Jokapäiväinen risti

 

 

Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua.  Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän pelastaa sen, Luuk 9: 23,24.

 

Jeesus opettaa jokapäiväisen ristin ottamista, jotta voisimme seurata Häntä. Tämä on uskon elämän peruskysymys:  Risti ja Jeesuksen seuraaminen. Nyt pysähdymme tutkimaan, mitä risti ja Jeesuksen seuraaminen tarkoittaa käytännössä.

 

Syytös ja hylkääminen

 Ennen kun Jeesus vietiin Golgatalle Hänet tuomittiin syylliseksi kuolemaan. Juutalaisten uskonnollinen johto sekä roomalaisten maallinen esivalta tuomitsivat yhdessä Jeesuksen kuolemaan. Jeesusta vastaan asetettiin väärät syytökset, joiden perusteella Hänet tuomittiin kuolemaan. Väärä syytös aiheutti Jeesuksen sekä evankeliumin hylkäämisen. Uskonnollinen maailma hylkäsi Jeesuksen, koska Hän ei noudattanut isien perinnäissääntöjä. Maallinen esivalta hylkäsi Jeesuksen, koska se ei halua luopua rakentamastaan imperiumista, joka on synnin päälle ja sen varaan rakennettu.

 

Sinä, joka olet Jeesuksen opetuslapsi et voi olla suurempi kuin sinun opettajasi. Sen tähden myös sinut tuomitaan syylliseksi niskuroinnista yhteiskunnassa vallitsevaa normaalia ajattelumallia sekä elämäntapaa vastaan. Tämän tähden synnin vallassa oleva yhteiskunta hylkää sinut, koska et enää vaella synnin vallan himojen alaisuudessa. Sen tähden tämän maailman ihmiset hylkäävät sinut, sillä he oudoksuvat sitä, että et enää mene heidän mukaansa synnin kuralätäköihin, tämä saa myös heidät herjaamaan sinua. Jumalan sana opettaa, että me olemme autuaita, jos meitä solvataan Jeesuksen nimen tähden, sillä silloin Jumalan kirkkauden Henki lepää meidän päällämme. Tämän maailman pilkka ja hylkääminen on uskovan luontaisetu. Käytä etusi viisaasti ja oikein!

 

Uskonnollinen maailma hylkää sinut, jos et suostu vyöttämään itseäsi uskonnollisilla perinnäissäännöillä. Uskonnollinen  maailma tekee sinulle tänä päivänä samoin kuin se teki Jeesukselle. Aikansa uskonnollinen maailma syytti Jeesusta beelsebuliin päämiehen voimalla toimivaksi vääräksi profeetaksi. Jos sinä et suostu vyöttämään itseäsi uskonnollisilla perinnäissäännöillä, niin sinutkin tullaan haukkumaan vääräuskoiseksi kerettiläiseksi, jota on syytä varoa.

Lihasi ruoskinta

Kun Jeesukselle julistettiin kuolemantuomio, niin hänet ruoskittiin monisäikeisellä ruoskalla. Ruoskaan oli kiinnitetty pieniä teräviä kiven tai metallinpalasia, sekä joskus jopa teräviä lasinpalasia. Ruoskimisen oli todella tarkoitus satuttaa. Kun terävät metallinpalaset osuivat kuolemaantuomitun ihoon, niin ne repivät ihon rikki. Ruoskimisen jäljiltä kuolemaantuomitun kehosta roikkui ihonsuikaleita, jotka olivat veren tahrimia ja punaamia.

 

Tämä maailma ruoskii myös sinut, joskus jopa oikealla ruoskalla. Tämä maailma ruoskii sinua myös ilkeillä sanoilla ja teoilla. Tämän maailman ruoska on terävä, ja se on suunnattu sinua kohti, jotta se satuttaisi sinua. Todellinen Jeesuksen opetuslapsi ei voi välttää tämän maailman ruoskaa, se on suunnattu kohti sinun lihaasi. Tämä ruoska käsittelee sinun lihaasi, se haluaa muotoilla sinua ja saada sinut tuntemaan vihaa ja katkeruutta, jotta synti voisi tuhota sinut.

Julkinen pilkka ja häpeä

 Kuolemaantuomitut joutuivat kantamaan ristinsä teloituspaikalle. Ristin kantaminen oli julkinen tapahtuma, joka keräsi suuren yleisön kuolemantuomitun kulkureitin varrelle. Kuolemaantuomitun vaellus kohti teloituspaikkaa oli siis julkinen tapahtuma, jonka kaikki näkivät.

 

Raamattu opettaa, että Jeesuksen opetuslapset ovat yhdessä Jeesuksen kanssa ristiinnaulittu tälle maailmalle. Sinä, joka olet Jeesuksen opetuslapsi, et voi olla salaa Hänen seuraajansa. Sinun tulee julkisesti seurata Jeesusta ja myös julkisesti kulkea kohti lihasi kuolemaa. Tänä päivänä erittäin suosituksi tulleet ristisaattueet eivät ole Jeesuksen opettamaa ristin ottamista jokapäiväisessä elämässä. Suostuthan sinäkin julkisesti seuraamaan Jeesusta? Tie Via Dolorosalta Golgatalle merkitsi kuolemaantuomitulle loppua sekä matkaa, jolta hän ei enää koskaan palaa, koska ristin tehtävä oli tappaa hänet. Jeesuksen risti tuo kuoleman myös sinun lihallesi, jotta synnin valta murtuu sinun sydämestäsi, että Pyhä henki voi hallita sinua sekä suojella sinua synniltä, joka tuhoaa ihmisen.

Piikki sinun lihassasi ja kuolema

Golgatalla kuolemaantuomittu asetettiin ristinpuuhun, jolloin hänen ranteistaan ja nilkoistaan lyötiin läpi pitkät ja terävät rautanaulat. Kun nuo pitkät ja terävät naulat uppoutuivat kuolemaantuomitun lihaan tuottivat ne suunnatonta kipua hänelle. Naulat pitivät kuolemaantuomitun ristillä, jotta hän varmasti pysyisi ristillä ja kuolisi ristillä. Kuolemaantuomittu joutui kannattelemaan ruumistaan ristinpuulla, koska hän olisi muuten tukehtunut hitaasti. Kun kuolemaantuomitun lihasvoimat olivat lopussa, hän kuoli ristille.

 

Tämän maailman ihmiset työntävät pitkät ja terävät piikkinsä sinun lihaasi, joka tuottaa sinulle suunnatonta kipua. Uskomaton maailma työntää piikkinsä sinun jalkoihisi, ja uskon sisaret ja veljet työntävät piikkinsä sinun käsiisi. Ymmärrätkö,  sinun tehtäväsi ei ole ristiinnaulita itseäsi, vaan uskomaton maailma sekä rakkaat sisaremme ja veljemme tekevät sen sinun puolestasi.

 

Me yritämme usein itse ristiinnaulita itseämme, emmekä ymmärrämme ettei se ole meidän tehtävämme. Joku voi onnistua naulitsemaan jalkansa, mutta kädet jäävät naulitsematta. taitavin meistä voi onnistua naulitsemaan jalkansa sekä toisen kätensä, mutta toinen käsi jää vapaana heiluttamaan lihan vasaraa, jolla ei kyetä naulitsemaan koko lihaa ristille. Koko lihan tulee olla naulittuna ristillä, jotta kuolema voi tapahtua. Sinunkin tulee antaa naulita koko sinun lihasi ristille, molemmat jalat sekä kädet tulee naulita. Naulitseminen ei ole meidän tehtävämme, vaan sen tekee lähimmäisemme ja tämän maailman ihmiset.

 

Ristillä tulee kuolema. Jumala haluaa kuolettaa sinun lihasi, jotta Pyhä Henki voi hallita sinun henkeäsi ja mieltäsi sekä ruumistasi. Ristillä liha on liikkumatta. Ristillä lihaa vaikenee. Ristillä lihan teot lakkaavat. Ristillä vain ja ainoastaan liha kuolee. Sinutkin on yhdessä Jeesuksen kanssa ristiinnaulittu tälle maailmalle ja sen synnin himoille. Raamattu opettaa, Jumalan Henki kuolettaa lihan teot, jotta saamme elää vanhurskasta elämää. Ilman lihan kuolemista synnille, ei ole Hengen täyttämää elämää. Pyhä henki voi hallita vain kuollutta lihaa, joka on kuollut tämän maailman synnille. Jos sinun elämässäsi ei ole Jumalan todellista voimaa, joka ilmenee pyhänä ja vanhurskaana vaelluksena, jossa tuoksuu Jumalan rakkaus ja totuus, niin et silloin ole kuollut lihallesi etkä sen himoille.

Ylösnousemus voima

 Kun Jeesus oli kuollut, Hän nousi ylös Isän oikealle puolelle. Tämä on esikuvallista Jeesuksen opetuslapsille, kun liha on kuollut tämän maailman synnille, niin silloin avautuu tie ylösnousemus voimaan. Ilman lihan kuolemaa ei ole ylösnousemus voimaa. Eräs korealainen ystäväni saarnasi kerran ylösnousemus voimasta kertoen, että mitä se oikein on. Hän otti taskustaan pallon ja näytti sitä ja sanoi: Tämä pallo opettaa meille, mitä ylösnousemus voima on. Silloin hän pudotti pallon käsistään. Pallo putosi putoamistaan alaspäin kunnes se saavutti lattian, josta se kimposi ylöspäin. Näin käy meillekin, kun seuraamme Jeesusta. Meidän tulee kasvaa alaspäin, ja kun saavutamme pohjan, niin silloin alkaa matka ylösnousemus voimassa kohti Kristuksen kuvan kaltaisuutta.

 

Jumala todella haluaa, että kiellämme itseltämme osallisuuden tämän maailman synti elämään. Jeesus haluaa, että olemme valmiita luopumaan ja kadottamaan osallisuuden tämän maailman syntiin, joka on perkeleen vallassa ja hallinnassa. Jos olet valmis kieltämään itseltäsi osallisuuden tämän maailmaan syntiin ja olet valmis menettämään synti elämän Jeesuksen tähden, niin silloin löydät todellisen elämän, jota hallitsee vanhurskaus ja pyhyys. Sinun ei tarvitse yrittää kuolettaa itseäsi, sillä Jumala Henki kuolettaa sinussa synnin, jos vain suostut vastaanottamaan Hänen vapauttavan armovoima vaikutuksensa. Jos suostut naulittavaksi ristille tämän maailman synnin tähden, niin Jumala antaa sinulle voiman käydä ristille ja pysyä siellä sekä jäädä sinne, jotta voit vaeltaa ylösnousemus voimassa Jumalan voiman vaikutuksesta käsin. Sinun ei tarvitse kuolla yksin, vaan Jeesus kuoli ennen sinua. Sinun ei tarvitse kuolla yksin, koska Jumalan Henki on sinun kanssasi ja auttaa sinua, jotta kuolet lihallesi ja sen himoille. Jumalan Henki auttaa sinua vaeltamaan puhtaudessa sekä pyhyydessä.

Askel kerrallaan kohti lihan kuolemaa

 Vanhan liiton aikana toimitettiin polttouhri, joka oli ja on esikuvaa lihan kuolemasta. Polttouhri paloiteltiin pieniin paloihin, jotka sitten poltettiin kokonaan polttouhrialttarilla. Uhrin jalat ja sisäosat pestiin puhtaalla vedellä ennen polttamista. Puhdas vesi kuvaa Pyhää Henkeä eli Jumalaa sekä Jumalan sanaa. Lihan kuoleman kautta sydän tulee puhtaaksi ja kun sydän on puhdas, niin silloin elämän vaellus on puhdasta. Uskon, että polttouhri eläimen sisäosien sekä jalkojen peseminen puhtaalla vedellä oli esikuvaa, että sydämen puhtauden kautta tulee puhdas elämän vaellus. Jumala on armollinen, hän ei kuoleta lihasi kokonaan kerralla, vaan pala palalta Hän kuolettaa sinun lihasi. Kukaan ei kestä täyskuoletusta kerralla, siksi Jumala suuressa armossaan ja rakkaudessaan kuolettaa lihasi pala kerrallaan ja kaiken lisäksi vielä oikeassa järjestyksessä.

 Matka "Golgatalle", jossa sinun lihasi kuolee koostuu myös pienistä askelista. Ensin sinut viedään, niin kuin Jeesuskin vietiin ruoskittavaksi. Sinun ruoskinta ei tarkoita ruoskalla ruoskimista, vaan sitä kuinka vihamielisesti ja negatiivisesti jumalattomat ihmiset suhtautuvat sinuun.

Sitten sinä saat julkisesti kantaa Kristuksen ristiä ja olla kaiken kansan pilkan sekä hyljeksinnän kohteena. Sitten sinun lihaasi pistellään pitkiä ja teräviä piikkejä, jonka jälkeen sinun lihasi naulitaan. Naulitsemisen jälkeen lihasi ei pääse karkuun. Naulitseminen tekee lihastasi, niin heikon, että se kuolee.

Lihan kuoleman jälkeen saat elää todellisessa ylösnousemusvoimassa. Jumala on armollinen. Tule lihan kuoleman tielle, step by step, askel kerrallaan Jumala kuolettaa lihaasi. Älä pelkää, sillä Jumalan Henki on sinun kanssasi ja itse asiassa, Hän tekee kaiken työn, sinä olet vain vastaanottajana siinä, mitä Pyhä Henki sinussa vaikuttaa. Uskon tie on vain heikkoja varten, vahvat ja ylpeät eivät voi omistaa ylösnousemus voimaa, koska vahva ei tahdo tulla niin heikoksi, jotta hän kuolee lihallensa. Tule siis sinä, joka olet omassa voimassasi heikko ja seuraa Herraa Jeesusta, sillä Hän on valmistanut sinulle verrattoman tien. Tule, ja lähde seuraaman Jeesusta, sillä Hän on heikoissa väkevä.

Ilo Herrassa on teidän väkevyytenne

 Ylösnousemus voima tuo meidän sisimpäämme todellisen ilon ja rauhan. Pyhän Hengen hallitsema elämässä on ILOA, joka todellista ILOA. Jumala on vain heikoissa väkevä, vain heikot, jotka suostuvat kuolemaan itsellensä ja synnin himoille saavat kokea ILOA HERRASSA. Lihan kuoleman kautta saat kokea vasta todellista iloa. Lihan kuolema ei ole synkkä asia, vaan iloinen asia!!!

 Anteeksiantamus ja pelastus

Jeesuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen kautta on voimassa syntien anteeksiantamus. Kaikki se vääryys, joka tehtiin Häntä vastaan on anteeksiannettu ristin kautta. Synti sai tuomion ristinkuoleman kautta.

Haluatko sinä, että evankeliumi valloittaa ihmis-sydämiä? Jos haluat, niin silloin sinulla on vain yksi tie ja vaihtoehto, joka on ristin tie. Kun sinut on ruoskittu ja naulittu ristille, jos silloin suostut antamaan kaiken anteeksi, niin silloin olet jalo astia Jumalan käytössä, jonka kautta Jumala valloittaa ja voittaa syntisiä ihmisiä Hänen valtakuntaansa. Vain todella lihallensa kuollut Jeesuksen opetuslapsi voi voittaa sieluja taivaallisiin aittoihin. Lihan vallassa oleva ei kykene voittamaan lihassansa olevia synnin himoja, kuinka hän silloin voisi olla voittamassa ja kihlaamassa tämän maailman synninharjoittajia Kristukselle Jeesukselle?

Paha saatana tietää, että lihan vallassa oleva uskova on vaaraton uskova. Sen tähden saatana pelottelee sinua ja yrittää estää sinua lähtemästä ristin tielle, joka johdattaa sinut kuolemaan lihallesi. Älä kuuntele vihollista, usko ja luota Jumalaan.

Raamattu opettaa, että evankeliumi on julistettu uskon kuuliaisuuden aikaansaamiseksi. Ilman lihan kuolemaa ei Pyhä Henki voi hallita vanhurskaudessa uskovaa. Ilman lihan kuolemaa ei ole kuuliaisuutta Jumalalle. Sinun lihassasi ei ole kuuliaisuutta, Pyhä Henki vaikuttaa sinussa kuuliaisuutta Jumalaa kohtaan, annatko Pyhän Hengen vaikuttaa sinussa kuuliaisuutta Häntä kohtaan. Kun olet kuuliainen Jumalalle, niin silloin ihana Jumalan Hengen hedelmä saa levittää jaloa tuoksuaan sinun kauttasi sinne missä sinä elät ja vaikutat. Annathan muillekin mahdollisuuden päästä osalliseksi Herran ihanasta puutarhasta, jossa kasvaa ihanaa hedelmää: Rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.

Se on Jumalan teko, jos me uskomme ja seuraamme Jeesusta ja otamme jokapäiväisen ristimme. Ristin ottaminen ei ole elämässä yhden kerran tapahtuva asia, vaan jokapäiväinen asia. Jeesus kehotti meitä ristille joka päivä. Uskova joutuu kohtaamaan synnin kiusaukset joka päivä ja siksi myös saamme ottaa joka päivä ristimme, joka Pyhän Hengen voitelun kautta kuolettaa päivittäin lihaamme. Muista! Jumala vaikuttaa meissä tahtomisen sekä tekemisen, että Hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi. Lihan kuoleminen sekä ylösnousemus voima on siis Jumalan teko Hänen omissansa. Ihmisen liha ei voi kuolla omassa voimassansa itselleen eikä elää omassa voimassaan ylösnousemusvoimassa, tämä kaikki on Jumalan armo vaikutusta. Armosta me olemme pelastetut emme itsemme kautta! Suostummeko tähän Jumalan armo vaikutukseen?

 

Lähteet:

 

33/38 Raamattu

King James Version
Online Bible Lexicon
Strong's Lexicon

 

 


 


 

 

Petri Paavola

 

 

 

 

eXTReMe Tracker