Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


              

Mitä katolinen kirkko opettaa?

Miksi Herran Jeesuksen opetuslapsi kirjoittaa katolisesta kirkosta, eikö meidän tule keskittyä Jeesukseen, eikä katolisen kirkon mustamaalaamiseen? Koska katolinen kirkko on Raamatullinen seurakunta, niin miksi Herran Jeesuksen opetuslapsi tuomitsee katolisia? Ei mikään seurakunta ole täydellinen, jokaisella seurakunnalla on omat vikansa, mutta silti olemme kaikki yhtä Jumalan perhettä, niin katoliset kuin muutkin uskovien seurakunnat, joten miksi tuomitset katolisia, sillä katolisessa kirkossakin on uskovia ihmisiä?

Monet (eivät kaikki) uskovat esittävät edellä olevan kaltaisia kysymyksiä niille uskoville, jotka tuovat esille ja paljastavat katolisen kirkon harhaoppeja koskien pelastusta sekä uskonoppia. Vertaamalla katolisen kirkon opetusta Raamatun opetukseen saamme vastauksen edellä oleviin kysymyksiin miksi katolisuus ei edusta Raamatullista kristinuskoa. Raamatun sanan selkeän todistuksen valossa katolisen kirkon opetus ei vastaa Raamatun opetusta pelastuksesta ja katolisella kirkolla on myös sen lisäksi monia todella pahoja harhaoppeja.

Kyse ei siis ole kenenkään tuomitsemista, eikä lyömisestä, vaan Raamatun sanan totuuden esille tuomisesta. Elämme ekumeenisessa ajassa, jonka kautta Suomessakin katolinen teologia levittää oppiansa Suomen kristilliseen kenttään. Monet uskovat eivät tiedä mitä katolisuus todella opettaa ja siksi he uskovat katolisen kirkon edustavan Raamatun uskoa, vaikka se ei sitä kuitenkaan edusta. Tästä syystä on äärimmäisen tärkeää tarkastella aihetta, sillä kyseessä ei ole eksytyksen metsästäminen, vaan sen paljastaminen, jonka kautta samalla Herramme Jeesuksen ja Raamatun sanan totuutta pidetään esillä. Kirjoitukseni perimmäinen tarkoitus on uskon keskipisteen Herran Jeesuksen ja Raamatun totuuden esille tuleminen. Tutki ja koettele kirjoitukseni Raamatun sanan kautta rukouksen kera.

 

Sisällys:
Osa 1 Messu-uhri
Osa 2 Katolinen traditio -perinnäissäännöt
Osa 3 Kasteen sakramentti
Osa 4 Matteuksen evankeliumi 28:19
Osa 5 Katolinen Maria
Osa 6 Paavi katolisessa kirkossa
Osa 7 Kirkon ulkopuolella ei ole pelastusta


Huom! Kirjoitukseni on vielä keskeneräinen. Seuraavat osat valmistuvat sitä mukaan, kun saan ne valmiiksi.
Petri Paavola

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769
Katolinen katekismus: Guill. P. B. Cobben 1953
Katolinen katekismus 2005
http://www.kotipetripaavola.com/pyhamariaeukaristiauhriluonne.jpg
hyviauutisia.net/2007/03/04
dukhrana.com/peshitta
katolinen.fi/korjauksia liturgista käyttöä varten
 

 

 

 

eXTReMe Tracker