuk 21:25 Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat.

Luukas kuvaa tapahtumia lopun ajassa juuri ennen Jeesuksen tulemusta. Luukas kertoo lopun ajan suurista maanjäristyksistä, taudeista ja nälänhädästä, jotka rasittavat ihmiskuntaa. Luukas kertoo myös lopun ajan ihmiskunnan olevan ahdistuneita ja epätoivoisia meren aaltojen pauhun tähden. Luukkaan kuvaamat tapahtumat ovat kuvausta suurkatastrofeista kuten tsunamien ja pyörremyrskyjen (hurrikaanien) nostattamista tuhoisista aalloista, jotka saavat aikaan isoja tuhoja. Lopun aikana ihmiskunta on ilmastonmuutoksen aiheuttamien katastrofien kohteena. Mikä on perimmäinen syy ilmastonmuutokseen ja lopun ajan katastrofeihin? Raamattu kertoo sen meille Jesajan kautta:

Jes 24:
1 ¶ Katso, Herra tekee maan tyhjäksi ja autioksi, mullistaa sen muodon ja hajottaa sen asukkaat.
2 Ja niinkuin kansan käy, niin papinkin, niinkuin orjan, niin hänen herransa, niinkuin orjattaren, niin hänen emäntänsä, niinkuin ostajan, niin myyjän, niinkuin lainanottajan, niin lainanantajan, niinkuin velallisen, niin velkojankin.
3 Maa tyhjentämällä tyhjennetään ja ryöstämällä ryöstetään. Sillä Herra on tämän sanan puhunut.
4 Maa murehtii ja lakastuu, maanpiiri nääntyy ja lakastuu; kansan ylhäiset maassa nääntyvät.
5 Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton.
6 Sentähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystänsä kärsivät; sentähden maan asukkaat kuumuudesta korventuvat, ja vähän jää ihmisiä jäljelle.

Kirous kalvaa maata ihmisten syntien tähden sekä ihmisten kapinallisuuden tähden (Jumalaa kohtaan).


Lopun ajan merkkejä

1 Tim 4:
1 ¶ Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja
2 valheenpuhujain ulkokultaisuuden vaikutuksesta, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty
3 ja jotka kieltävät menemästä naimisiin ja nauttimasta ruokia, mitkä Jumala on luonut niiden nautittavaksi kiitoksella, jotka uskovat ja ovat tulleet totuuden tuntemaan.
4 Sillä kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä mikään ole hyljättävää, kun se kiitoksella vastaanotetaan;
5 sillä se pyhitetään Jumalan sanalla ja rukouksella.

Alkutekstin mukaan tulevina (hysteros) sana voidaan kääntää myös viimeisinä, eli viimeisinä aikoina monet Jeesukseen uskovat luopuvat uskosta villitsevien henkien ja riivaajien oppien vaikutuksesta. Villitsevä sana on alkutekstissä kreik. planos, joka tarkoittaa eksyttäviä. Tämä luopumus tulee siis viimeisinä päivinä, joka tapahtuu valheenpuhujien ulkokultaisuuden (hypokrisis - tekopyhyys) vaikutuksesta. Tekopyhyys tarkoittaa sitä, että ihminen tekeytyy tai teeskentelee olevansa jotakin toista kuin mitä hän oikeastaan on. Näiden teeskentelijöiden omatunto on poltinraudalla merkitty. Poltinrauta on alkutekstissä sana kauteriadzo, joka merkitsi kielikuvana orjaa tai rikollista, jonka ihoon oli poltinraudalla merkitty merkki. Paavali käyttää sanaa siinä merkityksessä, jossa tämä merkki on painettu omaantuntoon sen tähden, koska he puhuvat ja elävät valheessa. He myös kieltävät menemästä naimisiin. Kieltävät on alkutekstissä kolyo, joka merkitsee kieltämistä sekä hylkäämistä. Jakeessa kolme tarkoitetaan avioliiton kieltämistä, jossa hylätään avioliitto ja valitaan toinen tapa elää parisuhteessa tai monissa parisuhteissa.

Jakeessa kolme on sanat nauttimasta ruokia, joka tarkoittaa alkukielen mukaan pidättäytymistä lihan syönnistä (alkutekstissä on sana apekhomai, joka merkitsee pidättäytymistä). Ruokia sana on alkukielessä broma, joka merkitsee lihaa, eli liharuokia. Jumalan Henki antoi selkeät tuntomerkit viimeisten päivien tapahtumille. Nämä tuntomerkit sopivat aikaamme, jossa elämme.

Lopun aikana monet Jeesukseen uskovat tulevat siis luopumaan uskosta Jeesukseen eksyttävien henkien ja riivaajien oppien tähden. Tämän luopumuksen arkkitehdit ovat eksyttävien henkien ja riivaajien oppien vallassa olevia valheenpuhujia, joiden omatunto on valheen merkein merkitty. Paavali antoi kaksi tuntomerkkiä, joista heidät tunnistaa, eli avioliiton hylkääminen sekä liharuuista pidättäytyminen. Avioliiton hylkääminen tapahtuu monella tasolla; eläminen avioliitossa toista koko ajan pettäen, avoliitto (siinä ei tarvitse sitoutua toiseen, vaan voi lähteä milloin huvittaa), jatkuvat parisuhteet (jossa vaihdetaan koko ajan kumppania), avioliitto periaatteen hylkiminen ja sitä vastaan puhuminen jne. Avioliitto on Jumalan valinta miehelle ja naiselle, jossa mies ja nainen voivat elää pysyvässä ja elinikäisessä parisuhteessa. Saatana haluaa rikkoa Jumalan asettaman avioliittomallin ja sen hän tulee lopun aikana tekemään. Lopun ajan uskonnoissa, uskomuksissa ja ihmisten mielissä ei avioliitolle ole tilaa, vaan se hylätään ja rikotaan sekä sitä vastaan hyökätään kyseenalaistamalla elinikäinen ja pysyvä parisuhde miehen ja naisen välillä. Lopun aikana ihmiset hylkivät avioliittoa miehen ja naisen välillä. Lopun ajan ihmiset elävät vapaissa suhteissa miesten ja naisten välillä, jossa he voivat vaihtaa partneria niin usein kuin he haluavat, ja niin moni tekee lopun aikana. Lopun aikana homoseksuaaliset suhteet yleistyvät, joissa homoseksuaali miehet elävät miesten kanssa ja lesbot naiset elävät naisen kanssa. Homoseksuaalisuus, lesbous on syntiä ja kapinaa Jumalaa vastaan ja heterosuhteissa haureudessa (ulkopuolella avioliiton pysyvän parisuhteen) eläminen on myös syntiä ja kapinaa Jumalaa vastaan. Homoseksuaaliset avioliitot eivät ole avioliittoja Jumalan kasvojen edessä, sillä Jumala on säätänyt avioliiton miehen ja naisen välille. Lopun ajan homoseksuaaliset avioliitot ovat liittoja, joissa hylätään Jumalan avioliitto malli ja valitaan toinen malli (syntinen ja kapinallinen Jumalaa vastaa) muodostaa parisuhde.

Avioliitossa on tarkoitus elää ettei toista petetä, vaan rakastetaan ja kunnioitetaan toinen toisiaan. Lopun ajan avioliitoissa ei pysytä tässä Jumalan tahdon mukaisessa järjestyksessä, vaan avioparit pettävät toisiaan. Uskonnollisuuden (eivät todellisia Jeesuksen opetuslapsia) vallassa olevat ihmiset lopun aikana liputtavat homoseksuaalisuudelle sekä myös enemmistö lopun ajan ihmisistä. Lopun aikana tulee vallitsemaan muinaisen maailman pakanalliset seksuaaliset käyttäytymismallit, joissa vapaa seksin harjoittaminen toisen ihmisen kanssa heterosuhteissa (ilman avioliittoa), homo- ja lesbosuhteissa sekä bi-suhteissa on sallittua ja hyväksyttävää, vaikka ne ovat Jumalan sanan mukaan syntiä. Lopun ajan ihmisissä vaikuttaa hedonistiset seksinautinnon halut, joiden esteenä he kokevat avioliiton olevan. Siksi lopun aikana avioliitto menettää merkityksensä syntiä rakastavien keskuudessa ja ihmiskunta ohjataan himojen ja halujen maailmaan, jossa ihmiset himoissaan vaihtavat jatkuvasti yhä uusia seksipartnereita. Okkultiikan maailmassa okkultistit ovat seksihimojen vankeina ja siksi myös okkultiikka johdattelee nuoria ja aikuisia haureellisen seksin orjiksi.  Jumalan sanassa seksi on kaunis lahja ihmiselle, joka kuuluu vain avioelämään, eli pysyvään parisuhteeseen. Kaikki muu seksi, joka tapahtuu avioliiton ulkopuolella on syntiä Jumalaa vastaan.

Jumala on sallinut ihmisten syödä liharuokia, eikä siinä ole siis mitään pahaa. Esimerkiksi kalan syönti on erittäin terveellistä ja hyödyllistä ihmisille. Lopun ajassa melskaavat riivaajahenget vastustavat kaikenlaisen lihan syöntiä ja sitä kautta tarjoavat ihmisille syvempää ihmisyyden tietoisuuden tilaa. Merkittävää on että esim. New-Age uskonnot ja useat okkultistiset ryhmittymät painottavat vegetarianismia (kasvisyöntiä) ja suhtautuvat kielteisesti lihansyöntiin. Kaikki liha ei ole terveellistä ihmiselle se on totta, mutta esimerkiksi kalassa on elintärkeitä ravintoaineita ihmiselimistölle. Merkille pantavaa on se, että monet okkultistiset ryhmät ja uskonnot hyljeksivät pysyvää parisuhdetta sekä pidättäytyvät syömästä liharuokia. Ei vegetarianismi ole paha asia, sillä kasvikset ovat terveellisiä ja hyviä, joita itsekin syön paljon. Liharuuista pidättäytymisen mainitseminen oli merkkinä aikakaudesta eli lopunajasta, jolloin ihmiskunta suosii kasvisravintoa.  Kasvisravinto ei ole paha asia, se oli vain merkkinä lopunajoista, jolloin ihmiskunta eksyy täydelliseen pimeyteen. 

Lopun ajan ihmiskunta painii ympäristöongelmien ja ilmastonmuutoksen aiheuttamien paineiden kanssa. Voi olla niin, että lopun ajan ihmiskuntaa ohjeistetaan luopumaan (pidättäytymään) liharuokien syömisestä, koska  lihateollisuuden päästöt ja lihan tuottaminen kuormittaa ilmastoa. Se on kuitenkin selvää, että Jumalan sanan profetia puhuu, että lopun aikana ihmiskunta alkaa pidättäytymään liharuokien syömisestä ja jollakin tavalla se tulee tapahtumaan.


Linkkisuositus:
http://www.kotipetripaavola.com - Lopunajan tapahtumia


 

Petri Paavola 7.3 2007 


 


 

 

 

eXTReMe Tracker