Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


JUMALAN MIELEN MUKAINEN SEURUSTELU

 

Seksuaalisuus on pahasti vääristynyt tässä synnin alaisessa maailmassa, siksi katselemme millaista on Jumalan tahdon mukainen seurustelu. Tämä on  Jeesukseen uskoville nuorille tarkoitettu opetus seurustelusta. Tätä voi tietenkin lukea ja hyödyntää myös sellaiset nuoret, jotka eivät usko Jeesukseen.

Mitä seurustelu on?

Seurustelun tulee olla hengellinen kokemus pojalle ja tytölle. Seurustelun aikana Jumala harjoittaa sekä poikaa että tyttöä avioelämän velvollisuuksiin, koska seurustelun päämääränä on avioliiton solmiminen. Pojasta tulee perheen pää ja tytöstä hyvä ja toimellinen vaimo. Seurustelun aikana pojan tulee osoittaa tytölle tietä syvemmälle Kristuksen tuntemiseen. Pojan tulee rukoilla ja etsiä Raamatullisen opetuksen kautta elämäänsä rakennusaineita, joilla hän voi innostaa ja kannustaa tyttöä syvempään uskon elämään. Tytön on taas puolestaan innoitettava poikaa lähtemään liikkeelle eli pyrkimään syvemmälle uskon elämässään (kohti Jeesusta). Tytön on myös innostettava ja rohkaistava poikaa kohti johtajuutta eli perheen päänä olemista. Mutta, Muista! Raamatullinen johtajuus tarkoittaa kaikkien palvelijana olemista. Ellet voi seurustelussasi tyytyä yksin Kristuksen Jeesuksen tahtoon, niin et voi koskaan rakastaa tulevaa puolisoasi siten, että olisitte molemmat onnellisia avioliitossa. Vapaus Jeesuksessa ei tarkoita sitä, että voi tehdä mitä itse haluaa, vaan vapaus Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa halua ja voimaa tehdä sitä mikä on Jumalan tahto. Huomaa vapaus Kristuksessa ei anna uskovaiselle oikeutta tehdä syntiä, vaan se antaa oikeuden vaeltaa vanhurskaasti, Room 12:1,2.

Seksuaalisuutta voi verrata tuleen. Tulen liekki, joka palaa kodin takassa, antaen meille lämpöä voi myös polttaa ja tuhota kotimme. Tuli on samanlaista, siinä ei ole mitään eroa, erona on vain se, että takassa tuli palaa oikeassa paikassa ja on meidän hallinnassamme. Mutta jos talomme tuhoutuu tulipalossa niin se tarkoittaa sitä, että tuli palaa sille asetettujen rajojen ulkopuolella eikä ole silloin enää meidän hallinnassamme. Samoin myös jos  Jumalan luomaa seksuaalisuutta toteutetaan avioliiton ulkopuolella niin on se hallitsematonta tulta, joka ei annakaan enää lämpöä, vaan tuhoaa käyttäjänsä.

Miehen ja naisen välinen sukupuolielämä harhautuu samoista syistä, jotka muuttavat tulen tuhoavaksi.  Kun tunteet kuumenevat niin usein seksuaalisuus syttyy liian pian ja aina väärässä paikassa eli ennen avioliittoa. Tätä voi nimittää esiaviolliseksi suhteeksi. Rukoile, että Jumala johdattaa sinun seurustelemaan sen yhden ja ainoan kanssa, jonka kanssa voi aloittaa pyhän ja puhtaan Jumala mielen mukaisen seurustelun. Suurin ongelma seurustelussa on aina se kun alatte viettää toistenne kanssa paljon aikaa yhdessä. Tämä tekee teidät läheisiksi toisillenne ja siinä on aina se vaara, että tunteet alkavat käymään niin kuumina, ettette enää kuule Jumalan ääntä ja tahtoa.  Ellet halua kuunnella etkä anna  Jumalan johdattaa seurusteluasi niin suurena vaarana on joutuminen esiaviollisiin suhteisiin, joka on syntiä Jumalan edessä. Toteuta seurustelusi Jumalan tahdon mukaisella tavalla ja toimi sen mukaan, niin vapaudut turhista paineista, jotka tuhoavat elämääsi ja haavoittavat syvältä sinun sisintäsi.

Pysykää kaukana ns. ”huonoista paikoista”. Kun seurustelet niin rukoile Jumalaa, että Hän varjelee sinua ja opettaa sinua käyttämään järkeäsi Jumalan tahdon mukaisesti.  Ole tarkkana ja käytä järkeäsi esim. kahdenkeskisillä metsästys, hiihto, kalastus, ym. retkillä. Jos aloitat seurustelun etkä seurustelusi aikana etsi Jumalaa niin, että Hänen tahtonsa etsiminen ei ole ensimmäisellä sijalla sinun elämässäsi niin kannattaa harkita aloittaako yleensä seurustelemisen. Koska muutoin yleensä turhaan haavoitat itseäsi ja sitä toista.

Muista että seurustelun päämäärä on avioliiton solmiminen, joten et saa antautua sukupuoli suhteisiin kenenkään kanssa. Seksuaalisuuden harjoittaminen kuuluu avioliittoon, mutta ennen kuin voit astua tähän suhteeseen tulee sinun valmistua ja kypsyä sitä ennen ruumiisi puolesta sekä tunne-elämäsi puolesta.  Sinun tulee myös varustautua henkisesti ja hengellisesti  valmiiksi avioelämän kaikkiin velvollisuuksiin. Jos tyttö pitää arvossa Jumalan luomaa seksuaalisuutta ja puhtautta niin hän ei harjoita sitä ennen kuin  avioliiton turvallisissa puitteissa. Tämä sama koskee myös yhtä lailla poikia. Jos sinä poika arvostat Jumalan luomaa seksuaalisuutta niin et silloin saa harjoittaa sitä ennen kuin avioliiton turvallisissa puitteissa.

Poika älä johdata tyttöä seuraavanlaisiin ajatuksiin; sanot tytölle rakastavasi häntä kun haluat vain käyttää häntä hyväksesi omaksi nautinnoksesi. Tiedätkö sinä nuori mies, että tytöt haavoittuvat todella herkästi ja hyvin syvältä. Kenelläkään pojalla ei ole oikeutta sanoa tytölle rakastavansa tätä, ellei ole valmis menemään hänen kanssaan naimisiin. Jos et voi mennä hänen kanssaan naimisiin älä myöskään sano hänelle, minä rakastan sinua, koska se ei ole silloin totta. Tämä edelläoleva koskee tietysti sekä tyttöä että poikaa.

Jos et pysty seurustelussasi hengelliseen yhteyteen ja keskustelu sekä ystävyys suhteeseen, etkä halua säilyttää seksuaalista puhtautta et ole rakastunut, vaan synnin himojen vallassa. MUISTA ! Himo voi odottaa vain viisi minuuttia (eikä aina sitäkään), mutta tosi rakkaus odottaa, vaikka viisi vuotta.

Kun nuorella ihmisellä seksuaalisuus syttyy on se todella voimakas fyysisen elämän ja tunne-elämän voima vaikutus. Nuori ei olekaan tarpeeksi kypsä aloittamaan seurustelua, ennen kuin hän ymmärtää seurustelun tarkoituksen ja Jumalan tahdon vastaisen sukupuoli elämän aiheuttamat vaarat ja tuhovaikutukset. Silloin kun nuori antautunut Jeesukselle Kristukselle niin, että hän seurustelussaan tai ystävyys suhteissaan haluaa kirkastaa sekä mielessään että ruumiissaan Jeesusta Kristusta, on hän silloin kypsä seurustelemaan. Tuhannet ja sadat elämät, jotka ovat ajautuneet haaksirikkoon, joissa nuorten unelmat ovat särkyneet ovat hirvittäviä todistuksia Jumalan tahdon vastaisen seurustelun jälkivaikutuksista.

Halaaminen ja hyväileminen?

Suuren ongelman muodostaa avioliiton ulkopuolella tapahtuva halaileminen ja hyväileminen, koska tällaisen käyttäytymisen Jumala on suunnitellut avioliittoon ja osana myös avioliiton sisällä tapahtuvaan seksuaaliseen kanssakäymiseen. Suutelemisessa, halailussa ja hyväilemisessä on se luonnollinen liekki, jonka Jumala on istuttanut meidän sydämiimme, mutta näiden edellä mainittujen asioiden paikka on AVIOLIITTO. Halaamisella tarkoitan jatkuvaa lääppimistä ja toisen koskettelua, jota usein yritetään selitellä vain terveeksi halaamiseksi, mutta joka kuitenkin johtaa liian usein nuoren seksuaaliseen kanssakäymiseen.

Muista! Saatana kuiskailee ja yllyttää jatkuvasti seurustelevia pareja rikkomaan Jumalan tahdon mukaisen seurustelun. Muista! Saatana kuiskii: Se on aivan oikein, te rakastatte toisianne, te kuulutte toisillenne, teillä on oikeus siihen, kaikki on aivan kunnossa. Jos saatana onnistuu pettämään sinut, niin sen jälkeen hän syyttää sinua ankarasti siitä, että mitä olet mennyt tekemään. Älä usko valhetta ja valheen isää. Seurustele puhdas ja pyhä Jumalan tahdon mukainen seurustelu.

Sinä nuori uskovainen elät voimakkaan seksivirityksen hallitsemassa yhteiskunnassa. Ainoa tapa torjua väärät seksuaalisuus viritykset on määrätietoinen rukouselämä, määrätietoinen Raamatun tutkiminen ja kestävä ja terve seurakunta yhteys. Kun mieli ja ruumis on suunnattu Jeesukseen Kristukseen on seurustelu turvallista ja yhdessä voi turvallisin mielin tehdä kaikkea kivaa (Jumalan tahdon mukaista).

Jumala on luonut ja säätänyt sukupuolielämän ja seksuaalisuuden miehelle sekä naiselle. Nämä asiat eivät ole itsessään pahoja tai epäpyhiä. Seksuaalisuus on Jumalan keksintö ja ajatus, jonka Hän on itse luonut. Raamattu kehottaa ylistämään Jumalan lahjoittamaa ja Jumalan mielen mukaista rakkaus elämää avioliiton sisällä tapahtuvaksi toiminnoksi, jonka tarkoitus on tuottaa iloa aviopuolisoille. Seksuaalisuus on Jumalan Isän sydämeltä lähtöisin oleva pyhä lahja avioelämään. Sukupuolisuus ja seksuaalisuus on luotu pääasiassa kahdesta syystä. 1) Hengellisen sekä fyysisen ilon ja onnen tuottamista miehelle ja vaimolle sekä keskinäisen suhteen ja yhteyden lujittamiseksi, Matt 19:4-6, Snl 5:18-19, 1 Kor 7:2-5.  2) Ihmissuvun jatkumiseksi, 1 Moos 1:27-28. Jumalan luoma seksuaalisen kanssa käymisen muoto on vain miehen ja naisen välillä pysyvässä parisuhteessa eli avioliitossa.

Haureuden syntien välttämiseksi olkoon kaikilla oma aviopuoliso 1 Kor 7:2-5. Seksuaalisuus on vain avioliittoa varten, kaikki muu seksuaalinen toiminta, joka ei tapahdu avioliitossa on syntiä Jumalaa vastaan. Raamatussa on ehdoton varoitus seksuaalisuuden väärinkäyttämisestä, Snl luku 5. Raamattu opettaa meille selvästi, kuinka seksuaalisuus tulee suunnata Jumalan tahdon mukaiseksi ja tällä tavalla toteutettuna se tuottaa meille suurimman mahdollisen ilon ja onnellisuuden. Raamattu opettaa puhtautta seksuaalisuuden alueella, miehen ja vaimon tulisi hurmaantua toistensa rakkaudesta. Jumalan sana opettaa tämän hurmautumisen omaan aviopuolisoon olevan viisautta, Snl 5 luku. Jumala on luonut seksuaalisuuden avioliittoon hellyydeksi, puhtaudeksi, toisen kunnioittamiseksi sekä seksuaalisuus on kaunista avioliitossa.

Tämä kirjoituksen tarkoitus on kertoa minkälaista on Jeesukseen Kristukseen uskovan nuoren seurustelu elämä. Moni voi ajatella tämän kirjoituksen olevan tiukkapipoinen eikä sovi siten tämän päivän uskovan nuoren seurustelu ohjeeksi. Mutta minä väitän, että tämä kirjoitus ei ole tiukkapipoinen esitys uskovan seurustelusta, vaan terve opetus seurustelusta. Raamattu opettaa korkeaa moraalia sekä käyttäytymistä seksuaalisuuden alueella. Raamatun selvä opetus on, että seksi kuuluu avioliittoon eli pysyvään parisuhteeseen. Siksi on äärimmäisen tärkeätä arvostaa Raamatun opetusta ja sen tähden on hyvä myös seurustelussa tehdä kaikkensa, jotta pysyy puhtaana Jumalan edessä eikä toimi vastoin Jumalan tahtoa.

Tänä päivänä meidän yhteiskuntamme on noussut vastustamaan ja käynyt kaatamaan Jumalan vanhurskaita säädöksiä, joten  sen johdosta laitan tähän loppuun seuraavanlaisen loppukommentin.  Kaikki jotka rakastavat Jeesusta ja Jumalan sanaa ymmärtävät myös ettei homous ja lesbous kuulu Jumalan suunnittelemaan seksuaalisuuteen, vaan ne ovat syntiä Jumalaa ja taivasta vastaan. Syntihän on syntiä, jota Jumala vihaa, mutta Jumala rakastaa syntistä ja Hänen evankeliuminsa Jeesuksesta Kristuksesta kuuluu kaikille, jossa on voima muutokselle kohti Jumalan kuvan kaltaisuutta.

 

 

Petri Paavola

Lähteet:

- Raamattu 33/38

- Winkie Pratney: Maailman valloittajat

 
website statistics
eXTReMe Tracker