Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Tapaaminen katolisen "papin" kanssa

Ennen kuin kerron tapaamisesta katolisen "papin" kanssa, niin sitä ennen kerron taustaa sille mikä johti tähän kasvokkain tapaamiseen. 2020 keväällä eräs TV-tuotantoyhtiö pyysi minua mukaan TV-dokumenttiin, jossa seurattaisiin neljän ihmisen elämää, joista minä olisin yksi. Suostuin mukaan tähän ohjelmaan vain yhdellä ehdolla joka oli, että uskon Herraan Jeesukseen tulee tulla esille tässä dokumentissa, joka tarkoittaa sitä, että kerron dokumentissa pelastuksesta Jeesuksessa sekä Raamatun sanan totuutta. TV-tuotantoyhtiö (ei YLE) hyväksyi ehtoni ja niin suostuin olemaan mukana tässä TV-dokumentissa. TV-tuotantoryhmä on tarjonnut dokumenttia YLE:lle ja voi olla että tämä dokumentti näkyy Suomen televisiossa ensi vuoden puolella. Se ei siis ole aivan varmaa, mutta on mahdollista, että tämä TV-dokumentti esitetään TV:ssä ensi vuoden puolella.

TV-kuvauksia on nyt tehty hiukan yli kaksi vuotta. Minun motivaationi TV-dokumentin mukaan menemiseen oli se, että minulle luvattiin se, että minun osuudessani ohjelmassa tulee näkymään uskoni Herraan Jeesukseen ja sitä kautta Jumalan sanan totuus. Jos tämä TV-ohjelma näytetään joskus TV:ssa niin se paljastaa sen, että täyttyvätkö minulle luvatut lupaukset koskien tätä dokumenttia. Motivaationi ohjelmassa mukana olemiseen ei ollut se, että minä näkyisin TV:ssa, vaan se, että sanoma Herrasta Jeesuksesta ja Raamatun totuudesta saavuttaisi suomalaisia TV:n kautta. 

TV-tuotantoyhtiön projektissa mukana oleva henkilö kysyi minulta, että suostuisinko keskustelemaan katolisen papin kanssa, jonka he kuvaisivat. He kysyivät Opus Dei järjestössä toimivaa katolista "pappia" Oskari Juurikkalaa keskustelemaan kanssani. Oskari Juurikkala suostui tähän ehdotukseen ja niin minäkin. Minulla oli ajatuksena keskustella sitä mikä on Raamatun totuus. Minun ja Oskarin TV-kuvausten päivämäärä oli eilen (11.10.2022). Vielä ennen kun kerron siitä keskustelusta katolisen "papin" kanssa, niin selvennän sen miksi käytän "papin" sanassa heittomerkkejä. Katolisen kirkon "pappeus" ei edusta eikä ole Jumalan sanan opetus Uuden Liiton pappeudesta ja siitä syystä käytän "pappi" sanassa heittomerkkejä.

Tapasin Oskari Juurikkalan eilen eräässä helsinkiläisessä kahvilassa meren rannalla. Kun astuin sisälle kahvilaan kuvausryhmä perässäni, niin heti siinä sisällä ulko-oven edustalla seisoi Oskari ystävällisesti hymyillen. Tervehdimme toisiamme ystävällisesti ja sen jälkeen siirryimme keskustelemaan pöytään, joka oli varattu tätä TV-kuvausta varten. Ihan heti ensimmäiseksi Oskari ilmoitti ettei hän aio väitellä opeista. Sen jälkeen lausuimme toinen toiselle ystävällisesti aluksi muutamia sanoja ja ajatuksia. Oskari oli kovin kiinnostunut tietämään minun taustastani koskien uskonelämääni. Kerroin hänelle taustoistani ja nykyisestä tilanteesta ja uskostani seurakunnan ennallistamiseen takaisin sen alkuperäiseen ykseyden tilaan jne.

Kerroin olevan pelastettu Jumalan armosta ja kuinka pienenä ja heikkona ihmisenä tarvitsen Jumalan armoa, joka hetki. Kerroin Oskarille ettei minun tarkoitukseni ole loukata häntä, mutta haluan kertoa jotakin liittyen katoliseen kirkkoon. Kerroin hänelle etten pidä katolista kirkkoa Raamatullisena kristinuskona, vaan valhe-evankeliumia julistavana tahona. Oskari hymyili ja sanoi kuulevansa aina silloin tällöin tämän toteamuksen, minkä kerroin hänelle katolisesta kirkosta.

Kerroin Oskarille, että Raamatun opetuksen mukaan Pietari oli naimisissa, joka kumoaa kokonaan katolisen kirkon opin "pappien" selibaatista sekä naimisiin menemisen kiellon. Sanoin hänelle, että tämä kumoaa koko katolisen kirkon "pappeus" opetuksen. Oskari ei vastannut minulle sanallakaan tähän, hän vain hymyili ystävällisesti ja oli hiljaa ja kuunteli. Sen jälkeen sanoin, että Raamatun mukaan Maria ei toimi pelastajan asemassa yhdessä Jeesuksen kanssa, koska Herra Jeesus on ainoa Välimies Jumalan ja ihmisten välillä. Kerroin myös kuinka pelastus perustuu yksin Herran Jeesuksen vereen ja sovitustyöhön. Oskari ei taaskaan vastannut mitään, vaan oli hiljaa ja kuunteli minua hymyillen.

Tämän jälkeen kerroin ettei katolinen kiirastuli-oppi ole Raamatun opetus, koska Jeesus sanoi, että Hänellä on valta antaa syntejä anteeksi maan päällä (ei kuoleman jälkeen). Oskari oli taas hiljaa ja hymyili ystävällisesti eikä vastannut minulle millään tavalla. Ymmärsin sen ettei Oskari todellakaan aikonut keskustella opeista, eikä yrittänyt puolustaa katolista näkemystä. Ajattelin tässä vaiheessa, että olen saanut sanottua katoliselle "papille" tärkeitä asioita Raamatun totuudesta ja pelastuksesta ja hän sai tai joutui kuuntelemaan sen mitä kerroin hänelle.

Koska keskustelussa ei syntynyt vuorovaikutusta ja opillista debattia, niin keskustelimme myös muista asioista kuten esim. lyhyesti koronarokotuksista ja Venäjän ja Ukrainan sodasta, joista olimme eri mieltä. Olimme kokonaan täysin eri mieltä koronarokotuksista. Venäjän ja Ukrainan sodasta olimme molemmat sitä mieltä, että tappaminen on väärin ja syntiä. Tosin Oskari vetosi katoliseen oppiin sodassa puolustamiseen ja minä sanoin etten voisi ampua ja tappaa lähimmäistäni missään tilanteessa. Oskari sanoi, että katolisen kirkon sisällä esim. Amerikassa on katolilaisia, jotka eivät halua ottaa koronarokotusta, vaikka enemmistö kirkon jäsenistä kaikkialla hyväksyy ja kannattaa rokotusta. Kerroin Oskarille kuinka Ilm 18:23 sanoo alkutekstin mukaan kuinka maan mahtavat kauppiaat eksyttävät kaikkia kansoja maan päällä lääkemyrkyn (farmakeia) kautta.

Keskustelumme Oskarin kanssa oli ystävällistä ja toista kunnioittavaa, ja vaikka kerroinkin Oskarille katolisen kirkon harhoista ja vääristä opeista tein sen ystävällisellä asenteella. Useamman kerran Oskari sanoi kuinka meidän uskossa ja ajattelussa on paljon samaa ja yhteistä, vaikka ei todellakaan ole. Tiesin ja tiedän tämän katolisen taktiikan, jossa katolinen "pappi" pyrkii löytämään yhteistä ihmisen kanssa, joka ei ole katolilainen. Tämän taktiikan kautta katolinen "pappi" pyrkii muokkaamaan ihmisten käsityksiä katolisuudelle suopeaksi ja myönteiseksi. Minä en tähän retkuun tietenkään mene, koska ymmärrän katolisen kirkon olevan eksytys.

Kerroin Oskarille kuinka nykyään yhä useammin myös vapaissa suunnissa ja varsinkin jotkut työntekijät muuttavat käsitystään ja alkavat pitämään katolista kirkkoa Raamatullisena kristinuskona. Oskari kysyi minulta, että minkä minä ajattelen olevan siihen syynä, että tällaista "kehitystä" tapahtuu vapaissa suunnissa. Kerroin hänelle, että vapaiden suuntien raamattuopistoissa opetetaan myös ihmisviisautta Raamatun rinnalla ja tämä yhdistää heitä katolisuuteen, joka perustuu ihmisviisauteen ja perinteisiin. Suurempana syynä sanoin olevan Raamatun opettaman luopumuksen viimeisinä päivinä, jossa monet uskovat luopuvat uskosta seuraten riivaajahenkiä ja riivaajien oppeja, tekopyhien ihmisten vaikutuksesta, jotka kieltävät menemästä naimisiin.

Sanoin Oskarille, että tämä sopii katoliseen kirkkoon, koska he kieltävät "papeiltaan" naimisiin menemisen. Tarkoitin sillä sitä, että katolinen kirkko on se missä on riivaajahenget ja riivaajien opit ja sitten uskosta luopuvat alkavat hyväksymään katolisuutta Raamatullisena kristinuskona, jota se ei suinkaan ole. Oskari taas ystävällisesti hymyili ja oli hiljaa. Kerroin myös Oskarille, että vapaissa suunnissa on myös sellaisia uskovia, jotka näkevät ja ymmärtävät katolisen kirkon samanlaisena kuin minäkin, eli eksytyksenä.

Kun kerroin Oskarille Raamatun opettamista lopunajan profetioista, niin hän myönsi ettei ole niihin perehtynyt. Minulle jäi Oskarista sellainen kuva, että hän kyllä ymmärtää ja osaa asiansa katolisen kirkon perinteistä, mutta hän ei ole perillä eikä ymmärrä sitä mitä Raamattu opettaa. Kerroin Oskarille, että olen pieni ja vajavainen ihminen ja kaikki minkä sanotaan olevan Raamatusta tulee koetella Raamatun sanan totuuden kautta.

Koin tämän tapaamisen tärkeäksi, koska sain kertoa pelastuksen sanomaa katoliselle "papille", joka ei ollut kovinkaan perehtynyt Raamatun sanaan, vaan katoliseen perinteeseen ja katolisen kirkon tradition värittämään tulkintaan Raamatusta. Tämä oli yleistuntuma, kun keskustelin katolisen "papin" kanssa kasvokkain.

Se mikä oli myös hyvä asia oli se, että TV-dokumentin työryhmä: ohjaaja, kuvaaja, äänimies kuulivat koko keskustelun ja saivat taas kuulla pelastuksen evankeliumia ja Jumalan sanan totuutta. Mukanani oli myös eräs hyvä uskon ystäväni, joka istui kahvilassa koko sen ajan kun puhuimme Oskarin kanssa. Näin minulla oli koko ajan mukana rukoustuki paikan päällä. Kiitokset myös kaikille uskon sisarille ja veljille, jotka ovat rukoilleet tämän tapaamisen puolesta, rukouksenne kantoivat ja auttoivat minua, kiitos Jumalalle. Toivotaan ja rukoillaan, että Oskarin silmät ja sydän avautuisivat pelastukseen ja Jumalan sanan totuuteen, vaikka hän on nyt tällä hetkellä todella voimakkaasti sitoutunut katolisen kirkon harhoihin.

Ps. loppusanoina tuon sen esille, että jos TV-dokumentti joskus näytetään televisiossa, niin minun ja Oskarin keskustelusta nähdään dokumentissa vain muutama minuutti, ei koko keskustelua.

 

 

Petri Paavola 12.10.2022

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
 


 


 

 

 

eXTReMe Tracker