Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Korona keskustelulle kyllä vai ei?

Olen seurannut jonkin verran Herran Jeesuksen opetuslasten (uskovien) kannanottoja ja mielipiteitä koronasta ja koronarokotteista. Jotkut uskovat kannattavat rokotetta ja toiset eivät kannata. Jotkut uskovat sosiaalisessa mediassa julkisesti riitelevät koronarokotteesta, toiset sanovat ota, toiset älä ota. Jotkut uskovat ovat sitä mieltä, että uskovat eivät saisi puhua ollenkaan mitään koronarokotteesta, koska se tuo riitaa seurakunnan keskuuteen. Vaikka pelastuksen evankeliumi ja uskossa kasvaminen rakkaudesta totuuteen on uskovan elämän tärkein asia, niin korona keskustelukin on tärkeä. Tuon tässä kirjoituksessa esille esim. sen miksi koronarokote pakko, jos sellainen asetettaisiin voimaan, niin miksi se olisi huono ratkaisu, eikä se ratkaise tätä ongelmaa. Kirjoitan myös pelastuksen evankeliumista ja uskossa kasvamisesta rakkaudesta totuuteen. Kirjoitukseni tärkein osa koskee pelastuksen evankeliumia ja pyhityksessä kasvamista. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan totuuden kautta rukouksen kera.

Minä olen sitä mieltä, että koronarokotteesta ei saa riidellä uskovien kesken, mutta jokaisella tulisi olla oikeus muodostaa oma käsitys ja ymmärrys siihen miten suhtautuu koronarokotteisiin. Jokainen saa tietenkin olla sitä mieltä mitä haluaa koronasta ja rokotteista, Jos ei halua puhua niistä, niin se on oikeus, joka ihmisellä on. Jos joku kannattaa koronarokotteita, niin hän saa tehdä niin, jos hän niin kokee. Jos joku lääketieteellisin perustein tai jollakin muulla syyllä vastustaa koronarokotteita, niin se on hänen oikeutensa.

Raamattu opettaa, että meidän uskovien on kasvettava totuudessa ja etsittävä totuutta rakkaudessa. Uskovien keskuudessa on esim. näkemyksiä, että ihminen voidaan kastaa vauvana kristilliseen uskoon sekä jotkut Jeesuksen opetuslapet uskovat, että kun ihminen on tullut Jumalan armosta uskoon, niin hän vastaanottaa kasteen uskon syntymisen jälkeen. Tässä kaste asiassa on vain yksi totuus ja Jumala haluaa, että emme riidan pelon tähden lakkaa etsimästä totuutta kaste asiassa, vaan Jumalan armosta ja avulla pyrimme löytämään totuuden koskien Raamatullista vesikastetta. Tässä asiassa ei saa riidellä, eikä lyödä toista, vaan lähimmäisiään kunnioittaen ja rakastaen on pyrittävä löytämään totuus, Raamatusta sekä keskinäisten keskustelujenkin kautta, kunhan ymmärrämme sen, että lopullinen totuus on Raamatussa Jumalan sanassa.

Tässä koronarokote ja koronatauti asiassakaan ei ole olemassa montaa erilaista totuutta liittyen siihen onko koronavirus laboratoriovirus vai ei, onko koronarokote kaikkien aikojen vaarallisin rokote. On todella tärkeää, että uskovat voisivat käydä avointa ja toisiaan kunnioittavaa keskustelua tämän aiheen ympärillä eivätkä riitelisi tässä asiassa. Meidän Herran Jeesuksen opetuslasten tulee muistaa ja ymmärtää, että pelastuksen evankeliumi ja rakkauden totuudessa uskossa kasvaminen on korona keskustelua tärkeämpää. Korona keskustelulle on myös oma paikkansa, mutta varsinkin uskovien tulee käydä siitä keskustelua toinen toisiaan rakastaen ja kunnioittaen.

Moni jo tietää, että olin noin kolme viikkoa sairaalassa, kun sain koronatauti diagnoosin ja sen takia jouduin olemaan useita päiviä tehohoidossa, mutta kiitos Herralle, että Hänen avullaan selvisin siitä. Kiitän suomalaista terveydenhoitoa ja Lahden Päijät-Hämeen sairaalan henkilökuntaa, hoitajia ja lääkäreitä, jotka hoitivat minua ja meitä koronapotilaita todella hyvin ja taitavasti. Kiitän kaikkia esirukoilijoita, jotka rukoilivat vaimoni ja minun puolestani, jokainen rukous oli tärkeä. Kun olin siellä sairaalassa ja älykännykkäni kautta näin kuinka paljon vaimoni ja minun puolestani rukoiltiin, niin tuli mieleeni se Raamatun kohta kuinka Jumalan valtaistuimen lähellä taivaallisilla 24:lla vanhimmalla oli käsissään kultaiset maljat, johon uskovien rukoukset päätyvät, toki ne myös menevät suoraan Isä Jumalan ja Herran Jeesuksen sydämeen. Kiitän Jumala näistä kaikista rukouksista vaimon ja itseni puolesta, kiitos teille kaikille tutuille ja tuntemattomille uskoville, sisarille ja veljilleni Herrassa Jeesuksessa. Suurin kiitos menee meidän Isä Jumalalle ja Herralle Jeesukselle, ja uskon, että vaikka sainkin hyvää hoitoa sairaalassa, niin ilman Jumalaa en olisi selvinnyt hengissä sairaalasta.

Teen tässä julkisen parannuksen siitä, että uskoin etten sairastu koronaan, koska syön terveellisesti ja uskoin Jumalan suojelevan minua koronalta. Toisin kuitenkin kävi. Jumala salli minun sairastua koronaan ja tunnustan, että erehdyin tässä asiassa.

En kirjoita tätä riita mielessä, vaan oman kokemukseni pohjalta, että käsitykseni koronarokotteista ei muuttunut ankaran koronataudin kourissa. Kun minut tuotin pois tehohoidosta ja pääsin keuhko-osastolle, niin huoneeseeni tuotiin vanhempi mies huonekaveriksi. Tämä mies avautui ja sanoi olevansa kahdesti koronarokotteella rokotettu ja nyt hänellä on korona. Hän oli ahdistunut ja ihmetteli sitä miten hänellä voi olla korona. Tilanne oli todella paha tämän kahdesti rokotetun kohdalla, en nyt tähän kirjoita mitä tapahtui ja miksi tämä kahdesti rokotettu vietiin tehohoitoon. Onneksi Jumalan armosta sain kertoa hänelle pelastuksen evankeliumia sekä Herran Jeesuksen hyvyydestä ja rakkaudesta sekä Jumalan sanan totuudesta ennen kuin hän joutui tehohoitoon.

Kun olen sairastanut koronataudin, niin se ei muuta sitä tosiasiaa, että koronarokotteita on nyt annettu noin yhden vuoden ajan ja koronarokotteisiin liitettyjä kuolemia ja vammautumisia on tapahtunut yhden vuoden aikana enemmän kuin kaikilla muilla rokotteilla yhteensä koko ihmiskunnan historian ajan. Minun sairastumiseni ei muuta tuota ikävää todellisuutta koronarokotteen vaarallisuudesta. Siksi en voi muuttaa kantaani, vaikka ymmärrän, että se voi monia ihmetyttää ja suututtaa, jotka kannattavat koronarokotteita.

Erittäin arvostetussa The Lancet tieteellisessä julkaisussa, jossa julkaistaan vertaisarvioituja tieteellisiä julkaisua, julkaistiin 20.11.2021 artikkeli nimeltään:  COVID-19: stigmatising the unvaccinated is not justified (COVID-19 rokottamattomien leimaaminen ei ole perusteltua - tai oikeutettua) Günter Kampf on artikkelin kirjoittaja. Tässä The Lancetin artikkelissa tuodaan esille seuraavia asioita:

- Lisääntyvät todisteet osoittavat, että rokotetuilla on oleellinen rooli taudin levittämisessä.

- Massaschusettsissa USA:ssa heinäkuussa 2021 oli 469 uutta koronatapausta ja 346 (74%) näistä tapauksista oli niiden keskuudessa, jotka oli joko osittain tai kokonaan rokotettu. 274 henkilöä (79%) heistä oli oireellisia.

- Kampfin mukaan myös täysin rokotetut ihmiset kantavat suurta virus kuormaa.

- USA:ssa raportoitiin 10262 Covid-19 tapausta rokotettujen keskuudessa huhtikuussa 2021, joista 2725 (26.6%) oli oireetonta, 995 (9-7%) joutui sairaalahoitoon ja 160 (1.6%) näistä rokotetuista kuoli sairastuttuaan koronaan rokottamisen jälkeen.

- The Lancetin artikkelissa kerrotaan kuinka Saksassa täysin rokotettujen keskuudessa yli 60-vuotiaita oireellisia on 55.4% ja kuinka tämä lukema kasvaa ja lisääntyy joka viikko.

- Artikkeli sanoo, että rokotetuilla on pienempi riski vakavaan koronatautiin, mutta rokotetut  ovat oleellinen osa pandemiaa ja siksi on väärin ja vaarallista puhua rokottamattomien pandemiasta.

- Günter Kampf kehottaa artikkelissa, että korkean tason virkailijat, tiedemiehet (tutkijat) lopettavat epäasiallisen rokottamattomien ihmisten leimaamisen, ja tämä sisältää potilaamme, kollegamme, ja muut kansalaiset, laittakaamme extra ponnistelua ja työpanosta tuodaksemme yhteiskunta yhteen.

Monet lääketieteen huippuammattilaiset, jotka vastustavat koronarokotetta lääketieteellisin perustein ovat sanoneet jo kauan aikaa sitten, että kun koronarokotettu henkilö kohtaa koronaviruksen ja sairastuu koronatautiin, niin hän voi sairastua jopa vakavasti, joka voi johtaa jopa kuolemaan. Nyt näemme tätä koko ajan enemmän, että kahdesti rokotetut sairastuvat koronaan, jopa vakavaan muotoon ja osa näistä kahdesti rokotetuista kuolee sairastuttuaan koronatautiin. THL ja moni muu terveystaho myös ulkomailla on luvannut, että koronarokote toimii, mutta ei estä tartuntaa, mutta estää vakavan tartunnan. Tämä ei ole ollut totta, koska kahdesti koronarokotteella rokotetut sairastuvat vakavasti ja osa heistä jopa kuolee sairastuttuaan koronatautiin.

The Lancet artikkeli tietojen mukaan jos koronarokote pakko asetetaan, niin se ei ratkaise ongelmaa ja on huono ratkaisu. The Lancetin artikkelin mukaan kahdesti koronarokotteella rokotetut (koskee myös kolmesti rokotettuja esim. Suomessa) levittävät koronatautia, sairastuvat koronatautiin, joutuvat sairaalahoitoon ja voivat kuolla koronatautiin. Tosiasia on se, että niin rokottamaton kuin rokotettu on tässä samassa asemassa koskien koronatautia, eikä rokotukset ole ratkaisseet tätä asiaa. Jos pakkorokotus asetetaan, niin rokotetut levittävät tautia yhä edelleen, eikä rokote saa sitä loppumaan. Pakkorokottaminen olisi todella huono ratkaisu.

Ratkaisu ongelmaan on se mitä koronarokotetta vastustavat lääketieteen huippuammattilaiset sanovat. Suojataan iäkkäät ja riskiryhmässä olevat, annetaan koronapotilaille ivermektiiniä ja hydroksiklorokiniinia, jotka ovat maailmalla auttaneet koronapotilaita. Näiden lääketieteen ammattilaisten mukaan koronataudin tulisi päästä normaalisti kiertämään väestössä, koska suurin osa siitä selviää lievin oirein ja näin tulee laumasuoja ja koronavirus heikkenee koko ajan. Mutta nyt kun ihmisiä koko ajan rokotetaan ja mitä enemmän rokotetaan, niin rokottamisen seurauksena virus pyrkii muuntautumaan koko ajan sitä enemmän, mitä enemmän ihmisiä rokotetaan. Lääketieteen nobelisti Luc Montagnier on sanonut, että koronarokote aiheuttaa virusvariantteja, ja tämä on ikävä kyllä osoittautunut todeksi.

PBS NewsHour sivusto toi artikkelissaan (elokuu 22. 2008) esille kuinka 1918 Espanjan taudin (influenssa) vasta-aineita on löydetty 90 vuotta myöhemmin elossa olevilta ihmisiltä, jotka sairastivat Espanjan taudin. 2-10 vuotiaat, jotka sairastivat Espanjan taudin, niin heidän verestään on löydetty vasta-aineita Espanjan tautia vastaan. Mikrobiologi Christopher Basler sanoi, että tämä osoittaa kuinka immuuni suoja voi kestää kauan, jopa koko elämän ajan.

Koronavirukseen sairastunut voi myös saada paljon pitemmän suojan kuin on yleisesti luultu. Tähän pitkään suojaan viittaa eräs tutkimus:

Arvostettu Nature julkaisu on julkaissut toukuun 26. päivä 2021 artikkelin nimeltään Had COVID? You’ll probably make antibodies for a lifetime (Oliko sinulla COVID? Luultavasti vasta-aineet vaikuttavat eliniän).

Nature julkaisun mukaan ihmiset, jotka ovat toipuneet lievästä koronataudista, niin heillä on luuydinsoluja, jotka voivat tuottaa vasta-aineita vuosikymmeniä, vaikka virusmuunnokset voivat heikentää suojaa.

Nature artikkelin mukaan monet ihmiset, jotka ovat saaneet koronataudin tulevat luultavasti kehossaan tuottamaan vasta-aineita koronatautia vastaan lähes koko heidän elämänsä ajan. Artikkelin mukaan tutkijat ovat tätä mieltä, koska he ovat tunnistaneet pitkäikäisen vasta-aine tuotannon niiden ihmisten luuydinsoluissa, jotka ovat toipuneet koronataudista.

Tietty taho tuo esille koko ajan kuinka koronarokote ratkaisee tämän asian, mutta se ei ole sitä tehnyt ja nyt on menossa jo kolmas rokotekierros ja kolmannen rokotteen saaneet myös sairastuvat. Tieteellisesti on nyt tutkittu, että koronataudin sairastamalla saa todella pitkän luonnollisen immuniteetin, eli suojan koronatautia vastaan (aika näyttää miten tämä pitää paikkaansa), ja jos tämä osoittautuu käytännössä todeksi, niin rokote ja siihen liitetyt lupaukset osoittautuvat yhä enemmän katteettomiksi. Rokote ei toimi, sillä täysin rokotetutkin sairastuvat koronaan, joutuvat sairaalahoitoon ja jopa kuolevat koronatautiin. Miksi tietyt tahot eivät kerro ja tuo esille sairastetun koronataudin kautta tulevaa pitkää ja hyvää luonnollista immuniteettia koronatautia vastaan? Jos he toisivat sen esille, niin silloin rokotteelta putoaisi pohja pois kaikkien ihmisten silmissä, ja yhä harvempi ottaisi rokotteen.

Mikä on Raamatun tärkein sanoma? Se on pelastuksen sanoma Herrasta Jeesuksesta. Kun ihminen katuu syntejään ja  tunnustaa syntinsä Jumalalle ja uskoo Herraan Jeesukseen, niin Jeesuksen veri puhdistaa hänet kaikista synneistä mitä hän on tehnyt elämässään ennen uskoon tulemista. Kun Jumalan armosta uskoontuleminen tapahtuu, niin ihminen saa syntinsä anteeksi, iankaikkisen elämän ja yhteyden Jumalaan. Pelastuminen uskon kautta Herraan Jeesukseen on kaikkein tärkein asia tässä maailmassa, siksi meidän uskovien ihmisten on tässä maailmassa pidettävä yllä pelastuksen evankeliumia Herrasta Jeesuksesta. 

Raamattu kertoo kuinka Herran Jeesuksen veri tuo pelastuksen, sovituksen, lunastuksen sekä pyhityksen. Pyhityselämä, eli uskossa kasvaminen rakkaudesta totuuteen Pyhän Hengen voimavaikutuksen kautta perustuu Herran Jeesuksen Golgatalla vuodattamaan vereen. Ilman Jeesuksen ristin veren vuodatusta meillä ei olisi iankaikkista syntiuhria, iankaikkista pelastusta, eikä pyhitystä. On todella tärkeää, että me uskovina ymmärtäisimme, että Herran Jeesuksen veri tuodessaan Jumalan armosta pelastuksen tuo meille myös pyhityksen. Pyhitys on yksinkertaisesti sitä, että rakastat Jumalaa ja Jumalaa rakastamalla uskot Jumalaan Raamatun sanan totuuden mukaisesti. Raamatullinen usko on sellaista, missä sinä saat kasvaa koko ajan yhä enemmän uskossa rakkaudesta totuuteen.

1 Tess 5:
21 mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on;
22 karttakaa kaikenkaltaista pahaa.
23 ¶ Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen.

Pyhityselämässä on yksi todella tärkeä asia, joka meiltä voi jäädä huomaamatta tai jota emme opeta. Raamattu opettaa, että meidän tulee koetella kaikki minkä sanotaan olevan Jumalasta. Sitten kun olemme asioita koetelleet, niin meidän tulee ottaa vain se mikä on hyvää, eli Jumalan tahdon ja totuuden mukaista. Koettelemisen toinen puoli on kun löydämme Jumalan tahtoa ja totuutta, niin siinä samalla meidän tulisi oppia karttamaan kaikenlaista pahaa, eli syntejä ja vääriä oppeja jne.

Uskova koettelee asioita Raamatun, Jumalan sanan totuuden kautta. Uskova tutkii, ja lukee sekä katsoo löytyykö ne asiat Raamatusta joiden sanotaan olevan Jumalasta. Tämän tähden on todella tärkeä lukea ja tutkia todella paljon Raamattua, koska Jumalan sanan totuus löytyy täydellisenä ja kokonaisena vain Jumalan sanasta.

Kun uskova oppi koettelemaan asioita ja sen kautta oppii löytämään yhä enemmän totuutta sekä oppii hylkäämään kaikenlaista pahaa, niin vain tämän prosessin kautta uskova ihminen voi kasvaa ja edetä uskossa eteenpäin pyhityksen tiellä. Lue 1 Tess 5:21-23, niin näet että pyhityksessä kasvaminen tapahtuu todellakin vain sen kautta, että koettelet itse henkilökohtaisesti asioita ja sitä kautta opit tuntemaan Jumalan sanaa sekä opit hylkäämään ja karttamaan kaikenlaista pahaa (syntiä). Ilman koettelemista sydämeesi ei rakennu lujaa ja vahvaa perustaa Jumalan sanan totuuden ymmärtämiseen sekä pyhityselämän kasvuun.

Menemme koko ajan yhä vaikeampiin aikoihin. Nyt meidän tulisi alkaa todellakin kokosydämisesti elämään uskossa, niin että Jumalan armosta kykenemme seisomaan ja kestämään edessä olevat vaikeat ajat. Kun turvaat koko sydämestäsi yksin ja ainoastaan Jumalaan ja rakastat Herraa Jeesusta totuudessa, niin Herra Jeesus vahvistaa ja auttaa sinua pysymään pystyssä ja uskomaan Häneen myös vaikeissa ajoissa. Ylistys ja kiitos Jumalalle Hänen valtavasta hyvyydestänsä sekä suunnattoman suuresta pyhyyden kirkkaudestaan ja suunnattoman suuresta iankaikkisesta rakkaudestaan, jolla Hän meitä rakastaa. Kiitos Jumalalle Herran Jeesuksen verestä, sovitustyöstä ja pelastuksen armosta.

 

 

 

Petri Paavola 8.12.2021

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
thelancet.com/ journals/ lancet/ article/ PIIS0140-6736(21)02243-1/ fulltext

pbs.org/ newshour/ science/ science july dec08- nfluenza 08 22
nature.com/ articles

 

 


 

 


 


 

 

 

eXTReMe Tracker