Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

Holokaustisivut | Auschwitz | Belzec | Bergen-Belsen | Chelmno | Dachau | Majdanek | Sobibor | Treblinka | Ghetto | SS


Auschwitz

Auschwitzin keskitysleiri sijaitsi Puolassa. Auschwitz on saksankielinen versio puolalaisen kaupungin Oświęcimin nimestä. Auschwitzin nimellä on kolme eri keskitysleiriä; KL Auschwitz I pääleiri, KL Auschwitz II Auschwitz -Birkenau toimi varsinaisena tuhoamisleirinä sekä KL Auschwitz III työleiri. Auschwitzista on tullut holokaustin symboli, jossa natsit systemaattisesti tappoivat lähes 6 miljoonaa Euroopan juutalaista. Auschwitz on vieläkin maailman suurimman joukkomurhan tapahtumapaikka, häpeällisin natsien "kuolemantehtaista". Saksan natsit tappoivat Auschwitzissa juutalaisia kaasukammioissa (murhakammio), joka oli inhottavin ja katalin paikka maan päällä toisen maailmansodan aikana. Heinäkuun 1940 ja tammikuun 1945 välisenä aikana on arvioitu, että 1,3 miljoona vankia tuotiin kaiken kaikkiaan Auschwitziin ja heistä kuoli siellä 1,1 miljoonaa uhria.

Auschwitz I oli pääleiri ja ykkösluokan keskitysleiri, joka avattiin kesäkuussa 1940. Auschwitz I oli toiminut aikaisemmin Puolan armeijan varuskuntana. Leirin ensimmäiset vangit olivat aluksi ei juutalaisia puolalaisia poliittisia vankeja, mutta myös juutalaisia sijoitettiin leiriin.

Auschwitz II  (Birkenau) oli kuolemanleiri (tuhoamisleiri), jossa tapettiin yli miljoona vankia kaasukammioissa, jotka olivat pääosin juutalaisia. Auschwitz on maailman suurin juutalaisten hautausmaa, paikka jossa syyttömien ja viattomien uhrien tuhkat levitettiin pelloille, heitettiin jokiin sekä ripoteltiin useisiin pikku lampiin vuosien 1940 -1945 välisenä aikana.

Auschwitz III (Monowitz) oli työleiri, jossa vangit työskentelivät I.G. Farben yhtiön tehtaassa rinta rinnan siviilityöntekijöiden kanssa, jotka ei eivät olleet vankeja.


Unkarin juutalaisten saapuminen.


Kuvassa on joukko Unkarin juutalaisia, jotka tuotiin junalla Auschwitz II tuhoamisleirille toukokuun 26 päivä 1944.


Kuvassa Unkarin juutalaisia toukokuun 26 päivä 1944.

Yläpuolella olevassa kuvassa Unkarin juutalaiset ovat saapuneet Auschwitz II Birkenaun tuhoamisleirille. Heidän takanaan (eivät näy kuvassa) olivat krematoriot IV ja V kaasukammiot, jotka oli naamioitu suihkuhuoneiksi. Heille kerrottiin, että he pääsevät suihkuun peseytymään ennen kuin heidät siirretään parakkeihin. Heidät kuitenkin tapettiin kaasukammioissa. Pirullinen natsien suunnitelma, jossa heille valehdeltiin ja sitten tapettiin kaasukammiossa.


Kuvassa juutalaisia vanhuksia ja heikkokuntoisia odottamassa kuorma-autoja, jotka veivät heidät kaasukammioon tapettaviksi.

Auschwitz-Birkenaussa tapettiin juutalaisia Zyklon B syaanivetyvalmisteella. Zyklon B aiheutti kuoleman muutamassa sekunnissa tai minuutissa. Zyklon B päästettiin kammioon pienistä rei'istä, jolloin se yhtyessään ilman kanssa muuttui tappavaksi kaasuksi. Ryhmittymät jotka kieltävät juutalaisten holokaustin sanovat, että kaasukammioista ei ole löydetty Zyklon B:n jäänteitä. Krakovan oikeustieteellinen tutkimuskeskus vuonna 1994 löysi kuitenkin kaasukammioista huomattavia syanidimääriä.

Leirissä täit levisivät levittäen pilkkukuumetta, Zyklon B valmistetta käytettiin myös vankien vaatteiden desinfiointiin. Pilkkukuumeen vallassa olevia "desifioitiin" tappamalla heidät kaasukammioissa. Sodan loppupuolella pilkkukuume levisi keskitysleireillä tuoden monille vangeille kuoleman.


Kuvassa Auschwitz-Birkenaun krematorio IV 1943.


Auschwitz-Birkenau romanilapsia vapautuksen jälkeen, he kärsivät leprasta.


Mustan muurin edessä natsit teloittivat juutalaisia.

Auschwitzin pääleirissä rakennusten 10 ja 11 välissä oli tiiliseinä. Tämän tiiliseinän eteen natsit asettivat pienemmän siirrettävän seinän, joka oli puutukeista ja päällystetty korkilla ja maalattu mustaksi. Mustan muurin molemmat päädyt olivat taivutettu hiukan ulospäin. Mustan muurin tarkoituksena oli suojella takana olevaa muuria luodinrei'iltä.

Yläpuolella oleva kuva on Auschwitzista vapautuneen vangin tekemä taideteos, jonka hän teki vapautumisensa jälkeen. Taideteos on kuvaus todellisista hirmutöistä, joita SS-miehet tekivät mustan muurin edessä. SS-miehet ampuivat (teloittivat) juutalaisia vankeja mustan muurin edessä muiden SS-miesten katsellessa teloitusta. Vankien tehtävänä oli kantaa ruumiit ja pinota ne pihalle.


Liittouneiden joukkojen vapauttajat löysivät pääleirin rakennus 11:ssa olevat vankien ruumiit.

Venäläiset sotilaat vapauttivat Auschwitzin keskitysleirin vangit tammikuun 27 päivä vuonna 1945. Venäjän armeijan vapautusjoukkoja johti marsalkka Koniev.


Eloonjääneitä naisvankeja, jotka vapautettiin Auschwitzin keskitysleiristä.


Auschwitz I kaasukammio.


Auschwitz keskitysleirin krematorio. Ruumiit työnnettiin kärryillä uuniin poltettavaksi.


Kuvassa Auschwitzista liittoutuneiden joukkojen vapauttamat lapsivangit tulevat parakeista ulos vapauteen. Oikeus, ihmisyyden puolella oleminen voittaa lopulta ja tuo vapauden. Jääköön tämän kuvan sanoma meidän mieliimme, lopulta kärsimys lakkaa ja koittaa vapaus!

 

Holokausti sivujen Lähde:
Pääosan tekstiä ja kuvia olen kopioinut sivulta:
www.scrapbookpages.com 

Kuvat ja teksti on sivullani scrapbookspages.com sivun ylläpitäjän luvalla. Holokausti sivullani olevien kuvien kopiointi on kielletty!


 


 

 

 

eXTReMe Tracker