Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


 

Dogging lopunajan asialla

 

Seksitrendi dogging on yksi lopun ajan monista ihmisten harrastamista synneistä. Doggingin erityispiirteisiin kuuluu seksiaktin suorittaminen julkisella paikalla (puistot, parkkipaikat, metsät jne.) Doggingiin osallistujat eivät myöskään tunne toisia ja useimpien asianharrastajien mielestä tirkistelijät ovat erittäin tervetullut lisämauste doggingiin. Raamattu opettaa lopun ajan ihmiskunnan olevan seksihimojen kyltymättömiä harrastajia, jotka tekevät monenlaista syntiä harrastamalla monenlaista seksiä, joihin yhtenä dogging kuuluu.

Ilm 9:21 He eivät tehneet parannusta murhistaan eikä velhouksistaan eikä haureudestaan (porneias) eikä varkauksistaan.

Ilmestyskirjan 9 luku puhuu lopun ajan ihmisistä, jotka ovat murhan ja noituuden (velhouden) sekä haureuden (seksihimojen) vallassa. Porneia sana tarkoittaa väärää seksuaalisuutta (homous, lesbous, eläinseksi, avioliiton ulkopuoliset seksisuhteet jne.). Lopun ajan ihmiset ovat täysin seksihimojen vietävissä. Dogging on siitä eräs esimerkki. On sairasta ja perverssiä nauttia seksin harjoittamisesta yleisellä paikalla muiden sitä katsellessa sekä se on tietysti syntiä.

2 Tim 3:
1 ¶ Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja.
2 Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita,
3 rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä,
4 pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa (philedonoi) enemmän kuin Jumalaa rakastavia;
5 heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.

Philedonos sana tarkoittaa sellaista joka rakastaa nautintoja. Philedonos sana tulee sanoista philos  ja hedone. Hêdonê sanan alkuperäinen merkitys tarkoitti sellaista, joka miellyttää makuaistia. Pikku hiljaa sanan hêdonê merkitys laajeni tarkoittamaan kaikkea sellaista, johon liittyi nautintoja sekä kaikkea sitä mikä miellytti aisteja. Hellenistisellä ajalla kreikkalaiset viisauden opettajat antoivat hêdonê sanalle sellaisia merkityksiä kuin aistinautinto, sukupuolinen nautinto sekä myös hillitön intohimo. Paavalin kirjeessä Timoteukselle sanalla philedonos on juuri sellainen merkitys mikä kuvaa sukupuolista nautintoa ja hillitöntä intohimoa (seksiin). Paavali käyttää sanaa philedonos kuvaamaan seksihimon syntejä, joiden vallassa lopun ajan ihmiset ovat.

Lopun ajan ihmisten elämää hallitsee hillitön ja hallitsematon seksinhimo, jota he harjoittavat mitä moninaisemmilla tavoilla. Raamattu sanoo 2 Tim 3:3 lopun ajan ihmisten olevan hillittömiä. Hillitön sana on alkukielessä (kreik.) akrates, joka tarkoittaa itsehillinnän ja itsekontrollin puuttumista. Lopun ajan ihminen ei kykene hillitsemään omaa seksuaalisuuttaan, vaan tarvitsee siihen koko ajan uusia tapoja kuinka toteuttaa vääristynyttä seksuaalisuuttaan. Sen tähden myös jotkut ihmiset ovat mieltyneet doggingiin. Tämä nykyinen yhteiskunta totuttaa ihmiset jo pienestä pitäen hillittömyyteen antaen hyväksynnän kaikelle oudolle ja sairaalloiselle toiminnalle. Samoin yhteiskunta ruokkii kaikella tavalla itsekeskeisyyttä, jossa itsekeskeisen ihmisen tarpeet ovat kaiken keskipisteessä. Samoin ns. vapaa kasvatus raivaa tilaa kaikenlaiselle perverssiydelle. Lopun ajan ihmiset ovat niin syvällä synnissä, että kaikenlainen sairas ja perverssi toiminta on heille luontaista eivätkä he enää ymmärrä terveen ja sairaan ja epäterveen käyttäytymisen rajoja. Siksi he myös haluavat elämäänsä kaikenlaisia epäterveitä ja synnillisiä seksiharrasteita. 

Terve seksielämä kuuluu miehen ja naisen välille pysyvään parisuhteeseen (avioliitto), eikä itse seksi ole  väärää ja syntiä, vaan sen harjoittaminen väärin on syntiä. Jeesuksen Kristuksen kautta saadaan kuitenkin syntejä anteeksi myös lopun aikana, jos ihminen tunnustaa ja hylkää syntinsä. Älä anna elämäsi päätyä iankaikkiseen kadotukseen, vaan valitse iankaikkinen elämä Jeesuksessa Kristuksessa.

 

 

 

 

Petri Paavola

 

 eXTReMe Tracker