Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

Onko Raamattu paimentolaisten nuotiotarinoita?

Monet ihmiset, jotka eivät usko Raamatun olevan Jumalan sanaa sanovat Raamatun olevan satukirja. Jotkut sanovat ettei Raamattu pidä paikkaansa, sillä se on fiktiivinen tarina, joka kertoo paimentolaisten nuotiotarinoista. Toiset sanovat ettei Lähi-idän muinaisten lammaspaimenten nuotiotarinoita voi ottaa todesta enää tieteellisessä nykyajassa. Sitten on ihmisiä, jotka sanovat Raamatun olevan Lähi-idän kamelikuskien nuotiotarinoita. Toiset sanovat Raamatun olevan muinaisjuutalaisten legendoja ja taruja.

Jotkut ihmiset sanovat, että Raamattuun uskominen on osoitus yksinkertaisesta ja lapsellisesta mielenlaadusta. Monet ihmiset pitävät Raamattuun uskomista epätieteellisenä sekä järjenvastaisena asiana. Itse asiassa kun Raamattua tutkitaan siitä lähtökohdasta käsin, että mitä se ihan oikeasti opettaa, eikä vain oleteta asioita tai toisteta muiden ihmisten tekemiä vääriä johtopäätöksiä, niin Raamattu itse todistaa olevansa Jumalan sanan ilmoitus ihmiskunnalle.

 

Sisällys:
Raamattu ja tiede
Raamatun ydinsanoma

 

Raamattu ja tiede

Raamattu todistaa ja vahvistaa tiettyjä tieteen saavutuksia. Merkittävää on se, että Raamattu on kertonut jo tuhansia vuosia sitten tietyt tieteen havainnot, jotka tiedemaailman on onnistunut havaitsemaan vasta 1900-luvulla. Raamattu myös todistaa vääräksi tiettyjä tieteen harhaopetuksia.

Monet ihmiset, jotka uskovat ateistiseen tieteelliseen maailmankuvaan sanovat elämän maapallolla saaneen syntynsä ihmeellisesti elottomasta aineesta tai elämä matkasi avaruudesta maapallolle meteoreettien mukana. Tämän seurauksena he sanovat, että evoluutio on kehittänyt systeemin, jossa kaikki kehittyy kehittyneempään tilaan pitkien aikajaksojen Totuus on kuitenkin se, että emme havaitse tieteellisesti tällaista kehitystä nykyään, vaan kaikki rappeutuvat sekä monet mekanismit menevät epäjärjestyksen tilaan.

Psa 102:
25 Muinoin sinä perustit maan, ja taivaat ovat sinun käsialasi.
26 Ne katoavat, mutta sinä pysyt, ne vanhenevat (balah) kaikki kuin vaate; sinä muutat ne, niinkuin vaatteet muutetaan, ja ne muuttuvat.

Psa 102:
25 Of old hast Thou laid the foundation of ha'aretz; and Shomayim is the ma'aseh (work) of Thy hands.
26 They shall perish, but Thou shalt remain; and all of them shall wear out (balah) like a beged (garment); like a vesture shalt Thou change them, and they shall be changed (Orthodox Jewish Bible - OJB)

Hepreankielen sana balah on Psa 102:26:ssa on hepreankielen qal-verbivartalossa, jossa se tarkoittaa kulua loppuun, käyttää loppuun, väsyä, väsyttää, uuvuttaa. Juutalaisten hepreasta englantiin kääntämä OJB käännös kääntää sanan balah englanninkielen sanoilla wear out. Wear out tarkoittaa kulua, kulua loppuun, käyttää loppuun, väsyä, väsyttää, uuvuttaa. Raamatun alkuteksti todistaa, että Jumalan luomat asiat kuluvat loppuun ja muuttavat muotoaan.

Raamattu sanoo, että Jumalan luomat taivaat (avaruus tähdet jne.) sekä tulevat katoamaan sekä ne kuluvat loppuun ja tässä loppuun kulumisen prosessissa ne muuttuvat. Nykyään tiede todistaa Psa 102:25,26:ssa olevan ilmoituksen monella eri tavalla. Aikoinaan ihmiset, jotka eivät ole uskoneet Raamattuun ovat luulleet, että avaruus on muuttumaton.

Tieteen kehittyessä ollaan kuitenkin kyetty todistamaan, että tähdet kuolevat, eli avaruus ei ole muuttumaton, vaan on jatkuvassa muutoksessa. Kun suurimassainen tähti on kuluttanut loppuun energiansa, niin sen elämä päättyy valtavaan supernovaräjähdykseen, jonka seurauksena avaruuteen sinkoutuu tähdessä syntyneitä alkuaineita. Tähtien elinkaaren kehitys etenee siten, että tähti loistaa suurimman osan elämästään polttaen ytimessään vetyä heliumiksi. Tähden vanhetessa se paisuu punaiseksi jättiläiseksi. Jättiläisvaiheen jälkeen tähden kehityskaari on riippuvainen sen massasta, sillä kevyet tähdet päätyvät valkoisiksi jättiläisiksi ja isot tähdet räjähtävät supernovina.

Suurimassainen tähti luo painovoiman, joka tiivistää tähden ydintä siten, että ytimessä oleva lämpötila nousee todella korkeaksi. Kun vety loppuu, niin polttoaineeksi käyvät helium, hiili sekä happi. Hiilen ja hapen fuusioreaktiot aiheuttavat räjähdysmäisen voiman. Vain suurimmat tähdet kestävät sen ja pienemmät tähdet räjähtävät supernovana ja hajoavat avaruuteen laajenevaksi kaasupilveksi. Joistakin tähdistä tulee räjähdyksen jälkeen neutronitähtiä (kokoon luhistunut tähti) tai mustia aukkoja.

On todella mielenkiintoista, että nykytiede kuvaa tähtien kuolemaa täsmällisen tarkasti juuri siten kuinka Raamattu sanoo Jumalan luomien asioiden kuluvan loppuun ja sen seurauksena muuttavan muotoansa. Tähtien kuolema on luomisen todiste. Raamattu on kertonut tähtien kuolemasta tuhansia vuosia aikaisemmin nykytiedettä.

Avaruudessa tapahtuvat tähtien kuolemat eivät todista tähtien evoluutiosta, jonka kautta olisi syntynyt lopulta elämää maan päälle. Tähtien kuolema todistaa sen, että avaruudessa olevat tähdet kulkevat kohti kuolemaansa, eivät kohti edistyneempää kehitystä.

Ajattele myös ihmistä. Ihminen vanhenee ja lopulta kuolleessaan ihmisen ruumis (Jumalan luoman kemialliset aineet) muuttavat muotoansa maatuessaan maaperään. Kaikki tapahtuu täsmälleen kuten Raamattu sanoo.

1 Moos 2:7 Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieramiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu.

1 Moos 3:19 Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman."

Raamattu sanoo Jumalan tehneen ihmisen maan tomusta (keho) sekä puhaltaneen hänen sieraimiinsa elämän hengen, jolloin ihmisestä tuli elävä sielu. Raamattu sanoo ihmisen kehon koostumuksen olevan otettu maasta.

Tiede on vahvistanut saman asian, jonka Raamattu on jo sanonut tuhansia vuosia sitten. Tieteen mukaan ihminen on osa luontoa, koska ihmiskeho sisältää lähes kaikkia luonnon alkuaineita. 99% ihmiskehosta koostuu hapesta, hiilestä, vedystä, typestä, kalsiumista sekä fosforista.

Biokemistit tietävät, että kemiallisten aineiden elämä hajoaa kun ilmassa on happea. Kasveissa ja eläimissä on tiettyjä kemiallisia yhdisteitä. Kemistien mukaan ne vähentyvät. Kun elollisista olennoista löydetyt kemialliset aineet kohtaavat ilmaa, eli happea, niin ne alkavat hajoamaan. Kemistit sanovat, että ne hapettuvat. Elämä itsessään tarvitsee happea elääkseen, mutta happi tuhoaa elottoman kemiallisen aineen. Ateistisen tieteen maapallon elämän syntyteoriat törmäävät jatkuvasti uusiin ongelmiin kun se koittaa selittää miten elämä on saanut syntynsä.

Maanpallon elämä ei ole voinut syntyä maapallolla elottomista aineista, koska happi tuhoaa elottoman kemiallisen aineen. Teoriat elämän syntymisestä avaruudessa, josta se olisi matkannut meteoriittien mukana maan päälle ovat mielikuvituksen tuotetta, sillä vain maapallolla on maapallon elämään tarvittavat suotuisat olosuhteet. Ainoa selitys on se että Jumala loi ihmisen ja puhalsi häneen elämän hengen.

Jumala on rakentanut elottoman kemiallisen aineen siten, että happi tuhoaa sen, sillä kun ihminen tai eläin kuolee, niin ihmiskehossa sekä eläimen ruumiissa alkaa tapahtumaan prosessi, jolloin happi alkaa tuhoamaan kuolleessa ruumiissa olevia kemiallisia aineita. Jumalan antama elämän henki ylläpitää elämää hapen kautta, mutta heti kun elämän henki poistuu ruumiista, niin happi alkaa tuhoamaan sitä. Elämän synnylle ei jää mitään muuta vaihtoehtoa kuin Raamatun kertoma Jumalan luominen. Kaikki muut teoriat ja vaihtoehdot kumoutuvat ja osoittautuvat mahdottomiksi.

Itse asiassa tieteen kehittyminen kumoaa ihmisten keksimät teoriat kuten esim. maapallon elämän alkusynnyn maan päällä elottomista kemiallisista aineista, sillä happi tuhoaa elottoman kemiallisen aineen (happi tuhoaa kuolleen ruumiin), eikä siten voi synnyttää elämää. Tiede yrittää aina keksiä uusia teorioita, mutta jokainen teoria tulee kaatumaan omaan mahdottomuuteensa. Raamatussa on ainoa oikea selitys elämän syntymiseen maan päälle.

2 Piet 3:5 Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta

Ihmiskeho, joka on otettu maasta sisältää noin 70% vettä. Raamattu sanoo maan olevan rakennettu vedestä ja veden kautta. Tämän tähden ihmiskehossa on 70% vettä, koska vesi oli luomisen aine, jonka kautta maa ja sen alkuaineet ovat tehty. Ihmisen kehon koostumus vedestä ja alkuaineista on luomisen todiste.

Jes 45:

11 ¶ Näin sanoo Herra, Israelin Pyhä, joka on hänet tehnyt: Kysykää tulevaisia minulta ja jättäkää minun haltuuni minun lapseni, minun kätteni teot.

12 Minä olen tehnyt maan ja luonut ihmisen maan päälle; minun käteni ovat levittäneet (natah) taivaan (shamajim), minä olen kutsunut koolle kaikki sen joukot.

 

Isa 45:

11 Thus saith the LORD, the Holy One of Israel, and his Maker: Ask Me of the things that are to come; concerning My sons, and concerning the work of My hands, command ye Me.

12 I, even I, have made the earth, and created man upon it; I, even My hands, have stretched out (natah) the heavens, and all their host have I commanded.

Edwin Hubble ja Milton Humason valokuvasivat galaksien spektrejä 1920-luvulla. Hubblen tutkimuksien pohjalta syntyi Hubblen laki, joka opettaa universumin laajentuvan. Hubblen lakia pidetään eräänä kaikkien aikojen tärkeimpänä tähtitieteellisenä keksintönä. Hubble oli oikeassa universumin laajentumisesta, mutta väärässä universumin iän määrittelyssä.

Jesaja 45 jakeessa 11 on hepreankielet sanat natah ja shamajim. Natah tarkoittaa laajentaa ja levittää qal verbivartalossa, jossa sana esiintyy Jes 45:12. Shamajim tarkoittaa taivasta, taivaita ja näkymättömiä taivaita, eli universumia. Jumala kertoi ihmiskunnalle profeetta Jesajan kautta jo noin 2700 vuotta sitten, että avaruus laajenee. Jumala itse on luonut laajenemisen mekanismin universumiin. Raamattu on Jumalan sanaa ihmiselle, jossa Hän myös tarkasti kertoo maailman ja universumin toiminta mekanismeista, joita nykytiede haparoivin askelin tänä päivänä tutkii. Avaruuden laajenemisen opetus Raamatussa on luomisen todiste, joka on ilmoitettu kauan ennen kuin nykytiede kykeni havaitsemaan saman asian.

Raamatun ydinsanoma

Kaiken edellä olevan tiedon perusteella voimme sanoa, ettei Raamattu ole alkukantaisten paimentolaisten nuotiotarinoita, vaan elävän Jumalan sanan ilmoitus ihmiskunnalle. Raamatun ydinsanoma on pelastuminen synnin ja saatanan vallasta Jumalan valtakuntaan uskon kautta Herraan Jeesukseen.

Joh 3:

16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

17 Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.

18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.

Mark 1:15 ja sanoi: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi".

Apt 16:31 Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, .......... ".

Hebr 11:6 Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.

Apt 26:
14 ja me kaaduimme kaikki maahan, ja minä kuulin äänen sanovan minulle hebreankielellä: ‘Saul, Saul, miksi vainoat minua? Työläs on sinun potkia tutkainta vastaan.’
15 Niin minä sanoin: ‘Kuka olet, herra?’ Ja Herra sanoi: ‘Minä olen Jeesus, jota sinä vainoat.
16 Mutta nouse ja seiso jaloillasi; sillä sitä varten minä olen sinulle ilmestynyt, että asettaisin sinut palvelijakseni ja sen todistajaksi, mitä varten sinä olet minut nähnyt, niin myös sen, mitä varten minä sinulle vastedes ilmestyn.
17 Ja minä pelastan sinut sekä oman kansasi että pakanain käsistä, joitten tykö minä sinut lähetän
18 avaamaan heidän silmänsä, että he kääntyisivät pimeydestä valkeuteen ja saatanan vallasta Jumalan tykö ja saisivat uskomalla minuun synnit anteeksi ja perintöosan pyhitettyjen joukossa.’
19 Sentähden, kuningas Agrippa, minä en voinut olla tottelematta taivaallista näkyä,
20 vaan saarnasin ensin sekä Damaskon että Jerusalemin asukkaille, ja sitten koko Juudean maalle ja pakanoille parannusta ja kääntymystä Jumalan puoleen, ja että he tekisivät parannuksen soveliaita tekoja.

Jumala rakastaa sinua ja siksi Hän lähetti Poikansa Herran Jeesuksen, kuolemaan sinun syntiesi tähden. Herran Jeesuksen sovitusveri, kuolema ja ylösnousemus on todistus ja takuu mahdollisuudestasi saada syntisi anteeksi sekä iankaikkinen elämä. Jos sinä tunnustat syntisi Jumalalle ja teet parannuksen uskomalla Jeesuksen olevan Herra ja Pelastaja, niin sinä saat syntisi anteeksi sekä iankaikkisen elämän. Iankaikkinen elämä Herrassa Jeesuksessa on elämäsi paras valinta. Jos et halua vastaanottaa iankaikkista elämää uskon kautta Herraan Jeesukseen, niin oman valintasi tähden, kuolemasi jälkeen joudut elämään erossa Jumalasta iankaikkisessa kadotuksessa.

Raamattu opettaa, että ihmisen on tehtävä parannus (katumus, syntien tunnustaminen, mielenmuutos) ja uskottava Herraan Jeesukseen voidakseen pelastua. Jumalan hyvä tahto on että sinä valitsisit iankaikkisen elämän, koska sen kautta saat iankaikkisesti Jumalan valtakunnassa kokea täydellisen Jumalan rakkauden. Jumalan rakkaus on iankaikkista, joka ei pääty koskaan. Kun teet päätöksen tämän asian suhteen, niin muista että päätöksesi kautta valitset sen missä haluat viettää ikuisuutesi. Sinut on luotu Jumalan rakkautta varten, tee siksi ainoa oikea päätös ja valitse Jeesus elämäsi Herraksi ja Pelastajaksi.

 

 

 

Petri Paavola 16.3.2007

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769

 

 

 


 

 

 

 

eXTReMe Tracker