Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


              

Uskonnollisuus ja jumalisuuden ulkokuori

Tunnettu suomalainen rockmuusikko Kari Peitsamo on ilmoittanut haluavansa valmistua papiksi. Peitsamo opiskelee Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Peitsamon esilletulo uskonnollisena henkilönä, joka on kiinnostunut kristillisestä uskosta ja Herran Jeesuksen ylösnousemuksesta (hänen omien sanojensa mukaan) herättää laajaa kiinnostusta mediassa, sillä onhan Peitsamo erittäin tunnettu muusikko suomalaisissa musiikkipiireissä. Moni voi kysellä sydämessään, että mistä mahtaa olla kyse.

Kirjoitukseni tarkoituksena on tuoda esille erittäin ikävä ja negatiivinen ilmiö, joka on laaja-alaisesti levinnyt nykyaikana ihmisten keskuudessa. Raamattu kertoo tarkasti kuinka lopunaikana vähän ennen Herran Jeesuksen tulemusta osa ihmisistä omaksuu sydämeensä uskonnollisuuden, jota Raamattu kuvaa jumalisuuden ulkokuoreksi. On kyse asiasta, jolta puuttuu sisin sekä ydin. Siksi lopunajan uskonnollisuus on kuin tyhjä ulkokuori, jolta puuttuu todellinen elämä ja Henki.

Missään nimessä kirjoitukseni ei ole iva tai pilkka kirjoitus ketään kohtaan, vaan kirjoitus, joka tuo esille kuinka tarkasti Raamatun sanan profetia lähes 2000 vuoden takaa toteutuu täsmällisen tarkasti.

Sisällys:
Lähestyminen Jumalaa kohti
Pääsiäissaarna
Jeesuksen profetialliset sanat
Jumalisuuden ulkokuori

Päivitys:
Kohtaaminen Kari Peitsamon kanssa

 

Lähestyminen Jumalaa kohti

Vuonna 2009 Peitsamosta oli haastattelu Kansan Raamattuseuran Sana-lehdessä. Haastattelusta tulee esille kuinka Peitsamo tuo esille uskoansa Kristukseen. Hänen mukaansa humanismi ei pelasta ihmisiä, vaan siihen tarvitaan Kristus.

Peitsamolle kirkko on arvokas ja korvaamaton. Hän on kokenut saaneensa vesikasteessa armon, jonka tähden luterilaisuus on hänelle tärkeää. Peitsamon mukaan Jeesuksen kultainen sääntö ja kirkon arvot lähimmäisten ja heikompiosaisista huolehtiminen sopivat hänen arvomaailmaansa. Peitsamon mukaan eksytyksiä tulee ja kristityt ovat ahdingossa, mutta se on varmaa, että kirkko on ja pysyy.

Peitsamo kertoo Sana-lehden haastattelussa kuinka hän koki armon sekä synnintunnon ja uskalsi kohdata syntinsä ja lain. Hän riemuitsi kuinka hän on pelastettu ja matkalla taivaaseen.

Pääsiäissaarna

Vuonna 2013 Kari Peitsamo hyväksyttiin ja valittiin opiskelemaan teologiaa Helsingin yliopiston teologiseen tiedekuntaan. Vuonna 2014 (17.4) Kari Peitsamo kirjoitti Ilta-sanomien artikkelin pääsiäissaarnasta, joka on kokonaisuudessaan seuraavanlainen:


Ilta-sanomat 17.4.2014 s. 64 Kari Peitsamo:

 

Ruumiin ylösnousemuksesta

 

"Ja sen, että kuolleet nousevat ylös, on Mooseskin osoittanut kertomuksessa palavasta pensaasta." Lk. 20:37

 

Pääsiäinen on kristikunnan tärkein juhla. Ihmiset ympäri maailman

kokoontuvat mysteerin äärelle. Mysteerin, johon kukaan täysjärkinen ei

kuitenkaan usko. Ei voi uskoa. Ei varsinkaan nykyään. Kidutettu ja

kuoliaaksi runneltu mies on 2000 vuotta sitten laskettu hautaan. Hän on kuollut. Se on varmaa. Sitten kolmen vuorokauden kuluttua tuo kuollut on kuitenkin herännyt henkiin ja lähtenyt omille teilleen. Hänen nimensä on Jeesus.

 

Tätä tarinaa meille on syötetty lapsesta lähtien. Silloin emme itse asiassa koko jutulla liiemmin päätämme vaivanneet, oli muuta tekemistä, hauskempaa. Mutta jossain elämämme vaiheessa asiaan useimmat meistä kuitenkin palaavat, sillä onhan kristinusko maailman suurin uskonto. Sitä tunnustaa yli kaksi miljardia ihmistä, noin kolmannes koko maapallon väestöstä. Ja se perustuu kertomukseen kuolleista heränneestä ihmisestä.

 

Uskommeko me tosissamme tuohon kertomukseen?

 

Emme. Jeesuksen ylösnousemusta on kautta historian koetettu selittää eri tavoin, mutta vasta omana aikanamme on ylösnousemuskertomuksen historiallisuus entistä laajemmin julkisesti kyseenalaistettu. Tilaa ovat saaneet erilaiset mytologiset ja allegoriset tulkinnat. Jeesus ei oikeasti noussut kuolleista. Tuo tarina tuskin on kirjaimellisesti totta. Se on pikemminkin vain vertaus, kaunis kuvaelma. Mutta sen sanoma on tärkeä. Se on kertomus viisaasta opettajasta ja moraalin saarnaajasta, joka eli, taisteli ja kuoli. Kuten meistä jokainen. Ei sen enempää. Kutakuinkin näin useimmat meistä nykyään uskoakseni ajattelevat.

 

Edessämme on kuitenkin ongelma. Tutkiessaan historiallista Jeesusta

nykyaikainen raamatuntutkimus on joutunut omalta kannaltaan pelottavan haasteen eteen. Karsiessaan Jeesus-kertomusta pala palalta historiallisista epätarkkuuksista ja suoranaisista legenda-aineksista se joutuu pian myöntämään, ettei koko Jeesusta lainkaan ollut. Tämä on väistämätöntä. Ateistit ja tiedemiehet voivat siis huokaista helpotuksesta. Järki voitti. Jeesus olikin pelkkä myytti.

 

Nyt voimme vihdoin rauhassa huolettomina avata Raamatun ja henkevällä älyllisellä uteliaisuudella tutkia, mitä tällä evankelistojen keksimällä hahmolla, kauan sitten eläneellä viisaalla juutalaisella opettajalla, olisi mahdollisesti meille ja meidän ajallemme annettavaa. Nopeasti joudumme kuitenkin pettymään. Sillä Jeesuksen kuluneet sanat ja opetukset ovat useimmat tuttuja jo muista yhteyksistä. Filosofit ja valaistuneet mestarit ovat läpi ihmiskunnan historian pohtineet samoja kysymyksiä ja löytäneet niihin usein paljon onnistuneempiakin vastauksia ja ratkaisuja kuin Jeesus. Olemme näin saapuneet tyhjän haudan äärelle. Mestari on poissa. Kaikki mitä hänestä kuvittelimme tietävämme tai ymmärtävämme on osoittautunut virheelliseksi ja pettäväksi. Tämä on tyhjän haudan ihme. Ja tämä on pääsiäisen sanoma.

 

Raamatun opetuksen mukaan noin 2000 vuotta sitten pääsiäisen aikaan tapahtui koko ihmiskunnan historian tärkein tapahtuma. Herra Jeesus vuodatti sovintoverensä Golgatan keskimmäisellä ristillä syntien anteeksiantamukseksi. Herran Jeesuksen veri, kuolema ja ylösnousemus mahdollistavat ihmisen pelastumisen synnin ja kuoleman vallasta Uuden Liiton aikakaudessa.

Herra Jeesus kuoli ja nousi ylös kuolleista. Hauta on tyhjä, koska Herra Jeesus elää. Herran Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus on todistus Jumalan armosta ja rakkaudesta syntisiä ihmisiä kohtaan. Jokainen joka tunnustaa syntinsä ja uskoo Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa saa syntinsä anteeksi sekä pelastuu ja saa osallisuuden iankaikkiseen elämään.

Usko Herraan Jeesukseen ei ole uskonto, vaan suhde Kaikkivaltiaan ja maailmankaikkeuden Jumalan kanssa. On totta, että suuri osa ihmisistä ei usko Raamatun kertomukseen Herran Jeesuksen kuolemasta ja ylösnousemuksesta. Mistä voit tunnistaa ihmisen, joka ei usko Herran Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen? Siitä, että hän elää synnin orjuudessa. Raamatun mukaan synti tuhoaa ja turmelee ihmisen ja ohjaa hänet lopulta iankaikkiseen kadotukseen. Jumala rakastaa ihmisiä, eikä halua heille iankaikkista vahinkoa, siksi Hän kutsuu ihmisiä pelastukseen uskon kautta Herraan Jeesukseen.

Evankeliumin Herrasta Jeesuksesta tulee olla selkeä ja sen tulee olla Raamatun sanan mukainen. Evankeliumia ja Jumalan sanan totuutta ei saa julistaa ihmisten korvasyyhyyn ihmisiä mielistellen, vaan sen tulee olla Jumalan tahdon mukaista ja se lähtee aina Kaikkivaltiaan Jumalan sydämeltä tullen meidän sydämellemme Pyhässä Hengessä. Evankeliumia ja Jumalan sanan totuutta täytyy julistaa muuttumattomana, eli siten niin kuin se on kirjoitettu Raamattuun ja siten kuinka Herra Jeesus haluaa meidän tuovan sitä esille.

Jeesuksen profetialliset sanat

On monia asioita, jotka todistavat Raamatun aitouden ja Herran Jeesuksen olevan totisesti tie, totuus ja elämä sekä ainoa tie Kaikkivaltiaan Jumalan luokse. Ensimmäiseksi vain uskon kautta Herraan Jeesukseen ihmiselle voi paljastua Raamatun totuus ja sen luotettavuus. Raamatun profetiallinen sana paljastaa myös sen olevan totta ja Jumalan sanaa.

Tutkimalla Herran Jeesuksen sanoja Raamatusta ymmärrämme myös selkeästi, että Hän totisesti on Jumalan Poika sekä tie, totuus ja elämä. Matteuksen evankeliumissa luvussa 24 Herra Jeesus kertoo yksityiskohtaisen tarkasti tapahtumista, jotka tulevat tapahtumaan vähän ennen Hänen toista tulemustaan.

Herra Jeesus sanoi, että tulee monia valhevoideltuja Jeesuksen nimessä, mutta he eksyttävät monia ihmisiä. Meidän täytyy ymmärtää, että Herra Jeesus kertoi nämä asiat (Matt 24 luku) noin 2000 vuotta sitten. Jos ajattelet tätä asiaa historian näkökulmasta käsin, niin monet asiat ja ihmiset unohtuvat historian saatossa. Samoin myös hyvin harva ihminen pystyy kertomaan mitä tulee ihan oikeasti tapahtumaan 2000 vuoden päästä hänen kuolemansa jälkeen.

Kuka olisi uskonut n. 2000 vuotta sitten, että Jeesus, joka kuoli ristillä olisi puheenaihe vielä 2000 vuoden päästä ja Häntä tulisi seuraamaan yhä uudet sukupolvet? Hyvin harva olisi uskonut ja uskoo siihen. Mutta se on silti totta. Jeesuksesta puhutaan yhä tänäkin päivänä ja lähes joka päivä jossakin päin maailmaa ihmisiä tulee uskoon, eli he uskovat Jeesuksen olevan Herra ja Messias sekä syntien Sovittaja.

Herra Jeesus tiesi, että Hänen nimessään tulee monia eksyttäjiä, jotka eksyttävät väärän evankeliumin kautta monia ihmisiä. Tämä päivä ja historia todistaa Jeesuksen sanat todeksi.

Herra Jeesus sanoi alkutekstin mukaan (Matt 24 luku), että ennen Hänen tulemustaan kansanheimot (etniset ryhmät) ja valtiot käyvät sotia keskenään. Kun katsot nykypäivää tai historiaa taaksepäin vaikka 25 vuotta, niin näet kuinka paljon ihmiskunnassa on ollut sen aikana sotia ja monen sodan erityispiirre sisällissota kansan keskuudessa, jossa kansanheimot tai etniset ryhmät taistelevat keskenään. Myös monet valtiot ovat sotineet keskenään sekä näköpiirissä on suursodan ainekset kun katselee nykyistä menoa maan päällä.

Herra Jeesus tiesi tämänkin asian täsmälleen ja tarkasti, koska Raamattu on totisesti Jumalan sanaa. Moni voi sanoa, että aina ollut sotia ja se oli puhdas arvaus. Ei se ollut puhdas arvaus, sillä Matteuksen evankeliumin 24 luvussa on laaja-alainen Herran Jeesuksen profetiallinen kuvaus siitä mitä lopunaikana tulee tapahtumaan.

Herra Jeesus sanoi alkutekstin mukaan (Matt luku 24), että kulkutauteja esiintyy monissa paikoissa vähän ennen Hänen tulemustaan. Moni olisi voinut sanoa esim. 50 vuotta sitten, että lääketieteen ja kaiken muun edistyksen kehittyessä paremmaksi saamme kuriin kulkutaudit ja pandemiat. Toisin on kuitenkin käynyt, sillä yhä enemmän erilaiset kulkutaudit ja pandemiat riehuvat ympäri maailmaa. Herra Jeesus tiesi tämänkin tarkasti ja sanoi sen jo 2000 vuotta sitten. Tämäkin todistaa Raamatun sanan olevan Jumalan sanaa sekä totuus.

Herra Jeesus sanoi (Matt luku 24), että vähän ennen Hänen tulemustaan nälänhätä jyllää monissa paikoissa. Huolimatta tekniikan kehittymisestä nälkää näkevien määrää lisääntyy koko ajan maailmassa. Tämänkin Herra Jeesus tiesi jo 2000 vuotta sitten. Tämä on lisätodiste Raamatun sanan totuudesta.

Herra Jeesus sanoi (Matt luku 24), että vähän ennen Hänen tulemustaan maanjäristyksiä tapahtuu monin paikoin. Tämäkin on totta ja maanjäristykset lisääntyvät koko ajan kaikkialla maailmassa. Herra Jeesus tiesi tämänkin jo 2000 vuotta sitten. Tämäkin todistaa Raamatun olevan totta ja Jumalan sanaa.

Kaikki edellä olevat Jeesuksen kuvaamat tapahtumat ovat tapahtuneet ja tapahtumassa koko ajan. Herra Jeesus puhui myös tapahtumista, jotka eivät ole vielä tapahtuneet. Otan niistä esille yhden todella merkittävän tapahtuman.

Herra Jeesus sanoi (Matt luku 24), että vähän ennen Hänen tulemustaan kaikki kansat alkavat vainoamaan todellisia Herran Jeesuksen opetuslapsia. Tämä profetia ei ole vielä toteutunut. Sen toteutuminen tapahtuu kuitenkin hyvin pian sillä esim. Suomessa ja myös muualla maailmassa tehdään sellaisia päätöksiä ja lakeja, jotka edesauttavat uskovien vainoa. Suomessakin ilmapiiri Raamatun uskolle on nykyisin erittäin kielteinen. Kouluihin ja päiväkoteihin puuhataan asetuksia, joka estäisi Raamatullisen uskon aineksien esillä olemisen. Muita uskontoja höösätään ja paapotaan Suomessa, mutta Raamatulliseen uskoon suhtaudutaan koko ajan yhä vihamielisemmin.

Herra Jeesus sanoi (Matt luku 24), että vähän ennen Hänen tulemustaan kaikkialla maailmassa synnin laittomuus saavuttaa täyden mitan, jonka seurauksena monet uskovat luopuvat uskosta Jeesukseen ja he alkavat ilmiantamaan todellisia Jeesuksen opetuslapsia.

Edellä oleva uskovien vaino ei ole vielä toteutunut, mutta tulee toteutumaan ja viimeistään siinä vaiheessa sinä, joka et usko Herraan Jeesukseen joudut tunnustamaan sen, että Jeesus tiesi tämänkin asian etukäteen. Toivon mukaan sitä ennen tai viimeistään silloin antaisit Herran Jeesuksen pelastaa sinut.

Jumalan armo ja rakkaus kannattelee uskovia myös vainojen aikana. Raamatussa Jumala lupaa pitää huolta kansastaan myös vainojen keskellä, joten uskovan ihmisen ei tarvitse pelätä vainon päiviä, sillä niiden tullessa on Herra Jeesus pian tuleva takaisin noutamaan seurakunta-morsiamen luoksensa. 

Jumalisuuden ulkokuori

2 Tim 3:
1 ¶ Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja.
2 Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita,
3 rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä,
4 pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia;
5 heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.

Raamatun profetiallinen sana kertoo yksityiskohtaisen tarkasti millaisia viimeisten päivien (lopunaika) ihmiset ovat. Tuon kirjoituksessani esille lopuksi muutamia näkökulmia siihen millaisia ovat ihmiset, joissa on jumalisuuden ulkokuori, jotka kuitenkin kieltävät Raamatun Jumalan voiman.

Jumalisuuden ulkokuori tarkoittaa sitä, että ihminen sanoo tai luulee olevansa tekemisissä Raamatun Jumalan kanssa, mutta hän ulkokullattu, jonka huulet puhuvat Jumalasta, mutta Herra Jeesus Pyhässä Hengessä ei asu hänen sydämessään. Hän on ulkokultainen joko tiedostamattaan tai tietoisesti. Ulkokultainen on uskonnollinen ihminen, joka luulee palvelevansa ja uskovansa Jumalaan, vaikka hän ei Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa.

Jotkut jumalisuuden ulkokuoren omaavat ihmiset ovat sellaisia, jotka ovat olleet aidossa uskossa, mutta ovat luopuneet uskosta Herraan Jeesukseen joidenkin syiden takia. Eräs esimerkki luopumuksesta on teologisen tiedekunnan väärä opetus, joka voi tehdä ihmisestä joko uskonnollisen tai kokonaan uskottoman, eli sellaisen, joka ei usko Raamatun ja Jeesuksen olevan totta.

Teologisen tiedekunnan väärät opetukset ovat Jumalan pilkkaa, joka voi johdattaa sellaisen ihmisen iankaikkiseen vahinkoon, joka on ollut joskus uskossa, mutta nyt teologisen tiedekunnan vääriä oppeja uskottuaan pilkkaa julkisesti Herraa Jeesusta sekä sovitusverta, joka on joskus sovittanut hänen syntinsä. On kyse vakavasta asiasta siksi kirjoitan tästä aiheesta.

Sitten on olemassa sellaisia ihmisiä, jotka ovat jo valmiiksi kiinni valheen ja vääryyden siteissä. Jotkut heistä toimivat siten, että he pyrkivät soluttautumaan johonkin yhteisöön aikomuksenaan saastuttaa se sisältäpäin. Jotkut heistä toimivat myös siten, että he sanovat olevansa uskossa, mutta eivät kuitenkaan ole. He saattavat tietoisesti hakeutua esimerkiksi opiskelemaan teologiseen tiedekuntaan ja sitä kautta hankkia tittelin, jonka turvin he pystyvät tehokkaammin esim. kirkon pappina johtamaan ihmisiä harhaan valheopetuksen kautta.

Jotkut voivat esim. pyrkiä teolliseen tiedekuntaan aikomuksenaan pyrkiä saastuttamaan Raamatun usko. He voivat luulla, että koko luterilainen kirkko edustaa Raamatun uskoa ja kun he soluttautuvat sinne, niin he voivat sitä kautta turmella monien ihmisten uskon. Koska nykyään iso osa kirkon piispoista ja papeista ei ole Raamatullisessa uskossa, eikä uudestisyntyneitä, niin ihminen, joka soluttautuu luterilaiseen kirkkoon toimii samalla tavalla kuin ihminen, joka soluttautuisi rikollisliigaan luullen heitä lain- ja oikeudenvalvojiksi.

Esimerkkini edellä on varsin voimakas, eikä sen tarkoitus ole olla ivallinen tai pilkkaava. Sillä tosiasia on se, että iso osa luterilaisen kirkon piispoista ja papeista hyväksyy monia syntejä kuten homoseksuaalisuuden synnin, eivät usko Jeesuksen neitseestäsyntymiseen jne. Jumalan silmissä synnin suosiminen ja salliminen sekä opetus, että homous ei olisi syntiä tai ettei Jeesus olekaan syntynyt neitseestä on yhtä kuin laittomuus ja rikos Jumalaa kohtaan.

Minulla ei ole mitään henk.koht. homoseksuaaleja vastaan. Koska Raamattu sanoo homouden synniksi, niin se on silloin synti Jumalaa vastaan. Minulla ei ole myöskään henkilökohtaisesti mitään vastaan yhtäkään luterilaisen kirkon jäsentä. Luterilaisessa kirkossakin on pieni joukko pelastavassa uskossa olevia ihmisiä, jotka ovat minun rakkaita sisariani ja veljiäni Herrassa Jeesuksessa. Se kuitenkin on ikävä tosiasia, että iso osa kirkon piispoista ja papeista ei usko Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa.

Kirkon sisällä olevat sisareni ja veljeni eivät tietenkään ole osa "rikollisliigaa", vaan ne kirkon jäsenet, jotka vastustavat Raamatun totuutta opettaen vääriä ja valheellisia oppeja. Uskon kuitenkin, että Jumala haluaa irrottaa kirkon sisällä olevat rakkaat Herran Jeesuksen opetuslapset sellaiseen seurakunta yhteyteen, jota eivät johda ihmiset, jotka vastustavat Raamatun totuutta.

Raamatun opetuksen mukaan viimeisinä päivinä (lopunaika) ilmaantuu joukko ihmisiä, joissa on jumalisuuden ulkokuori, mutta he eivät ole pelastavassa uskossa, vaan ovat uskonnollisia ihmisiä, mutta Pyhä Henki ei asu heidän sydämessään.

Jumalisuuden ulkokuoren omaavat ihmiset kantavat synnin hedelmää, joka pystytään havaitsemaan. Uskonnollisessa jumalisuuden ulkokuoren omaavassa ihmisessä vaikuttaa seuraavanlaisia ominaisuuksia itserakkaus, rahanahneus, kerska ja ylpeys sekä herja eli pilkka, he ovat vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömyys, epähurskaus eli tekopyhyys, he ovat vailla todellista rakkautta, väkivaltaan taipuvaisia, pöyhkeys, he rakastavat lihan himoja ja synnillisen seksin hekumaa enemmän kuin Jumalaa ja he kieltävät todellisen Jumalan voiman.

Jumalan voima antaa kyvyn uskoa ja elää käytännössä Jumalan sanan mukaan, jonka seurauksena ihmisen elämästä alkaa näkymään ja kasvamaan Jumalan Hengen ja tahdon mukaisia asioita. Oikea ja todellinen Herran Jeesuksen opetuslapsi ei väheksy Raamattua, vaan pitää sitä Jumalan sanan totuutena sekä uskoo Herraan Jeesukseen niin kuin Raamattu opettaa. Todellinen Jumalan voima antaa myös voiman rakastaa niitä ihmisiä, jotka ivaavat ja pilkkaavat sekä tekevät vääryyttä Herran Jeesuksen opetuslapsille.

Raamatun sanat profetiat toteutuvat yhä kiihtyvällä vauhdilla silmiemme edessä. Jumala kutsuu sinua parannukseen ja pelastukseen, joka et usko Herraan Jeesukseen. Kun teet parannuksen ja tunnustat syntisi Jumalalle ja uskot Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa, niin Herran Jeesuksen veri tuo sinulle syntien anteeksiantamuksen sekä saat osallisuuden iankaikkiseen elämään. 

28.4.2014

Kohtaaminen Kari Peitsamon kanssa

Olen ollut yhteydessä Kari Peitsamon kanssa koskien hänen pääsiäissaarnaansa. Pitkän keskustelumme yhteenvedoksi voin todeta, että Kari Peitsamon pääsiäissaarna oli hänen mukaansa paradoksi, joka oli kohdistettu tietyille ihmisille ja hän uskoo Jeesuksen ylösnousemukseen sekä olemassaoloon syntiemme Sovittajana.

Itse en käytä paradoksaalisia kielikuvia, koska niistä saa helposti väärän kuvan siitä mitä haluaa sanoa, siksi olisi tärkeää kertoa evankeliumia Herrasta Jeesuksesta sekä Raamatun totuutta selkein sanoin, niin kuin Raamattukin tuo esille nämä asiat kohdistaen asiat selkeästi oikeille paikoillensa.

Olen siten erehtynyt ja antanut Karista julkisesti väärän todistuksen. Pyydän anteeksi Karilta ja sivujeni lukijoilta väärän todistuksen antamista. Olen poistanut kirjoituksestani kohdat, joissa oli väärää tietoa Karista. Olen tehnyt tässä asiassa julkisen parannuksen tunnustamalla tehneeni syntiä väärän todistuksen kautta.

Huomautan vielä sen ettei Kari vaatinut tekstini muuttamista tai korjaamista, vaan hän sanoi ettei kirjoitustani tarvitse millään tavalla korjata, koska olin ymmärtänyt asian kuten olin sen ymmärtänyt. Kari on poikkeuksellinen ihminen, sillä hän ei ollut minulle millään tavalla katkera, vihainen tai suuttunut, vaikka olin antanut hänestä väärän todistuksen. Päinvastoin hän oli hyvin ymmärtäväinen ja armelias minua kohtaan.

 

5.5.2014
 Petri Paavola

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769
sana.fi
iltasanomat.fi
rumba.fi

kirkkojakaupunki.fi
 

 

eXTReMe Tracker