Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


SIMSON KUTSUTTIIN PALVELEMAAN JUMALAA

 

 

Simsonin elämän vaiheet ja siihen sisältyvä opetus on äärimmäisen tärkeä viimeisten päivien uskoville. Jumala on puhunut voimakkaasti minulle Simsonista ja hänen elämästään, josta tulee näkyviin voimakas luopumuksen henki, mutta myöskin suuri Jumalan armo ja rakkaus.

 

Israelin synnin seuraus

 

Israelin kansa teki syntiä Jumalaa vastaan ja sen seurauksena Jumala antoi Israelin kansan filistealaisten käsiin neljäksikymmeneksi vuodeksi. Mitä ihminen kylvää, sen hän joutuu myös niittämään. Tämä elämän laki on voimassa myös sinun ja minun elämässä. Jokainen teko tuo esiin hedelmänsä, joko hyvän hedelmän tai huonon hedelmän. Synnin seurauksena on synnin orjuus. On vain yksi keino välttää synnin tuoma orjuus, joka on parannuksen tekeminen ja kääntyminen Jumalan puoleen. Kun Israelin kansa teki syntiä Jumalaa vastaan, eikä halunnut tehdä parannusta kääntymällä Jumalan puoleen, niin he itse ajoivat itsensä synnin orjuuden alle. Jos et halua palvella Jumalaa, niin joudut palvelemaan epäjumalaa, koska tässä maailmassa on vain nämä kaksi vaihtoehtoa. Jumala tai epäjumala, elämä tai kuolema, vanhurskaus tai synti, siunaus tai kirous, näistä saat valita aina jommankumman vaihtoehdon. Israelin kansa valitsi huonomman vaihtoehdon ja valintansa seurauksena he saivat päällensä filistealaisen ikeen. Filistealaiset palvoivat Daagonia, joka oli kalanpyrstöiseksi ihmiseksi kuvattu jumala. Filistealaiset palvoivat myös Astartea, joka oli äitijumalatar ja maan kasvuvoiman ja kaiken elollisen hedelmällisyyden jumalatar, joka oli alkuaan puun jumaluusolento. Astartea pidettiin myös hedelmällisyyden, sukuelämän jumalattarena, jonka palvelukseen kuului irstaita menoja. Astarte oli myös kuunjumalatar sekä tähtien kuningatar. Näin huonon vaihtokaupan Israelin kansa teki ja sen tähden he  joutuivat tällaisen kauhean epäjumalanpalveluksen ikeen alle. Jumala armahtakoon sinua ja minua valitsemaan oikein meidän elämämme valinnoissa.

 

Simsonin syntyminen

 

Sorassa oli mies, Daanin sukukuntaa, nimeltä Maanoah; hänen vaimonsa oli hedelmätön eikä ollut synnyttänyt. Silloin ilmestyi Herran enkeli vaimolle ja sanoi hänelle: ”Katso, sinä olet hedelmätön etkä ole synnyttänyt, mutta sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan. Varo siis, ettet juo viiniä ja väkijuomaa etkä syö mitään saastaista. Sillä katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan; partaveitsi älköön koskettako hänen päätänsä, sillä poika on oleva Jumalan nasiiri äitinsä kohdusta asti, ja hän on aloittava Israelin vapauttamisen filistealaisten käsistä”.

 

Tämä maailma on pimeyden ruhtinaan vallassa ja siksi se on hedelmätön, eikä kanna hyvää hedelmää. Mutta kun Herra ilmestyy ja pelastaa tästä pahasta maailman ajasta pienen ihmisen, niin silloin uudestisyntymisen kautta ja Jumalan voiman avulla tuo pieni ihminen kutsutaan vapauttamaan ihmiset tämän maailman filistealaisten ikeestä. Niin syntyi Simson ja hän kasvoi, ja Herra siunasi häntä. Ja Herran Henki alkoi vaikuttamaan Simsonissa. Jumalan Henki kasvatti ja opetti Simsonia tehtäväänsä, joka oli Israelin kansan vapauttaminen. Mitä tuo filistealaisten ikeen alla oleminen puhuu meille tänä päivänä?

 

Se oli ekumeniaa, katolinen kirkko, luterilainen kirkko, ortodoksikirkko, adventtikirkko, vapaakirkko, helluntaiherätys, metodistikirkko, baptistiyhdyskunta ja pelastusarmeija eivät keksineet ekumeniaa, vaikka harjoittavatkin sitä täällä suomen maassa keskenään. Ekumenia syntyi paratiisissa syntiinlankeemuksen seurauksena. Ekumenia kutsuu Jumalan lasta epäjumalanpalvelukseen. Ekumenia sotkee aina keskenään happamen ja happamattoman. Ekumenia sekoittaa sekaisin Jumalan käskyt ja ihmis-käskyt. Ekumenia sekoittaa keskenään Jumalanpalveluksen ja epäjumalanpalveluksen. Ekumenia antaa puhua Jumalasta, muttei salli kuitenkaan rakkauden ja totuuden Hengen toimintaa, vaan se aina 90 prosenttisesti pitää epäjumalan puolta. Ekumenia on kuin rotanmyrkkyä, jossa on myös oikeita ravinto-arvoja, mutta myös myrkkyä, jota onkin niin paljon, että se tappaa. Ekumenia on asia, josta Jumalan lapsen tulee pysyä erossa, koska siinä on mukana tappavaa myrkkyä. Mutta jos olet mukana, tässä myrkkyliemessä, niin joudut liemeen, jonka joudut tyhjentämään pohjaan asti. Jos Jumalan lapsi on jostakin syystä sotkeutunut ekumeniaan, niin ainoa järkevä vaihtoehto on tehdä parannus ja hylätä ekumenia. Jumalan lapset on kutsuttu palvelemaan ja viemään Jumalan valtakunnan asioita eteenpäin, eikä heitä ole tarkoitettu epäjumalanpalveluksen alttareille uhraamaan omaa elämäänsä. Filistealaisten ies kuvaa myös tätä synnin alla olevaa pahaa maailmaa ja myös tämän maailman alttareilta tulisi Jumalan lapsen pysyä pois. Simson sai kutsun Jumalalta, että hänen tuli vapauttaa Israelin kansa filistealaisten ikeestä, jotta Israel vapautuisi palvelemaan elävää Jumalaa. Se oli Simsonin tehtävä ja nyt lähdemmekin seuraamaan, sitä kuinka Simson onnistui tehtävässään.

 

Timnalainen nainen valloittaa Simsonin sydämen

 

Kun Simson meni Timnaan ja näki siellä filistealaisten tyttäriä, niin hänen sydämensä kiintyi filistealaiseen nais-kauneuteen. Hän pyysi isäänsä ja äitiänsä, että he ottaisivat filistealaisen naisen hänelle vaimoksi. Hänen isänsä ja äitinsä sanoivat hänelle: "Eikö ole yhtään naista veljiesi tyttärien joukossa ja minun koko kansassani, kun aiot mennä ottamaan vaimon ympärileikkaamattomien filistealaisten joukosta?" Mutta Simson sanoi isälleen: "Ota hänet minulle, sillä hän on mieluinen minun silmissäni." Mutta hänen isänsä ja äitinsä eivät tienneet, että se tuli Herralta, sillä hän etsi tilaisuutta filistealaisia vastaan. Filistealaiset näet hallitsivat siihen aikaan Israelia. Tämä maailma on täynnä kauniita asioita ja ihmisen liha on aina halunnut ja himoinnut kauneutta. Mutta ihminen pystyy näkemään vain asioiden ulkokuoren, muttei koskaan asioiden ydintä eli niiden sisintä olemusta. Sen tähden Jumalan lapsen tuleekin vaeltaa Herran yhteydessä, koska vain Herra näkee ja tuntee asioiden sisimmän olemuksen ja luonteen. Jumala opettaa lapsillensa, mikä on hyvää ja kaunista sekä otollista Herran silmissä. Ja kun Herra on osoittanut sinulle sen, mikä on hyvää ja kaunista, niin voit turvallisesti nauttia niistä Herrasi kanssa. Paratiisissa oli hyviä puita, joista oli lupa syödä ja siellä oli myöskin hyvän- ja pahantiedonpuu, josta ei ollut lupa syödä. Elämänpuun nauttimisen palkkana olisi ollut iankaikkinen elämä ja hyvän- ja pahantiedonpuusta syömisen palkkana oli kuolemalla kuoleminen. Kun ihminen vaelsi Jumalan kanssa, niin hän tiesi, että tuo hyvän- ja pahantiedonpuu oli kirouksen ja kuoleman puu. Mutta kun ihminen kuunteli käärmeen ääntä, niin tuo puu, jossa oli kirouksen ja kuoleman hedelmä, muuttuikin hyväksi syödä ja se olikin nyt ihana katsella ja suloinen, antoipa se vielä ymmärrystä ja viisauttakin. Ja niin ihmiskäsi kosketti tuota puuta ja nautti sen puun hedelmästä. Voi Jumala! Armahda meitä ja pidä meidät erossa, siitä puusta, joka tuo kirouksen ja kuoleman meidän elämäämme. Tiedätkö, että kun unohdat Jumalan käskyt elämästäsi, niin silloin ei sinulle jää kuin yksi vaihtoehto, ja se on liitto kirouksen ja kuoleman kanssa. Voi Jumala! Armahda meitä ja auta meitä pysymään sinun tielläsi. Hyvät, ihanat, kauniit, suloiset ja viisaat asiat, jotka ovat saatanan vallan alla tuottavat kirouksen ja kuoleman ihmiselle. Pysy sen tähden sillä tiellä, jossa Jumalan Hengen hedelmä vaikuttaa, antaahan se iankaikkisen elämän ja myöskin Jumalan siunauksen sinulle.

 

Simsonin vanhemmat eivät tienneet, Simsonin ajatuksien olevan Herrasta. Herra etsi tilaisuutta filistealaisia vastaan, koska he hallitsivat Israelin kansaa. Simsonin tuli voittaa tuon filistealaisen naisen rakkaus, jotta tämä filistealainen nainen olisi rakastunut Israelin Jumalaan. Ei Jumala vie omiansa filistealaisten leiriin siksi, että tekisimme heidän kanssaan liiton, joka johtaa uskovan ihmisen epäjumalanpalvelukseen. Jumala vie omansa filistealaisten leiriin siksi, että voittaisimme heidän sydämensä palvelemaan elävää Jumalaa. Kun käyt filistealaisten leirissä, niin varo ettei sinun sydämesi kiinny ja omaksu heidän tapojaan. Pidä sinä vanhurskautta voimassa vieraillessasi  filistealaisten leirissä ja muista, ettet jää sinne asumaan, koska sinun kotisi on Israelin leirissä. Kun Simson kulki kohti Timnaa, niin nuori leijona tuli kiljuen häntä vastaan. Silloin Herran henki tuli häneen, niin että hän repäisi sen, niinkuin olisi reväissyt vohlan, sulin käsin. Saatanakin käy kuin kiljuva jalopeura sinun ympärilläsi ja yrittää sitoa sinut synnillä, mutta jos annat Herran Hengen vaikuttaa sinussa, niin synti murtuu sinun edessäsi. Saatana näki, että nyt Simson tulee ja aikoo vapauttaa Israelin kansan ja viedä vielä filistealaisiakin mukaansa palvelemaan elävää Jumalaa. Jos sinäkin haluat viedä voiton sanomaa Jeesuksesta tälle maailmalle, niin käy saatana myös sinunkin ympärilläsi raivoten ja kiljuen. Älä pelkää, Jumala on sinut nimeltä kutsunut ja se usko, joka on Jumalan vaikuttama sinun sydämessäsi on suurempi kuin se mikä on tässä maailmassa.

 

Simsonin Häät ja ahdistus

 

Simson vietti hääjuhlaansa vaimonsa kanssa ja paikalla oli myös Simsonin vaimon filistealaisia ystäviä. Simson sanoi filistealaisille: "Minä panen teille arvoituksen; jos selitätte sen minulle seitsemän pitopäivän kuluessa ja arvaatte oikein, niin minä annan teille kolmekymmentä aivinapaitaa ja kolmekymmentä juhlapukua. Mutta ellette voi sitä minulle selittää, niin te annatte minulle kolmekymmentä aivinapaitaa ja kolmekymmentä juhlapukua. Kun filistealaiset eivät keksineet arvoitusta niin he uhkasivat Simsonin vaimoa sanomalla: ” Viekoittele miehesi selittämään meille arvoitus, muuten me poltamme sinut ja sinun isäsi talon tulella. Oletteko kutsuneet meidät tänne köyhdyttääksenne meitä, vai kuinka?” Synti on kavala se viekoittelee sinuakin ja jos et tottele sitä, niin se uhkaa vahingoittaa sinua tai perhettäsi ja uhkaa tuhota sinun omaisuutesi. Synti on kiero ja ilkeä, älä kuuntele synnin ääntä, äläkä hiero kauppoja synnin kanssa. Jumala pitää sinusta huolen ja auttaa sinua, muista, että Jumala on Kaikkivaltias. Synti ei halua köyhtyä, vaan se haluaa paisua ja tulla rikkaaksi, eikä se halua antaa, koska se haluaa vain sen tähden ottaa, koska synnin luonne on ahneus. Simsonin vaimo pelkäsi ystäviään ja ahdisti itkullaan Simsonia ja sanoi: ”Sinähän vihaat minua etkä rakasta; sinä olet pannut arvoituksen minun kansalaisilleni etkä selitä sitä minulle”. Simson vastasi hänelle: ”En ole selittänyt sitä edes isälleni enkä äidilleni, sinulleko sen selittäisin!”  Simsonin vaimo ahdisti häntä itkullaan ne seitsemän päivää, jotka heidän pitonsa kestivät. Mutta seitsemäntenä päivänä Simson selitti hänelle arvoituksen, koska vaimo häntä ahdisti. Ja vaimo selitti arvoituksen kansalaisilleen. Filistealaiset haluavat sinun tekevän syntiä, mutta jos et teekään syntiä, niin he sanovat sinulle ettet rakasta heitä. Kuulostaako tutulta? Jumalan lapsi on kutsuttu rakastamaan Jumalaa ja jos et halua tehdä syntiä niin silloin myös todella rakastat lähimmäisiäsi, vaikka he kuinka yrittävät väittää, ettet rakasta heitä.

 

Mieleeni muistuu eräs tositapahtuma erään perheen elämän tilanteesta. Uskovainen aviopari meni käymään, tämän naisen vanhempien luona. Tapaaminen oli lämmin ja mukava, sitten tämän naisen vanhemmat pyysivät vävyänsä viemään heidän sairaalle lapselle tupakkakartongin. kun tuo pyyntö esitettiin vävypojalle, niin Jumala puhui vävyn sydämelle ja sanoi:” Älkää osallistuko pimeyden hedelmättömiin tekoihin, vaan päinvastoin nuhdelkaa niistä. Sentähden vävypoika kieltäytyi eikä voinut viedä tupakkaa heidän lapselleen, koska tupakka tuhoaa ihmisen. Vanhemmat loukkaantuivat vävypojalle ja sanoivat: ”Yritätkö sinä viedä ainoan nautinnon minun lapseltani? Sen jälkeen he kääntyivät tyttärensä puoleen ja vetosivat tämän tunteisiin sanomalla: Välitätkö sinä veljestäsi, voitko sinä viedä tämän kartongin? Tilanne oli lihalle ahdistava. Vanhempien katse kohdistui suoraan tytärtä silmiin ja sanat upposivat suoraan sydämeen. Tyttären sydän oli ahdistettu, hän tiesi, että oli väärin edesauttaa synnin harjoittamista, mutta rakkaiden vanhempien vetoomus rakkaan veljen puolesta voitti tyttären sydämessä. Tytär ei halunnut loukata vanhempiaan, koska hän rakasti heitä niin suuresti.  Synti loukkaantuu jos kiellät sitä vaikuttamasta elämässäsi. Saatana asettaa sinunkin lihasi kiperiin paikkoihin, jotta tekisit tai edesauttaisit syntiä. Synti vaikuttaa ja vetoaa sinun tunteisiisi, koska ihmisen liha ja ihmisen tunteet ovat samalla puolella, ne hellivät toisiansa ja ovat erottamattomat. Ihmisen tunteet johdattavat häntä syntiin, koska ilman uskoa tunteet eivät voi palvella Jumalaa.

 

Miksi Jumala loi sitten tunne-elämän ihmisen sisälle? Saako ihmisellä olla tunteita? Jumala loi ihmisen sisälle tunteet siksi, että hän eläisi ja tuntisi sisimmässään Jumalan rakkauden, armon, totuuden, pyhyyden, vanhurskauden ja laupeuden. Jumalan valtakunta on iloa, rauhaa ja rakkautta Pyhässä Hengessä. Ihmisellä saa olla tunteet, mutta tunteiden tarkoituksena on kirkastaa Jumalaa ja tuottaa meille iloa, eikä tunteita ole tarkoitettu synnin harjoittamiseen. Kärsiminenkin kuuluu Jumalan vaikuttamiin tunteisiin sanoohan sana: Se joka lihassa kärsii, se lakkaa synnistä. Jumalan tahto ei ole meidän lihamme kärsiminen. Tämä Jumalan mielen mukainen kärsiminen tuli tähän maailmaan vasta syntiinlankeemuksen jälkeen, jonka on tarkoitus suojella meitä synniltä. Tyttären vanhemmat ajattelivat; se nyt on vain tupakkaa, joka tuo nautinnon meidän lapsellemme. Totuus sanoo; tupakka vaarantaa ihmisen terveyden ja aiheuttaa usein keuhkosyövän ja muita hengityselinten sairauksia. Keuhkosyöpä on tappavaa, se tappaa syöpään sairastuneen. Sentähden tämä vävy ei halunnut  viedä tuota tupakkakartonkia, koska hän rakasti vaimonsa veljeä, eikä halunnut viedä hänelle sellaista, joka tuhoaa hänet. Simsonin vaimo ahdisti itkullaan häntä seitsemän päivää. Simsonin sydän heltyi vaimonsa edessä, kun vaimo päivästä päivää ahdisti häntä, niin hän paljasti arvoituksen vaimolleen. Synti on röyhkeä, se käy päällesi päivästä päivään ja yrittää murtaa sinun sydämesi tunteet puolellensa. Jos neuvottelet  tunnetasolla synnin kanssa, niin se murtaa sinut, eikä sinulla ole mahdollisuuksia sitä vastaan. Älä neuvottele äläkä käy kauppaa synnin kanssa. Vastusta syntiä. Anna lihasi kärsiä. Jeesus kärsi ja kuoli ristillä ja siten voitti ja mursi saatanan vallan. Seuraa Jeesuksen esimerkkiä. Kärsi sinäkin lihassasi ja anna lihasi kuolla synnille, vain siten saadaan voitto synnistä. Muista voittajat iloitsevat ja riemuitsevat aina, mutta hävinneet eivät koskaan juhli, he elävät surussa ja murheessa.

 

Simsonin vaimo pelkäsi uhkaajiensa uhkausta ja valitsi väärän vaihtoehdon elämässään, jotta pelastaisi elämänsä. Mutta, tuo väärä valinta olikin hänen loppunsa. Hän joutui yljän ystävän vaimoksi ja hänet surmattiin polttamalla, koska Simson poltti filistealaisten pellot. Synti on pirullisen pettävä. Simsonin vaimoa uhattiin, että hänet poltettaisiin, ellei hän saisi Simsonia paljastamaan arvoitusta. Sitten kun Simsonin vaimo teki siten, ettei häntä poltettaisi, niin hänet kuitenkin poltettiin. Synti toimii samoin, se sanoo sinulle, että sinä tuhoudut,  jos  tässä vaikeassa tilanteessa uskot Jumalaan. Ja sitten kun pelästyt, etkä halua uskoa Jumalaan ja teet syntiä, niin synti tuhoaakin sinut. Synti on todella kiero, kavala, pettävä ja  läpeensä mätä. Kun ymmärrät synnin kamaluuden ja karmeuden et varmasti halua olla enää sen kaveri, etkä missään tekemisissä sen kanssa.

 

Kun Simson oli polttanut filistealaisten pellot, niin filistealaiset tulivat Juudaan miesten luokse ja ilmoittivat tulevansa sitomaan Simsonin, koska hän oli polttanut heidän peltonsa. Simson oli polttanut filistealaisten viljan, viinitarhat sekä öljypuut. Simson iski filistealaisten elämän voimaan ja tuhosi heidän ravinnonlähteensä. Jos sinä poltat Jumalan sanan totuudella uskonnollisten ihmisten keksimät perinnäisäännöt, niin silloin he haluavat sitoa sinut, koska he ammentavat näistä perinnäissäännöistä elämän voimansa. Olethan sinä koskenut rakkaisiin perinnäissääntöihin, jotka he ovat perineet isiltänsä. Nyt sinun käy huonosti sinua tullaan sitomaan. Mitäs kävit pullikoimaan meitä vastaan,  nyt me laitamme sinut aisoihin, näin sinulle sanoo uskonnollinen henki, jos olet kuuliainen Jumalalle. Pelkäätkö? Kyllä meidän lihamme pelkää, mutta jos katsot Hengen silmin syntynyttä tilannetta, niin ei sinun tarvitse pelätä. Tähän sopii erään lauluntekijän ajatus: ”  Älä pelkää, onhan puolellasi itse Jumala”.  Sinunkin puolellasi on elävä Jumala, eikä mikään voi erottaa sinua Hänen rakkaudestaan, paitsi lihasi pelko, joka panee sinun elämääsi paulan. Niin kolmetuhatta miestä Juudasta meni Eetamin kallioluolalle, ja he sanoivat Simsonille: ”Etkö tiedä, että filistealaiset hallitsevat meitä; mitä oletkaan meille tehnyt!” Hän vastasi heille: ”Niinkuin he tekivät minulle, niin minäkin tein heille.” He sanoivat hänelle: ”Me tulimme sitomaan sinut antaaksemme sinut filistealaisten käsiin”.

 

Silloin kun Jumalan seurakunnassa alkaa tapahtumaan ja Jumalan tuli syttyy, niin seurakunnassa olevat palomiehet juoksevat paloletkuineen sammuttamaan syttynyttä tulta. Ja sen jälkeen ilmestyvät sitojat, jotka sitovat tulen sytyttämisessä mukana olleet. Jos sinä kuulut Jumalan seurakuntaan ja toimit siellä palomiehenä, niin olet väärässä paikassa. Palomiesten paikka on palolaitoksella. Raamatussa ei ole palomiehen palvelutehtävää, joten toinen vaihtoehto on tehdä parannus ja vastaanottaa Jumalalta uusi palvelutehtävä. Jos sinä kuulut Jumalan seurakuntaan ja toimit siellä Hengen tulta palavien uskovien sitojana, niin olet väärässä paikassa. Lasaruskin päästettiin siteistä, joilla hänet oli sidottu. Raamatussa ei ole sellaista palvelutehtävää kuin Hengen tulta palavien sitoja. Jos olet Hengen tulta palavien sitojana seurakunnassa, niin sinun tulee tehdä parannus ja vastaanottaa Jumalalta uusi palvelutehtävä. Juudan miehet sitoivat Simsonin, joka ei kuitenkaan vastustellut heitä. Jos sinua ollaan sitomassa Jumalan seurakunnassa sentähden, että palat Jumalan tulta, älä sinäkään taistele lihaa ja verta vastaan, vaan taistele henkivaltoja vastaan. Seurakunnassa olevat palomiehet  ja sitojat ovat filistealaisten hallinnassa. Filistealaisten ihmis-käskyt ja perinnäissäännöt  ohjaavat heidän elämäänsä, koska he pelkäävät ihmisiä. Rakasta heitä ja vapauta heidät filistealaisten ikeen alta kantamaan Kristuksen iestä.  Kun Juudaan miehet toivat siteissä olevan Simsonin Lehiin, niin he riemuhuudoin tulivat Simsonia vastaan. Jeesus ei kutsunut meitä kantamaan ihmisten tekemiä ikeitä. Älä sinäkään kanna mukanasi ihmis-ikeitä. Herran Henki tuli Simsoniin ja siteet hänen käsistään sulivat  kuin tulen polttamina. Ja sinä päivänä hän löi kuoliaaksi tuhat filistealaista. Kun Herran Henki saa vaikuttaa sinussakin, niin kaikki siteet, joilla sinua yritetään sitoa sulavat Jumalan tulen polttamina sinun  edestäsi.

 

Tämän jälkeen Simsonille tuli jano ja hän huusi Herran puoleen: ” Sinä annoit palvelijasi käden kautta tämän suuren voiton; ja nyt minä kuolen janoon ja joudun ympärileikkaamattomien käsiin”. Simsonkin tunsi inhimillisen lihan heikkouden, niin kuin myös sinä ja minä tunnemme lihamme heikkouden. Heikon lihan ainoa mahdollisuus on kääntyä Jumalan puoleen, sillä liha on heikko, mutta Henki on altis. Kun Simson lihansa heikkoudessa huusi Jumalaa, niin Jumala avasi vesihanat hänelle ja hän joi ja hänen henkensä elpyi. Voimakas Ihminen ei tarvitse Jumalan voimaa, koska hän luottaa omaan voimaansa. Sentähden voimakkaiden ihmisten elämässä ei virtaa elävän veden lähteet. Mutta pieni ja heikko ihminen tarvitsee elävää vettä ja saa myöskin sitä. Älä sinä kasva suureksi Jumalan seurakunnassa, mutta jos kumminkin kasvat suureksi, niin olet ymmärtänyt  hengellisen kasvun väärin. Johannes kastajan sanoin:” Minun tulee vähetä ja Jeesuksen kasvaa. Jumalan seurakunnassa kasvu tapahtuukin alaspäin, eikä ylöspäin. Pieni ja nöyrä ihminen saa Jumalalta elävää vettä, joka virvoittaa hänen sisäisen elämänsä ja antaa hänelle halun ja voiman Jumalan palvelemiseen.

 

Haureuden synti

 

Simson näki Gassassa porton ja meni hänen luoksensa ja makasi porton luona puoliyöhön asti. Simson kutsuttiin palvelemaan Jumalaa ja hänen tehtävänsä oli vapauttaa Israelin kansa filistealaisten ikeen alta palvelemaan elävää Jumalaa. Naiset olivat Simsonin heikko kohta ja porttokin kelpasi tyydyttämään Simsonin lihan himot. Simson sai Jumalalta erikoisen voitelun, hän sai yliluonnollisen mahtavat lihasvoimat, jotka olivat tarkoitettu filistealaisten voittamiseksi ja Israelin kansan vapauttamiseksi. Simson ei ymmärtänyt Jumalan antamaa voitelua ja sen kokonaisvaltaista vaikutusta. Jumalan voitelu suuntautuu aina sisäisen ihmisen vapauttamiseen synnin vallasta. Simsoninkin olisi pitänyt vastaanottaa koko voitelu ja tämä koko voitelu olisi pitänyt hänen sydämensä puhtaana haureuden synneistä. Haureuden synti on voimakas synti. Miehen ja naisen välillä on tässä synnin alaisessa maailmassa seksuaalinen jännite. Haureuden synti suuntaa itsensä, lihan himojen alla olevaan sydämeen ja tarjoaa lihalle mielihyvän tunteen kokemuksen. Haureuden synti tunkeutuu miehen sydämeen ja tuo sinne seksuaalisen voiman tunteen, joka täyttyy miehen seksuaalisen voiman purkautumisen kautta hyvänolon tunteeseen. Tämä aiheuttaa miehen lihalle riippuvuuden seksuaaliseen kanssakäymiseen naisen kanssa. Haureuden synti tunkeutuu myös naisen sydämeen ja tuo sinne voimakkaan halun saada tyydytyksen lihan himolle. Näiden yhdistelmänä onkin niin paljon haureutta tässä maailmassa. Pyhän Hengen voima uskovan sydämessä on voima haureutta vastaan.  Uskovan tulee kurinalaisesti taistella näitä lihan himoja vastaan. On syytä muistaa, että joka yhtyy porton kanssa, se tulee yhdeksi lihaksi porton kanssa. Porton sydämen olemus on haureuden synnin saasta ja jos sinä yhdyt porttoon, niin sinun sydämesi saastuu haureudella.

 

On olemassa kahdenlaista haureutta lihallista ja hengellistä. Näillä molemmilla on samanlaiset sydämen vaikutukset ja motiivit. Uskovainen voi langeta voimakkaaseen oman itsensä kirkastamiseen, josta hänen lihansa saa nautintoa ja hyvänolon tunnetta. Uskovainen voi kokea suurta tyydytystä lihassaan kun hän saa nauttia muiden ihailusta itseään kohtaan. Uskovainen voi myös haluta osoittaa voimansa hengellisillä kentillä ja tästä liha saakin kokea suurta mielihyvää. Lihallisen voiman osoittaminen tulee seurakunnassa usein esille haluna olla ensimmäinen, joka tarkoittaa sitä, että yksi ihminen yksin johtaa seurakuntaa. Lihallisen voiman vallassa olevat uskovat kilpailevat seurakunnan palvelutehtävistä toisiaan pökkien ja tuuppien. Näiden lihallisten ominaisuuksien vaikuttamina uskovainen voi myös langeta hengelliseen huoruuteen epäjumalanpalvelijoiden kanssa. Monissa uskovissa, jotka ovat langenneet ekumeeniseen haureuteen, vaikuttavatkin nämä lihalliset ominaisuudet hyvin voimakkaina. Meidän on syytä ottaa vakavasti niin lihallinen huoruus kuin hengellinenkin huoruus ja pyrkiä Hengen ja sanan kautta vahvistamaan kutsumme, jottemme lankeaisi kumpaankaan haureuteen. Jumala loi seksuaalisuuden miehen ja naisen välille ja Jumala on myös valmistanut paikan miehen ja naisen väliselle seksuaalisuudelle ja se on liitto miehen ja naisen välillä, jota kutsutaan nimellä avioliitto. Tämän liiton sisällä on oikeus seksuaalisuuden harjoittamiseen, kaikki muut seksuaalisen toiminnan harjoitusmuodot ovat syntiä ja haureutta.  Jumala on antanut armostansa uskon niille, jotka ovat tehneet parannuksen omassa elämässään. Jumala on myöskin valmistanut paikan, missä tuon liitto suhteen rakentamisen ja kasvamisen tulisi tapahtua. Se on Jumalan ja ihmisen välinen liitto, jota hoidetaan Pyhän Hengen ja Raamatun sanan avulla sekä myös terveellä uskovien yhteydellä. Kaikki sellaiset rakennusaineet, jotka ammentavat voimansa epäjumalan palveluksesta ovat hengellistä huoruutta, josta tulee tehdä parannus.

 

Filistealaiset piirittivät Simsonia hänen ollessaan porton luona. He ajattelivat odottaa aamun asti, jolloin he aikoivat surmata Simsonin. Puoliyön aikana Simson nousi ja tarttui kaupungin portin oviin ja molempiin pihtipieliin, nosti ne salpoineen paikaltansa ja vei ne sen vuoren laelle, joka on vastapäätä Hebronia. Simson tuli porton luota, mutta silti hänessä vielä vaikutti Jumalan antama voitelu. Jumala on armollinen ja pitkämielinen ja haluaa meidän tekevän parannusta, jos olemme tehneet Häntä vastaan syntiä. Sentähden hän ei heti ottanut voitelua pois Simsonilta. Meidänkin elämässämme on samoin, jos teemme syntiä Jumalaa vastaan ei hän heti ota pois voitelua, vaan odottaa meidän tekevän parannuksen. Mutta jos haluamme elää synnissä, niin Jumala ottaa  silloin pois antamansa voitelun. Tänä aikana on haureus (lihallinen ja hengellinen)  tullut sisään Jumalan seurakuntaan sananpalvelijat ja seurakuntalaiset, niin miehiä kuin naisiakin lankeaa huoruuteen. Parannuksentekoa ja nöyrtymistä Jumalan puoleen tarvitaan, niin huoruuteen langenneilta kuin Jumalan seurakunnalta. Jos joku tekee lankeemuksestaan parannuksen, niin silloin tulee Jumalan kansan antaa anteeksi, eikä silloin saa enää kaivella ja syytellä, niitä jotka ovat tehneet parannuksen elämässään. Mutta, myöskin tulee rakastaa ja kunnioittaa Jumalaa siten ettei harjoita huoruutta (lihallinen ja hengellinen) elämässään.

 

Delila

 

Simson rakastui Soorekin laaksossa asuvaan naiseen, jonka nimi oli Delila. Filistealaiset ruhtinaat tulivat Delilan luokse ja sanoivat hänelle: ”Viekoittele hänet ja ota selko, missä hänen suuri voimansa on ja miten voisimme voittaa hänet, että saisimme hänet sidotuksi ja masennetuksi; niin me annamme sinulle kukin tuhat ja sata hopeasekeliä”. Synti haluaa viekoitella sinun sydämesi, jotta se voisi voittaa sinut. Synti käyttää voimakkaasti vastakkaista sukupuolta saadaksesi sinut luopumaan Jumalasta. Monet jotka ovat tulleet uskoon, niin heidän elämäänsä tuleekin yhtä-äkkiä vastustamaton ja puoleensa vetävä uskomaton ihminen. Suuri rakkaus varastaa uskon ja rakkauden Jumalaan. Raamattu kehottaa uskovia avioitumaan toisen uskovan kanssa, koska silloin he voivat yhdessä palvella Jumalaa. Uskomaton puoliso vetää vasta uskoon tulleen helposti takaisin maailmaan. Jos olet tullut uskoon ja olet jo naimisissa, niin silloin sinun tulee pysyä ja rakastaa puolisoasi. Mutta, jos uskomaton osapuoli ottaa sinusta eron, niin älä syyllisty, olet silloin Raamatun opetuksen mukaan vapaa tästä avioliitosta, eikä kukaan voi syyllistää ja sitoa sinua siihen mitä ei enää ole olemassa. Rakkaus voi kuitenkin pitää uskomattoman ja uskovaisen avioliiton kasassa ja tämän eteen meidän tuleekin pyrkiä tekemään töitä. Synti haluaa voittaa sinut ja sitoa sinut, jos synti onnistuu sitomaan sinut, niin sen seuraus on lihasi masentuminen. Masentuneen ihmisen synti sitten pyrkii johdattamaan ulos uskon tieltä. Masentunut ihminen näkee vain syntinsä ja epäonnistumisensa. Tämän seuraus on toivottomuus ja ahdistus. Seuraava askel onkin sitten palaaminen takaisin maailmaan. Synti on valmis maksamaan kalliin hinnan, jotta se saa sinut voitettua, tuhat tai sata hopeasekeliä ehkä enemmänkin. Voi kun uskovaiset ymmärtäisivät kuinka paljon synti tekee töitä, jotta uskovat lankeavaisivat. Raamattu puhuu saatanan kavalista juonista, tuo kavala sana on (methodeia), joka tarkoittaa juoni ja kavaluus. Saatana juonii ja punoo kavalan suunnitelman, se tutkii sinun lihasi heikkoudet ja valmistaa mittatilaustyönä synnin sinun lihallesi. Mutta, kiitos Herralle, Raamatun opetuksen mukaan saatanan juonet eivät ole meille tuntemattomat. Jos tutkit Jumalan sanaa ja annat Hänen Henkensä vaikuttaa sinussa, niin totisesti sinä pystyt tunnistamaan saatanan juonet ja hylkäämään lihan teot.

 

Delila kehottaa Simsonia ilmaisemaan voimansa, jotta hänet voitaisiin sitoa ja masentaa. Älä neuvottele synnin kanssa. Synti vetoaa sinun lihasi tunteisiin, mutta jos antaudut sille se lopulta kuitenkin sitoo ja masentaa sinut. Simson sanoi Delilalle: "Jos minut sidotaan seitsemällä tuoreella jänteellä, jotka eivät ole kuivuneet, niin minä tulen heikoksi ja olen niinkuin muutkin ihmiset." Synti haluaisi sinun olevan niin kuin muutkin ihmiset, jotka ovat synnin himojen ja nautintojen orjia. Vastusta saatanaa ja syntiä ja käske niiden väistyä sinun elämästäsi. Älä sinä halua olla niin kuin muutkin ihmiset, vaan halua sinä elää elämäsi Kristuksen kanssa. Ole sinäkin niin kuin muutkin ihmiset on saatanan vanha virsi, jota hän on laulanut jo monta tuhatta vuotta. Saatana haluaa estää sinua pääsemästä perille, siksi hän jankuttaa sinulle tuota vanhaa virttä. Ole sinä kumminkin Jumalan ihminen. Delila yritti saada selville Simsonin voiman salaisuutta kolme kertaa. Simson ei kuitenkaan paljastanut salaisuuttaan ja niin Simson katkoi käsivarsistansa filistealaisten sitomat köydet. Silloin kun et antaudu synnille, ei synti pääse sinuun käsiksi. Sinä voit niin kuin Simson katkoa synnin köydet, jotka yrittävät kietoa sinut otteeseensa.

 

Kun Delila, joka päivä ahdisti Simsonia sanoillansa ja vaivasi häntä, niin Simson kiusaantui kuollakseen. Silloin Simson  paljasti hänelle koko sydämensä ja sanoi hänelle: ”Ei ole partaveitsi minun päätäni koskettanut, sillä minä olen Jumalan nasiiri äitini kohdusta asti; jos minun hiukseni ajetaan, niin voimani poistuu minusta, ja minä tulen heikoksi ja olen niinkuin kaikki muutkin ihmiset”. Synti on erittäin röyhkeä se yrittää, joka päivä ahdistaa sinua ja vaivata sinua. Synti on jankuttaja ja ruikuttaja, se jankuttaa ja ruikuttaa päivästä toiseen. Synti kiertää ja käy sinun ympärilläsi, se etsii tilaisuutta tehdä pesänsä sinun sydämeesi. Mutta, muista, että kun annamme Jeesukselle hallintavallan meidän elämässämme, niin me saamme kulkea, joka päivä voittosaatossa Kristuksen kanssa. Kun Delila huomasi, että Simson oli paljastanut salaisuutensa, niin hän kutsui filistealaiset luokseen. Filistealaiset tulivat ja toivat rahansa mukanaan. Kun sinä antaudut synnille, niin se on synnille kutsu tulla sinun sydämeesi asumaan. Huom: vaikka uskovainen lankeaa ei hänen sisällään voi olla riivaajaa. Tällaista oppia onkin liian paljon tänä päivänä uskovien keskuudessa. Ihminen, joka on tehnyt syntiä murehduttaa hänessä asuvaa Pyhää Henkeä, mutta ei Pyhä Henki kuitenkaan poistu uskovaisesta. Silloin kun uskovainen luopuu elävästä Jumalasta, niin vasta silloin Pyhä Henki poistuu ihmisestä. Ei Jumalan Henki ja riivaaja voi olla yhtä aikaa uskovan sisimmässä. Tällainen on sairasta ja mieletöntä opetusta, joka tuo vääristyneen pelon ja ahdistuksen ihmisen sydämeen. Eikä tällaisen ihmisen uskonelämä olekaan Jumalan rakkauden valtaamana, vaan riivaajien aiheuttaman pelon vallassa. Ei Jumala ole niin mieletön, että hän sallisi Pyhän Hengen ja saastaisen hengen asua yhtä aikaa uskovan sisimmässä. Hylätköön Jumalan kansa sydämestään tällaiset mielettömät opit.

 

Delila nukutti Simsonin polvilleen ja kutsui miehen, joka leikkasi hänen päänsä seitsemän palmikkoa. Niin hän alkoi saada hänet masennetuksi, ja hänen voimansa poistui hänestä. Synti nukuttaa ja  alkaa masentamaan uskovaa. Jumalan voima poistui Simsonista, koska hän paljasti voimansa salaisuuden Delilalle, koska Simsonille oli tärkeämpää Delilan rakkaus, kun Jumalan antama kutsu ja voitelu. Kun me tiedämme totuuden ja Jumala kutsuu meitä muurinaukkoon, mutta jos me rakastummekin tähän maailmaan, niin silloin Jumala vetää voitelunsa pois. Voi kunpa me rakastaisimme Jumalaa enemmän kuin sitä, mikä on tässä maailmassa. Delila sanoi: "Filistealaiset ovat kimpussasi, Simson!" Kun hän heräsi unestaan, niin hän ajatteli: "Kyllä minä selviydyn niinkuin aina ennenkin ja pudistan itseni vapaaksi." Eikä hän tiennyt, että Herra oli poistunut hänestä. Silloin filistealaiset ottivat hänet kiinni ja puhkaisivat hänen silmänsä. Ja he veivät hänet Gassaan ja kytkivät hänet vaskikahleisiin ja laittoivat hänet vankilaan. Simsonin silmät puhkaistiin siksi, ettei hän olisi enää voinut suorittaa tehtäväänsä Jumalan palvelijana.

 

Raamattuun on myös tämä kirjoitettu, jotta ymmärtäisimme, että ilman Jumalaa ihminen  vaeltaa synnin sokaisemana tässä pimeässä maailmassa. Saatana halusi varmistua ettei Simson enää koskaan voisi palvella elävää Jumalaa ja siksi hänen silmänsä puhkaistiin. Saatana haluaa langettaa sinutkin ja puhkoa ja repiä sinut niin kappaleiksi, että et enää koskaan voisi palvella elävää Jumalaa. Tämän tulisi tuottaa meille uskoville niin suurta tuskaa, että alkaisimme tosissaan rakastamaan Jumalaa ja tekemään Hänen tahtoansa sekä myös tukemaan ja auttamaan rakkauden Hengessä, uskon sisariamme – ja veljiämme heidän taisteluissaan. Niin filistealaisten ruhtinaat kokoontuivat uhraamaan suurta uhria jumalalleen Daagonille ja iloa pitämään, sillä he sanoivat: "Meidän jumalamme on antanut vihollisemme Simsonin meidän käsiimme." Kun kansa näki hänet, niin he ylistivät jumalaansa, sillä he sanoivat: "Meidän jumalamme on antanut käsiimme vihollisemme, maamme hävittäjän, sen, joka surmasi meistä niin monta." Ja kun heidän sydämensä olivat tulleet iloisiksi, niin he sanoivat: "Noutakaa Simson huvittamaan meitä." Niin Simson noudettiin vankilasta huvittamaan heitä. Ja he asettivat hänet seisomaan pylvästen väliin. Tämä maailma ja saatana iloitsee jos uskova lankeaa pois uskosta. Langennut uskova onkin naurun ja huvituksen aihe maailman ihmisille. Tai sitten uskosta pois langenneelle sanotaan; tulithan viimeinkin järkiisi kun lopetit höyrypäänä olemisen.

 

Pilkka ja filistealaisten riemu sai Simsonin  sydämen kääntymään takaisin Herran puoleen. Silloin Simson huusi Herraa ja sanoi: "Herra, Herra, muista minua ja vahvista minua ainoastaan tämä kerta, oi Jumala, niin että saisin filistealaisille yhdellä kertaa kostetuksi molemmat silmäni!" Sitten Simson kiersi käsivartensa molempien keskipylväiden ympäri, joiden varassa rakennus oli, toisen ympäri oikean ja toisen ympäri vasemman käsivartensa, ja painautui niitä vastaan. Ja Simson sanoi: "Menköön oma henkeni yhdessä filistealaisten kanssa!" Ja hän taivuttautui eteenpäin niin rajusti, että rakennus luhistui ruhtinasten ja kaiken siinä olevan kansan päälle. Ja kuolleita, jotka hän surmasi kuollessaan, oli enemmän kuin niitä, jotka hän oli surmannut eläessään.  Niin hänen veljensä ja koko hänen isänsä perhe menivät ja ottivat hänet ja veivät ja hautasivat hänet Soran ja Estaolin välille, hänen isänsä Maanoahin hautaan. Hän oli ollut tuomarina Israelissa kaksikymmentä vuotta.

 

Kun Simson katui ja teki parannuksen ja alkoi tekemään sitä mihin hänet oli kutsuttu niin Jumalan voitelu palasi Simsoniin. Synti ja saatana olivat raadelleet Simsonin työkyvyttömäksi, mutta Jumala suuressa armossaan katsoi Simsonin puoleen ja armahti Simsonia. Jumala on armollinen ja rakastava Jumala, joka kuitenkin vihaa syntiä. Ajattele, vaikka Simsonin työkyky oli täysin hävitetty ja tuhottu niin kuitenkin Jumala pystyi voitelemaan Simsonin, jotta hän sai kuitenkin suorittaa tehtävänsä Jumalan palvelijana. Jos sinä koet, että vihollinen on puhkonut sinun silmäsi, tukkinut sinun korvasi, varastanut sinun sydämesi, mutta jos kuitenkin sydämestäsi käännyt ja huudat Herraa avuksesi, niin Hän kuulee ja auttaa sinua. Sinä joka olet sotkeentunut ekumenian saatanalliseen ansaan, sinua Jumala kutsuu tekemään parannuksen ja palaamaan filistealaisten leiristä israelilaisten leiriin palvelemaan elävää Jumalaa. Jumala on armollinen ja rakastava Jumala, mutta Hän ei hyväksy syntiä missään muodossa ja sen sai kokea myös Simson, joka oli Jumalan voideltu. Simson rakastui filistelaiseen naiseen, joka langetti Simsonin pois Herran varaamasta perintöosasta. Parannuksen tekeminen palautti voitelun Simsonin elämään, mutta Simson sai maksaa omalla hengellään erehdyksensä. Tämä on vakava varoitus sinulle ja minulle, ettei Jumalan kanssa voi pelleillä ja leikkiä. Tuokoon Simsonin elämäntarina sinulle ja minulle tervettä Jumalanpelkoa meidän sydämiimme, jotta palvelisimme elävää Jumalaa puhtaalla sydämellä ja hyvällä omallatunnolla.

 

 

 

Petri Paavola (kirjoitettu joskus 2000-luvun alkuvuosina)

 


 


 

 

 

eXTReMe Tracker